2021-01-25 130 瀏覽
喺尖東Starbucks 同7仔一樣總有一間喺左近,平時唔多飲,不過見而家早餐有做promote , order 一杯飲品加12蚊換個包,而最仲要係有中電coupon,coupon 範圍窄,主要係美心集團,50蚊一張,美心買麵包又買唔倒咁多,計過數starbucks成張單只需俾一蚊就得,真心用得過🤣點咗我最愛嘅mocha☕ , 加12蚊換個hamcheese 三文治,人唔多,可能因為早,亦可能香港人太憎美心集團☠,好多可能……堂食一個人都無,同樣我都係外買,返公司食自在啲,mocha 無乜咖啡味,似朱古力多啲,hamcheese雖然叫三文治,但唔係用方包整,係用漢堡包嘅包整,賣相非常差,芝士又唔香,不過我俾一蚊嚟講就物超所值嘅😂
hamcheese san
2021-01-25
2 分鐘 (外賣自取)
早餐
2020-10-10 141 瀏覽
本来是想从尖东走路去海底隧道口坐过海巴士去柴湾,路经港晶中心,就进去 Starbucks 喝杯咖啡,顺便为手机充电。进去时刚好剩下一个靠墙的座位,旁边是电源插座,可以满足我的小要求。他们现在做特价,买咖啡可以用12元加一个 Donut ,价格十分实惠。Donut 除了表面的朱古力和花生,里面还是朱古力夹心,虽然不够软熟,但口感还可以。再配上咖啡,可以成为一个不错的下午茶餐。总共花了39元,以环境和性价比来说,是很不错的选择。

Donut+咖啡

总共花了39元,以环境和性价比来说,是很不错的选择。
2020-10-10
2020-09-21 76 瀏覽
尖東港晶中心星巴克,舖面面積幾大,嚟買過好多次,真係要讚呢間店嘅員工質素好好👍每一位都係超有禮貌又客氣。疫情下無遊客,放工時間後嚟坐得都舒服啲,見出左幾款新經典甜品,今日就外賣返屋企慢慢嘆。布利芝士火腿牛角包($43)/焗返熱嚟食真係一流!布利芝士溶點高,芝士心溶溶地,邊位仍然留有少少咬口,配上超香牛油味牛角包,好味😋!巴斯克焦香咖啡芝士蛋糕($45)/咖啡香係四散!中心有啲類似煉奶嘅東西,成件事無咁乾,芝士蛋糕本身就濕潤啲,唔夠藍莓芝士蛋糕硬身,咖啡味搶哂芝士香。朱古力香橙蛋糕($43)/👎👎👎👎👎甜到開眼🙄橙味唔見影,朱古力9成係mousse,非常濃郁好傑身,過分地甜,剩低1成係朱古力蛋糕,無下次,食三分一就去左填田😑。

布利芝士火腿牛角包($43)

巴斯克焦香咖啡芝士蛋糕($45)

朱古力香橙蛋糕($43)
外賣自取
1K
2019-12-24 261 瀏覽
💫又到聖誕 又到聖誕... ✨今年嘅 #聖誕 異常悶熱,#小秘書 為咗搵返聖誕嘅感覺,特登為自己安排咗啲裝修工程😃 假期嘅早上先去 #做facial、再去 #剪頭髮... 務求將時間表填滿。Starbucks Hong Kong 最近出咗一系列 #MerryCoffee 為迎合 #聖誕。#小秘書 正好未食 #午餐,就試佢哋新出嚟 #鹿仔芝士蛋糕(Reindeer Maple & Pecan Cheesecake),#芝士蛋糕 有濃厚芝士味道,仲加咗啲 #碎果仁,口感同味道唔錯😋 另外我再加咗杯 #SnowmanMocha,#咖啡 味唔太濃、較甜😏 不過當係一個break,都幾開心吖💙

2019-12-22
2019-09-07 159 瀏覽
#新品推薦 好味推介Starbucks新出嘅番石榴無花果蘆薈果莓白茶茶底香 唔太甜仲有無花果一粒又有蘆薈粒粒好有咬口非常適合夏日清新推介值得一試📍各大Starbucks📌最新promotion drinks 🍸 番石榴無花果蘆薈果莓白茶 🍸🍸🍸🍸🍸🍸🤗🥰🥰🥰好味滿分#飲品 #星巴克 #掃街 #吃貨 #新品 #starbuckshk香港加油 #relax #drink#hkig #hkfood #like4likes #likeforfollow #foodiecoupletour #香港情侶日常 #hkblogger #hk #health #yogis #hkfoodblogger #hkfoodlover #couplethings
#新品推薦 好味推介
番石榴無花果蘆薈果莓白茶

香港加油 #relax #drink
番石榴無花果蘆薈果莓白茶
2019-04-06 202 瀏覽
Service and Attitude of staff are really bad. In front of customer while ordering. Comparing and being rude in Cantonese. Speak in English doesn’t mean not understand your words idiot
2019-04-06
$81 (其他)
2018-10-30 318 瀏覽
轉個眼又到 halloween, Starbucks 當然有新搞作 .... "All Treat No Trick" ~這杯 "科學怪人星冰樂" 的味道確是幾trick, 頭啖是清涼的薄荷及朱古力碎 , 越飲薄荷味越少, 隨之而來是帶甘的抹茶味 , 抹茶伴着朱古力碎,這位科學怪人真是嗒落夠 trick .... 味道上的配搭 , 確實唔錯 , 唯一有問題的就是味道太甜 , 這種甜對我來說也實在太過分了 , 可能是因為我沒有甜牙齒也不是什麼甜魔族吧 , 就是太甜 ~本篇完 ~

2017-11-21 580 瀏覽
之前試過夜晚係旺角睇下買唔買到😋點知係冇晒貨嘅☹️今次終於係尖沙咀搵到啦😆-🔸焦糖雲尼拿布甸 $23👅:❤️❤️(滿分為5個❤️)外表好QQ😍😍一打開見到佈滿雲尼拿籽🍮食落比起布甸更似慕斯🤔雲尼拿味比起焦糖味更重🤷🏻‍♀最底部有D焦糖醬但食落都係冇乜味道🙈會唔會朱古力好食D呢🍫🤔另外都比較細杯😛所以幾啖都食完😌-整體評分:2/5不過不失嘅布甸🍮🍮個日買嘢都排左比較長時間⏳因為見都係得一個人做晒所有嘢😵辛苦了🙈下次可能會試下朱古力🍫🍮但就唔會抱太大期望了😌今次太大期望所以失望了🤷🏻‍♀
之前試過夜晚係旺角睇下買唔買到😋
點知係冇晒貨嘅☹️
今次終於係尖沙咀搵到啦😆

🔸焦糖雲尼拿布甸 $23
👅:❤️❤️(滿分為5個❤️)
外表好QQ😍😍
但就唔會抱太大期望了😌
今次太大期望所以失望了🤷🏻‍♀
外賣自取
2017-08-04 392 瀏覽
常常工作都要ot, 放假要把工作完成。 有時真的很有衝動把工作辭去,做一個廢青。 不過做廢青的勇氣 需要很大,所以還是ff好了。最近家裏大廈常常裝修,霹靂啪啦的聲音 『暴龍暴龍』 在家的不同角落傳出嚟。 我的天啊,簡直不能專注在工作上 ,所以我決定要找一個舒適的地方讓我好好專心工作。starbucks 相信很多人一想起找地方工作 也會聯想起starbucks。 因為他又提高免費wi-fi,有些分店更會有插頭讓客人叉電,實在很方便顧客呢 而我今次點了,芝士火腿牛角烘餅。 餅烘得十分脆口, 進食時會『插立插立』的聲音。而當中芝士量亦不少, 切開時亦會有拉絲的效果。而火腿則令到整個烘餅更加有味道。
不過做廢青的勇氣 需要很大,所以還是ff好了。

而我今次點了,芝士火腿牛角烘餅。

餅烘得十分脆口, 進食時會『插立插立』的聲音。
而當中芝士量亦不少, 切開時亦會有拉絲的效果。
而火腿則令到整個烘餅更加有味道。

2017-04-10 337 瀏覽
人生的路漫長而多彩 : 在陽光中我學會歡笑 , 在陰雲中我學會堅強 ; 在狂風中我抓緊希望 , 在暴雨中我抓緊理想 ; 當我站在終點回望 , 我走出了一條屬於我的人生之路! ~ 魯迅 ~ 在這不穩定的氣溫下 , Starbucks 再次推出了 冰搖椰子水特濃咖啡 是很適合的決定吧 ~ 冰搖椰子水特濃咖啡 : 透明的膠杯讓咖啡看上去是更吸引 , 有更明顯的分層 , 慢慢地由頂開始吸啜 , 先是特濃咖啡的苦澀 , 再來是椰子水的清甜 , 最後是有些椰子香味的糖漿 , 青檸的幽香 … 一切味道都均勻順暢 , 好喝到一個點 ~ 在旺店中我撲到座位 ; 吾妻前來端上希望 , 我喝到了一杯屬於我的冰涼咖啡! 本篇完 ~
人生的路漫長而多彩 :

在陽光中我學會歡笑 ,

在陰雲中我學會堅強 ;

在狂風中我抓緊希望 ,

在暴雨中我抓緊理想 ;

當我站在終點回望 ,

我走出了一條屬於我的人生之路!

~ 魯迅 ~

2016-08-04 571 瀏覽
自己見完客行…經過見到新野寫乳酪星冰樂忍不住買了。Mango fruit jelly yogurt $42……見到最頂有芒果而中間白再黃顏色十分吸引,飲落去淡淡乳酪香加上星冰樂沙冰感覺幾特別。上面的芒果jelly份量吾少而芒果味幾濃吾太假,整體感覺吾錯…(我叫了小甜)剛剛好,唯一係芒果肉吾太覺,如果想芒果味重的人就會覺麻麻
自己見完客行…經過見到新野寫乳酪星冰樂忍不住買了。

2016-08-02
$42 (其他)
2016-07-06 436 瀏覽
The cranberry fizzio is quite a nice drink because it is refreshingly cold with a good fizz and not sweet.On the top, there is a delicious foam made from grapefruit juice.
2016-05-10 319 瀏覽
某日, 如常地和長女一起去喝啡 .... 她見到 Taste of Asia 的廣告牌, 感覺好吸引, 所以點了 ~菠蘿莎莎烤豬肉卷 $43外皮是鬆軟的墨西哥薄餅, 包裹著的餡料是薄薄的豬肉片及濃郁的菠蘿莎莎醬, 無奈的是菠蘿只得小小的幾粒, 洋蔥和菜卻是過分的多, 以致味道不太平衡, 對我來說是有點失望 ~本篇完 ~
某日, 如常地和長女一起去喝啡 ....
菠蘿莎莎烤豬肉卷 $43

2016-02-08 276 瀏覽
Saw the new apple crumble so decided to get it.It has the same flaky tart base just like the Starbucks Shepherd pie.Anyway, the crumble was a bit weird because it was like the surface of a pizza and the apple filling was too sweet and it contains sultanas and almonds which is not what you're meant to find in an apple crumble.
踏入冬季,剛告別聖經節又到春節星巴克推出全新的栗香松露白朱古力咖啡HKD42,每次有呢款'栗'香味咖啡必定每天捧場是日下午茶栗香松露白朱古力咖啡:咖啡師融合經典特濃咖啡,新鮮蒸煮牛奶及香醇的栗香白朱古力醬為一,再加上鮮忌廉及一圈一圈栗香醬,令整杯咖啡口感綿滑香濃,寒冬飲一口確係暖上心頭此款咖啡如不是限定就好,想一年四季都可品嚐好飲到愛不惜口,幼滑咖啡,香濃栗香,甜而不膩......另要一提係玉桂多士HKD13愛玉桂的朋友必定愛死不但多士有香香玉桂味連隨附的醬亦是有香濃玉桂味,微甜,但唔會好似牛油般油膩整個多士焗得夠香脆,配上獨有玉桂醬,配合得恰到好處好吃度十足,相信每天吃一份也絕不過份吧!
踏入冬季,剛告別聖經節

又到春節

是日下午茶
此款咖啡如不是限定就好,想一年四季都可品嚐

好飲到愛不惜口,幼滑咖啡,香濃栗香,甜而不膩......

另要一提係玉桂多士HKD13
愛玉桂的朋友必定愛死

不但多士有香香玉桂味

連隨附的醬亦是有香濃玉桂味,微甜,但唔會好似牛油般油膩

整個多士焗得夠香脆,配上獨有玉桂醬,配合得恰到好處

好吃度十足,相信每天吃一份也絕不過份吧!

2016-01-07
10 分鐘 (外賣自取)
  • 玉桂多士