御膳

Imperial
2019-03-14 175 瀏覽
其實這晚是朋友替我安排的慶生宴,有心的朋友記著我的生日,就約出來吃這一餐, 那就提意到這間在工業大廈內, 以私房菜形式經營的御膳食海鮮,皆因大家都愛吃海鮮。環境方面是實而不華,主要以圓形桌子為主, 由店員我們引領入座,安排在店子的其中一席, 在訂位時已選定了所有菜色。先來麻辣手撕雞一份, 雞絲肉質嫩滑, 味道唔錯, 雖說是麻辣,但實際上辣度適中,很易入口。再來湯品什菌豆腐大蜆湯, 由店員來招呼,給每人盛湯, 味道濃郁而鮮甜十足,而且醇香夠火侯,蜆隻是真正的大蜆,蜆肉飽滿而且非常的肥美,每隻蜆都鮮嫩甜味, 肉質爽滑,再加上嫩滑的豆腐和什菌的香味, 個人極之欣賞此湯品。正式進入了海鮮環節, 打頭陣的花雕蛋白蒸龍躉球, 將龍躉起肉,再用花雕蛋白來蒸,龍躉肉鮮甜嫩滑,魚皮也爽滑甘腴,而且已起肉,完全無骨,件件食落都啖啖肉, 當然不可錯過底下的蒸蛋白, 蛋白蒸得剛剛熟, 所以非常嫩滑。也試試這裡的避風塘大肉蟹, 肉蟹的份量十足,整隻肉蟹被金黃色的蒜粒埋沒了,看起來是頗吸引,炸蒜粒本身炸得乾身脆口, 還跟紅尖椒同炒,是頂級香口,食落啖啖肉,肉質鮮甜嫩滑之餘, 還又香又好吃,出色之作。另一味金絲翡翠
另一味金絲翡翠鳳尾蝦,賣相精美, 鳳尾蝦吃起來鮮味而脆口,加上素翅和一個濃芡,效果唔錯,墊底的是翠玉瓜也是爽口。
原條連殼上的蒜蓉粉絲蒸蟶子皇, 是晚的蟶子也算大條而厚肉, 用了蒜蓉去蒸蟶子, 蟶子本身是新鮮的,每隻蟶子都鮮甜而肉質脆爽口, 吃起來蒜蓉香味十足, 粉絲也索滿蟶子的鮮味, 也可以收貨。
也有一味蒜片牛柳粒,是日的牛柳粒燒得乾身香口, 口感相當鬆化,肉汁豐富, 牛肉味濃,而蒜片也香,水準唔錯。
單尾是蟹油銀芽炒麵, 這裡的做得真的不錯,上檯已知,夠鑊氣,麵炒得條條乾身,豉油均勻的滲透每條麵,非常好吃。
店家敬送的甜品雲呢拿布丁, 布丁做得滑,吃起來香甜,還有雲呢拿香味,吃完美味的一餐,此時來個甜品真的合適。
吃完是日的菜式,平均水準甚高, 在味道、賣相和創意上同樣出色,真的不枉此行。
2019-03-01 880 瀏覽
觀塘的工廈區的確隱藏了不少的隱世樓上美食,你不㑹輕易看見大大個招牌作招徠,資訊大多數是經朋友或媒體得知,然而這些私房菜館就正正有著這種待人發掘的感覺。其實私房菜的師傅都是臥虎藏龍,身懷絕技的,他們憑著過往外闖的入廚經驗帶入自己的料理,所以私房菜的菜式都很有水準。這家「御膳」私房菜在觀塘某工廈的十二樓,並以中式私房菜為主,客人可以跟據自己的喜好預先跟餐廳訂好當天的菜式。潮州滷水鵝 ($145)👍👍👍👍滷水鵝下層是鵝件,上層則是鵝片,鵝肉滷得非常入味,並輕輕滲出滷水香料的香氣。二人套餐($968)香芒沙拉大蝦球👍👍👍👍這個沙律用了新鮮的生果粒和沙律菜,生果上面放有一隻炸至金黃色大蝦球,再加上香芒沙律醬,味道香甜又清爽,亦為我們當天的晚餐作一個清新的開始。什菌大蜆豆腐湯👍👍👍👍👍吃完一個涷食的沙律,接著一碗熱騰騰的什菌大蜆豆腐湯暖暖胃。奶白的湯底放入了什菌,豆腐和一隻大蜆,蜆肉清甜爽口,豆腐嫩滑,湯味濃厚。東星二食 - 椒鹽骨👍👍👍👍👍東星班起肉後,骨腩部分做成椒鹽骨。薄薄的脆漿包著頭胸,炸至金黃酥脆,再撒入椒鹽,味道不但惹味,香脆的口感更令人吃完一件接一件。東星二食 - 西蘭花炒班球👍👍👍

潮州滷水鵝 ($145)

潮州滷水鵝

二人套餐($968)

東星二食 - 西蘭花炒班球

起了肉的東星班球跟西蘭花同炒,啖啖肉的班球,肉質細緻鲜嫩,伴以西蘭花就更加健康。

白胡椒爆炒南非鮑魚

菜式用了南非的鮑魚,size 比湯匙還要大。鮑魚入口爽彈並帶點煙靱,而當中最特別是用了白胡椒爆炒,白胡椒的獨有香氣和味道令鮑魚的味道更突出。

蒜蓉粉絲蒸蟶子皇

蟶子皇簡單用了蒜蓉粉絲蒸,蟶子鮮甜的味道跟惹味的蒜蓉,蒜香味四溢,亦令蟶子的味道提升。

士多啤梨骨

深紅顔色的士多啤梨醬汁包著炸至香脆的一字骨,酸甜的士多啤梨骨令人胃口大開。

碧綠炒花枝

這個是花枝片配合菜芯,薄片的花枝片爽口又不靭,菜芯炒得碧綠,鑊氣十足。

經典富瑤炒飯

這個足料炒飯用了南非鮮鮑魚、瑤柱、金華火腿、蔥花再加上秘製醬汁搭配而成。多種不同的配料配合得宜,而且份量十足。

芒果布丁

套餐還包括甜品,當天是芒果布丁,可以配合花奶同吃。

室內環境

Menu
2019-03-01 570 瀏覽
友人極力推薦「御膳私房菜」,跟著在網路上看到好潮如潮,今晚和愛人來試。這裡由於是私房菜,餐廳為了確保食材新鮮。所以訂位時,餐廳會提供菜單給客人選擇,當晚餐廳會按照客人預訂菜單上菜,客人只需坐著等吃。我要兩位套餐$930,包括六餸一湯一炒麵和是日甜品。麻辣手撕雞一份,雞肉伴左青瓜絲,配上麻辣味,令到涼菜,更加開胃。薑蔥炒大肉蟹一只,鑊氣十足,蟹肉鮮甜,我覺得這個傳統的做法是最好味道的。什菌豆腐大蜆湯,蜆湯味道鮮味,熱道十足,我最喜歡喝熱辣辣的湯。白胡椒香爆南非鮑魚兩只,第一次吃鮑魚用白胡椒炒,想不到味道獨特,創意可嘉。流沙黃金蝦2只,醎蛋王做的流沙,鋪滿了蝦殻,而蝦殼又炸得很脆,忍不了連蝦殼蝦肉一起吃,這才可以物盡其用。士多啤梨骨,大大塊的骨排,配上士多啤梨汁,吃完都不會覺得肥膩感。蟹油銀芽炒麵,炒麵鑊氣十足,如果蟹油少些會感覺好些。蒜蓉炒時菜,採用了芥蘭,以現今健康標準來説,每餐美食都要用蔬菜🥬來增加均衡飲食。當天剛巧推出鹵水鵝片,店員為我們準備了一碟免費的,這個鹵水味道很不會太醎,八角味道濃,配上蒜蓉白醋,味道就更好。是日甜品:芒果布丁🍮,可以加淡奶,我就喜歡不加奶,因為可以吃到芒果

我要兩位套餐$930,包括六餸一湯一炒麵和是日甜品

蟹油銀芽炒麵,炒麵鑊氣十足,如果蟹油少些會感覺好些。

是日甜品:芒果布丁🍮,可以加淡奶,我就喜歡不加奶,因為可以吃到芒果味。

2019-02-15 1144 瀏覽
這間私房菜館已經來了好幾次,每次來都有驚喜! 今次因為提早團年兼賀老爸生日,不作他想來了這店光顧。 今次因應老爸的要求,保留了部份滿意的菜式,也新加了一些菜式。砂窩大魚頭豆腐湯湯色奶白,帶著淡淡的魚味,如果味道再濃郁一點就更好。麻辣鹵水拼盆 豬大腸,豬肚:豬大腸和豬肚鹵得入味, 質地較腍;雞絲青瓜: 味道仍舊麻辣, 吃得兩老舌頭發麻!富貴金龍選了老虎斑,魚肉起肉炸,色澤金黃;兩種炸法各有千秋,吃起來香脆可口。白胡椒爆炒鮑魚仍舊美味! 白胡椒汁多香少辣, 鮮鮑魚雖不太厚身, 但爽口彈牙!黃金蝦都保持水準,炸得香口,蝦肉彈牙。蒜蓉粉絲蒸蟶子蟶子很大隻, 生熟剛剛好;原隻蒸的, 蟶子肉質嫩滑又彈牙, 原汁原味! 士多啤梨骨酸甜的士多啤梨汁, 加上大大件肉排,十分匹配。招牌炒飯份量大而材料多,內有粒粒鮑魚,飯粒不會富貴太乾,就算已經吃得很飽,都忍不住要吃一碗。今次又是飽得捧著肚離開。 。

砂窩大魚頭豆腐湯
湯色奶白,帶著淡淡的魚味,如果味道再濃郁一點就更好。

麻辣鹵水拼盆
豬大腸,豬肚:豬大腸和豬肚鹵得入味, 質地較腍;
雞絲青瓜: 味道仍舊麻辣, 吃得兩老舌頭發麻!

黃金蝦都保持水準,炸得香口,蝦肉彈牙。
蒜蓉粉絲蒸蟶子

士多啤梨骨
酸甜的士多啤梨汁, 加上大大件肉排,十分匹配。

今次又是飽得捧著肚離開。 。
2019-01-25
團年飯
  • 白胡椒爆炒南非鮑魚
  • 士多啤梨骨
  • 蒜蓉粉絲蒸蟶子
  • 招牌御膳炒飯
  • 麻辣滷水拼盤
2019-01-19 2211 瀏覽
朋友食完觀塘敬業街敬運工業大廈的御膳讚不絕口,令我忍不住預早訂了位及揀了個套餐$930。餐廳裝修簡單別致。麻辣手撕雞手撕雞配上青瓜絲,一軟一爽的,口感非常配合。加上少許麻辣的味道,吃下去更加滋味。什菌豆腐大蜆湯湯的味道很鮮,完全吸收了大蜆的精華。而且除了大蜆外,湯中還有豆腐和什菌其他配料,可以說是一道簡單但十分好喝的湯。花雕雞油蛋白蒸大肉蟹先說說肉蟹,蟹很大隻,完全是啖啖肉。蟹的肉身很爽,而且很新鮮,不需什麼花巧,就咁清蒸已經很好吃。而蛋白蒸得剛剛好,配上花雕及雞油,蛋白的味道也得以提升。白胡椒香爆南非鮑魚廚師十分細心,將鮑魚的內臟及殼去掉。鮑魚很新鮮所以肉身非常爽,而且炒得剛剛好,配合胡椒的香味令人吃得津津有味。流沙黃金蝦蝦身很大隻,配合鹹蛋黃一起炒,未吃已聞到濃濃的蛋黃香。吃下去時每個味蕾都充滿蝦的鮮味及蛋黃的濃味,最後我們直情連殼也吃掉。士多啤梨骨沙拉骨食得多,士多啤梨骨還是頭一次吃。軟熟的肉,配上濃厚的士多啤梨汁,而且一咬下肉身已離骨,吃下去非常方便。汕頭鹵水鵝(例牌)鹵水浸得鵝身很入味,而且鵝肉很軟淋。雖然吃了很多肉,還是忍不住一吃再吃,因為鹵水的味道真的很出色。蟹油銀芽炒麵

餐廳裝修簡單別致。

花雕雞油蛋白蒸大肉蟹
先說說肉蟹,蟹很大隻,完全是啖啖肉。

士多啤梨骨

汕頭鹵水鵝(例牌)

蟹油銀芽炒麵
麵炒得很乾身軟熟,配合銀芽的爽脆又可增加口感。加上蟹油更令炒麵的味道和香味提升不少。

蒜蓉炒時菜
吃了那麼多肉係時候吃點菜。白菜仔炒得很綠,吃下去非常爽。吃完整個人也感覺沒那麼膩。

雲呢拿布丁
飯後甜品,布丁有淡淡的雲呢拿味,而且甜而不膩為整頓晚餐畫上完美的句號

總括來說,今晚吃的餸菜水準很高,而且材料全都很新鮮,值得再來。
  • 白胡椒爆炒南非鮑魚
  • 花雕雞油蛋白蒸大肉蟹
3天前 24 瀏覽
隱藏於工廠大廈的深處沒有門面沒有修飾沒有招牌提早一星期已把餐單選好先來前菜的麻辣手撕雞麻辣味配上清爽的青瓜是絕佳的開胃口前菜大肉蟹用上避風塘去炒炸蒜酥口感脆脆帶點焦香有令人有一口接一口的衝動大肉蟹巨大差不多有兩斤蟹鉗肉超飽滿沾一點香蒜入口真是天堂什菌豆腐大蜆湯有濃濃的海水味白胡椒香爆南非鮑魚有兩隻胡椒香氣在口腔內濃得化不開流沙黃金蝦緊接奉上香口惹味是非常邪惡的一道菜士多啤梨骨酸酸甜甜很醒胃三大支排骨啖啖肉吃得過癮最後是蟹油銀芽炒麵和蒜蓉炒時菜蟹油香較淡但吃得非常飽肚這晚絕對能吃得出師傅的功架
隱藏於工廠大廈的深處
避風塘炒蟹
2019-03-12
避風塘炒蟹
5天前 3 瀏覽
在觀塘的敬運工業大廈有一間私房菜在工業大廈中沒想到這裡的東西也蠻好吃的來到這裡先點一份魚湯來喝魚湯十分足料很濃郁的魚味和大蜆味喝到是那種煮了很久的湯麻辣手撕雞麻得十分過癮辣得不會太過適合不太吃辣的人生煎東星班我沒有吃過煎得這麼脆的魚而且這魚的肉質十分彈牙沒有煮得太過火剛剛好南非30頭吉品鮑魚扒鵝掌乾鮑比新鮮鮑魚的味道更濃郁鵝掌也十分好吃蒜蓉粉絲蒸蟶子皇蟶子皇超大隻加上吸收了蟶子皇精華的粉絲更添鮮美士多啤梨骨士多啤梨汁做的咕嚕骨十分好吃最後還有甜品芒果布丁小小的吃下可以感覺到芒果用料很多

在觀塘的敬運工業大廈

最後還有甜品
小小的
吃下可以感覺到芒果用料很多
2019-03-08 44 瀏覽
朋友介紹的一間私房菜,位於觀塘的一個工業大廈裹面。本是不懂路的我,找了好久!還跟男朋友嘈交才找到朋友已經幫我訂好所有菜色,一上去就對到門口,直接進去就有位置等食!好特別的茶壺,印有御膳本公司的名字,香港好多茶樓都不可能做。早已經放好位置,右手邊有一張今日菜單,其他的餐具已經放齊。話不多說,先來第一度菜"什菌大蜆豆腐湯"好多莞茜,蜆超大,豆腐非常滑,整個湯好鮮甜!第二度"香芒沙拉大蝦球"上面是炸過的大蝦放在芒果上,下面是沙拉,有菜,有好多水果,開胃菜!第三度"香煎花龍蝦"因為訂的時候會跟人數安排食物份量,不會浪費,所以我們2個人會是一隻龍蝦!小小的龍蝦,可不簡單!殼超薄,裹面啖啖肉,可能比其他大隻的還要多肉,好食到暈呀!在來是一條東星魚兩食,第四,五度"椒鹽骨,起肉炒球"椒鹽是非常香的,可是我們都怕骨,因為椒鹽味比較重,所以魚味不出。炒球好食多了,直接一口一口食到魚肉,還有隔壁的茜蘭花好入味,有點菜!第六度"士多啤梨骨"超級推介的一度菜!看起來好像甜酸骨,食起來可特別了!士多啤梨味甜甜的小小酸,排骨肉多骨小。最後第七度"白胡椒爆炒鮑魚"白胡椒比黑胡椒更加辣辣的,鮑魚好大一隻,超鮮甜!餐廳
朋友介紹的一間私房菜,位於觀塘的一個工業大廈裹面。
本是不懂路的我,找了好久!還跟男朋友嘈交才找到

早已經放好位置,右手邊有一張今日菜單,其他的餐具已經放齊。
話不多說,先來第一度菜"什菌大蜆豆腐湯"
好多莞茜,蜆超大,豆腐非常滑,整個湯好鮮甜!
第二度"香芒沙拉大蝦球"

第三度"香煎花龍蝦"
在來是一條東星魚兩食,第四,五度"椒鹽骨,起肉炒球"
第六度"士多啤梨骨"
超級推介的一度菜!看起來好像甜酸骨,食起來可特別了!
士多啤梨味甜甜的小小酸,排骨肉多骨小。
最後第七度"白胡椒爆炒鮑魚"
白胡椒比黑胡椒更加辣辣的,鮑魚好大一隻,超鮮甜!
餐廳還幫我地去掉不可以食的東西,太細心了吧

不要覺得奇怪,其實好多餐廳食飽魚都不會幫你去掉嘴巴位置,其實嘴巴位置是不可以食的!
最後來一個甜品"菠蘿鳥"
真的是鳥呀!好可愛。全部用不同的水果來做,色彩檳氛!好看又好食!
不過一定要一天前訂,要給師傅用時間用心去做。
不愧是最優秀開飯廣東菜館,果然實至名歸
題外話/補充資料: 服務員超級好!冷氣大會幫我關細一點,外賣盒都不會收錢,還直接給我背心袋!
2019-03-07
2019-03-04 52 瀏覽
新年過後,返工就最期待係去食開年飯好幸運公司全個部門食完開年飯之後自己上司再請左我哋幾位同事再去食多餐開年飯今次就去咗公司附近嗰間私房菜度開餐我哋叫咗個大概千七蚊四位用嘅套餐首先係「香芒沙律大蝦球」好大碟嘅蝦球沙律見到蝦球下面放着嘅芒果旁邊仲有拌勻左嘅沙律好開胃「大蜆什菌豆腐湯」食完沙律就飲返碗湯佢嘅大蜆集菌豆腐湯因為用蜆黎煲,所以啲湯好清甜「大肉蟹」我地選左薑蔥黎炒好惹味,肉蟹既肉都好多而且殼佢地預先開定,好細心「生煎東星班」多數食東星班都係用清蒸嘅煮法用煎既方法真係好特別而且仲可以保留到肉緊既嫩滑同鮮味,食唔停口「白胡椒爆炒南非鮑魚」鮑魚配白胡椒醬汁味道好特別,少少微辣,煮得好入味而且鮑魚唔算韌,易入口「江南百花雞」將蝦膠釀入雞入面一齊蒸雞肉好嫩滑,好好味「上湯浸時菜」食咁多肉,梗係要食番個菜佢碟菜份量都幾多清清地,幾好「蟹油銀芽炒麵」最後個炒麵都幾大碟不過我地實在太肚餓所以好快食晒「芒果布丁」

新年過後,返工就最期待係去食開年飯
好幸運公司全個部門食完開年飯之後
自己上司再請左我哋幾位同事再去食多餐開年飯
今次就去咗公司附近嗰間私房菜度開餐

我哋叫咗個大概千七蚊四位用嘅套餐

首先係「香芒沙律大蝦球」
好大碟嘅蝦球沙律
見到蝦球下面放着嘅芒果
旁邊仲有拌勻左嘅沙律
好開胃

「大蜆什菌豆腐湯」
食完沙律就飲返碗湯
佢嘅大蜆集菌豆腐湯
因為用蜆黎煲,所以啲湯好清甜

「大肉蟹」
我地選左薑蔥黎炒
好惹味,肉蟹既肉都好多
而且殼佢地預先開定,好細心

「生煎東星班」
多數食東星班都係用清蒸嘅煮法
用煎既方法真係好特別
而且仲可以保留到肉緊既嫩滑同鮮味,食唔停口

「白胡椒爆炒南非鮑魚」
鮑魚配白胡椒醬汁
味道好特別,少少微辣,煮得好入味
而且鮑魚唔算韌,易入口

「江南百花雞」
將蝦膠釀入雞入面一齊蒸
雞肉好嫩滑,好好味

「上湯浸時菜」
食咁多肉,梗係要食番個菜
佢碟菜份量都幾多
清清地,幾好

「蟹油銀芽炒麵」
最後個炒麵都幾大碟
不過我地實在太肚餓
所以好快食晒

「芒果布丁」
2019-02-18
2019-02-28 63 瀏覽
隱世觀塘美食私房菜近排成日食日本野都好想食返啲粵菜,諗住約埋三五知己去啲冇咁多人嘅地方食餐好嘢飲下啤酒,所以就Search下睇吓朋友公司附近有咩私房菜好食,跟住睇到呢間御膳私房菜好似唔錯,就膽粗粗上去一試。話晒叫私房菜當然係啲隱蔽啲嘅地方,環境簡單但係私密度高,都係得四枱人左右,唔會太嘈。我哋叫咗個四人餐。嗰度冇酒牌所以我哋自己帶咗啲啤酒上去飲,當然其他汽水會有得叫。麻辣鹵水拼盆-有大腸、金錢肚、手撕雞,呢碟麻辣滷水拼盤好啱香港人口味,麻辣得來唔會太辣,而且啲滷水好入味,食落好惹味。砂鍋什菌龍躉骨湯- 鍾意飲魚湯嘅我當然對魚湯有要求,果然不負眾望,呢碟龍躉骨湯好有魚味,應該淆左唔少個鐘,而且好鮮味又有啲什菌伴湯同啲龍躉味好夾。汕頭鹵水鵝-滷水夠入味,鵝肉夠新鮮。薑沖炆龍躉腩- 龍躉腩大大塊,又夠鮮味,啲伴汁同啲肉好夾,食完一舊再想食一舊。金絲翡翠鳳尾蝦4只-呢碟菜一嚟到眼前一亮,因為排碟排得好靚,好有視覺享受,睇落都知好食,當然食落一樣係表裏如一,蝦有蝦味新鮮彈牙,元貝有元貝味。白胡椒爆炒南非鮑魚4只最期待嘅一碟鮑魚,用胡椒炒果然唔同啲,鮑魚非常彈牙好有口感,我哋差啲連啲汁都撈埋嚟食。
隱世觀塘美食私房菜

汕頭鹵水鵝-滷水夠入味,鵝肉夠新鮮。

白胡椒爆炒南非鮑魚4只

士多啤梨骨
呢碟士多啤梨骨炒得好入味,啲士多啤梨汁入晒啲骨度,真係食到舔舔脷,其實拎你伴飯就最好,不過因為我哋太飽冇叫到白飯。

金華玉樹雞半只
重頭戲玉樹雞半隻,原來啲金華火腿伴雞食味道可以咁夾,啲雞夠滑,金華火腿唔會太咸仲有啲甜味,食落個味超夾。

蟹油銀芽炒麵
炒麵一條條唔會黏住晒,新鮮炒,硬度夠,啲蟹油好香。

上湯浸時菜
有西蘭、雜菌等,上湯夠甜,啲西蘭花好入味,唔錯。

甜品芒果布丁-
睇吓當天有乜是日甜品,嗰日我哋食芒果布甸加埋煉奶簡直係完美嘅句號。

整體來講有咁嘅私房菜水準非常唔錯,而且係一個工廠咁隱蔽我諗都唔會太多人識黎所以是密度都幾高,約埋三五知己黎傾吓計係一個唔錯嘅選擇。
2019-02-24 98 瀏覽
麻辣鹵水拼盤有牛肚,豬大腸,青瓜雞絲。 鹵水味足, 麻辣味只是配角。所以食多多都唔怕。鹵水鵝 下列 (要預定)外肥內瘦,瘦肉入口即溶, 喜見餐廳有心思研發新菜式, 飲食業競爭大,呢間私房菜咁受歡迎是有原因既。金湯海皇翅每人一鍋咁上 ,見到金黃色很開胃。 材料不簡單。同行朋友唔食魚翅,我照單全收。 煎東星班大肉蟹一隻 古法蒜子煮肉厚,滋味無窮蒜蓉粉絲蒸特大蟶子朋友喜見咁大隻蟶子,蒜蓉很多。士多啤梨骨呢個大肉細路都岩。抄菜招牌御膳抄飯有牛肉,蝦,帶子。很豪華也很match. 甜品每人一杯布甸 。劃上完美句話Share相係facebook可以得到汽水一支。
麻辣鹵水拼盤

鹵水鵝 下列 (要預定)

金湯海皇翅

煎東星班

大肉蟹一隻 古法蒜子煮
肉厚,滋味無窮

蒜蓉粉絲蒸特大蟶子
朋友喜見咁大隻蟶子,蒜蓉很多。

士多啤梨骨
呢個大肉細路都岩。

抄菜

招牌御膳抄飯
有牛肉,蝦,帶子。很豪華也很match.

甜品
每人一杯布甸 。劃上完美句話

Share相係facebook可以得到汽水一支。
2019-02-24 77 瀏覽
預先同餐廳預定好食物,原來係觀塘b1出口行都幾方便。今次根據budget叫左4人餐 套餐c, 其實餐廳有好多招牌菜,真係樣樣都想食。 $480位 , 一坐低就有麻辣鹵水拼盤, 鹵水好入味 , 牛肚好嫰滑,雞絲大小岩好。 另加,鹵水鵝 下列 (要預定),因為現場有fans, 就預先叫一份試試。 鵝肉入口即溶,令人食指大動。金湯海皇翅,內有鮑魚絲,螺片,材料豐富。大肉蟹一隻,我們揀左用 古法蒜子煮,真材實料,啖啖肉。有人最愛呢個蒜蓉粉絲蒸特大蟶子,終於上場喇。 蒸到岩岩好。 加上粉絲好正士多啤梨骨,呢個好惹味,又一招牌菜。生煮東星班,呢個比起蒸既魚係更有水準招牌御膳抄飯,食到呢度已經好飽 但都突然多個胃食到兩碗。因為真係好多牛肉,蝦同帶子。 甜品,好食。
預先同餐廳預定好食物,原來係觀塘b1出口行都幾方便。