2023-06-26 223 瀏覽
前幾日買咗 素食便當 和 All day breakfast 外賣。All day breakfast 的料和質素,拍得住餐廳百幾蚊一個嘅 all day breakfast。(當然,我明白香港租貴人工貴,呢個係無奈嘅事實)仲有俾$48 買咗一個湯,足料好飲。送咗2枝凍嘅烏龍茶。我在家沖多一次嚟飲😅。

仲有俾$48 買咗一個湯,足料好飲。

送咗2枝凍嘅烏龍茶。我在家沖多一次嚟飲😅。
All  day  breakfast  (上)、素食便當
外賣自取
All  day  breakfast  (上)、素食便當
2023-03-21 468 瀏覽
叫咗一個台式便當($68)和一個素食便當($68),台式便當 ok 好食,豆腐入味,係蛋卷失望咗少少;甜品的紅豆椰果似係罐頭食品,唔係太甜,不過不失。素食便當有驚喜,黑松露菌醬意粉、南瓜和炒雜菜都好好食。仲有蘋果和菠蘿(似係新鮮菠蘿),感覺比其他選擇健康一些。另外,加$50 叫了一包湯,揀咗「螺頭黨參粉葛赤小豆湯」,可以叫佢幫你加熱,返到屋企倒出嚟就得。湯好足料,唔係味精例湯,亦沒有像其他連鎖店湯包咁咸。配便當一齊食的話,湯的份量一個人未必飲得晒。

台式便當
素食便當