2024-02-14 10 瀏覽
其實暖笠笠火鍋🍲 係中午食更加健康☺️ 消化好又唔洗人逼人~ 今次揀嘅任食火鍋套餐喺生猛海鮮🦞牛頸脊任食😻 只喺 HKD $218,重點喺無限時 🕒 可以慢慢享受😎菜單上的15款新鮮頂級海鮮都會上碟,包括本灣蟹🦀️、蟶子、鮮蝦、龍躉、白鱔、青口、牛頸脊等等。海鮮盤賣相非常好,就像花藝一般。 別看每款都是少少份量,其實飽到不行了。鍋底我選了皮蛋芫荽➕胡椒豬骨雙拼🍲 一個清湯,一個濃郁。 火鍋配料只選了少量就飽到不會動了😂😂 超級抵食! 食海鮮火鍋,新鮮是最重要的✨ 而且店員姐姐服務很好 👍🏻

今次揀嘅任食火鍋套餐喺生猛海鮮🦞牛頸脊任食😻

只喺 HKD $218,重點喺無限時 🕒 可以慢慢享受😎

海鮮盤賣相非常好,就像花藝一般。

別看每款都是少少份量,其實飽到不行了。

鍋底我選了皮蛋芫荽➕胡椒豬骨雙拼🍲 一個清湯,一個濃郁。

火鍋配料只選了少量就飽到不會動了😂😂 超級抵食!

食海鮮火鍋,新鮮是最重要的✨ 而且店員姐姐服務很好 👍🏻

• 海鮮拼盤
2024-01-31 22 瀏覽
上次食晚市十分滿意,$338一個人有海鮮有牛,相當抵食食到勁飽今次食晏晝仲抵‼️最平$168 就可以任食特級安格斯、牛肩胛、牛板腱、牛五花等,仲有餃子、丸類、午餐肉、蟹柳、蔬菜、小食等,勁抵‼️$218 套餐仲可以任食埋海鮮,有蟹、蝦、蟶子、青口、花甲、白鱔、龍躉等海鮮新鮮,🦐基圍蝦仲郁㗎‼️ 白鱔、龍躉都好食最估唔到係頂級農家豬梅頭、西班牙黑豚肉仲好食過啲牛🉐- 奉送指定湯底 -湯底不用加錢,+$30 可以雙拼,要咗滷水,皮蛋芫茜湯鍋,先生大讚滷水湯底🙌🏻另外仲有沙嗲湯底、🎃南瓜雞湯底、🍎蘋果雪梨湯底、🌶️麻辣湯底、🍅番茄薯仔湯底、🐷胡椒豬骨湯底等小食嘅炸鮮奶、炸榴連都好食👍🏻👍🏻出面仲有好多嘢飲拿,清甜解渴嘅蘋果雪梨水、竹蓆茅根水等👍🏻先生要咗杯特大杯🧸熊仔冰檸檬茶🍋$28,足足1L咁大,除咗打卡,真係好飲👍🏻👍🏻💰$218 生猛海鮮牛頸脊 任食 套餐🚩明記 • 潮鍋 (旺角) @mingkee38 📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室

海鮮新鮮,🦐基圍蝦仲郁㗎‼️ 白鱔、龍躉都好食

最估唔到係頂級農家豬梅頭、西班牙黑豚肉仲好食過啲牛🉐

- 奉送指定湯底 -

小食嘅炸鮮奶、炸榴連都好食👍🏻👍🏻

出面仲有好多嘢飲拿,清甜解渴嘅蘋果雪梨水、竹蓆茅根水等👍🏻

💰$218 生猛海鮮牛頸脊 任食 套餐
🚩明記 • 潮鍋 (旺角) @mingkee38
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室
2024-01-27 20 瀏覽
之前睇YouTube Stephen 介紹黎呢到食野,12點黎到,一個人都冇,員工似係岩岩開始返工,咩都未準備好,之後我哋選擇左218任食,個餐本身有一埋海鮮,肉。當中包括聖子,蝦,蟹。一黎到就話今日冇聖子,蝦蟹貨未到,一黎就即刻上菜比我地。我地食到一點左右先上左蝦,蟹到2點30分都話未知幾時到,問左幾次都話貨未到,態度麻麻。員工得2個,全場得4枱。如果餐廳唔想做午市,咪唔好做生意囉。根本就唔ready到做午市,咁做咩開門做生意。海鮮係新鮮既,除左花甲有好大的泥包…
花甲
2024-01-27 15 瀏覽
✨明記·潮鍋(旺角)有次同朋友經過見佢午市邊爐都幾抵食仲要有海鮮😍我哋叫左$218任食果個套餐~沙嗲湯底套餐生猛本灣蟹 、安格斯牛頸脊、特選牛板腱、生猛基圍蝦、安格斯牛肩胛、美國S級牛五花等任食 炸物方面都有榴槤炸彈、炸午餐肉😋海鮮好新鮮 由其基圍蝦上到枱仲郁緊架~蝦肉食落彈牙安格斯牛頸脊入口鬆軟 又有牛味 蝦滑同牛肉滑都夠彈牙又食得出原材料嘅味道~生劏龍躉片必食 我地叫左好多次🤪啖啖魚肉又嫩滑!!炸物都炸得香脆好食🤤飲品方面特別啲有紅棗杞子、蘋果雪梨、百香果檸檬等呢啲養生啲嘅野飲
✨明記·潮鍋(旺角)
有次同朋友經過見佢午市邊爐都幾抵食仲要有海鮮😍
我哋叫左$218任食果個套餐~沙嗲湯底
海鮮好新鮮 由其基圍蝦上到枱仲郁緊架~
蝦肉食落彈牙
安格斯牛頸脊入口鬆軟 又有牛味
蝦滑同牛肉滑都夠彈牙又食得出原材料嘅味道~
生劏龍躉片必食 我地叫左好多次🤪啖啖魚肉又嫩滑!!
炸物都炸得香脆好食🤤
1K
世上最好的禦寒方法,相信必定是吃火鍋,早前天氣急降至9度,我便與媽媽來到明記吃火鍋。餐廳最近推出了午餐無限時食到飽火鍋餐,當中有兩款選擇,價錢分別是特級安格斯任食HK$168及生猛海鮮牛頸脊任食HK$218。媽媽和我都愛吃海鮮,所以我們二人都點了生猛海鮮牛頸脊任食,內容非常豐富。當中包括大量海鮮,如:生猛本灣蟹、基圍蝦、花甲、龍躉片、白鱔片及魷魚等等。而牛肉方面,則有安格期牛頸脊、安格斯牛肩胛、特選牛板腱等。其他火鍋配料的款式選擇亦不少,餃子、丸類、豆類、蔬菜及粉麵。而飲品方面,可樂、忌廉、雪碧等汽水,以及自家泡製的竹蔗茅根等飲品,全都是以自助形式任飲。火鍋湯底方面,共有8款選擇,雙拼的話則要多加HK$30。基圍蝦送上來時,基圍蝦還是跳跳紮的,絶對是新鮮活蝦,而蝦肉爽彈鮮甜,不用加上醬汁亦已經夠鮮味。生猛本灣蟹本灣蟹挺大隻,蟹肉結實,蟹膏是淺黃色的,甘香鮮甜。安格期牛頸脊、安格斯牛肩胛牛頸脊大大塊的,口感結實,油花不重,但肉味突出;牛肩胛入口有點點筋位,肉香有嚼勁。黃酒雞件雞肉口感非常嫰滑,肉多骨少,入口不但有濃郁的酒香,還有重重的雞香味。生劏龍躉片及生劏白鱔片龍躉片是厚切的,味道鮮甜
而牛肉方面,則有安格期牛頸脊、安格斯牛肩胛、特選牛板腱等。
火鍋湯底方面,共有8款選擇,雙拼的話則要多加HK$30。
基圍蝦
生猛本灣蟹
本灣蟹挺大隻,蟹肉結實,蟹膏是淺黃色的,甘香鮮甜。
安格期牛頸脊、安格斯牛肩胛
黃酒雞件
生劏龍躉片及生劏白鱔片
龍躉片是厚切的,味道鮮甜,魚皮煙韌有彈性,魚肉嫰滑,入口啖啖肉;而白鱔片則是薄切,入口爽脆零骨絲,由於太好吃的關係,我們決定encore。
除了火鍋配料外,我們亦點了數款小食,日式南瓜餅外層炸得非常香脆,內裏則是口感綿綿的南瓜蓉,甜度適中,不會過甜;榴蓮炸彈同樣是外酥內爆漿,榴蓮味道巨香濃;脆炸鮮奶卷層是黃金脆皮,內層軟滑,味道甜甜的,超讚。
天氣寒冷就想打邊爐,上次光顧明記潮鍋晚市火鍋,今次連午餐也有,分別有無限時12:00-17:00任食、一小時放題及海鮮餐多個選擇。任食$218 好經濟就要這個。任飲除了汽水外,還有竹蔗茅根、蘋果雪梨,清甜潤喉,配火鍋一流。湯底選了麻辣及南瓜雞湯,雞湯濃郁外更有淡淡椰子香。這個海鮮肉類拼盤,是全部食物先上一次,吃完喜歡再點。蟹類有2款、蜆、龍躉片、白鱔片上檯還扎扎跳的生猛基圍蝦牛五花、豬梅頭、牛肩胛、牛板腱等多款肉類。牛板腱及牛頸脊脂肪好少、肉味香濃,西班牙黑豚肉夠甜,牛五花入口溶化。蟹夠新鮮,肉質鮮甜。蜆海水味濃郁,青口新鮮最後點了炸物,有香軟的南瓜餅、脆奶卷、紫芋卷及以美味的榴蓮炸彈作今餐的完結。

任食$218 好經濟就要這個。

湯底選了麻辣及南瓜雞湯,雞湯濃郁外更有淡淡椰子香。

這個海鮮肉類拼盤,是全部食物先上一次,吃完喜歡再點。

蟹類有2款、蜆、龍躉片、白鱔片
上檯還扎扎跳的生猛基圍蝦

牛五花、豬梅頭、牛肩胛、牛板腱等多款肉類。

蟹夠新鮮,肉質鮮甜。
蜆海水味濃郁,青口新鮮

2024-01-19 12 瀏覽
今天去的餐廳位於旺角,主打打邊爐。套餐可以任食鮮活海鮮和不同的肉類,而且可任食指定配料和飲品。很久沒有打邊爐,覺得物有所值。海鮮 🦐生猛的新鮮海鮮,令人食指大動。最喜歡是有蟹膏,又啖啖肉的本灣蟹。基圍蝦口感爽彈,新鮮可口。白鱔片爽口,味道鮮甜。花蛤甘甜多汁,肉質鮮嫩。鮮魷亦毫不遜色,爽口彈牙。肉類🥩豬肉、牛肉及雞肉當中,最喜愛是黃酒雞件,酒香吸引,氣味香醇,雞肉嫩滑,味美可口。而牛肉及豬肉來自不同地區及部位,最吸引是牛頸脊,肉味濃郁,口感爽滑。其他配料印象深刻的是各款潮州丸類都各有特色,令人齒頰留香,值得一試。馬交丸口感順滑,蝦丸爽彈,牛丸Q彈。

海鮮 🦐

肉類🥩

其他配料

2024-01-17 15 瀏覽
辛苦減肥就係為左食好野!下午係旺角行街,朋友話有間打邊爐好正,所以去試下! 明記·潮鍋餐廳啲海鮮十分新鮮! 不過係午餐,所以就冇叫到套餐,只係散叫! 湯底方面點左胡椒豬骨湯,湯底不會太辣,味道適中。湯底真材實料,飲了幾碗也沒有像飲了味精湯一樣,感到口渴,而是覺得滋潤。重點推介本地手切牛肉,估不到本地的牛肉雪花分佈可以那麼平均,跟和牛可以相提並論,肉質鮮嫩,煮出來不會覺得太粗糙,亦相當有牛味。其次我十分欣賞店中的獅頭鵝鮮肥鵝腸,鵝腸是原條出的,店員細心放上剪刀,客人可以根據自己的需求剪出適當的長度。鵝腸亦十分之新鮮,值得推介。可惜之處是我個人不喜歡鵝腸內的肥膏清得不夠。其次點了潮洲雜丸拼盤,當中包括包心貢丸、那哥魚丸、馬鮫丸和牛肉丸。一次過可以品嚐幾種丸的味道。由於是手打的,口感十分彈牙,咬開中間亦會看到肉汁在其中,不俗。除此之外也有點萵筍和蜂巢豆腐。萵筍的份量比想像中大,喜歡吃萵筍的朋友可以一試。但提醒喜歡口感較爽的人,留意烹調的時間,有一次忘記了看火,萵筍差不多在鍋中溶掉。
辛苦減肥就係為左食好野!

2024-01-10
2024-01-16 49 瀏覽
好久沒和好友見面了,和她在新年的第一餐一定要吃頓好的。在飯點前來到這家海鮮火鍋店,完全不用排隊,太開心了。這裡座位很寬敞,幾個海鮮缸裡養著許多生猛海鮮。調料選擇也很多,我調了一個芝麻醬,一個辣椒圈醬油的。這裡要提下,這裡提供套餐,我們選擇了B套餐。許久沒吃麻辣火鍋,我兩心有靈犀地選擇四川麻辣,但港辣,你懂的🤣但確實蠻香的。雖然有心裡準備,但這一盆剛上桌,還是讓我們WoW了一聲,有點日料店的感覺。各種海鮮,鮑魚呀,蝦呀,還在蠕動😋新鮮得不能再新鮮了。南非鮑魚刷幹淨後,直接上桌了,吃時要記得出去內臟和口齒,煮幾分鐘就可以了,很軟嫩。龍蝦非常彈牙,取肉都廢了點功夫😅。元貝和、沙白、聖子王又大又鮮甜,青口也是新鮮無渣。白鱔是我的愛,肥美彈牙。龍蝦非常彈牙,取肉都廢了點功夫😅。元貝和沙白各大又鮮甜。墨魚煮後卷成一圈,肉厚不塞牙,鮮味十足。這個壓力煲蠔,也是套餐裡自帶的。是我吃過最大的蠔了。壓力鍋快速壓住,鎖住了全部汁水。毫無腥味,非常鮮美。最後附贈的牛奶冰,也不錯,奶味很濃。今天這一餐很健康,高蛋白零脂肪,吃完分量剛好,毫無壓力,太適合我們這些減肥中人士了,哈哈。⚠️午市有8折且沒有茶位費

這裡要提下,這裡提供套餐,我們選擇了B套餐。

墨魚煮後卷成一圈,肉厚不塞牙,鮮味十足。

最後附贈的牛奶冰,也不錯,奶味很濃。

⚠️午市有8折且沒有茶位費
  • 至尊海鮮套餐B
2023-12-31 21 瀏覽
明記 • 潮鍋 🍲天氣咁凍,同朋友出去打邊爐就最岩,試試呢間明記,下午時段唔需要排隊。揀咗至尊海鮮套餐B 🦞🐟 🦐🦑🦪刺身拼盤換左做壓力煲蠔,蠔好新鮮唔腥🦪波士頓龍蝦海鮮盤:🦞🐟 🦐🦑波士頓龍蝦、鮑魚、蟶子王、大元貝,另有蝦、貝殼類、魚塊⋯二人食份量足夠,波士頓龍蝦偏小,但肉質彈牙,鮑魚新鮮度足夠,其他海鮮都唔係急凍貨安格斯牛肉🐂另點一份牛肉,份量十足,如果牛肉更重牛味會出色(手切牛肉更好吃!)手打鮮蝦滑🦐蝦滑吸滿沙嗲湯底精華,好食!細心既店主放咗喺每張枱都有烹煮海鮮嘅時間,海鮮亦是活養,多人食應該抵食D☺️📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室
明記 • 潮鍋 🍲

揀咗至尊海鮮套餐B 🦞🐟 🦐🦑🦪

刺身拼盤換左做壓力煲蠔,蠔好新鮮唔腥🦪

波士頓龍蝦海鮮盤:🦞🐟 🦐🦑
波士頓龍蝦、鮑魚、蟶子王、大元貝,另有蝦、貝殼類、魚塊⋯

安格斯牛肉🐂

手打鮮蝦滑🦐
蝦滑吸滿沙嗲湯底精華,好食!

細心既店主放咗喺每張枱都有烹煮海鮮嘅時間,
海鮮亦是活養,多人食應該抵食D☺️

📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室
2023-12-28 25 瀏覽
怕腥嘅我竟然覺得全部海鮮都好鮮甜好好味。有蝦,有蟹,有龍蝦,鮑魚,扇貝,魚等等,全部都係新鮮食材,仲有花膠雞湯送。今晩唔係好多人,但我覺得一定要大大力推一下啲間海鮮火鍋,佢值得客似雲來。服務亦極好。
2023-12-16 44 瀏覽
今天與友人相約旺角打邊爐,食材新鮮,環境衛生舒服套餐以生猛海鮮為主打,兩人仲送新鮮生滾花膠雞湯職員有禮~侍應即場將鮮雞和花膠放入預先熬好的特濃雞湯大滾,然後焗大概5分鐘左右就可以品嚐。每啖湯都充滿濃郁鮮雞味、雞肉剛好熟透、花膠黏口爽滑、放一陣就浮出一層薄薄的黃油在面,味道一流我與友人今晚選了至尊海鮮套餐B ($338每位),及( 另加HK$20) 點選了雙拼火鍋湯底:蕃茄薯仔併南瓜雞湯海鮮套餐包括了每人波士頓龍蝦半隻及海鮮盤共10款:波士頓龍蝦半隻、鮮活鮑魚一隻、蟶子王一隻、大元貝一隻、另六款廚師發辦海鮮(時令海鮮所以有好多種唔同):貴妃蚌、大元貝、生劏龍躉片、基圍蝦、沙白、靚花蛤海鮮盤上枱時,蝦和鮑魚等仍充滿活力,生猛非常每樣海鮮都非常鮮甜,肉質彈滑另外,我們還追加了手打四寶丸(HK$48)鮮蝦丸、墨魚丸、牛肉丸和豬肉丸每粒丸又大又厚實,肉汁鮮甜手切牛肉($138)油脂比例恰到好處,肉味甘香脆炸響鈴($48),炸芋頭($38)響鈴剛剛炸起,外層酥脆,滾一滾即食;芋頭經炸後外層更有口感,同時亦不會在淥煮期間而溶化,保持內層的粉嫩油麥菜($38)打邊爐至愛的配搭,份量亦十足特大杯熊仔冰檸
今天與友人相約旺角打邊爐,食材新鮮,環境衛生舒服

套餐以生猛海鮮為主打,兩人仲送新鮮生滾花膠雞湯

海鮮套餐包括了每人波士頓龍蝦半隻及海鮮盤共10款:
波士頓龍蝦半隻、
鮮活鮑魚一隻、
蟶子王一隻、
大元貝一隻、
另六款廚師發辦海鮮(時令海鮮所以有好多種唔同):
貴妃蚌、大元貝、生劏龍躉片、
基圍蝦、沙白、靚花蛤
海鮮盤上枱時,蝦和鮑魚等仍充滿活力,生猛非常
每樣海鮮都非常鮮甜,肉質彈滑

另外,我們還追加了手打四寶丸(HK$48)
鮮蝦丸、墨魚丸、牛肉丸和豬肉丸
每粒丸又大又厚實,肉汁鮮甜

手切牛肉($138)
油脂比例恰到好處,肉味甘香

脆炸響鈴($48),炸芋頭($38)
響鈴剛剛炸起,外層酥脆,滾一滾即食;
油麥菜($38)
打邊爐至愛的配搭,份量亦十足

特大杯熊仔冰檸檬茶 (HK$28)
好可愛的檸檬茶,甜度剛好,大杯好飲

總結:
食材用料新鮮、服務質素極佳、衛生環境稱讚
期待下次約朋友再來
2023-12-15 22 瀏覽
每次到訪都唔會失望,新鮮嘅海鮮及6星級的服務,會令你一次又一次幫襯100分老闆熱情的款待,員工積極的招待,佢哋細心留意你嘅需要主動幫忙換碟,沒有時限慢慢食都係佢成功🏅之道👍🎉🎉🎉
海洋
海洋
2023-12-14 17 瀏覽
又到了瘋狂吃火鍋的季節🍂 這次跟朋友來了這間位於旺角鬧市的餐廳🥢 這裡除了可以單點食物外,也有不同的海鮮套餐可選擇😙▫️在正式吃火鍋前餐廳會送上一份濃郁的花膠雞湯鍋🍲 每人大概有2碗的份量,即煮即喝熱乎乎很滿足😻 喝完雞湯便開始火鍋大餐🫰🏻▫️❥$𝟯𝟯𝟴 至尊海鮮套餐/ᴘᴇʀ ᴘᴇʀꜱᴏɴ 🦀🦐🦞~~~~~~~~~~~~~~~~ᐝ 生蠔:◂ ◂ 肥嘟嘟的生蠔鮮美得很,一咬爆汁鮮味滿滿🦪▫️ᐝ 波士頓龍蝦海鮮盤(共十款):◂ ◂ 除了波士頓龍蝦、鮮活鮑魚、蟶子王、大元貝外,另外還有六款當天的生猛海鮮,例如基圍蝦、花蛤、白鱔片等等🦞🐠🐙◂ ◂ 海鮮整齊地擺放著,吸引著眾人眼球🤓 鮑魚仍在收縮著身軀、龍蝦和基圍蝦觸角也在郁動,可見其新鮮十足👍🏻◂ ◂ 海鮮只需在湯底中涮熟,其味道鮮美口感爽彈👅▫️ᐝ 蘋果雪梨湯鍋:◂ ◂ 選了適合秋冬乾燥天氣的滋潤湯底「蘋果雪梨湯鍋」🍎🍐🍏~~~~~~~~~~~~~~~~❥$𝟰𝟬 老潮州韭菜餃◂ ◂ 塞滿了滿滿的韭菜,重口味之選🥟▫️❥$𝟰𝟴 手打四寶丸 ◂ ◂ 有鮮蝦、墨魚、豬肉、牛肉,最喜歡鮮蝦和墨魚,吃得出有鮮蝦、墨魚顆粒🐙🦐▫️❥$𝟭𝟯𝟴 手切牛肉◂ ◂ 肉味濃
❥$𝟯𝟯𝟴 至尊海鮮套餐/ᴘᴇʀ ᴘᴇʀꜱᴏɴ 🦀🦐🦞
~~~~~~~~~~~~~~~~
ᐝ 生蠔:
◂ ◂ 肥嘟嘟的生蠔鮮美得很,一咬爆汁鮮味滿滿🦪
ᐝ 波士頓龍蝦海鮮盤(共十款):
◂ ◂ 海鮮只需在湯底中涮熟,其味道鮮美口感爽彈👅
ᐝ 蘋果雪梨湯鍋:
~~~~~~~~~~~~~~~~
❥$𝟰𝟬 老潮州韭菜餃
◂ ◂ 塞滿了滿滿的韭菜,重口味之選🥟
❥$𝟰𝟴 手打四寶丸
❥$𝟭𝟯𝟴 手切牛肉
◂ ◂ 肉味濃郁有口感,涮久了也不會過硬🥩🫶🏻
❥$𝟮𝟴 特大杯熊仔冰檸檬茶
◂ ◂ 一杯約有1L,大大隻熊仔放進杯中忍不住狂拍照📸 凍冰冰清新解渴,吃火鍋來一杯真爽🧊💦
今日約咗做gym嘅朋友食飯佢話淨係食蛋白質見呢間火鍋主打海鮮  岩晒佢 就去book位試吓建議一定要book位因為會有個花膠雞湯送 呢度嘅海鮮主要分三個set 我哋揀咗至尊海鮮套餐B 坐低會有碟小食俾你 幾香口 之後就出去調味區到混醬 可能因為係食海鮮 見到有泰式辣醬同海鮮好夾 一定要拎啲嚟試吓 轉個頭個海鮮池勁多海鮮隻隻都生猛 好新鮮 返到去個壓力煲蠔已經到左蠔肉脹卜卜咩都唔使點已經好鮮甜之後就係花膠雞湯店員話係要幾十隻雞熬成嘅湯底再加埋新鮮雞件店員幫手控制火喉之下啲雞滾出嚟勁滑 花膠有膠質但唔會糊最後我哋每人飲咗兩碗雞湯主菜到了 一大盤海鮮見到都興奮我地都係叫左南瓜雞湯黎煮海鮮另外呢度都好貼心會提供建議食品烹煮時間咁海鮮就一定唔會熟個頭波士頓龍蝦 好鮮甜 啖啖肉鮮活鮑魚 滾5分鐘 啱啱好唔會靭蟶子王 勁大條 好似個匙羹咁粗 大元貝 滾2分鐘食 完全唔靭 又厚肉 食落有啲似刺身咁 另外六款海鮮有紐西蘭青口 好少何食到新鮮嘅青口生劏白鱔片  魚皮煙靭 魚肉鮮甜基圍蝦 生鮮爽口 貴妃蚌  好鮮甜 本灣鮮魷  鮮魷勁厚身 滾完出黎好嫩 風暴貝 脹卜卜 仲有海水既鮮味套餐叫其他配料有優惠價
今日約咗做gym嘅朋友食飯
佢話淨係食蛋白質