2024-05-18 0 瀏覽
買碗粉想寫食評既,係買左返去打開,得半碗。一個正常size魚蛋粉面碗,得半碗。😑我叫船面湯底,河粉($10),牛筋($12),雲吞($10)。加$5有凍飲,叫左杯凍袖子蜜。埋單$39。我係外賣,睇返張單,原來外賣加$2。不過我無睇到店面或者外賣落單紙有寫😒味道正常,船湯味比較淡,價錢亦okay,因為加$5有飲品。剛剛新開張,外賣餐具有特色,蓋上仲貼自己logo貼紙,感覺呢間店好會做門面功夫,這個手法能長久嗎?
味道正常,船湯味比較淡,價錢亦okay,因為加$5有飲品。
2024-05-08 108 瀏覽
一入到嚟就有員工熱情嘅招待😻迅速地帶位置同埋比qrcode我地落單🫰🏻落單後送餐都好快手車仔麵非常美味啲餸好足料😻😻食每一啖都有嘆為觀止嘅感覺🤩最鍾意係佢嘅解憂奶茶飲完真係解到憂吖💯💯總括而言係我喺香港食過最好食嘅車仔麵🫶🏻
一入到嚟就有員工熱情嘅招待😻
飲完真係解到憂吖💯💯
總括而言
係我喺香港食過最好食嘅車仔麵🫶🏻
  • 解憂奶茶💯
菜式非常之多員工服務態度好食物品質都非常之好龍船湯一流🤩🤩同埋 客流量都好高 當地街坊非常支持最緊要係仲要好好食食過最好食嘅車仔麵就係呢間大家一定要試一試😍😍
菜式非常之多
最緊要係仲要好好食
食過最好食嘅車仔麵就係呢間
大家一定要試一試😍😍
2024-04-22 127 瀏覽
見呢間幾多人食幾吸引咁都想去試吓,今日買咗外賣返公司食,四餸加飲料64😁,中上價位,叫咗腩汁牛筋、滷水雞翼、通菜同魚皮餃。原本想叫生根😁,忽然諗起有人話牛筋都幾好味,第一口幾好味,不過食真啲就知道唔夠入味,靠啲汁掛住好味啲😋。魚皮餃無乜特別,雞翼唔入味,仲有血水,湯頭幾好,汁就可以,少味精,呢間舖偏重口味。佢有得俾你揀多蔥少蔥多芫茜少芫茜多湯少湯等等,汁方面,佢有B哥辣汁揀,加埋船湯會變成酸辣湯,算係幾特別。但食咗幾啖之後,喺通菜度發現發泡膠粒,撩多下之後又見到有眼睫毛度眼眉毛嘅物體,當下有啲反胃,我估應該洗菜嗰位洗得唔夠乾淨,我諗應該未必再會幫襯了。
車仔麵
2024-04-22
15 分鐘 (外賣自取)
2024-04-06 226 瀏覽
平日Lunch 係灣仔食飯,周圍都好多人,印以我選擇左2點後先食。行過見到有間新開嘅車仔麵,啱啱好見到有一個位,所以就入咗去食。下午茶,港式3餸1麵車仔麵$36,價錢好吸引,我問咩叫龍船湯,原來係泰國船河湯,用豬骨牛骨去熬湯,老闆娘仲好好咁介紹有邊幾款係人氣推介。41款選擇,唔算太多,但對於有選擇困難症嘅我,真係乜都想食🤪🤪數字最後,我叫左「龍船湯+咖喱魷魚+豬紅+墨魚丸配米粉」一放上枱已經好濃香嘅湯底,我話我冇叫到菜心,怕佢地俾錯左,原來老闆娘話想大家都有條菜食下,所以點都會搭少少菜俾大家,🥰真係好好👍🏻「咖喱魷魚」-唔算好辣,咬落去係爽口👍🏻👍🏻😋「豬紅」-好滑,同出面比較,係好味好多👍🏻👍🏻😋「墨魚丸」-食落去好香嘅墨魚丸😋🎉下午茶有咁平咁大碗又咁抵食嘅車仔麵。係港島區真係算唔錯👍🏻👍🏻👍🏻食完嘅時候,已經全場都坐滿人。幾好👍🏻Lee 間餐廳,雖然細鋪,位又唔多,最緊要係服務態度非常好,逐一介紹之外,有一個親切嘅笑容真係好緊要。非常推介同支持小店💪🏻💪🏻一定會再黎食。
下午茶,港式3餸1麵車仔麵$36,價錢好吸引,
「咖喱魷魚」-唔算好辣,咬落去係爽口👍🏻👍🏻😋
「豬紅」-好滑,同出面比較,係好味好多👍🏻👍🏻😋
「墨魚丸」-食落去好香嘅墨魚丸😋🎉
下午茶有咁平咁大碗又咁抵食嘅車仔麵。
係港島區真係算唔錯👍🏻👍🏻👍🏻
食完嘅時候,已經全場都坐滿人。幾好👍🏻

非常推介同支持小店💪🏻💪🏻
一定會再黎食。
2024-04-03
  • 港式車仔麵3餸1麵
2024-04-03 165 瀏覽
見新開家店過去睇,店面不大已坐滿,門口還有人等位,最後決定外帶試下。點了車仔麵,選了店家推薦的辣汁湯底,時菜底,不餓就只點了兩餸,分別是芋頭肉丸和鮮蝦雲吞,但不想每餸都只有兩個,屬實少了些。時菜底是菜心和小棠菜,煮的時間較短,口感生硬。芋頭丸味道還可,鮮蝦雲吞麻麻地,湯底不錯。帶回去吃了幾口後,不想竟然吃到異物,不知是什麼紙張上面還印著字。新開店如此,衛生實在堪憂。菜單上還有咖哩豬扒飯等飯食,本來很吸引我,但考慮到衛生情況,再🈚️二次。
2024-04-03
5 分鐘 (外賣自取)
2024-02-29 331 瀏覽
三种料加面 先55蚊,便不会死咸 推荐中午午餐 刚刚开就过来试,整体上又干净。肥肠是必点之一,我本身是选左厨师推荐的辣酱,再加上船汤都不会死咸。配料就是一般都会有的,面会跟小白菜。 我本身就喜欢吃米粉,因为个面会吸少少汤汁,吃起来都算爽口的。人手可能有少少不够熟悉,所以就可能在处理上面会有少少慢,但是都是可以接受的范围里面。同事就叫左麻辣的汤底,整体上看下去不会太红,都有一层少少红油来增加个辣香味。 价钱公道
三种料加面 先55蚊,便

不会死咸 推荐中午午餐

刚刚开就过来试,整体上又干净。

价钱公道