2016-08-23 1309 瀏覽
約左朋友係旺角睇戲 點不知佢同我玩遲到要自己一個解決餐Lunch最後去左旺中間意粉屋一坐低 侍應就介紹我食雙重芝士少腿煙斗粉跟set 100 蚊唔洗 唔錯餐湯有羅宋湯 味道略淡 不過加返d黑椒 味道總算岩岩好主角黎喇賣相的確係一般 不過重點係 芝士味 同芝士汁都好rojo夠每粒煙機粉入面都有芝士汁係入面其實唔係特別趕時間 不過都好快俾我清哂要係旺角静静地食個lunch 呢度都算係咁嫁喇
約左朋友係旺角睇戲 點不知佢同我玩遲到

每粒煙機粉入面都有芝士汁係入面

其實唔係特別趕時間 不過都好快俾我清哂
要係旺角静静地食個lunch 呢度都算係咁嫁喇

2016-06-14 1059 瀏覽
星期日,吾去茶樓同人迫,去意粉屋食午餐,原來好抵食,$58有湯,有意粉,又有嘢飲!加$9轉酥皮湯不過焗得吾夠皮咬落仲粉粉地咁蘑菇湯就幾香,吾錯茄醬魚柳意粉,賣相幾好,茄醬亦有好豐富蕃茄味,但魚柳就。。。好硬下,有雪味,快餐店仲好味啲咁不過我份人好知足,咕嘅價錢,咁嘅環境,一個字,抵啦
星期日,吾去茶樓同人迫,去意粉屋食午餐,

原來好抵食,$58有湯,有意粉,又有嘢飲!

加$9轉酥皮湯
不過焗得吾夠

皮咬落仲粉粉地咁
蘑菇湯就幾香,吾錯
茄醬魚柳意粉,賣相幾好,

茄醬亦有好豐富蕃茄味,但魚柳就。。。

好硬下,有雪味,快餐店仲好味啲咁
不過我份人好知足,咕嘅價錢,咁嘅環境,一個字,抵啦

2016-06-12
2015-11-12 1510 瀏覽
約朋友出開旺角,大家又想食千層面,就入左意粉屋入面環境唔錯,我自己就叫左碟芝士焗雞肉千層麵埋相都幾好,起碼睇見都想食,我好鍾意d勁"漏"既野,最好就勁重cream同cheese,呢碟野既芝士味好濃好濃!我超鍾意!!雞肉都唔少,最緊要個汁夠重芝士味!!我呢類超鍾意芝士既人,真係好開心,不過每食一啖入口都感覺到好高卡路里,哈哈哈!!!但好好味,我推介!
約朋友出開旺角
,大家又想食千層面
,就入左意粉屋

入面環境唔錯
,我自己就叫左碟芝士焗雞肉千層麵

埋相都幾好
,起碼睇見都想食
,我好鍾意d勁"漏"既野
,最好就勁重cream同cheese
,呢碟野既芝士味好濃好濃!我超鍾意!!

,不過每食一啖入口都感覺到好高卡路里
,哈哈哈!!!但好好味,我推介!
2015-11-09
1 分鐘 (堂食)
2015-10-18 1018 瀏覽
我同老公都好中意食pizza同意粉 星期六行開旺角 自然就稔起喺地庫呢間意粉屋 我地叫左客巴馬臣芝士肉醬意大利粉 個粉浸得唔勻稱 一邊林一邊好硬 份量亦少珍寶雜錦餅底香脆 餡料搭配恰到好處 只是洋蔥生左D 雖然等左好耐 值題外話 唔算爆 但個pizza等左勁耐 多番催waiter跟進 奇怪地D人冇反應 最基本我地想知仲要等幾耐呀 最後老公等到唔耐煩叫買單 waiter仲係零交流 但隔一陣先捧左個pizza出黎 早知唔催等洋蔥熟左先
份量亦少
珍寶雜錦
巴馬臣芝士肉醬意大利粉(牛肉)$92
雜錦珍寶
2015-10-17
2015-09-13 905 瀏覽
今日約左朋友黎旺角食飯~ 因為放假.. 我地都訓到好晏先起身出到黎旺角已經下午2:30 已經有下午茶食啦 哈哈見到同層既爭鮮, 大家樂都排晒長龍.. 所以揀左意粉屋前面有一枱2人既等緊, 我地等大約15分鐘就入得~第一次食意粉屋既Tea set, 發現都幾抵食!一個set $54 (要加一) 有12款揀~~ Pasta, Pizza, 三文治同甜品類都有加$15就可以加埋酥皮龍蝦湯, 我地加左一個黎試下好熱辣辣~ 酥皮好香脆! 湯內有唔少龍蝦仔  唔錯!8''超級雜錦POP UP Pizza (Tea Set) $54焗得好香! 仲有濃厚既芝士味, 材料份量都幾多, 有大量洋蔥, 青椒同蘑菇批邊脆得黎唔會太熱氣, 好味!菠菜忌廉汁蘑菇煎魚柳闊條麵 (Tea Set) $$69 (加左酥皮龍蝦湯)反而呢個令人好失望, 首先跟本唔係闊條麵黎 只係意大利粉睇個樣以為會好有味 點知食落冇乜味 不過魚柳煎得幾好味 菠菜都有幾多成碟既份量都多等野食既時間係最長 超過20分鐘先上湯最先黎既係餐飲…
出到黎旺角已經下午2:30 已經有下午茶食啦 哈哈
見到同層既爭鮮, 大家樂都排晒長龍.. 所以揀左意粉屋
前面有一枱2人既等緊, 我地等大約15分鐘就入得~
第一次食意粉屋既Tea set, 發現都幾抵食!
加$15就可以加埋酥皮龍蝦湯, 我地加左一個黎試下
好熱辣辣~ 酥皮好香脆! 湯內有唔少龍蝦仔  唔錯!
8''超級雜錦POP UP Pizza (Tea Set)
批邊脆得黎唔會太熱氣, 好味!
菠菜忌廉汁蘑菇煎魚柳闊條麵 (Tea Set)
菠菜忌廉汁蘑菇煎魚柳闊條麵 (Tea Set)
反而呢個令人好失望, 首先跟本唔係闊條麵黎 只係意大利粉
成碟既份量都多

等野食既時間係最長 超過20分鐘先上湯
最先黎既係餐飲…
題外話/補充資料: 店員服務態度散漫
2015-09-05
15 分鐘 (堂食)
  • 8''超級雜錦POP UP Pizza
2015-09-11 517 瀏覽
首先望下個餐牌,, 睇下今次想食咩呢呵呵~先眼睛食先吧~頭盤粟米雞忌廉湯此湯乃湯, 並5似其他忌廉湯咁會澀澀地咁, 真係湯水但味道5錯, 可試!!係米好似1pat白雪雪既不明物就咁都會估下, 佢係用芝士OR忌廉整既意粉吧???佢係真係好平凡囉雙重芝士焗海蝦、蟹肉意大利粉喎~平凡到你會覺得佢係好好食架囉芝味濃郁~ 份量十足~ 執邊D蝦蝦蝦, 配芝士, 哈哈哈芝士焗龍蝦帶子天使麵人家仲諗住係天使麵會好好食架,,鐘意食蕃茄既人應該會喜歡食~不過,,, 試下未知囉~~~
首先望下個餐牌,, 睇下今次想食咩呢
呵呵~

先眼睛食先吧~

頭盤
粟米雞忌廉湯
粟米雞忌廉湯
此湯乃湯, 並5似其他忌廉湯咁會澀澀地咁, 真係湯水

但味道5錯, 可試!!
雙重芝士焗海蝦、蟹肉意大利粉
係米好似1pat白雪雪既不明物

就咁都會估下, 佢係用芝士OR忌廉整既意粉吧???

佢係真係好平凡囉

雙重芝士焗海蝦、蟹肉意大利粉喎~
平凡到你會覺得佢係好好食架囉

芝味濃郁~ 份量十足~ 執邊D蝦蝦蝦, 配芝士, 哈哈哈
芝士焗龍蝦帶子天使麵
芝士焗龍蝦帶子天使麵

人家仲諗住係天使麵會好好食架,,
鐘意食蕃茄既人應該會喜歡食~
不過,,,

試下未知囉~~~
黑松露焗扇貝伴薯蓉山
題外話/補充資料: 8點時份, 滿人, 職員人數少, 可能影響少少既
2015-07-06
10 分鐘 (堂食)
雙重芝士焗海蝦、蟹肉意大利粉
黑松露焗扇貝伴薯蓉山
  • 粟米雞忌廉湯
2015-05-24 888 瀏覽
前幾日同朋友行完街,佢話要食豪佢,所以我地就去左意粉屋la( 雖然其實唔係好豪xd) 我地叫左個兩百幾蚊ge set dinner,大家各自有一個餐湯,一個飯,仲有一個pizza大家share食 。我食ge飯係個海鮮炒飯黎ge,都算足料,可惜size較細。不過,個飯炒得幾香,而且炒得夠乾,唔多有濕淋淋ge感覺。而且,D海鮮幾有豐富,同有鮮味。整體呢講,我幾鐘意食呢個飯。至於個pizza,D皮幾脆,而且D配料幾夾,幾好味。而且,個pizza上面D菠蘿令到個pizza鹹中帶甜,感覺幾新鮮。不過,雖然好食,但價錢都唔算平,所以都係間唔中食一次好la!

2015-05-19 912 瀏覽
今日遲左收工,見意粉屋仲開緊,於是入左去食個晚飯。一個人食意粉屋,我於是簡單地叫左一客。可能係因為已經較夜,意粉好快就黎到。這個意粉賣相不錯,用左切開左一半的番茄做伴碟,配上原粒的帶子和一些小龍蝦,視覺上整體不錯。食落個意粉軟硬適中,配上墨魚汁,感覺一流。原粒帶子挺有口感,數量也不算少,食落沒有太重的雪味,而且食落都帶有一些鮮甜味,配上食落新鮮的小龍蝦,配菜沒有令我失望,整體也沒有將貨就價。意粉屋的服務維持一貫的水準,性價比也算高,整體也值回價格。
今日遲左收工,見意粉屋仲開緊,於是入左去食個晚飯。
意粉屋的服務維持一貫的水準,性價比也算高,整體也值回價格。
小龍蝦帶子墨魚汁意粉
2015-05-07
小龍蝦帶子墨魚汁意粉
2014-12-27 1125 瀏覽
好耐冇見嘅韓語達人,好掛住你啊!*^O^*去完睇翻生侏羅館,大家一齊感動一齊爆笑的感覺真係久違了,想再多聚一會兒呢!~你就提議去意粉屋食芝士火鍋,嘛~(望住近日瘦身了的荷包)好吧!俺就捨命配君子lol~以前吃過朱古力火鍋,那味道真是甜到入心,所以這次還真期待這芝士火鍋有甚麼驚喜呢!去到其實根本沒甚麼人,但咱們還是預先book定了位。其實去到已經想好要叫哪一個餐了,但還是要看看menu的,這可有趣了!咱們叫了這個有最多配菜的艺士火鍋餐(嘩!感覺超少嘢食-_-|||三人吃真的飽嗎?但一咬牙還是叫了...)等了差不多15-20分鐘先上枱╮(╯_╰)╭芝士的色澤比想像中淡啦啦啦!~*^O^*先上枱的是法包粒,然後是左上角的冷盤(三文魚,西班牙風乾牛肉,這兩樣不需點芝士食),同一碟的還有美國特級燒牛肉,右邊盤的是薯條,西蘭花,香草白箘,青口,芝士腸(= =再沾艺士?!),肉丸和蜆殼粉。Yummy~但艺士味不濃烈,有點失望,就像忌簾湯一樣,然後法包粒不像想像中乾脆,沒有烘過,只是普通軟綿綿的"包邊"(:-P這是友人說的~哈~) 三文魚嫩滑大塊,新鮮!風乾牛肉雖是乾身,但質感軟稔,牛肉味出,這兩樣頭

去到其實根本沒甚麼人,但咱們還是預先book定了位。

比較平,for兩人食用

咱們的餐,for3,4人食

芝士火鍋

芝士的色澤比想像中淡

配菜

Yummy~但艺士味不濃烈,有點失望,就像忌簾湯一樣
三文魚嫩滑大塊,新鮮
!風乾牛肉雖是乾身,但質感軟稔,牛肉味出,這兩樣頭盤均令人滿意
!而熟食配艺士的燒牛肉,三人吃每人有兩塊,同沾了艺士的模樣令人忍不住垂涎三尺=q=入口有即溶的感覺(那~~~TAT那只是個人感覺而已,物理上還是要咬的),口感嫩滑細緻,每一塊比較薄身,吃下去不夠豐滿,有點可惜!

相信每個人食薯條都沾過不同種類嘅醬,TWT俺點過最配薯條的醬是。。。雪糕!而薯條點四重艺士這聽下去就太土豪的食法,俺家還沒試過(配honey mustard倒成日食QAQ),總之沾了這個似忌簾湯的艺士後,俺覺得普薯通通,還是回家整溶d艺士混落薯仔食仲要滋味( ̄∇ ̄)

青口:細細舊,沾艺士係得~但吾夾lol~反正咩嘢配艺士都只能食到艺士味。。。

白菌:俺看兩個友人吃得很歡,相信對於愛菌類的朋友來說,沾了艺士的白菌就如美女美男般誘人(俺也不知道自己在說啥?!( ̄∇ ̄)。。。

芝士腸配芝士(有種多餘的感覺TAT,是俺的錯覺嗎?!),那當然是好吃lol(目死。

蜆殼少,一叉一串,擺落鍋裡煲一會兒,熱食+浸滿芝士會更好吃!
西蘭花配芝士意外的夾,好好食~(那又是,好多人都中意白汁焗西蘭花。。。

肉丸配芝士是那麽多配菜中最好食的( ̄∇ ̄),雖然俺吃不出肉丸是啥味的╮(╯w╰)╭

對!就這麽多食物,竟然還挺飽的,是法包橕出來的,一定!不過,最後咱們連鍋底都括埋,可見芝士雖像忌簾湯,但還是很好很好吃的~~~

要加一,賣單四百幾,maybe會再食
2014-12-26
芝士火鍋
配菜
2014-10-06 1192 瀏覽
叫左三份下午茶餐大蝦天使麵一個龍蝦忌廉汁羅絲粉煙肉火煺通粉其中兩個有鬆皮忌廉湯鬆皮好香口,有重重牛油味湯熱辣辣,仲有D蝦肉,味道濃郁天使麵用忌廉湯,但是好淡口我食咗少少吾喜歡,朋友包尾有一隻大蝦同巴拿馬火煺一片我食火煺咸咸地好似咸魚味蝦就我朋友食話幾好最好食龍蝦汁羅絲粉D汁好杰好香龍蝦味夠龍蝦味,撈埋粉食好正煙肉通粉個汁亦好正好香芝士味道,煙肉香口如果多D忌廉汁仲正整體吾錯,環境好幽靜朋友用信用卡埋單有二送一兩人三份餐連貼士$170都算低
叫左三份下午茶餐
大蝦天使麵
一個龍蝦忌廉汁羅絲粉
煙肉火煺通粉
其中兩個有鬆皮忌廉湯
鬆皮好香口,有重重牛油味
湯熱辣辣,仲有D蝦肉,味道濃郁
天使麵用忌廉湯,但是好淡口
我食咗少少吾喜歡,朋友包尾
有一隻大蝦同巴拿馬火煺一片
我食火煺咸咸地好似咸魚味
蝦就我朋友食話幾好
最好食龍蝦汁羅絲粉
D汁好杰好香龍蝦味
夠龍蝦味,撈埋粉食好正
煙肉通粉個汁亦好正
好香芝士味道,煙肉香口
如果多D忌廉汁仲正
整體吾錯,環境好幽靜
朋友用信用卡埋單有二送一
兩人三份餐連貼士$170都算低
2014-10-01 933 瀏覽
近排天氣日日都是熱辣辣,真係要唱哥哥嗰首「我這晚熱辣辣,ya ya 。。。」這個夜晚來個快飯,「白酒香草忌廉加拿大藍青口配香蒜多士」$68,被稱為夏日清新推介:忌廉汁稀巴巴,青口掛不到汁,註定失敗啦,我亦不覺得清什麼新。友人的「拿破侖意粉」,味道正正常常,我覺得還好呢!

友人的「拿破侖意粉」,味道正正常常,我覺得還好呢!
2014-07-09
2014-06-07 1323 瀏覽
我地成班同事好喜歡周圍食野成日留意雜誌報紙有乜優惠是日頭條日報有coupon所以吸引我地去我地偷偷地襯老細不在蛇出去不過今日兩個人叫四個餐因為每叫一個餐第二份用coupon就收$9一個豬扒天使麵一個雞天使麵一個廚師沙律一個蘇格蘭三文魚沙律最快到兩個沙律煙三文魚沙樂美腸巴拿馬火煺各一片仲有羅C粉同沙律我只有介紹,吾知好吾好味因為我同事食哂廚師沙律個件多士脆卜卜有少少牛油蒜蓉味道蛋就是冰冰凍,有雞粒腸仔粒食落有質感,腸仔粒惹味似煙肉伴沙律汁都幾好食久不久試有清新感覺兩個天使麵每人一個連埋果個類似芝士汁都幾好食如果話汁咁就太多汁如果話係湯就太少了如果咸D同有多D汁仲好雞同豬扒放在中間大家切細細片雞肉嫩滑,豬扒太薄同太乾最後飲品方面每人有兩杯一次過叫哂三咖啡同一奶茶咖啡香噴噴,仲係香夾濃比美出面名牌咖啡店的咖啡埋單知吾知道幾錢159咋每份$40仲想點呢度都好多客喎,估計接近一百個位長時間保持七成客有人走就有人坐老實講都係靠廣告力量
我地成班同事好喜歡周圍食野
最快到兩個沙律
煙三文魚沙樂美腸
巴拿馬火煺各一片
仲有羅C粉同沙律
我只有介紹,吾知好吾好味
因為我同事食哂
廚師沙律個件多士脆卜卜
有少少牛油蒜蓉味道
蛋就是冰冰凍,有雞粒腸仔粒
食落有質感,腸仔粒惹味似煙肉
伴沙律汁都幾好食
久不久試有清新感覺
兩個天使麵每人一個
連埋果個類似芝士汁都幾好食
如果話汁咁就太多汁
如果話係湯就太少了
如果咸D同有多D汁仲好
雞同豬扒放在中間大家切細細片
雞肉嫩滑,豬扒太薄同太乾
最後飲品方面每人有兩杯
一次過叫哂三咖啡同一奶茶
咖啡香噴噴,仲係香夾濃
比美出面名牌咖啡店的咖啡
埋單知吾知道幾錢159咋
每份$40仲想點
呢度都好多客喎,估計接近一百個位
長時間保持七成客
有人走就有人坐
老實講都係靠廣告力量
2014-05-11 1758 瀏覽
很久沒有再去過意粉屋了,應朋友的要求就再去一試,想不到又有驚喜。點了波士頓龍蝦套餐,有:特式龍蝦湯(2客)Parma ham多士沙律原隻波士頓龍蝦●西西里蒜香茄茸扁意大利麵挪威煙三文魚帶子炒意大利飯即磨咖啡或茶(2杯)酥皮龍蝦湯酥皮很脆,不過吃畢整個會點膩,湯的份量蠻多,龍蝦味都算濃,有幾件龍蝦肉Parma ham多士沙律Parma ham 鹹香惹味,加上脆口的多士共食原隻波士頓龍蝦●西西里蒜香茄茸扁意大利麵龍蝦是分開兩份半隻上,龍蝦啖啖肉,爽口,雖然不是非常新鮮,但我覺得肉質是不錯的。意大利麵充滿龍蝦汁再加點茄茸,味道濃郁。挪威煙三文魚帶子炒意大利飯飯的軟硬度恰到好處,而且炒得夠乾身,配上煙三文魚外,洋蔥, 紅椒, 香草等配料,雖然只有三文魚和少量帶子,未見豐富,但勝在味道不俗。雖然用料未算新鮮,不過勝在味道不俗,比起多年前在意粉屋不愉快的用餐經歷相比,今次的確有驚喜,改觀了。
點了波士頓龍蝦套餐,有:
特式龍蝦湯(2客)
Parma ham多士沙律
挪威煙三文魚帶子炒意大利飯
即磨咖啡或茶(2杯)
Parma ham多士沙律
Parma ham 鹹香惹味,加上脆口的多士共食

2014-03-05 1376 瀏覽
早兩日同朋友想食西餐, 於是揀左意粉屋, 叫左個二人海鮮餐1. 頭盤係龍蝦湯: 湯份量幾大碗,濃味,料算多, 有幾件龍蝦肉, 拼埋個多士一齊係, 都幾夾, (個多士要加多十幾蚊架)2. 三文魚沙律: 有幾塊煙三文魚鋪面, 裏面d生果有哈密瓜, 士多啤梨, 菠羅等, 啲生果幾生鮮, 啲煙三文魚就無乜特別, 但係幾大塊, 其實同啲沙律都唔係太夾喎3. 海鮮天使麵: 賣相都算靚啦, 有塊大大塊既薯片既野鋪面, 但食落一啲都唔脆, 仲淋身, 海鮮算多, 仲有大大塊帶子,  口感好嫩都幾鮮甜,有大大條蝦,, 好彈牙 個麵就一般啦整體野食 可以 但服務就水準已下啦! 服務員算足夠 但需要點菜或加水 起碼每次叫2至3次 才有服務員理會 感覺就差D啦

早兩日同朋友想食西餐, 於是揀左意粉屋, 叫左個二人海鮮餐

整體野食 可以
但服務就水準已下啦!

2014-03-01
10 分鐘 (堂食)
2013-12-29 1212 瀏覽
呢幾日真係凍到傻啊,勁懶打食評...又唔想將D食評放到出年,唯有而家努力下先..芝士火鍋源自瑞士,由於瑞士的冬天特別漫長又寒冷,所以他們喜歡一班人吃著熱騰騰的芝士火鍋,感覺特別溫暖又滋味。芝士火鍋可以用上數種不同的芝士來炮製,以麵包沾上來食,真係十分滋味,但係大前題係,食這個火鍋,當然要滿喜歡芝士吧。每逢冬天,開始有不同餐廳推出芝士火鍋,真的很誘人呢。但奈何身邊喜歡食芝士火鍋的人不多,最大致命傷當然就是怕胖吧!? 所以小妹食芝士火鍋的次數真係1隻手指都數得晒...(真係得一次架JA..)。幸好自從識了一班同樣愛吃的你們,除了生活圈子擴闊了外,終於有知心的你們一起品嚐更多不同的餐廳,真的很‧幸‧福呢。這天放工,約了Y小姐放工一同晚餐,小妹興起的想試試意粉屋新出的芝士火鍋,便立即出發!! 不過發覺我們蝕了,原來網站有得下載$50優惠劵,由於太趕所以無留意到,很可惜啦。看著芝士火鍋的餐牌,有兩款選擇,一個是$188剩芝士火鍋,配料需每款加錢($25~$108不等);另一款係$388全包的雙城牛肉芝士火鍋,我們選擇了後者,不竟前者每樣配料加不便宜,計起上來不化算嘛! (兩款都需加一服務費) 餐
呢幾日真係凍到傻啊,勁懶打食評...
又唔想將D食評放到出年,唯有而家努力下先..

看著芝士火鍋的餐牌,有兩款選擇,一個是$188剩芝士火鍋,配料需每款加錢($25~$108不等);另一款係$388全包的雙城牛肉芝士火鍋,我們選擇了後者,不竟前者每樣配料加不便宜,計起上來不化算嘛! (兩款都需加一服務費) 餐牌也印有「如何品嚐芝士火鍋?」的教學,很貼心。
雙城牛肉芝士火鍋 $388

配料包括 西班牙風乾牛肉 x 澳洲特級牛肉、煙三文魚黑醋沙律、薯條、香草白菌、西蘭花、麵包籃 (法包及香草包)、香辣燒烤腸、意式肉丸、橄欖油香草槍魷魚及螺絲粉等...
這一堆配料上桌時,其實看上去好像不多,但我錯了,因為我們也食得好飽還有剩!! 意粉屋的芝士火鍋用上四種芝士(Mozzarella、Parmesan、Gruyere & Emmenthai),配上適量白酒及香草製成。看到門口張海報話改量過,所以滿心款喜應該會幾有水準? 不過黎到個芝士火鍋都係偏白色,食落覺得芝士味唔突出,白汁味比較明顯,所以整體只是普通。
澳洲特級牛肉
配芝士火鍋,取上較佳位置燒成薄片,沾上芝士汁同吃,牛肉很有嚼勁,肉味濃郁,但就比較難咬開。
西班牙風乾牛肉及煙三文魚

選用西班牙北部城市Astorga出產的風乾牛肉,食落咸香感濃郁,滲出陣陣煙燻味道,但感覺與芝士汁不太配合,質感較乾,口感不太好。
配料中,麵包係我至喜歡的,麵包索了不少芝士汁;另外西蘭花和白菌也是不錯的配料。

螺絲粉同肉丸都係麻麻地...肉丸浸極外面暖,內裡都係凍既,沾上芝士汁咬落去,真係又熱又凍,呢隻配料唔多掂!!

食到尾聲仲剩下數片煙三文魚,唔沾芝士汁就咁食都可以。經過今晚的芝士火鍋宴後,相信有一排都唔會再試了,因為還真的滿膩,過下口癮便好了。
題外話/補充資料: 惠顧任何芝士火鍋,可享公平貿易認証的餐酒或其他餐酒買一送一優惠。(優惠此限使用一次或贈飲之加一服務費以原價計算)