2020-06-11 489 瀏覽
想試呢間樓上串燒好耐, 終於有機會去🥳小店用tablet落單超方便又有相睇🤩有串燒又有刺身😋😋. 邪惡包 .果然係邪化身!!😈紫菜包住帶子包住鵝肝食😈口感好豐富, 食完好有滿足感同罪疚感😹. 脆脆呑拿魚腩卷 .上面係好一層好厚嘅呑拿魚蓉正!! 入面就係天婦羅脆脆同青瓜 , 幾好食幾fresh😋😋上面仲有沙律醬同蟹籽tim☺️. 李小龍卷 .個名幾特別😂😂係炸蟹鉗牛油果同青瓜, 呢個就一般, 呑拿魚卷好食d☺️. 蟹肉忌廉餅 .炸得外脆內軟入面好creamy😋點埋個醬好食😊. 厚燒牛舌心 .牛舌好厚🤩🤩🤩燒得好食👍🏻👍🏻一共有三舊. 燒雞軟骨 .平時得兩串難得有多串幾好🤣🙈唔會太咸正常發揮😌. 鹽燒大啡菇 . 個菇好juicy😋😋切左4份, 上面仲加左d木魚😋. 石板黑松露牛油帶子 .好大粒帶子🤩上面有d黑松露都幾入味😚整體唔錯, 不過都唔算平, 但黃店💛值得支持✋🏻👆🏻
想試呢間樓上串燒好耐, 終於有機會去🥳

小店用tablet落單超方便又有相睇🤩有串燒又有刺身😋😋

. 邪惡包 .

. 脆脆呑拿魚腩卷 .

. 李小龍卷 .

. 蟹肉忌廉餅 .
炸得外脆內軟入面好creamy😋點埋個醬好食😊

. 厚燒牛舌心 .
牛舌好厚🤩🤩🤩燒得好食👍🏻👍🏻一共有三舊

. 燒雞軟骨 .
平時得兩串難得有多串幾好🤣🙈唔會太咸正常發揮😌

. 鹽燒大啡菇 .
個菇好juicy😋😋切左4份, 上面仲加左d木魚😋

. 石板黑松露牛油帶子 .
好大粒帶子🤩上面有d黑松露都幾入味😚

整體唔錯, 不過都唔算平, 但黃店💛值得支持✋🏻👆🏻
2020-06-10
  • 邪惡包
  • 厚燒牛舌心
  • 蟹肉忌廉餅
2020-06-09 484 瀏覽
銅鑼灣心思居酒屋💛黃店去居酒屋就係貪佢選擇多 乜都有得食 刺身/壽司/燒物/小食樣樣齊◾刺身-吞拿魚/三文魚腩/帆立貝超厚切 新鮮 吞拿魚最有驚喜◽邪惡包(鵝肝帶子)朋友最愛 雖然真係好邪惡 但從來越邪惡嘅野越好味◾蘆筍海老牛肉卷牛肉燒到好香 包住蝦同蘆筍 我自己好鐘意◽香蔥石板牛舌有意外驚喜 本身好怕厚切牛舌 處理得唔好嘅就好易出事 呢度做得好入味 而且好淋◾蒜香烤焗茄子凡去親食串燒/燒物嘅地方 燒茄子係我必叫 同蒜蓉混埋一齊食係絕配◽蟹肉忌廉餅純粹想滿足下日本癮而叫😝去親日本夜晚宵夜都會去便利店買牛肉可樂餅或者忌廉餅食 而家未飛到住 只能喺度頂住癮先店面唔算大 但坐位安排舒適 空間充夠 佢地開6點 我地剛開門就到 係第二枱客人 到大概7點半左右走時 已差不多全場爆滿 果然係人氣小店
銅鑼灣心思居酒屋💛黃店
刺身-吞拿魚/三文魚腩/帆立貝
超厚切 新鮮 吞拿魚最有驚喜
◽邪惡包(鵝肝帶子)
朋友最愛 雖然真係好邪惡 但從來越邪惡嘅野越好味
◾蘆筍海老牛肉卷
牛肉燒到好香 包住蝦同蘆筍 我自己好鐘意
◽香蔥石板牛舌
◾蒜香烤焗茄子
◽蟹肉忌廉餅

2020-06-03 669 瀏覽
其實一直都想試下依間💛日本菜連佢個Menu都有得買Yellcard🥰-📌原條鰻魚石鍋飯(💰118)✨👸🏼My No.1👍🏻✨好長長一條而且都厚身(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)燒得好香🤤鰻魚汁甜度鹹度啱啱好👍🏻而且鰻魚一啲都唔腥好嫩滑✨因為用左石鍋上所以一直都保持到溫度◉‿◉最後仲有少少飯焦🥰超級好食超級惹味.📌北海道海膽(💰98/20g) 好鮮甜(⊙ω⊙)一啲苦同腥都冇唔夠喉∠( ᐛ 」∠)_.📌李小龍卷(💰68)係炸蟹🤤✨加埋沙律醬&牛油果🥑&蟹籽✨口感一流.📌厚燒牛舌芯(💰58)好厚好多汁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而且調味不錯-🍹🍹📌藍蝶花白桃乳酸(💰48)一上枱就已經覺得好賞心悅目白色同紫色分層(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)好靚.📌薄荷菠蘿特飲(💰38)薄荷味都幾突出🌿配上菠蘿🍍嘅酸味再加有氣嘅飲品✨好清新

其實一直都想試下依間💛日本菜
連佢個Menu都有得買Yellcard🥰

📌原條鰻魚石鍋飯(💰118)
✨👸🏼My No.1👍🏻✨
好長長一條而且都厚身(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)燒得好香🤤
鰻魚汁甜度鹹度啱啱好👍🏻
而且鰻魚一啲都唔腥好嫩滑✨
因為用左石鍋上所以一直都保持到溫度◉‿◉
最後仲有少少飯焦🥰超級好食超級惹味

📌北海道海膽(💰98/20g)
好鮮甜(⊙ω⊙)一啲苦同腥都冇
唔夠喉∠( ᐛ 」∠)_

📌李小龍卷(💰68)
係炸蟹🤤✨
加埋沙律醬&牛油果🥑&蟹籽✨口感一流

📌厚燒牛舌芯(💰58)
好厚好多汁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而且調味不錯

🍹🍹
📌藍蝶花白桃乳酸(💰48)
一上枱就已經覺得好賞心悅目
白色同紫色分層(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)好靚
📌薄荷菠蘿特飲(💰38)
薄荷味都幾突出🌿
配上菠蘿🍍嘅酸味再加有氣嘅飲品✨好清新
好耐無黎過心之食堂啦👻最近咁岩又去食左次🙆🏻‍♀️勁推介佢哋嘅串燒 每份都即叫即整 雖然要等但係值得嘅佢哋嘅燒牛舌心真係好厚身😍😍😍仲有好大陣牛味 怕so嘅朋友可能未必頂得緊🤣仲有呢個肥牛海老蘆筍卷 好特別加咗蝦 令成道菜感覺即刻upgrade咗😋😋至於主食鰻魚飯用石鍋上 食哂刺身壽司先都仲係熱辣辣🔥一開始見啲飯無乜汁都驚乾身 但其實唔會 因為啲汁係哂條鰻魚度🤣不過呢個價錢 如果加翻啲蛋絲就更加正啦😝佢哋嘅食物普遍來講都正常啦 如果咁岩黎開附近不妨去試吓不過都幾full ga記得打電話book位先啦😉
好耐無黎過心之食堂啦👻

燒牛舌心
蘆筍海老牛肉卷
  • 厚燒牛舌心
2020-05-27 659 瀏覽
呢間黃店好多選擇 價錢唔算太貴 值得支持🥰==============================主食:原條鰻魚石鍋飯 ($118)7.5/10鰻魚好長肥美無骨 仲有飯焦🤩正😉-汁燒牛肉飯 ($48)8/10d飯撈埋秘製醬汁超野味食曬成碗🤩牛肉肉質唔會鞋 牛味濃 好味過吉野家啦😌-小食:燒香草豬頸肉 (2串) ($48)9/10豬頸肉用左百里香 燒得外脆內軟 好驚喜😍勁想encore-厚燒牛舌心 ($58)8/10一串只有三件 有少少貴 但牛舌好厚身 好香牛味🥰-邪惡包($38)8/10呢個唔係普通既包 係用紫菜包住帶子 中間有鵝肝 一咬落去 鵝肝爆曬油 真係好邪惡😌好有創意既食法 值得一試😍-鐵板豆腐 ($48)7/10限量發售 豆腐炸到金黃色 入口外脆內滑 同甜甜地既醬汁好夾😋手快有手慢無😉-刺身壽司:海膽蟹籽杯($68)7/10好的色 一人份量 海膽配埋青瓜同蟹子好鮮甜-脆脆吞拿魚腩卷($68)7/10一份有四件 上面係碎吞拿魚腩、蟹籽、青瓜 入面有天婦羅脆粒 口感好豐富🤪===========================

呢間黃店好多選擇 價錢唔算太貴 值得支持🥰
脆脆吞拿魚腩卷($68)7/10
===========================
2020-05-25
2020-05-23 697 瀏覽
原本係因為黃店先幫襯 9點鍾入到去都見到好多人,都有期待。但係落完單 真係等左好耐先有野食 耐係指起碼20分鐘。 然後出菜速度好慢 每一樣野食食完之後都要再等15-20分鐘先有下一樣。其中一位職員既態度都有待改善,佢上菜既時候 我問朋友係唔係有叫,staff即刻大大聲話火焰牛柳囉。其實我都只係問朋友 staff又唔使咁大火氣既..食物質素方面 我只可以話唔值果個價錢總括而言 雖然打住黃店既旗號而令我去幫襯 但係做飲食 服務同餐飲既質素都應該要注重。不過我唔會再幫襯啦
火焰牛柳
2020-05-21 704 瀏覽
好老實講,我上黎睇好似幾高評價仲要係黃店一心諗住點都要懲罰下既,但走既時候真心覺得一啲都唔值有咁高評價,希望可以改善一下。原先我book左原定時間已經提早30分鐘到去排隊,希望可以準時入座,最後反而比原先book遲半個鐘,都無咩問題既預左多人一定要耐心等候,但竟然walkin既會入先之後先輪到我地,安排入座有少少亂。到入座都滿心歡喜order野食,話明懲罰梗係咩都嗌啲幫襯下,但老實講我order左13款野食係真係得三文魚,蛋卷同杯野飲係可以。燒雞皮黎到已經凍左同好薄有少硬,京蔥雞肉串呢京蔥燒得好食但雞肉係過熟同硬,bb蘆筍燒得唔香口太生。而熱食燒汁牛舌都ok既不過汁調教有啲咸。到卷物既李小龍卷真係超級失望炸蟹好硬唔新鮮又凍。刺身厚切三文魚4件40蚊係好抵反而有驚喜有肥美既感覺,而帶子就一般無乜鮮甜味。壽司碎吞拿魚軍艦都可以幾大份。心之蛋卷都唔錯幾rich有3文魚碎,蟹子,芝士,仲有茄汁同埋沙律醬,如果再熱啲會比較好食。邪惡包都可以鵝肝都叫做有少少入即溶既感覺但都係一般。希望黃店之餘都可以改善下質素,希望我只係咁啱食嗰啲無咁好姐,我都想有回頭既,始終黃店係需要大家支持。最後光復香港,時代革命。

2020-05-20
2020-05-21 404 瀏覽
不知道是不是因為520的關係,原本訂了座位都要等多二十分鐘,排隊期間真的有點辛苦(餐廳外好焗)。拿到位置立刻點餐,我們點了三款比較熱門的菜式: 心之蛋卷,原條鰻魚石鍋飯,李小龍卷。心之蛋卷:玉子幾好食,半生熟咁幾正原條鰻魚石鍋飯:比較上CP值高啲,鰻魚大大條,燒得幾入味。李小龍卷:比個名吸引左,入面係蟹肉,牛油果,黑松露,無期望中咁好食,一般般。不過賣相OK影相幾特別。另外個雞肉串都好好食,大大舊!

心之蛋卷:玉子幾好食,半生熟咁幾正

原條鰻魚石鍋飯:比較上CP值高啲,鰻魚大大條,燒得幾入味。

另外個雞肉串都好好食,大大舊!
一次過滿足對日式料理🇯🇵既無限渴望♾ 人氣爆燈既樓上創意日式料理👨🏻‍🍳 <心之食堂💛LoveCafe❤️>店舖唔算好大🍴 有少少日式居酒屋格局直接用IPAD落單夠曬方便👍🏻食物款式好多😲 可以1次過食曬鍾意既日本美食太療癒喇🥰 叫暫時止一止對日本🇯🇵既思鄉情懷👉🏻👈🏻有點可惜餐廳🍴原來設有限時🥺用餐時間突然就結束了走既時侯都超級多人等緊👨‍👩‍👦‍👦 記住預約/早少少黎喇😉 同埋呢度係有加一服務費架~😉<海膽蟹子杯 💰$68>用上小杯裝住望落真係幾精緻幾吸睛👀 海膽食落唔腥😉 如果海膽份量多少少🤏🏻就更好了😝蟹籽細細粒得黎份量都幾多既😃<邪惡包😈 💰$38>紫菜X帶子X 鵝肝🦆 1️⃣層包住1️⃣層係幾嶄新又邪惡既配搭黎😈 1️⃣次滿足多重享受😌鵝肝帶子都充滿油香😌 油脂不斷溢出而不膩😳 鵝肝亦有入口即溶既口感😳<心の蛋卷💛💰$88>蛋卷上面用茄汁畫上招牌「心の」字樣好有心思❤️蛋卷係熱辣辣仲充滿蛋汁同好滑添⛷裡面原來仲夾住芝士🧀 蟹籽同熟三文魚碎架😋沙律醬🥗同茄汁份量剛剛好😌配合一齊食炒巧痴🥰<秋葵刺身沙律🥗 💰$88>

店舖唔算好大🍴 有少少日式居酒屋格局

秋葵刺身沙律
  • 秋葵刺身沙律
  • 心之蛋卷
  • 邪惡包
雖然係黃店,但完全無水準可言見佢係黃店 同埋openrice咁多好評 諗住去試吓,點知係非常伏首先魚生不知所謂,石頭鍋飯啲飯又乾仲有就係,未見啲waiter 叫客人埋單係對張單 連嘢都唔講一句就俾個客人。食完仲見到好多人等位,好想叫啲人唔好試!
雖然係黃店,但完全無水準可言
首先魚生不知所謂,石頭鍋飯啲飯又乾
食完仲見到好多人等位,好想叫啲人唔好試!
從未寫過食評....今次真係嬲到吾寫吾得!一心是想儲地區黃店卡同出街食飯都要繼續幫襯支持黃店..一開始一入門口就問職員要食幾多錢先有地區卡..職員說沒有上限..跟住就坐低叫野食..見到消費滿一個金額,可以用魔法卡換飲品。甘我有魔法卡米換黎飲。雖然本人overall覺得味道非常一般,食物質素同價錢完全吾相等...我都算...當支持黃店...當比錢時望下張單時,用魔法卡換的飲品又收左錢..甘同職員講,講完都有扣番...甘我當職員忙中有錯...算喇....比完錢,問是否有地區黃色卡換,職員竟然說用了魔法卡換飲品,不能說地區黃店卡!🤯🤯其實我想講...如果一開始職員講清楚term and condition,我米自己衡量要飲品定要地區黃店卡...但好明顯問題不是我度....況且一張卡仔值幾多錢?如果客人食得開心滿意,一定會回頭食....最後,同這位男職員再講多次..佢先話「免費」送一張比我....🤬🤬🤬🤬這間無heart的心之食堂,下次請我都吾會再食...服務態度差!食物質素差,與價錢不對等!🤬🤬🤬🤬食物沒有影太多,因為都吾吸引去影!
從未寫過食評....今次真係嬲到吾寫吾得!

一心是想儲地區黃店卡同出街食飯都要繼續幫襯支持黃店..

食物沒有影太多,因為都吾吸引去影!

2020-05-19
  • 完全沒有
2020-05-19 217 瀏覽
朋友推介呢間樓上小店,不過位置都幾full,想食既話要提早預約!👀.⚠️食物▪️香草豬頸肉飯 $48極力推介,呢個好食到暈睇落好似平平無奇,燒得岩岩好!明明冇加咩特別既醬汁,剩係得啲白芝麻,個味都好出!▫️彩虹卷 $68其實係見個賣相好吸引,直覺話我知影相應該唔錯 實物出黎又真係好得!擺設響一張木凳仔上面,好可愛!炸天婦羅/牛油果/蟹子/魚子醬▪️原條鰻魚石鍋飯 $118我自己就麻麻地鰻魚飯,d飯覺得偏乾身,肥師奶個人比都中意軟林林嘅飯,飯焦都比較多。條鰻魚超級長,不過可以煎霖少少,都係偏乾左少少▫️邪惡包 $38 睇個名仲以為係普通包,睇真d原來係創意料理。由紫菜包住帶子,再由帶子包住鵝肝,名副其實好邪惡😌有別於平時既食法,幾有新意,不妨一試▪️燒雞軟骨 $38▫️蟹肉忌廉餅 $38肥老公真係超中意食呢一類餅,所以諗都唔洗諗,即點!d忌廉好creamy,出邊嗰層皮唔會太厚身▪️可樂 $18⚠️環境:樓上小店,有度體溫,有隔板,唔算多位,ipad落單⚠️價錢:人均$250/晚餐

⚠️食物
▪️香草豬頸肉飯 $48

▫️彩虹卷 $68

其實係見個賣相好吸引,直覺話我知影相應該唔錯
▪️原條鰻魚石鍋飯 $118

▫️邪惡包 $38

有別於平時既食法,幾有新意,不妨一試
▪️燒雞軟骨 $38

▫️蟹肉忌廉餅 $38

▪️可樂 $18

⚠️價錢:人均$250/晚餐
2020-05-14 453 瀏覽
同好耐無見嘅朋友食飯 揀咗呢間 好彩提前訂咗位 唔駛等好耐環境唔錯 適合傾心事 邪惡包😈有鵝肝同帶子心之蛋卷🧀有蛋必叫 佢呢個蛋卷入面係流心的 我麻麻地 但味道不錯 配埋少少茄汁 鹽燒雞翼沒有什麼特別 雞翼夠入味蒜香烤焗茄子🍆好香好味啊!呢個一定要叫 離遠都聞到陣蒜香味 原條鰻魚飯好大條鰻魚🤤 份量十足 朋友食曬成碗 個飯可以多返啲醬汁香草豬頸肉烏冬🥢係豬頸肉有少少難咬 個湯底幾濃郁 鮮甜今餐食得好滿足 飽肚 大家要努力啲振興黃色經濟圈
同好耐無見嘅朋友食飯 揀咗呢間 好彩提前訂咗位 唔駛等好耐

今餐食得好滿足 飽肚

大家要努力啲振興黃色經濟圈
2019-12-07
2020-05-13 463 瀏覽
人生就係估唔到~~以為隔板好難睇,估唔到影出嚟又幾有特色。 位於銅鑼灣的一間居酒屋,用上黃色隔板,配上好特別的食物,用心的擺設。 小可愛的「海膽蟹籽杯」,好得意呀,唔捨得食,雖然細細杯咁,但海膽份量都唔少喎。邪惡包- 我見係人氣,咪叫左一客,原來係帶子夾鵝肝,眼睛發光🤩⋯⋯我朋友原來唔食鵝肝,最後我一人獨食。卷物同壽司都放係木櫈仔,木台仔上,好有心思,搞到我地啲小女心走哂出嚟,狂影相。個鐵板豆腐,係見到佢話得返五份,我地唔執輸搶返份,但食落又無咩特別🤣🤣🤣 志在搶only。整體來講,食物質素都可以,用心程度要加分。
人生就係估唔到~~以為隔板好難睇,估唔到影出嚟又幾有特色。

整體來講,食物質素都可以,用心程度要加分。
2020-05-06 983 瀏覽
溫馨小店,一入門口係吧檯, 裝修都算唔錯。北海道海膽(20g) - Ipad 落單, 方便快捷。睇相係一板,原來上枱是杯裝的。😂 睇返落單紙先有寫份量lol。不過都係,靚嘅海膽真係零舍貴價。 咁我寧願保持水準。的確新鮮,清甜味美。京蔥雞肉串🍢 -日本留學過嘅朋友話,有少少日本嘅味道。我就覺得雞肉好滑,多汁,京蔥香脆。原條鰻魚石鍋飯🥘 - 堅長一條,而且厚身🤤🤤🤤 肉質結實,味道濃郁,石鍋飯保持熱度,食落勁正!🤩大滿足!李小龍卷🌯 - 炸蟹卷,牛油果+魚子醬,口感豐富而 sooth吉列炸蠔🥠 - 炸得好靚,金黃色,見到口水都流晒😋 但都係要相機食先~藍蝶花白桃乳酸🍹 -融合咗,變成粉紫色一杯飲品;飲落乳酸味好出,酸酸甜甜的,桃味係飄香。

溫馨小店,一入門口係吧檯, 裝修都算唔錯。

北海道海膽(20g) -

Ipad 落單, 方便快捷。
北海道海膽

咁我寧願保持水準。的確新鮮,清甜味美。

京蔥雞肉串

京蔥雞肉串🍢 -

日本留學過嘅朋友話,有少少日本嘅味道。
我就覺得雞肉好滑,多汁,京蔥香脆。

原條鰻魚石鍋飯🥘 -

李小龍卷

李小龍卷🌯 -
炸蟹卷,牛油果+魚子醬,口感豐富而 sooth

吉列炸蠔

吉列炸蠔🥠 -
炸得好靚,金黃色,見到口水都流晒😋 但都係要相機食先~

藍蝶花白桃乳酸

藍蝶花白桃乳酸🍹 -