【灣仔區】【心烤大眾酒場】五條友去老銅,一邊飲食,一邊論盡世界形勢,我乜都唔識,只係坐埋一二邊學嘢就算。$268 嘅「金目鯛」、$78 嘅「三文魚刺身」同 $88 嘅「油甘魚刺身」都好鮮,而 $68 嘅「心烤海鮮舫」我哋都係配白子,都勁正喎。熟嘢就有 $78 嘅「燒明太子」、$68 嘅「酒盜芝士」、各 $78 嘅「南蠻炸雞」同「明太子玉子燒」、$128 嘅「元祖燒牛脷」、$88 嘅「鹽燒白鱔」、$38 嘅「燒雞心」、$35 嘅「燒雞腎」、$68 嘅「安格斯牛柳粒」等等。仲有 $48 嘅「燒免治雞肉」、$40 嘅「燒雞翼」,有條友叫埋 $48 嘅「炸雪糕」。逐樣講有排講,總體而言都係即燒即食,熱得嚟唔會係死落調味,而係食返食材本身嘅味,係掂。咁樣食法,同你講我哋冇飲酒你都唔信啦。我哋叫咗都唔少嘅酒類,包括清酒、cocktail、啤酒等等,配啲新鮮滾熱辣嘅燒物簡直係絕配。加上場內氣氛幾好,就算講啲比較敏感嘅話題都冇人藐你,大家都係咁。埋單 $3999,每人八舊,毫無保留之下,咁樣食法都係合理嘅。。。(地址:銅鑼灣駱克道487號駱克駅21樓)#1amfoodie #foodie #hkfoo

(地址:銅鑼灣駱克道487號駱克駅21樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #心烤大眾酒場 #刺身 #串燒 #酒類 #sake #beer #清酒 #啤酒 #cocktail #燒物 #日本料理 #1am1301 #1ambackup
2023-12-23
2024-01-31 427 瀏覽
銅鑼灣上樓日式串燒店, 有房坐又冇限時, 食物高質, 叫咗好多嘢食,樣樣都好好食, 飯糰夠脆又香, 牛舌夠厚juicy多汁, 燒白鱔脆皮爽口又厚肉, 燒豆腐乾有驚喜, 豬大腸夠脆身, 辣味噌煮物夠入味,入面 樣樣都煮得好淋, 芝士玉子燒真係有芝士流心, 梅子豬腩肉豬味好香但唔油膩, 燒鱈魚乾夠脆, 雞皮餃子一定要試, 免治雞肉串都可以一試。特別推介磯燒鮑魚,爽口彈牙,好入味,超好食。連飲品 lemon sour都好好飲, 你可以揀有酒或者冇酒嘅。 我哋飲咗冇酒嘅。
2024-01-27 282 瀏覽
我由出世到而家住左香港三十年 第一次食間日本野 叫左三樣野 一個生蠔加帶子 2件手卷 1個明太子意粉7點點前坐底 20分鐘左右到左生蠔 再20分鐘到手卷 我地再等多半個鐘 個意粉都未到???追單問我取唔取消 做乜9??????? 我地慣左未試過係叫少d 好食再加單 叫得少唔洗咁樣玩我地麻?????
Overall: ●●●●◐大分縣 梅酒王 ($60) 🌟南蠻炸雞 ($78) 🌟明太子意粉 ($128)燒豬大腸 ($38) 🌟燒豆腐乾 ($32) 🌟 有驚喜香蔥吞拿魚手卷 ($48) -我冇食-牛肉湯烏冬 ($88)炸雞軟骨 ($68) 🌟安格斯牛柳粒 ($68) 🌟心烤海鮮舫 ($88) -我冇食-燒免治雞肉 ($48) 🌟炸蕃薯條 ($58) 牛油果軟殼蟹卷 ($118) ✍🏻 上菜真係幾慢 但係食物質素高 ⚠️ 10% service charge📍心烤大眾酒場💰: ●●●◐○環境、服務:●●●◐○
Overall: ●●●●◐
大分縣 梅酒王 ($60) 🌟
南蠻炸雞 ($78) 🌟

明太子意粉 ($128)

燒豬大腸 ($38) 🌟

燒豆腐乾 ($32) 🌟 有驚喜

香蔥吞拿魚手卷 ($48) -我冇食-

牛肉湯烏冬 ($88)

炸雞軟骨 ($68) 🌟

安格斯牛柳粒 ($68) 🌟

心烤海鮮舫 ($88) -我冇食-

燒免治雞肉 ($48) 🌟

炸蕃薯條 ($58)

牛油果軟殼蟹卷 ($118)

✍🏻 上菜真係幾慢 但係食物質素高

⚠️ 10% service charge

📍心烤大眾酒場
💰: ●●●◐○
環境、服務:●●●◐○
2023-04-10 1577 瀏覽
與大學同學相約食嘢~好耐無見,有咩好得過邊飲酒邊講人生 (畢竟一講起工作,苦水都猶如 黃河之水天上來。。。。莫使金樽空對月嘛)首先 一人一杯酒 朋友要咗杯Beam High, 我要咗杯signature lemon sour, 無叫錯,very refreshing! 配串燒 一流要咗個酒盜芝士 (非常下酒,相對鹹)刺身 (5款)芝麻黑糖雞翼元祖燒牛脷鹽燒白鱔 (呢個要讚一下,油香四溢,如果唔怕油嘅朋友 值得一試)是日推介 蠔配蝦,絕配,鮮味到不得了燒雞腎梅子豬腩肉串燒豬大腸燒豆腐乾 (呢個出奇地好)牛油果軟殼蟹卷 (起先仲要怕無starch唔飽)要多杯啤酒非常非常滿足 。。。當放縱一下吧食得非常盡興 亦傾得相當開心 (餐廳無趕人)食物方面,串燒的確做得相當出色,如果同我一樣眼闊肚窄,串燒行先~最後2個人total HKD1444
與大學同學相約食嘢~

要咗個
酒盜芝士 (非常下酒,相對鹹)
刺身 (5款)
芝麻黑糖雞翼
元祖燒牛脷

是日推介 蠔配蝦,絕配,鮮味到不得了

燒雞腎
梅子豬腩肉串
燒豬大腸
燒豆腐乾 (呢個出奇地好)
牛油果軟殼蟹卷 (起先仲要怕無starch唔飽)
要多杯啤酒
非常非常滿足 。。。當放縱一下吧
食得非常盡興 亦傾得相當開心 (餐廳無趕人)
最後2個人total HKD1444
2023-03-04
2023-04-05 872 瀏覽
有朋友想去居酒屋,見ig 咁多明星支持就試下,三個女人叫左幾碟野,明知食串燒份量好小,叫埋個刺身,睇相都覺份量比較小,成為$288,都算新鮮,但質素似元氣好小小咁,其他野都ok 好食,環境都幾好,最大問題係,成個埸,得三個服務員,上菜好慢,而且有漏單,等得太耐唯有取消,又唔夠飽,唯有轉埸再食過。好食: 白鱔,炒雜菜,炸雞

好食: 白鱔,炒雜菜,炸雞

刺身
今次是朋友特別推介這家餐廳,邀請我們來到這裡一試。一走進這家餐廳好像到了日本一樣,這餐廳裝修擺設非常有日本feel,餐廳集團一共有四層,其中兩層是同一餐廳。坐低第一時間先叫杯試酒精類特飲Jim Beam Highball CHILL 一番,這杯酒帶有小小甜含有Whiskey,非常容易入口,另外還有一款叫 Lemon Sour,也是非常好飲易入口飲了一杯酒精飲品後,我們正式來點晚餐,我們點了很多食物包括銀鱈魚🐟刺身,肉質非常鮮甜而且口感一流,值得大贊厚身🐮牛舌,厚身咬落非常有口感不會靭,而且肉汁豐富,非常好味特大鮑魚,切成一片片慢慢細嚼爵,也覺鮮甜美味南蠻炸雞🐔,吃落不回太肥膩,而且不會太鹹,用來送酒簡直是絕配還有其他食物,例如炸豆腐,芝士玉子燒,免治雞串,鹽燒饍,飯團等等和其他食物,味道都各有特色。這裏座位非常舒適,我們今次坐在房間,自成一國,一邊品嚐串燒和美食,一邊嘆住 highball和好友暢談,真是非常享受。這餐廳的氣氛和美食非常獨特,必定會經常帶朋友來。
飲了一杯酒精飲品後,我們正式來點晚餐,我們點了很多食物包括
銀鱈魚🐟刺身,肉質非常鮮甜而且口感一流,值得大贊

特大鮑魚,切成一片片慢慢細嚼爵,也覺鮮甜美味

2022-11-14
2022-10-24 1172 瀏覽
約左雀仔胃朋友吹水,所以串燒小食最適合不過,「心燒」好多朋友都食過今次就去「心烤」大眾酒場♥️♥️心烤主打串燒小食,當然唔少得「酒」🍺🍶🥃Chu-Hai (Pineapple) 加入不同果汁,酒精度低,可以大膽放心暢飲🍻Jim Beam Highball(Apple/ Pinapple/7-up…) 加入不同囗味,盡情享受不同配搭🥃梅酒大分縣 梅酒,梅味夠酒味濃,老闆話好梅酒1款就夠🤭🤭👍🏼薯仔沙律🥔薯仔/煙肉/爽蝦真係絕配,面層灑上薯片碎,啖啖都有咬口又唔會太滯🤤👍🏼炸宮崎沢蟹🦀超級脆卜卜,配酒一流🍻👍🏼 刺身盛🍣有推介「銀鱈魚」, 海膽,北海道帶子,拖羅,池魚,如果想每款都試下就一定要叫刺身盛👏🏼👏🏼👍🏼燒豬大腸外脆內軟,陣陣大腸香味😌😌👍🏼燒飯團🍙外層超脆,裏面飯香🤤🤤👍🏼燒豆腐脆外層包住軟滑豆腐又有豆香👍🏼雞皮蝦滑卷雞皮燒到超脆,雞油滲入蝦滑超香又超彈口驚喜之選🤡燒豬大腸🤡雞皮蝦滑卷🤡酒類配搭好多,滿足不同「酒」人
「心烤」大眾酒場♥️♥️

心烤主打串燒小食,當然唔少得「酒」🍺🍶🥃

Chu-Hai (Pineapple)
加入不同果汁,酒精度低,可以大膽放心暢飲🍻
加入不同囗味,盡情享受不同配搭

🥃梅酒
大分縣 梅酒,梅味夠酒味濃,老闆話好梅酒1款就夠🤭🤭

👍🏼薯仔沙律🥔

👍🏼炸宮崎沢蟹🦀
超級脆卜卜,配酒一流🍻

👍🏼 刺身盛🍣

👍🏼燒豬大腸
外脆內軟,陣陣大腸香味😌😌

👍🏼燒飯團🍙
外層超脆,裏面飯香🤤🤤

👍🏼燒豆腐
脆外層包住軟滑豆腐又有豆香

👍🏼雞皮蝦滑卷
雞皮燒到超脆,雞油滲入蝦滑超香又超彈口

驚喜之選
🤡燒豬大腸
🤡雞皮蝦滑卷
🤡酒類配搭好多,滿足不同「酒」人
心燒樓下開了姊妹店心烤大眾酒場,又係一個聚腳食吓串燒飲吓酒的好地方。喜歡食串燒,可以慢慢食又可以試試不同款式。除了必食雞翼、免治雞肉串,雞皮蝦滑都是一好味之選👍🏻炸蓮藕片超級香口清甜,喜歡它的不加味精不加鹽,好少炸物好食但不邪惡👍🏻豆腐乾、露筍都好好味👍🏻配上極多鮮🍋的signature lemon sour😎so fresh, 如果想甜甜地可以試homemade lemon sour,一樣係多🍋🍋signature lemon sour鷄皮蝦滑蓮藕片香跪清甜最愛免治雞肉露筍併豚肉🐽飯團🍙都好好味甜甜地既homemade lemon sour vs 梅酒soda

signature lemon sour

鷄皮蝦滑
蓮藕片香跪清甜
最愛免治雞肉
露筍併豚肉🐽
飯團🍙都好好味
2022-09-22 516 瀏覽
海膽飯係幾好食,海膽都有6塊,同生蛋都配合。但佢太細碗太少飯,有d 失望。睇廣告以為至少有平時一碗飯size, 但其實只有1/3左右,真係要叫多碗肉燥飯先夠飽。芝士玉子燒幾好食,唔錯。燒物中規中矩,一般。螢光魷魚等小食味道不錯但份量少。杯signature lemon sour 買65蚊,以為會好特別,但感覺都係普通檸檬soda.整體黎講佢位於旺區,價格自然貴,但相同價錢係其他地區可以叫更多好野食,所以吸引力不大。
芝士玉子燒幾好食,唔錯。
燒物中規中矩,一般。
螢光魷魚等小食味道不錯但份量少。
2022-09-22 475 瀏覽
同朋友撞左入去(本來係想上23樓)但出電梯見到環境氣氛都好好,而且老細在場又幾好傾,就坐低左,係明智決定!基本上跟餐牌上推介的來點,絕對無失望!樣樣都好好食!尤其係雞皮蝦滑串,食完都仲想encore! 值得再回頭的餐廳🤗🤗
2022-08-06 517 瀏覽
銅鑼灣食飯又有新選擇一定要試呢個$98海膽丼(好似係期間限定),啖啖海膽應該係每日有限數量,記得打去book枱嘅時候記得預留埋!第二個一定要食嘅就係呢個雞皮餃子雞皮超脆超厚又好大串嘅牛脷抵食!燒白鱔肉係咪因為太厚燒得唔夠唔夠軟,皮係脆嘅炸流心蛋signature lemon sour應該係必試梅酒soda都推薦餐廳total有兩層,樓下嗰層有房,啱晒一大班朋友嚟聚餐!我哋嗰日間房仲有本地藝術家小克嘅壁畫
銅鑼灣食飯又有新選擇
一定要試呢個$98海膽丼(好似係期間限定),啖啖海膽
應該係每日有限數量,記得打去book枱嘅時候記得預留埋!

第二個一定要食嘅就係呢個雞皮餃子
雞皮超脆

超厚又好大串嘅牛脷
抵食!

燒白鱔
肉係咪因為太厚燒得唔夠唔夠軟,皮係脆嘅

炸流心蛋

signature lemon sour應該係必試
梅酒soda都推薦

2022-05-12 886 瀏覽
心烤of the Opera!今晚同朋友試新嘢,就係因為3個月前我入咗廠失約要等到今晚先至有機會見面。亮點係我仍然有一間小克真蹟嘅VIP房,好有今日香港嘅feel!心烤大眾酒場 - 居酒屋,即係乜都有,今晚飲酒多所以叫嘅嘢食唔太多,Lemon Sour 係signature, 日本高質燒酌做底,加上鹽味,所以唔會太甜,雖然有半杯都係檸檬,但唔會太酸,只有清新嘅感覺。燒牛脷芯心燒食堂係我哋認同嘅全港第一,而新開嘅心烤大眾酒場只係我哋都認同嘅全港第二,我哋真係太鍾意食牛脷,所以真係只要有牛脷叫嘅地方我哋都會叫嚟試吓,而每次我哋嘅同感都係:好掛住心燒嘅牛脷芯呀,同心燒真係冇得比等等!銀杏 - 好多人都唔鍾意食白果,因為有苦味,但我哋超鍾意食,所以就算賣$40一串我哋都叫咗兩串嚟食。卓上朋友話未食過咁好食嘅白果,我串咀一句:梗係啦,$10一粒㗎!後來問老闆先至知道原來係來自日本嘅白果,來貨已經好貴,但真係好好食!所以係銀杏而唔係白果!作為明太子控嘅我,個燒明太子實在太太太太太好食啦,所有喺日本嘅回憶返晒嚟,即時想叫一碗秋田小米白飯!燒鱔 - 只能屈居全港第二,因為心燒始終係冠軍,貨係靚嘢,好肥
心烤of the Opera!

燒鱔 - 只能屈居全港第二,因為心燒始終係冠軍,貨係靚嘢,好肥美,但差少少火喉!

雞皮餃子 - 好特別,皮脆肉嫩,好有驚喜,不得不試!

海膽玉子伴三文魚子 - 我用驚為天人嚟形容應該唔會好過份,我連碟底嘅紫蘇葉一齊食,溏心蛋嘅味道加上海膽同埋三文魚子嘅味道,簡直就係天做地設嘅組合。

燒豆腐乾 - 我認我係天生鍾意食,所以係無意見嘅咁好食,好脆!

味噌牛雜 - 唔食內臓嘅我哋係我誤點嘅,但意外地清晒,唔洗解釋啦!
2022-04-29
  • 燒銀杏、燒牛脷芯、Lemon  Sour