2020-04-18 2346 瀏覽
韓燒向來都係我摰愛之一,如果想用親民價食高質韓燒就緊係幫襯「新麻蒲韓國燒烤專門店」,佢地嘅SS1牛肉套餐係我嘅最愛,種類繁多,份量足夠,包括有3款醬料、8款可無限次添加小菜、特級霜降牛肉100g、秘製牛肋排120g、LA牛肋骨120g、特選韓式雜錦拼盤、新麻浦部隊鍋。8款可無限次添加小菜,爐邊蛋口感滑嫩,蛋味濃厚;韓式泡白菜口感爽口,味道酸辣、正宗;生菜口感爽脆,厚度十足,生菜包肉一流; 芽菜大葱泡菜,將韓式辣醬加入到芽菜、大葱,味道香辣、惹味;涼拌洋葱,將青葱、麻油、醬油加入到洋葱,洋蔥嘅辛辣降低,味道溫和、清甜;泡白菜爐邊蛋,將泡白菜切粒加入到爐邊蛋,滑溜嘅爐邊蛋配上脆口嘅泡白菜,口感豐富;涼拌黃瓜,將黑芝麻、白芝麻、麻油加入到青瓜、洋蔥、紅蘿蔔、木耳,味道簡單,口感爽脆;涼拌海帶,將白醋、麻油、青瓜、辣椒加入到海帶,海帶味道微辣帶酸,非常開胃。特級霜降牛肉,油脂分佈均勻、呈雪花紋理分明、肥瘦相間、無筋位,肉質嫩滑,牛味香濃,油而不膩。秘制牛肋排,採用獨家秘製醬汁醃製成甜味,肉質肥瘦參半,燒烤後充滿油香,牛味濃郁,肉汁飽滿, 近骨位置嘅牛肋排肉口感亦唔韌口。LA牛肋骨,肉質Juic
LA牛肋骨120g、特選韓式雜錦拼盤、新麻浦部隊鍋。

LA牛肋骨,肉質Juicy ,油脂感唔太重,燒烤後骨肉分離。

特選韓式雜錦拼盤,包括有年糕、雞肶菇、金菇、冬菇、豬肉香腸、大蝦、翠肉瓜;年糕經燒烤後,口感煙韌,外脆內軟;雞肶菇、金菇、冬菇經燒烤後,口感軟腍、多汁;豬肉香腸,脆皮腸底下加入左芝士,芝士融化後味道更佳;大蝦蝦膏多,味道鮮甜,口感彈牙;翠肉瓜爽甜。

新麻浦部隊鍋有午餐肉、芝士、香腸、肥牛、年糕、豆腐、金菇、辣椒、冬菇、辛辣麵,味道正宗,越滾得耐味道越香辣,食材豐富,採用Gas爐為部隊鍋保溫。
  • 前菜
  • 部隊鍋
  • 爐邊烤蛋
  • 霜降牛肉
  • 泡菜蛋
  • 烤肉
  • 伴菜
2020-07-17 39 瀏覽
下午去未入座已黑你面,仲之後用d鄉下話鬧你,趕你走,我乜都冇做過,侍應單純心情唔如鬧你,完全唔明做乜心情咁差要用食客出氣,態度極其惡劣,最後佢唔想招呼你,然後等你自己走
2020-07-05 113 瀏覽
以前係銅鑼灣返工,間唔中會同同事食,而我又會間唔中好想食韓式辣豆腐湯,個日自己一個行過係諗唔到食咩既情況下就走左入去啦~ 我自己一個lunch set邊諗到會有咁多配菜啫~所以都幾開心架!可能疫情比較緩和左,見都多人lunch食韓燒,咁當然因為價錢都吸引啦! 咁但係我自己一條友就無謂啦,都係返去我個豆腐湯既懷抱XD呢個屬於正常,唔太辣,但都係個句,一個咁既lunch set,佢都俾足5碟小菜我,我開心既,但都替佢地講聲,生意難做! 要加油啊~海鮮嫩豆腐鍋 $72

海鮮嫩豆腐鍋 $72
2020-07-03 102 瀏覽
想搵一間好食嘅韓國燒烤唔難不過越好食價錢越貴今次我哋幾個女仔嗌左呢一個燒肉套餐嚟到佢用咗下午茶架咁上碟好得意🤣越肥嘅肉質,就會林啲,牛味都好香。不過五花腩就麻麻哋,豬肉無味,都係要靠醬汁,但係肉就好un,正常咁肥嘅肉都唔會咁硬。燒蝦亦都好好味,蝦肉夠爽,正呀!大家燒金菇嘅時候記得要好好控制啊😂😂😂佢另外仲可以叫埋部隊鍋,不過我哋主要係想食韓燒,同埋真係太熱啦所以我哋冇嗌到!
想搵一間好食嘅韓國燒烤唔難
不過越好食價錢越貴
今次我哋幾個女仔嗌左呢一個燒肉套餐
嚟到佢用咗下午茶架咁上碟
好得意🤣

越肥嘅肉質,就會林啲,牛味都好香。

燒蝦亦都好好味,蝦肉夠爽,正呀!

大家燒金菇嘅時候記得要好好控制啊😂😂😂

2020-02-03
2020-06-16 587 瀏覽
超級抵食的套餐,超推介給愛吃烤肉的大家! 在韓國好興在香港第一次見! 已放題認識可以任選只吃豬肉,或者係雞牛豬全吃到飽! 不過燒肉時間只有90分鐘,感覺有點不太夠,所以我們就選擇了只吃豬肉吃到飽! 任吃豬肉吃到飽每位只需135港元,真心抵! 就算只吃豬肉,款式也很多,除了豬五花肉,豬排骨肉,這些比較常見的豬肉類之外,連平時比較少吃到的豬護心肉也可以選擇,真不錯呢!
2020-06-14 473 瀏覽
依間人氣韓燒相信大家都食過 見到近排推出任食套餐 點可以錯過😎我地揀左任食豬+牛+炸雞餐 $208仲有無限🥗配菜同🥤飲品(百事/雪碧)3個人以上 仲送主食(有冷麵/泡菜飯etc...)坐低冇耐 員工就會因應人頭送上套餐包左的每款肉類+炸雞2件🍗🍗💁🏻‍♀️推介大家食牛肋排肉同嫩牛排肉 牛味重d 肉質較嫩最重要每款肉吾會因任食而質素下降👍🏼👍🏼👍🏼
依間人氣韓燒相信大家都食過
見到近排推出任食套餐 點可以錯過😎

我地揀左任食豬+牛+炸雞餐 $208
仲有無限🥗配菜同🥤飲品(百事/雪碧)
3個人以上 仲送主食(有冷麵/泡菜飯etc...)

💁🏻‍♀️推介大家食牛肋排肉同嫩牛排肉 牛味重d 肉質較嫩
最重要每款肉吾會因任食而質素下降👍🏼👍🏼👍🏼
2020-06-08 665 瀏覽
今日一行四人叫左個$777四人豬牛雞90分鐘任食,連埋加一$854。見到雜誌介紹同食評唔錯,諗住一試,但發現中伏。首先服務好差,叫左嘢食成半個鐘先到,四罐嘢飲要催先至拎過嚟(汽水又唔凍),但嗰時12點零全場都無乜人;但埋單就非常準時,真係手腳慢啲都食唔到乜。啲肉食非常唔新鮮,醃得太咸,肉又碎又咬唔開,見圖五花腩得肥膏;五款豬肉但有三款無得揀(黑毛豬肩、護心肉、豬頸肉),咁點解唔一開始話比人知呢?成件事覺得比人呃左。成次韓燒感覺好似去食露天BBQ;啲肉根本入唔到口;未試過食任食食完都唔飽;寫呢篇食評只係唔想有人同我一樣中伏。P.S. 呢篇係我人生中第一次食評,真係好嬲先寫得出。

P.S. 呢篇係我人生中第一次食評,真係好嬲先寫得出。
2020-06-08
2020-05-27 731 瀏覽
係香港同韓國都好有名氣嘅烤肉鋪,相信唔少人都試過佢地啲烤肉😋呢排見到佢地推出咗個任食優惠,我地點可以錯過🤩重點係有最出名嘅護心肉🥰價錢仲要係相當吸引👍🏻最重要係佢哋嘅肉唔會因為任食而質素下降😍唯獨是店入面人手不足,啲食物會溜單/俾錯咗我地/同上菜速度慢😢🐷豬肉類角落評分(整體):🌕🌕🌕🌕🌑好可惜當日冇晒護心肉、豬頸肉同埋豬排骨😭冇左最重點嘅護心肉係有啲可惜,好彩其他款都叫好味唔會覺得係晒咗錢☺️1️⃣黑毛豬肩肉2️⃣新麻蒲五花腩👍🏻兩款肉都好出名🤩兩款肉咬落爽口,肉味好香😋五花腩唔會太多脂肪同一啲都唔油膩🥰.🐮牛肉類角落評分(整體):🌕🌕🌕🌕🌗1️⃣秘制牛肋排骨2️⃣新麻蒲秘製牛五花肉👍🏻3️⃣韓式秘製烤牛4️⃣LA牛肋骨👍🏻5️⃣嫩牛排肉👍🏻牛五花好似肥牛好好食,入口即溶同埋脂肪味好香🤩LA牛肋骨個汁醃得好入味,燒完嘅肉好淋同好夠味🥰嫩牛排肉真係好嫩,脂肪分佈都唔錯😍咬落係零肉根,完全係好掂👍🏻其他兩款都好食,但唔夠突出😋.🐔雞肉類角落評分(整體):🌕🌕🌕🌑🌑1️⃣春川烤雞👍🏻2️⃣春川辣味烤雞3️⃣招牌炸雞其實佢所謂嘅烤雞只不過係烤雞翼😭不過佢啲雞翼都好彩夠入口,同每隻分量都好大😋烤完都好juicy同埋嫩滑☺️而炸雞就好普通

🐷豬肉類
角落評分(整體):🌕🌕🌕🌑🌑
1️⃣春川烤雞👍🏻
2️⃣春川辣味烤雞
3️⃣招牌炸雞
其實佢所謂嘅烤雞只不過係烤雞翼😭不過佢啲雞翼都好彩夠入口,同每隻分量都好大😋烤完都好juicy同埋嫩滑☺️而炸雞就好普通,似KFC果啲炸雞😫佢唔係有個韓式醬嘅話都唔會想食😢
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗
角落翻兜指數:🌕🌕🌕🌕🌗

• 新麻蒲護心肉
  • 新麻蒲秘製牛五花肉
2020-04-09 1609 瀏覽
新麻蒲做緊特價放題,平時都有食開,現在咁抵無理由唔食呀?我們想食牛所以點了$208任食那種點餐完就自動波上第一輪配菜、豬牛肉、炸雞件&汽水,配菜也可無限添食喇😉因為網上話人手不足,番叮叫半小時都唔來,所以未食完就叫第二輪,不過出菜一點也不慢喎肉保持一貫質素,嫩牛排肉燒完仲充滿肉汁,豬五花爽口非常,牛五花油脂分布十分均衡。因為太喜歡烤肉,炸雞係一口都無咬,浪費了😞。平時兩碟已經二百多,所以今次真係物超所值👍🏻

2020-04-03 895 瀏覽
肉質真的好好,特別是牛肉,好香,而且有好多配菜,真係好有韓國風,但美中不足的是,男職員態度超差,行過見到你叫佢都當睇唔到,食物就算好好味都無法補救,感覺好無禮見,完全沒有笑容,店主真的要好好正視一下這個問題
2020-03-28 608 瀏覽
成日經過銅鑼灣呢間新麻蒲 BBQ 啲二人套餐都好想試😍終於去食佢哋嘅 SS1 牛肉套餐1️⃣好快就上左 6 樣前菜👉🏻沙律🥗泡菜、芝麻海草、醃製蘿蔔🥕🥒辣醃大豆芽菜🌶生菜🥬全部小菜都可以 refill 㗎🤗仲有泡菜爐邊蛋🍳特級霜降牛肉🥩牛肉油脂分佈均勻,滋味油香,口感好好🥰LA 牛肋骨🐮肉質鬆軟,燒完之後肉味香濃☺️點少少醬再用生菜包住已經好好味👍🏻秘製牛肋排🐄肉汁豐盈,而且醃得好入味,燒完之後味道會甜甜地😆特選韓式雜錦拼盤有年糕、蘑菇🍄豬肉香腸🐖大蝦🦐大蝦新鮮,年糕燒完外表脆卜卜,內裡煙韌😋新麻蒲部隊鍋,賣相非常吸引,有牛肉🐂午餐肉、韓式拉麵🍜香腸、豆腐、冬菇同芝士🧀韓式拉麵彈牙之餘仲索曬啲湯🤤真係加曬分🤪
  • 前菜
  • 部隊鍋
  • 爐邊烤蛋
  • 新麻蒲部隊鍋
  • 霜降牛肉
  • 烤肉
  • 伴菜
2020-03-18 525 瀏覽
被任食廣告吸引而至昨晚一行四人預約了晚上8時吃任食燒烤到埗後約等了10分鐘就入座舖面煙霧彌漫當然 吃燒烤有煙不是出奇奇就奇在 每枱都有抽氣系統仍然被煙燻得眼睛刺痛找侍應落單 找了10多分鐘也沒有人理落單叫食物 亂上亂出叫飲品 大半小時也沒能送上叫添加前菜 又是要三催四請點了炒粉絲 過了40分鐘才通知沒有存貨到後來索性要自己去取飲品前菜還要限時90分老實說人手不足 就不要做放題忙壞員工 又得失客人ps. 豬肉沒有任何味道
被任食廣告吸引而至
忙壞員工 又得失客人

ps. 豬肉沒有任何味道

2020-03-17
2020-03-16 388 瀏覽
入到去坐低完之後冇人招呼,呼天不應,之前幾個侍應係度大吵大鬧跑黎跑去,好似遊樂場咁,但叫佢地加水就扮聽唔到咁,話任食,落單要咩冇咩,叫佢地加配菜,淨返一塊泡菜係碟,佢地話仲有泡菜係碟未食晒佢地係唔會幫客人加配菜,又唔係平,真係未飽已經想走,
2020-03-09 561 瀏覽
今次去試左想食好耐的新麻蒲bbq,地點非常方便,係銅鑼灣地鐵站C出口對面就係。餐廳座位寬敞舒適,一入去就見到韓燒的抽油煙管😚😚我地兩個人都好肚餓就叫左個牛肉套餐!牛肉套餐有包括特級霜降牛肉、秘制牛肋骨、LA牛肋骨,仲有個韓式拼盤同部隊鍋🥘一點完野食,就會先放個燒肉盤,會整個泡菜蛋卷🤤燒到蛋漿蛋金黃脆口,超級吸引🥴除左個蛋卷之外,仲有其他小菜可以食著等!燒肉拼盤份量都適合二人用,我地好快就燒左牛肋骨,用左秘制醬汁的牛肋骨,有甜甜酸酸的味道,好開胃口,佢每塊都好大塊🙆🏻‍♀️好快食曬就去燒特級霜降牛肉,牛肉都非常快熟,用生菜包著,再點上辣椒醬,口感爽脆清甜👍🏻👍🏻除左燒牛肉之外,仲有蝦同蔬菜🥬部隊火鍋的材料也非常豐富,份量非常多,賣相非常吸引,就算食曬燒肉都食得曬成個部隊鍋🤤🥘食燒肉邊可以冇飲品,今次冇叫到燒酒,飲左d健康嘅果醋😍叫左青金桔果醋,當食得太多野個陣飲啖,就非常清新😚之後可以繼續食🤣

餐廳座位寬敞舒適,一入去就見到韓燒的抽油煙管😚😚

我地兩個人都好肚餓就叫左個牛肉套餐!

• 新麻蒲部隊鍋
我:請問可以落幾多份?帶眼鏡馬尾服務員A:你想落幾多咪幾多囉我:差唔多食曬啲海帶可唔可以refill?帶眼鏡馬尾服務員A:你地可能要食曬先(碟上面淨幾條only!)另外一入到去舉手要落單,好多服務員都扮睇唔到有個帶眼鏡馬尾既女服務員B仲過份,直接係我地面前行過去扮見唔到除此之外,坐左半個鐘落單既野食都未黎要催完佢,佢先係廚房攞過黎結論:兩個馬尾帶眼鏡既服務員態度都好差就算啲野食幾好味心情都被影響到食咩都無味!唔知有無投訴熱線,佢地啲態度真係差到想打去投訴
我:請問可以落幾多份?
帶眼鏡馬尾服務員A:你想落幾多咪幾多囉
我:差唔多食曬啲海帶可唔可以refill?
另外一入到去舉手要落單,好多服務員都扮睇唔到
結論:兩個馬尾帶眼鏡既服務員態度都好差
2020-03-07