御膳

Imperial
2018-09-05 508 瀏覽
今晚我與姊妹們走到觀塘“御膳”食私房菜👭🏻👭🏻我哋揀了一個十全十美的4人套餐🍽究竟有咩食,真係巴閉喇有🐟魚🦐蝦🦀蟹🐚蟶子同🐥雞,十分豐富,款款菜式都夠火鍋有鑊氣, 道道菜都很香噴噴。如果唔預早book位,walk in就一定無位,今日仲要星期二,都full booking,想食就要快快訂位囉~😉😉😉1)麻辣鹵水拼盆 - 有豬大腸、金錢肚同手撕雞, 鹵水汁很入味,先甜後麻辣,層次分明,相當過癮😍😍。 2)砂鍋什菌龍躉骨湯 - 豆腐超滑,湯是乳白色的,淡淡的薑味,魚嘅鮮甜味已隨後逐漸增強,果真不錯😁😁。3)菊子魚,東星斑12兩(養魚) - 魚炸的脆粉很薄,一點都不油,而且仲有柚子蜜的香甜,好得👍🏻👍🏻。4)蒜蓉粉絲蒸蟶子皇4只 - 蟶子大大隻,而且好新鮮,粉絲索曬所有的精華,美味之極🤩🤩。 5)金絲翡翠鳳尾蝦4只 - 鳳尾蝦爽甜新鮮,配上節瓜及冬菇更清甜👏🏻👏🏻。6)士多啤梨骨 - 很香甜一點都不酸,啖啖肉,份量十足🙌🏻🙌🏻。7)金華玉樹雞半只 - 雞肉滑,金華火腿甘香,連條菜都甜過人😌😌。 8)蟹油銀芽炒麵 - 嘩,究竟點做到架,炒到一點油都沒有,而且好香口,好好味呀~🤤🤤🤤 .9)碧綠
今晚我與姊妹們走到觀塘“御膳”食私房菜👭🏻👭🏻
我哋揀了一個十全十美的4人套餐🍽

9)碧綠炒花枝片 - 火喉十足,蔬菜相當新鮮翠綠,very good😋😋。

10)甜品 - 芒果布丁,比較平凡,都算ok啦~👌🏻

我哋4人食得十分滿意✔💯,他們的菜式款式相當多,份量亦大大份,我哋已決意下次一大班friend必定會再嚟幫襯。
  • 士多啤梨骨
  • 蒜蓉粉絲蒸蟶子
  • 金華玉樹雞半只
  • 麻辣滷水拼盤
  • 蟹油銀芽炒面
  • 砂鍋大魚頭豆腐湯
今日我同好姊妹殺入觀塘尋找美食,在工廠內有好多唔同餐廳!這間私房菜網上見到好多客人大讚,所以早早訂了品嚐一下先簡單像家庭式的格局,無特別裝修;主要有5-6張圓枱,由2位服務生全權主理,有禮又快手,讚賞我們選擇了花龍蝦餐1. 雜菇大蜆豆腐湯這個湯真的太太太好飲啦魚味好香濃,又有蜆的鮮甜,配上雜菇及滑滑豆腐,飲完這個湯真係靚咗,唔會口渴,真材實料!2.麻辣青瓜雞絲好香麻辣的青瓜雞絲,青瓜好爽脆又清新;雞絲都好香滑,配上粒粒芝麻,好野味喔3.香煎龍蝦配麵條龍蝦可以選擇香煎、上湯、芝士3種煮法,我們選了香煎,煎得十分靚,好多肉好肥美爽口彈牙,又有膏喔!超級好味,配上脆脆麵條,好脆口;另外有一碗汁是配麵條,又是另一食法,不同特色,但口感味道都絕佳4.蒜蓉粉絲蟶子蒜蓉炸香了,好脆!加了紅椒、香蔥;蟶子好新鮮好彈牙,口感一流;配下面的滑滑入味粉絲,又是食唔停口的5.花雕蛋白龍躉球It would be recommended on 29th (Wed) PM or 31st (Fri).蛋白好滑滑,蒸得剛剛好;龍躉口感一流,好彈牙有魚味,魚皮好滑,滿滿骨膠原!我最愛的魚魚!6.白胡椒爆炒鮑魚白胡椒好

我們選擇了花龍蝦餐

蒜蓉蟶子粉絲

我最愛的魚魚!
6.白胡椒爆炒鮑魚
白胡椒爆炒鮑魚

白胡椒好香,麻麻的感覺!汁剛剛好;鮑魚好腍好有口感,薄薄的不用太厚,質感剛剛好!

7.士多啤梨骨
士多啤梨骨

士多啤梨骨期待咗好耐,好有口感!肉好香好好食,也很喜歡這個汁!配上芝麻,更香!

8.蟹油炒麵
麵油炒麵

好香好脆!這個蟹油炒麵是我食過最香的炒麵!有芽菜、洋蔥、芝麻香蔥作配料,全都野味!麵唔會好油,口感好好,彈牙又野味!

9.芒果布丁
芒果布丁

甜品是芒果布丁,有粒粒芒果肉,布丁好香滑,連花奶同上,讓客人自己選擇加多少花奶,好滑又唔會太甜的甜品,好完滿的餐點!

好好味道,一定會再帶家人朋友來,材料新鮮好味道,令人味覺有好好享受!服務也很好,換碟收碟快手又有禮

2018-08-21
白胡椒爆炒鮑魚
麵油炒麵
芒果布丁
2018-08-07 1449 瀏覽
好耐冇同屋企人食飯 ,所以今晚特登揀咗間中式餐館同 屋企人一齊家庭樂一下!!如果唔係openrice, 應該好難會搵到呢間位於觀塘工業區內非常 隱蔽嘅私房菜館🙈餐廳裝修簡約用木趟門間隔成兩個空間,宛如VIP房嘅感覺。香芒沙律大蝦球沙律份量相當多 芒果清甜 蝦球炸得香口!沙律菜新鮮,而且仲有非常多嘅青蘋果切粒,自然地帶出果甜、口感爽脆之餘仲非常健康!花雕雞油蛋白蒸大肉蟹肉蟹都算幾大隻, 而且肉質嫩滑得嚟彈牙,而且真係名副其實:啖啖肉!我鍾意配搭佢個花雕雞油蛋白一齊食, 有淡淡嘅花雕酒香,加上蒸得滑嫩嘅蛋白,口感豐富👍🏻生煎東星班煎魚上菜嘅時候仲係熱辣辣,而且煮嘅時間拿捏得啱啱好👏🏻外皮煎得好香脆,但入面嘅肉質卻係鮮嫩無比,猶如蒸魚一樣,一啲都唔鞋口,更無腥味,味道非常好👍🏻白胡椒爆炒南非鮑魚食鮑魚通常都係清蒸,好少食白胡椒爆炒呢個煮法,估唔到味道又幾唔錯!😍 白胡椒香濃得來又唔會遮蓋咗鮑魚嘅鮮味💕 鮑魚大隻又厚肉,食落去好彈牙👍🏻蒜蓉粉絲蒸蟶子王爸爸大讚蟶子比屯門食開海鮮嘅地方更為新鮮,大隻且肉質爽口鮮甜👍🏻 加上蒜蓉粉絲呢個最佳配搭,一人一隻真係唔係幾夠喉😂江南百花雞見到菜名幾得意,但

餐廳裝修簡約用木趟門間隔成兩個空間,宛如VIP房嘅感覺。

香芒沙律大蝦球

花雕雞油蛋白蒸大肉蟹

生煎東星班

白胡椒爆炒南非鮑魚

蒜蓉粉絲蒸蟶子王

江南百花雞
見到菜名幾得意,但以為都係普通雞, 但原來呢味百花雞係廣東四大名菜之一 將蝦膠同豬肉釀喺雞皮上面, 兩者竟然好似融為一體地毫無違和感!"雞件" 入口滑溜口感佳,
蝦膠異常鮮爽彈牙,真係令人一試難忘😋

上湯浸時菜
雖然係簡單嘅菜式, 但以最新鮮嘅蔬菜, 可以帶出最佳嘅滋味, 亦係清腸胃之選🤭

招牌御膳炒飯
炒飯炒得粒粒分明, 唔會太乾身亦都唔會太油膩! 炒飯仲非常揼本同足料地加咗好多嘅帶子一齊炒,吊出飯香之餘仲加強口感, 令到我呢個飯桶忍唔住食完一碗又一碗!😂

甜品
我哋揀咗椰汁同芒果布甸, 試得出係自家製之作,因為真係落足料!香滑又夠味😍
2018-08-01 1523 瀏覽
今晚約左班中學同學出來聚舊,這間私房菜之前我同親戚來食過,大家都覺得不錯。於是介紹同學仔-齊來食!我見到而家在openrice也可以訂位,但之前我是用whatapps訂位的,所以今次我懒也用返whatapps訂,訂位後好快有專人回覆,及會send好多不同價錢套餐比我地揀,其實同我上次食的菜式大同少異!但這裡係私房菜當然也可以自選菜式啦,而且可要求少鹽少油另外還會收到清晰指示點去,收費也很清晰,免加-茶位$2及只收現金。揀完合適自己的套餐後,可早點通知他們易於準備食材!今晚我地按指示在地鐵B出口出發(其實在 鱷魚恤大廈出都可以),向住投注站方向行,在投注站左轉直行到街尾,便會看到對面是麗港城,在街尾右轉直行到一棟舊式工廠大廈停車場,入到停車場撘lift上去便到了。環境當然不是華麗那種,所以大家會專注食物味道!另一發現在facebook 讚好及share相片,便會送-枝枝裝汽水,優惠咁正當然要分享啦,最後我地每人有-枝免費汽水我地套餐有:麻辣滷水拼盤有麻辣牛肚和滷水豬大腸,兩者好淋好入味,碟中間有麻辣沙律,對於我地不食得辣會覺得好辣,但好惹味,中意食辣的人會喜歡!金銀蒜蒸龍躉腩蒜蓉香濃,龍
當然要分享啦,最後我地每人有-枝免費汽水

我地套餐有:
麻辣滷水拼盤
金銀蒜蒸龍躉腩
蒜蓉香濃,龍躉皮有豐富骨膠原,腩肉厚身,但肉質嫩滑,略嫌份量少,不夠喉

薑蔥炒大肉蟹
肉蟹大隻,賣相吸引
有五種煮法選擇,我地揀左薑蔥炒,已經覺得好好味
蟹本身多肉,蟹鉗大隻肉厚,成隻肉質鮮嫩,無得頂

蒜蓉粉絲蒸聖子皇
聖子有筷子般長度。肉質鮮甜及無沙,粉絲吸收了蒜蓉汁和聖子汁好美味,拌飯-流

士多啤梨骨
食落有好香士多啤梨味,骨同肉比例均勻,好惹味

金華玉樹雞半只
面頭有金華火腿片,原本以為係咸的,食落係甜甜蜜的,好特別
而雞肉連雞胸都係嫩滑的

蒜蓉炒芥蘭
芥蘭炒得清爽脆口,不會過硬,不會太油

蟹油銀芽炒麵
蟹油香口,可惜面質過硬太乾,-般

菠蘿鳥
其實係-大盤生果盤,將菠蘿整成一個雀鳥般,賣相有趣
生果有整個菠蘿(味道香甜),奇異果(味道清新),提子,士多啤梨,藍莓等,各種生果都好食好甜

麻辣滷水拼盤
菠蘿鳥
2018-07-31
薑蒽炒大肉蟹
2018-07-24 1724 瀏覽
店舖位於工廠大廈,與觀塘地鐵站只有幾分鐵距離,電梯大堂環境乾淨,晚上也有幾部電梯運作,不用排隊等候。店門面以木作牆身,沒有招牌,不過也很容易辨認。店內環境乾淨利索,全木質椅桌組合,簡潔舒服。餐廳七點多開始洛澤不絕,基本看去全是訂坐客人。餐廳套餐款式多,顧及到不同人數的客人,相應提供不同選擇。隻隻新鮮大肉蟹異常吸引,選擇了大肉蟹二人套餐。麻辣手撕雞一份青瓜清爽脆甜,手撕雞肉質結實彈牙,雞皮薄而無膏,味道香而微麻辣。什菌豆腐大蜆湯鮮湯奶白濃香,入口鮮甜帶蜆香,什菌鮮嫩、豆腐滑不溜口,蜆肉彈牙富鮮味。四川香辣炒大肉蟹一只店家有七款煮法,花雕、香辣、避風塘等任君選擇。上桌豪華大氣,花椒等配料灑滿碟,色澤鮮豔奪目。肉蟹整隻個頭很大,肉質絲絲分明而嫩滑有韌度,味道香而微辣沒遮掩蟹的鮮味,套餐的重點菜之一。白胡椒香爆南非鮑魚鮑魚個頭大而厚肉,肉質爽口彈牙帶韌性,白胡椒香而不濃,把鮑魚鮮味帶出,更顯鮮甜。流沙黃金蝦黃金色澤帶流沙感,蝦肉完整新鮮飽滿結實,咬下彈牙爽口,流沙咸香適中,惹味卻不會過咸。士多啤梨骨整支很大,肉黏附在主骨上,肉質結實彈牙爽口,醬汁附在骨上,味道酸酸甜甜,惹味過癮。蟹油銀芽炒麵芽

店門面以木作牆身,沒有招牌,不過也很容易辨認。

隻隻新鮮大肉蟹異常吸引,選擇了大肉蟹二人套餐。

四川香辣炒大肉蟹一只

白胡椒香爆南非鮑魚

流沙黃金蝦

蒜蓉炒時菜

芥蘭爽而鮮嫩,蒜香味濃,帶油潤感。

甜品
士多啤梨紅豆椰汁糕
師傅把草莓雕成花朵,雕功一流,椰汁糕質感軟滑柔韌Q軟,紅豆香甜而不膩灑在椰汁糕上。

整體來說,套餐組合已有九道菜,款式豐富多樣,上桌大氣入口美味,服務體貼,地點方便,環境舒適,私房菜高質之選。
  • 香辣炒肉蟹
  • 士多啤梨骨
  • 流沙黃金蝦
6天前 25 瀏覽
9月11日 精品海鮮餐兩位用 麻辣手撕雞一份青瓜絲清爽脆甜;手撕雞肉質結實彈牙,加上鋪面的芝麻粒,味道香口帶點麻辣。什菌豆腐大蜆湯鮮湯香甜帶蜆香,什菌鮮嫩、豆腐滑不溜口,蜆肉彈牙鮮甜。花雕蛋白蒸龍躉球特選的龍躉片肉質鮮嫩紮實,配上同樣幼滑的蒸蛋白同食,入口綿絮細膩,加上幽幽的花雕酒香,味道醉人。花雕雞油蛋白蒸大肉蟹一只肉蟹整隻個頭很大,肉質絲絲分明而嫩滑有韌度,味道帶花雕香而更突顯蟹的鮮味,再以蒸蛋白作底,入口嫩滑,套餐的重點菜之一。金絲翡翠鳳尾蝦2只蝦肉完整新鮮飽滿結實,咬下彈牙爽口,味道清甜雅緻,底層瓜蒸至軟腍,入口瓜香絲滑。蒜蓉粉絲蒸蟶子皇2只蟶子肉身豐盈飽滿,肉質彈牙有嚼勁,沒有半分沙石,而香脆的炸蒜亦為傳統的煮法增添口感,十分惹味。蒜片牛柳粒牛柳粒肉質同樣細嫩,嚼起來非常順滑,沒帶任何筋腱;而蒜香味則濃郁而毫不搶味,恰到好處。蟹油銀芽炒麵芽菜新鮮爽口,蟹油吸附於炒麵上,味道香濃,炒麵幼細質感煙韌富彈性,濃而不咸。芒果布甸布甸質感超水潤滑嫩,芒果味香濃帶些果粒。
9月11日 精品海鮮餐

兩位用

什菌豆腐大蜆湯
鮮湯香甜帶蜆香,什菌鮮嫩、豆腐滑不溜口,蜆肉彈牙鮮甜。

花雕雞油蛋白蒸大肉蟹一只

金絲翡翠鳳尾蝦2只

蒜蓉粉絲蒸蟶子皇2只

芒果布甸
布甸質感超水潤滑嫩,芒果味香濃帶些果粒。
觀塘工廈區真係極多隱世美食, 敬運工業大廈12F呢間御膳都係其中一員, 門口冇任何宣傳品, 完全靠口碑👍什菌大蜆豆腐湯一坐低坐左一陣就即刻有湯飲😍豆腐湯女士飲左皮膚又白又滑, 仲有湯入面有大隻蜆比你食🤤完全無加味精, 鮮甜味就靠蜆肉帶出手撕雞青瓜絲拌入雞肉絲, 混入麻辣醬料非常惹味開胃👍作為頭盤, 安排非常妥當大肉蟹隻蟹真係極極極大隻🙈2個人黎食真係有d 吃不消, 咁新鮮既肉蟹, 我地揀左薑蔥炒最能夠突出到鮮甜味又唔會蓋左蟹肉味, 隻蟹唔單止淨係大, 肉質都非常爽甜, 完全感受到係即劏即食既感覺😍蟶子炸蒜, 香蔥, 辣椒粒蒸蟶子係最穩陣既做法👍保持到鮮味又唔會太搶, 而且用粉絲墊底, 可以吸收晒蒸出黎既鮮汁, 如果個咀夠大, 一啖過食係最為理想😍金絲翡翠鳳尾蝦呢個菜就真係私房菜獨有既菜式, 酒樓係唔會咁有心機同你砌到咁靚架😂鮮甜爽滑大蝦上面配左幾條魚翅, 大大增加左美感😍花雕蛋白蒸龍躉球呢個菜式亦算有誠意, 用花雕黎蒸龍躉做法創新, 配上蛋白能夠增添龍躉球既層次感😋蒜片牛柳粒食左咁多海鮮, 係時候食番d 肉, 蒜片一向最夾牛柳粒, 所以個味道係唔會fail, 預期之內不過不失💪蟹油炒麵

蟹油炒麵

用左頭先大肉蟹既蟹油黎炒呢個麵, 本身個麵炒得非常乾身, 唔會一patpat 野咁👍👍唔會好油膩之餘仲有少少蟹香添😍

香芒布甸

最後當然要食番個甜品, 香芒布甸都係正常味道啦, 芒果粒都算多既👍

2018-08-28 93 瀏覽
朋友生日,又唔想去酒樓,但又想食吓中菜呀海鮮咁,揾揾下見呢間菜式特別,又係私房菜,咁就試下佢啦。私房菜多數都係厨師發辦,呢間都唔例外,先WhatsApp 訂位,然後傳幾款菜單我地揀。最後揀咗呢個:6位用麻辣鹵水大拼盆:麻辣牛肚用咗金錢肚做,爽口又有咬口,唔會好硬,麻辣味香口夠麻,咀唇好似有電咁😂,大腸鹵得夠入味唔會un, 青瓜雞絲青爽有麻香花雕蛋白蒸龍躉球:龍躉清蒸就食得多,用蛋白蒸都係第一次,魚肉有6件唔算大塊,火喉啱啱好唔會過熟嚡口,養魚無泥味,就知餐廳對食材有要求。蛋白先係精華所在,混埋啲魚汁嘅蛋白加上調教過嘅豉油,送飯一流。薑䓤大肉蟹2只:肉蟹多肉肉唔散新鮮!講真蟹我鍾意清蒸夠原味嘛,朋友要食炒蟹我都無所謂,揀薑䓤炒因為比較少調味品,想食鮮味。無失所望薑䓤爆炒非常有鑊氣,又保留到蟹肉鮮甜,師父功夫👍蒜蓉粉絲蒸大蟶子皇6只唔駛講食材新鮮梗好味啦,蒜蓉唔太咸唔會蓋過聖子嘅鮮甜,加幾粒炸蒜更添香味。士多啤梨骨:招牌菜,甜甜酸酸有士多啤梨清香,令大大舊肉都唔膩口,配合得好好金華玉樹雞半只:金腿嘅咸香味令雞味更特出,又一師父出色配搭之作蒜蓉炒時菜蟹油銀芽炒面:雖然食唔出蟹味,但味道較得好
最後揀咗呢個:6位用

麻辣鹵水大拼盆:

花雕蛋白蒸龍躉球:

薑䓤大肉蟹2只:

蒜蓉粉絲蒸大蟶子皇6只

士多啤梨骨:

金華玉樹雞半只:
金腿嘅咸香味令雞味更特出,又一師父出色配搭之作

蒜蓉炒時菜

蟹油銀芽炒面:
雖然食唔出蟹味,但味道較得好好,爽口唔油膩👍

菠蘿鳥:飯後果,擺盤好得意,吸睛度高😂😂👍
最後生日點少得壽桃呀😋
2018-08-25 83 瀏覽
二人行,工廈美食之旅, 同事一早預訂咗位, 今晚我哋去食私房菜。香芒沙律大蝦球, 沙律醬十足,但勝在唔係好漏, 同埋夠多沙律,食落口感好健康同清新。東星斑兩食,起肉炒球,椒鹽骨。 一魚兩食, 平時都食得多,估唔到細細條養魚, 都有咁多肉, 至於椒鹽骨方面, 完全唔油膩,住家式做法,但有大排檔嘅感覺。雜菌大蜆豆腐湯, 有一足料之選。 海鮮味十足,但完全唔腥。蒜蓉粉絲蒸蟶子皇,一人一隻。 大大隻,完全冇蒸到過火,一流。白胡椒爆炒鮑魚, 重點之選, 胡椒味十足,鮑魚啱啱好,唔會過硬又唔會未熟。士多啤梨骨, 前面嘅太吸引,令到呢個士多啤梨骨, 有啲失色, 同埋佢應該都係用啲人造色素, 加啲濃縮果汁整成,唔夠天然。碧綠炒花枝, 大大份,性價比十足。富瑤炒飯, 鮑魚,香蔥,瑤柱,金華火腿,火腿絲,蛋絲,淨係送都咁多種, 味道豐富,唔油膩。甜品, 芒果布甸, 自家製媽媽嘅味道。兩個人其實食唔曬,但係性價比真係好高,如果大食嘅都一定食得飽。

雜菌大蜆豆腐湯, 有一足料之選。 海鮮味十足,但完全唔腥。

碧綠炒花枝, 大大份,性價比十足。

甜品, 芒果布甸, 自家製媽媽嘅味道。

2018-08-19 106 瀏覽
今日同朋友來觀塘食私房菜,地點係位於成業街行到尾的敬業工業大廈,一上到來見到門口比較靜,原來入面已經坐咗超多客人,好满座。我同朋友今日揀咗個兩位用的套餐3, $968/兩位用,款式眾多,菜式精緻吸引。先黎一碗什菌大蜆豆腐湯,蜆大大隻,好鮮甜彈牙,湯都好濃郁美味,入口清甜。香芒沙拉大蝦球,沙律係用咗好多新鮮爽脆的蘋果同梨等,芒果嫩滑香甜,蝦球炸過好香脆爽口。蟶子,用蒜蓉辣椒蒸,大隻鮮甜,肉質彈牙爽滑,入口有嚼勁。東星,椒鹽起⻣炒,好惹味,肉質咸味中帶有嫩滑鮮甜。東星二食,起肉炒西蘭花,肉質軟稔,炒得好入味。白胡椒爆炒鮑魚,醬汁少少有白胡椒味,好香,同鮮甜的鮑魚味道好夾。碧綠炒花枝,菜心好新鮮爽脆,炒得夠入味,花枝煙韌鮮甜。士多啤梨⻣,好大份,士多啤梨醬好鮮甜,肉質好入味,咬落較結實多肉。最後食埋個甜品,芒果布甸,好香濃芒果味,溝埋花奶味好好食。

蟶子,用蒜蓉辣椒蒸,大隻鮮甜,肉質彈牙爽滑,入口有嚼勁。
東星,椒鹽起⻣炒,好惹味,肉質咸味中帶有嫩滑鮮甜。
東星二食,起肉炒西蘭花,肉質軟稔,炒得好入味。
碧綠炒花枝,菜心好新鮮爽脆,炒得夠入味,花枝煙韌鮮甜。

最後食埋個甜品,芒果布甸,好香濃芒果味,溝埋花奶味好好食。
2018-08-11 174 瀏覽
觀塘工業區中的私房菜,今次叫咗佢地既3人套餐! 1. 拼盤2. 雜菌龍骨湯3. (必食)生煎東星斑4. 聖子5. (必食)士多啤梨骨6. 金華雞7. 重點推介富瑤炒飯8. 碧綠炒花枝9. 仲有甜品10. 另叫豉油王炒麵也相當唔錯家人公司聚會必食選擇!!
觀塘工業區中的私房菜,今次叫咗佢地既3人套餐!
1. 拼盤

富瑤炒飯
8. 碧綠炒花枝
9. 仲有甜品
10. 另叫豉油王炒麵也相當唔錯

家人公司聚會必食選擇!!
2018-08-11 143 瀏覽
朋友喺觀塘返工,一早約定班朋友係佢公司附近嘅私房菜飯聚。餐廳位於工商大廈內,地方唔會太難搵。 😁滷水拼盤❤️大腸:嫩滑彈牙牛肚:入味無根青瓜雞絲:偏辣,惹味😋雜菌大蜆豆腐湯❤️好鮮甜,蜆大大隻,絕不戲場。份量多,每人飲左2碗半😛芝士龍蝦❤️蝦肉超彈牙,唔黏穀,方便食用。炸麵底,脆卜卜,加埋芝士汁底食,一流👍花雕蛋白蒸龍躉球❤️蛋白滑劣劣,龍躉大大嚿,冇骨加啖啖肉😍花雕味好出。蒸蟶子❤️嘩~ 又係大大隻😍無沙無腥味,熟度剛好!士多啤梨骨❤️酸酸甜甜,個人覺得士多啤梨match 過香橙骨,好正😋 御膳炒飯❤️😍😍😍必點! 飯炒到一粒粒,內有大量帶子,好高質嘅炒飯。上湯浸時菜❤️鮮甜👍好快清哂~芒果布甸❤️自家製口味,唔會太甜,可以自己加花奶。好滿足嘅一餐私房菜,呢度主打套餐,選擇多,經濟至豪華套餐都有,實有一款啱budget👍👍無論食物質素同環境都高性價比😛

滷水拼盤❤️
大腸:嫩滑彈牙
牛肚:入味無根
青瓜雞絲:偏辣,惹味😋

雜菌大蜆豆腐湯❤️
好鮮甜,蜆大大隻,絕不戲場。份量多,每人飲左2碗半😛

芝士龍蝦❤️

花雕蛋白蒸龍躉球❤️
蛋白滑劣劣,龍躉大大嚿,冇骨加啖啖肉😍花雕味好出。

蒸蟶子❤️
嘩~ 又係大大隻😍無沙無腥味,熟度剛好!

士多啤梨骨❤️
酸酸甜甜,個人覺得士多啤梨match 過香橙骨,好正😋

御膳炒飯❤️
😍😍😍必點! 飯炒到一粒粒,內有大量帶子,好高質嘅炒飯。

上湯浸時菜❤️
鮮甜👍好快清哂~

芒果布甸❤️
自家製口味,唔會太甜,可以自己加花奶。

2018-08-07
2018-07-25 271 瀏覽
兩位用 (套餐4)麻辣手撕雞一份非常醒神,麻同辣味偏重,食咗好精神,哈哈哈怕辣要小心喇什菌豆腐大蜆湯大蜆新鮮帶甜味,配豆腐好食。份量剛好每人兩少碗花雕蛋白蒸龍躉球龍躉球有四件,肉實淨味香,正大肉蟹一只唔小心又叫埋蛋花雕雞油蛋白蒸蛋白有酒香沒苦味 肉蟹多肉蟹味夠,女朋友食得好開心。金絲翡翠鳳尾蝦2只黃金蝦,咸蛋黃香,炸至脆口,好味。蒜蓉粉絲蒸蟶子皇2只未放入枱已香味撲鼻,蒜香蟶子夠份量,最正係啲粉絲,食得乾乾淨淨蒜片牛柳粒剛好熟,不韌口感好。蟹油銀芽炒麵炒麵不算油,蟹油味會隨溫度下降而消散,一定要襯熱食甜品也為晚餐寫上一個不錯的句號
兩位用 (套餐4)

麻辣手撕雞一份
非常醒神,麻同辣味偏重,食咗好精神,哈哈哈
怕辣要小心喇

什菌豆腐大蜆湯
大蜆新鮮帶甜味,配豆腐好食。
份量剛好每人兩少碗

花雕蛋白蒸龍躉球
龍躉球有四件,肉實淨味香,正

大肉蟹一只
唔小心又叫埋蛋花雕雞油蛋白蒸
蛋白有酒香沒苦味
肉蟹多肉蟹味夠,女朋友食得好開心。

金絲翡翠鳳尾蝦2只
黃金蝦,咸蛋黃香,炸至脆口,好味。

蒜蓉粉絲蒸蟶子皇2只

蒜片牛柳粒
剛好熟,不韌口感好。

蟹油銀芽炒麵
炒麵不算油,蟹油味會隨溫度下降而消散,一定要襯熱食

甜品也為晚餐寫上一個不錯的句號
2018-07-17