2022-10-14 594 瀏覽
今日同老媽子壽司癮發作 🤭 加上為咗振興一下香港經濟 📈 咁就搵左我嘅壽司賣飛佛千之味。🍣今次嚟咗大埔分店,大埔分店最近剛剛裝修完,環境大咗又舒服左,係等緊攞壽司期間,就周圍望下見到千之味原來都有壽司蛋糕 🎂 第時有機會都可以叫個嚟試吓。今次少少地叫咗兩盤咁大把 🤭 高質嘅特大赤蝦壽司同帶子壽司當然走唔甩,另外就係肥美嘅三文魚壽司同三文魚腩壽司,加埋老媽子嘅至愛三色花之戀,非常滿足而且又飽肚嘅一餐。🥰

2022-10-13 278 瀏覽
今日嚟一個快輕食。諗左一陣決定食佢嘅刺身拼盤🍱🍱。海膽刺身,海膽色澤為淺橙黃色,味道濃厚甘甜,回甘強,海膽膏的瓣塊較小。極其鮮美😋😋。三文魚🐟🐟腩刺身,食落魚味🐟🐟濃郁,油香豐富。😍😍三文魚子刺身,放入口中輕輕咬開感受爆漿的愉快感,那一刻滿口生津,鮮香滿溢。😋😋劍魚腩🐟🐟🐟刺身,口味明顯肥美甘香多。另外再加多個帶子刺身,彈牙爽口,味道道純淨甘甜。重要嘅事情要講三次!買滿$300免運費!買滿$300免運費!買滿$300免運費!咁就可以輕輕鬆鬆坐係屋企等食性價比壽司🍣,岩晒開party🎉🎉🎁🎁
今日嚟一個快輕食。諗左一陣決定食佢嘅刺身拼盤🍱🍱。

三文魚🐟🐟腩刺身,食落魚味🐟🐟濃郁,油香豐富。😍😍

劍魚腩🐟🐟🐟刺身,口味明顯肥美甘香多。

另外再加多個帶子刺身,彈牙爽口,味道道純淨甘甜。

重要嘅事情要講三次!

外賣自取
早排屋企人話想食壽司,即刻諗起之前公司食𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡成日叫呢間,雖然港島無分店,但只要買滿指定金額都可以外賣送公樓下👍🏻不知不覺個仲開到第𝟖間分店,質素依然🍣 - ✤ 千之味壽司盛盒𝐃 (𝟐𝟓件) $𝟐𝟖𝟖 特別推薦呢款主打三文魚嘅𝐬𝐞𝐭,滿足到三文魚愛好者嘅慾望❤️ ✰ 三文魚腩壽司𝐗𝟓     選用超肥美魚腩,油脂爆發、鮮甜十分! ✰ 花之戀𝐗𝟒 海量嘅蟹子配上大量沙律醬,花之戀簡直係增磅者福音! ✰ 三文魚粒粒壽司𝐗𝟒 切到小粒嘅三文魚鋪係紫菜軍艦上,別有一番風味👍🏻 ✰ 火灸三文魚壽司𝐗𝟒   火炙燒過嘅沙津醬相信都係唔少人嘅至愛,熱融嘅沙律醬帶有煙燻味、燒過嘅三文魚令油脂激發、滿口幸福🥰 ✰ 火灸黑椒三文魚壽司𝐗𝟒 帶有煙燻味嘅火炙三文魚配合埋撒上黑椒嘅調味🔥,實在出色! ✰ 辣味三文魚壽司𝐗𝟒 三文魚粒粒混合埋辣味沙律醬超級開胃,最愛之一🐟
✤ 千之味壽司盛盒𝐃 (𝟐𝟓件) $𝟐𝟖𝟖

✰ 三文魚腩壽司𝐗𝟓
選用超肥美魚腩,油脂爆發、鮮甜十分!

✰ 花之戀𝐗𝟒
海量嘅蟹子配上大量沙律醬,花之戀簡直係增磅者福音!

✰ 三文魚粒粒壽司𝐗𝟒
切到小粒嘅三文魚鋪係紫菜軍艦上,別有一番風味👍🏻

✰ 火灸三文魚壽司𝐗𝟒

✰ 火灸黑椒三文魚壽司𝐗𝟒
帶有煙燻味嘅火炙三文魚配合埋撒上黑椒嘅調味🔥,實在出色!

✰ 辣味三文魚壽司𝐗𝟒
三文魚粒粒混合埋辣味沙律醬超級開胃,最愛之一🐟
  • 千之味壽司盛盒𝐃 (𝟐𝟓件)
2022-10-07 140 瀏覽
今日又要食自己,諗都唔洗諗,千之咪丫唔該😂😂三文魚蟹子沙律🥗,多蟹籽! 啖啖三文魚肉的蟹籽沙律🥗🥗,爽呀!好清新!三文魚子軍艦🍣🍣,三文魚子軍艦顆粒大而飽滿的三文魚子晶瑩剔透,粒粒分明,賣相鮮艷亮麗,口感爽脆甘香,鮮嫩香甜😋😋。三色花之戀😋😋,包含魚籽,蟹籽同海膽。蟹籽同魚籽粒粒晶瑩剔透,咬落去漲卜卜。海膽勁鮮甜。耐上三文魚。叫人難以抗拒😍😍蟹柳壽司🍣,蟹柳味道比較清淡,適合一啲唔唔太鍾意食魚生嘅朋友。熟蝦壽司🍣,蝦肉結實,口感鮮甜多汁。中華沙律壽司🍣🍣,天然海草食落爽脆,有嚼口。
今日又要食自己,諗都唔洗諗,千之咪丫唔該😂😂

熟蝦壽司🍣,蝦肉結實,口感鮮甜多汁。

中華沙律壽司🍣🍣,天然海草食落爽脆,有嚼口。
2022-10-06 90 瀏覽
今日家姐個仔生日,所以叫咗啲小學同學黎屋企玩同慶祝,到晚飯時間要諗食咩嗰陣時,大家第一時間就諗起叫外賣,因為又方便食又唔使洗碗,而且價錢亦唔貴。通常大食會外賣都係以 Pizza 同壽司為主,親戚話食元氣食到有啲悶,所以我就推介佢試吓千之味壽司。因為今次都有啲小朋友,所以都叫咗啲小朋友可以食到嘅壽司,例如玉子壽司、腐皮壽司、八爪魚壽司,另外叫咗一份小食拼盤試吓,之前未試過。小食拼盤份量比我想像中多 😍 朋友一路食一路話壽司啲餡重多過啲飯,不停食不停讚 🤣 不過我自己都覺得係高質嘅。總共四大盆都係 $1200 左右,朋友都話千之味好抵食又好食。
外賣自取
突然間心血來潮就想食日本菜就同屋企人買外賣返屋企開心share今次我哋就去到位於大埔的《 御品千の味刺身壽司專門店 》見到餐紙嘅食物款式夠晒多元化全部刺身壽司都係日本直送仲有不同經濟又實惠嘅套餐選擇所以我哋order左不同種類嘅食物❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨❤️【 #壽司餐 】️我呢位日本菜迷一定會order至愛嘅壽司餐 總共有10件壽司唔使諗到頭都爆因為裏面已經有規定嘅9款日本壽司當中包括有三文魚兩件、油甘魚、白身魚赤蝦、吞拿魚、蟹籽、熟蝦、玉子及鰻魚壽司當中的三文魚條紋非常平均咬落去有口感而且好fresh點埋芥辣豉油好味道另外大大塊嘅玉子壽司蛋味香濃、甜度適中大人細路都爭住食呀當然要同屋企人開心share我就額外散叫多兩款壽司💗【 #吞拿魚蓉壽司 】️磨碎左嘅吞拿魚腩呈現粉紅色食落軟綿綿嘅吞拿魚腩蓉並帶一點入口即溶口感加上一些香蔥粒點綴食落去尤其清香🧡【 #三文魚籽壽司 】️呢個口感爆棚爆漿三文魚籽令到我口裏魚香及魚油四溢一啖食落口層次豐富💖【 #吞拿魚蓉飯餐 】️家人order嘅大大碗丼飯餐都只係$88仲會奉送可樂/烏龍茶最重要係食物新鮮性價比也非常高呢
突然間心血來潮就想食日本菜

我呢位日本菜迷一定會order至愛嘅壽司
總共有10件壽司
唔使諗到頭都爆
因為裏面已經有規定嘅9款日本壽司
當中包括有三文魚兩件、油甘魚、白身魚
赤蝦、吞拿魚、蟹籽、熟蝦、玉子及鰻魚壽司

當中的三文魚條紋非常平均

而非VIP亦有八折優惠
適用於生日當天前後七天之內
就算去食幾多次都一樣咁抵啦❣️
2022-10-01 47 瀏覽
又係我愛店【御品千の味】!百吃不厭嘅壽司🥰🥰✪ 千の人氣壽司拼盤C (12件)⌫ 💲158拼盤有火炙三文魚腩壽司、火炙芝士三文魚壽司、火炙芝士蟹棒壽司、火炙芝士帶子壽司、火炙鰻魚壽司、火炙左口壽司各二。✪ 左口魚壽司2件 ⌫ 💲20 // 劍魚腩壽司 2件 ⌫ 💲28左口魚壽司好嫩滑,油脂好香。劍魚腩壽司肉白略帶淡紅色,肉質柔軟脂肪多。✪ 照燒雞扒飯定食 ⌫ 💲73定食有沙律同螺肉做前菜。照燒雞扒不會太多脂肪,醬汁好香甜。外皮煎得香脆,灑上芝麻粒粒,更香口。✪ 辣味雞翼(3件)⌫ 💲20追加咗辣味雞翼。調味適中,微辣,外皮好香脆,雞肉嫩。【御品千の味刺身壽司專門店】📌大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖#御品千之味
又係我愛店【御品千の味】!
百吃不厭嘅壽司🥰🥰

✪ 千の人氣壽司拼盤C (12件)⌫ 💲158

✪ 照燒雞扒飯定食 ⌫ 💲73

✪ 辣味雞翼(3件)⌫ 💲20
追加咗辣味雞翼。調味適中,微辣,外皮好香脆,雞肉嫩。

【御品千の味刺身壽司專門店】
📌大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖

#御品千之味
外賣自取
記得之前食過呢間壽司堂食,印象係唔錯既,今日同屋企人買左番去做晚餐,因為平時成日見到要排隊,我哋就早咗少少6:00前去買外賣!屋企人都鍾意食蝦,所以叫咗個海老盛盒再加個C餐盛盒,而自己都鐘意左口魚邊所以再叫左一份左口魚壽司同三文魚腩壽司!外賣都會咁細心,俾咗乾冰同埋豉油碟!呢度好加分,唔需要急住買完拎返屋企擔心變質既問題!😋 火海老🍤盛盒(12件)$158刺身蝦好甜,蝦肉大大舊!我地最鍾意,熟蝦仲有款配左蛋黃醬,對於鍾意食蝦嘅朋友絕對唔可以錯過‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 人氣壽司拼盤C(12件)$158呢個拼盤係食灸燒款式既,帶子好鮮甜,三文魚都燒得岩岩好,左口魚唔算太油膩,食落係比較爽口質感!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10估唔到呢間外賣嘅壽司性價比咁高!兩個人食咁多都只係$365,每人唔洗$200已經好飽好滿足!如果開party一定要點呢間!🍽️ 御品千の味刺身壽司專門店 (海寶花園)📌 大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖☎️ 2310 2818⏰ 星期一至日11:30-22:00

😋 火海老🍤盛盒(12件)$158

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

😋 人氣壽司拼盤C(12件)$158

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

🍽️ 御品千の味刺身壽司專門店 (海寶花園)
📌 大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖
☎️ 2310 2818
⏰ 星期一至日11:30-22:00
2022-09-25 40 瀏覽
[ 千之味 ]呢間壽司店不會比連鎖餐廳差,價錢仲好划算,夜晚諗唔到食咩所以再去買嚟食吓🤤✿ 火炙丼 $85 今次再encore 呢個火炙丼,丼飯的赤蝦非常大隻新鮮,仲好鮮甜🤤✿ 墨魚 $15✿ 油甘魚 $35✿ 赤蝦$34✿ 火灸左口魚 $28✿ 火灸三文魚 $25單點壽司性價比高,每款2件,選擇多多😀😀個人最推薦火灸系列,外賣質素一樣高👍🏻✿ 軟殼蟹飯卷 4件 $48鐘意食軟殼蟹必點🦀再配埋蛋黃醬食一流😋✿ 芝麻雞翼 $38芝麻雞翼炸到脆卜卜,真係好好味,都幾大隻😻😻總結🫦來開大埔真係要過來試下,大埔設有堂食,可以坐底慢慢食,材料新鮮,不得不提佢地醋飯調配得幾出色!✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿御品千の味刺身壽司專門店地址: 大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖電話: 23102818✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 千之味 ]

✿ 火灸三文魚 $25

✿ 軟殼蟹飯卷 4件 $48
鐘意食軟殼蟹必點🦀再配埋蛋黃醬食一流😋

✿ 芝麻雞翼 $38
芝麻雞翼炸到脆卜卜,真係好好味,都幾大隻😻😻

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
御品千の味刺身壽司專門店
地址: 大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖
電話: 23102818
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-09-22 45 瀏覽
住大埔中心嘅朋友有福啦!食壽司唔一定要去連鎖壽司店,呢間千之味都可以比到新鮮又抵食嘅壽司,仲可以外賣添。我就叫咗啲基本平時食開嘅壽司嚟試吓啦。三文魚壽司必食!只係睇相都見到好新鮮,啲壽司飯都係啱啱整出嚟。甜蝦壽司有時候食有啲店嘅壽司已經放咗好耐,但係今次千滋味嘅甜蝦壽司真係新鮮,肉質鮮甜。蟹籽壽司爆多蟹籽!成個口都充滿咗蟹籽,真係極級滿足!吞拿魚壽司都係一樣,吞拿魚壽司都係好新鮮!通常食佢未必次次食到鮮甜嘅味道,但係今次就食到!最衰冇叫Sake,如果唔係就真係完美啦!

三文魚壽司
必食!只係睇相都見到好新鮮,啲壽司飯都係啱啱整出嚟。

甜蝦壽司

蟹籽壽司
爆多蟹籽!成個口都充滿咗蟹籽,真係極級滿足!

吞拿魚壽司
2022-09-14
2022-09-18 43 瀏覽
前排食完千之味有啲意猶未盡 🤤 今日經過大埔分店,心血來潮買返兩盒返屋企孝敬屋企人同獎勵自己。🤣除咗叫咗自己最鍾意食嘅帶子壽司同特大赤蝦壽司外,重叫咗好多唔同款式嘅壽司,試下其他壽司嘅質素如何,有玉子、墨魚、左口魚、三文魚、八爪魚、北極貝、芥辣八爪魚、炸蝦卷、三色花之卷。🍣 芥辣八爪魚軍艦啲餡多到瀉 😍 炸蝦卷依然保持住一貫水準外賣都係咁脆口,另外每款壽司無論係上面嘅魚生同下面嘅飯都非常飽滿,相當精神 🔥 🔥 屋企人都大讚性價比高。另外原來餐廳仲提供雨傘共享服務,真係估佢唔到,第時落雨買外賣都唔使怕。👍🏻
2022-09-14 53 瀏覽
以往一直都係幫襯開元字頭壽司,自從食過千之味之後,慢慢成為咗千之味嘅忠粉,係呢幾年期間見證住千之味壽司嘅質素越嚟越高質,所以更加唔會動搖到佢係我心目中嘅位置,依家耐唔耐都會幫襯下。今日嚟到大埔分店,大埔分店最近裝修完無耐,地方寬躺咗,不過對我來講冇關係,因為我都係叫外賣。😋今次叫咗非常香脆又飽肚嘅炸蝦卷同軟殼蟹券,再配搭幾款餡料非常飽滿嘅花之戀 🍣 無論賣相同味道都一絕。另外再叫咗兩款高質嘅帶子壽司同特大赤蝦壽司 😋 帶子超級肥美啖啖肉。
2022-09-06 53 瀏覽
今日晚餐🥣想嚟個輕食,諗左好耐完全無頭緒食咩好。咁岩就比我見到千之味🍣。咁就買啲刺身🐟🦐返去當晚餐食啦。千の人氣刺身拼盤B(12件)$178,刺身包括三文魚🐟2件,赤蝦🦐2件,劍魚腩🐟2件。北寄貝4件,鮑魚2件。另外我點左藍鰭吞拿魚赤身刺身🐟3件$68,同埋點左個蟹子沙律🦀🥗$35。三文魚🐟肉質細嫩鮮味。赤蝦🦐味道清甜,口感軟糯。劍魚腩🐟肉質柔軟脂肪多,鮮甜而不膩。北寄貝甘甜、肉質肥美及爽脆。鮑魚味道新鮮甜美,而且值得一讚洗得好乾淨。藍鰭吞拿魚赤身刺身🐟,肉質較實,有咬口,魚味重。蟹子沙律粒粒蟹子分明,非常新鮮爽口, 配搭青瓜絲同蟹柳絲,非常適合夏天食。整體性價比超高。😋😋

三文魚🐟肉質細嫩鮮味。
赤蝦🦐味道清甜,口感軟糯。
劍魚腩🐟肉質柔軟脂肪多,鮮甜而不膩。
北寄貝甘甜、肉質肥美及爽脆。
鮑魚味道新鮮甜美,而且值得一讚洗得好乾淨。
藍鰭吞拿魚赤身刺身🐟,肉質較實,有咬口,魚味重。

整體性價比超高。😋😋
2022-09-06 52 瀏覽
今日屋企無飯食😂😂諗都唔洗諗即刻食我至愛嘅千之味壽司🍣。有follow開我嘅朋友都會知道。千之味我經常都會幫襯。雖然佢加左價。但加嘅幅度算合理。話晒佢真係值得支持。今次點左一個御品 壽司拼盤A(15件)$258,包括左三文魚🐟2件,油甘魚🐟1件,劍魚腩🐟1件,甜蝦🦐1件,赤蝦🦐1件,吞拿魚🐟1件,帶子1件,墨魚🦑1件,左口魚🐟1件,海膽1件,魚子1件,吞拿魚蓉1件,龍蝦沙律🦞🥗1件,辣味三文魚🌶🐟1件。另外再點多個三色花之戀$75。件件壽司都好好食😋。壽司🍣質感厚度適中,肥美甘香。壽司飯味甜而且帶點微酸,口感亦都好緊實、有嚼勁。而家買滿$300,仲可以免費送貨。絕對適合一大班朋友開party🎉🎉。

2022-09-02 55 瀏覽
.最近同肥pat先生都成日OT/開夜,冇人得閒煮飯所以要食出街食,成日出都好攰架嘛。早2日懶懶地買外賣,又唔想咁頹,於是買咗壽司食🥳.之前食過lunch 魚生飯唔錯,所以都放心試下。7點幾差唔多8點先去到,依然係即叫即整,開頭幾驚冇哂食材,但冇事兼仲好新鮮.🟥壽司類🟧三文魚:肥美滑嘟嘟,肉質細嫩帆立貝:好厚肉好鮮甜火灸左口魚:濃郁魚油精華係口腔內浪浪下油甘魚:紋理分明又厚切,啖啖肉劍魚腩:平時好驚一唔新鮮會有腥味,又怕雪到實的的多筋,呢度入口即溶.最欣賞係會送冰包🧊特別而家咁熱,好易變壞/有細菌,而家拎番屋企段路都唔怕焗到難食啦。後尾發現原來買滿$300 可以送上門,仲有得whatapp 落單,下次就可以一收工落單,番到屋企就有得食,唔洗特登行去拎👏👏真係超方便.

之前食過lunch 魚生飯唔錯,所以都放心試下。
🟥壽司類🟧
三文魚:肥美滑嘟嘟,肉質細嫩
帆立貝:好厚肉好鮮甜
火灸左口魚:濃郁魚油精華係口腔內浪浪下
油甘魚:紋理分明又厚切,啖啖肉