星巴克咖啡

星巴克咖啡 (已結業)

STARBUCKS COFFEE
星巴克咖啡 (已結業)
3K
CatherineLee9723
唔錯嘅環境
CatherineLee9723
2025-01-23
關注
喺銅鑼灣返工,收工去嗰度,同朋友傾嘢。氣氛幾好,好似好多人都係嗰邊傾嘢,雖然有啲黑,但我覺得氣氛好唔錯,啲燈打落枱面,令人專注手上嘅工作。嗌咗個沙律,有蕎麥麵、有雞肉、有蕃茄、有沙律菜。都係咁啦,普普通通,唔係為咗食嘢而去,算係一個味道OK又健康嘅選擇,價錢一般。我個朋友嗌咗個greek yoghurt🍓🫐,有啲雜莓,有啲穀物喺上面。都係不過不失,係健康嘅選擇。職員都幾好,快手快腳,好Nice 。查看更多
YanLeung8137
Starbucks Reserve
YanLeung8137
2024-03-03
關注
Starbucks reserve試一試佢嘅精選咖啡唔知Starbucks reserve係啲乜嘢只係今日突然想chill一下就嚟到利園嘅Starbucks鐘意呢度係非常闊落,同埋好多梳化位咖啡好精美附設一張小卡仔介紹你飲緊嘅呢一杯究竟係咩咖啡今次試呢一杯係越南咖啡豆少量珍貴而具獨特風味的品種,被冠以Starbucks Reserve™ 的稱號。個人嘅口味好鍾意飲燕麥奶所以呢一杯咖啡真係覺得好好飲好啱口味查看更多
$120 沙律+朱古力+甜品 | 性價比一般
2024-02-27
關注
===========Soba noodle with teriyaki chicken salad 日式照燒雞肉蕎麥面沙律 ================== 222卡 10g P 12g F 18g C可能因為係雪櫃放耐咗,面偏硬身,雞肉都係,所以成件事完全唔work, 連沙律汁都救唔返 ==================Signature Chocolate 經典朱古力  ==================點了脫脂奶, 少甜, 走鮮忌廉,係幾好味,感覺仍偏甜,不過好飲過pacific 啲朱古力,因為味道濃啲 ==================Lemon flavored almond finger 檸檬味杏仁條 ==================見呢個口味較少見, 所以見叫, 唔錯, 都算鬆化,杏仁片可以再落多啲查看更多
相關食評
30日內同一位會員在同一間餐廳提交的食評
口感紮實的美式芝士蛋糕
2024-01-31
關注
=============口感紮實的美式芝士蛋糕============雖然都叫做芝士蛋糕,但根據做法、芝士用量的不同,分為輕、半熟、生和重芝士蛋糕等,大有學問。芝士濃濃的味道總讓人上癮, 而我自己也偏好以餅壓製的餅底,以及用了大量cream cheese 和雞蛋道地美式風格,紮實的芝士本體在口中變得順滑,濃濃芝士香和碎餅乾獨特的酥香口感在口中化開,數十元便享受到芝士蛋糕不可缺的兩種靈魂,為星期三的工作天帶來點慰藉。==============================查看更多
相關食評
30日內同一位會員在同一間餐廳提交的食評
FoodPilgrimageGps
➲ Starbucks
FoodPilgrimageGps
2024-01-18
關注
➲ Starbucks ➳ 抹茶麻糬鬆餅 ⁽⁹/¹⁰⁾奶酥糖霜抹茶表層,十分吸引,成個抹茶蘑菇咁,麥芬鬆餅濕潤,入口質感唔會太乾,正中央有一大舊麻糬,Q彈煙靭,好有口感,有驚喜。⤵ 查看更多
風趣食神之家
唔需要custom, 隨時都有好味旅程
風趣食神之家
2024-01-15
關注
走進咗呢家咖啡店,眼前一亮啊,環境舒服又對路。一坐低,特選咗All-day breakfast,份量正!盛載滿滿,從煙三文魚到煙肉🥓,每樣嘢都新鮮得黎,味到喺噏口過。炒滑蛋真係滑得嚟,熱辣辣嘅,好過平時茶餐廳嗰啲老妖婆皮。蘑菇香噏,而且真係食落感覺到新鮮,搞到我隻口水都嚟啦。至於個格仔餅,軟綿綿鬆化化,煙韌度千崖百丈,塗上牛油同蜜糖,呀,嗱!咬落去簡直喺犯法,喉嚨低嗚咗一聲,唔通係話我食唔夠?啲熱果茶奇怪得嚟,新鮮得滯,好似每一啖都喺食緊啲水果咁。生果扎實,橙味濃,士多啤梨🍓同奇異果🥝個mix,仲可以讓人一飲解渴。食完,心情好得嚟身體都鬆晒,呢家咖啡店確實唔單止賣咖啡嗰啲老套水啦,佢哋個breakfast真係打得住正宗西餐早餐一架!开心之餘,都想同大家講聲,呢度嘅早餐,正!查看更多
老饕艾德華
impatience
老饕艾德華
2023-12-31
關注
not sure if the staffs are tired. but impatience is written all over their faces...and worse of all it reflected on their service.ordered a tall mocha and she repeated venti and dark chocolate mocha and attempted to charge me the premium of 55 bucks...nice try and sorry i didnt budge.to top it off, as an environmentalist, I specifically asked for a mug instead of a takeaway cup w plastic lid. total disappointment.forget the fact that this is the roastery, the service here in hk is worse than those regular sbux in shanghai Taipei or spore.a real shame...查看更多
Phoebe216
輕鬆飲杯熱Coffee
Phoebe216
2023-11-27
關注
今朝起身天氣凍凍地,買左1杯 Hot Green Tea Latter, 飲完杯Grade Size 已經好飽綠茶味很濃,奶味亦很重,飲落口有種好滑又好香奶味,飲完成個人暖晒查看更多
foodiechuxx
萬聖節開心果limited🎃
foodiechuxx
2023-10-27
關注
Starbucks趁住萬聖節推出咗開心果theme作為開心果控嘅本豬願意為每一項開心果餐點開一個post keke✧ 開心果萬聖節忌廉星冰樂 (Venti, $59)我哋特登叫一個有whipped cream一個冇whipped cream試下個分別個whipped cream係好出嘅紫薯味🍠面頭仲有啲薑糖咪嘅碎碎同果仁🥜側邊有啲朱古力醬但係融哂..至於主角frapuccino sorry真係完全飲唔出開心果味係連開心果醬味都飲唔出得一彈好甜嘅糖醬加奶味🥛真心好睇唔好飲(´Д` )!✧ 開心果牛角包份量係幾大份 大概有一隻半一拳咁長🥐開心果custard得中間有但同杯frapuccino一樣 開心果味都唔係好出而開心果碎都係好hea咁俾得幾粒細嘅✧ 開心果雪芳蛋糕三個item入面最推💚首先膚淺咁睇佢落嘅開心果碎最多(*¯︶¯*)然後食落個開心果cream味都ok濃係我食過嘅開心果甜品入面唔算差個texture都幾特別 唔係soft cream嚟係好飲鋪咗一張被咁可以成層giu起嗰種唯一係chiffon cake係冇味 估計都係落綠色色素🍰查看更多
開心果雪芳蛋糕
sze_cm
早起鳥兒
sze_cm
2023-09-28
關注
Hojicha latte x salad box早上想靜靜的吃早餐經過Starbucks不點咖啡看到有salad box還有很舒適的空間有別平日中午嘈吵的環境就這樣,決定早餐選Starbucks按照慣例,還是不點coffee這次點hojicha latte 一洗之前chai latte的超甜豆奶感這杯hojicha latte茶的濃度與奶是相互平衡甜度適中,後味有喝到日本茶該有的微微的鮮澀讓我有驚喜的早餐茶😆而Salad box有4個口味算我算了蘑菇藜麥胡麻醬與胡椒與蘑菇是絕配在Starbucks終於不用咖啡與蛋糕的配搭早餐時間還伴隨Ed Sheeran的歌,完美的Good Morning😝🌱味道 - ☘️☘️☘️☘️🌱環境 - ☘️☘️☘️☘️☘️🌱價錢 - ☘️☘️🌱整體 - ☘️☘️☘️☘️查看更多
+ 1
cazc414
blackpink x starbucks
cazc414
2023-07-22
關注
一朝早返到公司枱面就有幾杯blackpink 草莓巧克力 風味星冰樂. 身邊總有幾個朋友同事係blackpink超級fans, 今次starbucks x blackpink 出品嘅嘢,佢哋點會錯過.但數還數, 路還路, 呢杯嘢飲真係好難飲,完全係攪碎咗嘅士多啤梨味熊仔餅,一味死甜。超級甜。宇宙級貼。味道好人工化,好難飲。🤢🤢🤢好努力咁飲咗半杯終於頂唔順,要放棄。 雖則佢哋嘅出品不嬲都伏伏地,但呢個應該係宇宙級伏。查看更多
siuwah.arborist
【我的端午後 GreenMonday】
siuwah.arborist
2023-06-27
關注
.食素👍🏻救地球🌍|亦要救贖自己嘅味蕾.30過後既生活|正思考🤔️減糖戒甜 增蛋白.Starsbuck既西蘭花芝士批 絕對係個好選擇.滿滿既西蘭花🥦|熱熱烘烤一陣中午輕食|再放空自己一下.蕃茄sauce 雖邪惡|但擠一半來獎勵自己查看更多
西蘭花芝士批
MoniqueYiHong
早晨之選 正😊 非常好服務
MoniqueYiHong
2023-04-03
關注
今日早咗去到銅鑼灣公司未開門所以落去Starbucks坐下,做住嘢等開門嗌左個三文治同杯Latte做早餐開頭第一啖係幾好味 但係食多幾啖有啲流Latte聽個服務員講「今日可以免費去升級燕麥奶」對於我呢個咩乳糖不耐症真係一個福音但係發覺原來咁樣沖個味好奇怪飲咗幾啖,真係頂唔順就返去點餐同佢講 佢就即刻換返一杯比我佢問我要轉返豆奶 好唔好?所以我真係轉返豆奶 但係點知仲衰過燕麥奶😂🫣所以我以後都係飲whole milk/Half and half 好啲😇查看更多
Kath LeeLee
早餐 yoghurt
Kath LeeLee
2023-04-01
關注
今日去咗星巴克買咗杯雜莓乳酪做早餐 😋早餐食返個乳酪開下胃,乳酪唔會好甜,岩曬我嘅口味,加上呢杯乳酪都好多苺,好似好健康🤣而且又好味道👍🏻 不過價錢有D貴🥲間唔中食吓都可以查看更多
gogogoworld.hk
冬日限定抹茶麻糬鬆餅 麻糬太實
gogogoworld.hk
2023-02-07
關注
抹茶麻糬鬆餅​ $31鬆餅用抹茶粉製成口感鬆軟 帶濃郁抹茶香氣整個鬆餅都有滿滿的抹茶 😋裡面包裹著白色麻糬餡可惜的是...已經加熱過了麻糬吃起來口感還是略硬 🥲口感不夠軟糯 😪查看更多