第一次去Top food court見 lunch hour 都有位, 感覺已經奇怪, 因為店舖唔多, 所以選擇食日漁,見佢價錢都 OK, order 咗一個蒲燒鰻魚飯, 雖然係成條上,但肉身偏硬和有魚腥味口感好差 , 一分錢一分貨, 真係唔好貪平在旺市中都咁易搵位一定有原因的
第一次去Top food court
見 lunch hour 都有位, 感覺已經奇怪,
因為店舖唔多,
所以選擇食日漁,
見佢價錢都 OK,
order 咗一個蒲燒鰻魚飯,
雖然係成條上,
但肉身偏硬和有魚腥味
口感好差 , 一分錢一分貨, 真係唔好貪平
在旺市中都咁易搵位一定有原因的
2023-09-11
我相信比張相大家睇就明,呢個係呑拿魚刺身,望落似display,定係小朋友玩具? 啲色同texture已經好假,未食已經心知不妙第一啖緊係食最安全嘅食,每粒飯都比意大利飯硬,似未煮熟嘅米,好,next個呑拿魚蓉算係正正常常,少少呑拿魚味,食落似袋裝唧烏冬嘅口感黎到塊呑拿魚。。。咬落去以為食緊啫喱,但又比啫喱硬身少少,煙韌過啫喱,但肯定唔係魚。。。如果你話呢個係素食,特登嘅,可能我會安心啲,但點睇都似假魚所以我每樣食左一啖就原封不動放翻喺到,好似50幾蚊,伏到永遠唔會再食,完

2021-09-03 513 瀏覽
𝟸𝟶𝟸𝟷 𝙹𝚞𝚕𝕐𝕆ℍ𝕆 𝕗𝕠𝕠𝕕𝕔𝕠𝕦𝕣𝕥 開左一段時間一直未試過今日等哥哥上堂, 又係媽媽 metime , 食下野 抖下好時機「𝑩𝒆𝒕𝒕𝒆𝒓 𝒇𝒐𝒐𝒅, 𝑩𝒆𝒕𝒕𝒆𝒓 𝒎𝒐𝒐𝒅」𝒘𝒆 𝒔𝒂𝒊𝒅~一個人食得唔多、幾件壽司🍣啱啱好呢個餐都唔少野架有前菜~有8件唔同款壽司仲有2粒八爪魚🐙丸刺身都好新鮮 食完覺得唔錯、 再買多個魚生飯返去今晚食tim呢個court出面仲有個細細公園下次帶埋小朋友黎~ 啱晒 日漁地址: 元朗元龍街9號形點1期2樓2048號舖
𝟸𝟶𝟸𝟷 𝙹𝚞𝚕
𝕐𝕆ℍ𝕆 𝕗𝕠𝕠𝕕𝕔𝕠𝕦𝕣𝕥 開左一段時間一直未試過

一個人食得唔多、幾件壽司🍣啱啱好

呢個餐都唔少野架
有前菜~有8件唔同款壽司
仲有2粒八爪魚🐙丸

刺身都好新鮮

食完覺得唔錯、 再買多個魚生飯返去今晚食tim

呢個court出面仲有個細細公園
下次帶埋小朋友黎~ 啱晒

日漁
地址: 元朗元龍街9號形點1期2樓2048號舖
2021-08-30 465 瀏覽
今日喺yoho mall行完街之後,到到都好多人食嘢,咁我哋就去咗呢個food court度食啦,因為可以個個朋友揀返自己想食嘅菜式。比較方便,因為呢度多國菜都有得選擇。咁我哋其中一間就食咗韓國嘢,炑八,叫咗個人蔘雞湯,好大件雞,入面有啲飯。另外就會配紫菜飯嘅,另外仲有一個係用鐵板上嘅豚肉飯,啲豚肉都好多,入邊嘅芝士味都好濃,好香,味道好正!而且價錢都係幾十蚊人頭,性價比都好高。坐位都幾好坐,有sofa位。

坐位都幾好坐,有sofa位。
2021-08-13 424 瀏覽
真係估唔到food court都會有日本嘢食,仲有咁多魚生選擇添!唔使點排隊,出餐速度好快😊價錢好親民,夠大眾化,係學生嘅首選!😊😊😊😊辣味海鮮刺身丼頭先當份量夠一人食,材料包括有三文魚、呑拿魚,佢個醬料底味道似麻醬,味道可以接受,有新鮮感。蝦將軍主要係食甜蝦🦐,蝦嘅份量非常之多,感覺不錯,不過可能夜晚食嘅關係,唔算十分新鮮,下次再早啲再試下先😊總括而言,以日式快餐來講都可以選擇😌😌

辣味海鮮刺身

蝦將軍

總括而言,以日式快餐來講都可以選擇😌😌

1K
2021-08-08 354 瀏覽
新開嘅food court見有間平民價錢嘅日本嘢 當然要試吓定食、丼飯、刺身etc 款式大路 同埋選擇都幾多雜錦刺身丼 $62依個刺身飯好有驚喜刺身鋪滿晒成個面份量多過啲飯 食到最後得返刺身三文魚、吞拿魚、玉子 等等 而最驚艷係個醬類似係辣味蛋黃醬 每舊刺身都有醬包住食落辣辣哋 再配埋啲飯食 好夾仲要係$62 抵食日漁壽司定食(8件) $70定食配埋章魚燒同前菜無論係份量定質素 都唔錯嘅8件壽司 質素都中規中矩啦絕對對得住價錢~
新開嘅food court
見有間平民價錢嘅日本嘢 當然要試吓
定食、丼飯、刺身etc 款式大路 同埋選擇都幾多

雜錦刺身丼 $62

依個刺身飯好有驚喜
刺身鋪滿晒成個面
份量多過啲飯 食到最後得返刺身
三文魚、吞拿魚、玉子 等等 而最驚艷係個醬
類似係辣味蛋黃醬 每舊刺身都有醬包住
食落辣辣哋 再配埋啲飯食 好夾
仲要係$62 抵食

日漁壽司定食(8件) $70
定食配埋章魚燒同前菜
無論係份量定質素 都唔錯嘅
8件壽司 質素都中規中矩啦
絕對對得住價錢~
2021-06-10
2021-08-06 103 瀏覽
佢哋嘅三文魚飯係配麻醬呢個搭配冇理由唔好食呀,而且送飯一流👍一囗一啖,唔單止有飯㗎❕仲有唔同款嘅壽司,驚唔夠飽嘅朋友仔仲有拉麵可以揀添呀😋呢個價錢食到真心吾錯😍
2021-08-05 83 瀏覽
飯煮得算好,米粒算分明,唔會比濕漿糊飯你。但用料全部都及唔上人,米同魚肉都係,壽司飯啲醋尤其不討喜。啲芥辣係中國製,豉油恐怕都係。下次都係去番大集團好過,起碼人地啲蔥都新鮮啲,但價錢又相約。
飯煮得算好,米粒算分明,唔會比濕漿糊飯你。
但用料全部都及唔上人,米同魚肉都係,壽司飯啲醋尤其不討喜。
啲芥辣係中國製,豉油恐怕都係。

2021-08-05
外賣送餐
-日漁壽司定食($70)🍣同人share最方便就係叫壽司😌,一人一舊夠晒方便同公平💁‍♀️。壽司定食總共有有8件壽司😙,可能我平時食黎食去都係個幾種😅,我細佬問我呢道有邊幾款我真分唔到😥。eee三文魚吞拿魚個d囉😂。顏色望落去都幾鮮艷😚,我食個幾舊味道都幾新鮮🤓。-雜錦刺身丼($62)🍱好耐冇食過魚生飯啦🤤,跟住興奮得滯倒豉油個陣重手左😅,不過都冇乜影響嘅係鹹咗少少姐😎。魚生份量都唔少😙,完全唔使慳住食😉。角切到大大粒口感十足😋,加埋帶有辣味的沙律醬,滿足得黎同時又减少咗啲油膩感😚。面頭仲有d蟹籽同紫菜碎😎,撈埋一齊食更加有口感👍🏻。大家會係一啖一啖咁食定係好似我咁一黎就瘋狂撈勻晒佢呢?🤣-檸檬茶x2仲以為係VLT添🤪。
-日漁壽司定食($70)🍣

-雜錦刺身丼($62)🍱

-檸檬茶x2
仲以為係VLT添🤪。

2021-07-21 109 瀏覽
平時同屋企人食飯呢個話想食日本菜,一個想食韓國菜,另外一個又想食台灣菜,今次終於解決到方法啦!咁啱元朗Yoho原來有有個food Court 有唔同國家嘅菜式小店可選擇,我同媽咪就揀咗食日本菜!呢間日本菜選擇都幾多,除咗壽司,刺身,仲有魚生丼!壽司配搭都已經至少有五至六種!而且星期六日都有套餐,感覺上都幾抵我選擇咗雜錦魚生丼,套餐可以揀嘢飲,我揀咗可口可樂!雜錦魚生丼裏邊有三文魚、吞拿魚仲有蟹籽,魚生大舊,完全覆蓋壽司飯!魚生都幾新鮮,魚生上面仲有沙律醬,撈埋一齊食更加好味!雜錦壽司拼盤 一共有七件有甜蝦、吞拿魚、鰻魚、煙三文魚等等壽司🍣,賣相都幾吸引,味道又唔錯喎!好抵!配埋章魚小丸子裏面嘅章魚好大粒,兩粒真係唔夠食下次要嗌一份!

呢間日本菜選擇都幾多,除咗壽司刺身,仲有魚生丼!壽司配搭都已經至少有五至六種!而且星期六日都有套餐,感覺上都幾抵
我選擇咗雜錦魚生丼,套餐可以揀嘢飲,我揀咗可口可樂!
雜錦魚生丼

雜錦壽司拼盤 一共有七件

配埋章魚小丸子
裏面嘅章魚好大粒,兩粒真係唔夠食下次要嗌一份!
2021-07-17 93 瀏覽
記得以前食food court 都是隨隨便便的一餐,為醫肚。不得不讚如今進步了很多,在Yoho Mall的Foodeli 美食多,竟然還有高質丼飯日漁,刺身非常新鮮,足料又控食。.三文魚定食賣相吸引,刺身塊塊厚切,肥美新鮮,加上蟹籽更有口感。定食套餐餐有前菜(中華沙律)及燒小丸子,非常豐富。.雜錦海鮮丼有多款刺身,五顏六色很豐富,一次過滿足好幾個願望。.Food court座位多,坐得舒服。

Food court座位多,坐得舒服。
2021-07-15 62 瀏覽
這次去了元朗YOHO吃東西,去了一家日式小店,店舖位於食肆樓層。小店主要售賣丼飯和壽司為主。大部分是套餐,跟餐有飲品附送。-💥辣味海鮮丼 HKD$62,這個是雜錦刺身丼,裡面有有多款不同的魚生。用了微辣的沙律醬撈勻魚生,面頭再錦了蟹籽和紫菜絲,令到賣相更吸引🤩。這個既開胃又惹味,而且是切粒版本,所以吃起上來口感更豐富。-💥日漁海鮮定食 HKD$70,這個一份有8件壽司,跟餐小吃有中華沙律及章魚燒。壽司包括有三文魚/八爪魚/赤貝/北寄貝/吞拿魚/油甘魚/吞拿魚/甜蝦。魚生顏色新鮮,味道鮮甜,加配醬油更鮮味🤤。-食物質素不錯,價錢一般。

食物質素不錯,價錢一般。

2021-07-13
2021-07-14 78 瀏覽
一向都好鍾意食日本嘢,去食刺身就啱晒喇,另多種款式嘅壽司又喺我嘅favourite。去咗元朗形點1期嘅《日漁》點咗日漁壽司定食、海鮮刺身丼。🍣日漁壽司定食有好多款壽司: 北寄貝壽司、八爪魚壽司、日式蛋壽司、煙三文魚壽司、、熟蝦壽司,好新鮮同美味! 仲有牛肉烏冬同埋八爪魚丸、日式海藻,好豐富!🍱海鮮刺身丼好足料、材料好新鮮,三文魚刺身、吞拿魚刺身、魽魚刺身,欣賞丼飯嘅壽司飯嘅醋飯好開胃,配料有紫菜同魚子,提升味道層次,大滿足😋 日漁@Yoho Mall元朗形點1期2樓

去咗元朗形點1期嘅《日漁》點咗日漁壽司定食、海鮮刺身丼。

日漁
@Yoho Mall
元朗形點1期2樓
  • 海鮮刺身丼
  • 日漁壽司定食
鍾意食日本嘢嘅人可以食呢間雜錦刺身丼 $62粒粒魚生好新鮮好足料辣味沙律醬比勁多 撈飯食好滿足成碗食晒都覺得唔算太膩都會辣辣地 但好滋味!!!!!!!!!!!!!!!!!日漁壽司定食 ($70)壽司有八件 賣相唔錯!!!!!!!!!!!!!!魚生幾新鮮 飯有少少硬左D跟餐有兩粒章魚小丸子 好好食!!一個人食得晒 我食完都唔係好飽~比多小丸子我就好啦哈哈哈哈哈哈!!!兩個餐都係跟紙包飲品/汽水~!!!!!!
鍾意食日本嘢嘅人可以食呢間

雜錦刺身丼 $62

粒粒魚生好新鮮好足料
辣味沙律醬比勁多 撈飯食好滿足
成碗食晒都覺得唔算太膩
都會辣辣地 但好滋味!!!!!!!!!!!!!!!!!

日漁壽司定食 ($70)

壽司有八件 賣相唔錯!!!!!!!!!!!!!!
魚生幾新鮮 飯有少少硬左D
跟餐有兩粒章魚小丸子 好好食!!
一個人食得晒 我食完都唔係好飽~
比多小丸子我就好啦哈哈哈哈哈哈!!!
兩個餐都係跟紙包飲品/汽水~!!!!!!
2021-07-11
2021-07-10 84 瀏覽
份量小都不為過,食日本野都真係預左,不過自己認為食丼飯,仲要係魚生丼飯就真係最怕食熱飯,成件事充滿違和感,不過食到飯親都唔係第一次,只係第一次啲飯熱到出哂煙,十分滿分,我比負十分。魚生質素都唔想多講,因為已經唔係生,拎到埋位都焗熟哂,應該好靚既橙色唔見左,淨係焗到變左啡色,所以我真係唔識評價啲魚生。值得一讚係佢啲鼓油係壽司鼓油,因為咁惡劣既情況下,我真係差啲幻想埋佢會比老抽或者生抽,所以都好好彩鼓油係正常既。

三文魚蟹籽飯