【元朗惹味雞煲🍲撈得起火鍋冰室🔥】-今日要介紹呢間喺朗屏站嘅雞煲店『🍲撈得起火鍋冰室🔥』有得食雞煲同烤魚,之後落湯底打邊爐😍價錢方面平時就$188,繁忙時間就$208💁🏻‍♀️佢啲海鮮都幾新鮮,仲有啤酒任飲🍻呢個價錢都幾抵食😋-😋雞煲🍲雞煲上枱煮3分鐘炒一炒再等1分鐘就食得😍一打開蓋香味撲鼻🔥好香花椒味食落香辣惹味😳雞肉肉質嫩滑唔係嚡熠熠嗰隻😆建議收收汁落埋牛柏葉同埋魷魚😁索晒汁夠入味~-😋海鮮配料🦐海鮮選擇都算多,有大蝦、生蠔、魷魚、蟶子、花甲😌全部幾新鮮🥰大蝦彈牙啲花甲都冇沙😗-😋其他火鍋配料除咗海鮮,仲有唔同嘅蔬菜🎃有南瓜、芋頭😳娃娃菜、生菜🥬、金菇同雞髀菇等等😝最驚喜嘅就係佢嘅青瓜涼拌魚皮🐟酸酸辣辣又爽口!-😋甜品同飲品🥤涼粉滑捋捋淋咗花奶幾解辣🌶️仲有得自己𢳂雪糕🍦飲品就推介佢嘅竹蔗茅根😍清甜解渴😝打邊爐飲啱晒!-📍撈得喜火鍋冰室 (元朗)元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號舖人均消費:$208
【元朗惹味雞煲🍲撈得起火鍋冰室🔥】

😋雞煲🍲

雞煲上枱煮3分鐘炒一炒再等1分鐘就食得😍一打開蓋香味撲鼻🔥

😋海鮮配料🦐

😋其他火鍋配料

最驚喜嘅就係佢嘅青瓜涼拌魚皮🐟酸酸辣辣又爽口!

😋甜品同飲品🥤

📍撈得喜火鍋冰室 (元朗)
元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號舖
人均消費:$208
2025-06-12
今次專程入元朗試呢間火鍋放題,最驚喜係個胡椒豬肚雞煲湯底!一上枱已經聞到超香胡椒味,湯底濃郁得嚟唔會過鹹,豬肚份量多到嚇親人,而且清洗得好乾淨,完全冇異味。雞件嫩滑,我同朋友飲咗兩碗湯先捨得開始打邊爐~暖胃又滋補,冬天嚟食肯定正到爆!🦐 海鮮控注意!生蠔鮮蝦新鮮上枱 以呢個價位,海鮮選擇算幾豐富: ✅ 檸檬生蠔:每隻都肥嘟嘟,加咗檸檬片辟腥,檸檬生蠔要控制火候,過熟會縮水 ✅ 鮮蝦:蝦肉爽彈 ✅ 蜆類:吐沙乾淨,煮開後冇一粒有沙 仲有青口同魷魚,海鮮補貨速度好快,完全唔使驚搶唔到 🥩 肉類高質!牛肉+手打鯪魚肉必點 🔸 牛頸脊:油脂花紋靚,涮8秒就食得,肉味濃郁 🔸 手打鯪魚肉:全場MVP!超彈牙又鮮味 仲有豚肉片同雞肉可以揀,肉類選擇算多 🍢 配料區超豐富 補貨神速 ▪️ 丸類:彈牙 ,尤其墨魚丸同蝦丸 ▪️ 蔬菜:款式多又新鮮,推薦西洋菜同唐生菜 最抵讚係雪櫃補貨速度超快,完全唔會有空櫳情況 🍧 甜品飲品有驚喜 ▪️ 自家製竹蔗茅根:清甜解膩,打邊爐絕配 ▪️ 雪糕:有齊雲呢拿同朱古力等等口味,飯後必食 $200幾食到咁高質嘅湯底、生蠔鮮蝦同手打鯪魚肉,

🦐 海鮮控注意!生蠔鮮蝦新鮮上枱
以呢個價位,海鮮選擇算幾豐富:
✅ 鮮蝦:蝦肉爽彈
✅ 蜆類:吐沙乾淨,煮開後冇一粒有沙
仲有青口同魷魚,海鮮補貨速度好快,完全唔使驚搶唔到

🥩 肉類高質!牛肉+手打鯪魚肉必點
🔸 牛頸脊:油脂花紋靚,涮8秒就食得,肉味濃郁
🔸 手打鯪魚肉:全場MVP!超彈牙又鮮味
仲有豚肉片同雞肉可以揀,肉類選擇算多

🍢 配料區超豐富 補貨神速
▪️ 丸類:彈牙 ,尤其墨魚丸同蝦丸
▪️ 蔬菜:款式多又新鮮,推薦西洋菜同唐生菜
最抵讚係雪櫃補貨速度超快,完全唔會有空櫳情況

🍧 甜品飲品有驚喜
▪️ 自家製竹蔗茅根:清甜解膩,打邊爐絕配
▪️ 雪糕:有齊雲呢拿同朱古力等等口味,飯後必食

$200幾食到咁高質嘅湯底、生蠔鮮蝦同手打鯪魚肉,真心抵到難以置信!服務亦都好貼心,成晚加湯收碟都好勤快。絕對會encore試埋其他湯底!

2025-06-23 0 瀏覽
「撈得喜」的招牌椰子雞煲一直都令我念念不忘,花$208享受任飲任食,無疑是物超所值。坐下後,首先挑選的是那一鍋熱氣騰騰的椰子雞煲。以新鮮椰子肉和白滑香雞熬製而成,濃郁的椰香讓我忍不住想立刻品嚐。一口湯下肚,滑順的口感和香濃的味道瞬間撲鼻而來。雞肉吸收湯底味美,散發出自身鮮味,相互交融,令人一口接一口,一試難忘!除了不同湯底配搭的肉食,餐廳亦提供多樣食材,任君選擇:牛肉、豬肉、海鮮、蔬果和肉丸等等,各具特色。大蝦真材實料,每隻都很碩大彈牙,增添海鮮風味;牛肉片薄而嫩,十分新鮮!肉丸的豐富肉香,則讓整道菜更加立體,特別是有一款魚蛋,咖哩汁竟內藏於魚蛋內,十分過癮!餐廳提供任飲的飲品更是亮眼,因為除了各式汽水啤酒,它們特製的清新冷泡茶、鮮豔的火龍果汁、竹蔗茅根水等,都讓人眼前一亮。任吃雪糕更是驚喜!紅豆味和芒果味出眾,令人找回童年回憶!冰涼的雪糕,與滾盪的火鍋餐形成強烈對比,令人神清氣爽。撈得喜火鍋冰室 (元朗)地址:元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號

撈得喜火鍋冰室 (元朗)
地址:元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號
2025-06-23 38 瀏覽
如果以每人240元任食2小時的火鍋,當中已包括每2人半隻雞份量的雞煲,海鮮雖然選擇唔太多,飲品 (包括啤酒)任飲,仲有自助雪糕任食,性價比真係高。椰子雞煲個湯都幾清甜,雞肉未至於好“鞋”肉類方面有2款牛肉及1款豬肉,當中肥牛就略為太肥,而另一款牛肉OK。海鮮以花甲較為出色,蟶子都食咗1 round,相對無花甲咁新鮮,其他如蠔及蝦就無試到。丸類一般大致上都有,蔬菜方面的選擇都唔少。基本上2個鐘係可以食到飽。整體的清潔及衛生有改善及加強的空間。

椰子雞煲個湯都幾清甜,雞肉未至於好“鞋”

丸類一般大致上都有,蔬菜方面的選擇都唔少。
基本上2個鐘係可以食到飽。

整體的清潔及衛生有改善及加強的空間。
2025-06-21
  • 花甲
2025-06-12 269 瀏覽
呢間冰室中午係食小炒小菜午餐,夜晚係做任食邊爐為主,烤魚同埋雞煲好多人食,但我今日想清淡嘅就揀左椰子雞煲,$208一位。一坐底揀咗湯底就去拎啲前菜食,都幾開胃自助區嘅選擇亦豐富,有幾十種抵邊爐嘅食材,同埋多款飲品,仲有夏天最啱飲嘅解暑竹蔗茅根,表示非常滿意🤭連啤酒都可以任飲😱湯底鋪滿咗新鮮椰青水同椰肉,開火滾起陣時已經聞到好香嘅椰子味,雞肉質地算嫩滑,落鍋滾幾分鐘就可以食,啖湯入口清甜,有淡淡嘅椰子香,飲落唔會膩。最後唔少的當然係食雪糕啦,有5款味揀,滿足晒🤭

一坐底揀咗湯底就去拎啲前菜食,都幾開胃

最後唔少的當然係食雪糕啦,有5款味揀,滿足晒🤭

2025-06-08 365 瀏覽
我屋企人話好肚餓,所以我提議咗去食雞煲放題。之前經過呢一間餐廳已經想試,今日終於有機會啦。晚上7:00之前離座有優惠,成人只需$188位,任飲任食兩小時。見到隔籬枱嘅麻辣雞煲色香味俱全,原本都想點嚟試吓,但由於屋企人唔想食辣,所以我哋點咗一個椰子雞煲湯底,隨窩附送半隻雞切件。店員同事奉上一個漏斗,教我哋水滾之後落雞件,反轉漏斗計時,果然有講究。雞件滑溜,椰子湯底新鮮清甜,據說是用三個新鮮椰子組成的湯底。內裏還有新鮮椰子肉。純天然,好健康,好味道。自選區食物非常豐富。肉類方面,有肥牛,豚肉,雞件。海鮮方面,有蝦,蜆,蟶子,魷魚仔,蠔,等等。蔬菜的選擇也很多。整體食物材料新鮮。另外還有自助調味料區,飲品區以及非常吸引的雪糕區。推介紅豆雪糕有很香的紅豆味和紅豆粒,不會大太甜。就算很飽,也吃下了兩個雪糕球。由於性價比十足,已經約了好朋友於下個月再返來大吃一餐。
我屋企人話好肚餓,所以我提議咗去食雞煲放題

之前經過呢一間餐廳已經想試,今日終於有機會啦。

由於性價比十足,已經約了好朋友於下個月再返來大吃一餐。
  • 海鮮
  • 椰子雞煲
六一唔單止係兒童節,仲有屋企個“老兒童”生日,女話要打邊爐。唔想自己忙餐死,決定出去食。五點半就出門,早啲來唔使book位,揀咗個蒜香烤魚,一上臺賣相就令人胃口大開,上個月去試咗元朗另一間大熱烤魚,老兒童話都係呢間味道更啱佢,比較香口,性價比又高,配菜任攞,份量自己決定,唔使行幾十轉。三個人連加一,都只係700幾。人多啲仲可以揀多個鷄煲唔使加錢,隔離8個人就要咗三個唔同煲底,份量十足👍🏻下次約朋友再來
唔想自己忙餐死,決定出去食。
五點半就出門,早啲來唔使book位,
揀咗個蒜香烤魚,一上臺賣相就令人胃口大開,
下次約朋友再來
蒜香味烤魚
蒜香味烤魚
2025-05-31 298 瀏覽
任食兩個鐘…乜都有得食🔵藥膳火鍋足料+濃味!正!飲咗湯先食雞🤣飲左兩碗先碌材料😙🔵雞肉一上煲,已經有碟雞+漏斗,自己計時間食落嫩滑,唔鞋口😚🔵新鮮蜆、蠔仔大大粒,好新鮮💯一人食左一打🤣🔵蝦🦐大隻,食落爽口~🔵菜有生菜、油麥菜、娃娃菜、芫荽雞髀菇、金菇、萵筍、蓮藕片、白蘿蔔、冬瓜都好多款🔵雪糕🍦任食+有幾款味🫶🏻試左紅豆、雲呢拿&朱古力全部食材、醬料、飲品都係自助🫶🏻
任食兩個鐘…乜都有得食

🔵藥膳火鍋
足料+濃味!正!
飲咗湯先食雞🤣
飲左兩碗先碌材料😙

🔵雞肉
一上煲,已經有碟雞+漏斗,自己計時間
食落嫩滑,唔鞋口😚

🔵新鮮蜆、蠔仔
大大粒,好新鮮💯
一人食左一打🤣

🔵蝦🦐
大隻,食落爽口~

🔵菜有生菜、油麥菜、娃娃菜、芫荽
雞髀菇、金菇、萵筍、蓮藕片、白蘿蔔、冬瓜
都好多款

🔵雪糕🍦
任食+有幾款味🫶🏻
試左紅豆、雲呢拿&朱古力

全部食材、醬料、飲品都係自助🫶🏻
2025-05-26 336 瀏覽
$178 all you can eat! Such a great deal!🐷overall: 7/10🥘chicken pot in Pig Stomach Soup with White Pepper 胡椒豬肚雞煲The tantalizing 雞煲 (chicken pot) in Pig Stomach Soup with White Pepper has a fragrant aroma of the simmering broth. The first spoonful of the broth revealed a depth of flavors and possibly an hour long of efforts. The tender chicken meat was quite tender and better than expected. I really enjoyed the bowl of udon noodles in the broth with an infusion of white pepper that added a subtle
🐷overall: 7/10

The tantalizing 雞煲 (chicken pot) in Pig Stomach Soup with White Pepper has a fragrant aroma of the simmering broth. The first spoonful of the broth revealed a depth of flavors and possibly an hour long of efforts. The tender chicken meat was quite tender and better than expected. I really enjoyed the bowl of udon noodles in the broth with an infusion of white pepper that added a subtle kick.

Upon savoring the 雞煲, an array of ingredients beckoned, including beef briskets, pork briskets, a vibrant assortment of fresh vegetables, udon noodles, fishballs, and a range of fresh seafood like shrimps and clams.

What truly sets this all-you-can-eat hotpot apart is its exceptional value for money. The quality and freshness of the ingredients are for sure satisfactory.

#撈得喜火鍋冰室
#yuenlongfood
一入到去已經香到流曬口水🤤 今次主攻佢哋嘅正宗麻辣雞煲!辣勁十足但又唔會燶喉,雞肉滑到好似要跌出嚟咁,醬汁濃郁得嚟又帶住微微椒香,配菜嘅土豆、藕片吸滿晒麻辣湯汁,越煮越惹味,食到停唔到口!最正係佢哋嘅自助火鍋區!肥牛卷肥瘦均勻,一涮就熟;豬肉片鮮嫩多汁;大蝦又大隻又彈牙🦐 仲有好多款台式肉丸,爆汁魚蛋、芝心包樣樣齊!飲品區嘅手調玫瑰荔枝茶真係解膩神器,冰冰涼涼配火鍋一流!隱藏彩蛋🧐 除咗雞煲同火鍋,佢哋嘅烤魚都好正!唔食得辣嘅朋友仔都唔使擔心,番茄鍋同清湯鍋都好有心思~趁依家唔使排好耐隊,快啲約埋班friend去開餐!夏天打邊爐先夠過癮,食到成身汗再飲啖凍飲 好鬼正

隱藏彩蛋🧐 除咗雞煲火鍋,佢哋嘅烤魚都好正!唔食得辣嘅朋友仔都唔使擔心,番茄鍋同清湯鍋都好有心思~

2025-05-09 296 瀏覽
呢日去完元朗市中心,夜晚朋友揀咗撈得喜火鍋冰室,想食烤魚同火鍋,平民價錢,而且火鍋仲係任飲任食兩小時,7點前-9點後入座,成人$188-$208/位,小童$128-$148/位,仲有好多窩底選擇,認真抵食。蕃茄味烤魚揀咗蕃茄味烤魚,所有烤魚選用鮮活海鱸魚,條魚都幾大條,魚皮煎至金黃香脆,鱸魚冇咁多細骨,肉質細膩,鮮嫩多汁,味道鮮美,魚肉肥美肉厚,一啲都唔腥,食起嚟脆脆的,好香口,仲有鮮爽嘅蕃茄,加上湯底清甜,鮮味十足,必食推介。火鍋湯底剛剛食完蕃茄烤魚,就要左個清湯底(不用收費),味道清甜。另外有多款火鍋湯揀(加 $)。任食火鍋自助區嘅火鍋配料有好多選擇,肥牛、雞肉、涼拌小食、豆製品、菇菌、丸類、蔬菜等,仲有生蠔、鮮蝦、魷魚、蜆、雞蛋、粉麵、調味料等等,仲有款式多元化,樣樣都好新鮮,食物高質,價錢親民。飲品方面,有特色嘅水果茶、涼茶、汽水、啤酒等  ;  而甜品有喜歡嘅雪糕、布丁、啫喱等,好味道。
1933 瀏覽
火鍋湯底

任食火鍋

2025-05-08
2025-04-27 214 瀏覽
朋友話近朗屏有間佢哋成日去食午飯,好抵食嘅呢晚我哋嚟試吓佢嘅晚市,原來更精彩係食烤魚或雞煲+自助火鍋。黃金時間七至九點都係二百幾蚊一位,幾抵食。每款鍋底都有佢特色,而且味道濃郁,做火鍋底夠晒味,連醬汁都唔使點。我哋揀咗蕃茄烤魚魚肉厚,仲起埋肉,唔使怕細魚骨,蕃茄味濃厚,而且好多配菜所以味道好豐富。任食區都有驚喜,因為有肉片揀仲有海鮮,亦都有鯪魚肉有包心丸飲品區特別推介竹蔗茅根,超級配火鍋。嘩仲有雪糕食,超值啊。店內姐姐服務仲好好架!
朋友話近朗屏有間佢哋成日去食午飯,好抵食嘅
呢晚我哋嚟試吓佢嘅晚市,原來更精彩

我哋揀咗蕃茄烤魚

任食區都有驚喜,因為有肉片揀仲有海鮮,亦都有鯪魚肉有包心丸

飲品區特別推介竹蔗茅根,超級配火鍋

嘩仲有雪糕食,超值啊。

店內姐姐服務仲好好架!
2025-04-18 112 瀏覽
呢間撈得喜火鍋冰室都幾大,好多位,座位都舒服,冷氣又夠,唔怕熱。我哋叫左個BB辣既秘製麻辣雞煲,侍應送上雞煲後,煲3分鐘就可以食。打開蓋,即刻聞到好香,上面有大量芫荽同芹菜,撈勻佢,個雞煲就可以食啦。雞煲入面嘅雞大大件,好有肉,最重要嘅係啲雞好滑好嫩,完全唔柴,加埋佢秘製嘅湯汁,好惹味!食完個雞煲都已經有八成飽,個雞煲勁足料。自助區入面有好多選擇,有豬肉、肥牛、蝦、牛柏葉等唔同嘅海鮮同肉類。當然亦有唔少丸、芝士腸,同豆類製品同蔬菜,有豆腐、豆卜、菇等,好多野食,如要驚唔夠飽,仲有烏冬同公仔麵,一定食得飽。佢哋仲有小食,甜品,同埋自家製既水果茶同泡茶,真係幾正!兩小時任飲任食雞煲加火鍋,真係食到好飽,佢仲有好多唔同既湯底,例如椰子雞、胡椒豬肚雞可以揀,或者揀烤魚都得,總有一款岩食。

我哋叫左個BB辣既秘製麻辣雞煲侍應送上雞煲後,煲3分鐘就可以食。打開蓋,即刻聞到好香,上面有大量芫荽同芹菜,撈勻佢,個雞煲就可以食啦。

食完個雞煲都已經有八成飽,個雞煲勁足料。

佢哋仲有小食,甜品,同埋自家製既水果茶同泡茶,真係幾正!

兩小時任飲任食雞煲火鍋,真係食到好飽,佢仲有好多唔同既湯底,例如椰子雞、胡椒豬肚雞可以揀,或者揀烤魚都得,總有一款岩食。

2025-04-14 85 瀏覽
與朋友一起享用晚餐時,我們選擇了一家提供豐富火鍋選擇的餐廳。鍋底種類多樣,包括麻辣雞煲、酸菜魚、以及清新甜美的椰子雞,每一款都風味十足,超好食。食材方面更是驚喜連連,海蝦、蜆、八爪魚仔、丸類和多項蔬菜選擇。飲品選擇同樣多樣化,啤酒、茶及可樂一應俱全,滿足不同喜好的需求。最值得讚賞的是湯底濃郁,唔需要額外加醬汁都好夠味,我鍾意最後加入烏冬,可以吸收湯底的精華後,濃郁的味道令人回味無窮。整體而言,這次聚餐既滿足了味蕾,也增添了與朋友互動的歡愉氛圍。推薦給愛火鍋的人一試! 😊

2025-04-14 107 瀏覽
之前屋企人幫襯開所以介紹左呢間比我地搞生日聚會,由於我地數有16人後加左個小朋友共17人,一開始都擔心座位會被安排坐到天各一方,所以我remake咗希望可以盡量安排我哋坐埋一堆,老闆娘超好人,將我地安排晒一堆坐,大家傾得盡興👏🏻👏🏻👏🏻當天舖頭提早打比我幫我確認我地8個煲要雞煲/烤魚/椰子雞煲既數量幫我地預前準備,我地一到場就可以準備開吃,店員見我拎住蛋糕主動埋黎幫我冷藏,配料選擇唔算多,但基本肉類素類麵食都有,特別一提係佢地既蝦,肉質爽脆,我地食左好多😋3款煲我地都有叫,好食👍🏻食夠仲有足夠既湯比我地添加打邊爐食到夠,果汁茶類啤酒任飲,佢地啲檸茶好岩我飲,淡淡地但好解渴,其實齋食鍋都好夠飽肚,所以配料款式基本野足夠已經好滿足👍🏻地方夠晒光猛,冷氣夠,坐得舒服,傾得盡興,食得開心,最後切埋蛋糕我地就散水,有下場既人就繼續去玩,到第2日都介紹左呢間店舖比朋友叫佢地去試下👍🏻
2025-04-12
$250 (宵夜)
慶祝紀念
生日