2023-01-17 225 瀏覽
今日做完嘢之後好口渴!俾我見到呢一個名吸引到我~我想和你無所事事!跟住就排隊去買一杯!原來都幾多人排隊㗎!我都等咗起碼10分鐘至15分鐘~叫咗杯草莓奶拿鐵!非常creamy!甜度適中~
2022-09-05 415 瀏覽
第一次飲依間店,所以就叫左一杯水果茶一杯奶茶試試佢。🔹不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶 $36原來白桃同火龍果又幾夾,成杯野好清甜好開胃,飲落仲有小小益力多味咁,可能因為白桃有小小酸甜味。🔸珍珠鮮奶鐵觀音烏龍 $27因為佢係用鮮奶,所以無平時飲果D奶茶咁濃味,雖然佢係淡淡地,但又唔會覺得無味,感覺健康D。而且珍珠好咬口,唔會太硬又唔會痴牙,唔錯唔錯。
第一次飲依間店,所以就叫左一杯水果茶一杯奶茶試試佢。

🔹不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶 $36

🔸珍珠鮮奶鐵觀音烏龍 $27
2022-08-29 230 瀏覽
呢個夏天熱到呢~平均35度,真係熱到不得了朋友推介我去呢間買野飲,佢話呢度款式多,自取送貨都OK咁出開太子見到有分店,係度買埋佢個份一人叫左一杯純茶香氣十足,茶味濃郁,走甜或少甜都好飲呢~另外一款係芒果梳打特飲,夠清爽,順口,岩曬解暑呢~仲有果肉架,幾足料大杯喎~另外一杯係火龍果肉加芒果,夠曬夏日風情,清腸胃呀~平均消費$40 評分8/10#我想和你無所事事 Idle Awhile太子彌敦道750號始創中心地下Kiosk BKiosk B, G/F, Pioneer Centre, 750 Nathan Road, Prince Edward
呢個夏天熱到呢~平均35度,真係熱到不得了
朋友推介我去呢間買野飲,佢話呢度款式多,自取送貨都OK
咁出開太子見到有分店,係度買埋佢個份
一人叫左一杯
純茶香氣十足,茶味濃郁,走甜或少甜都好飲呢~
另外一款係芒果梳打特飲,夠清爽,順口,岩曬解暑呢~
仲有果肉架,幾足料大杯喎~
另外一杯係火龍果肉加芒果,夠曬夏日風情,清腸胃呀~

平均消費$40 評分8/10
#我想和你無所事事 Idle Awhile
太子彌敦道750號始創中心地下Kiosk B
呢日約左fd 係太子旺角行街,熱到一個點!即刻入左商場避下暑先~~見到商場地下開左呢間想試好耐我想和你無所事事插畫頭像亦好有趣。餐牌上勁多款式茶飲收銀機旁有個本週排行榜 ,有選擇困難症嘅都可以參考下!旁邊亦有教主人形紙牌可以打卡合照因為有粉紅教主 代言 ooha 主題特飲,好唔好飲就唔知,但零糖就夠健康分手咪食回頭草莓益力多梳打 (左)天然草莓香氣,勁多草莓粒粒女生會喜歡!個個ex都係賤藍柑草莓乳酸奶 夢幻粉藍粉紅顏色!好少女頂頂仲有好多細細粒彩色棉花糖,酸酸易入口岩岩生完咁新鮮水果銀毛茉莉 (700ml) 真係超有新鮮水果香甜,唔會好似坊間加果汁,茶味亦好突出。浸一陣先飲仲好飲!
呢日約左fd 係太子旺角行街,熱到一個點!

插畫頭像亦好有趣。

餐牌上勁多款式茶飲

收銀機旁有個本週排行榜 ,有選擇困難症嘅都可以參考下!

旁邊亦有教主人形紙牌可以打卡合照

分手咪食回頭草莓益力多梳打 (左)
天然草莓香氣,勁多草莓粒粒
女生會喜歡!

個個ex都係賤藍柑草莓乳酸奶
夢幻粉藍粉紅顏色!好少女

頂頂仲有好多細細粒彩色棉花糖,酸酸易入口

岩岩生完咁新鮮水果銀毛茉莉
(700ml)

2022-07-09
2022-07-13 206 瀏覽
適逢呢啲咁熱嘅天氣🥵,相信大家都會好想買番啲消暑嘅飲品嘆吓啦😍。今次我就去咗一間都幾出名嘅手搖飲品專門店買咗幾款飲品嚟試吓😇,一齊嚟睇吓我嗰日飲咗啲咩啦🥳。好想牧牧係浴室同我表白桃鳥龍乳酸奶冰一睇杯嘢飲嘅名就知道呢杯飲品係同Anson Lo有關啦🤣,佢哋嘅相關之處就在於你間舖頭係用咗Anson Lo代言嘅OOHA汽水去整㗎🤭。呢杯飲品就用咗白桃烏龍嘅汽水再加埋餐廳嘅乳酸奶冰混合而成🥰。我想講呢杯飲品嘅賣相真係好靚,隻顏色都好吸引❤️,同埋飲落都好消暑👍。GG紅火龍果跟住要介紹嘅呢杯飲品就係紅肉火龍果嘅水果茶再加埋芝士奶蓋🤩,我想講佢嘅芝士奶蓋真係超級好飲❤️。唔單止芝士味夠晒濃郁,而且奶蓋個口感都唔錯!另外紅肉火龍果嘅水果茶都真材實料🙌🏻,飲飲下都會飲到一啲紅肉火龍果肉同埋果籽㗎😎。咩話登場好華荔枝玫瑰乳酸茉莉梳打最後想介紹嘅飲品一樣係同OOHA汽水有關😈。今次呢杯飲品就係用咗荔枝乳酸汽水再加埋餐廳嘅玫瑰茉莉梳打製成嘅😚,我自己覺得呢個配搭都幾特別。都估唔到原來玫瑰同埋茉莉嘅味道同呢一款汽水都幾夾😜,係呢啲天氣嚟飲真係毫無抵抗之力🤣,完全係啱晒心水!評分以🌕表示(滿分為5)賣相:🌕🌕🌕🌕🌑

好想牧牧係浴室同我表白桃鳥龍乳酸奶冰

GG紅火龍果

咩話登場好華荔枝玫瑰乳酸茉莉梳打

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
行到熱熱地,入嚟商場涼住冷氣揀野飲,凍冰冰嘅凍飲真係好爽,解暑一流👍🏻款式真係好多,就連飲品名都好特別店員即叫即整,好有效率見到榜首第一位:「不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶」一定要試下啦,果然唔錯,新鮮火龍果肉,唔會好甜,加入白桃味好Fresh「乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶」呢杯賣相好靚,顏色好繽紛加入乳酸奶味道好正,有飽肚感,呢個杯裝size份量剛剛好。「GG百香芒果」清新嘅芒果味,面層舖滿厚厚嘅奶蓋,好Creamy唔想企喺露天熱住食塵咁等野飲,呢間係好好嘅選擇。
行到熱熱地,入嚟商場涼住冷氣揀野飲,
凍冰冰嘅凍飲真係好爽,解暑一流👍🏻

款式真係好多,就連飲品名都好特別

店員即叫即整,好有效率

見到榜首第一位:

「不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶」

「乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶」

呢杯賣相好靚,顏色好繽紛
加入乳酸奶味道好正,有飽肚感,呢個杯裝size份量剛剛好。

「GG百香芒果」

清新嘅芒果味,面層舖滿厚厚嘅奶蓋,好Creamy

唔想企喺露天熱住食塵咁等野飲,呢間係好好嘅選擇。
2022-07-07
下午茶
2022-06-16 122 瀏覽
睇啲menu,飲品名玩味十足,好搞笑。試左3款吾同種類嘅飲品,每款都有驚喜!熱賣產品:好想牧牧喺浴室同我表白桃烏龍乳酸奶冰作為神徒,一定會支持呢款。杯飲品粉藍色,好夢幻!乳酸味突出,而有少少白桃味散發出來,茶味不濃烈。加入ooha全新飲料,有氣更清爽~不分青紅皂白白桃火龍果烏龍茶食到好多果肉,好有口感。火龍果汁滋味酸甜可口,還有天然的顏色,冇人做色素,飲得放心。法蘭西芝士奶蓋四季春茶厚厚的奶蓋,鹹甜度岩岩好!茶底清新 ,而且順口,就算肥咗都抵飲!

熱賣產品:好想牧牧喺浴室同我表白桃烏龍乳酸奶冰

不分青紅皂白白桃火龍果烏龍茶

法蘭西芝士奶蓋四季春茶
2022-06-14 58 瀏覽
夏日熱辣辣經常感到口渴,所以會買飲品來解渴一下🤩。這次在太子附近,就去了始創中心買飲品。之前飲過這家覺得可以的,而且價格相宜選擇多,就會想去買飲品🙈。-💥凍珍珠鮮奶伯爵紅茶 HKD$27,用伯爵茶味道較清香,茶味依舊濃郁的。奶味清甜比例剛好,珍珠口感煙韌軟綿綿,整體味道挺喜歡的😚。-💥三把火荔枝梳打 HKD$33,這杯飲品是藍色的氣泡飲品,裡面還有荔枝肉可吃🥰。飲品味道酸酸甜甜,味道較清新夏天飲挺好。-💥茫茫人生遇上人海芒芒果銀毛茉莉 HKD$40, 這杯飲品名字很特別,而且顏色鮮豔😆。用芒果配上苿莉茶,味道容易入口茶味清香,芒果味不會太酸。-

2022-06-13
10 分鐘 (外賣自取)
2022-06-07 56 瀏覽
黎到太子一間飲品鋪,我想和你無所事事呢間飲品鋪都幾得意,d飲品名全部都好長好有玩味,飲品款式選擇超多,最近anson lo 既ooha都係呢間鋪既飲品特別主打,飲品名叫好想牧牧係浴室同我表白桃烏龍乳酸奶冰加椰果肉粒,乳酸味加白桃其實都幾好飲,藍白色好靚,加埋白桃果肉同咬口椰果,用ooha沖成無甘甜,黑糖珍珠鮮奶奶味香濃,珍珠都彈牙,岩岩生完咁新鮮水果銀毛茉莉花茶好多生果大大杯,生果味濃,飲品可以自己選擇甜度仲有大大個ANSON LO教主紙牌位俾人打卡用,鐘意AL既朋友可以去打下卡。
2022-06-05 43 瀏覽
太子有間茶飲店#我想和你無所事事 呢間本身都有D名氣,幾出名終於開到黎太子,今日順路買返杯試下,今期仲有限期口味柚子海鹽西柚冰茶梳打蜂蜜銀毛莉莉茶草莓益力多梳打埋單總數$103大約3分鐘就拎得,而家夏天飲岩曬,細細杯,唔會怕飲唔曬浪費草莓果肉溝益力多梳打,香甜順口,啖啖果肉香,味道自然清爽柚子海鹽西柚冰茶溝梳打 700ML少少海鹽提味,西柚果肉酸酸甜,撞上梳打飲落夠爽,輕甜個個都岩飲蜂蜜銀毛莉莉茶 同平時飲既少少唔同,茶香突出好多平均消費$35一個人我想和你無所事事太子彌敦道750號始創中心地下Kiosk B
太子有間茶飲店
#我想和你無所事事 呢間本身都有D名氣,幾出名
終於開到黎太子,今日順路買返杯試下,今期仲有限期口味
柚子海鹽西柚冰茶梳打
蜂蜜銀毛莉莉茶
草莓益力多梳打
埋單總數$103
大約3分鐘就拎得,而家夏天飲岩曬,細細杯,唔會怕飲唔曬浪費
草莓果肉溝益力多梳打,香甜順口,啖啖果肉香,味道自然清爽

柚子海鹽西柚冰茶溝梳打 700ML
蜂蜜銀毛莉莉茶 同平時飲既少少唔同,茶香突出好多
平均消費$35一個人
2022-05-29 44 瀏覽
呢間台式茶飲店logo由本地插畫家「謝曬皮」設計並以霓虹燈製作,充滿本土風味🇭🇰Menu上嘅飲品名亦非常搞鬼呀😂-🍹不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶($34,少甜)水果茶系列只可以揀正常甜度/少甜初時都擔心少甜會好甜膩但見係本週排行榜第一位當然要試吓喇😁估唔到出到嚟效果又唔錯喎絕對唔會太甜👍🏻入口白桃味濃郁後勁散發微甘烏龍茶味仲有紅肉火龍果粒粒食到添呀!🥭茫茫人生遇上人海芒芒果銀毛菜莉($38,少甜)呢個配搭非常夾💯芒果酸酸甜甜配上清香嘅銀毛菜莉茶感覺好清爽💕炎炎夏日,解渴一流呀!🧋是諗但泰式珍珠奶茶($32,微甜)奶茶質感順滑微糖甜度仍有泰奶香味茶味亦夠突出👍🏻珍珠份量都唔少,幾有咬口但就無乜味,唔算好出色!
呢間台式茶飲店logo由本地插畫家「謝曬皮」設計
並以霓虹燈製作,充滿本土風味🇭🇰
Menu上嘅飲品名亦非常搞鬼呀😂

🍹不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶($34,少甜)
水果茶系列只可以揀正常甜度/少甜
初時都擔心少甜會好甜膩
但見係本週排行榜第一位
當然要試吓喇😁
估唔到出到嚟效果又唔錯喎
絕對唔會太甜👍🏻
入口白桃味濃郁
後勁散發微甘烏龍茶味
仲有紅肉火龍果粒粒食到添呀!

🥭茫茫人生遇上人海芒芒果銀毛菜莉($38,少甜)
呢個配搭非常夾💯
芒果酸酸甜甜
配上清香嘅銀毛菜莉茶
感覺好清爽💕
炎炎夏日,解渴一流呀!

🧋是諗但泰式珍珠奶茶($32,微甜)
奶茶質感順滑
微糖甜度仍有泰奶香味
茶味亦夠突出👍🏻
珍珠份量都唔少,幾有咬口
但就無乜味,唔算好出色!
2022-01-20 239 瀏覽
之前聽人介紹過都好似幾好飲咁,今晚經過見冇咩人排隊,即管買杯試下啦~點左一杯珍珠鮮奶伯爵紅茶 (小冰),飲一啖就覺得好伏😰啲珍珠硬過石頭 ,就知道應該擺左好耐😩 已經點小冰架啦但成杯野淡如水 ,總之唔會再幫襯了
2022-01-17 122 瀏覽
經過太子始創中心,看見我想和你無所事事的 logo很吸引😁,由本地插畫家謝曬皮設計,玩味十足。 👏🏻就一於買返幾杯台式飲品,GG黑糖珍珠鮮奶$32、Dry爆要飲滋潤雪梨蘋果四季春$34、 乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶$42。 🔸熱GG黑糖珍珠鮮奶🧋 ~ 奶蓋的忌廉芝士味重,口感煙韌的珍珠,搖勻後飲落好香滑又暖笠笠。 🔸Dry爆要飲滋潤雪梨蘋果四季春🍎🍐🥤 ~ 用上雪梨和蘋果,四季春茶味香,味道清新。 🔸乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶🥭🥤 ~ 由新鮮紅肉火龍果和芒果配上乳酸奶製作而成, 味道酸酸甜甜, 賣相吸引。 這裏的飲品很有特色, 餐牌上的名字也非常有趣☺️。

GG黑糖珍珠鮮奶

Dry爆要飲滋潤雪梨蘋果四季春

乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶

這裏的飲品很有特色, 餐牌上的名字也非常有趣☺️。

2022-01-15
宵夜
GG黑糖珍珠鮮奶
Dry爆要飲滋潤雪梨蘋果四季春
乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶
  • GG黑糖珍珠鮮奶$32、Dry爆要飲滋潤雪梨蘋果四季春$34、乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶$42
2022-01-10 80 瀏覽
之前一直想去試試喝我想和你無所事事,因為他們家的Logo是我很喜歡的插畫家—謝曬皮所畫的!好想去瘋狂打卡(´˘`*)這天終於和老公去了太子的分店,天呀會不會太可愛\(*ˊᗜˋ*)/連商場的柱子也貼上了插畫呀~~我們點了3杯手搖,全部都好好喝呀!!!!熱-濃過特濃可可拿鐵 $32真的是特濃沒在騙!香醇的可可跟拿鐵真的是絕配,友人也大讚很不錯!熱-綠茶控專用拿鐵 $32因為我真的是綠茶控(被射中紅心了)單憑它的名字我就要點它了~綠茶味非常濃郁,而底下原來還有紅豆!用拿鐵及紅豆來中和綠茶原本的微苦,甜中帶著綠茶獨有的香氣,喜歡綠茶的人一定很愛這杯!冰-法蘭西芝士奶蓋鐵觀音烏龍 $28老公本來想點別的,但說因為我愛鐵觀音,所以點這個讓我一起喝(這樣也要放一下閃的節奏)在插飲管前,真的要先喝一口最上面的奶蓋,很綿滑很濃郁◟(๑˃̶ ੪ ˂̶๑)◞鐵觀音是用茶泡沖泡的,所以放越久,茶味也會越濃,超愛鐵觀音的我決定泡久一點再喝。它比起綠茶拿鐵清新,甜味也沒那麼強,但因為奶蓋會慢慢沈到底部與茶混合,混合後令茶更香滑更甜,完全是一杯就有兩種口感!就連杯子都弄得那麼可愛,好想收藏耶ԅ(¯﹃¯ԅ)

之前一直想去試試喝我想和你無所事事,
因為他們家的Logo是我很喜歡的插畫家—謝曬皮所畫的!
好想去瘋狂打卡(´˘`*)

這天終於和老公去了太子的分店,
天呀會不會太可愛\(*ˊᗜˋ*)/
連商場的柱子也貼上了插畫呀~~

我們點了3杯手搖,
全部都好好喝呀!!!!

熱-濃過特濃可可拿鐵 $32
真的是特濃沒在騙!
香醇的可可跟拿鐵真的是絕配,
友人也大讚很不錯!

熱-綠茶控專用拿鐵 $32
因為我真的是綠茶控(被射中紅心了)
單憑它的名字我就要點它了~
綠茶味非常濃郁,
而底下原來還有紅豆!
用拿鐵及紅豆來中和綠茶原本的微苦,
甜中帶著綠茶獨有的香氣,
喜歡綠茶的人一定很愛這杯!

冰-法蘭西芝士奶蓋鐵觀音烏龍 $28
老公本來想點別的,
但說因為我愛鐵觀音,
所以點這個讓我一起喝(這樣也要放一下閃的節奏)
在插飲管前,
真的要先喝一口最上面的奶蓋,
很綿滑很濃郁◟(๑˃̶ ੪ ˂̶๑)◞
鐵觀音是用茶泡沖泡的,
所以放越久,茶味也會越濃,
超愛鐵觀音的我決定泡久一點再喝。
它比起綠茶拿鐵清新,
甜味也沒那麼強,
但因為奶蓋會慢慢沈到底部與茶混合,
混合後令茶更香滑更甜,
完全是一杯就有兩種口感!

就連杯子都弄得那麼可愛,
好想收藏耶ԅ(¯﹃¯ԅ)
我想和你無所事事🥤🥤台式茶飲店係香港真係愈開愈多🥳🥳早己成為熱潮係公司附近發現呢間 「我想和你無所事事」 既店舖個名真係好特別 好搞笑😎😎真係完完全全講出左我既心聲 HAHAHAHA有創意得黎又盞鬼 就緊係要試下佢啦!😣😣乜得你咁馨香芋拿鐵 $32香芋味真係完全係我杯茶😍😍呢個真係好好飲啊~我地嗌左熱飲 佢地用料實在 飲飲下真係吸到芋泥架🥰🥰口感綿密香甜, 淡淡芋香🤟🏻🤟🏻茫茫人生遇上人海茫茫果銀毛茉莉 $38入口就己經有好香芒果味🥭🥭而茶味都幾濃, 我地仲嗌左少甜 岩岩好~🍹而且仲有好多水果啊🤙🏻🤙🏻巴芭閉芭樂草莓四季春 $34粒粒新鮮芭樂草莓四季春 飲落去淡淡芭樂清香👅而芭樂粒咬落去脆中帶微軟 且熱量很低 係杯滿滿營養價值既飲品 HAHAHA🧃
我想和你無所事事🥤🥤

台式茶飲店係香港真係愈開愈多🥳🥳早己成為熱潮

真係完完全全講出左我既心聲 HAHAHAHA
有創意得黎又盞鬼 就緊係要試下佢啦!😣😣

乜得你咁馨香芋拿鐵 $32
香芋味真係完全係我杯茶😍😍呢個真係好好飲啊~
我地嗌左熱飲 佢地用料實在 飲飲下真係吸到芋泥架🥰🥰
口感綿密香甜, 淡淡芋香🤟🏻🤟🏻

茫茫人生遇上人海茫茫果銀毛茉莉 $38

入口就己經有好香芒果味🥭🥭
而茶味都幾濃, 我地仲嗌左少甜 岩岩好~🍹
而且仲有好多水果啊🤙🏻🤙🏻

巴芭閉芭樂草莓四季春 $34