御膳

Imperial
2018-10-31 602 瀏覽
公司gathering ,同事交左個重要任務比我,就係揾間好既餐廳。於觀塘工作咁多年,食過不同種類既餐廳,好食的餐廳多的是,難食既餐廳亦很多。今次同事有幾個要求,要食海鮮,要私隱度高,要人頭$500樓下,當然最緊要係好食!當然呢個任務係難我唔到,因為有OpenRice !今次揀左食私房菜~御膳~餐廳係公司附近,又符合曬今次既要求,仲要係OpenRice 最優秀觀塘開飯熱店!餐廳雖然叫隱世私房菜,但地點都好容易揾,就係成業街行到尾轉左,出地鐵站行幾分鐘就到!由於係私房菜既關係,要預早幾日訂,餐廳回覆亦很快。這裝修很簡單,不過應有的都會有,亦有私人房間,工廠內訊號接收得不好也會有Wi-Fi提供,啱晒機不離手的現代人!齊人上菜速度很快!【麻辣滷水拼盤】用上大腸、金錢肚、青瓜手撕雞!大腸滷水味剛剛好不會太鹹,肥瘦腸各佔一半,感覺冇咁肥,滷水金錢肚加上麻辣醬,金錢肚很爽口,而且辣得很過癮,手撕雞很滑,麻醬均勻,很開胃!【避⾵塘炒蟹】 用上越南大肉蟹,每天新鮮運到,大肉蟹先經油泡,再用蒜蓉、蔥來炒至乾身,非常野味。蟹殼亦預先拍碎,放便食用,讚👍!今次呢個避風塘炒蟹比很多海鮮餐廳做得好,因為係每天運
當然呢個任務係難我唔到,因為有OpenRice !
今次揀左食私房菜~御膳~
由於係私房菜既關係,要預早幾日訂,餐廳回覆亦很快。

齊人上菜速度很快!
【麻辣滷水拼盤】
用上大腸、金錢肚、青瓜手撕雞!

【避⾵塘炒蟹】
用上越南大肉蟹,每天新鮮運到,大肉蟹先經油泡,再用蒜蓉、蔥來炒至乾身,非常野味。蟹殼亦預先拍碎,放便食用,讚👍!今次呢個避風塘炒蟹比很多海鮮餐廳做得好,因為係每天運到,不會放在缸裡養到瘦晒!

【金湯海皇翅】
用上鮮帶子、鮮蝦、鮮鮑魚切絲,加上雞湯煮成,鮮味無比,很明貴啊!

【芙蓉蛋白老虎斑】
新鮮老虎斑,足一斤重,魚肉很滑,膠質亦很重,加上芙蓉蛋白,蛋白吸收晒魚汁,鮮味十足,送飯一流,呢道菜很少地方有得食!

【沙薑雞】
慢煮沙薑雞,用沙薑汁浸到剛剛熟,滑溜無比,再配上浸過雞既沙薑汁,雞味十足啊!

【士多啤梨骨】
用上半肥瘦肉排,配上酸酸甜甜既士多啤梨汁,很醒胃!

【招牌御膳炒飯】
用上鮮蝦、鮮帶子,肉碎,炒到色澤均勻,很夠鑊氣,用料十足,每啖都會食到帶子和蝦粒,簡單得來不失貴氣!

【蒜蓉炒時菜】
用上白菜仔,蒜蓉加上湯炒,簡單得來十分健康!

【紅豆椰汁糕】
椰汁糕軟硬度適中,不會一夾即散,面上鋪滿起沙嘅紅豆粒和士多啤梨藍莓,既好睇又好食!

員工換碟,加水十分頻密,抵讚!
人均消費四百多元,沒有加一,只收每位茶錢$2,食物用料、質素、烹調火候不會比酒樓和海鮮餐廳差,再加上私隱度高,環境寧靜,確實係聚餐好地方,難怪是得獎熱店呢!
  • 避風塘炒肉蟹
  • 麻辣滷水拼盤
  • 金湯海皇翅
  • 麻辣鹵水大拼盤
2018-10-25 741 瀏覽
與舊同事聚舊,佢地就帶我去食私房菜,果然每次去工廈食飯都咁有驚喜!用上木枱、木椅、木牆,估唔到入面裝修都唔錯。有多種套餐options,二位、四位、六位、八位以上都有,今晚我地揀四位套餐$1740。免收加一,但有茶位$2/位,另有free Wi-Fi。香芒沙律大蝦球4份,頭盤色彩奪目,賣相吸引,已經分好上。炸蝦都幾大隻,肉質爽口,配水果和沙律菜,十分清爽健康!薑葱炒大肉蟹一只,蟹肉很新鮮彈嫩,蔥炒不會蓋住蟹本身的蟹味,讓人允指回味。蒜蓉粉絲蒸蟶子王4只,隻隻都好厚肉好Q,而且洗得好乾淨,粉絲墊底吸收晒海鮮的鮮味。生煎東星班12兩(養魚)用生煎來烹調真係好少見,一般都係清蒸,非常美味,煎過的魚特別香,時間控制得唔錯,魚肉外脆內軟,推薦!白胡椒爆炒南非鮑魚4只,鮑魚肉厚飽滿,咬下軟嫩易咀嚼,鮑魚本身鮮味就不大,店家用白胡椒提味,很惹味,這道菜我蠻喜歡的!江南百花雞半只先驚歎做工很特別,原來係傳統廣州四大名菜,今次唔駛睇"阿爺廚房"都食到傳統廣東菜,用蝦膠做面黏住雞肉做底層,注意雞肉是一塊塊連皮的,特別考功夫!蝦肉口感扎實,連軟嫩的雞肉一齊食,口感非常豐富,相當高質素的菜式。上湯浸時菜有唐芹

江南百花雞半只

上湯浸時菜有唐芹、白菜、東菇、熟蒜,好有heart的菜式,食得出菜十分新鮮,啱晒上班族。

招牌御膳炒飯炒得好香,炒得粒粒分明,不會很油很鹹,配料有干貝、牛肉、蝦、香葱,每一口都食到,非常足料。

甜品芒果布丁都唔錯,完美結束。
  • 生煎東星班
  • 白胡椒爆炒南非鮑魚
  • 香芒沙律大蝦球
  • 江南百花雞
2018-10-12 281 瀏覽
老公接我收工同我食飯,諗住簡簡單單,公司附近求其食。點知佢帶咗我去敬運工業大廈12F ,一入到去既然見到我班可愛嘅同事坐喺度好驚喜呀過咗生日仲有生日飯食,仲要係同事特登為我安排😍😍好滾動😭其實想食呢間私房菜好耐,近公司附近,見佢近期攞咗開飯熱點大獎,同事聽到就我安排😆地方算易搵,室內間隔裝修隔簡簡單單乾乾淨淨行實幹型!正所謂最緊要啲嘢好食我呢度嘅私房菜以每位人頭計,淨係收兩蚊茶位,就是實實在在👍👍老闆俾咗張大枱我哋坐得舒舒服服,枱與始之間亦有較大嘅距離唔會好似啲酒樓咁迫迫夾夾菜式在訂位嘅時間已經安排好啦!順帶一提一定要訂位喎!今晚星期四也是Full House的😊滷水拼盤麻辣青瓜絲🥗——前菜滷水金錢肚同滷水大腸很入味啊,爽得來又唔會太靱,大腸乾淨,半點肥膏也沒有滷水金錢肚亦很爽口🤩我特別喜歡麻辣青瓜絲,睇上去唔啦食落去都幾辣下,做到前菜開胃嘅效果🥒金湯海皇翅——齊來飲個靚湯先我哋大家都話嘩一聲,呢款翅好味過去飲宴嗰啲好多全部係新鮮海鮮而且鮑魚都是用新鮮鮑魚切絲,翅份量都相當多,聽老闆講湯底係用成十種材料褒成日做個湯㡳⋯⋯的確有心機用心製作,真係好好飲😎避風塘大肉蟹兩隻——三個字-不得了
過咗生日仲有生日飯食,仲要係同事特登為我安排😍😍好滾動😭

地方算易搵,室內間隔裝修隔簡簡單單乾乾淨淨行實幹型!
正所謂最緊要啲嘢好食

滷水拼盤麻辣青瓜絲🥗——前菜

滷水金錢肚亦很爽口🤩

滷水金錢肚大腸拼麻辣青瓜絲

金湯海皇翅——齊來飲個靚湯先

我哋大家都話嘩一聲,呢款翅好味過去飲宴嗰啲好多

金湯海皇翅

避風塘大肉蟹兩隻——三個字-不得了😂😂

我師傅會問下你想點整,要清清地定係濃味啲,要辣定係吾辣,大家異口同聲:辣同濃味🤣🤣🤣很明顯大家是飯腳拉!

一上枱,啊好鬼大碟,隻蟹腳成隻手掌咁大,避風塘嘅香味即刻令人垂涎欲滴,師傅做得很好避風塘嘅蒜同辣比例啱啱好而且不會太乾亦不會太辣,搶走蟹的鮮味

避風塘炒大肉蟹

蒜蓉粉絲蒸大蟶子⋯⋯金銀蒜加小小辣椒正

聖子超級大隻很新鮮,分別用新鮮蒜頭同炸蒜粒來蒸,惹味! 碟底墊咗粉絲索晒啲鮮味,粉絲清晒😋

金銀蒜粉絲蒸大蟶子

沙薑雞半隻⋯⋯好鬼滑

熱騰騰上桌,沙薑汁剛好,不會太搶味,雞味很鮮,滑到呢,差D連個頭都食埋😂😂

沙薑雞

金銀蒜蒸龍躉腩......QQ的😀

喜歡吃魚的朋友就會明一碟出色蒸鱼係㸃,腩位非常彈牙,沒有半點腥味,拿捏時間剛剛好,就是形容呢碟魚拉

金銀蒜蒸龍躉腩

士多啤梨骨⋯⋯就是不一樣

平時生炒骨食得多,士多啤梨骨原來都可以咁夾,酸酸甜甜的,很開胃,多吃兩嚿都吾會膩,半骨半肉,選材到位😋

士多啤梨骨

御膳炒飯⋯⋯粒粒分明,香口🤩

炒飯選用左蝦,帶子,醬油,看似味濃,但食落剛好,帶子和蝦都是新鮮,就算吃到飽都想再來一碗🙈

御膳炒飯

時炒時蔬⋯⋯翠綠有獲氣

甜品.......自家制芒果布丁

就是與外面的不一樣,用鮮芒果,很足料😀

芒果布丁

總括嚟講,真係好好味,平時真係食吾到呢個質素,$430/位免加一,真值得一試再試!
多謝曬我呢班可愛朋友仔😘

沙薑雞
金銀蒜蒸龍躉腩
御膳炒飯
2018-09-05 2966 瀏覽
今晚我與姊妹們走到觀塘“御膳”食私房菜👭🏻👭🏻我哋揀了一個十全十美的4人套餐🍽究竟有咩食,真係巴閉喇有🐟魚🦐蝦🦀蟹🐚蟶子同🐥雞,十分豐富,款款菜式都夠火鍋有鑊氣, 道道菜都很香噴噴。如果唔預早book位,walk in就一定無位,今日仲要星期二,都full booking,想食就要快快訂位囉~😉😉😉1)麻辣鹵水拼盆 - 有豬大腸、金錢肚同手撕雞, 鹵水汁很入味,先甜後麻辣,層次分明,相當過癮😍😍。 2)砂鍋什菌龍躉骨湯 - 豆腐超滑,湯是乳白色的,淡淡的薑味,魚嘅鮮甜味已隨後逐漸增強,果真不錯😁😁。3)菊子魚,東星斑12兩(養魚) - 魚炸的脆粉很薄,一點都不油,而且仲有柚子蜜的香甜,好得👍🏻👍🏻。4)蒜蓉粉絲蒸蟶子皇4只 - 蟶子大大隻,而且好新鮮,粉絲索曬所有的精華,美味之極🤩🤩。 5)金絲翡翠鳳尾蝦4只 - 鳳尾蝦爽甜新鮮,配上節瓜及冬菇更清甜👏🏻👏🏻。6)士多啤梨骨 - 很香甜一點都不酸,啖啖肉,份量十足🙌🏻🙌🏻。7)金華玉樹雞半只 - 雞肉滑,金華火腿甘香,連條菜都甜過人😌😌。 8)蟹油銀芽炒麵 - 嘩,究竟點做到架,炒到一點油都沒有,而且好香口,好好味呀~🤤🤤🤤 .9)碧綠
今晚我與姊妹們走到觀塘“御膳”食私房菜👭🏻👭🏻
我哋揀了一個十全十美的4人套餐🍽

9)碧綠炒花枝片 - 火喉十足,蔬菜相當新鮮翠綠,very good😋😋。

10)甜品 - 芒果布丁,比較平凡,都算ok啦~👌🏻

我哋4人食得十分滿意✔💯,他們的菜式款式相當多,份量亦大大份,我哋已決意下次一大班friend必定會再嚟幫襯。
  • 士多啤梨骨
  • 蒜蓉粉絲蒸蟶子
  • 金華玉樹雞半只
  • 麻辣滷水拼盤
  • 蟹油銀芽炒面
  • 砂鍋大魚頭豆腐湯
今日我同好姊妹殺入觀塘尋找美食,在工廠內有好多唔同餐廳!這間私房菜網上見到好多客人大讚,所以早早訂了品嚐一下先簡單像家庭式的格局,無特別裝修;主要有5-6張圓枱,由2位服務生全權主理,有禮又快手,讚賞我們選擇了花龍蝦餐1. 雜菇大蜆豆腐湯這個湯真的太太太好飲啦魚味好香濃,又有蜆的鮮甜,配上雜菇及滑滑豆腐,飲完這個湯真係靚咗,唔會口渴,真材實料!2.麻辣青瓜雞絲好香麻辣的青瓜雞絲,青瓜好爽脆又清新;雞絲都好香滑,配上粒粒芝麻,好野味喔3.香煎龍蝦配麵條龍蝦可以選擇香煎、上湯、芝士3種煮法,我們選了香煎,煎得十分靚,好多肉好肥美爽口彈牙,又有膏喔!超級好味,配上脆脆麵條,好脆口;另外有一碗汁是配麵條,又是另一食法,不同特色,但口感味道都絕佳4.蒜蓉粉絲蟶子蒜蓉炸香了,好脆!加了紅椒、香蔥;蟶子好新鮮好彈牙,口感一流;配下面的滑滑入味粉絲,又是食唔停口的5.花雕蛋白龍躉球It would be recommended on 29th (Wed) PM or 31st (Fri).蛋白好滑滑,蒸得剛剛好;龍躉口感一流,好彈牙有魚味,魚皮好滑,滿滿骨膠原!我最愛的魚魚!6.白胡椒爆炒鮑魚白胡椒好

我們選擇了花龍蝦餐

蒜蓉蟶子粉絲

我最愛的魚魚!
6.白胡椒爆炒鮑魚
白胡椒爆炒鮑魚

白胡椒好香,麻麻的感覺!汁剛剛好;鮑魚好腍好有口感,薄薄的不用太厚,質感剛剛好!

7.士多啤梨骨
士多啤梨骨

士多啤梨骨期待咗好耐,好有口感!肉好香好好食,也很喜歡這個汁!配上芝麻,更香!

8.蟹油炒麵
麵油炒麵

好香好脆!這個蟹油炒麵是我食過最香的炒麵!有芽菜、洋蔥、芝麻香蔥作配料,全都野味!麵唔會好油,口感好好,彈牙又野味!

9.芒果布丁
芒果布丁

甜品是芒果布丁,有粒粒芒果肉,布丁好香滑,連花奶同上,讓客人自己選擇加多少花奶,好滑又唔會太甜的甜品,好完滿的餐點!

好好味道,一定會再帶家人朋友來,材料新鮮好味道,令人味覺有好好享受!服務也很好,換碟收碟快手又有禮

2018-08-21
雜菌大蜆豆腐湯
麻辣青瓜手撕雞
香煎龍蝦
蒜蓉蟶子粉絲
白胡椒爆炒鮑魚
麵油炒麵
6天前 15 瀏覽
今次同同事嚟咗觀塘御膳私房菜,叫咗一個四人套餐,之前都知道佢嘅海鮮菜式好食,十分期待。香芒沙拉大蝦球配菜夠新鮮,味道酸甜,蝦球亦都好食,夠晒開胃避風塘炒肉蟹蟹嘅份量夠晒大,大量嘅炸蒜令到味道非常惹味,火喉十足生煎東星斑size適中,皮脆肉嫩,非常好味蒜蓉粉絲蒸蟶子皇四隻首先蟶子皇好大隻呀,食落口非常Q彈,而且新鮮,下面啲粉絲又索晒啲味,正白胡椒爆炒南非鮑魚大隻厚肉, 有白胡椒嘅惹味,第一次食咁樣嘅鮑魚,幾特別江南百花雞半隻好少食到呢個菜,上面係蝦膠,下面係雞肉,食落口又滑又鮮上湯浸菜唔錯,夠健康招牌御膳炒飯炒到十分香口而且足料,飯粒分明水準之作最後黎個芒果布甸夠晒滿足今餐
香芒沙拉大蝦球配菜夠新鮮,味道酸甜,蝦球亦都好食,夠晒開胃

生煎東星斑size適中,皮脆肉嫩,非常好味

上湯浸菜唔錯,夠健康

招牌御膳炒飯炒到十分香口而且足料,飯粒分明水準之作

最後黎個芒果布甸夠晒滿足今餐
  • 蒜蓉粉絲蒸蟶子
  • 避風塘炒肉蟹
  • 白胡椒爆炒鮑魚
一直好想帶成家人食一餐好味嘅餐廳但係出去食海鮮一般都超級貴二上網咁啱見到呢一間係工業區嘅餐廳價錢竟然係幾經濟而且都幾多好評所以就黎試吓大肉蟹一上菜發覺真係超大,而且真係好多肉,成家都好讚不絕口我哋揀咗避風塘炒但係都唔會太辣骰子王一樣都係好大隻呀好多蒜蓉喺上面而且真係食得出好新鮮我哋揀咗12兩香煎東升斑,肉質好鮮甜用簡單嘅白胡椒就咁炒鮑魚,估唔到令鮑魚嘅鮮味幾出喎,唔會話太鹹但係辣辣地更加突出鮑魚嘅鮮味而且鮑魚都好軟熟香芒大蝦球每人一人一隻唔係普通簡單黑頭加沙律醬仲有返士多啤梨酸酸甜甜非常之好食而且佢個蝦球係非常之大隻食完咁多肉有個上湯浸時菜中和下幾好炒飯超級大碟又係唔記得咗影相百花雞唔記得咗影相,佢嘅做法好特別啊係蝦同埋雞mixed ,我哥哥覺得最有特色就最好味就係呢一道菜啦我都建議可以試吓呢間野好似成日都滿座而且以價錢來講的確好平呀雖然佢唔算話超級近地鐵站但係都係行幾分鐘嘅路就到都唔錯同埋平過出邊太多啦
骰子王一樣都係好大隻呀好多蒜蓉喺上面而且真係食得出好新鮮
我哋揀咗12兩香煎東升斑,肉質好鮮甜
食完咁多肉有個上湯浸時菜中和下幾好
炒飯超級大碟又係唔記得咗影相
2018-10-25 88 瀏覽
觀塘工廈隱藏很多出色餐廳,呢間私房菜之前朋友提過,係我每日由港鐵站行返公司必經之地。入口係停車場,行入啲就會見到電梯在右手邊。今次訂位帶埋屋企人嚟食晚飯,訂位嘅時候揀埋餐,坐低好快有得食(前菜)麻辣滷水併盤由惹味嘅前菜開始~有牛肚、雞絲同大腸,最辣係雞絲,另外兩樣係BB辣,牛肚爽爽的,份量都唔小~東星斑豆腐魚湯12両東星斑係有二食嘅,先嚟個湯,襯熱飲~好味呀~湯入面有豆腐同菇,條魚炸過,仲有啲肉,唔好浪費呀,好食架!西蘭花炒東星斑球東星斑另一食~炒斑球。調味同火喉都好好!蒜蓉粉絲蒸特大蟶子皇好大隻~蒸得剛好,唔會韌,勁多蒜蓉,好香呀!花雕蛋白雞油蒸大肉蟹我揀咗「花雕蛋白雞油蒸」,上枱就聞到酒香,真係好大隻!另外仲有四款烹調方法:避風塘炒、四川香辣炒、胡椒炒、薑蔥炒。蛋白好滑,入口有淡淡嘅酒香好厚肉~鮮甜!流沙黃金蝦又係大大隻,脆脆外殼被咸蛋包裹著~好靚嘅金黃色。咸蛋味唔會搶咗蝦味~但我個人重口味,覺得咸蛋味再勁啲仲正!士多啤梨骨平時都鍾意食啲酸味味骨,呢個酸度好適中,而且每件都好大件,啖啖肉,突然諗起「芒享」食大餐嘅畫面肉質腍,唔乾身,好味呀!蒜蓉炒時菜嗱~我唔係特登揀西蘭花㗎,下次要
入口係停車場,行入啲就會見到電梯在右手邊。

麻辣滷水併盤(例)

(前菜)麻辣滷水併盤

東星斑豆腐魚湯
12両東星斑係有二食嘅,先嚟個湯,襯熱飲~好味呀~
湯入面有豆腐同菇,條魚炸過,仲有啲肉,唔好浪費呀,好食架!

西蘭花炒東星斑球
東星斑另一食~炒斑球。調味同火喉都好好!

蒜蓉粉絲蒸特大蟶子皇
好大隻~蒸得剛好,唔會韌,勁多蒜蓉,好香呀!

花雕蛋白雞油蒸大肉蟹
蛋白好滑,入口有淡淡嘅酒香

好厚肉~鮮甜!

士多啤梨骨

肉質腍,唔乾身,好味呀!

蒜蓉炒時菜
嗱~我唔係特登揀西蘭花㗎,下次要記得問下有無得揀。

新鮮,爽脆!

蟹油銀芽炒麵
我係唔鍾意食炒麵嘅,因為好油,食完個咀好似搽咗Lip gloss 咁。
而呢碟炒麵嘅外表係同平時個啲一樣,我原先諗住食一啖試下就算,點知食咗兩碗

唔油膩!味道唔錯!

芒果布丁
細細杯,唔夠喉~加花奶~正!

#御膳待自己
#絕對唔係食環境
#用心烹調,用心品嚐
#平凡炒麵的不平凡
#我食咗好多西蘭花
#食得開心便是福
2018-10-11
麻辣滷水併盤(例)
2018-10-14 106 瀏覽
一日三餐對無飯家庭黎講其實都幾頭痛嘅,正當媽咪又冥思苦想著今晚買咩菜煮咩餸時,就聽到老豆話係觀塘訂左張台食私房菜! 御膳位於觀塘工廈區,一推開門就見到整潔又有D古色古香的桌椅 ,店員嘅服務好周到,好快為我地推介菜式同落單,一陣間就上左第一個菜了!麻辣鹵水拼盆 份量幾大盤!鹵水整得好入味,食落仲辣辣地幾開胃👍🏻砂鍋什菌龍躉骨湯店員很貼心的幫我們一人裝左一碗 ,一飲好鮮甜,有魚香得黎卻一啲都唔腥,最重要係無落味精非常健康!花雕蛋白蒸龍躉球蛋白帶著淡淡嘅酒香 口感嫩嫩滑滑, 而且非常易入口。龍躉肉質彈牙而且少骨,仲一啲都唔腥!蒜蓉粉絲蒸蟶子皇蟶子好大隻, 而且口感非常爽脆😍 最正嘅係蟶子嘅鮮味被粉絲充分吸收,非常好食!白胡椒炒南非鮑魚 一種幾新鮮嘅煮法, 但味道真係唔錯!鮑魚好大隻好爽口, 而且洗得非常乾淨, 加上白胡椒嘅調味,味道更加惹味!😋士多啤梨骨大大塊得黎好有嚼頭, 而且食落酸酸甜甜咁,真係有種淡淡嘅士多啤梨味~ 同行嘅表妹食得非常滋味👏🏻金華玉樹雞整得好有特色,而且賣相好吸引!每件雞件間隔住金華火腿同菜心,雞肉滑嫩無骨,而且充分吸收咗湯汁,食落juicy得黎又啖啖肉!招牌御膳炒飯

麻辣鹵水拼盆
份量幾大盤!鹵水整得好入味,食落仲辣辣地幾開胃👍🏻

砂鍋什菌龍躉骨湯

金華玉樹雞

招牌御膳炒飯
炒得好有鑊氣!而且仲加入咗帶子去炒, 味道豐富而且一啲都唔油膩。

碧綠炒花枝片&上湯浸時菜
同樣都係大大份而且菜非常嫩綠新鮮, 性價比非常高。
2018-10-12 159 瀏覽
早兩個月曾經到過這間食私房菜,呢兩晚有朋友問我觀塘有咩好嘢食,即時就諗起呢一間⋯⋯因為同朋友會耐D,呢間啱曬,如果揀食放題有時間限制不太喜歡⋯⋯東星斑豆腐魚湯:啖湯不會太下鹹,我連魚都食埋,因為係東星班,味道不錯啊麻辣滷水拼盤:我個人認為不是太辣,好惹味,豬腸、牛肚琳度適中,中間是雞絲青瓜,好入味⋯⋯慢慢食粉絲蒸大蟶子:非常鮮味大肉蟹我選擇用花雕蛋白蒸,貪其夠鮮味,蛋白好滑流沙黃金行:吵得不是太乾,非常適中⋯⋯仲啖啖肉呢西蘭花炒東星斑球:啖啖肉,件數亦不少士多啤梨骨:我最喜愛這個餸,因為酸味味好好味,而且琳度適中炒時菜蟹油銀牙炒面:呢碟好好味最後還有甜品,芒果布甸,夠晒凍四位食,我啲朋友非常滿意呢一餐,因為坐得舒服,而且不會太嘈雜,冇時間限制,價錢每人$330,非常抵食,質素亦不差
粉絲蒸大蟶子:非常鮮味
大肉蟹我選擇用花雕蛋白蒸,貪其夠鮮味,蛋白好滑
流沙黃金行:吵得不是太乾,非常適中⋯⋯仲啖啖肉呢
西蘭花炒東星斑球:啖啖肉,件數亦不少
士多啤梨骨:我最喜愛這個餸,因為酸味味好好味,而且琳度適中
炒時菜
蟹油銀牙炒面:呢碟好好味
最後還有甜品,芒果布甸,夠晒凍
2018-10-11
2018-10-09 79 瀏覽
今晚同朋友去御膳食飯D口感D感覺真係靈犀唔同⋯家啲感覺係度搵到囉!味好色靚!黑椒鮑魚微辣肉脆把握得啱啱好👍🏻椰汁🥥紅豆甜品🍮,滑而不膩,入口即溶啲感覺真係回味無窮👍🏻
2018-09-30 231 瀏覽
之前有朋友推介尼間,決定係媽媽生日去試下尼間私房菜先!餐廳支援whatsapp訂位,仲會send menu同地圖教你點去😜餐廳係工廈裏面,會有啲難搵,所以地圖對我黎講十分重要🤗餐廳環境簡單,枱同枱之間好多空位,一啲都唔迫~一早order左四人套餐set A,好豐富😍-麻辣鹵水拼盤:有豬腸、牛肚同青瓜!每款都少少麻辣,除左青瓜,啲醬係超級麻辣!好過癮!-東星斑二食:1.東星斑豆腐魚湯:好多料咖有🤤至少有兩款不同既菇,而且真係有食條魚(見魚骨就知😳)菇好香、豆腐好滑!魚既鮮味出哂黎,好甜,一啲都唔腥。份量好足,四個人,每人可以飲到兩碗有多😆2.西蘭花炒東星斑球:西蘭花炒得岩岩好,東星斑都好入味,而且冇魚骨(懶人恩物😜)!但係係咸左啲,如果送飯食會唔錯既-大肉蟹一大隻:(可選花雕雞油蛋白蒸、避風塘炒、薑蔥、胡椒炒、四川香辣炒)我選左避風塘炒蟹!好大既一隻蟹,啖啖肉!而且炒得好香好入味,蒜頭有爆過,脆脆地😍-蒜蓉粉絲蒸特大蟶子:好滿意既一碟菜!蟶子真係特大咖,而且爽口,連埋粉絲蒜蓉食好惹味-流沙黃金蝦:好香咸蛋黃味,啲咸蛋係遍佈蝦既每一寸🤤而蝦好大隻,炸到超脆超香口,我連殼食埋😂美中不足既係唔
之前有朋友推介尼間,決定係媽媽生日去試下尼間私房菜先!

餐廳環境簡單,枱同枱之間好多空位,一啲都唔迫~

一早order左四人套餐set A,好豐富😍
-麻辣鹵水拼盤:

-東星斑二食:
1.東星斑豆腐魚湯:

2.西蘭花炒東星斑球:

-大肉蟹一大隻:

-蒜蓉粉絲蒸特大蟶子:

-流沙黃金蝦:
好香咸蛋黃味,啲咸蛋係遍佈蝦既每一寸🤤而蝦好大隻,炸到超脆超香口,我連殼食埋😂美中不足既係唔覺有流沙效果lol

-士多啤梨骨:
平時生炒骨就真係食得多,士多啤梨骨就第一次試!一上碟已有香噴噴既士多啤梨味,周邊都有見到士多啤梨粒咖🍓而且肉同脂肪既比例岩岩好,食落唔會韌👍

-蟹油銀芽炒麵:
全晚最普通一碟😅太過乾身啦炒得!同埋食到最後已經好飽,我食半碗就停左手lu

-甜品係芒果布甸:
好香既芒果味,甜度適中。食落會爽口,因為師傅落左醃既芒果(唔知大家有冇食過,平時多數用透明袋裝住,酸酸地既戈種)🤣🤣第一次食唔係用鮮芒果肉,好特別,口感更豐富!

媽媽表示很滿意,最後蛋糕食唔落,原封不動拎番屋企🤣🤣大時大節,又想豪食一下,可以試下尼間😋

2018-09-21 182 瀏覽
經姑娘介紹及訂枱,我們一行十一人上到御膳享用晚餐,今晚間御膳私房菜真係好好食碟碟餸都咁大碟👍碟碟餸都咁好味👍👍可以值得介紹比各位FB朋友去試試大家都好滿意啊,又開心。間私房菜真的好多人幫襯,一枱接一枱#御膳