2024-05-19 205 瀏覽
聽朋友講星小館的菜式很特別,今日就來試一試,真沒有令我們失望,一打開Menu太多菜式太特別啦,經理行過來介紹我們有什麼特色菜,我們就叫了$4288. 九個菜式一個甜品,但其實我們只有五個大人兩個小朋友,其餘都要打包🤭,首先嚟咗一個古壇酸菜天然海鱸魚,一開始食唔係咁入味,後來浸耐啲菜同啲粉就好入味,但啲魚已經俾我哋食晒🙈,跟住嚟咗一個金獎燕麥脆米澳洲龍蝦,食第二道菜已經好飽啦,因為嗰啲脆米飯實在太好食,再嚟咗一個蓮藕餅,但唔記得咗影相🤦‍♀️,跟住嚟一個柚子炸蝦桃膠瑤柱燉響螺,呢個湯好足料,但鹹咗啲主角嚟啦,正宗海南文昌雞到呢一個焗蔥油蠔,個蠔好大隻,但係食咗兩隻之後嗰五隻已經打包再嚟一個菠蘿咕嚕肉諗住食唔晒,但係嗰兩個小朋友留肚竟然食晒,跟住嚟埋菜心同埋欖角一口骨,呢個都好好食,但真係太多肉食唔晒最後甜品梗係食晒啦,奶黃包最後埋單$4299

食第二道菜已經好飽啦,因為嗰啲脆米飯實在太好食,

桃膠瑤柱燉響螺,呢個湯好足料,但鹹咗啲

主角嚟啦,正宗海南文昌雞

跟住嚟埋
菜心同埋欖角一口骨,呢個都好好食,但真係太多肉食唔晒

最後甜品梗係食晒啦,奶黃包

最後埋單$4299
2024-05-19
母親節
  • 金獎燕麥脆米澳洲龍蝦
2024-05-17 93 瀏覽
上次食完晚飯,今次嚟食中午,4大人1小朋友,沒有訂位,安排了坐卡位,整體點心不錯,賣相精緻,味道又ok,和牛梨子和紅蘿蔔咸水角,梨子好味一些,,下次再嚟試下其他點心。
2024-05-14 166 瀏覽
呢間係我近期心頭好之一,自從朋友新年帶過我嚟食生日飯之後,我就愛上左佢。以佢位置主打都係做附近熟客,佢價錢唔貴但係用料好足好靚。1.最正係個宮廷雞保翅,真係足料翅,個湯用料好好味;2.仲有個彩椒金沙一口骨係我阿爸最中意食嘅,非常之有口感, 每次嚟都必嗌;3.海鮮亦非常好,果日嗌咗一個龍蝦伊麵,蝦非常新鮮,麵亦有口感;4.安格斯牛非常野味;5. 宮廷雞係招牌菜之一,非常嫩滑肉質彈牙;6.柚子蝦非常清香,蝦亦鮮甜。近期真心推薦。
近期真心推薦。

2024-04-06
生日
2024-05-12 140 瀏覽
其實環境都舒服,坐得都不錯,食物嘅質素普普通通,唔係太差,但又唔係特別好,不過服務態度就真係超級差,唔值得去食,嗰度嘅所謂經理嘅服務態度仲差過啲小職員,反而小職員嘅態度比經理更好,一定唔會再去食
2024-05-09 87 瀏覽
服務很好,見你個碟一有嘢就會同你換,又會幫你倒茶,上菜又快。四喜烤麩,好食香煎大蝦,可以小炒王,一般乳鴿,夠味一口骨,好食乳酪蘋果包,好食整體唔錯,坐得舒服,食物ok,服務好。
2024-05-03 181 瀏覽
同朋友好耐冇見啦!大家都想去間傾偈傾得舒服、食物質素高既餐廳,最終選擇咗位於佐敦的「星小館」 。餐廳提供左間4人座位可關門的房給我們(也有6人座位),私人空間感足夠,也坐得舒適。服務員服務非常好,間唔中入嚟斟茶收碟。今次我們選擇了生猛澳洲龍蝦餐,因為可以個別上菜,唔洗夾餸讓黎讓去,而且有7款菜式,滿足哂我們想每樣都試吓又唔會over budget ,而且一位收$568,有咁多樣海鮮食覺得幾抵食,所以就食這個餐了。生猛澳洲龍蝦餐 $568/位卡邦尼汁焗澳洲龍蝦配天使麵 x2龍蝦肉很新鮮彈牙,又唔會焗到好乾,食到龍蝦肉嘅汁架!而且好大隻,目測至少有一斤,半隻都已經好啖啖肉,超正。天使麵軟硬適中,配上濃郁卡邦尼汁,好滋味🤤黑松露醬冰鎮南非鮑魚 x2肉質彈牙,因為新鮮煮,鮑魚的鮑魚汁比罐頭鮑魚淡,但都夠味,而且好厚肉,好大隻👍🏻花膠養生藜麥皇燒翅 x2食咗啲濃味菜,飲返個味淡少少既湯中和一下,花膠超淋,魚翅分量足,好飲🤤蜂蜜柚子鍋巴貝皇 x2元貝有層粉漿包住黎炸,成功鎖住水份,配上柚子蜜,甜甜酸酸又鮮甜美味,鍋巴香脆可口營燒石岐脆皮乳鴿(每位半隻) x2皮脆肉嫩,熱辣辣上,仲好細心提供膠手套,

生猛澳洲龍蝦餐 $568/位

蜂蜜柚子鍋巴貝皇

蜂蜜柚子鍋巴貝皇 x2

營燒石岐脆皮乳鴿

營燒石岐脆皮乳鴿(每位半隻) x2
皮脆肉嫩,熱辣辣上,仲好細心提供膠手套,讚👍🏻

聖女果鮮百合泡翡翠

聖女果鮮百合泡翡翠 x2
油麥菜好鮮嫩,車厘茄好甜

巧製乳酪小蘋果

巧製乳酪小蘋果 x2
奶皇味的包點,好鬆軟

除了一樓,佢在19、20樓提供房間比人包房,有卡拉OK、麻雀枱、獨立廁所供使用,餐桌座位最多可以坐24人,12人座位房間會比較多,還有一些位置可以從窗外欣賞煙花。

包房最低消費:
20樓 $750/位 (最多可提供24人餐桌)
19樓 $500/位 (睇到煙花,最多可提供12人餐桌)

房間開放時間:
營燒石岐脆皮乳鴿
聖女果鮮百合泡翡翠
巧製乳酪小蘋果
2024-04-30 136 瀏覽
我的朋友是這間酒樓的常客,今晚他特別邀請我們一起試一試結果沒有失望,所有小菜都好好味,無論雞或海鮮在佐敦,難得有一家比較有水準的中菜酒家同時,他們的侍應招呼周到,真的不錯
2024-04-20 216 瀏覽
成餐飯感覺差到無語,專登加錢要vip房,點知間房完全無冷氣,佢地既房係喺商業大廈果邊所以平日6點後同星期六日就會冇冷氣,成29度既天氣仲要焗喺房度,冇冷氣真係氣都唞唔到, 好過份...成餐喜慶飯好難得一圍人食飯,完全搞壞晒成個氣氛,成餐飯因為太熱大家都明明好忟,大家都忍住冇出聲,所以成餐飯難得一家人一齊都冇傾計,連氣都抖唔到仲點傾計,叫佢加風扇由4點叫到夜晚8點都未加,8點再問佢先同我講原來係冇風扇要問人借。4點話比我地打麻雀又唔講d房會冇空氣,大熱天時點捱啊?永無下次, 原來星小館不嬲都比人話好差,唔怪得可以叫左4個鍾問有冇冷氣都可以冇人覆冇人理,真心好野
2024-04-20
2024-04-04 306 瀏覽
有朋自遠方來,想吃中式fusion菜,位置好方便,佐敦地鐵站步行大約3-4分鐘就可以到達,味道可以,但出菜好慢。復活節假期客人唔多,可以坐得耐啲,比較喜歡前菜小食,例如豬手同魚皮(如果你鍾意麻辣味),環境尚算不錯,另外叫咗個文昌雞,好味;仲有叫咗個齋煲,偏咸,餐廳有獨立房間,私隱度高,適合親戚良朋相聚,有機會會再次光顧,或者試吓佢既點心。佢哋既茶葉選擇都多,會推薦你喝特別茶,當然比一般茶貴,不過朋友都愛喝汽水,所以只叫水仙,茶味也可以!
2024-03-30
  • 魚皮
2024-01-20 1191 瀏覽
燒腩肉,蝦餃必食整體係好食 但服務質素一般員工經常西面 啲部長講電話超大聲 驚死人唔知佢啲電話內容服務態度很差 個老男待應忘記落單追左2-3次條魚 個男待應都係叫我哋等最後去到問收銀有冇落單 原來係冇落到
燒腩肉,蝦餃必食

追左2-3次條魚 個男待應都係叫我哋等
最後去到問收銀有冇落單 原來係冇落到
腩仔拼叉燒
腩仔拼叉燒
已經係第三次幫襯,服務態度真係越嚟越差,非常失望,唔會再嚟。第一,帶位順便問飲咩茶以為係基本,但一路都冇人嚟過。第二,嘢食冇哂又唔係落單個時通知客人,到人催單先話俾人知冇。第三,待應成日圍埋吹水,就算經過見到你啲茶冇哂都唔會主動添茶。自問要求已經唔高,相信呢啲只係身為飲食業嘅基本要求,但一樣都做唔到,真係非常失望。
第一,帶位順便問飲咩茶以為係基本,但一路都冇人嚟過。

家人做冬晚飯,分到餐廳中間圓枱,餐廳在1樓,其入口玻璃門整晚被風吹開,強風不斷打入餐廳令人非常不舒服,多次要求職員處理不獲理會,態度惡劣,輕佻傲慢,玻璃門不能關上反指出面大風就係咁,要客人們在寒冬下吃飯受罪般吹風。食物可以,服務態度好差,一家人吃飯實在不建議。

2023-12-21
2023-11-19 1153 瀏覽
周姓女經理服務態度差勁,對熟客殷勤招待,生客敷衍了事。口頭承諾不兌現。不知所謂!吃生日宴一吐氣不是已約好朋友慶生,我把不得即時取消,奉勸其老闆謹慎選員工,我說過以後不會惠顧此店
2023-11-18
生日
2023-11-04 1349 瀏覽
性價比來說中等,服務有待改善。食物方面雞湯翅是好吃的,沒有太多味精。蒸蟶子火侯剛剛好,不會過老。唯獨那個鮑魚雞粒炒飯真的是強差人意,材料很少,不值得,價錢更比其他小菜貴,有點失望,敗筆於此。蜜桃茶的確好喝,可以再試一下。本來覺得服務還可以接受的,但到最後問服務員取外賣盒時,被一職員回應:等下啦,外賣盒等二十分鐘啦,二十分鐘後給你。想請問一下顧客打包有錯嗎?當時也不是後多顧客,只有幾枱卻得到如此答覆,無言。最後結帳人均五六百左右,性價比一般
性價比來說中等,服務有待改善。

蜜桃茶的確好喝,可以再試一下。

想請問一下顧客打包有錯嗎?
當時也不是後多顧客,只有幾枱卻得到如此答覆,無言。

最後結帳人均五六百左右,性價比一般
2023-09-18 1367 瀏覽
同前同事飲茶,佢帶埋B女比我地玩。好得意又識得自己食野。餐廳開好早,同事拎左位,叫左白桃烏龍茶好香。個茶用蠟燭燒住保暖。點心算有創意同非常好食,真心唔差,又坐得舒服唔會太噪。價格就大路唔會收天價但可惜食完唔飽要去下場。本身想叫個麻雀牌做型嘅點心可惜冇晒,希望下次有機會食到。

本身想叫個麻雀牌做型嘅點心可惜冇晒,希望下次有機會食到。