2018-08-08
星期六5大1小想傾下計,慢慢食。。。。中菜應該係必然之選朋友住tuen mun , 我地住kln 既。。 。去荃灣係正中心點都幾方便荃灣既美食超級多,今次就食朋友食開既呢間明記打冷7點去到吾洗等位,帶左我地去新既分店,要行一層樓梯。。。。地方吾似普通打冷店反而似酒樓一去到,有2個朋友未黎 。。。我地先叫住碟韮菜豬紅食住先。。。勁勁勁大碟朋友到左。。我地再叫埋其他幾個餸呢個炸豬腸,100分可以比99分。。。。吾肥冇 so味。。。超好食。。。下面d 波羅吾係地門波羅。。。都好好味呢個椒鹽9肚魚。。。。又係十分欣賞。。。9肚魚一開3,再炸。。。。好有椒鹽味同香香脆脆打冷點可以冇鹵水鵝,呢度4分1隻。。。夠曬5個人食我地仲有叫左個蠔餅,但明明影左相。。。但搵吾返,蠔餅算係咁多個餸裡面比較差既。。。。d粉好厚因為同行有一個吾夠2歲大既小朋友,所以叫左蝦仁炒旦同雜菜煲比佢。。。呢兩個小菜就普通左d,但都係好味既另外要講既係。。。。食食下飯。。。。友人發現白飯裡面有隻小強。。。。好彩吾係小朋友食緊個碗。。。最後我地叫佢取消左個飯就算
荃灣既美食超級多,今次就食朋友食開既呢間明記打冷
朋友到左。。我地再叫埋其他幾個餸
打冷點可以冇鹵水鵝,呢度4分1隻。。。夠曬5個人食