餐廳: 意樂餐廳 (+WOO嘉湖一期)
資訊:

2024-02-20 168 瀏覽
跟朋友周末嗌餐,又去咗呢間我哋口中嘅“食神殿堂”。今次我哋試咗幾樣菜,落足工夫,味覺撲鼻而嚟💥。首先,墨西哥瘋狂辣肉醬溫泉蛋焗意粉啊,真係辣到出汗😅!惹味辣肉醬同融化嘅起士糅合得剛剛好,每一啖都令人難以忘懷咁好食。而意式蕃茄豬扒小鍋配珍珠飯,蕃茄醬酸酸甜甜,同豬扒煎得金黃嘅魅力相得益彰,珍珠米嘅口感又彈牙又入味,真心好過癮!安格斯牛柳炒珍珠飯嗰個,牛柳嫩滑無比,同珍珠飯夾雜嘅香菇一起入口,簡直欲罷不能👍。野飲我揀咗抹茶紅豆冰冰,涼哋哋,香濃抹茶味,紅豆鮮甜,完美締結啲濃味大餐。而嗰碟精選瘋狂辣肉醬芝士焗脆薯條,邊吃邊聊,感覺已經足夠呀!今晚呢頓,真係食得開心又滿足,真係平民價格嘅米芝蓮大餐!下次有機會,一定要再嚟好好享受一番。🍴👅🎉

2024-02-02 134 瀏覽
有時,餐廳不用太花哨,只要有心機做出平實又唔差嘅好滋味就夠晒。喺意樂,意式蕃茄豬扒小鍋嘅醬汁🍅豐濃得滋味兜得住珍珠飯嘅每一粒米。食落咖喱肉脫住bone嘅感覺,想點脆都得!瘋狂辣肉醬溫泉蛋焗意粉將辣味同芝士🧀融合得宜,即使辣到喉嚨好似有火燒,但個幽香依然令人追加一啖又一啖。如果你唔夠膽,可以考慮揀安格斯牛柳炒珍珠飯,肉質夠晒彈牙配珍珠米一飯兩味,簡單但又滿足。當然,辣肉醬芝士焗脆薯條🍟就係絕配小食,熱辣辣嘅醬流啊流,包住每條薯條,同埋冷飲相配真係正到不得了。整體嚟講,意樂嘅食物都具有「性價比」,係地道又親民嘅選擇。希望下次再來可以繼續享受到呢啲小確幸。

2024-02-02 76 瀏覽
全是金光闪闪的大碳水呢烤牛肉披萨小东西出品的还挺快,🍕虽然看起来不像九寸的,但馅料很足,而厚重的芝士一整个大拉丝🧀,就是吃多了稍微有点咸鲜茄烟鸭胸汤流心蛋扁意面 🦆鸭胸肉带着烟熏的气息和紧实的口感,给平淡的面条增加了意式的风味,酸甜清爽还挺丰富的别管了,我一次能吃下两碗面呢🍜
全是金光闪闪的大碳水呢
别管了,我一次能吃下两碗面呢🍜
2024-01-09 101 瀏覽
鹹蛋蒸肉餅飯加凍檸茶鹹蛋蒸肉餅,即叫即煎需要等15分鐘肉質鮮嫩多汁:食落口嫩滑:鹹蛋個味道都濃郁滲入了肉餅:白飯好香甜凍檸檬茶:個人覺得都係好好飲檸檬汁夠酸,茶味夠濃
鹹蛋蒸肉餅飯加凍檸茶
鹹蛋蒸肉餅,即叫即煎需要等15分鐘
肉質鮮嫩多汁:食落口嫩滑:鹹蛋個味道都濃郁
滲入了肉餅:白飯好香甜
凍檸檬茶:個人覺得都係好好飲
檸檬汁夠酸,茶味夠濃
鹹蛋蒸肉餅
鹹蛋蒸肉餅
2023-12-17 93 瀏覽
呢間餐廳堂食同外賣等嘅時間長一向都知,長到等咗一個鐘都仲未有外賣實在火都嚟,10:17am於網上外賣平台落單外賣自取早餐,10:30am去到未有都預咗,去買完嘢返去再睇未有,眼見後過我嘅號碼已經有得拎,我嘅號碼仲未有我10:45am再追個部長,佢夠膽同我講佢哋系跟餐做唔系跟號碼先後次序做,咁系咩解釋,再等多震開始上火,我要求揾經理,個部長話經理系後面,問我咩號碼幫我再追,再等十分鐘我真系無法再忍,直接去揾經理,金髮經理態度極其惡劣,唔追廚房不特止仲趕我走,最後我取消訂單及打去佢公司投訴,呢間嘢大家有時間先好去買外賣同堂食。
外賣自取
2023-12-14 32 瀏覽
午市套餐~日式咖喱魚柳飯~凍檸檬茶~忌廉粟米胡蘿蔔湯總共$59 日式咖喱魚柳飯:個咖喱呢就比較偏辣啦~魚柳新鮮炸出嚟都幾大塊:都有魚味唔知係咪個冷氣唔夠凍,食食吓成頭都係汗應該都辣辣地:如果食得辣嘅朋友都可以試吓因為午市套餐份量都幾大
午市套餐~日式咖喱魚柳飯~凍檸檬茶~
忌廉粟米胡蘿蔔湯
總共$59
日式咖喱魚柳飯:個咖喱呢就比較偏辣啦~
魚柳新鮮炸出嚟都幾大塊:都有魚味
唔知係咪個冷氣唔夠凍,食食吓成頭都係汗
應該都辣辣地:如果食得辣嘅朋友都可以試吓
因為午市套餐份量都幾大
咖喱魚柳飯
2023-12-14
咖喱魚柳飯
午市套餐黑椒豬扒拼雞扒飯凍檸茶總共$61黑椒汁濃郁~豬扒嫩滑雞扒炸嘅脆口仲配上白湯~凍飲加$3份量好大好飽適合大份量~或者建築工人食性價比極高~餐廳環境都算闊落整體上呢個飯推介
午市套餐黑椒豬扒拼雞扒飯凍檸茶總共$61
整體上呢個飯推介
黑椒豬扒,拼雞扒飯凍檸茶
黑椒豬扒,拼雞扒飯凍檸茶
2023-12-06 12 瀏覽
午市日式咖喱配雞球飯再配上沒有檸檬片嘅檸檬茶呢個日式咖喱雞球飯~普普通通囉~小弟嘅建議下次呢要多汁~咁樣就正啦~份量比較少~整體上都普普通通啦,檸檬茶就不過澀味
午市日式咖喱配雞球飯再配上沒有檸檬片嘅檸檬茶
整體上都普普通通啦,檸檬茶就不過澀味
日式咖喱配雞球飯
2023-10-26 141 瀏覽
晚上7:30左右,正是晚飯時段,經過一日辛勞工作,和一個朋友經過呢間店,門口睇餐牌,見有扒餐,想入去食,入門口裡面阿姐侍應招呼,見我地兩個指示坐旁邊的二人位,係果種一張細長方形枱,只搭兩張椅,放咗糖鹽兜已經剩下不多位置。眼見成間餐廳,一半位都坐唔滿客,尚有6,7張4,5人圓枱都係吉嘅,而一入門口前面就有張4人卡位吉咗,我地又袋又嘢,唔想食嘢時都要放個袋上大肶,想坐舒服一啲,就問阿姐侍應可唔可以坐,個阿姐侍應木口木面咁用半咸淡廣東話話唔得,話佢哋公司冇得搭枱,收銀處另一個阿姐聽到就同我地講可以坐卡位。我同我朋友行緊埋去都未坐低,自己傾計話咁多吉位都唔比我地坐鬆動d,點知最初個阿姐侍應聽到,好唔忿氣咁同我地講話呢d係公司規定。首先,我同我朋友講嘢,唔需要佢搭嘴,咁樣搭嘴完全冇禮貌,做侍應/樓面連基本服務禮貌都唔識,邊個老細請著佢真係倒米。第二,如果當時係好繁忙,冇乜位選擇,我哋坐二人位好合理。但當時半間餐廳都係吉嘅,夾硬逼我哋坐二人位,客人開到聲,想坐寬鬆啲,都唔識靈活變通,仲要比說話客人聽。我同朋友都覺得未坐低佢哋服務已經咁差,跟住落嚟都唔慌會好,大家公平商業交易,你情我願,無謂勉強,所

我同朋友都覺得未坐低佢哋服務已經咁差,跟住落嚟都唔慌會好,大家公平商業交易,你情我願,無謂勉強,所以轉身離開,以後都blacklist這間餐廳。

正如之前其他人評論所說,隔籬同一個集團嘅百分百坐滿人,而呢間意樂就一半人都無,我而家明白點解呢間餐廳晚飯時段一半都係吉位,咁嘅服務,唔怪得香港人寧願上大陸消費。

P.s.上個星期日同朋友嚟食下午茶,成班兼職侍應冇嘢做喺大大聲度傾偈,以為係個別例子,原來無論咩時段都係服務差劣/冇服務。
2023-10-25
2023-10-01 116 瀏覽
這間店同天慈分店一樣,早餐份量比其他分店少很多,但價錢一樣,服務員態度差,粗魯急燥,個個都木口木面,客氣說話一點都沒有,更加很難會看到有笑容,比起其他分店有很大差別,坐位很迫,冷氣唔夠,在隔離同一集團低一層次的百份百,反而有更好的態度,價錢亦平一點,但重點是服務員不會對客人粗聲粗氣。
2023-10-01
2023-08-10 183 瀏覽
入開黎探朋友,未到晚餐,又口痕,就諗住食左tea,但又唔想食大記,就入左黎呢到~好食又抵!唔錯~🔹炸魚薯條🔹 新鮮即炸,好熱辣辣~吉列魚柳,入面都好juicy下~薯條同其他快餐唔同,有啲酥炸嘅感覺,更加香脆~🔹牛角蛋包配沙律🔹個包好隔夜包嘅感覺,有啲淋不過味道尚可~配芝麻醬沙律菜,感覺輕盈啲~🔹凍檸茶🔹話係冷壓檸檬汁,雖然唔知係天然定人工,但係好飲嘅,好有檸檬味,大杯,夠凍,又解渴~👍🏻
[天水圍- 大眾飯堂]

就入左黎呢到~
好食又抵!
唔錯~

🔹炸魚薯條🔹
新鮮即炸,好熱辣辣~
吉列魚柳,入面都好juicy下~
薯條同其他快餐唔同,
有啲酥炸嘅感覺,
更加香脆~

🔹牛角蛋包配沙律🔹
個包好隔夜包嘅感覺,有啲淋
不過味道尚可~
配芝麻醬沙律菜,
感覺輕盈啲~

🔹凍檸茶🔹
話係冷壓檸檬汁,
雖然唔知係天然定人工,
但係好飲嘅,好有檸檬味,
大杯,夠凍,又解渴~👍🏻
2023-07-06 171 瀏覽
本來點咗滑蛋鰻魚蓋飯有蛋殼,加購水牛城雞翼係三隻炸雞翼再加幾滴汁,果汁係室温都算,店內同事整跌咗成盤碗𠝹傷咗我屋企人腳踭流哂血但都只係顧住執碗,淨係講完對唔住求其比啲膠布,撕開完膠布先叫我幫佢黐話自己隻手污糟🙄事出突然冇影相,但唔會再去,亦唔建議去。
2023-07-06
2023-05-18 298 瀏覽
唔係第一次嚟但第一次試扁意粉火腿通粉早餐轉扁意粉味道寡咗啲 下次應該食返白汁野菌正路啲沙嗲牛肉野菌即食麵就100分習慣嗌個麵生啲 因為出面啲餐廳會浸到淋呢度師傅真係煮到剛剛好俾我 perfect~今日跟餐個包就燶咗啲 有啲苦味個邊都照舊咁硬 唯有切走浪費凍檸茶係用檸檬汁連渣無檸檬唔會澀到苦嘅情況出現呢個發明好好!
唔係第一次嚟
但第一次試扁意粉
火腿通粉早餐轉扁意粉
味道寡咗啲 下次應該食返白汁野菌正路啲

沙嗲牛肉野菌即食麵就100分
習慣嗌個麵生啲 因為出面啲餐廳會浸到淋
呢度師傅真係煮到剛剛好俾我 perfect~

今日跟餐個包就燶咗啲 有啲苦味
個邊都照舊咁硬 唯有切走浪費

凍檸茶係用檸檬汁連渣
無檸檬唔會澀到苦嘅情況出現
呢個發明好好!

2023-05-07 149 瀏覽
星期六早餐時段難得一入就有位~平時都有系度外賣/堂食, 不嬲覺得佢最吸引的是和牛粒炒飯&鰻魚炒飯(前者晚餐先有, 後者lunch同晚餐都有, 堂食反而冇外賣咁大兜lol 兩道都好食的, 只係有時水準好flucatuate)今次久違地食早餐, 試下新野食, 叫左個雞肉linguine, 有d後悔lol早知食返個雞肉滑蛋公仔麵><因為今次食呢個覺得冇咩味...平時唔係常食呢間, 因為每次食完都會覺得下次都係唔來食-v-只係有時隔左好耐冇食, 又食厭左附近果d, 所以就諗住食下, 但每次一食返, 就又會覺得下次都係唔食呢間-v-服務生態度唔係好差, 但都唔係好的了...多數都係黑口黑面同埋外賣要等超耐的!!!有時真係突然好想食和牛粒炒飯, 要外賣的話, 我都一定會預早打過去/openrice落定單, 慳返d時間
星期六早餐時段難得一入就有位~
早知食返個雞肉滑蛋公仔麵><因為今次食呢個覺得冇咩味...
服務生態度唔係好差, 但都唔係好的了...多數都係黑口黑面
題外話/補充資料: 人均消費係$35, 因為係今次早餐的expense~
2023-05-06
$35 (早餐)
  • 和牛粒炒飯
2023-03-11 285 瀏覽
今日遲咗食晏,所以嚟咗意樂天水圍食個簡單嘅下午茶餐,選擇都相當多,價錢亦都大部分40蚊樓下,包埋嘢飲;所以性價比都好高!咁就簡單地點咗個鴨胸流心蛋蕃茄湯意粉,加埋個多士和熱奶茶,好快趣咁個餐就送到!食落啲味道都唔錯;朋友就整咗個煙肉流心蛋米粉都係蕃茄湯,再加熱檸茶,但係始終檸茶無檸冇檸檬,都係覺得怪怪地!而且只係得一塊煙肉,實在覺得唔係咁抵,重要畀我呢邊貴一蚊,性價比比較低!食落都可以,但餸真心覺得好少!
鴨洪流心蛋蕃茄湯意粉
多士