2020-01-05 297 瀏覽
冬天除左打邊爐同燒野食,最好就梗係食韓燒,除左暖笠笠,又唔洗怕有成身油煙味呢間響銅鑼灣鬧巿既韓燒店,店內完全唔覺得有油煙味,裝飾簡約而整齊,而且地板都冇滑既感覺。我同朋友叫左一份牛肉午巿套餐,秘製豬皮,牛護心肉同埋藍天檸檬汽水。我地叫完食物,站員立刻為我地奉上沙律同前菜,新鮮既蔬菜加上沙律醬汁,口感清新,仲有經醃製過既海苔同泡菜,海苔味道甜甜酸酸,非常開胃,泡菜亦唔太辣,非常適合唔食得辣,但又心郁郁想試食既你。揀咗個有牛肉同豬肉嘅套餐,一次過可以滿足晒我兩個願望,肉類都醃製過,唔需要點任何醬汁已經好夠味。套餐亦唔會只著重於肉類,店舖都提供左三款菇類比客,可以做到均衡既配搭。牛肋排肉質結實,肉會同筋位連住,所以非常有咬口。之於秘製豬皮,呢個就真係值得一試豬皮經鐵板慢火烤熟都依然彈牙,而且咬落充滿膠質再配以少少麻粉食用,非常一流。飲品藍天檸檬梳打,檸檬味清新又唔會太甜,食完咁多油膩野食,飲返一杯就最好喇。基本上餐廳在食物,服務同環境都在水準之上,而且價錢大眾化,下次經過一定要去試下。
冬天除左打邊爐同燒野食,
最好就梗係食韓燒,
除左暖笠笠,又唔洗怕有成身油煙味

呢間響銅鑼灣鬧巿既韓燒店,
店內完全唔覺得有油煙味,
裝飾簡約而整齊,
而且地板都冇滑既感覺。

我地叫完食物,站員立刻為我地奉上沙律同前菜,
新鮮既蔬菜加上沙律醬汁,
口感清新,
仲有經醃製過既海苔同泡菜,
海苔味道甜甜酸酸,
非常開胃,
泡菜亦唔太辣,非常適合唔食得辣,
但又心郁郁想試食既你。

揀咗個有牛肉同豬肉嘅套餐,
一次過可以滿足晒我兩個願望,
肉類都醃製過,唔需要點任何醬汁已經好夠味。
套餐亦唔會只著重於肉類,
店舖都提供左三款菇類比客,
可以做到均衡既配搭。

牛肋排肉質結實,
肉會同筋位連住,
所以非常有咬口。

之於秘製豬皮,
呢個就真係值得一試
豬皮經鐵板慢火烤熟都依然彈牙,
而且咬落充滿膠質

再配以少少麻粉食用,
非常一流。

飲品藍天檸檬梳打,
檸檬味清新又唔會太甜,
食完咁多油膩野食,
飲返一杯就最好喇。

基本上餐廳在食物,服務同環境都在水準之上,
而且價錢大眾化,
下次經過一定要去試下。
2020-01-05 138 瀏覽
The more I come to this place the more I love it. It’s got so many unlimited refill sides/add-ons that you can view it as an all-you-can-eat type meal. All we got was the self-grilled BBQ pork combo set $85 and the kalbi tang $72, both were quite good. Blue lemonade drink, rice, sizable western salad, bean sprout and onion mix included. Standout tho is the completely unlimited banchan and kimchee egg custard (which congeals and forms on the edge of the grill). I mean, that’s huge for a $70/$80 l

Standout tho is the completely unlimited banchan and kimchee egg custard (which congeals and forms on the edge of the grill). I mean, that’s huge for a $70/$80 lunch. You can just load up on the banchan and egg indefinitely. Although maybe they would put a stop to that after awhile

Shin Mapo is just a good, cool place for Korean. Great deal

Taste - The banchan tasted really fresh and well-seasoned. The kimchee egg custard was also good, esp after all the meat drippings seeped into it during the cooking process. The meats were well-marinated, with a high meat-to-fat content, visibly fresh, and just really tasty hot off the grill. Just a high-quality KBBQ experience.
Pork  grill
Unlimited  banchan
Salad
  • Self  grilled  pork  set
2020-01-02 219 瀏覽
平時返工放飯時間趕頭趕命 難得今日放假 一於嘆番個休閒午餐 唔受時間約束 一邊燒肉 一邊慢慢食午市套餐選擇多樣化 有韓式燒烤,熱辣辣嘅湯拉麵,韓式炒飯/湯飯/石頭鍋飯...所有套餐買三送一 部分仲會跟白飯及飲品一杯除咗午市套餐之外 仲有單點食物提供 烤肉有多種款式 豬,牛,羊,雞全部有齊 仲有海鮮類提供落完單之後職員隨即送上大量韓式餐前小食 有清新嘅沙律菜,醃製過的洋蔥,辣泡菜,芽菜,昆布 全部味道正宗 酸酸味味好開胃牛/豬肉套餐$122護心肉80g+牛助排80g+雜錦菌類護心肉燒香後 油份不多 肉質爽滑彈牙 是餐廳的招牌肉類 (必食)用生菜包住一齊食別有一番風味 一來可以吃得更健康 二來可以消除飽製油膩感牛肋排肉味香濃 肉汁豐富 肉質軟熟 經過醃製後非常入味套餐仲跟咗一碗紫菜飯 拌飯一起吃更為飽肚另外單點咗一客 秘製豬皮$90分量都幾多 大概有四至五塊 用韓式辣醬醃製過嘅豬皮 味道帶點微辣 豬皮煙韌 充滿骨膠原 咀嚼後嘴唇邊會有黏黏的膠原在燒烤嘅過程中可以慢慢享用旁邊嘅泡菜爐邊蛋 微辣嘅泡菜可以提升蛋嘅鮮味午市套餐有一杯飲品附送 天藍檸檬汽水 顏色非常漂亮 是我最喜歡的湖水藍 加入檸

牛/豬肉套餐$122
護心肉80g+牛助排80g+雜錦菌類

牛肋排肉味香濃 肉汁豐富 肉質軟熟 經過醃製後非常入味

套餐仲跟咗一碗紫菜飯 拌飯一起吃更為飽肚

另外單點咗一客 秘製豬皮$90

豬皮煙韌 充滿骨膠原 咀嚼後嘴唇邊會有黏黏的膠原

午市套餐有一杯飲品附送 天藍檸檬汽水 顏色非常漂亮 是我最喜歡的湖水藍 加入檸檬片 酸酸的味道 非常解渴

由於牛肋排實在太吸引 太好吃 於是單點了一客$148/180g 單點嘅份量確實多 價錢合理 啱曬我呢啲咁鍾意食肉嘅人 啖啖肉 大快朵頤
帝王牛肋骨 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻皇室豬肋骨 👍🏻👍🏻👍🏻暖意韓式海鮮鍋 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻韓國健康果醋 👍🏻👍🏻👍🏻口說要慶祝聖誕,但其實想籍著這個節日跟朋友聚一聚。想來想去,最後覺得在這個冬日聖誕還是在爐邊會更符合節日氣氛。店員端上燒烤爐時會為客人準備好芝士。帝王牛肋條,味道比它的名堂或賣相更好。單看表面的油花就略知它的岀身也是肥美的。當然,我不會說它是那種入口即化,畢竟它也是牛肋條,需要嚼一嚼的。但吃得出手香味。伴碟則旦露荀,雞髀菇和翠玉瓜。韓式海鮮窩,海鮮湯底吸收了青口、鮮蝦、帶子的鮮味。所以,重點是那湯頭,反而比材料更出色。(提示:如果鹽湯底不夠,可以叫店員添加! )
帝王牛肋骨 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
皇室豬肋骨 👍🏻👍🏻👍🏻
暖意韓式海鮮鍋 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
韓國健康果醋 👍🏻👍🏻👍🏻

店員端上燒烤爐時會為客人準備好芝士。

天氣凍就係想搵啲熱辣辣嘅野食☺不過次次打邊爐都會食到厭🙈今次阿張就帶阿梁去食韓燒當聖誕大餐❤燒埋比阿梁食服侍佢!張梁點餐👦🏻🧒🏻《SS1 牛肉套餐》評分(10分滿分):9⃣食評💬:一坐底已經有四大碟前菜👍🏼有泡菜、辣醃大豆芽菜、芝麻海草同埋沙律,可以食住等😋首先上枱嘅係部隊鍋,入面已經有韓式嘅公仔麵、紅腸、午餐肉、大冬菇同肥牛,bulubulu咁滾幾分鐘就有得食~味道唔錯架🤪啲麵索哂濃濃嘅湯👅勁邪惡丫!#張梁重量級推介好快啲主菜都到齊啦!有霜降牛肉、牛肋排、牛五花肉,份量都唔少😋而且醃得好入味,燒完嘅牛唔洗再點任何醬料都已經夠好味😆個味係甜甜地嘅~仲有個雜錦拼盤,有年糕、蘑菇、芝士香腸同埋大蝦,大家可以選擇放落部隊鍋到煮或者燒嚟食都得😋最緊要你開心👍🏻似足一邊燒肉之如又可以一邊打邊爐🥢一次過享受哂兩種感覺~新麻蒲 BBQ (銅鑼灣)📍銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓👉🏼港鐵銅鑼灣站C出口對面👈🏼

張梁點餐👦🏻🧒🏻

👉🏼港鐵銅鑼灣站C出口對面👈🏼
  • 部隊鍋
  • 新麻蒲秘製牛五花肉
2019-12-21 198 瀏覽
每次同朋友食飯, 都要為咗去邊一間呢商量好耐, 但係今次朋友好決斷咁話 想試下新麻蒲bbq !咁我哋就揀咗銅鑼灣嗰一間啦!未行入去之前,朋友一直已經喺度bili bala講緊呢一間有幾好味幾好味!一入去, 店員就好有禮貌咁引領到我哋嘅坐位, 然後又遞上一碟有一碟嘅小菜 ,只看賣相, 前菜已經十分之吸引 !當然唔少得韓國著名嘅泡菜同埋海帶啦 !仲有沙律 !好開心可以一面食住小菜一面挑選主菜!一個免費嘅爐邊蛋好快送上黎,將蛋汁倒入有泡菜的爐邊,開着爐,等住佢慢慢熟,之後就慢慢食呢個美味嘅爐邊蛋啦!燉牛排骨我真係十分之喜歡呢個燉牛排骨,除咗佢嘅牛排骨 肉質鮮嫩,入味,口感十分之佳!佢嘅醬汁更加係值得一提 !真係好好味! 只要叫個燉牛排骨,再配兩碗白飯,已經好足夠,因為佢個汁真係好正!用黎送飯岩岩好!石鍋牛肉拌飯我哋仲叫咗個石鍋牛肉拌飯,見佢有個皇冠推薦,覺得要試下,賣相又係十分之靚,感覺好健康,有肉有菜,菜嘅種類繁多,一次過仲可以吸收唔同嘅營養!包括有菠菜、翠玉瓜、芽菜、冬菇、洋蔥、 紅蘿蔔、蛋! 顏色方面, 十分鮮豔,好吸引!仲有超嫩滑嘅牛肉!成個飯配上適量嘅辣椒醬,撈埋一齊,就變成一個超

燉牛排骨

石鍋牛肉拌飯
我哋仲叫咗個石鍋牛肉拌飯,見佢有個皇冠推薦,覺得要試下,賣相又係十分之靚,感覺好健康,有肉有菜,菜嘅種類繁多,一次過仲可以吸收唔同嘅營養!包括有菠菜、翠玉瓜、芽菜、冬菇、洋蔥、 紅蘿蔔、蛋! 顏色方面, 十分鮮豔,好吸引!仲有超嫩滑嘅牛肉!成個飯配上適量嘅辣椒醬,撈埋一齊,就變成一個超級好味嘅拌飯啦!唔鍾意撈埋一齊嘅話呢就可以分開食,每食一啖飯就食一啖樣餸!

2019-12-18 173 瀏覽
尋日同朋友一齊放工,去銅鑼灣新麻蒲bbq食飯, 韓國嘢總係唔會令人失望嘅!入到去全部都係卡位,坐得十分之舒服,坐咗冇幾耐,店員就開始 上前菜,前菜包括有:沙律、泡菜、醃海帶、醃洋蔥,同埋有各種唔同嘅醬汁!唔可以唔提嘅就係有一個免費嘅爐邊蛋,有泡菜喺爐邊,倒入蛋汁開爐,就可以邊食前菜邊等呢個美味嘅烤蛋!我地叫左個芝士炒年糕拉麵, 賣相相當吸引 ,厚厚嘅芝士覆蓋係拉麵上面 ,趁住啲麵係熱嘅,將啲芝士撈埋啲麵度,芝士就會融化,變拉絲拉麵,當然唔少得美味嘅韓國炒年糕同埋魚糕啦! 唔算好辣,味道啱啱好,拉麵勁柔軟,配埋辣辣嘅年糕一齊食,滋味到爆炸!火焰霜降牛肉壽司呢個霜降牛肉壽司好吸引, 佢一開始上枱嘅時候呢係生嘅 !然後店員就會問:你想要幾成熟?咁我同朋友呢就決定咗要七成,然後店員就會開始拎住火槍對住牛肉壽司開火, 過程好驚艷,好過癮! 我覺得七成仲啱啱好 ,肉質鮮甜嫩滑!

火焰霜降牛肉壽司
2019-12-14 197 瀏覽
好耐無食韓燒,可能唔係食肉獸, 不過今晚友人想試試韓燒, 上openrice見多人like, 決定去Shinmapo BBQ  前菜都有好多款,有泡菜、青瓜海帶芽同埋大豆芽拌蔥、沙律,最好味係泡菜, 唔係得個鹹字encore食燒肉既話仲有配埋爐邊泡菜蛋, 記得唔好擺太耐,否則過熟, 材料主要係蛋汁再加泡菜爐邊蛋同前菜可以無限添加牛肋排賣相醃得非常入味, 起初以為好鹹, 入口原來唔重味霜降牛肉油花較多, 賣相挺吸引,韓國人最鐘意用生菜包燒肉, 所以呢度都送左一碟生菜比我地, 好清甜 仲有個部隊鍋, 有麵濕下口, 中和燒肉既油膩感我同友人被安排坐4人位,好寬敞, 整體來說,都乾淨衛生, 抵食嘅韓燒店

encore

爐邊蛋同前菜可以無限添加

牛肋排賣相醃得非常入味, 起初以為好鹹, 入口原來唔重味

霜降牛肉油花較多, 賣相挺吸引,

仲有個部隊鍋, 有麵濕下口, 中和燒肉既油膩感

2019-12-02 282 瀏覽
成日經過呢間燒肉,今日終於黎食個lunch😀樓下見到有餐牌, lunch set幾抵食飯麵$80左右,燒肉Set $100-120午市幾熱鬧,座位闊 坐得幾舒服!護心肉 牛肋排80g,肉本身已有調味肉質算ok,紫菜撈埋飯一齊食太好味喇👍🏻👍🏻👍🏻因為唔算好肚餓,我哋嗌左一個燒肉set另外加幾件壽司,結果兩個人食都完全夠飽好彩無貪心叫多個set 😅😅😅除左主食,仲有前菜、沙津其實真係食唔哂!店只有禮貌,服務好!識講少少廣東話,但又講唔正So funny 😂😂😂晚餐黎就無set,睇過餐牌散叫都好抵食!佢地既配菜味道唔錯食韓國嘢主要食泡菜是常識吧🤣🤣🤣值得一試
成日經過呢間燒肉,今日終於黎食個lunch😀
樓下見到有餐牌, lunch set幾抵食
飯麵$80左右,燒肉Set $100-120

午市幾熱鬧,座位闊 坐得幾舒服!

護心肉 牛肋排80g,肉本身已有調味
肉質算ok,紫菜撈埋飯一齊食太好味喇👍🏻👍🏻👍🏻

因為唔算好肚餓,我哋嗌左一個燒肉set
另外加幾件壽司,結果兩個人食都完全夠飽
好彩無貪心叫多個set 😅😅😅
除左主食,仲有前菜、沙津
其實真係食唔哂!

店只有禮貌,服務好!
識講少少廣東話,但又講唔正
So funny 😂😂😂

晚餐黎就無set,睇過餐牌
散叫都好抵食!佢地既配菜味道唔錯
食韓國嘢主要食泡菜是常識吧🤣🤣🤣
值得一試
2019-11-24 311 瀏覽
午市套餐做緊優惠買三送一🤩前菜好多款🤩菠菜最好食😋牛豬肉套餐($118)份量幾細😅相裏面係兩份套餐嘅份量。但係牛肉同埋豬肉都幾腍,豬肉比較多肥膏同埋切得厚D。烤豬肉($72)豬肉太油膩😕好少肉好多肥膏😓顏色都唔深,證明冇乜調味過。海鮮嫩豆腐鍋($72)夠熱夠辣,送到黎嗰陣時仲滾緊👍🏻。豆腐好滑,有蜆,一隻青口同埋一隻蝦。但係個湯都幾油😕白飯如果乾啲就好啦。全州牛肉拌飯($72)賣相好吸引😍有好多菜同埋隻蛋好靚👍🏻但係牛肉比較少同埋唔係太靚。份量唔少。石鍋拌飯 牛肉($82)其實同上面嗰個牛肉拌飯一樣,但係啲食材擺咗落個石鍋度😅都有啲飯焦嘅,但係唔係特別靚同埋脆有午市套餐嘅優惠,啱晒一大班朋友嚟食,如果想食一餐還可以嘅,就可以嚟試吓😬
午市套餐做緊優惠買三送一🤩
小菜

前菜好多款🤩菠菜最好食😋

牛豬肉套餐($118)
烤豬肉

烤豬肉($72)
豬肉太油膩😕好少肉好多肥膏😓顏色都唔深,證明冇乜調味過。
海鮮嫩豆腐鍋

海鮮嫩豆腐鍋($72)
全州牛肉拌飯

全州牛肉拌飯($72)
石鍋拌飯 牛肉
石鍋拌飯 牛肉($82)

2019-11-08
小菜
海鮮嫩豆腐鍋
全州牛肉拌飯
石鍋拌飯 牛肉
2019-11-22 1214 瀏覽
一年前去過麻蒲BBQ食燒肉,知道佢既燒肉質素好食得來仲要價格非常親民,餐廳格局充滿韓風feel,所以今晚又來光臨一下!!~今次再重臨新麻蒲bbq,見到多左好多套餐,二人set,4人set都有,套餐內容相當豐富,我地就order左個二人set,牛豬肉套餐 ($558)特級霜降牛肉100g: 肉質鮮味,油花分佈均勻,入口牛味夠濃,非常好食新麻蒲護心肉120g: 入口肉質彈牙,而且爽口,醃得非常入味新麻蒲秘製牛排骨120g: 餐廳非常細心,連邊骨都同客人去埋,入口啖啖肉,肉質嫰滑有牛味特選韓式什錦拼盤 (年糕,蘑菇,豬肉香腸,大蝦): 年糕份量不算好多,不過非常煙韌,放入部隊鍋煮來食會更入味!! 蘑菇大大隻,非常新鮮可口!! 豬肉腸入面,係有芝士醬汁爆汁出來㗎,呢個真係超級驚喜,詁吾到連豬肉腸都甘好味大蝦又新鮮,又爽口彈牙,燒完非常香口~!4件火炙霜降肉壽司: 火炙壽司係即叫即燒,牛肉做到5成熟效果,入口非常嫰滑部隊鍋: 有濃濃既泡菜鍋做湯底,配埋餐肉,火腿,金菇,大蘑菇,牛肉,麵,惹味非常!!~另外仲可以配兩杯無酒精飲品,我地就試左石榴果醋,酣吉果醋,藍天檸檬汽水,蜜桃果汁,杯杯都又解渴又

大蝦又新鮮,又爽口彈牙,燒完非常香口~!

另外仲可以配兩杯無酒精飲品,我地就試左石榴果醋,酣吉果醋,藍天檸檬汽水,蜜桃果汁,杯杯都又解渴又好味

成個二人套餐都係$558,又豬肉又牛肉, 仲有部隊鍋,真係絕對超值又低食

新麻蒲bbq,我一定會再來呀!!~
任食前菜沙津
  • 霜降牛肉
  • 豬肉套餐
  • 新麻蒲護心肉
  • 烤肉
個冰都幾巨型 可以兩個人食👫黃豆粉好滿🙆所以一‘but‘就跌左好多落臺面💔冰磨得好細 好似雪感入口即融😚煉奶倒得好均勻☺️waffle禁中意食甜野既人都好滿足👍紅豆唔會一patpat感無曬口感😛個‘糯米滋‘好QQ😝迷上呢d好味過台式綿綿冰10倍既冰😍
個冰都幾巨型 可以兩個人食👫
黃豆粉好滿🙆所以一‘but‘就跌左好多落臺面💔
紅豆冰
紅豆冰
2019-11-09 182 瀏覽
好耐冇去新麻蒲,今日同朋友見有不同嘅二人餐就又去食食。我係牛達人緊係食牛啦,最後揀咗牛肉套餐1 號,餐𥚃面有特級霜降牛肉,秘製牛肋排,LA牛肋骨,年糕,菇,豬肉香腸同大蝦 ,肉嘅種類以呢個價錢都幾多,餐𥚃仲有部隊鍋,超豐富。其實都係第一次一齊食燒烤同部隊鍋,其實不錯,唔駛齋燒肉咁鬼齋。燒到一半,跟著又食吓麵,好滿足。咁多隻肉入面我都係至like 韓燒嘅牛肋排,醃料味道👍🏻👍🏻。個套餐份量其實都幾大,超飽,性價比都算幾高。
2019-11-07
呢排天氣開始凍,又到咗打邊爐食燒肉嘅季節啦,知道呢間新麻蒲好出名,一直都無去朝聖,今日一於叫埋個朋友一齊去試下啦😋咁多套餐對我呢啲有選擇困難嘅人嚟講真係一大困擾!正當我地煩惱緊選擇邊個set時,店員已經送上滿桌配菜,非常快手👍🏻當中我最喜歡呢個醃海草,酸酸地,非常開胃😋第一次嚟,梗係要試下人地嘅招牌菜,所以我地揀咗呢個有皇冠推薦嘅SS5套餐,一次過滿足又想打邊爐又想食燒肉兩個願望🤤飲品方面,揀咗果醋系列,分別係石榴同青葡萄。仲以為果醋加檸檬會非常酸,飲落其實似水果味梳打,解膩一流!隨餐附上一個部隊鍋,鍋底非常淺,好快就有得食!店員即場面前燒呢個牛肉壽司,壽司係一口份量,入口滿腔油香,燒過嘅牛亦非常香口!肉類方面,有霜降牛肉、護心肉同牛排骨,我同朋友都覺得霜降牛肉最好味😋雪花分佈平均,一半脂肪一半肉,雖然未到入口即溶,口感反而更好😋配菜方面,有一個韓式什錦拼盤,有蝦、芝士腸、菇......當中燒年糕好有驚喜,外脆內軟,特別👍🏻甜品方面,我地叫咗呢個紅豆豆粉雪花冰,層次豐富,頂層有煙韌嘅麻糬,下面放著紅豆蓉,底層嘅牛奶雪花冰佈滿豆粉,中間夾雜著麻糬、杏仁,口感非常豐富!

配菜

隨餐附上一個部隊鍋,鍋底非常淺,好快就有得食!
部隊鍋
店員即場面前燒呢個牛肉壽司壽司係一口份量,入口滿腔油香,燒過嘅牛亦非常香口!

爐邊蛋

紅豆豆粉雪花冰
2019-10-23
配菜
爐邊蛋
紅豆豆粉雪花冰
2019-11-06 141 瀏覽
牛肉二人套餐 $408真係超級豐富,兩個女仔食,食到好似放題咁!除咗有霜降牛肉,牛肋骨,牛肋扒,竟然有部隊鍋🤤 前菜有好多款,份量多亦係任添,呢個價錢實在太抵食!牛肉燒完出嚟油而不膩,油花分佈平均,用生菜包住嚟食感覺上好似健康左😎 部隊鍋有齊公仔麵,金菇,腸仔,芝士,年糕同肉,冇乜特別驚喜,份量偏小😳 食韓燒最緊要梗係無限任添爐邊蛋,好滿足🥰
牛肉二人套餐 $408