2022-08-14
話時話 #小秘書 同班大學同學已經有兩三年冇見過面,只係偶爾靠WhatsApp問候吓大家,唔通人大咗就係咁樣嘅🤪 一直以來都聽講過社交平台識偷聽人講嘢,但原來個天都聽到我嘅心事㗎😄早幾日突然收到同學仔嘅呼召,咁啱幾個相熟嘅又喺香港,我梗係第一個報名啦🤩 不過勢估唔到,大家會揀咗過嚟 #將軍澳 聚會🤩 不過咁難得見面,我當然無問題啦🫶🏻 由車站行到嚟 #德國餐廳 Das Bíer 大概15分鐘,未入到餐廳範圍,已經見到大大個 #Edan 棟咗喺門口,呢個夏天 Blue Girl Beer Hong Kong 藍妹啤酒 全港鋪天蓋地嘅宣傳認真吸引,身為 #爵屎 嘅我當然happy啦🤩成十幾個鐘頭冇食嘢,#小秘書 個肚已經餓到打晒鼓,雖然我哋只係得四個人,居然都點咗三個 #主菜 加一個 #沙律。幸好食物嘅份量唔算大,啱啱好🤪 先上枱嘅係 #CaesarSalad,#沙律菜 都幾新鮮,配埋啲 #ParmaHam 一齊入口好配合,作為 #前菜 係一個唔錯嘅選擇🤩 另外我哋要咗個 #德國腸 配 #酸菜、#薯條 都嘗算唔錯,只係腸嘅種類同份量都唔夠多,可以考慮變多啲花款😅 至於碟 #德國豬手,可以講
成十幾個鐘頭冇食嘢,#小秘書 個肚已經餓到打晒鼓,雖然我哋只係得四個人,居然都點咗三個 #主菜 加一個 #沙律。幸好食物嘅份量唔算大,啱啱好🤪 先上枱嘅係 #CaesarSalad,#沙律菜 都幾新鮮,配埋啲 #ParmaHam 一齊入口好配合,作為 #前菜 係一個唔錯嘅選擇🤩 另外我哋要咗個 #德國腸 配 #酸菜、#薯條 都嘗算唔錯,只係腸嘅種類同份量都唔夠多,可以考慮變多啲花款😅 至於碟 #德國豬手,可以講係全晚最高質嘅食物,皮脆之餘,啲豬手肉都好juicy🤩 不過個 #藍青口 認真唔掂,肉質唔新鮮仲有浸怪怪地嘅味道,搞到個個食完第一round 已經唔敢再點掂😅 認真浪費😮💨
整體嚟講,我覺得佢哋嘅服務真係算唔錯,起碼唔會好似附近嘅餐廳咁,間間都話要限時90mins😅 加上極具德國風味嘅環境,就當嚟打個卡我覺得都ok吖🤤