2018-10-02
中秋節同家人book枱吃飯,家庭人數達20人,想慢慢食,吹下水,唔會催枱,又要食材新鮮,價錢合理的話,就真係要試試「新天地人中华料理」其實自己同朋友已幫襯過好幾次,每次啲食材一到,都係忍唔住即淥,本身無相機食先呢個習慣的我,都係第一次寫食評。因為今次爸爸媽媽都食得好滿足!由於上次黎食見到餐牌有象拔蚌刺身,已想order試下,但原來無預早訂係無得食!😅所以今次我預早一星期訂定位,仲指明要食龍蝦刺身同象拔蚌刺身!龍蝦刺身同象拔蚌刺身非常新鮮,彈牙!但我唔知係我訂得小定係咩?上碟後每人三幾片已KO左只3斤幾重既龍蝦刺身,大家都唔太夠喉!🤤🤤之後龍蝦頭再攞黎打邊爐,完美配合!😍😍本身唔食牛的我,但其餘19人都食牛,因此我地先order 左2碟試下掂唔掂先,到最後re-order 左2次,即係total食左6碟肥牛😨好唔好食應該不用多說了🤤🤤其他游水中蝦,響鈴魚皮,餃類就唔多寫了!仲有服務態度好好,未齊人比我地坐住等!食到咁上下要影相又主動黎幫手影!重有一樣野好重要,就係門口泊到車!坐地鐵又近!市區係邊度揾?總之一定會再幫襯!
就真係要試試「新天地人中华料理」
其實自己同朋友已幫襯過好幾次,
每次啲食材一到,都係忍唔住即淥,
由於上次黎食見到餐牌有象拔蚌刺身,
仲指明要食龍蝦刺身同象拔蚌刺身!
龍蝦刺身同象拔蚌刺身非常新鮮,彈牙!
但我唔知係我訂得小定係咩?
之後龍蝦頭再攞黎打邊爐,完美配合!😍😍
本身唔食牛的我,但其餘19人都食牛,因此
我地先order 左2碟試下掂唔掂先,到最後
re-order 左2次,即係total食左6碟肥牛😨
好唔好食應該不用多說了🤤🤤
其他游水中蝦,響鈴魚皮,餃類就唔多寫了!
仲有服務態度好好,未齊人比我地坐住等!
食到咁上下要影相又主動黎幫手影!
重有一樣野好重要,就係門口泊到車!
坐地鐵又近!市區係邊度揾?
總之一定會再幫襯!
龍蝦刺身
手切肥牛