2019-12-21
話說本身係諗住出黎試食果間街坊好好味既雲吞仔,點知我一去到佢就同我講咁啱賣哂⋯唉如是者咁我就喺附近行行企企睇下有無咩岩食啦,咁行左一段路其實都見到幾間食皮包肉既,不過最後我偏偏簡中啊德哥⋯街邊鋪唔講裝修啦,反正我睇入面都覺環境算乾淨既咁我就叫左個雲吞担担麵呢兜野真係唔簡單,佢唔簡單既程度我直頭想比1粒星就算。賣相黎講淨係計擺碗係無問題既,但係花生無碎上、消失的肉碎、麻醬淡到好似無咁⋯我呠你個呠,大佬啊,我黎食重口味野你比兜咁_淡口既野我係咩玩法先?好老實我食哂成兜野我都唔知自己食緊咩味⋯係咁好彩啲菜肉雲吞啱我口味我先無拍枱嫁咋⋯另外好彩我一開頭有加10蚊要3隻鍋貼,如果唔係呢篇食評真係純問候唔知睇相清唔清楚啦,其實啊德哥既皮包肉真心係做得唔錯既,首先伏左既担担麵,但係佢既菜肉雲吞其實幾好食,皮薄足餡,唔知啱唔啱其他人,但我食得幾開心。好啦⋯講返隻鍋貼先,其實佢唔算大隻既,同樣皮薄且足餡,食落口雖然並無爆汁,但肉汁亦不少,我就真係唔知點解有其他師兄話佢皮厚了。另外其實我呢幾隻鍋貼好明顯唔係新鮮整好既,但相對地都有咁既質素都真係相當唔錯。總括而言如果唔係果兜咁既担担麵我其實係會比正評,但果
街邊鋪唔講裝修啦,反正我睇入面都覺環境算乾淨既
咁我就叫左個雲吞担担麵
雲吞担担麵
呢兜野真係唔簡單,佢唔簡單既程度我直頭想比1粒星就算。
鍋貼
鍋貼
總括而言如果唔係果兜咁既担担麵我其實係會比正評,但果兜野真係太過離譜,我完全不能接受,如果我唔係慣性不浪費我真係食兩啖就擺返低的了。如果各位朋友行過路過佢做緊特價既話其實都可以買黎過下口癮既,但如果原價的話,呠仔本人真心覺得偏貴。
題外話:openrice個apps真係好可愛,我聽完個電話之後又成篇字同我食哂要重新打過,其實我已經試過好多次呢個情況,所以好多時打左一大半既食評就係咁樣無左而索性唔打⋯