啱啱同朋友3月份去完日本🇯🇵對佢地嘅一人燒肉念念不忘🤭✨去咗4日有3日都食咗 真係好正💕💕經過觀塘見到又心思思食咗😂😂😂估唔到叫「新齋橋」出地鐵要行7-8分鐘餐廳裝潢都係走日式木系風格面積超大 勁多位唔洗驚要排長龍😎仲有客房 一家人👨‍👩‍👧‍👦/朋友聚會👫🏻夠方便燒肉套餐主要係10款選擇 有豬🐷有牛🐮而家做緊優惠套餐+$1送雞肉🐔我地揀咗一人到個套餐 都係$98用QR code落單即刻俾埋錢 冇加一服務費🐮極上牛小排套餐🐮牛板腱肉套餐每個餐都包埋沙律🥗+麵豉湯+白飯沙律🥗好夠醬汁幾新鮮 麵豉湯熱辣辣🍲個爐隔離仲有3款醬汁俾大家揀對比🆚返日本🇯🇵一人燒肉店有6-7款汁比較少選擇 而且唔夠濃味 有啲稀薄牛小排有7片 肉質都幾嫩滑🥩全肉冇乜筋肉汁都有但偏少 而且每塊肉都較薄身牛板腱肉就得5片 肉味較淡薄個人覺得以$98嚟講價值比較低真係比好細食嘅女仔食先剛剛好🤧🤧因為飯都有一碗 但肉唔夠 可以追加肉肉🥩最抵係可以$48食到豬五花等⋯如果午餐嚟食就啱啱好 但晚餐就太少了🙃
啱啱同朋友3月份去完日本🇯🇵

最抵係可以$48食到豬五花等⋯
如果午餐嚟食就啱啱好 但晚餐就太少了🙃
2024-04-26
2024-03-14 780 瀏覽
上個星期來過一次,唔知什麼原因竟然冇開門營業,今個星期再來【新齋橋】,終於可以幫襯了!餐廳雖然位於一楝新建(或翻身改建)商業大廈一樓,偏偏升降機未能直達,要利用一條專用電動扶梯,實在浪費空間。上到一樓,暫時只有一間【新齋橋】。門面並不顯眼,沒有落地透明大玻璃,亦沒有大大個招牌。有見及此,餐廳老闆豎立了易拉架吸引客人。餐廳內刻意預留空間作為等候區,夠細心!唔似今時今日大部份香港餐廳,只會想盡辦法用盡空間佈置餐枱。座位區分成兩部份:一邊係拉麵區,另一邊係日式燒肉區。可能係新張優惠,全部燒肉午餐定食都有折扣。配合今時今日的大潮流,用QR code自助點餐兼即時結帳。餐飲並非一般的可口可樂,而係小編從來未見過的罐裝蘆薈果汁飲品。冇留意產地,但無論係菠蘿或士多啤梨味皆好「假」,總之係唔好味。極上牛小排燒肉午餐定食($98) 牛肉真係切得好薄,加上賣相、肉色及脂肪分布,似非常普通水準的港式火鍋牛肉。牛舌芯燒肉午餐定食($98)8片接近完美圓形的薄切牛舌,賣相有點奇怪,加上並未徹底解凍,視覺上打了折扣。牛舌軟身,有少少靱,只係最普通嘅牛舌,並非牛舌心;味道一般,當然更加談不上肉汁豐盛。極上牛小排有少
座位區分成兩部份:一邊係拉麵區,另一邊係日式燒肉區。
極上牛小排燒肉午餐定食
牛舌芯燒肉午餐定食
牛舌軟身,有少少靱,只係最普通嘅牛舌,並非牛舌心;味道一般,當然更加談不上肉汁豐盛。極上牛小排有少許嚡口,牛味一般、肉汁少,亦沒有鮮甜的牛脂香氣。
唯一賣點係夠平,味道好一般。
2024-02-24
2024-01-31 1250 瀏覽
喺觀塘返工嘅友人介紹咗呢間一人燒肉店 佢話呢間餐廳有定食又有放題 見到佢嘅定食都幾豐富 所以就冇嗌放題啦😚極上牛小排 五花腩肉 雞腿肉 牛舌芯呢個套餐滿足到我想一個餐食晒豬牛雞三樣食物 仲送多一份牛舌芯👅 整體肉質唔錯 唔算係好肥 牛小排同埋五花肉都有啲雪花 令到燒出嚟仲好多肉汁🐮 牛舌芯厚度適中 食落口少少煙韌 點埋呢度嘅燒汁就幾夾特上美國西冷扒完全冇諗過佢會咁大塊 因為係原塊扒咁上 所以會比較厚身😮 但係燒完出嚟嘅效果幾好 西冷扒側邊嘅肥膏部分燒完之後好香脆😳 而西冷扒入面仲保持住juicy 如果鍾意食牛嘅話 都幾推介大家嗌呢一份套餐燒肉定食會包括咗白飯 味噌湯 野菜沙律 汽水 同埋甜品 所以都幾豐富😗 白飯嘅話仲可以加錢升級做溫泉蛋木魚紫菜飯㗎 汽水方面就有菠蘿或士多啤梨汽水 都比較特別🥤 入面仲有啲蘆薈粒粒 甜品方面就有雪米糍🍦呢間餐廳係用QR code落單嘅 仲支援好多種電子支付嘅方式 真係簡單好用啊😂

極上牛小排 五花腩肉 雞腿肉 牛舌芯

特上美國西冷扒

套餐
甜品

2024-01-28 787 瀏覽
喺觀塘想食一人燒肉可以去【新齋橋】觀塘站出行大約8分鐘,係駿業熟食市場對面餐廳入邊環境好大,座位舒服,好適合一大班人也有長檯對牆,自己一個食都無問題!🔸特上美國西冷扒 150g $148每個人面前有個一人燒烤爐,自己燒自己嗰份塊西冷板都算大塊,不過脂肪都比較多因應自己的喜好去燒到牛肉有幾成熟,而我比較鍾意生,所以我都盡量燒五成左右,牛肉味很重🔸極上牛小排+五花豚肉+雞腿肉(各50g)$148相比之下我比較推薦這個套餐,因為有不同的食物可以嘗試,最令我有驚喜的是雞腿肉,因為肉質很鮮嫩也很多汁。其次是牛小排,肉質都嫩滑,比西冷扒薄,所以會好快熟,要很快就夾上來。最後五花豚肉要燒得好小心,耐咗就會變得很硬,快咗又怕唔熟!▪️送牛舌芯(50g)牛舌芯都係比較薄切的,燒10-20秒就可以食得我認為全部之中最好食是牛舌芯,因為有牛肉味之餘有爽口彈牙以上兩個都是套餐,裡面有白飯、味噌湯、沙律、汽水及甜品,所有嘢都係日式餐廳應有嘅嘢,不過不失,而甜品就係一粒士多啤梨雪米滋
喺觀塘想食一人燒肉可以去【新齋橋】
觀塘站出行大約8分鐘,係駿業熟食市場對面
餐廳入邊環境好大,座位舒服,好適合一大班人
也有長檯對牆,自己一個食都無問題!

🔸特上美國西冷扒 150g $148
每個人面前有個一人燒烤爐,自己燒自己嗰份
塊西冷板都算大塊,不過脂肪都比較多

🔸極上牛小排+五花豚肉+雞腿肉(各50g)$148

▪️送牛舌芯(50g)
牛舌芯都係比較薄切的,燒10-20秒就可以食得
我認為全部之中最好食是牛舌芯,因為有牛肉味之餘有爽口彈牙

2024-01-05 1043 瀏覽
【觀塘區】【新齋橋】喺觀塘好多嘢食,我之前都介紹過唔少。不過好多時都係講緊工廈食堂或者 apm 嗰邊啲商場舖,喺駿業里行入去嗰堆餐廳食肆又真係唔係好多機會講。今次就特登走入去試一間日式燒肉,我有朋友話想試,咁咪順吓佢意囉。我哋都係叫「燒肉套餐」,其實食套餐就完整啲嘅,除咗主食之外,仲有齊晒白飯、味噌湯、野菜沙律、汽水同埋是日甜品。雖然冇得轉其他飯,但係個白飯本身都幾正。汽水就每日唔同選擇,我哋都揀飲「雪碧」,好飲嘛。朋友試 $98 嘅「極上牛小排」餐,老實講,啲牛小排都幾好食。佢好食個位係牛味勁濃,而且牛小排嘅特性本身都係肉質鮮嫩,燒起上嚟焦香感十足呀。我試嗰份就貴少少,係 $168 嘅「特上美國西冷扒」,係厚身啲嘅肉。食落都好好味,唔止牛味香,厚少少嘅肉可以試埋唔同生熟程度嘅口感。一人燒肉可以自由選擇口感,呢點係我中意食嘅其中一個原因。食完就上返個是日甜品,係朱古力同士多啤梨味嘅「麻糬」各一件,埋單 $266,唔差啦。。。(地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #

(地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #觀塘 #新齋橋 #燒肉套餐 #白飯 #味噌湯 #野菜沙律 #汽水 #是日甜品 #麻糬 #極上牛小排 #特上美國西冷扒 #1am1256 #1ambackup
2024-01-03
外賣送餐
2天前 0 瀏覽
店舖環境空間幾大,有好多座位,可以一人或多人黎,燈光明亮,抽氣系統唔錯,唔會成陣油煙👍🏻👍🏻餐牌選擇唔少,有唔同價位嘅set揀,唔夠可以再額外單點肉類同甜品😋😋而且而家做緊優惠,點燒肉套餐加$1就可以即刻換購一份雞腿肉我哋叫咗兩個餐,分別係極上牛小排套餐$98同牛舌芯套餐$98,同埋各自加$1換購咗一份雞腿肉🤤🤤🤤每份套餐都包含一碗白飯、麵豉湯同沙律菜,白飯煮得幾好,粒粒分明,麵豉湯調味剛剛好,沙律菜幾新鮮~個人推薦極上牛小排👍🏻👍🏻👍🏻牛小排肉質偏嫩,有雪花,牛味唔會過重,有時唔小心燒太耐,肉質都可以保持好嫩口牛舌芯厚薄適中,每塊都切得好均勻,食落相對比較有咬口,煙煙韌韌,點配燒肉汁更加好食🥰雞腿肉比想像中大份🤣🤣好抵,侍應教我哋燒嗰陣要雞皮向下,果然燒完又嫩又多汁,仲唔會痴底😋😋😋

5天前 0 瀏覽
餐廳營業時間長,早、午、晚市皆涵蓋,加上定價親民、環境和食物都有不錯的水準,實屬回頭之選。這晚點了兩份一人燒肉套餐,選了極上牛小排套餐和牛板腱肉套餐,套餐還包括沙律、白飯和海帶麵豉湯,另有多款燒肉單品或甜品可隨心加配。兩款套餐的水準皆不過不失,特別欣賞飯粒晶瑩飽滿又軟糯。這裡上菜十分有效率,而且都是一人燒肉套餐,個人覺得十分適合想食燒肉又不想太花時間的,這餐只半小時就由下單到吃飽了。室內環境佔地廣,由對牆孤獨枱,到多人獨立房間都有,既適合一人快閃,又適合多人聚會。

兩款套餐的水準皆不過不失,特別欣賞飯粒晶瑩飽滿又軟糯。

2024-05-14 0 瀏覽
超抵食一人燒肉,人均唔洗$100 食到幾高質牛 。食完發現原來依家重做緊加$1 有埋一碟1蚊雞 。下次要再嚟食多次 。日式燒烤餐廳嚟講,唔洗$100 人均真係抵到爆 。肉類有好多款,今次我就選左牛小排同埋牛板腱。個質素都好唔鐘,肉好新鮮!晚餐套餐set有一碗飯、湯、沙律同埋一碟肉,如果d肉唔夠重可以單點再加😍地方好闊落,重要可以有包廂!一班朋友嚟都好正 。最正嘅係佢哋嘅服務,員工好friendly,態度好好又細心。而且成個上菜過程好快手 。整體嚟講真係好滿意。
超抵食一人燒肉,人均唔洗$100 食到幾高質牛 。
日式燒烤餐廳嚟講,唔洗$100 人均真係抵到爆 。
肉類有好多款,今次我就選左牛小排同埋牛板腱。
個質素都好唔鐘,肉好新鮮!
地方好闊落,重要可以有包廂!一班朋友嚟都好正 。
2024-05-10
  • 特上美國西冷扒
  • 牛板脻肉
2024-05-14 0 瀏覽
觀塘一向多嘢食,而且好多藏身工廈/商廈食堂。今次喺駿業里搵食,遇到呢間位處商廈嘅新開日式燒肉店—「新齋橋」。主打一人燒肉,每個位前面都有爐台,讓你燒自己果份。今次每人叫一份「燒肉套餐」,套餐除咗主食燒肉之外,仲有齊晒白飯、味噌湯、野菜沙律。可以另外加購飲品、甜品、其他小食。沙律算幾新鮮,入口爽脆;麵豉湯熱辣辣,暖胃一流。「極上牛小排」餐$98,有十幾小片,牛小排都幾好食,牛肉味濃,而且油份唔少,燒起上嚟焦香惹味。另一份「牛板腱肉」餐,同樣$98,有8大片,肉類份量適中,肉味不俗。枱面有三款醬汁同鹽,可以自己調味。想簡單食個一人燒肉,呢間都係過唔差嘅選擇。

沙律算幾新鮮,入口爽脆;麵豉湯熱辣辣,暖胃一流。
極上牛小排餐

牛板腱肉 餐

想簡單食個一人燒肉,呢間都係過唔差嘅選擇。

極上牛小排餐
牛板腱肉 餐
2024-05-12 0 瀏覽
既然去唔到大阪嘅心齋橋,唯有去住觀塘嘅新齋橋食住一人燒肉頂住檔先啦!餐廳內裝修充滿日式風情,呢到除咗主打一人燒肉之外,仲有定食、壽司等等,食物都好多元化,價錢都相當之合理~牛板腱肉 100g💰HK$98牛板腱肉質爽口有嚼勁,牛味濃郁~極上牛小排 100g💰HK$98牛小排油脂分布平均,燒完之後入口即溶,令人覺得齒頰留香,係進店必食推介~每份套餐都有埋野菜沙律、味噌湯同埋白飯!另外每張枱都會三種醬汁供客人使用,有原味燒汁、蒜味燒汁同埋香辣燒汁,香辣燒肉汁唔會太辣,而個人就最鍾意蒜味燒汁,撈飯一流!每人$100都唔洗就可以食到美味嘅燒肉套餐,CP值真係好高啊~

牛板腱肉 100g💰HK$98
牛板腱肉質爽口有嚼勁,牛味濃郁~

極上牛小排 100g💰HK$98

極上牛小排、牛板腱肉
2024-05-11
極上牛小排、牛板腱肉
2024-05-12 0 瀏覽
約朋友行apm,朋友未到又未够鐘,朋友又話自己食左lunch ,一個人本身見到心齋橋食燒肉就想去試下,點知原來有下午茶set,仲要米係日本,唔怪之得啲米十分軟糯有口感,店員仲話烏冬都係日本的稻庭烏冬,下午茶仲要最抵$29食到出前一丁同烏冬,但我自己就想食牛肉同鯖魚,都只不過係$69..仲有麵豉湯,沙律,最正係溫泉蛋飯❤️鯖魚煎得够香濃脆口,再擠檸檬汁更帶鯖魚的鮮甜味,牛肉够淋又有咬口,如果有機會都想就甘試燒肉。
2024-05-10 0 瀏覽
觀塘揾食又有新嘢,呢間就有做緊一人燒肉套餐,我經過駿業街,就入去試吓掂唔掂。搭扶手電梯上一樓就到非常方便,除咗一人燒肉原來仲有set。今次我就叫咗一個牛小排一人套餐。有跟白飯、沙律同埋味噌湯。一人前嘅份量都唔少。個爐熱度足夠,即時火光紅紅。牛肉一下子就熟咗,令到嘅肉汁鎖緊係入面。再加上唔同嘅調味料,包括鹽、胡椒、原味燒肉汁、蒜味燒肉汁、辣味燒肉汁。我嘅食法就係將全部一齊混合嚟點就又有辣味又有胡椒香味,又有蒜味,燒肉則偏甜、加埋鹽就啱啱好。 燒肉配白飯呢個組合就係最好。

• 極上牛小排
2024-05-10 0 瀏覽
周五下班時間來到這家燒肉店,不斷有客人內進,可見人氣十足。一人一爐衞生方便,桌面亦清潔得很乾淨。我們點選了2個套餐,分別是極上牛小排和牛板腱肉,套餐包含白飯、麵豉湯和椰菜沙律,兩款牛肉都充足牛香,肉嫩可口,特別是極上牛小排,油脂分佈平均,燒烤時溢出油香十分惹味。桌上有海鹽和幾款燒汁、辣味醬汁和蒜味醬汁供客人調味,個人覺得燒肉時灑點海鹽在牛肉上已經足夠好吃👍🏻套餐份量對於女生來說已經很足夠,另有其他單點肉類可以給客人加點。

2024-05-06 0 瀏覽
New Japanese Restaurant1/F, Telecommunications & Digital Building, 58 Chun Yip Street, Kwun TongThe best choice for a delicious lunch during your work break! 🍖🔥🇯🇵Indulge in our premium beef steak set, originally priced at $138, now available at a discounted price of $98. Our beef steak is tender, juicy, and full of rich flavors, complemented by unique sauces that will tantalize your taste buds. 🥩🔥👌🤤We also offer a delectable beef sukiyaki set, also originally priced at $138, now discounted to $9
New Japanese Restaurant

We also offer a delectable beef sukiyaki set, also originally priced at $138, now discounted to $98! The beef sukiyaki features tender slices of beef cooked with a variety of ingredients and seasonings, creating a memorable dining experience. This is definitely a favorite among meat lovers! 🥩🍜🤩

Aside from the delicious cuisine, New Saikai Shabu-Shabu is also known for its excellent service. The staff is friendly, attentive, and always ready to answer any questions, making your dining experience even more enjoyable. The dining environment is comfortable, allowing you to relax and savor your meal. 👨‍🍳🥢🌸🌟🍖🍽️❤️

Enjoy a delightful meal at it
and treat yourself to the best of Japanese cuisine!
新齋橋燒肉日本料理觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓返工晏晝食飯最佳選擇!🍖🔥🇯🇵極上牛小扒歺,原價$138,現在正享受優惠價$98。牛肉小扒嫩滑多汁,每一口都帶來了濃郁的肉香,配上獨特的醬料,讓整個味蕾都陶醉其中。🥩🔥👌🤤牛板健肉歺,同樣原價$138,現在優惠價$98!牛板健肉鮮嫩,搭配著豐富的配料和調味,每一口都讓人回味無窮。這絕對是肉食愛好者的最愛!🥩🍜🤩除了美味的料理之外,新齋橋的服務也非常出色。服務員熱情友善,樂於解答我們的問題,讓整個用餐過程更加愉快舒適。用餐環境也很舒適,讓人感到放鬆和享受。👨‍🍳🥢🌸🌟🍖🍽️❤️
新齋橋燒肉日本料理
觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓