招聘中
$15,000-$18,000
$15,000-$17,000
$13,000-$15,000
月薪 (面議)
更多筍工 (16)
2019-10-04 28 瀏覽
甚少香港食韓燒,更加唔會上嚟寫食評, 但總有例外時候。(繼上次石頭烤肉外)呢幢商業大廈差呢間未試過,所以同朋友決定食呢間。搭見呢個牌都幾吸引, $168任食指定肉,都不錯,不過要預早一日約。拜拜👋👋一入去有oppa 招呼我地 (似老闆),佢啲廣東話好得意😍😍😍 餐牌都未睇完,未決定食咩就有店員送前菜,我地以為上錯枱,因為我地咩都未嗌同禁多禁大碟😂😂😂好少店有涼伴洋蔥,食落唔太生辣;至於個沙律超特別!!!(佢用黑芝麻醬!!!而且唔會落太多,好特別都好好味)最後點左烤肉達人,有豬有牛爐邊蛋任添,但我地冇加添,因為太飽😓😓右邊豬;左邊牛。我地決定食豬先!呢間餐廳好sell 豬護心肉,(第二個洋蔥入面果堆),(豬的橫膈膜和肝之間的肉,每隻豬只有約200~300克),都幾濃味 (少少似豬肝)同有咬口👍(呢個應該五花肉) 佢啲肉好juicy ,不錯不錯。平時我鍾意食牛多啲,不過呢度就豬肉較優勝,因為呢度啲豬肉冇牛肉落禁多醃料,所以唔會太重醬料味,同埋有烤肉高手 (朋友),煎得香脆好味😋😋其實牛都好食,前一張相左下角就應該系霜降牛肉,啲紋都幾靚同食落有油脂,但又唔會太漏私隱度都幾高,坐得好舒服同較

呢幢商業大廈差呢間未試過,所以同朋友決定食呢間。

最後點左烤肉達人,有豬有牛

爐邊蛋任添,但我地冇加添,因為太飽😓😓

右邊豬;左邊牛。

私隱度都幾高,坐得好舒服同較闊,唔怕嘈到其他人。

(本身想點呢個,但要9:00後先有)

呢張紙好邪惡,安慰自己一次半次食多啲肉都冇所謂🤣🤣

俾我見到午餐餐牌!仲要三送一,可以再黎🤣🤣

返到屋企又唔覺身上有一大陣韓燒味,抽氣抽得好👍👍
2019-08-18 1443 瀏覽
呢日同舊同事係銅記做完義工,當然要食餐好慰勞下自己。舊同事之前黎過,讚呢度d牛肉好正,卡位夠多,坐得舒適,無一大陣油煙味。黎度發現環境果然舒適,裝修新潮,樓底夠高。過左午飯時間,無爆場,食得更加寧靜舒服。先黎前菜。呢度既前菜一d都吾hea,有成5碟:泡菜、雲耳、洋蔥、青瓜和沙律。泡菜酸度同辣度都較低,白菜爽口,幾岩我口味。雲耳同用醋黎調味,食完醒神開胃。沙律吾講以為係一道菜,因為材料好豐富賣相精緻,而且份量吾少。d菜洗得好乾淨,切到一口一啖咁,加埋少少沙律醬同醋,胃口大增。既然牛肉講到咁正,我地就決定揀呢個夏日三食套餐,包左:霜降牛肉、牛肋排、牛仔骨、翠玉瓜、鮮冬菇和雞髀菇。落單後,侍應就9秒9放網放蛋漿,高效率!吾洗5分鐘,夏日三食套餐到。實物同照片9成相似,絕無欺場。我特別欣賞霜降牛肉,因為油脂分佈均勻,與瘦肉搭配得非常勻稱,食上去感覺柔潤、鮮嫩、易嚼易咽,口感非常好。呢個海鮮蔥煎餅份量充足,海鮮配菜份量同粉漿比例恰好,吾會好似食酒樓既海鮮薄撐咁,食粉多。將煎餅同牛肉包住生菜黎食,口感更豐富,又吾會搶走牛肉既鮮味。呢度仲有好有創意既韓牛蛋糕,幫食牛獸壽星慶祝生日就一定吾可以錯過!估

黎度發現環境果然舒適,裝修新潮,樓底夠高。
過左午飯時間,無爆場,食得更加寧靜舒服。

先黎前菜。

泡菜酸度同辣度都較低,白菜爽口,幾岩我口味。

雲耳同用醋黎調味,食完醒神開胃。

落單後,侍應就9秒9放網放蛋漿,高效率!

吾洗5分鐘,夏日三食套餐到。實物同照片9成相似,絕無欺場。

估吾到呢度仲有韓國大熱既雪花冰提供,下次一定會試。

• 水原霜降牛肉
2019-06-03 3255 瀏覽
銅鑼灣美食雲集,有貴有平,任君選擇。我就㨂啲價錢親民啲。新蒲麻BBQ,晚市提供燒肉,而中午既Lunch有韓餐食,有飯有麵。餐廳既私隱度好高,每個位高高坐背,同其他枱客人分格,傾計都傾得暢快啲,唔洗就住就住,怕比人聽到。仲有播住韓文歌,夠曬chill。至於食物方面,我黎到係下午茶時段,但都仲有抵食Lunch Set供應,但有Happy Hour野食。食得韓國菜,有前菜是常識吧。呢到既前菜有五款,而且份量大方。上菜前,揾野浪一浪肚,或者咬下都幾好。我點咗🐙章魚石鍋飯,仲送碗海帶湯,同飲品。石鍋飯上面鋪上滿滿既料,菠菜、蘿蔔絲、菇、芽菜、翠玉瓜、洋蔥,啖啖都唔會味道,好正。中間仲有個流心蛋,用嚟撈飯,簡直一流。而個辣章魚,個辣醬辣得嚟帶有少少甜味,好過癮!而友人則點咗鮑魚人參雞湯。個湯唔係好稀果隻,而係入口帶有稠稠張口感覺,應該侜啲糯米溶咗入湯所致,好特別。粒鮑魚仔放係面上,真係超級吸睛!隻雞份量好多,兩個人食都唔過份。而隻雞入面有糯米飯,仲有粒粟子,食完超飽肚!走前,仲見到店家外面貼咗張poster。話落雨黎有野食送!大家下次下雨天,行經銅鑼灣,不妨走入黎試下!

仲有播住韓文歌,夠曬chill。
食得韓國菜,有前菜是常識吧。呢到既前菜有五款,而且份量大方
。上菜前,揾野浪一浪肚,或者咬下都幾好。

章魚石鍋伴飯

鮑魚蔘雞湯

2019-06-02
章魚石鍋伴飯
鮑魚蔘雞湯
今晚過來銅鑼灣買運動用品,趁機會食返餐自由度高的韓燒,同區選擇也算多,今晚就選了地點就腳的新麻蒲作hea腳蒲點。餐廳地方整齊舒適、每格都有獨立卡位燒爐抽煙機,油煙極少。在選菜的同時,無限添加的前菜上檯: 有泡菜、海帶絲、大豆牙菜、洋蔥、蘿蔔片、一大碗雜菜沙律及生菜。其實真係食前菜都可以食到半飽🤣👍而且爐邊蛋無限添加,完全滿足泡菜控及控控的粉絲😋MENU中英韓三文,選了兩款肉:秘製牛五花肉、特級霜解牛肉及一個主食海鮮嫩豆腐鍋特級霜降牛肉,樣靚肥瘦正,偏多肉汁juicy, 肥瘦均勻,脂肪與實肉比例不錯,建議用大較剪剪粒食更加有口感,伴菜有大冬菇燒一燒夠二人吃。秘製牛五花肉,個人覺得必點,看著數塊五花肥脂炒埋一齊香氣迫人,入口非常治癒🤣👍 兩款肉除了點醬汁外,還可以包生菜用手進食,份外健康美味👏海鮮嫩豆腐鍋,內有藍青口、蜆肉、海蝦、金菇及嫩豆腐,湯底微辣送飯不錯,兩個人Share一碗米飯也足夠的一餐。總括它的前菜款多真的吸引我再來回味,沙律新鮮任refill絕對可以平衡肉食的邪惡,值得一讚店員緊貼更換吉碟,換燒板fill蛋醬等服務整體滿意👏👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5💫回頭:

餐廳地方整齊舒適、每格都有獨立卡位燒爐抽煙機,油煙極少。

而且爐邊蛋無限添加,完全滿足泡菜控及控控的粉絲😋

兩個人Share一碗米飯也足夠的一餐。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2019-10-14 0 瀏覽
成日經過銅鑼灣廣場一期,都會見到對面新麻蒲個招牌,今日就約左朋友2個黎試下。餐牌都幾多選擇,有得單點烤肉、石頭飯、甜品或者叫set,我同朋友咩都想食少少,最後叫左個烤肉達人2人餐同果醋汁。好快佢就上左前菜,泡菜、海帶、沙律菜……個海帶甜甜酸酸好開胃,沙律菜配芝麻汁好fresh,D芝麻汁真係好芝麻味,同平日食開既日式芝麻汁唔同,可以一試。個2人餐有唔同既豬同牛既部位,有護心肉、牛肋排、五花腩、霜降牛肉、連豬皮都有。燒豬皮都幾得意,未試過。我就最鐘意食牛護心肉同牛肋骨啦,份量都好足。原本我同朋友仲叫左白飯配烤肉,但最後只食烤肉都好夠飽了。可以用生菜包住D肉食,加佢個自制醬汁,都好吃。餐廳服務都幾好,個侍應(韓妹?)講英文教我地燒D咩先,又會幫你換爐面……同朋友可以慢慢燒,卡位坐得舒服,又唔會有人趕你,餐廳係銅鑼灣黎講,算好ok。見到佢另外有D promotion好抵,但要預約,下次再黎食過啦。

可以用生菜包住D肉食,加佢個自制醬汁,都好吃。

• 前菜
  • 新麻蒲護心肉
2019-10-10 0 瀏覽
世界很混亂,每日的新聞都讓我們負面情緒冒起 ... 在抗爭的同時,有時亦需要稍稍的休息再上路。這夜,我們選擇食這間的韓燒餐,梳化、裝修的格局讓我們感到很舒適。而我們揀了豬牛都有的韓燒 Set.首先來的是滿台的前菜,真的超大碟,我們都不敢先食太多,怕一陣肚子沒空放燒肉:肉方而,來了雪花很均勻的牛,灑上了少量黑胡椒,單是賣相已經 99分!放上鐵網上,輕輕一燒,不要太熟又不要太紅,入口有溶化的感覺 🧡🧡 順帶一提:周邊是泡菜咪的蛋,也不錯!還有其他燒,東菇燒乾一點,好好食!這個餐令人期待的還有韓牛 sashimi,你可按自己的喜好選擇要多熟,然後員工會在你面前用火鎗即燒;我們決定一份生一點、一份熟一點,記得真我要趁熱食。很好食!!還有部隊喎,真的超多野食!當滾起之時,就發現 ... 入面真係一點都不少!重看相片都要流口水了🤤是很豐富的一餐!是治癒身心靈和胃的好地方!!最後還有甜品,是豆粉麻薯紅豆冰冰,都是意外地好食!好夾!但都真的真的超飽 ... 結果吃不完(現在後悔了)

還有其他燒,東菇燒乾一點,好好食!

很好食!!

還有部隊喎,真的超多野食!

當滾起之時,就發現 ... 入面真係一點都不少!

重看相片都要流口水了🤤

是很豐富的一餐!是治癒身心靈和胃的好地方!!

2019-10-05 66 瀏覽
去銅鑼灣區, 好耐冇食韓燒 ,誤打誤撞選擇咗這一間韓國餐廳 。蛋邊燒配菜和傳統韓燒不同豬肉套餐~$98肉質上抬眼見,認真麻麻,外觀似已經急凍了一段長時間的肉質食慾減半,外觀並不吸引扣分, 入口感覺更差,劣質急凍肉烤肉伴冷麵~$82一盤冰同湯水,可能這是傳統冷麵的煮法,但我真的不懂欣賞肉質口感,一樣同纸皮咁乾,有些似不懂煮餸的人是是但但煮來飽肚就算了湯底有些微酸。烤肉質真係好dry食後感: 有中伏感覺

蛋邊燒

配菜和傳統韓燒不同

豬肉套餐~$98
肉質上抬眼見,認真麻麻,外觀似已經急凍了一段長時間的肉質
食慾減半,外觀並不吸引
扣分, 入口感覺更差,劣質急凍肉

烤肉伴冷麵~$82
一盤冰同湯水,可能這是傳統冷麵的煮法,但我真的不懂欣賞

湯底有些微酸。

烤肉質真係好dry

食後感: 有中伏感覺
👭新麻蒲 BBQ (銅鑼灣)👭午餐時段竟然做到下午6點,而且仲有買3送1優惠,可惜38得兩丁友,用唔到個優惠,下次一定集齊四隻腳一齊食😤一坐低店員隨即送上五道小菜,最有驚喜係連腸仔都有🤣本身有考慮過2個人食4個餐,不過見有咁多小菜就即時打消念頭🤪1⃣全州牛肉拌飯 $72拌飯食材好豐富😍有紅蘿蔔、芽菜、節瓜、洋蔥、冬菇、菠菜、牛肉同雞蛋。每種食材都有用水煮過&加入麻油。韓式辣醬係另外附上,可以自由調整辣度👍🏻不過38比較鍾意韓國正宗拌飯,因為佢地唔會將蔬菜類煮過,所以食落仲有爽脆感❤2⃣牛胸肉大醬湯 $72牛胸肉粒雖然較少,但個湯好夠熱,而且都有大量菜,大醬味都算濃,食到中後期都仲有暖暖的溫度,送飯一流🤪跟餐飲品方面叫左杯天藍色既檸檬汽水同凍柚子茶。兩者都無咩特別,檸檬汽水唔會過甜同重藥水味,柚子茶方面38都係鍾意飲熱既多啲😬推薦度:7/10🏠銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓🕐Mon-Thu 12:00noon-00:00am Fri-Sun 12:00noon-11:45pm Public Holiday 12:00noon-1:00
👭新麻蒲 BBQ (銅鑼灣)👭

1⃣全州牛肉拌飯 $72

2⃣牛胸肉大醬湯 $72

推薦度:7/10

🏠銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓
🕐Mon-Thu 12:00noon-00:00am
Fri-Sun 12:00noon-11:45pm
Public Holiday 12:00noon-1:00am
2019-09-25 68 瀏覽
去開韓國旅行,食到條脷非常挑剔。今次試銅鑼灣站一出就見到嘅韓燒。心諗:地段咁優越,冇咁上下質素都唔會站得住腳。叫咗個$588套餐齋睇都覺得好多嘢食。點知原來免費前菜都幾大碟,我地2條女,其實唔會食得哂。終於上齊菜,其實都幾大滿足,基本上你想食嘅韓國嘢都出現晒。咁但係又講真呢個價錢,咁多嘢食,你都唔好期望啲食物質素好高級,都只係叫做正常囉其實可以當放題咁食,唔好期望食靚高級韓牛,當自己係滿足個胃而非滿足條脷,咁你會食得好開心
去開韓國旅行,食到條脷非常挑剔。
今次試銅鑼灣站一出就見到嘅韓燒。
心諗:地段咁優越,冇咁上下質素都唔會站得住腳。
叫咗個$588套餐

齋睇都覺得好多嘢食。

點知原來免費前菜都幾大碟,我地2條女,其實唔會食得哂。

2019-09-23 59 瀏覽
呢日帶埋媽咪去一嘗朋友推介的「麻蒲」,依間舖主打韓式烤肉,各位肉食主義者不妨試試。當日我哋就叫左個「三食套餐」、「海鮮蔥煎餅」。前菜都係平時常見嘅泡菜、海帶、芽菜、沙津等等,不過味道唔錯,但係對好辣嘅朋友嚟講就差咁D不過不得不說,嗰度嘅烤肉真心好食!我哋當日嘅三食套餐包括水原霜降牛肉、水原牛肋排同牛仔骨。每一款食落去都好好好juicy,三款入面牛肋排係my favourite,點醬食,包生菜食又得,就咁食都得,得咗。食左咁多肉都要食返啲菜清清口先,個海鮮蔥煎餅都真心唔錯,作為一個唔太鐘意食蔥食韭菜嘅人,我都忍唔住食多咗幾舊。另外不得不提依間舖頭嘅另一個特色,就係佢地個無限量泡菜煎蛋。職員會喺開爐嘅時候喺爐邊嘅坑入面加上蛋醬,等到食到咁上下啲蛋都食得架啦,全熟又得、半熟流心都得,睇自己口味啦,食晒仲可以叫職員再加蛋醬添。以價錢同質素嚟講依間舖都幾高,間唔放肆食返餐都係個唔錯嘅選擇!

• 海鮮蔥煎餅
2019-09-23 57 瀏覽
又來到晚餐嘅時間,我好興奮,因為要出發去食好西。今晚有朋友一齊食,所以可以一齊分享試多啲款。喺灣仔呢頭真係有好多選擇,我哋今晚想食多啲肉,而韓式不嬲都係我哋最鍾意嘅菜式。所以我哋就揀咗呢間餐廳,即管試吓佢嘅牛夠唔夠正。我哋坐低店員已經俾咗好多免費嘅小食比我哋去食,當然唔少得有泡菜,昆布,同埋其他唔同嘅沙律菜。啱晒我哋食肉得來又要健康。小食係有得refill㗎。我哋就叫咗款牛肉,一邊食小食一邊等大概8分鐘左右就黎到啦。同場都有爐端蛋食,唔錯。size適中。即刻燒,唔使全熟啦梗係。食落口幾淰喎,有牛味,都唔錯。再叫多兩碟先!我哋係咁食。最尾梗係食飽啦。另外值得一提呢度啲店員服務態度都唔錯,餐廳環境都算乾淨,不過個廁所係可以改善。
又來到晚餐嘅時間,我好興奮,因為要出發去食好西。
今晚有朋友一齊食,所以可以一齊分享試多啲款。

2019-09-21 62 瀏覽
夜晚收工嚟咗銅鑼灣呢邊食飯見呢排好耐冇食燒肉所以就揀呢間啦除咗一般韓燒有嘅小食(即係泡菜、芽菜之類)之外,佢仲有一盤都係可以無限任添嘅沙律,呢個沙律幾清新幾特別,因為用咗芝麻醬,完全係中和到食肉嘅油膩好啦,食完沙律開晒胃之後就可以瘋狂嗌肉喇!近排做緊呢個優惠,叫餐嗰陣出現咗啲唔會,因為我哋以為佢講呢一個優惠價嘅條件話要3份肉以上先可以有優惠,原來呢三份係要同一隻肉,而唔係散嗌三份唔同嘅肉就得。咁所以我哋都果斷叫咗三份牛肋排。牛肋排脂肪分布平均,而且味道都好好,值得一睇嘅係佢冇多餘嘅醬汁醃料掩飾,只係好簡單咁灑左少少蔥花,突顯肉味係咁肉肉肉食到厭,所以嗌多咗個飯送下!好得意個碗蓋有個福字!另外仲嗌多咗個炒粉絲,好香麻油味,蛋絲都好軟滑,牛肉略微老左少少,味道帶甜,令人食完一啖接一啖!
夜晚收工嚟咗銅鑼灣呢邊食飯見呢排好耐冇食燒肉所以就揀呢間啦

今日放左學約左男朋友食lunch🥰暑假剛剛去完韓國食完幾餐燒肉,返到香港都無再食過喇🤢所以今日lunch就去左銅鑼灣嘅新麻蒲BBQ,係一間正宗韓國燒肉店🤩入到去地方都幾大下,每張枱都有一個燒烤爐。店員安排一張四人座俾我地,然後發現呢到有幾位都係韓國人,而且識得講幾句廣東話好可愛🥰好似真係嚟左韓國咁😬由於今日係星期一,佢有特別優惠-$168仼食新麻蒲五花肉同牛肋排兩款肉,仲附送三款滋味醬添,有韓式辣醬、香蒜醬和芥末醬。但呢個優惠只適用兩位或以上,享用90分鐘,我同男朋友都算大食,所以諗住叫呢個星期一仼食。下單後,店員會陸續為你遞上前菜,有黑芝麻醬沙律🥗,我覺得味道好得意,好重黑芝麻醬,但又帶有酸酸甜甜咁好開胃!然後有海帶,男朋友超喜歡呢個,話海帶夠哂酸!仲有洋蔥、芽菜和絕對唔少得嘅泡菜🤤🤤🤤呢到嘅泡菜就岩哂我口味!好重蒜味!包生菜同肉食超級正!主角嚟喇!店員係用三層盤分別裝住蔬菜(有冬菇、脆肉瓜、金菇仲有大菇)、牛肋排和五花肉,食完可以向店員refill😻店員首先幫我地換個燒烤板,爈邊仲fill滿哂蛋醬😍嘩!個五花肉好有肉感,燒完啲肉汁仲鎖住係裡面啊,入口啲肉汁即刻bit出來!點埋佢俾果

主角嚟喇!店員係用三層盤分別裝住蔬菜(有冬菇、脆肉瓜、金菇仲有大菇)、牛肋排和五花肉,食完可以向店員refill😻店員首先幫我地換個燒烤板,爈邊仲fill滿哂蛋醬😍嘩!個五花肉好有肉感,燒完啲肉汁仲鎖住係裡面啊,入口啲肉汁即刻bit出來!點埋佢俾果三種醬,令個肉味更昇華啊!好幸福啊!最中意就係包埋生菜、泡菜、芽菜、洋蔥、仲有少許辣醬,一啖放入口,好滿足好幸福啊救命🤤🤤🤤🤤🤤我同男朋友食到係咁心心眼😍😍😍😍😍好喇到牛肋排,真係估唔到佢係同出面嘅靚牛扒一樣口感,好重牛味,入口即融!!!原來無諗過仼食可以食到咁高汁嘅牛肉啊!之前去韓國無食到燒牛肉,因為韓牛實在太貴了,估唔到香港食,牛肉質素一啲都唔輸人啊!正!我同男朋友總共食左4碟牛肋排、4碟五花肉,食到起飽!😚😚😚😚😚

因為我好想食湯麵果類,所以另外叫左鍋牛骨湯,佢係一個lunch set嚟嘅,$82仲配一杯飲品,所以就叫左杯石榴果醋。個牛骨湯都幾大鍋下,仲配左一個白飯,個湯好重牛骨味,奶香味好重,好中意😍食下肉覺得好溜可以飲幾啖湯完全perfect match啊!最估唔到嘅係石榴果醋酸酸甜甜好好飲好解渴解油利!我以為佢會係果啲重藥水味嘅飲品,點知好驚喜好開心🥳

總結,成餐飯好有置身於韓國嘅感覺,食物質素真係好高質啊!🥰😍埋單只係$460,食到一餐仼食燒肉放題,都咪話唔正啊!三個字講哂,超推薦!
2019-09-16
  • 泡菜
  • 黑芝麻醬沙律
  • 爐邊烤蛋
  • 新麻蒲秘製牛五花肉
2019-09-18 52 瀏覽
食BBQ韓燒最怕大油煙,又坐得迫同嘈,食到周身吾舒服。黎新麻蒲bbq就完成無呢個問題,因為呢度樓底夠高,抽風強勁,環境乾淨企理。一坐底,店員就二話不說放底四五碟前菜。青瓜絲切得幼,加上少少韓式辣醬,就咁食或襯燒肉食都得。呢度當然有泡菜。雖然吾知係咪自家制,但味道真係幾好食。小小辣,小小酸,白菜爽脆有口感。呢度個爐望落好乾淨。燒到咁上下或者食哂d蛋,店員仲會主動更換。d蛋加埋泡菜好有韓國既感覺。d蛋都有蛋味,吾會話淡到無味咁。吾洗10分鐘,主角就到場,係夏日限定既牛肉三食套餐。雖然寫話2人用,但我覺得份量不少,細食既朋友應該3人用都無問題。牛肉一睇就知係高質貨,因為有雪花紋理,而且呈深粉紅色。除左牛肉,個三食套餐仲包埋d菇同瓜,吾洗另外叫,夠細心。雖然菇同瓜都係配菜,但都吾係"行貨"。牛肉更加吾洗多講,肉質鮮嫩,牛肉味濃,特別係牛仔骨。我地有幾舊燒得耐左d,都吾覺好韌。呢個三食套餐盛惠$488,比散叫好平五十幾蚊,酷牛既朋友,可以一試。呢度仲有好多套餐可揀。

一坐底,店員就二話不說放底四五碟前菜。
青瓜絲切得幼,加上少少韓式辣醬,就咁食或襯燒肉食都得。

吾洗10分鐘,主角就到場,係夏日限定既牛肉三食套餐。

牛肉一睇就知係高質貨,因為有雪花紋理,而且呈深粉紅色。

除左牛肉,個三食套餐仲包埋d菇同瓜,吾洗另外叫,夠細心。

雖然菇同瓜都係配菜,但都吾係"行貨"。

呢度仲有好多套餐可揀。