2022-02-26 992 瀏覽
最近天氣係咁落雨 仲好記得上一個月仲有晚市堂食嘅時候 我同朋友兩個人上咗呢一間餐廳 可以戶外或者戶內燒BBQ 而且就算多啲人成班friend一齊上嚟都得 除咗成個環境夠晒大之外 提供嘅BBQ食材都好豐富 職員亦都好貼心好有禮貌首先講吓佢哋嘅食物先。春卷外皮鬆脆,非常好吃。豬頸肉少辣惹味,味道有別於一般燒烤的醬汁豬頸肉,大大塊頗有驚喜。羊排沒有羶味,味道特別,感覺像蒙古式風味,要剔挑的話則略嫌多脂肪翠玉瓜配上蒜蓉粒,配搭得宜,鮮甜多汁,非常有水準烘麵包加入牛油和蜜糖,燒到焦燻,外脆內軟,一試難忘!

首先講吓佢哋嘅食物先。春卷外皮鬆脆,非常好吃。

翠玉瓜配上蒜蓉粒,配搭得宜,鮮甜多汁,非常有水準

烘麵包加入牛油和蜜糖,燒到焦燻,外脆內軟,一試難忘!
想燒野食,又唔想去買一大輪野?想燒野食,又唔想要搭一大輪車?想燒野食,又唔想起爐加炭?✨位於旺角市中心晴朗吧既天台燒烤場就岩晒約埋三五知己燒野食💕✨我覺得喺呢個時候,衛生真係一個好重要既考慮因素,呢度既係食物全部細細包獨立包裝👍🏻👍🏻仲要唔洗自己行出去拎!乾淨滿分💯✨另外呢到個叔叔真係超好人,除左唔洗起爐,連加炭都有職員幫忙😊仲整既燒茄子同厚燒原塊豬頸肉真係超正💕💕不過大家記得記得最好上去之前book位,咁就唔洗驚上到去full左啦💪🏻因為價錢好抵食,從包埋野飲👍🏻👍🏻✨以下係我精心推介😋😋厚燒原塊豬頸肉蒜蓉燒茄子金沙骨羊架豬仔髀

想燒野食,又唔想去買一大輪野?
想燒野食,又唔想要搭一大輪車?
想燒野食,又唔想起爐加炭?

位於旺角市中心晴朗吧既天台燒烤場就岩晒約埋三五知己燒野食💕

以下係我精心推介😋😋
厚燒原塊豬頸肉
蒜蓉燒茄子
金沙骨
羊架
豬仔髀
2022-02-22 234 瀏覽
難得天氣咁凍冇理由唔同朋友去食燒烤㗎嘛 我哋行下朗豪坊鬼死咁凍又想燒下嘢食但係又唔到喎 咁我哋即刻上網睇下有冇啲專人幫我哋整嘅網燒燒烤啦結果又真係畀我哋搵到 睇佢個價錢升價比好高又多嘢食 豬扒牛扒雞翼要燒烤嘅嘢食啲樣樣齊最正嘅都係個蒜蓉金菇同埋蒜蓉包用錫紙包住啲金菇真係充滿 炭燒嘅味道 最估唔到嘅係喺鬧市入面竟然可以有 BBQ 每樣食物佢都燒到啱啱好唔會太燶 入面好juicy 芝士腸去燒到卜卜脆 同埋啲丸銷到外脆內嫩 幫我哋燒豬頸肉嘅時候仲會幫我哋整埋一舊舊真係非常的貼心真心呢一間餐廳我真係會介紹我啲朋友嚟食
2021-12-29 196 瀏覽
天氣開始涼就會好想燒嘢食… 咁啱同朋友講開… 但係大家都唔想行咁遠去郊區… 今晚比我哋搵到旺角睛朗吧有…一於試試佢… 一上到去燒嘢食嘅位置會响酒吧外面樓梯上多一層嘅天台… 位置唔算太大但勝在坐得舒服.. 我哋坐低然後個哥哥幫我哋開爐起炭…食物用密封袋包住乾淨又衛生.. 燒嘢食有嘅肉類都幾齊全… 有金沙骨、豬仔脾、雞翼、豬扒、豬頸肉、牛扒、羊扒、丸丸、芝士腸… 飲品仲係任飲㗎.. 金沙骨都幾入味… 又唔會太靭… 豬仔脾有少少香辣味..牛扒雖然薄咗少少但係都有肉味…最好味係佢個豬頸肉同埋羊扒😋羊扒有好重嘅羊肉味.. 哥哥話久唔久會轉肉嘅調味…佢見我哋玩得咁上下… 忍唔住開始幫我哋燒個豬頸肉 .. 豬頸肉好滑又夠入味..同埋佢夠厚身啖啖肉勁Juicy…燒到咁上下竟然落毛毛雨.. 好彩佢地有大雨傘… 岩岩好遮曬成長枱.. 超讚👍🏻佢仲有好好味嘅蔬菜包.. 有金菇、翠玉瓜同茄子.. 佢仲有孜然粉喺度.. 加埋一齊食.. 勁正😋提一提大家由於位置唔太大… 記得提前預約😉哥哥同你講如果自己又鍾意食嘅嘢亦都可以選擇自備燒烤食物.. 佢哋一樣會提供服務人頭收費包飲品… 鬧市裏面搵到咁方便嘅燒烤地點…又多
天氣開始涼就會好想燒嘢食…
咁啱同朋友講開…
但係大家都唔想行咁遠去郊區…
今晚比我哋搵到旺角睛朗吧有…
一於試試佢…
一上到去燒嘢食嘅位置會响酒吧外面樓梯上多一層嘅天台…
位置唔算太大但勝在坐得舒服..

我哋坐低然後個哥哥幫我哋開爐起炭…
食物用密封袋包住乾淨又衛生..
燒嘢食有嘅肉類都幾齊全…

飲品仲係任飲㗎..

金沙骨都幾入味… 又唔會太靭…
豬仔脾有少少香辣味..
牛扒雖然薄咗少少但係都有肉味…
最好味係佢個豬頸肉同埋羊扒😋
羊扒有好重嘅羊肉味..
哥哥話久唔久會轉肉嘅調味…
佢見我哋玩得咁上下…
忍唔住開始幫我哋燒個豬頸肉 ..
豬頸肉好滑又夠入味..
同埋佢夠厚身啖啖肉勁Juicy…
燒到咁上下竟然落毛毛雨..
好彩佢地有大雨傘…
岩岩好遮曬成長枱.. 超讚👍🏻
佢仲有好好味嘅蔬菜包..
有金菇、翠玉瓜同茄子..

佢仲有孜然粉喺度.. 加埋一齊食..

勁正😋
提一提大家由於位置唔太大…
記得提前預約😉
鬧市裏面搵到咁方便嘅燒烤地點…
又多個朋友既聚腳點啦
2021-12-23
2021-12-22 146 瀏覽
天氣涼左就會想BBQ, 想BBQ但又唔想去到咁遠 竟然比我搵到間係旺角鬧市中又可以自成一角既天台BBQ, 即刻約埋朋友去試下!!餐廳都近旺角站地鐵站 行5分鐘左右就到!好方便, 雖然地方唔係話好大 但夠哂約埋一班朋友包場BBQ 環境仲好正!上到去員工好有禮貌咁幫我地開爐 問我地食咩 有D咩唔食, 有時仲會幫我地燒埋, 員工幫我地開爐個陣有特別講炭係用左日本炭, 會比較易控制 真係好快咁開好火. 講番野食先 食物全部都係一包包真空咁醃製住, 所以都好衛生, 食物種類都有好多選擇 另外飲品櫃飲品都係任飲丸類講得出既都有魚蛋、墨魚丸、牛丸、龍蝦丸等等, 腸類就有芝士腸同廚師腸雞翼隻隻都咁大隻 唔同口味都好好食!雞扒員工有特別同我地講, 燒左有雞皮個邊先 咁就可以熟得黎又保住肉汁! 真係好好食!另外仲有蒜蓉牛油烤金菇同埋蒜蓉牛油烤翠玉瓜呢2個都係必食!! 烤完D金菇同翠玉瓜入哂蒜蓉牛油味 超好食!!最後店員仲幫我地燒左條茄子食 去得BBQ一定要整番條茄子食 店員整得好好食!!埋單唔洗300蚊一位 係旺角鬧市中自成一角咁BBQ 環境 食物質素都好好 值得推介!!

講番野食先

丸類講得出既都有
魚蛋、墨魚丸、牛丸、龍蝦丸等等, 腸類就有芝士腸同廚師
雞翼隻隻都咁大隻 唔同口味都好好食!
另外仲有蒜蓉牛油烤金菇同埋蒜蓉牛油烤翠玉瓜

2021-12-15 55 瀏覽
真係冇諗過旺角鬧市區竟然會有間隱世燒烤店係室外唔係室內嗰種 位置都非常好搵 雖然地方唔算太大但都可以容納到一班朋友一齊燒嘢食 上到去員工非常有禮貌咁招呼同介紹食物 即場幫你透爐 同準備食物員工仲會講解食物嘅調味同食用方法 仲會過嚟幫你燒 野飲就要自己落返下面嗰一層度拎 雖然唔算好高層 但唔會好大浸燒烤味 坐在喺鬧市中燒烤有種好特別嘅感覺 平時都要去到郊外先會體驗到真正嘅BBQ 環境唔算大 建議要預早訂位好入味既雞翼 偏辣同好似用左印度既醬汁特大雞扒 都係用左好特別既印度醬料醃製 肉質彈牙 好入味Bbq必食蒜蓉金菇 即叫即燒 仲有好多肉 雞牛豬都有蒜蓉牛油翠玉瓜最鐘意蒜頭燒茄子 原條即燒 勁爆蒜 價錢就星期一至四每位$268 六日同紅日$298唔夠食可以再加
真係冇諗過旺角鬧市區竟然會有間隱世燒烤店

最鐘意蒜頭燒茄子 原條即燒 勁爆蒜

價錢就星期一至四每位$268 六日同紅日$298
唔夠食可以再加
2021-12-13 50 瀏覽
12月忽然秋涼的天氣, 好想燒下野食。 難得今日有假, 天氣又啱, 就同朋友即興燒野食。 朋友話知唔知旺角原來有地方BBQ, 就即刻帶我黎見識下。 竟然真係係鬧市中心, 有個天台BBQ場。 地方細細, 但都環境唔錯。 燒烤任食任飲, 仲有好有禮貌員工幫我地開爐, 燒埋, 真係好正。 見佢開爐已好有趣, 佢話係新式日式炭, 比較易控制同好燒。 一磚磚炭好新奇, 真係好快著。 佢地既肉係特別訂製, 唔會有一般既黑椒、南乳口味, 而係一包包真空包裝醃製, 好新鮮安全。 有印度風味雞翼, 豬頸肉; 日式雞翼, 魷魚; 豬脾仔, 金沙骨, 牛排。 可惜, 今晚羊架同蔬菜賣晒。 不過不得不說, 個火真係燒得唔錯, 野食唔會話燒到好易燶, 而食物又好好味, 唔會好似出面既咁求其, 特別係佢既魷魚同豬頸肉真係好爽口。 感覺真係比一般既燒烤場抵食。 下次一定要多d人再黎過。
下次一定要多d人再黎過。
2021-12-13
2021-12-13 237 瀏覽
又係話唔晚餐食咩好, 朋友竟然忽發奇想話要燒嘢食, 仲畀佢搵到呢個喺旺角近信和,12樓天台晴朗吧燒嘢食上到去天台, 成個感覺都覺得好舒服,好整齊,好乾淨, 真係同戶外燒烤場差好遠, 呢度係坐得好舒服, 又唔會覺得好熱,又唔會好煙有專人透好咗個爐,之後拎埋嘢食畀我哋, 因為嗰度係任食嘅,就同我哋講要食乜嘢就可以叫佢拎畀我哋呢度係唔使攞支叉慢慢篤下篤下咁燒,直接擺喺個網上面,可以同一時間燒兩塊豬扒一堆雞翼🥳簡直係爽皮之中嘅爽皮😍原本以為都係好似普通燒烤場咁自己搞掂點知原來仲有師傅幫手燒, 有我哋完全唔知點樣燒嘅燒原條燒茄子, 又幫我哋用錫紙包咗啲金菇同埋翠玉瓜, 包之前仲落足料加咗啲牛油同埋蒜蓉。 食完一條茄子又再食多一條茄子。師傅仲幫我哋我哋燒豬頸肉, 一大片豬頸肉燒完再慢慢砌返細細條,所以肉質唔乾有肉汁另外仲食咗兩件羊架,第一次燒嘢食燒羊架,可以自己控制生熟程度另外呢度仲有一個推介位係飲品都係任你飲, 唔係淨係畀你飲一罐, 唔使另外加錢, 有可樂有綠茶又有烏龍茶仲有檸檬茶, 燒嘢食真係好口渴㗎星期四任食每人250蚊左右朋友話記得打電話問一問同訂位今次去天台燒嘢食真係一個新嘅體驗,望返落

原本以為都係好似普通燒烤場咁自己搞掂

星期四任食每人250蚊左右
朋友話記得打電話問一問同訂位
今次去天台燒嘢食真係一個新嘅體驗,望返落嚟仲睇西洋菜街,好有趣, 忽然好想有一個咁樣嘅天台可以平時都燒下嘢食

2021-12-09
  • 燒翠玉瓜
  • 燒金菇
  • 燒茄子
  • 羊架
2021-12-09 73 瀏覽
經朋友介紹,原來旺角有個地方可以天台燒野食,仲要任食就係豉油街呢間bar樓上天台上到去,見到店員已經幫我地set好晒野,起好爐,完全唔洗自己郁手,黎到等開餐就得,懶人岩晒!睇下有咩食先,丸類、生命面包呢啲一定唔少得啦,最正既係佢既肉類竟然係獨立包裝,勁衛生!而且啲肉全部都已經醃好晒,唔係平時食開個啲咩香茅味、黑椒味,反而係好特別既日式、法式味道,同平時食開個啲好唔同呢到BBQ唔係用叉,而係set好網放上去咁燒,鐵夾、較剪都提供晒唔洗插黎插去,又危險又易跌。下面啲炭火喉好足,仲要可以任加炭,燒到你唔想食為止蔬菜類如翠肉瓜、金菇都有,一早包好晒,茄子都有。店員仲勁熱心咁會幫我地手燒,有時掛住玩唔記得燒野食,佢都會幫手,勁好服務,超正最正係佢個厚切豬頸肉,又軟身又入味,仲要勁大塊!野飲可以係雪櫃任拎,食完就可以拍拍蘿友走,勁爽!
經朋友介紹,原來旺角有個地方可以天台燒野食,仲要任食

就係豉油街呢間bar樓上天台

最正係佢個厚切豬頸肉,又軟身又入味,仲要勁大塊!

野飲可以係雪櫃任拎,食完就可以拍拍蘿友走,勁爽!
2021-12-07 45 瀏覽
今日放工好想來個即興BBQ,但又吾想山長死遠入到大尾篤,今次比我哋喺旺角鬧市,揾到間<SKY BAR>,地點就喺旺角站E2出口,行幾分鐘就到,真心方便到爆!!燒烤地點就在大廈天台,撘上頂樓Sky Bar,再行一層便到。燒烤場地方不算好大,不過感覺好有私人空間感,而且無論枱同座位都幾闊落,坐得好舒服,好適合同一大班朋友一齊bbq,或者二人世界BBQ一樣得。店員會先放上已經預熱嘅日本備長炭,呢種炭比較粗身,可以好快烤熟食物,而且烤出來嘅食物能夠鎖住肉汁,更香更好味,有別於一般燒烤場嘅炭。飲品可以自己選擇任飲。食物選擇有好多款,全部肉類扒類都比一般嘅燒烤場高質素,值得推薦。丸類/腸類:魚蛋、牛丸、龍蝦丸、墨魚丸、貢丸、豬肉丸、芝士腸、香腸丸類款式多,味道正常。雞翼:日式雞翼、印度雞翼(微辣)雞翼燒完之後都幾大隻,脹卜卜,兩個味都好惹味,好好食。第一round已經烤得勁香。呢度燒嘢食有個好處,就係可以將全部食物放上燒烤網上面,就已經可以非常方便甘連手都唔使接觸到食物,就甘用夾來燒便可,乾淨又衛生企理。燒豬仔髀:燒豬仔髀都幾大隻,燒汁味道醃製得非常好食,咬落去仲啖啖肉,好jui

飲品可以自己選擇任飲。

丸類/腸類:
魚蛋、牛丸、龍蝦丸、墨魚丸、貢丸、豬肉丸、芝士腸、香腸
丸類款式多,味道正常。

雞翼:
日式雞翼、印度雞翼(微辣)
雞翼燒完之後都幾大隻,脹卜卜,兩個味都好惹味,好好食。

第一round已經烤得勁香。

燒豬仔髀:
燒豬仔髀都幾大隻,燒汁味道醃製得非常好食,咬落去仲啖啖肉,好juicy。

炭燒豬頸肉:
材料高質,肉質非常彈牙爽口,而且仲非常大塊。

豬扒:
馬來西亞風味好惹味,吾會好辣,仲保持住肉汁,加少少蜜糖,烤得好好味!

雞扒:
雞扒帶有印度烤肉風味,入口好嫩滑,仲非常大塊。

大大塊羊架:
中東乳酪風味嘅羊架,用上中東嘅香料醃料來醃製,而且仲加上孜然粉,羊架烤完又腍又嫩,而且仲非常惹味。

烤魷魚:
魷魚非常大隻,而且仲好腍好滑。

另外仲有蜜汁金沙骨,蜜糖麵包,茄子等,不過因為太飽,所以沒有再追加。

蒜蓉牛油烤翠玉瓜:
呢個絕對係必食推介,燒完仲好多瓜汁,同充滿蒜蓉牛油香味。

蒜蓉牛油烤金菇:
蒜蓉牛油味道突出,必食之選!!

整體來講,呢道人均消費吾洗三百,都係二百尾一位,食物種類選擇多,而且質素高,用料吾錯,味道亦較一般BBQ場好食。以港式燒烤來講,放上網來燒,真心燒得好舒服,而且服務員有求必應,不斷補充食物,絕對值得推薦吖!!
  • 魷魚
  • 雞扒
  • 雞翼
  • 羊架
2021-12-06 27 瀏覽
秋風起就好想bbq🍂但係又冇時間去郊區 朋友介紹吓 膽粗粗試咗呢間新開嘅天台BBQ 簡直一試難忘 即刻約緊朋友去第二次😋😋估唔到喺旺角天台 有個咁嘅地方可以任食 重點係價錢唔貴 有質素🤩🤩環境雖然唔大 但勝在夠乾淨 安靜 都坐得幾舒服 👅👅聽個員工講啲材料 係老細專登係出邊入貨 大多都係平時比較少食到嘅味道 而且種類多 真空獨立包裝 乾淨衛生 醃得夠入味 款款都好正😭👍🏻有好多好野食 以下幾款不斷Encore😝😝豬頸肉🐷有好幾款口味 日式、馬來西亞等 超大塊 兩邊燒一燒 就要剪開一小片再慢慢燒到焦香 食落好juicy 外脆內嫩 油脂會喺個嘴入面融化😍😍🥰 真心好正 成晚四個人食咗三四塊🤣🤣 一致認為top1必食😚😚豬扒🥩厚薄剛好 唔洗燒好耐🔥燒完之後唔會好老好韌 食落都係多汁同入味🤤雞翼🐓雖然好容易燶(當然呢個係我哋個人技術問題🤣🤣)但係真係醃得好入味同好多汁😋😋 有馬拉、印度、日式等味道 聽落好少見 起初都有啲擔心個味道奇怪 不過食落又幾好味🥳🥳蔬菜類🥬🍆🥒有專人幫我哋包好晒啲金菇、翠玉瓜 仲會教我地燒茄子 翠玉瓜同金菇落咗勁量蒜蓉同牛油 食落好正 又可以中和下肉嘅油膩感😛😛

有好多好野食 以下幾款不斷Encore😝😝

豬頸肉🐷

豬扒🥩

雞翼🐓

蔬菜類🥬🍆🥒

有專人幫我哋包好晒啲金菇、翠玉瓜 仲會教我地燒茄子 翠玉瓜同金菇落咗勁量蒜蓉同牛油 食落好正 又可以中和下肉嘅油膩感😛😛 師傅仲會教我哋燒茄子嘅技巧 ☺️☺️

其實仲有好多嘢食都好好味 唔一一介紹了 牛扒、雞扒、豬仔髀、金沙骨、魷魚,最回本嘅羊架都係任食😉😉 不過可惜嗰日 幾個friend都唔食羊🤣除咗以上 廚師腸芝士腸雜丸呢啲基本野都有嘅🥳 佢哋提供嘅蜜糖都唔係平時食嗰啲 好有蜜糖味 佢哋提供一罐自家製嘅燒烤粉 無論係加落啲肉或者啲菜度都好正😆😆升華咗🥳 另外 飲品都係任飲 種類都好多 如果鍾意飲酒🍻都可以另外嗌👍🏻

食到呢間真係幾surprise 冇唸過誤打誤撞搵到呢間 二百幾蚊 可以食到咁嘅質素 唔洗自己開爐 加炭 唔洗專登去郊外😛😛 年尾開咁多party 一流🥳🥳 因為位唔多 如果去一定要book位啊✌️✌️✌️

一到秋冬季節,又係bbq狂魔組出動嘅時候😎前排去左大尾篤燒烤,等左成2個鐘先有位,坐低後又逼,隔離就係隔離枱嘅燒烤爐,左邊一個爐,右邊一個爐,咪話唔熱🤮🤮好彩,比我搵到旺角鬧市中有露天地方燒烤,再唔洗同人逼,同比人燒了🙈首先,講下地點、環境同時間先~餐廳地點位於福泰大廈12樓,即係商務書局個頭,真係行完街拎住一大袋野,沖上去食就得😂而餐廳環境,相比起大尾篤個啲大型燒烤場,呢度真係舒服好多☺️十分適合幾個知心好友或數十人嘅朋友群一齊黎傾下心事、chill下👍🏻提提先,呢間餐廳要5人或以上,先接受預約,但我覺得好合理,稍後會講😏咁用餐時間就係630-11:45,無錯啊,係食足5個鐘頭多啲👍🏻接下來,就會講下重點—食物 ~師傅同我地講佢地所提供嘅食物大多數都係自己精心選購,相比起一般大型燒烤場所提供嘅蒜蓉、辣味,呢度提供5款口味,包括:日式、印度式、馬來西亞口味、中東味以及法式,聽到都「哇」左幾聲😂😂由於款式多,又樣樣都好食,今次就推薦幾款最好食嘅🤤1. 豬頸肉(日式&印度式)日式味顧名思義係比較甜嘅味道,而印度色味就有少少辣,個人偏向前者!肉質非常新鮮彈牙,醬汁痴實哂啲肉身上🤤值得一題,呢度

首先,講下地點、環境同時間先~

接下來,就會講下重點—食物 ~

1. 豬頸肉(日式&印度式)
日式味顧名思義係比較甜嘅味道,而印度色味就有少少辣,個人偏向前者!肉質非常新鮮彈牙,醬汁痴實哂啲肉身上🤤值得一題,呢度嘅師傅會教大家煮豬頸肉,再幫大家剪成條狀,方便等食👍🏻

*所有肉類丸類都獨立包裝

2. 魷魚(中東式)
平時出街食到嘅燒烤魷魚,都係乾噌噌🤮但呢度好唔同,燒完都keep到濕潤,充滿醬汁,必試👍🏻

3. 金菇、翠玉瓜及茄子
全部蔬菜都好有水份,重點係師傅會幫你包晒所有嘅蔬菜,內裏有牛油蒜蓉,想要幾多就幾多,最後再加埋餐廳自製魔法粉,最後好似食咗四包金菇兩包翠玉瓜兩條茄子😂👍🏻

4. 自製蜜糖牛油包
不得了,自製蜜糖牛油包,想幾多蜜糖就蜜糖牛油就牛油,唔似出面嘅燒烤鋪,要塊牛油都要錢😂同友人們總共食咗10幾塊包👍🏻

其他肉都相當唔錯,如牛扒、雞扒、豬扒同羊架等(羊架都有🙈,有時會覺得餐廳會唔會蝕😂)友人對腸仔都有極高嘅評價,我相信係因為餐廳所提供嘅「蜜糖」🤤🤤超市買嘅蜜糖,我哋燒烤就食得多,但餐廳所提供嘅非一般蜜糖,就真係好似啱啱喺蜜蜂竇度提取出嚟,唔會死甜死甜的,質地結實👍🏻👍🏻再者,一定要讚一讚餐廳自製嘅魔法粉,問過師傅,魔法粉內有辣粉、孜然粉、糖鹽等等嘅調味粉,再按照特製配方,搞到我同朋友們都想買一支返去😂😂

最後,要高度讚賞餐廳職員嘅服務,相比起大型燒烤場嘅職員帶到你入位,同埋預先透好個爐,然後就一枝箭走咗🙈呢度嘅職員師傅會幫你燒之外(當然唔會全程燒,都會比番空間比客人傾計😂),亦都會幫你包埋所有嘅蔬菜類,例如金菇、茄子及翠玉瓜,仲教學點樣燒靚啲肉,真係未係燒烤場見過咁好嘅服務👍🏻

講埋個價錢,星期一至四268免加一,星期五至日298,都係免加一,野飲任飲,貴唔貴就見仁見智,但我只可以話,呢度嘅食物質素同服務質素絕對值呢個價錢以上,食得開心最重要🤤🤤👍🏻

*仲有無糖綠茶🍵但比我地拎哂,師傅都好快refill番
  • 自製牛油蜜糖麵包
估唔到旺角呢個鬧市入面,都可以有呢種喺唐樓天台BBQ嘅自助放題, 夜晚一大班人燒烤真係好有feel!晴朗吧其實本身喺12樓係一間酒吧,酒吧就六點半後先開門, 但其實12樓上一層嘅天台都係屬於佢哋嘅燒烤場, 平時下午/夜晚都可以喺度燒烤👍呢個場大概可以坐到5-10人,都算係幾大,有3個爐,餐廳係選用日本備長炭燒烤,有店員幫你透爐 同準備食物,唔需要自己再周圍買材料😄 而且呢隻炭都算燒得幾快,過程唔使等好耐就有得食!我哋今次去係平日晚上,收費方面係$268 (星期一至四晚上),$298 (星期五六日及公眾假期),價錢方面唔算太進取, 而且喺服務同食物質素上都算係高水準,飲品可以任飲,我哋呢晚都食得幾飽,好enjoy,都幾值回票價㗎!食物款式真係有好多好多種,而且醃製嘅醃料亦有唔同款! 肉方面分別有日式豬扒、法式雞扒、印度豬扒、金沙骨、中東羊架、 仲有唔同口味嘅雞翼、牛扒、魷魚等!每一款嘅口味我都幾鍾意,總有一款啱大家胃口!店員好親切,仲推介同準備咗燒金針菇、燒茄子、燒翠玉瓜同烘方包!咁多嘢食,點會仲食唔飽🤣環境方面,可能因為係唐樓天台,而且又係新開張 試業中, 我哋嚟嘅時候裝修得亦未係最

環境方面,可能因為係唐樓天台,而且又係新開張 試業中, 我哋嚟嘅時候裝修得亦未係最理想,但咁樣其實都冇阻我哋燒烤嘅興致🤣 期待佢之後會裝修得更靚👍

係一間好特別既樓上燒烤場!望唒mk成個鬧市馬路景,勁開揚,好啱同一大班朋友大拆特拆!個餐有勁多一般bbq見唔到既特色野,包括酸酸辣辣既印式雞翼,鐘意重口味必點既山東黑山羊,同燒完一切開就噴唒汁既香茅豬頸肉!依間野除左個靚景之外有兩個好大既優點,一係會有個好健談既師傅幫手燒野,一路燒會一路同我地share d 燒野食技巧,咁將來就算只有自己燒都唔洗怕。係師傅幫手下,燒茄子同翠玉瓜都係好味到痴線!一咬落去啲汁多到呢!二係啲野本身都係分開一袋袋裝,食嗰陣先拆開來食就夠唒衛生!不過大家記得預早少少book😝因為佢個天台都應該唔係hold 到好多人only ~

2021-12-04 139 瀏覽
呢間旺角天台燒烤係新開 之前有朋友上嚟食過 覺得個環境好方便同埋食物都係任食 平日嚟每人就$268 星期五到日就$298 價錢合理 由7點半最夜食到11點半左右 就已經可以包左成個天台!(如果冇其他人的話)呢度係半個天台 仲有另外一邊 我估計10-20 個人都冇問題🤣 另外一讚服務 幫手透爐嘅師傅好好人 有禮貌 而且仲教埋我哋點燒先最好食 推介唔同食物 服務一流👍🏻👏嘢食同埋飲品都係任食! BBQ最緊要有大大支烏龍茶清下熱氣😆食物方面 肉類都係老闆特登從供應商訂製返嚟 所以都有幾多特別嘅味道 喺出邊好少食到😚 當中我覺得最要推介嘅係豬頸肉!! 佢係印度口味 燒嗰陣已經好香 第一啖咬落去 哇一聲 點解可以咁彈牙 爽口 成塊豬頸肉好厚切 認真推介😋😍另外普通腸仔魚蛋唔同丸都有 腸仔燒得好香脆 雞翼都有分日式同埋印度味 日式雞翼就偏甜 因為用咗日本醬油 反而就咁鍾意印度嘅惹味😋 牛扒係馬來西亞牛 牛肉唔韌 一口咬落去有牛肉汁 偏鬆軟口感~ 另外一大驚喜就係個羊架 聽講係中東黑草羊㗎 本身都係高級羊架 師傅問我哋食唔食到咩味 估唔到原來係有乳酪喺入邊 其他配料就有茄膏同埋迷迭香等香草 🌿 羊架

印尼雞翼

馬來西亞牛

另外一大驚喜就係個羊架 聽講係中東黑草羊㗎 本身都係高級羊架 師傅問我哋食唔食到咩味 估唔到原來係有乳酪喺入邊 其他配料就有茄膏同埋迷迭香等香草 🌿 羊架唔算so 可以食到一啖羊膏一啖羊肉 燒到好味過高級餐廳普通煎羊架! 呢個價錢有羊架抵食!😍😋
羊排

另外仲學咗新野 原來燒茄子🍆 係有技巧🤣 平時用錫紙包住 但原來成條放上網燒 到差唔多就切開中間 放啲香蒜 果然真係香 最後encore 多左條🤣
茄子

燒翠玉瓜 放耐啲燒到翠玉瓜林晒 食落好清甜 仲保留水份 ~

原來烤麵包放落錫紙上 會燒到好似多士爐焗出嚟 再搽上蜜糖同埋麵包 👍🏻😋

如果有一大班人 自己慢慢燒 又唔洗趕時間 下次一定再嚟! 地點好方便 食物又好食 😋
2021-11-30
印尼雞翼