2019-02-01
平時屋企唔煮飯都會間中過黎食,因為真係幾抵食同埋啲員工都唔錯咁,支持下小店。但今晚真係失望,玻璃心嘅細路唔會再回頭!是咁的,今晚落完菜,佢照舊比碗湯你。然後我一望碗湯就見到有隻類似蟻嘅浮屍喺度,攪多幾下撈起左三隻,仲有啲已經被分屍嘅(因為見到粒黑點有觸鬚突出黎,所以知係同類)。蟻其實都冇咩所謂,唔係老鼠曱甴就得,最多放埋一邊唔飲,但見對間嘢印象唔錯,諗住提下佢,唔好比到啲有昆蟲嘅湯其他客人。可能我娘親老人家比較囉唆,我講完佢又重複講左一兩次。之後過左一陣,樓面個女仔突然行過黎,用倔擂槌嘅語氣淨係講左句:「咁唔好飲啦!」,直接拎走左我個碗。而當時我等餸黎,又唔想飲蟻,所以喺度用匙羹研究緊碗湯睇下仲有冇其他殘肢。首先,突然伸隻手過黎,打斷緊人地做嘢(雖然係無聊嘢)係好冇禮貌。其次,唔好意思都冇句,無論係話佢知有小昆蟲定拎走我個碗時,頭也不回咁走左。仲要係當時得我地一枱客(晚市第一枱客),又唔係話忙🙄 食物都仲係熱到噴煙,好有誠意,好足料。廚師同水吧姐姐都仲係好nice。但玻璃心又小心眼嘅細路唔想再去感受負能量,唔想再好心但比人黑面了。再見!🌚
但今晚真係失望,玻璃心嘅細路唔會再回頭!