食物質素高, 特別個多士👍🏻好好味😋唔怪得經常要排隊!服務態度非常好, 特別有位經理嘅服務,在香港依家環境好難得見到! 十分有熱誠👍🏻👍🏻又負責任, 又主動了解客人需要👍🏻👍🏻大家值得去一試!
叉燒湯意粉
2024-03-04
叉燒湯意粉
  • 多士
2024-02-13 79 瀏覽
晚上去敏華冰廳食晚飯🍽️,由於新年餐廳只提供數款食物供客人選擇,於是我們四人叫左四款餐,爸爸點算的是其中一款係明爐胡椒豬肚滑雞鍋🐔其後我們三個人既食物逐漸上檯,大約等左20分鐘覺得唔對路🤔 ,因為見其他岩岩入座既客人食物也上檯,由於店舖用QR code 落單,先查看一下我們落單時間⏱️發覺已經等左45分鐘,於是就向店員查詢第一次🙋🏻‍♀️並沒有告知只是點頭示意去廚房查看,數分鐘後再行過來詢問未到的食物,我們告知店員已經等左45分鐘,於是店舖員工向分區經理查詢👨🏻店舖經理走過嚟同我地講「胡椒豬肚雞賣完,經理說因本有一份但唔靚所以唔會提供給客人食用,亦因為店舖人手不足,來不及通知,再三道歉」😡爸爸很生氣地告知經理,就算食物賣完或其他原因,理應立刻通知客人,而不是由客人不知情況下等待⌛️😡cut單吧😡😡😡於是爸爸便起身走人,我們先到收銀櫃付款,經理再道歉告知人手不足未能及時通知📢我們離開時經理說,告知爸爸叫他明天到來再免費請佢食返胡椒豬肚雞鍋,我說爸 爸很生氣不會再來
馬來三叔公咖啩多士嘛,真係意喎!扒一啖嘅時候,滿嘴嘅牛油香同埋花生醬嘅甜,令人一試難忘。至於炸兩,外層香脆得黎唔油膩,隔離個豬排汁正宗得滯,啖啖肉嘅感覺,令人心花怒放😋。竟然食埋嗰啲新鮮走出爐嘅蛋撻,啱啱好嘅焦糖味,伴隨住軟滑嘅蛋液,啖啖正。同杯凍嘅原味咖啡真係夾,酸味同苦味平衡得宜,令人提提神👌。另一邊檯嘅黯然銷魂飯呢,個名叫得咁震撼!飯蓋住滑嘅荷包蛋,一刀落去溏心流晒出嚟,伴隨得嚟嘅係滿滿嘅叉燒香。叉燒微微甘甜,好入味,厚切得嚟又唔會太肥膩,簡直係飯中佼佼者🍚!總括嚟講,呢度嘅食物真係質素出眾,而且每樣嘢都係平民價。吓,下次還要啦喂,未食飽呢!

2023-08-11 385 瀏覽
敏華餐廳的常餐中的沙嗲牛肉公仔麵、炒蛋和多士絕對是一道令人滿意的組合。首先,沙嗲牛肉公仔麵是這道常餐的主角。麵條煮得剛剛好,有彈性而不黏膩。沙嗲牛肉則是這道麵的亮點,牛肉嫩滑多汁,沙嗲醬汁的香辣味與牛肉完美融合,帶來了豐富的口感和風味。這道麵還配有新鮮蔬菜和香脆的花生,增添了口感的層次和營養價值。其次,炒蛋是這道常餐的配菜之一。炒蛋煎得金黃鬆軟,口感細滑。它的味道濃郁而香甜,與沙嗲牛肉麵相輔相成。炒蛋提供了蛋白質和營養價值,為整道餐點增添了豐富度。最後,多士是這道常餐的另一個配菜。多士烤得金黃酥脆,外層酥脆,內部柔軟。它的口感輕盈,搭配麵和炒蛋一起享用,為整道餐點增添了口感的變化和層次。敏華餐廳的常餐中的沙嗲牛肉公仔麵、炒蛋和多士組合得恰到好處。這道餐點融合了香辣的沙嗲牛肉、香脆的炒蛋和酥脆的多士,味道豐富多樣。無論是午餐還是晚餐,這道常餐都能帶給你一份美味和滿足感。

2023-08-11
2023-05-13 392 瀏覽
有冇人同我一樣,有時lunch食得好少就會慣咗去食下午茶今次就揀西多士食🤤🤤雖然好邪惡😈😈食完先再減肥啦😏😏西多士($36)今日食咗未呢?😝😝😝
有冇人同我一樣,有時lunch食得好少就會慣咗去食下午茶
今次就揀西多士食🤤🤤
雖然好邪惡😈😈食完先再減肥啦😏😏

西多士($36)

今日食咗未呢?😝😝😝
2023-05-07 266 瀏覽
唔係第一次食黯然銷魂飯,其他分店嗰啲都OK,呢間真係特別差。本身蛋味幾香,蛋汁都夠撈飯,食嚿叉燒發覺超級鞋,外邊係燒到有啲焦香,但食落真係唔掂,肥瘦都唔係適中,係偏瘦嘅叉燒,咬落似係擺咗好耐,有啲霉,收人70幾蚊如果係呢個質素就真係唔值。之前食過黃金叉燒飯係OK嘅,唔知呢間分店做成點。希望只係呢間分店無啦啦失手,如果次次都係咁,不如我食返普通街邊燒味飯算。不過呢啲連鎖店一定有指引點樣做佢哋嘅叉燒,如果唔係點樣保持品質,仲要係招牌菜,希望下次會改善。

2023-05-04 160 瀏覽
已經第二次了!商場有儲分優惠,要電子消費才可登記積分,而積分係可以當錢洗,所以我每次都會用八達通電子付款。之前試過一次稍遲登記,張單已經比人登記左。點解會咁?邊個會有第二張我的收據?今日係第二次登記不成功,原因係收銀員比左晨早另一個人的收據俾我,我不為意就用來登記,又係話張單已經比人登記左,咁收銀員點解唔俾返正確嗰張俾我,而係去拎一張幾個鐘頭前的收據俾我呢?呢間餐廳不嬲都食開,食物都唔差,侍應服務都很好,不過如果因為收銀員有咁差嘅服務,而令我唔再去食,就真係太可惜了,希望收銀員以後會有改善吧!

2023-04-30
2023-03-26 260 瀏覽
難得週末可以chill下食個tea , 結果換黎一肚氣,叫左一份炸魚柳沙律餐,叫左個餐十世都唔黎,仲要黎到發現份魚柳細過手掌,仲要燶燶地,個沙律太多醬,所以麻麻地。。。
2023-02-23 259 瀏覽
今晚叫咗兩個外賣煎旦叉燒飯,得4塊又簿又細塊嘅所謂自家叉燒,兩個煎旦,出面叫盒叉燒飯都多叉燒個佢。咁都可以比客人食。真係唔該佢哋個管理層自己檢討下啦。如果無叉燒就唔好接客人單啦。
叉燒煎旦飯
2023-02-23
2023-02-03 221 瀏覽
傳聞中嘅黯然銷魂飯,相信大家都好熟悉啦,但係現實中嘅銷魂飯大家又食過未呢?根據探子回報一間餐廳嘅重點推介係一碗黯然銷魂飯,究竟呢碗銷魂飯係乜東東呢,原來就係叉燒煎蛋飯,咁究竟呢碗叉燒煎蛋飯有咩特別去買幾十蚊一碗呢?當日我哋一行三人就去到呢間餐廳食飯喺門口等咗10分鐘後再入去即刻叫咗個叉燒煎蛋飯,一想到你喺一碗平平無奇嘅叉燒飯,=.=殊不知一入口舊叉燒,已經覺得佢非常之林,非常之好味,相比燒味舖嘅叉燒飯,佢完全係贏九條街,但係美中不足嘅係佢得四舊叉燒咁大把如果可以比多幾舊就好啦。另外都叫咗個雞扒飯,個雞扒就平平無奇冇乜特別,所以唔多介紹啦
2023-01-19
2023-01-15 167 瀏覽
突然間朋友屎窟痕話要去食黯然銷魂飯,未聽過同食過呢個飯嘅我就膽粗粗咁跟住佢去…………..一心諗住黯然銷魂飯有幾銷魂呢?…..見到個飯原來就係叉燒煎荷包蛋飯……..究竟有幾特別呢?令到我個朋友特登要去嚟食?……..抱着嘗試新嘢嘅心態,我就跟佢叫咗個叉燒煎荷包蛋飯。🤣🤣🤣🤣另一個朋友就叫雞扒飯…………一想到枱叉燒,起碼有五嚿,入口即溶,非常之鬆軟………………….飯同餸嘅比例係啱啱好…. . . . . 帶 佢 賣成 七 十 蚊 個, 有啲 覺得 佢 唔 值
黯然銷魂飯
2023-01-14
黯然銷魂飯
2022-05-05 919 瀏覽
一直食開敏華早餐,質素不錯,今日試食早餐限定,忌廉雞湯叉燒蟹柳湯米粉,可以轉通粉or公仔面,本人就轉了通粉。賣相不錯,叉燒有五大舊,兩條蟹柳。湯底好味,不會過咸,配合通粉好夾。叉燒係黯然叉燒既大舊叉燒,味道不錯好食夠淋,不過建議另上更好,吾好浸到濕唒,以致影響口感。蟹柳正常普通蟹柳。凍檸茶好飲,茶味濃,茶底好。環境不錯,門外等一陣就有位,手機落單簡單方便。$38,凍飲加$3,早知黎講,略嫌貴少少,加番炒蛋同多士會更好。

賣相不錯,叉燒有五大舊,兩條蟹柳。

湯底好味,不會過咸,配合通粉好夾。

蟹柳正常普通蟹柳。

凍檸茶好飲,茶味濃,茶底好。

環境不錯,門外等一陣就有位,手機落單簡單方便。

2022-05-05
$43 (早餐)
2022-05-04 369 瀏覽
黎到敏華冰廳,就梗係食佢哋王牌嘅暗然銷魂飯啦,叉燒肥瘦適中,有少少窿邊,好香口再加上半生熟嘅雞蛋,但汁同叉燒撈埋落個白飯度食,真係好夾!再加埋叉燒飯嘅豉油,真係好好食唔使10分鐘就食晒成碗飯!
2022-05-01 305 瀏覽
呢間餐廳最出名係佢嘅黯然銷魂飯,用上金鳳香米,叉燒即叫即燒用上厚切梅頭肉,燒到燶邊好香口兼且好Juicy,上面淋上香蔥甜豉油,加埋嗰隻流心荷包蛋,每粒飯都沾有香濃蛋漿同埋甜豉油,真係好好食!
2022-02-04 529 瀏覽
之前去親敏華食,都一定叫個豬扒蛋飯,佢個豬扒真係幾好食,隻蛋個蛋黃好靚。但後來發現原來佢仲有一個餐「榨菜肉絲雞翼公仔麵」$42都好好食。雖然係一個好普通嘅公仔麵,但係佢呢一個榨菜肉絲雞翼公仔麵裏面嘅榨菜係比一般嘅楞菜爽口,口味,有啲似潮洲榨菜。另外敏華咁多款公仔麵只有呢一款係落足麻油,在配搭埋雞翼成個組合食落去個口感真係好好味。再配埋一杯凍奶茶簡田係一流嘅配搭。可惜佢供應時間只係去到下午六點,如果夜晚都有得食,我諗我一星期都會去幫襯兩,三次。