2019-12-30 2030 瀏覽
食放題,這間座落在旺角的御滿屋,非常多款式及高質,令我食完還是覺得非常回味。餐廳很寬敞,新式的裝修,令人坐得很是舒適。最開心就是食放題,所以一入門口見到有自助吧,就更是興奮及期待。自助吧有沙律、凍灼蝦及蛋撻、炸雞亦、蓮藕炆豬手、甜品及飲品…等,嘩,見到已感覺非常興奮。除自助吧外,兩大本厚厚的menu任點任食,當中有廚師推介、鐵板燒、煮物、燒物、串燒、炸物、天婦羅、創作壽司、刺身、軍艦及壽司…等,款式非常多。鹽燒牛舌入口有黑胡椒及香料的味道,帶點煙軔,醃得非常入味。燒紐西蘭香草羊鞍每食放題,我最愛的燒紐西蘭羊鞍,香草味濃郁,肉質嫩滑。鹽燒青花魚鹽燒鯖花魚燒得香口又美味,味道非常濃厚。刺身要了,北海道帶子刺身、三文魚刺身、天然吞拿魚刺身、八爪魚刺身、油甘魚刺身及赤貝刺身…等。刺身新鮮又美味。尤愛三文魚及北海道帶子刺身,帶油香又軟滑。海膽手捲甚覺回味的海膽手捲,入口軟滑,海膽的油香,現在說起還覺回味。當中還食了很多款式,鹽燒海蝦、灼蝦、東風螺、自製沙律…等,飲品要了最最美味的酸酸甜甜的梅酒。最後食多個生果及甜品,為今餐美味又回味的放題加添完美句號。

餐廳很寬敞,新式的裝修,令人坐得很是舒適。

除自助吧外,兩大本厚厚的menu任點任食,當中有廚師推介、鐵板燒、煮物、燒物、串燒、炸物、天婦羅、創作壽司刺身、軍艦及壽司…等,款式非常多。

鹽燒牛舌
入口有黑胡椒及香料的味道,帶點煙軔,醃得非常入味。

燒紐西蘭香草羊鞍
每食放題,我最愛的燒紐西蘭羊鞍,香草味濃郁,肉質嫩滑。

鹽燒青花魚
鹽燒鯖花魚燒得香口又美味,味道非常濃厚。

刺身新鮮又美味。
尤愛三文魚及北海道帶子刺身,帶油香又軟滑。

海膽手捲

最後食多個生果及甜品,為今餐美味又回味的放題加添完美句號。
2020-02-10 0 瀏覽
旺角區真係一個放題集中地❗️今晚明明同朋友已經揀好左食放題預祝我生日🙈最後都係揀左15分鐘先揀到😅我地揀左呢間好近朗豪坊、我食過而佢未食過嘅呢間御滿屋❣️上次黎都冇留意,原來呢間滿屋分店都好大下,分左兩邊,一眼都睇唔晒間舖🤭前菜、少量炸物、甜品、飲品自己拎~仲可以任飲清酒添🤭枱面仲分咗壽司豉油,同埋鐵板豉油俾大家食唔同嘅嘢用唔同嘅豉油👍🏻非常貼心❣️相信大家去食放題都一定會狂食刺身🙈以下係呢度有提供嘅刺身➡️刺身方面最推薦大赤蝦、馬刀貝➕帶子❗️大赤蝦冰涼新鮮,無被凍到結冰🤓 肉質有彈性,真係唔係cheap野黎🤩馬刀貝新鮮爽口,口感好似好粗身嘅海蜇咁食🤩 到停唔到口🤤帶子好鮮甜,真係食到有甜味❣️火炙壽司系列味道好👍🏻卷物有創意而且味道都唔差💕天婦羅即叫即炸夠晒熱辣辣😋 炸蝦🍤唔算大隻,蝦味都唔重,但口感唔錯~最推薦蟹棒天婦羅🤓 啖啖肉食得好滿足🥰避風塘魷魚鬚新鮮即炸,香脆惹味🤤熱食類食物大部份都係新鮮即叫即整❗️所以味道都唔錯而且食材同埋醬汁配搭得非常之好👍🏻大部份都值得一試😎落單➕上菜都好快手!尤其係刺身同埋壽司,點完5-10分鐘就有得食☺️係海膽手卷要等多一陣,其他都好快!臨走前30分鐘last
旺角區真係一個放題集中地❗️
今晚明明同朋友已經揀好左食放題預祝我生日🙈
最後都係揀左15分鐘先揀到😅
我地揀左呢間好近朗豪坊、我食過而佢未食過嘅呢間御滿屋❣️

前菜、少量炸物、甜品、飲品自己拎~
仲可以任飲清酒添🤭

相信大家去食放題都一定會狂食刺身🙈
以下係呢度有提供嘅刺身➡️

刺身方面最推薦大赤蝦、馬刀貝➕帶子❗️
馬刀貝新鮮爽口,口感好似好粗身嘅海蜇咁食🤩 到停唔到口🤤
帶子好鮮甜,真係食到有甜味❣️
火炙壽司系列味道好👍🏻

卷物有創意而且味道都唔差💕

天婦羅即叫即炸夠晒熱辣辣😋
炸蝦🍤唔算大隻,蝦味都唔重,但口感唔錯~
最推薦蟹棒天婦羅🤓 啖啖肉食得好滿足🥰

避風塘魷魚鬚新鮮即炸,香脆惹味🤤

熱食類食物大部份都係新鮮即叫即整❗️
所以味道都唔錯而且食材同埋醬汁配搭得非常之好👍🏻
大部份都值得一試😎

落單➕上菜都好快手!
尤其係刺身同埋壽司,點完5-10分鐘就有得食☺️
係海膽手卷要等多一陣,其他都好快!
臨走前30分鐘last order 嘅時候,仲會問客人有冇漏單,漏單會即刻整番比客人❣️
貼心又大方!
最後仲有一人一杯貴價雪糕做甜品😍
好滿足的一餐☺️
2020-02-07 0 瀏覽
幾個朋友飯局,men’s talk一定要摸下酒杯,所以就揀左呢間任飲任食的日本放題,除了有清酒、梅酒,仲有Asahi等貴價啤酒,款式甚多。食物方面,刺身有十幾款,帶子肥美鮮甜,泰式生蝦爽口、油甘魚肥美又有油脂甘香。天婦羅蝦就一般,表面粉漿太厚,反而冷盤的蝦新鮮爽口,燒蝦都不錯。炸雞翼、炸芝士流量比較大,所以十分新鮮,咬開裏面還冒煙。燒雞翼、羊架、牛舌及菠蘿應有盡有,羊架是必食推介,肉嫩且腍,不會燒到柴皮,還有西京燒,真是用心製作,表面帶脆但魚肉嫩滑。牛肉鍋十分足料,跟外面賣六七蚊的定食無分別,有些韓式粉絲墊底,十分有咬口。甜品除了每人一杯大品牌雪糕外,還有雪米糍、奶凍、豆花等糕點。二百幾三百蚊絕對抵食。

炸雞翼、炸芝士流量比較大,所以十分新鮮,咬開裏面還冒煙。

二百幾三百蚊絕對抵食。
2020-02-07 0 瀏覽
御滿屋-選擇多日式放題門面以大魚圖案配上餐廳名字的發光招牌,內裡裝潢不是和式,而是酒店式的設計,一字排開的冷盤區、熟食區、甜品區和飲品區,自助餐式的日式放題。刺身類選擇多的刺身種類,有厚切三文魚、油甘魚、吞拿魚、鮮味八爪魚、大大隻帶子和爽口蜜汁鮑片刺身。壽司類選擇繁多的壽司類,有火炙、手卷、卷物和軍艦幾個系列。火炙有火炙蒜香牛肉壽司、火炙芝士蟹棒黃金燒壽司、火炙香蔥三文魚腩壽司;手卷有最豪華的海膽手卷;軍艦有蟹籽軍艦、芥辣八爪魚軍艦;卷物有芝味黃金蝦卷、牛油果軟殼蟹反卷;精選有帆立貝壽司、三文魚腩壽司。炸物燒物串燒到了熱辣辣的小食部分,炸物有芝味一口芝士、日式炸蟹蓋、自家製吉列廣島蠔;天婦羅有虎蝦天婦羅、帝王蟹棒天婦羅;燒物有蒲燒鰻魚、鹽燒牛舌、鹽燒雞軟骨;串燒有日本番薯仔和必食的燒菠蘿。飲品類放題必須有的便利商店式的雪櫃。雪糕類有movenpick 和Haagen dezs選擇,還有期間限定的十勝紅豆口味。
御滿屋-選擇多日式放題

壽司
選擇繁多的壽司類,有火炙、手卷、卷物和軍艦幾個系列。
手卷有最豪華的海膽手卷;
精選有帆立貝壽司、三文魚腩壽司

炸物燒物串燒

飲品類
放題必須有的便利商店式的雪櫃。

雪糕類

今晚終於同好姊妹去慶祝生日見佢話想食放題就即管來旺角地鐵站一出上去嘅日本放題到食咁一入去先謝謝都幾好招呼咁入去先謝謝都幾好招呼一入果到已經見到個好大既甜品沙律吧另一邊就有d 自助既野食可以拎仲有大大個朱古力噴泉添坐底見到佢野食分左兩大本一本刺身壽司果d 一本就熟食我地首當其衝當然要嗌個刺身先啦佢所有刺身都係厚切 有好多唔同種類 三文魚吞拿魚 希靈魚劍魚腩果d 都有三文魚肉質油脂好足 又新鮮 咬落爽口另外帶子好大粒 好滿足 我叫左好多比自己食 份量仲黎得好足壽司好高質飯量唔多 上面既料反而好豐富而且好特別有芝士鰻魚甜甜地整得好好食另外唔少得天婦羅啦炸起上黎岩岩出爐 仲辣口點埋佢地個醬油 蝦好大隻 而且甜薯都好好味添至於姐妹就大讚果到d 串燒 首先選擇好多好多我地最愛既牛舌仲可以任嗌添另外我地就叫左 菠蘿同 雞軟骨 兩個都整得好好食雞軟骨仲好爽口仲有重點推介既燒羊添上面配合左香料覺得好香另外佢飲品既選擇都好多我自己嗌左佢special drink 係一杯奶蓋綠茶奶味都幾濃但一般汽水阿就可以出去拎唔錯去到最後當然有我地最鍾意既雪糕movenpick 食同埋最鍾意果到d staff 個個超級好
今晚終於同好姊妹去慶祝生日

個個超級好禮貌

對我地既要求真係無say no
又快手
2020-02-07 0 瀏覽
這間位於旺角的御滿屋放題,是朋友的放題推介之一,食物款式豐富,有多款刺身、壽司、燒物及清酒,而且地點方便,適合朋友的飯局聚會。刺身中油甘魚都幾肥美,帶子大粒又鮮甜,反而三文魚就比較一般。壽司飯細細件,正好一口一件,食多兩件都唔會膩。燒羊架不是很多放題有得食,燒得帶焦香,而且肉質嫩腍。串燒牛舌亦都是我至愛,質感爽彈有咬口。炸物有雞翼、芝士、鹽酥雞,炸得香脆不會太油膩。竟然有燒鰻魚,魚肉爽彈有驚喜。西京燒更是驚喜之作,外皮燒得香脆帶點甜,魚肉雪白嫩滑。天婦羅都是必食之一,新鮮熱辣有鬆脆。放題少不得的清酒梅酒,還有多款飲品。最後一人送一杯貴價雪糕。
這間位於旺角的御滿屋放題,是朋友的放題推介之一,食物款式豐富,有多款刺身壽司、燒物及清酒,而且地點方便,適合朋友的飯局聚會。

壽司飯細細件,正好一口一件,食多兩件都唔會膩。

燒羊架不是很多放題有得食,燒得帶焦香,而且肉質嫩腍。

串燒牛舌亦都是我至愛,質感爽彈有咬口。

炸物有雞翼、芝士、鹽酥雞,炸得香脆不會太油膩。

竟然有燒鰻魚,魚肉爽彈有驚喜。

西京燒更是驚喜之作,外皮燒得香脆帶點甜,魚肉雪白嫩滑。

天婦羅都是必食之一,新鮮熱辣有鬆脆。

放題少不得的清酒梅酒,還有多款飲品。

最後一人送一杯貴價雪糕。
哩日口痕痕又想食放題, 咁多間放題應該點揀?今次我又嚟左之前食過,覺得質素唔錯既御滿屋啦😋 佢既交通位置仲要非常方便,地鐵站一出就可到達啦👍·一如以往,我食放題既攻略😻 必定係食大量刺身🤤 哩度事既刺身質素非常唔錯👍 最喜歡佢既甜蝦赤貝同埋帆立貝,十分新鮮食落亦都好鮮甜肥美😋 壽司方面,佢都有好多特色既壽司可以揀,而我個人就非常長情🙈 都係揀左我最鍾意食既蟹籽壽司,仲拍左口好多舊添🤣·而熟食方面,都非常多選擇👍 個人好喜歡 佢嘅串燒好似有鹽燒大蝦、牛舌串、湯烏冬等等,真係食到捧住個肚呀😋😋·另外,哩度既飲品都係任飲,特別有一部可以自選圖案既咖啡機,啲拉花都好靚㗎😍 出面亦都有自取既熟食區,仲有每人包一杯Movenpick/haagen dazs雪糕,夠哂滿足💕

2020-01-12
  • 赤貝
  • 甜蝦
  • 芝麻雞翼
2020-02-06 108 瀏覽
年廿八去同老豆慶生揀咗特價時段去食整體食物質素以特價嚟講CP 值幾高幾抵食都拍得住中貴價的放題尤其係刺身認真不錯,幾新鮮有吞拿魚 三文魚 帶子 螺 鮑片 甜蝦 赤蝦 赤貝尤其蝦、帶子同赤貝都好食雖然難得有吞拿魚放題嗌但係吞拿魚多筋嗌咗一次就冇翻嗌可能我期望有點高牛方面整體麻麻但燒牛舌又幾ok羊架普通熟食方面ok la 不過不失但選擇唔多雪糕可以揀movenpick, haagen-dazs or dreyers走時都見佢勁多人排緊隊
花膠
  • 雪糕
  • 鹽燒牛舌
  • Movenpick雪糕
2020-02-03 261 瀏覽
今日同男朋友大大去食佢最愛的放題,揀左御滿屋,一去就見到人龍,好彩有book 位。❤️自助吧我地一入門口見到有自助吧,有沙律、凍灼蝦及蛋撻、炸雞翼、甜品及飲品等,見到已感覺非常興奮。真係未食先興奮🤩🤩🤩兩大本厚厚的menu任點任食,厚到嚇到我們,證明食品種類繁多。當中有煮物、燒物、串燒、炸物、天婦羅、創作壽司、刺身、軍艦及壽司,款式非常多。❤️刺身第一Round當然一試刺身!我們點了三文魚丶甜蝦 丶赤貝丶象拔蚌丶 帶子丶北寄貝⋯全部都好新鮮,而且好厚肉,好有口感!刺身都新鮮無雪味!❤️壽司壽司嘅種類都唔少,壽司飯好細,可以試多幾款❤️串燒串燒款式好豐富好吸引,雞腎、雞軟骨絕對係要瘋狂食多兩串,仲有燒菠蘿、雞翼等等❤️天婦羅🍤天婦羅方面,唔會炸得好油,而且食得出係即叫即炸,所以唔會好易就食滯。❤️鍋物鍋物方面我哋叫咗蟹粥,大大隻,令粥好鮮甜,粥底好綿。❤️飲品飲品選擇絕對是放題之冠,果汁汽水酒,全部都有。就連芝士奶蓋綠茶,同出邊既一模一樣味道!👍🏻👍🏻👍🏻❤️甜品種類多不勝數,放滿兩個雪櫃。除左自助區既小甜點外,仲有Häagen-Dazs,move pick雪糕🍦真係好高質!總括來說,食物種類多, 可盡

❤️自助吧

兩大本厚厚的menu任點任食,厚到嚇到我們,證明食品種類繁多。當中有煮物、燒物、串燒、炸物、天婦羅、創作壽司刺身、軍艦及壽司,款式非常多。

❤️刺身
第一Round當然一試刺身
我們點了三文魚丶甜蝦 丶赤貝丶象拔蚌丶 帶子丶北寄貝⋯
全部都好新鮮,而且好厚肉,好有口感!刺身都新鮮無雪味!

❤️壽司
壽司嘅種類都唔少,壽司飯好細,
可以試多幾款

❤️串燒

❤️天婦羅🍤
天婦羅方面,唔會炸得好油,
而且食得出係即叫即炸,所以唔會好易就食滯。

❤️鍋物
鍋物方面我哋叫咗蟹粥,大大隻,
令粥好鮮甜,粥底好綿。

❤️飲品
同出邊既一模一樣味道!👍🏻👍🏻👍🏻

❤️甜品
種類多不勝數,放滿兩個雪櫃。

總括來說,食物種類多,
可盡情點自己喜愛的食物,
而且價錢好公道,一定會再來!
2020-01-17
2020-02-03 169 瀏覽
新年前又跟朋友聚會朋友話想食放題,記得之前食過呢間放題質素唔錯同多款揀於是又黎啦餐廳超多位自助區集中係餐廳門口果邊都幾多野拎嫁有沙律區、熟食區、飲品區同甜品區前菜及沙律中華沙律、鳳爪等等都有仲有兩款海鮮凍蝦同蜆蝦肉都好新鮮,蜆肉就食到有小小沙熟食區望一望有炸薯條、葡撻老火湯、蔬菜等等仲好貼心照顧飲酒既朋友有梅酒、清酒 最貼心係有熱清酒唔岩飲唔緊要雪櫃仲有好多野飲揀、罐裝啤酒都有一大個甜品櫃食得到先講啦😆😆😛甜品仲有朱古力火鍋小朋友至愛呀食物款式黎講真係花多眼亂仲有一大疊點餐紙呢度有我至愛既帶子同赤蝦刺身我淨食呢兩款都夠啦刺身都幾新鮮呀唔會雪到好犀利有海膽手卷一小口唔會好飽不過味道就一般啦另外仲有特式卷物卷物令人有驚喜,魚子鮮甜呢仲試一試鵝肝多士上面淋左小小黑醋去油膩感不過食一件就夠啦
新年前又跟朋友聚會
朋友話想食放題,記得之前食過呢間放題質素唔錯同多款揀
於是又黎啦

餐廳超多位

自助區集中係餐廳門口果邊
都幾多野拎嫁
有沙律區、熟食區、飲品區同甜品

前菜及沙律
中華沙律、鳳爪等等都有

仲有兩款海鮮
凍蝦同蜆
蝦肉都好新鮮,蜆肉就食到有小小沙

熟食區望一望有炸薯條、葡撻
老火湯、蔬菜等等

仲好貼心照顧飲酒既朋友
有梅酒、清酒
最貼心係有熱清酒
唔岩飲唔緊要
雪櫃仲有好多野飲揀、罐裝啤酒都有

一大個甜品

有海膽手卷
一小口唔會好飽
不過味道就一般啦

另外仲有特式卷物
卷物令人有驚喜,魚子鮮甜呢

仲試一試鵝肝多士

• 芝麻雞翼
  • 鹽燒牛舌
  • 鐵板牛油香蒜帆立貝
2020-02-03 153 瀏覽
放題種類很多,每樣食一件都太多😂除左放題,出面都有好多熱食可以比客人拎,例如薯塊蛋撻等等,甜品款式超多,仲有朱古力噴泉添!由於嘢食款式實在太多,我哋都冇試晒咁多款,刺身壽司選擇之中,三文魚、帶子、玻璃蝦、象拔蚌、螺肉全部都可以encore!三文魚好味,非常鮮甜!芥末八爪魚壽司正呀!紫菜仲係脆既,感覺好清新芒果卷唔錯,好多蟹籽呢個唔記得咗咩燒和牛,真心好食,肉質鮮嫩又有肉汁,唔使醬汁都好味呀串燒方面,味道係好味嘅,但雞軟骨有少少硬 ,牛舌惹味!避風塘炒魷魚,調味真係調得好好,可惜太靭燒鵝肝,估唔到放題都有鵝肝,仲要都唔算細舊,放題一定要叫啦!質素可以仲食咗個牛肉火鍋,牛肉煮得太耐,其他ok避風塘炒蝦,不得不讚佢嘅避風塘真係出色,一定要試😋
薯塊

刺身

芥末八爪魚壽司正呀!紫菜仲係脆既,感覺好清新
芥末八爪魚壽司
芒果卷唔錯,好多蟹籽

串燒方面,味道係好味嘅,但雞軟骨有少少硬 ,牛舌惹味!

避風塘炒魷魚,調味真係調得好好,可惜太靭

仲食咗個牛肉火鍋,牛肉煮得太耐,其他ok

避風塘炒蝦,不得不讚佢嘅避風塘真係出色,一定要試😋
2020-01-16
薯塊
芥末八爪魚壽司
2020-02-03 94 瀏覽
每次相約朋友晚飯都不知食咩好!各有各人的口味喜好!尤其在旺角閙市之中,一出地鐵,宣傳單張在你面前不停派發,張張都話低食、超值,真係有選擇困難!結果今次選咗一間日式放題試一試,因為太耐無食日式放題!確實係有些興奮!這間食肆交通方便,E1出口很快就到,等了不算太久就可入座,但如果預約的話會更快,帶位員帶我們入坐時,沿途的坐位九成已爆滿,確實受歡迎!店內環境整潔,坐位都很舒適,同類型的日式放題黎講,呢間坐位算寛闊!枱與枱之間也有空間!環境算不錯!坐低後侍應送上兩本厚厚活頁式的點菜紙,食物種類超過100款,任點任食,嘩!今次仲唔大開食戒?首先當然係叫刺生併盤回一回本啦!點咗三文魚,油甘魚,吞拿魚,鮑片,希靈魚,大赤蝦,甜蝦,八爪魚片,帶子刺身,北海道角螺,象拔蚌,赤貝!款款都非常新鮮!而且十分厚切!當中我最鍾意帶子,大大粒非常彈牙!另外燒物種類都非常多而且吸引!我們叫了西京比目魚、鹽燒海蝦、鹽燒雞軟骨、黃金芝士帆立貝、鹽燒鯖花魚!款款都有水準!其中我特別推介的蒲燒鰻魚!超級好食!鰻魚厚身加上醬料入口即溶而且juice!真係食到我回味無窮!另外我都很喜歡燒紐西蘭香草羊鞍,肉質淋滑而且無騷味!還有

刺身拼盤

燒物

另外我都很喜歡燒紐西蘭香草羊鞍,肉質淋滑而且無騷味!還有鹽燒牛舌都非常厚切,彈牙爽口,味道一流!
鍋物

吃過燒物後就轉戰鍋物!先黎瑤柱鮮蟹肉粥,我又要特別推介,蟹好大隻而且新鮮,個粥底非常鮮甜!真係唔停得口!另外雪花牛肉鍋係我第二最愛!鍋底味濃好味,而且肥牛又多可以俾我地食過夠!
鐵板燒扇貝