2021-11-13 1384 瀏覽
與朋友相約食飯, 朋友素來對食都素有要求, 今次到我搵地方俾佢揀, 都要加倍用心搵。喺OPENRICE 搵咗好幾間餐廳, 最後朋友揀咗慢煮工業。於是我就順手喺OPENRICE 訂座, 好多時間揀, 仲可以賺飛行哩數。我哋BOOK 咗19:30, 老公到咗先想睇下可唔可以先入座, 但係店員話因為用餐時間只有90 分鐘, 叫我哋等齊人先入座。點知朋友去錯分店, 好彩2 間都近, 咁我哋就坐住等! (大家留意返慢煮工業有2 間分店, 呢間較大) 一入到去見到地下有2 枱客。沿住樓梯上到1 樓, 放咗一套鼓。之後由店員帶位, 嘩! 原來樓上勁大! 好多位! 好在店員安排咗角落位俾我哋, 又唔係好嘈, 好岩傾計。朋友好快就到咗, 佢話另一間分店好細間, 好彩我哋BOOK 咗呢間。見到MENU 上有個4 人餐, 都好多嘢食, 我哋揀咗呢個餐, 再加左幾款小食。手機落完單, 好快就上菜啦! 蟹肉芒果沙律沙律菜新鮮, 芒果唔算好甜, 但可以理解嘅。配合埋蟹肉食, 正! Sangria Red酒味適中, 冇飲開酒嘅朋友覺酒味頗濃燒BB 露筍擺盤超靚, 而且BB 露筍食落超嫩, 仲有食得出係用勁香嘅牛扒油

好在店員安排咗角落位俾我哋, 又唔係好嘈, 好岩傾計。

手機落完單, 好快就上菜啦!
蟹肉芒果沙律
沙律菜新鮮, 芒果唔算好甜, 但可以理解嘅。
配合埋蟹肉食, 正!

Sangria Red
酒味適中, 冇飲開酒嘅朋友覺酒味頗濃

燒BB 露筍
擺盤超靚, 而且BB 露筍食落超嫩, 仲有食得出係用勁香嘅牛扒油嚟煮!

黑松露蕃薯條
外間食嘅蕃薯條通常粗身D, 但係餐廳用嘅係幼身蕃薯條, 都幾特別。
蕃薯條炸得唔乾, 而且個黑松露醬唔係坊間果D 味 (即係冇乜黑松露味果D) 而係好濃郁黑松露味! 好好食!

青口
青口中SIZE, 但係本身已經好好食, 唔駛點旁邊個sauce 已經好鮮甜!

西西里肉醬意粉
意粉質感超好! 唔會太腍身, 係我鍾意嘅口感!
肉醬意粉超多芝士

西西里肉醬意粉

慢煮肉眼牛排12 安士、咸旦黃炸雞鎚(4隻)、烤豬仔脾4 支、烤雜菜
最後上埋呢個如拼盤般嘅肉類同烤雜菜
咸旦黃炸雞鎚 - 有少少乾, 調味不錯
烤豬仔脾 - 好食, 嫩!
烤雜菜 - 不錯! 不過份量偏少。
慢煮肉眼牛排12 安士 - 呢個有D 失望呀! 因為不是想像中般嫩滑, 不過調味還是OK 的!

最後, 透過OPENRICE 訂座一枱送一杯Häagen-Dazs 雪糕, 指定口味, 冇得揀!
本身朋友想食甜品, 但係冇乜選擇, 最後只好再ORDER 3 杯雪糕。

朋友們食完都滿意呢餐飯, 食到勁飽但唔算好貴! 而且餐廳冇規定90分鐘要交枱, 所以我哋都傾得好開心! 下次會再嚟!
2021-10-29
2021-10-02 1936 瀏覽
<<Thursday Couple 尋食記🐖🍌>>同男友黎到十分多朋友推薦嘅慢煮工業,有兩間分店,都好多好評💯👍聽講佢哋嘅肉類都好正,今日就黎試下🥳🥳 一嚟到就覺得呢度好靚😚打卡一流😆有80年代工業風嘅感覺,玩樂隊嘅搖滾風😍仲有套鼓!呢到有兩層😎睇得出店主好用心,用咗好多古舊嘅物品去裝飾環境,正!☺️☺️餐牌有好多選擇,小食,主食,海鮮,仲有最緊要嘅慢煮肉類🙈😚😍好期待呢到嘅碗碟都好靚☺️😍先黎嘅係佢嘅溫泉蛋蔬菜沙律🥗用料新鮮,擺盤精美,有唔同種類嘅蔬菜,粟米,蕃茄仔,再加隻溫泉蛋,加埋黑醋🤪誠意十足🙌🏼黑松露薯條 薯條十分之夠份量☺️而且係厚切,有薯仔味,香脆可口,黑松露味道濃郁,男朋友表示好鍾意食🙌🏼😍再嚟三件美味嘅豬肋骨,配可口嘅barbecue sauce 佢嘅肉質十分之軟熟,一咬落去仲好嫩好多汁,完全無臭豬味,推薦大家一定要試下! 😍😍下方就係西冷牛扒,無論豬肋骨定係牛扒,經過慢煮嘅烹調之下,肉質都變到十分之美味可口,夠淋,又多肉汁!強烈建議大家試一試😍☺️介紹吓肉醬意粉☺️🙌🏼呢度嘅肉醬意粉同出面嘅好唔同 ,一啖食落去佢冇出面嘅蕃茄味咁濃,但有好香嘅芝士
<<Thursday Couple 尋食記🐖🍌>>

呢到嘅碗碟都好靚☺️😍

介紹吓肉醬意粉☺️🙌🏼

呢度嘅肉醬意粉同出面嘅好唔同 ,一啖食落去佢冇出面嘅蕃茄味咁濃,但有好香嘅芝士味😍😍😚好似用左三種芝士去整!☺️鍾意食芝士嘅朋友一定不容錯過😎😎

意粉亦都煮到啱啱好,軟硬度適中😚🤪

呢杯就係凍檸茶,茶味都幾濃😍☺️

男朋友揀咗呢一杯黑牛 不過不失 ! ☺️🤪尋回童年味道😚

• 二人慢煮套餐
2021-08-14 3684 瀏覽
慢煮工業我由讀書食到而家💛三間分店變兩間可謂忠實粉絲 當中最常去的是白楊街店價錢唔貴 套餐甚至稱得上CP值爆燈二人餐$368就有五款食物 兩杯酒類或特飲.Hangout’s BBQ Delite For Two🥗Mexican Cloth and Onsen Egg Salad墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律 滿滿的一盤大量蛋黃醬 加上誘人的溫泉蛋 邪惡萬分沙律菜夠新鮮 配搭多汁番茄仔和辣粟米 好開胃.🥩Sirloin Steak (Angus)因慢煮關係不用選擇生熟程度 介乎五至七成熟外層略略煎過 肉質呈粉色 幼嫩中帶少許咬口牛肉味道香濃 簡單以鹽 香草 黑椒調味就夠.🐖BBQ Baby Back RibsBBQ醬+豬仔骨=完美不敗組合慢慢烤制美式豬仔骨 讓它充分地吸收調味變得軟嫩好食 輕輕一咬便吃到juicy豬肉.🍖Grilled Baby Pork Shank豬仔脾係比較少見的食材 最近成食肉獸嘅新寵跟ribs不同 是豬後腿上的寸骨 肉質脆嫩爽口香而不膩 再配搭美式芥末 感覺有啲似雞脾.🍝Spaghetti Bolognese沒想到 最有驚喜的是西西里肉醬芝士焗意粉在意粉上加芝士碎 焗後表
慢煮工業我由讀書食到而家💛三間分店變兩間
可謂忠實粉絲 當中最常去的是白楊街店
價錢唔貴 套餐甚至稱得上CP值爆燈
二人餐$368就有五款食物 兩杯酒類或特飲
Hangout’s BBQ Delite For Two
墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律 滿滿的一盤
大量蛋黃醬 加上誘人的溫泉蛋 邪惡萬分
沙律菜夠新鮮 配搭多汁番茄仔和辣粟米 好開胃
🥩Sirloin Steak (Angus)
因慢煮關係不用選擇生熟程度 介乎五至七成熟
在意粉上加芝士碎 焗後表面金黃香脆
大量肉醬和炒過的甜洋葱 酸甜開胃 不覺得膩
食到最後 甚至出顯肉碎多過意粉的情況 好佛心
🍷Sangria Red
大家一定聽過「紅酒配紅肉 白酒配白肉」
唔知你又有沒有試過 西班牙鮮果紅酒?
鮮血的紅 但不像烈酒般喝起來有點難度
還加了梳打水 適合夏日炎炎中飲返杯
  • 西西里肉醬芝士焗意粉
  • 美式烤豬仔骨
2021-07-29 3304 瀏覽
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5慢煮是什麼一回事?就是用較低溫、較長時間烹煮不同菜式,尤其多應用在肉類方面。我自己都很喜歡用慢煮這個方法煮雞翼、乳鴿等,因為家禽類肉質一般比較難控制火喉,用慢煮就可好好控制做到很嫩滑的肉質~早前知道這一間以慢煮做噱頭的餐廳,剛巧朋友又推薦,我就立即上網訂位喇!☝🏻 吾… 反正到現在我已經回頭光顧兩次了,食品味道真心不錯,服務也好,CP值高,只是略嫌室內環境有點昏暗⋯⋯ ☺️ 個人覺得算是與家人、朋友好好大吃一餐的好地方呢~💋 二人慢煮套餐 ($368)✨ 墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律 - 沙律菜和蔬果很新鮮脆口,加上溫泉蛋汁拌勻來吃,開胃非常 🥗✨ 烤豬仔骨2支 - 果然是慢煮之作!豬肉軟腍,味道濃郁,表面還有燒烤味呢!🍖✨ 烤豬仔髀2支 - 啖啖肉豬仔髀,肉質同樣軟腍,醬汁夠惹味 🍗✨ 安格斯西冷牛扒 - 雖不算是頂級牛扒,但肉味不錯,肉質豐盈 🥩✨ 西西里肉醬芝士焗意粉 - 意大利粉不會太腍,肉醬味道豐厚,滿口芝士香,不錯 🍝✨ 酒類或特飲2杯 - 點了蜜桃特
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 二人慢煮套餐 ($368)
✨ 酒類或特飲2杯 - 點了蜜桃特飲和茶餐廳高級飲品「黑牛」,味道平均

💋 慢煮煙肉溫泉蛋薄餅 ($78)
餅底是介乎餅乾與比薩🍕的香脆口感,很厚實的感覺,鋪滿煙肉、溫泉蛋汁和特製番茄醬,味道一流,讓人吃不停口 😋
慢煮煙肉溫泉蛋薄餅
2021-06-20
慢煮煙肉溫泉蛋薄餅
  • 墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律
  • 芒果蜜桃水果茶
  • 西西里肉醬芝士焗意粉
4天前 0 瀏覽
一年幾前都已經介紹過「慢煮工業」,但上次因為只有2個人食嘅關係,就只係試咗豬肉類~今年同家人慶祝生日就揀咗呢間,因為今次多人一齊食,所以都試咗幾多菜式,仲試埋4人餐😋•🥢 四人慢煮星級盛宴 $698呢個4人餐嘅份量其實都幾足,有3款肉類、1款海鮮、1個意粉同埋1壺特飲,每樣都可以試到少少~ 📸 慢煮肉眼牛扒12安士雖然切開塊肉眼入面係粉紅色嘅,但咬落嘅口感唔算好腍好嫩,可能因為筋嘅部份都比較多~ 而肉味都有嘅,但又未算非常濃郁~📸 烤豬仔髀4支豬仔髀上面擠咗啲黃芥末醬,肉質都幾嫩滑~📸 鹹蛋黃炸大雞髀4隻雞髀真係幾大隻😆 肉質好嫩滑,好容易起骨,好方便我哋人多分嚟食~ 不過鹹蛋黃味就唔係太出喇😬📸 龍蝦汁藍青囗青口唔算大隻,但數量都幾多,每隻幾厚肉,龍蝦汁有啲濃味,唔似龍蝦湯嘅味,唔太識形容,但個人就唔太鍾意個汁🙊📸 西西里肉醬芝士焗意粉肉醬同芝士分量都幾多,夠撈勻成個意粉🤤肉醬嘅番茄味都幾出,調味適中~📸 凍蜜桃水果茶(1壺)無論係聞定飲都好有蜜桃香,配咗紅茶做茶底,仲有少量罐頭菠蘿粒同藍莓~整體飲落唔會好甜,仲幾清新解膩😋 特別一讚佢哋呢壺果茶無落好多冰,所以飲到尾都唔會溝淡晒👍🏼

🥢 四人慢煮星級盛宴 $698
四人慢煮星級盛宴

📸 慢煮肉眼牛扒12安士
慢煮肉眼牛扒12安士

📸 烤豬仔髀4支
豬仔髀上面擠咗啲黃芥末醬,肉質都幾嫩滑~
📸 鹹蛋黃炸大雞髀4隻
📸 龍蝦汁藍青囗
龍蝦汁藍青囗
龍蝦汁藍青囗

📸 西西里肉醬芝士焗意粉
西西里肉醬芝士焗意粉

📸 凍蜜桃水果茶(1壺)
無論係聞定飲都好有蜜桃香,配咗紅茶做茶底,仲有少量罐頭菠蘿粒同藍莓~整體飲落唔會好甜,仲幾清新解膩😋 特別一讚佢哋呢壺果茶無落好多冰,所以飲到尾都唔會溝淡晒👍🏼 [不過唔記得咗影低🙈]

🥢 原排美式豬仔骨12支骨 $228
豬仔骨大大條,每條都幾厚肉,肉質嫩滑,而且燒烤醬嘅份量好足,好入味!
原排美式豬仔骨12支骨

🥢 芝士溫泉蛋大啡菇 $76
一見到有啡菇就忍唔住叫咗一份,不過一份只有2隻,價錢都唔平🙈 切開隻菇一半中間仲有蛋流心😍 芝士+流心蛋+大啡菇呢個組合真係好正,食落菇味好濃好juicy! 但係整體鹹味爭咗少少,所以稍為單調/淡口~
芝士溫泉蛋大啡菇

🥢 黑松露薯條 $58
薯條係新鮮炸起,上到枱仲係熱辣辣🔥 睇落好普通,但係佢嘅重點係喺個醬到✨ 因為佢個醬係蛋黃醬加黑松露醬,撈勻嚟點薯條真係超正,黑松露味好濃😋 不過個醬嘅份量有啲少,所以我哋最後加$5 refill咗一次黑松露醬🤤
黑松露薯條

🥢 芝士食肉獸薄餅 $88
薄餅嘅中間係稍為鬆軟嘅麵包質地,但個邊邊就薄脆啲,比較似餅乾質地~ 而味道係將肉醬意粉轉咗做薄餅底,再加啲煙肉片🤣 味道無太大驚喜~
芝士溫泉蛋大啡菇
黑松露薯條
2022-01-03 19 瀏覽
🔖呢間以慢煮菜為主打菜式,係Openrice既最優秀西式餐廳開飯熱店🏅仲有另一分店📍太子太子道西91號地舖。Menu既2人或4人套餐都非常豐富,價錢亦都好抵!不過因為好想食威靈頓牛柳,所以今次散叫左。🍽威靈頓牛柳12安士 $218外表脆脆既酥皮。切開後,牛柳中間粉粉地,大約7-8成熟,牛味都ok,中間有層磨菇溶,再加少少黑松露味。配菜係一整個蒜頭🧄,蒜頭食落有蒜既甜味。整體黎講,咁既價錢都好ok了!🍽蟹肉芒果沙律$78 沙律菜新鮮,中間好多蟹肉,蟹味唔算出,芒果好甜,簡簡單單食完好開胃。🍽黑松露番薯條$58新鮮出爐,熱辣辣上枱,份量都多,係較幼身既番薯條,唔會overcook,不過個人比較鐘意厚切😆沙律醬再加一堆黑松露。🍽美式芥末豬仔脾4枝$78諗左好耐,叫豬仔脾丫,豬仔骨丫,定豬安扒⋯最後揀左佢😆肉質唔算肥美,因為起碼無肥肉😆但肉質嫩滑,基本上用刀一切d肉都出哂黎。面頭有好濃郁既bbq sauce再加芥未,非常夠味!🍽比利時淡愛爾啤,平衡的麥味+啤酒花香$52呢個好岩我飲,淡淡既麥味再加花香,覺得好易入口。而且啤酒夠凍,飲落去好爽!不過唔知點解比較多泡。💡呢間整體黎講好好呀,食物款式

🍽威靈頓牛柳12安士 $218

🍽蟹肉芒果沙律$78

🍽黑松露番薯條$58

🍽美式芥末豬仔脾4枝$78

🍽比利時淡愛爾啤,平衡的麥味+啤酒花香$52

💡呢間整體黎講好好呀,食物款式都好多,而且價錢好抵食,環境又有特色,服務都唔差,可以回頭!

😋食物:️8/10
🤵🏽‍♂️服務:8/10
🍴環境:8.5/10
💰人均消費:$200
🤩性價比:9/10
2021-12-15 229 瀏覽
之前都嚟過兩三次,一諗起西餐又好食就選擇咗慢煮不過一定係要嚟呢一間先好食,另一間分店態度勁差,千祈唔好去錯我地叫咗幾樣野食鴨肶無得輸,又滑又嫩口 一嗌再嗌Ribs eyeYummy 冧冧地墨西哥脆片還好 除非自己鍾意食,如果唔係冇必要嗌美中不足嘅係無Staff話我哋知係scan QR code叫野食既原來🥲同埋啤酒款式好似冇乜更新?!同埋唔夠多仲有好可惜原來個60斧頭扒係要預訂㗎!成枱都好想試下究竟係好唔好食不過唯有等下次先有機會

之前都嚟過兩三次,一諗起西餐又好食就選擇咗慢煮

我地叫咗幾樣野食
鴨肶無得輸,又滑又嫩口 一嗌再嗌
Ribs eye
Yummy 冧冧地
墨西哥脆片還好 除非自己鍾意食,如果唔係冇必要嗌
同埋啤酒款式好似冇乜更新?!同埋唔夠多
不過唯有等下次先有機會
2021-12-14 100 瀏覽
📍呢間工業風💛餐廳之前已經嚟過 上次食物質素都唔差由於份量較大 所以好適合一大堆人聚會餐廳坐位設於二樓 先要經過一條有霓虹燈嘅樓梯餐廳環境相對昏暗 好有氣氛🌀 芝士食肉獸薄餅屬於薄批pizza 表面鋪上海量煙肉肉醬再加埋芝士 雖然惹味 但好heavy🌀 芝士煙肉薯條拼蕃薯條呢個正 份量超大份 適合5-6人share好鍾意佢有得雙拼薯條 可以多個選擇而且煙肉分量不吝嗇 但略嫌芝士變凍後偏硬身🌀 安格斯西冷牛扒朋友表示牛味濃郁 醃料味道好香 但相對厚實 肉質太韌🌀 龍蝦汁香蒜大蝦意粉大蝦擺盤夠搶眼 龍蝦汁味道不算濃郁 唔太食得出龍蝦鮮味 餐廳仲有提供慢煮套餐 包兩款前菜+主食+飲品 cp值頗高 啱食可以去試下
📍

朋友表示牛味濃郁 醃料味道好香 但相對厚實 肉質太韌

🌀 龍蝦汁香蒜大蝦意粉
大蝦擺盤夠搶眼 龍蝦汁味道不算濃郁 唔太食得出龍蝦鮮味

2021-11-18 356 瀏覽
朋友生日諗住搵一間扒房慶祝一下,🎉喺openrice搵到呢間餐廳,見評價都幾高,就決定簡呢間。係OpenRice可以訂座,慢煮工房有兩間分店我哋就揀咗太子呢間,因為佢比較大間啲😁我哋order左個二人慢煮套餐,套餐包左安格斯西冷牛扒、烤豬仔骨2支、烤豬仔脾2支、墨西哥粟米溫泉蛋沙律,同埋2杯酒精/特飲🍹🥂🌟墨西哥粟米溫泉蛋沙律沙律菜有粟米粒、番茄仔、同埋溫泉蛋,加上黑醋汁,食落酸酸甜甜,幾開胃,味道都唔錯!但就略嫌細咗少少。🌟安格斯西冷牛扒、烤豬仔骨、烤豬仔脾西冷牛扒七成熟,用蒜頭同香草煎過,煎得幾香,肉質都唔會太韌,只係某d邊邊位有d肥膏同筋,有少少韌,如果去除呢部分會好d;豬仔骨同豬仔脾都醃料得好入味🌟西班牙鮮果紅酒&西班牙鮮果白酒至於嘢飲方面我哋就叫咗一杯鮮果紅酒同埋一杯先過白酒,個人覺得鮮果白酒好飲d,甜甜地,

🌟墨西哥粟米溫泉蛋沙律

🌟安格斯西冷牛扒、烤豬仔骨、烤豬仔脾

🌟西班牙鮮果紅酒&西班牙鮮果白酒
2021-07-18
2021-11-09 195 瀏覽
中伏!間嘢好好生意,週末路過見剛好有位就試下。牛扒由落單到上45分鐘,有啲慢但如果慢功出細貨都無所謂,掃碼落單冇得揀幾成熟,最後我有問店員佢話默認6至8成。但係吃個西冷牛扒真係覺得吃緊塊磚頭,超級超级嚡同埋好干,水準同茶餐廳100蚊以下嘅差唔多,我尼個200左右16安士,冇配餐包湯意粉飯,乜都冇,紙巾都唔俾我⋯⋯總之好難食整體好垃圾。入店前店員同我講90分鐘交台,最後仲有20分鐘左右已經催我走!!
中伏!間嘢好好生意,週末路過見剛好有位就試下。
本人今天經openrice訂咗十二點半,到達後畀個q r code我睇餐牌。 我專登走嚟食嗰個農夫包湯。 竟然話冇!!之後再睇下佢個電子餐牌,好多都冇, 咁我唔知你究竟點做生意囉! 但佢樓下餐牌都顯示話有。 這樣是浪費我時間!起身走!之後條氣唔順,走返上去再問佢搞乜鬼,突然間又話有,咁你想點呢?我都唔敢再幫襯你啦!!唔該你訓示下你啲店員,乜嘢都唔知,咁點做生意呀?顧客都係特登搭車嚟食你嘅食物,你嚟都話冇,人哋好失望,浪費別人時間。 你做少我一個客唔緊要。 不過令人印象好差!
裝修好靚❤️食物款式多👍🏻坐得舒服❤️食物水準都好好👍🏻👍🏻👍🏻輕食拼盤:夠熱夠脆,唔會覺得乾/漏❤️Pizza:個批好鬆軟唔會好實好硬,唔會好油好滯安格斯西冷牛扒:有牛味,唔會鞋,好juice😋蜜糖芥末豬仔髀:👍🏻👍🏻個汁好特別!肉質好嫩滑❤️大推必食👍🏻👍🏻(外面好少食到juice嘅豬仔髀,好多都整到好乾🤦🏻‍♀️)牛脷:夠厚身大塊❤️好淋滑,冇蘇味👍🏻
裝修好靚❤️食物款式多👍🏻
坐得舒服❤️食物水準都好好👍🏻👍🏻👍🏻

輕食拼盤:夠熱夠脆,唔會覺得乾/漏❤️
Pizza:個批好鬆軟唔會好實好硬,唔會好油好滯
安格斯西冷牛扒:有牛味,唔會鞋,好juice😋
牛脷:夠厚身大塊❤️好淋滑,冇蘇味👍🏻
2021-10-03
2021-11-01 222 瀏覽
難得去到太子更係搵好嘢醫吓個肚啦!朋友介紹話呢間餐廳好好食,見到價錢合理,同食評很不錯,所以就訂枱試試。威靈頓牛柳睇吓食評好似必叫,需要一天前預訂,所以預訂比較穩陣,但其他朋友說無預訂都試過食到。牛柳只有蒜頭做伴碟,在「色」方便已經負分,切開牛柳傳出陣陣香味,在「香」取回分數,至於「味」,酥皮很脆很香,而牛柳煎得剛剛好,但牛肉味卻一般,應該是一般的牛扒,沒有令人回味的感覺。蒜蓉芝士排包,焗得很香脆,中間有芝士,如芝士可再多少少更好味,這個很香脆,好味!溫泉蛋卡邦尼意粉,溫泉蛋生熟度剛剛好,意粉亦算彈牙,汁亦很足夠,只是味道不夠野味,沒有令人追吃不想停的感覺。總括來說,只是一般的餐廳,沒有令人回味的菜式。

總括來說,只是一般的餐廳,沒有令人回味的菜式。

2021-10-29
  • 蒜蓉芝士排包
夜晚大概8點幾坐低,食晚飯食到中途,突然附近有啲聲音同埋望黎望去,然後向上一望,就見到一隻頗大既老鼠,喺近天花板突出黎既一塊層板上面好快咁跑過😨😨😨 我地坐喺層板既斜下方,可以清楚見到老鼠身影,即刻嚇到尖叫😫 老鼠跑過左之後就唔知去左邊,層板下面坐左幾枱食客,都即刻好驚老鼠會跳落黎,好快埋單走左😨 啲職員聽到我地話有老鼠,只係周圍望下望下,無諗住捉,又無安撫食客,完全無反應,我地已經覺得忟忟地😠… 但食到一半,唯有硬住頭皮繼續食。就黎食完準備埋單,我隨意望下附近,突然間望到身後既牆角位置又有隻細老鼠😭😭😭😭 幾肯定唔係天花板嗰隻,因為隻老鼠啲毛好雜亂,無尾,但天花板嗰隻有🤦🏻‍♀️ 嚇到即刻起身走人,邊拎住張單邊同職員講有老鼠,但佢竟然照執枱完全無諗住趕走佢😡😡 一路埋單一路就見住隻老鼠慢慢咁行,後面啲食客已經開始起哄,但職員一個都無過去掃/趕🤯🤯埋單既時候另一個職員同我地講唔好意思,話老鼠應該係冷氣風口位入黎,睇佢反應咁淡定,咁講即係唔係第一次啦!餐廳出現老鼠真係完全不能接受,仲要一次過見到兩隻,食過咁多間都未試過😡😡😡好擔心餐廳衛生情況,仲要職員完全冷處理,基本危機處理都無😡😡幾出名

餐廳出現老鼠真係完全不能接受,仲要一次過見到兩隻,食過咁多間都未試過😡😡😡好擔心餐廳衛生情況,仲要職員完全冷處理,基本危機處理都無😡😡幾出名幾好食都無用,以後都Blacklist喱間餐廳!
2021-10-24 238 瀏覽
好多年前,呢間最初開嘅時候,我食過一次,嗰陣係幾好食嘅,但宜家嘅水準非常差,我唔會再去。叫左個天使麵,個面煮得太淋,味道正正常常,但份量太細。仲叫咗個油封鴨髀,好乾,一啲都唔好食。最接受唔到係配菜舊薯仔,完全係生嘅,又硬,根本食唔到。仲叫咗個牛扒,慢煮完理論上應該會唔硬,但佢拎上嚟嘅時候,好明顯已經過數,肉質又硬,肉味欠奉,總而言之,就係差。Pizza 就正正常常,係博底,但我唔鍾意千島醬,佢餐牌上又冇寫,所以我覺得一啲都唔好食。總之,我唔會再去呢間度食,亦都唔推薦大家去食呢間,如果想食牛扒嘅,香港仲有好多好嘅選擇。

叫左個天使麵,個面煮得太淋,味道正正常常,但份量太細。