2天前 0 瀏覽
📍筲箕灣恆河咖喱屋呢間印度菜曾經獲得米芝蓮一星今次Lunch Time三個人去食叫三款唔同咖喱🍛全部都好入味,唔會好鹹三款分別係咖喱羊、咖喱雞、咖喱魚咖喱羊係好出名👍🏻朋友表示好鍾意,話咖喱羊超級入味但係我怕羶味,所以唔係好鍾意咖喱雞水準都唔錯,幾足料個人覺得咖喱魚好出色仲有蕃茄味🍅魚柳又好滑呢個最有驚喜主食方面有叫印度長米飯同印度烤餅兩款都好鍾意印度長米夠乾身粒粒分明印度烤餅有得揀蒜蓉牛油烤餅👍🏻
📍筲箕灣恆河咖喱屋
呢間印度菜曾經獲得米芝蓮一星
今次Lunch Time三個人去食
叫三款唔同咖喱🍛
全部都好入味,唔會好鹹
三款分別係咖喱羊、咖喱雞、咖喱魚

咖喱羊係好出名👍🏻
朋友表示好鍾意,話咖喱羊超級入味
但係我怕羶味,所以唔係好鍾意

咖喱雞水準都唔錯,幾足料

個人覺得咖喱魚好出色
仲有蕃茄味🍅魚柳又好滑
呢個最有驚喜

主食方面有叫印度長米飯同印度烤餅
兩款都好鍾意
印度長米夠乾身粒粒分明
印度烤餅有得揀蒜蓉牛油烤餅👍🏻

4天前 0 瀏覽
是日午餐:咖喱雞、咖喱牛腩、咖喱羊配薄餅:整體質素不錯,味道適合大眾,值得再次光臨!印度奶茶:富有地道特色口味,值得一試!服務:態度值得讚,服務員細心,推!支持小店!
是日午餐:

印度奶茶:富有地道特色口味,值得一試!

服務:態度值得讚,服務員細心,推!

支持小店!
5天前 0 瀏覽
想當無論西灣河定筲箕灣,午餐晚餐都要排隊依家筲箕灣重開,晚餐成晚基本上得我哋一枱客。食物質素keep到,烤餅真係冇得頂,每次都加多兩份。另外咖喱都係好好食,唔同肉配嘅咖喱汁係唔同嘅,店員都好熱心介紹菜式。不過筲箕灣舊區嚟講,晚餐就偏貴,二人餐近$300,有小食有主菜,咖喱就得一個,夜晚好似冇湯,當然食物水準好高,抵唔抵食就見仁見智,不過純粹支持
想當無論西灣河定筲箕灣,午餐晚餐都要排隊
依家筲箕灣重開,晚餐成晚基本上得我哋一枱客。

2024-04-30 137 瀏覽
香港新恆河咖喱屋是一家為數不多的專業印度美食餐廳之一。其位於繁忙的市中心,環境熱鬧而充滿活力。餐廳的招牌菜是其濃郁的咖喱,以及多樣化的印度美食選擇。品嚐過程中,咖喱的香氣令人垂涎欲滴,入口即化的口感帶來了一種獨特的享受。餐廳的服務態度友好親切,服務員樂於解答顧客的問題,讓人感受到溫暖和舒適。此外,餐廳的價格相對合理,適合各種預算的顧客。總的來說,香港新恆河咖喱屋是一個值得推薦的餐廳,無論是與朋友聚餐還是家庭聚會,都能在這裡享受到美味的印度風味。
2024-04-30
  • masala
  • mango lassi
2024-04-29 68 瀏覽
筲箕灣恆河咖喱屋食印度菜。環境好,播晒音樂氣氛好好,食物好食!服務好。值得一試,下次會再黎👍🏻👍🏻👍🏻味道正宗又抵食,店員都好友善。羊肉咖喱就比較味道香濃,Naan一齊食,佢啲烤餅Keep到外脆內軟口感煙韌,整體都幾好食!會再黎!印度味道正宗,環境乾淨印度香米好飽肚,職員好Nice ,員工識得用英文廣東話溝通咖哩味道濃郁尤其是牛肉,整體都唔錯值得來試試。員工識得用英文廣東話溝通牛油薄餅焗得很好吃.特制咖哩雞非常入味.用焗餅點咖哩是味蕾的好享受
味道正宗又抵食,店員都好友善。

印度味道正宗,環境乾淨
印度香米好飽肚,職員好Nice ,員工識得用英文廣東話溝通
Pani  puri
2024-04-29
Pani  puri
2024-04-08 159 瀏覽
今日黎食呢間幾出名既恆河咖喱屋,味道正宗又抵食,店員都好友善。個Masala雞辣辣地好惹味,腰果羊肉咖喱就比較味道香濃,辣既Masala我地用芝士餅烤包黎餸,羊肉咖喱就同蒜蓉Naan一齊食,佢啲烤餅類係我地食過既印度菜黎講屬於比較好食既級數,Keep到外脆內軟口感煙韌,整體都幾好食!會再黎!

2024-04-04 130 瀏覽
食物同舊恆河差天共地。頭盆吾熱,印度雜菜餐湯勁味精,同出前一丁雞蓉面一樣味。主菜嘅Butter Chicken 還可以接受,咖哩雜菜好一般,印度香料飯就真係食吾慣。最期待嘅Naan Bread 都係似翻熱咁。全餐飯好似凍檸茶比較好😅。印度男店員好難溝通,英文中文都一般。最後見到有張告示寫到明話比食評就可享即時九折。點知埋單個印度男店員又話下次先有😤😤。雞同鴨講之下,唯有算數。Sorry 真的沒有下次。
食物同舊恆河差天共地。
2024-04-01 119 瀏覽
一直未試過恆河咖喱屋所以想試!環境其實都不錯,不過店內職員的英文有點難溝通,向華人職員追兩杯masala tea,但超求其hea,等了又等…..好啦終於有masala tea,來了兩隻空杯,印度職員即場拉然後高空倒奶茶,點知最後係高空倒瀉(原本諗住拎手機影好彩最後無),奶茶就分佈喺枱、碟、褲、手機、櫈……仲一句sorry都無,賴係個茶壺咀問題,試完一次覺得好夠了。印度嘢我其實都鍾意食,不過我唔會再光顧了。
一直未試過恆河咖喱屋所以想試!

印度嘢我其實都鍾意食,不過我唔會再光顧了。
咖喱椰汁羊肉
咖哩角
咖喱椰汁羊肉
咖哩角
2024-03-23 130 瀏覽
烏豆湯好有驚喜,好重孜然味,好滿足到鐘意香料既我,一行三人都鐘意呢個沖丫。香料羊肉,佢幫我哋整得無咁辣,肉有根有咬口幾好食,都幾多舊。香料飯絕不求其,都係好多香料,正。員工識得用英文廣東話溝通,十二點就開始多人,我哋十一點入去就未咁多人,幾好。
香料飯絕不求其,都係好多香料,正。
  • 烏豆湯
2024-03-17 146 瀏覽
平時好少嚟筲箕灣,今日放假去海防博物館嚟到呢區,食個午餐先出發😀呢間印度咖喱餐廳街坊小店見佢幾有特色,就揀左佢啦!😛睇睇佢menu,估唔到假日都有lunch set, 價錢六七十蚊, ok wo😳好多都可以配naan 或飯我地揀左咖喱雞同咖喱魚薄餅咖喱雞肉軟嫩,咖喱味香濃,薄餅同出面唔同,比較香軟有嚼勁,好食咖喱魚嘅魚塊係炸過,吸曬醬汁,好味加幾蚊有野飲,叫左個凍檸茶,好清新總的來說,呢度午市套餐六七十蚊有交易,實惠美味
呢間印度咖喱餐廳街坊小店見佢幾有特色,就揀左佢啦!😛

我地揀左咖喱雞同咖喱魚

咖喱魚嘅魚塊係炸過,吸曬醬汁,好味

加幾蚊有野飲,叫左個凍檸茶,好清新

總的來說,呢度午市套餐六七十蚊有交易,
實惠美味
2024-03-17 96 瀏覽
平時都較少來這頭食野,因為位置較遠,所以今次黎都要物色下餐廳。因為附近餐廳全部都要等位,見呢一間唔需要等位,地方又闊落,所以就入咗去,價錢真係算平。店主非常熱情,送餐服務快,入店入面,個waiter服務好。👍叫了個魚柳同雞,配大塊薄餅,味道不錯!魚柳的咖喱會比較淡少少,就番魚肉本身冇咁搶味道。雞的咖喱會比較濃。兩隻都有配薯仔。配埋印度香料食就整體不錯。整體嚟講,又平份量又多,真係唔錯!可以再光顧!

叫了個魚柳同雞,配大塊薄餅,味道不錯!
整體嚟講,又平份量又多,真係唔錯!可以再光顧!

2024-03-13 91 瀏覽
老公十年前食過(仲喺西灣河),話好好味仲記到今日😅😅個咖喱角皮簿好脆,好好食。點咗個咖喱魚同咖喱牛腩,都好食~最重要係配paratha同naan點咖喱🤤🤤好香好軟熟~本身唔太肚餓都食咗兩大塊😋😋
老公十年前食過(仲喺西灣河),話好好味仲記到今日😅😅

2024-03-07 120 瀏覽
🫓 蒜蓉烤餅 $+12熱辣辣即場焗嘅naan🥰大大塊又好軟熟🤤仲好重蒜香味添🧄點埋butter chicken一齊食係絕配🥳-🥘 牛油烤雞 $102香料味好重 好足料👍🏻佢唔算好甜 偏辣🌶️ 幾香幾惹味😋質感creamy🤩點naan或者飯都好夾❤️-🍛 咖哩牛腩 $102唔會太重香料味🥳味道少少似港式咖哩牛腩🤣好啱香港人口味🤩點naan都幾夾🫓個人會鐘意butter chicken多啲🙈-好味程度:🐽🐽🐽🐽🐽餐廳環境:🐽🐽🐽🐽回頭度:🐽🐽🐽🐽價錢:🐽🐽🐽🐽💰人均消費:$100-$200
🫓 蒜蓉烤餅 $+12

Butter  Chicken
Beef  Curry
Appetiser
2024-03-02 111 瀏覽
今天拍拖,行街行到攰,坐叮叮到筲箕灣,到東大街尋找美食。看到印度人經營的恆河咖哩屋,抱著嘗試心態入去。叫了咖哩雞飯及咖哩牛腩飯,估唔到咖哩雞飯給我有驚喜,外觀看來食肉大增,味道清新美味,不辣帶甜,雞肉嫩滑,下次會再來。
2024-02-17 115 瀏覽
牛油和蒜蓉薄餅焗得很好吃.特制咖哩牛腩非常入味.用焗餅點咖哩是味蕾的好享受.烤魚酸甜適中.帶出烤魚的鮮味.咖喱角脆香可口.咖喱香口不辣.荔枝沙冰份量多.荔枝味濃.檸檬梳打可以一試.服務到位.倒瀉了水.服務員會自動自覺給紙巾給客人.服務員會自動介紹食品.可以再來晚餐呀!
蒜蓉烤餅
咖喱牛腩