2024-03-01 168 瀏覽
荃灣廣場百老匯戲院附近食早餐都有幾多選擇今次揀咗 心怡雞煲小廚茶餐廳式早餐,沙爹牛麵 三文治待應態度好好我知要慢慢揀 (我好煩,揀野食要好耐)無吹我不特止,仲問我想食包定麵引導我揀🤣仲要好温柔話呢到三文治蛋好厚好正(圖下 睇下厚唔厚🤣)沙爹牛呢方便我已經係半個專家🤣味道一般,不過都掛汁既~二人價錢~~麵餐 $35腿蛋治餐 $32兩個都係熱飲唔洗加錢(因為今日太凍)
荃灣廣場百老匯戲院附近食早餐都有幾多選擇
今次揀咗 心怡雞煲小廚
茶餐廳式早餐,沙爹牛麵 三文治

待應態度好好
我知要慢慢揀 (我好煩,揀野食要好耐)
無吹我不特止,仲問我想食包定麵
引導我揀🤣仲要好温柔
話呢到三文治蛋好厚好正
(圖下 睇下厚唔厚🤣)

沙爹牛呢方便我已經係半個專家🤣
味道一般,不過都掛汁既~

二人價錢~~
麵餐 $35
腿蛋治餐 $32
兩個都係熱飲唔洗加錢(因為今日太凍
2024-03-01
$35 (早餐)
2024-01-11 128 瀏覽
地方就響荃灣廣場戲院出口對面~餐廳入面地方大,出面有幾張露天卡位~可以帶狗狗黎食飯🐶🐶不過因為小菜館比較多男人黎食,可能會比較嘈同粗魯🤣🤣職員熱情爽快會介紹有咩好野食~價錢唔算係好平但每樣份量都好多~🙈🙈3,4個人黎會易d叫餸~除非兩個都ok大食🤓我特別推薦粟米魚肚羹同黃金鮮魷真係必食!粟米魚肚羹超多魚肚,好多蛋花~超滿足!😌另外黃金鮮魷魷魚新鮮,外層黃金咸蛋黃整得好好唔會甩晒,又唔會好咸超正!
地方就響荃灣廣場戲院出口對面~
餐廳入面地方大,出面有幾張露天卡位~
可以帶狗狗黎食飯🐶🐶
不過因為小菜館比較多男人黎食,
可能會比較嘈同粗魯🤣🤣
職員熱情爽快會介紹有咩好野食~

價錢唔算係好平但每樣份量都好多~🙈🙈
3,4個人黎會易d叫餸~
除非兩個都ok大食🤓

我特別推薦粟米魚肚羹同黃金鮮魷真係必食!
粟米魚肚羹超多魚肚,好多蛋花~
超滿足!😌
另外黃金鮮魷魷魚新鮮,
外層黃金咸蛋黃整得好好唔會甩晒,
又唔會好咸超正!
粟米魚肚羮
黃金鮮魷
霸王雞
  • 粟米魚肚羹
2023-05-01 382 瀏覽
椒鹽金錢鱔片 - 平時d椒鹽好少見有鱔片食, 所以今次叫左黎試下. 黎到份量都算多, 但係食落椒鹽味唔夠重, 佢既椒鹽係得炸蒜同埋鹽/蒜鹽, 但係冇蔥頭呀辣椒呀個d ge, 所以略嫌唔夠味. d鱔魚肉有少少少少腥(但係可以接受既), 咁食得鱔大家都預左係有中間舊骨仔. 呢碟算一般🤔下次應該唔會再嗌啫啫通菜煲 - 我好中意食大排檔小炒既啫啫或者煲仔菜系列, 熱住上勁開心🤭最中意食熱辣辣既野! 呢個啫啫通菜煲就好夠味啦, typical ge啫啫味😂! 通菜好掛汁,入面仲有d蝦乾仔同肉碎(有d係肥豬肉有d係瘦肉), 同埋d通菜一齊食都好好味川爆柏葉鵝腸 - 我地都幾中意食鵝腸, 成日去小炒都會嗌, 今次見到平時少見既川爆又試下先! 佢係同埋洋蔥尖椒西芹一齊炒, 隻辣醬係有少少甜甜地, 辣度係bbbb辣, 唔麻既, 呢隻辣味我就唔係中意, 唔係四川個d辣, 係一個對我黎講怪怪地既辣味🤔 但係🧑🏻‍🦱就話佢覺得幾好食. 講下主角先, 鵝腸係多d牛柏葉係少d ge, 份量都可以但唔算多. 其他配菜洋蔥尖椒都幾好食, 洋蔥雖然未煮到好稔好熟, 但都好甜! 尖椒就周不時有幾隻係堅有辣味👍🏻 (西芹我

川爆柏葉鵝腸 - 我地都幾中意食鵝腸, 成日去小炒都會嗌, 今次見到平時少見既川爆又試下先! 佢係同埋洋蔥尖椒西芹一齊炒, 隻辣醬係有少少甜甜地, 辣度係bbbb辣, 唔麻既, 呢隻辣味我就唔係中意, 唔係四川個d辣, 係一個對我黎講怪怪地既辣味🤔 但係🧑🏻‍🦱就話佢覺得幾好食. 講下主角先, 鵝腸係多d牛柏葉係少d ge, 份量都可以但唔算多. 其他配菜洋蔥尖椒都幾好食, 洋蔥雖然未煮到好稔好熟, 但都好甜! 尖椒就周不時有幾隻係堅有辣味👍🏻 (西芹我唔食既就冇食😂) 不過其實d蔬菜都係係咁意炒下, 唔係好入味同埋都係仲爽既(個人中意食熟d稔身d)

燒汁豬頸肉 - 呢個係因為想食有肉既野就揀左呢個, 個汁係甜甜地咸咸地, 豬頸肉都入味, 幾好食! 不過豬頸肉有時有d肥得滯既位食落就有少少靭, 但唔多既, 整體都好食! 佢都係同洋蔥西芹青椒炒, 呢碟既洋蔥勁好食🤣好甜
2023-01-11 319 瀏覽
上半場食左日本野,但係唔得,好彩我哋只係叫左幾樣小食同啤酒,食完嗰轉就走。由於之後要睇戲,所以我哋都係附近搵。行過幾間見到有啤酒飲就入去。之前食左少少野,所以不太餓,就咁叫左兩味送啤酒。我點左小炒皇因為有菜,有nuts, 有海味乾,重有肉,乜都有又香口,送酒一流。朋友跟店員確認啲鵝腸係冰鮮就點左䜴椒牛柏葉鵝腸,另外再加兩支Asahi.首先嚟係小炒皇,都香口嘅,不過有少少太咸,但還可以接受。到個鵝腸嚟時,我發覺只有鵝腸冇牛柏葉,唔知係店員落錯單定廚房整錯,佢想拎走我哋立即叫住。最怕係叫廚房整過⋯⋯只食鵝腸冇柏葉都冇問題,最大問題係冇乜味,連啲洋葱青紅椒都好淡口。一碟太咸,一碟冇乜味,唔通我要兩碟撈埋一齊食?

2023-01-04
2022-12-02 273 瀏覽
今晚天氣轉涼,見到餐廳外寫住羊腩煲招客,諗住都應該係招牌菜,才會咁大個牌,就入去試吓,點知就中伏😡坐定定就立即叫咗個羊腩煲送生菜🥬,有腐乳醬,價錢$418,心諗米芝蓮坤記都係收$328,佢哋竟然收咁貴,因此都有啲期望⋯⋯看到湯底都濃郁,炸枝竹非常都入味,點知食到馬蹄,非常細粒又唔好食,重點係主角~煙燻過的羊肉,羊皮超級韌,完全食唔到,羊肉仲有幾件黑色, 完全冇羊味道😤😤😡😡又貴又難食, 一出門口就氣憤,點解可以咁差,浪費食材,唔會再去,冇下次囉⋯⋯

冇下次囉⋯⋯
羊腩煲
羊腩煲
2022-12-02
2020-11-12 1091 瀏覽
香港人吃🉐️大部分比较清淡我们家是偏重口的鸡煲是深圳很出名的美食在荃湾广场路过看见就决定第二天一定要来吃老公一眼觉得地方不够好但是开吃以后比谁吃都欢椒盐九肚鱼 外焦里嫩我儿子吃得接不上就妈妈妈妈这次选的微辣 几乎不辣又加了指天椒下次直接选麻辣好啦鸡很肥很嫩 鸡爪都可以直接吃不会很难咬卤味什拼 量很大都没吃完打包回来了很多朋友一起去的 一看就是很多老客户的老店门口也有几个位置可供吸烟人士冻柠茶地道 说了少甜 酸甜度就正好
香港人吃🉐️大部分比较清淡
冻柠茶地道 说了少甜 酸甜度就正好
  • 鸡煲
  • 椒盐九肚鱼
2020-05-03 783 瀏覽
平時食開都唔錯 今日好伏 d 野似求其叮番熱甘 枝竹牛腩煲 完全係硬加d 野全部未煲淋 似整定竹林好硬 牛腩凍既 招牌煎蠔餅 以前食過唔差 今日油淋淋又唔脆 似整定擺左好耐 叫個呀伯侍應去換 佢應成左 最後拎番同一碟出來 如果唔換可以直接講 唔需要甘樣做 魚香茄子煲正常 d
平時食開都唔錯 今日好伏

叫個呀伯侍應去換 佢應成左 最後拎番同一碟出來
如果唔換可以直接講 唔需要甘樣做

魚香茄子煲正常 d
2019-12-22 523 瀏覽
早餐。沙爹牛肉很對味,是小時候吃的那種,味道亦惹味濃郁。可惜,非常可惜的是公仔麵硬到沒煮過似的,硬掘掘。腸蛋亦煎得有heart, 流心蛋,腸亦熱辣辣。最可惜是服務態度差三個外省姐姐侍應, 只顧傾計。 我遞了手多次,對方看到我,但仍然繼續用鄉下話傾計談天。
早餐。

腸蛋亦煎得有heart, 流心蛋,腸亦熱辣辣。

2019-02-27 761 瀏覽
去過好幾次,次次都有十分高水準,尤其是蠔餅,喺第二區好難食得到咁好食,螄蚶次次都好新鮮啲肉脹卜卜,之前冬天試過去食個羊腩煲同胡椒豬肚雞煲等,都好美味,價錢較為平但充料。其他小炒都10分好食,本人10分推介小炒王,炸大腸,黃金苦瓜,辣椒蒸魚頭等等。不過之前去過幾次想食豉椒炒蜆或大眼雞等都成日冇貨,之後先知,佢哋海鮮就唔係成日有現貨,問過老闆娘佢話因為想保持海鮮質素高,唔會整定擺喺度,不過可以早少少同老闆娘預訂。所以想食海鮮就要早少少同老闆娘講,佢哋整海鮮都一流!
所以想食海鮮就要早少少同老闆娘講,佢哋整海鮮都一流!
2019-02-26
  • 胡椒豬肚雞煲
  • 炸大腸
  • 大眼雞
  • 螄蚶
  • 小炒王
  • 炸蠔餅
2018-12-15 576 瀏覽
新開不久的小店,一般茶餐廳的裝修,食物有水準。胡椒豬肚湯用新鮮豬肚,胡椒味十足。蠔餅超正,蠔仔大大隻,粉醬脆卜卜,熱食正。墨魚餅有咬口,一粒粒墨魚。醉雞煲好濃藥材,酒味濃郁,冬天暖身一流。晚上還可以打邊爐,美食分享給各位荃灣街坊。

2018-12-04 385 瀏覽
今晚兩個人誤打誤撞來到這間餐廳, 餐廳侍應態度幾好又熱情介紹, 我們唔知好唔好食,叫咗兩個菜試下, 一個椒鹽排骨一個八珍豆腐 兩碟餸上到嚟感覺都份量十足最後椒鹽排骨居然要打包返屋企! 兩個餸兩個飯兩舊水有找,ok正常價, 不過有伏,下次會再來試下他們的海鮮😎 如果環境再乾淨啲就好喇!
一個八珍豆腐
兩碟餸上到嚟感覺都份量十足
椒鹽排骨
八珍豆腐
椒鹽排骨
八珍豆腐
2018-11-12 270 瀏覽
晨早流流約左班志同道合的單車友一齊參加位放錦田的單車活動。因為需要載著七架單車,所以八點就開始裝拆單車。為了補充足夠能量應該一天的單車行程,美味又正的早餐是非常重要的。約左朋友在此食飽飽先出發,好彩無介紹錯,水吧出品非常有水準。奶茶咖啡檸茶各有所好,不過重點係好飲、夠醒神!有位朋友叫左歐陸早餐,來個蒜汁雞扒,火候剛好,又不多油。我和其餘幾個就食沙牛面,D牛肉及汁,正到誇啦啦,好耐未食過咁正的早餐。之後大伙精神奕奕的出來發發
有位朋友叫左歐陸早餐,來個蒜汁雞扒,火候剛好,又不多油。
之後大伙精神奕奕的出來發
B餐沙嗲牛肉出前一、丁
$32 (早餐)
B餐沙嗲牛肉出前一、丁
2018-10-20 266 瀏覽
朋友聚會來了,環境可以。蠔餅應該是我咁耐食過最好味的,又脆又香 啖啖蠔肉,一流。另外司俺亦非常好吃,處理乾淨醬油調教得很有特色 無懈可擊。其他小菜如黃金鮮魷炸的很香 鹹蛋味也很好吃。值得可以再來的。
朋友聚會來了,環境可以。
蠔餅應該是我咁耐食過最好味的,又脆又香 啖啖蠔肉,一流。
另外司俺亦非常好吃,處理乾淨醬油調教得很有特色 無懈可擊。
其他小菜如黃金鮮魷炸的很香 鹹蛋味也很好吃。
值得可以再來的。
  • 蠔餅
  • 司菴