2020-05-13 463 瀏覽
人生就係估唔到~~以為隔板好難睇,估唔到影出嚟又幾有特色。 位於銅鑼灣的一間居酒屋,用上黃色隔板,配上好特別的食物,用心的擺設。 小可愛的「海膽蟹籽杯」,好得意呀,唔捨得食,雖然細細杯咁,但海膽份量都唔少喎。邪惡包- 我見係人氣,咪叫左一客,原來係帶子夾鵝肝,眼睛發光🤩⋯⋯我朋友原來唔食鵝肝,最後我一人獨食。卷物同壽司都放係木櫈仔,木台仔上,好有心思,搞到我地啲小女心走哂出嚟,狂影相。個鐵板豆腐,係見到佢話得返五份,我地唔執輸搶返份,但食落又無咩特別🤣🤣🤣 志在搶only。整體來講,食物質素都可以,用心程度要加分。
人生就係估唔到~~以為隔板好難睇,估唔到影出嚟又幾有特色。

整體來講,食物質素都可以,用心程度要加分。
2020-05-06 984 瀏覽
溫馨小店,一入門口係吧檯, 裝修都算唔錯。北海道海膽(20g) - Ipad 落單, 方便快捷。睇相係一板,原來上枱是杯裝的。😂 睇返落單紙先有寫份量lol。不過都係,靚嘅海膽真係零舍貴價。 咁我寧願保持水準。的確新鮮,清甜味美。京蔥雞肉串🍢 -日本留學過嘅朋友話,有少少日本嘅味道。我就覺得雞肉好滑,多汁,京蔥香脆。原條鰻魚石鍋飯🥘 - 堅長一條,而且厚身🤤🤤🤤 肉質結實,味道濃郁,石鍋飯保持熱度,食落勁正!🤩大滿足!李小龍卷🌯 - 炸蟹卷,牛油果+魚子醬,口感豐富而 sooth吉列炸蠔🥠 - 炸得好靚,金黃色,見到口水都流晒😋 但都係要相機食先~藍蝶花白桃乳酸🍹 -融合咗,變成粉紫色一杯飲品;飲落乳酸味好出,酸酸甜甜的,桃味係飄香。

溫馨小店,一入門口係吧檯, 裝修都算唔錯。

北海道海膽(20g) -

Ipad 落單, 方便快捷。
北海道海膽

咁我寧願保持水準。的確新鮮,清甜味美。

京蔥雞肉串

京蔥雞肉串🍢 -

日本留學過嘅朋友話,有少少日本嘅味道。
我就覺得雞肉好滑,多汁,京蔥香脆。

原條鰻魚石鍋飯🥘 -

李小龍卷🌯 -
炸蟹卷,牛油果+魚子醬,口感豐富而 sooth

吉列炸蠔🥠 -
炸得好靚,金黃色,見到口水都流晒😋 但都係要相機食先~

藍蝶花白桃乳酸

藍蝶花白桃乳酸🍹 -

京蔥雞肉串
藍蝶花白桃乳酸
  • 海膽
#黃店系列 位於銅鑼灣的「心之食堂」,FB有表明立場、有支持罷工,亦係《夠薑YELL CARD》 既寄賣點!⁣一出𨋢就見到門口大大個招牌,店內空間不大,比較狹窄,牆壁掛了幾部單車裝飾,感覺很特別。⁣⁣🔸邪惡包 $38/1件⁣有創意同特別的菜式,紫菜包住兩個帶子,帶子中間夾住邪惡源頭鵝肝,感覺好Juicy😋⁣🔸心之三文魚飯 $78⁣一個心形魚生飯,迎合餐廳的名字,適合情侶💑營造浪漫氣氛💕味道正常⁣🔸海膽蟹籽杯 $68⁣海膽味道正常無腥味,蟹籽新鮮。⁣🔸李小龍卷 $68⁣用Q版木椅盛裝比較特別⁣炸蟹鉗+牛油果+蟹籽+魚子醬⁣係升級版加州卷,其實唔知同李小龍有什麼關係😂😂⁣
#黃店系列
⁣🔸邪惡包 $38/1件⁣
🔸心之三文魚飯 $78⁣
🔸海膽蟹籽杯 $68⁣
海膽味道正常無腥味,蟹籽新鮮。⁣
心之三文魚飯
🔸李小龍卷 $68⁣
用Q版木椅盛裝比較特別⁣
炸蟹鉗+牛油果+蟹籽+魚子醬⁣
係升級版加州卷,其實唔知同李小龍有什麼關係😂😂⁣
心之三文魚飯
  • 李小龍卷
2020-04-24 776 瀏覽
#銅鑼灣 #黃店 💛✿/雖然係一間小店,但食物質素超有水準,有驚喜 ♡岩哂鐘意食日本野嘅朋友 ~/海膽蟹籽杯 $68賣相好靚之外,海膽味道夠鮮甜!下面仲有蟹籽同埋壽司飯㗎邪惡包 $38/1 (原價$68/1)超級推介!!!鵝肝 + 帶子,兩樣正野一齊食~ 鵝肝煎得夠香,帶子都算大粒,要試吓心之魚生飯 $98造型好靚,砌到心型咁 ♥︎ 有隻甜蝦係面,一粒粒三文魚、油金魚、吞拿魚,仲有一層蟹籽同櫻花粉,大滿足!心之蛋卷 $88作為蛋控嘅我去到食日本野都一定會叫蛋卷~ 又見到心心啦♡ 切開先發現原來佢好多料,有芝士、熟三文魚碎、魚籽!鹽燒三文魚頭 $78哩個要等耐少少嘅,但燒得好香,又夠入味,多肉~ 有冇人同我一樣好鍾意食三文魚頭隻眼🙈藍碟豆花白桃乳酸 $48食日本野一定會叫乳酸飲品,一路食一路飲/💕————————————#心之食堂〰️Love Cafe〰️Room 1203, 12/F, Bartlock Centre, 3 Yiu Wa Street, Causeway Bay————————————#journeyoftwo香港_japanesefood#日本菜 #食評 #香港美食
#銅鑼灣 #黃店 💛

雖然係一間小店,
但食物質素超有水準,有驚喜 ♡
岩哂鐘意食日本野嘅朋友 ~
海膽蟹籽杯 $68
賣相好靚之外,海膽味道夠鮮甜!下面仲有蟹籽同埋壽司飯㗎

邪惡包 $38/1 (原價$68/1)

心之魚生飯 $98

心之蛋卷 $88

鹽燒三文魚頭 $78

藍碟豆花白桃乳酸 $48
食日本野一定會叫乳酸飲品,一路食一路飲

💕
#日本菜 #食評 #香港美食
  • 心之魚生飯
  • 邪惡包
  • 海膽蟹籽杯
喺耀華街嘅百樂中心大家都應該對佢唔陌生,食飯時間都長期要排隊搭lift,今次嚟到12樓嘅心の食堂試吓呢度嘅創意日式料理先~去唔到日本旅行都食下日本嘢滿足下日本癮嘛👅整體來講,呢間可以話係一間無論係食物定係擺盤都非常之精緻嘅餐廳~重點係佢開到凌晨兩點,嚟呢度食番幾串串燒、叫啲小食做宵夜都係一個唔錯嘅選擇🤤.im sure most people that hang around in the cwb area is familiar with this awesome building full of restos 😋 decided to check out this japanese place on the 12th floor 👍 overall, the food and the presentation were both on point 🤤 loved their eel rice especially because it doesnt have those small soft bones inside 🤣 another good thing about this
im sure most people that hang around in the cwb area is familiar with this awesome building full of restos 😋 decided to check out this japanese place on the 12th floor 👍 overall, the food and the presentation were both on point 🤤 loved their eel rice especially because it doesnt have those small soft bones inside 🤣 another good thing about this place is that it opens til 12am! if u ever pass by and want some skewers, this is a great choice 👍

《原條鰻魚石鍋飯》$118
其實我本身真係好討厭食鰻魚,好怕嗰啲細細條嘅骨,但係見到好多人都推介呢度嘅鰻魚飯,所以決定俾一次機會佢🤪
食完之後完全係有一種佢令我對鰻魚改觀嘅感覺,最緊要係真!係!無!骨!而且鰻魚又非常之肥美,啖啖肉真係好滿足!而且燒得啱啱好,口感偏向紮實嘅感覺,好好食~
熱辣辣粒粒分明嘅飯再加上鰻魚汁,真係非常之惹味!食到邊邊位有少少似平時食煲仔飯咁,有小小好似食緊飯焦咁,有另一種口感嘅享受~

《李小龍卷》$68
呢個卷其實有炸蟹鉗、蟹柳、青瓜、牛油果同埋沙律醬組成,另外再加啲魚子醬做點綴,即刻level up咗~雖然唔係好諗到呢個卷同李小龍有咩關係,但呢個配搭幾新穎。牛油果又有助減低香脆嘅炸蟹鉗嘅油膩感,係一件你會食完想即刻快啲食第二件嘅壽司
吞拿魚

《吞拿魚》$48
呢個吞拿魚刺身真係好抵食!有四大塊非常之厚切嘅新鮮吞拿魚,一啲腥味都冇😋

《心の燒焰鐵板牛柳串》$88
呢個真係打卡必點,上碟嘅時候店員會幫你淋少少酒再點啲火,都真係幾震撼㗎~可惜因為嗰日燈光唔好,我影出嚟嘅都唔太靚,費事post出嚟獻醜🙈
牛柳粒都非常之大粒,非常之香嘅黑椒味,而且口感亦都非常之淋~真係睇得又食得!
另外要讚一讚作為配菜嘅燒菠蘿,亦都非常之juicy,又甜!

《厚燒牛舌心》$58
成日去食串燒都覺得牛舌好貴,但係真係貴得有原因㗎!今次餐廳用嘅仲要係牛舌心!口感一流,又嫩又juicy!
燒雞軟骨

《燒雞軟骨》$38
食串燒叫雞軟骨係基本啦~呢度嘅雞園骨係一串你會想像到好好食嘅雞軟骨,夠香脆之餘又有小小肥咁🤪

《邪惡包》$38
又一個超多人推薦嘅菜式,用咗沙律菜同埋帶子包住鵝肝,真係一個幾特別少見嘅組合!
鵝肝入口即溶,真係好邪惡啊🤤
𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐂𝐚𝐟𝐞 心之食堂
吞拿魚
燒雞軟骨
  • 燒牛舌心
  • 心之火焰鐵板牛柳粒
2020-04-21 280 瀏覽
心之蛋卷 $88香蔥石板牛舌 $68海膽蟹籽杯 $68 *2李小龍卷 $68心之魚生飯 $98邪惡包 $38 *2燒香草豬頸肉(2串 )$48燒雞皮(3串)$38三文魚腩(4片)$58吞拿魚(4片)$48✧ 心之蛋卷開頭以為係普通蛋卷加茄汁,但一切開有驚喜!隨即流出芝心,饀料仲夾住左三文魚肉,好味✧ 香蔥石板牛舌拎黎果陣已經好香,牛舌質感爽口,醬料都幾香,但無乜石板燒出黎既味道,似炒出黎既味,不過都好食✧ 海膽蟹籽杯細細杯咁精緻但竟然有兩大舊海膽係面頭,夠曬吸引!海膽有質感,算係新鮮。✧ 李小龍卷有蟹鉗、蟹柳、魚子醬、蟹籽、青瓜既卷物,主要係食到炸蟹肉卷既味道✧ 心之魚生飯心型魚生飯加上一大隻甜蝦放係面頭幾吸睛,飯既size唔大,適合女仔食✧ 邪惡包個配搭幾有創意,用紫菜包住帶子同鵝肝,帶子既鮮甜中和返鵝肝既油膩感✧ 燒香草豬頸肉用rosemary燒,豬頸肉鬆軟,幾香✧ 燒雞皮醃料幾香,如果再炸脆啲更好味 ✧ 三文魚腩 及 吞拿魚呢個幾抵食,勁厚切

心之蛋卷 $88

✧ 李小龍卷

✧ 心之魚生飯

✧ 邪惡包

✧ 燒香草豬頸肉
用rosemary燒,豬頸肉鬆軟,幾香

✧ 燒雞皮
醃料幾香,如果再炸脆啲更好味

✧ 三文魚腩 及 吞拿魚
呢個幾抵食,勁厚切
2020-04-21
2020-04-21 87 瀏覽
press the lift to 12/F and be prepared to look into this cozy japanese izakaya situated in yiu wa street. this is my second visit, don't ask me why it keeps my mom and i turning up, there's just a lot of funny moments created whenever we pay a visit. look up and you will spot bicycles affixed as their backdrop. don't know what they meant to the owners but they must be the most iconic props. the calm ambience at 6:00,, hker posters as boards for distancing and its semi-open kitchen are such remed

look up and you will spot bicycles affixed as their backdrop. don't know what they meant to the owners but they must be the most iconic props. the calm ambience at 6:00,, hker posters as boards for distancing and its semi-open kitchen are such remedies.

as japanese is one of my favourite cuisines, of course i HAVE to get the rolls to satisfy my sushi crave. and yes, i got the exact two rolls i've had before. tbh i don't see much difference between them, but i myself prefer the 𝗕𝗿𝘂𝗰𝗲 𝗟𝗲𝗲 𝗥𝗼𝗹𝗹 than the 𝗥𝗮𝗶𝗻𝗯𝗼𝘄 𝗥𝗼𝗹𝗹. if you're planning a visit and favour crabs, then opt for the former. if you tend towards shrimps, then go for the latter.

i opted for a string of 𝗧𝗲𝗿𝘆𝗮𝗸𝗶 𝗘𝗲𝗹 which comes in 3 parts, saucy and juicy. just be careful with the occasional popups of tiny bones. 𝗧𝘂𝗻𝗮 slices are thick and meaty, truly lives up to the name "steak of the sea".

also recommending their sashimi rice and eel bowls with hearty and fresh ingredients. definitely revisiting, thanks to the owner for taking care of my macbook and camera lens for days!

8.3/10
💰
⌇$78 Teryaki Eel 汁燒白鱔 (8/10)
⌇$68 Bruce Lee Roll 李小龍卷 (8.5/10)
炸蟹鉗, 牛油果, 魚子醬, 蟹籽及青瓜
deep fried crab claw, avocado, caviar and cucumber rill
⌇$68 Rainbow Roll 彩虹卷 (8.4/10)
炸蝦, 蟹籽, 青瓜, 牛油果, 魚鬆粉, 黑魚子及紫菜
fried shrimp, cucumber, avocado, denbu, cavior and seaweed roll
⌇$48 Tuna 吞拿魚 (7.5/10)
  • 心之魚生飯
  • 彩虹卷
  • 李小龍卷
2020-04-18 171 瀏覽
#中意嘅請分享請點讚🍻----------💛#黃店💛5/8, 11/11, 13/11, 9/12/2019 罷市----------💛心之蛋卷 $88入面係熟嘅三文魚碎、蟹籽、芝士,面頭有沙律醬+茄汁,外表平平無奇,但一切就有驚喜,一切已經有芝士流出,所有配料加埋一齊好夾。-🐮燒汁牛肉飯 $48牛肉汁好香,牛肉唔會過老,但份量比正常細d。----------🔎心之食堂🚩銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
#中意嘅請分享請點讚🍻
💛#黃店
💛心之蛋卷 $88
🐮燒汁牛肉飯 $48
牛肉汁好香,牛肉唔會過老,但份量比正常細d。
🔎心之食堂
🚩銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室

燒汁牛肉飯

燒汁牛肉飯
2020-04-17 135 瀏覽
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖心之魚生飯最期待既心心飯,舖滿晒tuna & salmon魚生,好滿足,份量大,飯與飯之間仲夾住D魚生,抵食!邪惡包平時好怕食鵝肝,因為怕好膩,但今次食呢個夾埋帶子,意外地清新,雖然係有D油但一點也不肥膩。彩虹卷賣相好靚,五顏六色,有炸蝦、蟹籽、青瓜、牛油果、魚鬆粉、黑魚子及紫菜。炸蝦炸得好鬆脆,同其他配料好夾。海膽蟹籽杯 & 帆立貝蟹籽杯好精緻,一個人食份量岩岩好,海膽配埋青瓜好鮮甜。厚燒牛舌心一串有三件,非常厚身,燒得恰到好處。三文魚刺身總共有四塊,每件都非常厚切,食落新鮮。

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

彩虹卷

海膽蟹籽杯 & 帆立貝蟹籽杯
好精緻,一個人食份量岩岩好,海膽配埋青瓜好鮮甜。

厚燒牛舌心
一串有三件,非常厚身,燒得恰到好處。

三文魚刺身
總共有四塊,每件都非常厚切,食落新鮮。
2020-04-14 113 瀏覽
Cozy little place spot in causeway bay Its slightly different from other Japanese Izakaya with some special dishes of its ownTried the evil bao Which is scallop mixing foie gras It’s surprisingly not too heavy as the scallop balanced the palette of the goose liverBeef tongue is another favourite of mineWith really rich saucing and chewy texture of the beef

Tried the evil bao

早排睇《二月廿九》見到Ryan為咗Yeesa不斷鑽研去整好食嘅玉子燒,搞到妹豬仔囉囉攣都想食😝,於是妹豬仔就同朋友去咗呢間日式食堂嚕~環境好舒服,入座之後,店員就遞上tablet等我哋自行點餐📱,真係夠晒方便!.🔸 (HK$88)話明一心嚟食玉子燒,當然要點玉子燒啦😆~蛋面有沙律醬同茄汁做裝飾,仲畫上咗「♡の」字樣,真係好有心思呀❤️!蛋煮得啱啱好,唔會太生或太熟👍🏻。內裡就有蟹籽、三文魚同流心嘅芝士,切開嘅時候,啲芝士就已經準備流出嚟咁,超邪惡呀😈!.🔸 (HK$98)呢個係一個拼砌成心型嘅魚生飯😍,飯有三文魚粒、吞拿魚粒、油甘魚粒、蟹籽、青瓜片,面頭仲有隻甜蝦🦐,再撒上芝麻,整個魚生飯賣相好吸引,突顯廚師嘅用心製作❤!而且啲魚生粒新鮮,整體味道唔錯唔錯😋!.我哋仲點咗兩款蟹籽杯(哈哈~好似飲酒碰杯咁😂),Cheers!.🔸 (HK$68)海膽味道鮮甜😋,開頭以為只係得海膽同蟹籽,點知原來底下係有壽司飯㗎🤣~賣相好靚,可以話係視覺享受,用嚟打卡就啱晒📸!.🔸 (HK$68)面頭有4粒帆立貝,粒粒都又大又鮮甜👍🏻,同 一樣底下係有壽司飯。賣相好好,超IGable😍!.另外,我哋仲點咗

🔸 [心之蛋卷] (HK$88)
心之蛋卷

🔸 [心之魚生飯] (HK$98)

海膽蟹籽杯、帆立貝蟹籽杯

🔸[海膽蟹籽杯] (HK$68)
海膽蟹籽杯

🔸[帆立貝蟹籽杯] (HK$68)
面頭有4粒帆立貝,粒粒都又大又鮮甜👍🏻,同 [海膽蟹籽杯]一樣底下係有壽司飯。賣相好好,超IGable😍!
帆立貝蟹籽杯

另外,我哋仲點咗啲會「jaja聲」嘅嘢食,快啲睇下啦!
🔸 [原條鰻魚石鍋飯] (HK$118)
鰻魚飯用石鍋盛住,夠晒熱辣辣,仲會聽到jaja聲添呀👍🏻!原條鰻魚大條得嚟好肥美,加埋燒汁好好味😋。飯嘅份量比較多,所以建議2-3人share嚟食,另外如果有更多飯焦會更加好😝~
原條鰻魚石鍋飯

🔸 [石板黑松露牛油帶子] (HK$88)
一份有4粒帶子,經廚師用牛油煎香之後🧈,再放上黑松露,最後以熱石板呈上。聽到嘅jaja聲更大,而且仲會見到冒煙,比[原條鰻魚石鍋飯]更熱辣辣😍。帶子好大粒、好肥美,粒粒都脹卜卜咁,而且味道鮮甜🤤。
石板黑松露牛油帶子

✨妹豬仔👧🏻💬: 整體食物水準同賣相,以及環境都好好,值得推介!
海膽蟹籽杯、帆立貝蟹籽杯
帆立貝蟹籽杯
石板黑松露牛油帶子
2020-04-11 164 瀏覽
放工約朋友食飯去咗心之食堂,等左10分鐘到啦,因為冇book枱!2個人叫咗石窩鰻魚飯,厚切三文魚,鐵板豆腐同牛舌串燒!石窩鰻魚飯有飯焦,幾好食😋熱辣辣上枱,鰻魚size適中唔會太細!厚切三文魚好正!必食!肥美充滿omega 3🤣😂鐵板豆腐有少少kimchi,味道幾好,鍾意食豆腐嘅必叫!串燒就一般般,不過不失啦!野飲就馬馬地,自己唔鍾意🤪餐廳環境港式日本餐廳,裝修ok,但我鍾意佢把吊扇,好有自己細個屋企時把吊扇,童年回憶返晒嚟!店內仲播啲外國老牌歌手,添幾分意味!餐廳職員普通啦,撞到我朋友講句sorry會好好多!

2個人叫咗石窩鰻魚飯,厚切三文魚,鐵板豆腐同牛舌串燒!

厚切三文魚好正!必食!肥美充滿omega 3🤣😂

鐵板豆腐有少少kimchi,味道幾好,鍾意食豆腐嘅必叫!

串燒就一般般,不過不失啦!
野飲就馬馬地,自己唔鍾意🤪

餐廳職員普通啦,撞到我朋友講句sorry會好好多!

2020-04-03
  • 三文魚刺身
2020-04-11 158 瀏覽
又係間好鐘意食嘅餐廳😍銅鑼灣百樂中心都有好多好野食今次晚餐又去左心之食堂👍🏻有各式各樣的日式料理,例如刺身、串燒、炸物以及主食等等。今次叫左魚干、海膽、燒雞軟骨、吉列炸蠔、香草豬頸肉飯以及原條鰻魚石鍋飯🤤呢家係電子落單,落單後大概5至10分鐘就開始有野食黎到拉最鍾意呢度係可以一餐食到曬所有想食嘅日本料理,仲有好少地方有好食的魚干🥴味淋魚干 $88 唔係成日見到有得食,但之前一食就愛上左,真係食過返尋味😍自己喜歡魚干的口感,再加上有燒過的香味,點上沙律食就一流😋用佢做送酒菜真係冇得頂!原條鰻魚石鍋飯 $118真係好大條原條鰻魚👍🏻👍🏻非常足料,有足夠的鰻魚汁,唔會好乾身,口感好好,再配上有少少飯焦的石鍋飯就已經好好食💕香草豬頸肉飯 $48個人認為CP值極高,豬頸肉醃得好好食,可能我個人比較鍾意香草,有好濃的香草味,再配上燒過豬頸肉的味道,真係好快食曬碗飯💗吉列炸蠔 $68炸蠔炸得色澤很美,炸皮食到有粒粒的口感,同時炸粉不會太厚,中間的蠔也不會很小隻,一份有很多粒炸蠔,也是很抵吃的🥰🥰海膽 $65好新鮮的海膽杯,賣相都好好看,整個海膽杯都非常配😋雞軟骨串 $38份量都可以,38蚊有3串👍🏻
又係間好鐘意食嘅餐廳😍

銅鑼灣百樂中心都有好多好野食

今次晚餐又去左心之食堂👍🏻

有各式各樣的日式料理,例如刺身、串燒、炸物以及主食等等。

味淋魚干 $88
味爭魚干

原條鰻魚石鍋飯 $118

香草豬頸肉飯 $48
香草豬頸肉飯

吉列炸蠔 $68

海膽 $65
好新鮮的海膽杯,賣相都好好看,整個海膽杯都非常配😋
海膽

雞軟骨串 $38
份量都可以,38蚊有3串👍🏻👍🏻雞軟骨就係正,口感一流🤤🤤
燒雞軟骨串

呢排疫情嚴重,餐廳都有加設阻擋板,分隔開每枱客人,上去食飯也可以去得安心啲!加上呢排減少左枱數量,我建議可以先打電話去訂位🙆🏻‍♀️
2020-04-09
味爭魚干
香草豬頸肉飯
燒雞軟骨串
  • 海膽蟹籽杯
2020-04-10 115 瀏覽
昨晚收工與好友相聚,去了她極力推介的日本料理餐廳晚飯。小店位於銅鑼灣百樂中心,以半日式居酒屋+半cafe 的格局佈置,牆壁佈滿小擺設,播放著柔和的背景音樂,有種洗滌心靈的感覺。意外的是放工後九點入座,依然滿座,可想而知小店受歡迎的程度。點了秋葵刺身沙律作前菜,這個我認為是必食之選!秋葵刺身沙律裏面非常足料, 佈滿着大量三文魚和吞拿魚刺身粒同蟹籽,加上日式胡麻醬,非常juicy~厚燒牛舌心 - 燒牛脷非常厚身,在口內要咀嚼很耐,但肉質爽嫩,非常有口感。海膽蟹子杯- 細細杯,賣相十分精緻,打卡一流,而且海膽新鮮,撈埋蟹籽飯,非常美味!彩虹卷 和脆脆吞拿魚卷,- 顏色豐富,捲埋放喺小木枱上,就好似藝術品咁,令人賞心悅目。卷內炸蝦卜卜脆,食落去幾好食。吞拿魚卷的吞拿魚都非常Juicy.

點了秋葵刺身沙律作前菜,這個我認為是必食之選!
秋葵刺身沙律裏面非常足料,

2020-04-06 183 瀏覽
見到有好多人都黎食呢間居酒屋,睇相以為好好食,點知好失望,黃店都係咁話🤦🏻‍♀️呢道嘅位都算幾窄下,不過如果好食都冇所謂,但。。完全唔係🤦🏻‍♀️鹽燒雞亦 $25/串雞亦食落竟然有雪櫃味😑😑😑其實真係好難頂,同埋燒得唔一啲都唔香口同埋好乾,似係先整熟左雞亦再燒外皮。原條鰻魚石鍋飯 $118啲飯冇咩味同埋唔知點解啲飯好散,唔夠汁,味道亦都一般😑其實個石鍋好細,鰻魚偏細條,亦唔肥美,肉質係靭靭地嘅口感,唔太鍾意呢個口感蒜片炒牛柳粒 $88算係最好食,肉質都腍,但啲蒜片癡牙嘅🤔
鹽燒雞亦 $25/串

原條鰻魚石鍋飯 $118

蒜片炒牛柳粒 $88
算係最好食,肉質都腍,但啲蒜片癡牙嘅🤔