1K
2022-02-11 467 瀏覽
抗疫期間在家都要食好啲!是日放工去咗長沙灣「御品千之味刺身壽司專門店」買外賣壽司返屋企做晚餐顧名思義,餐廳主打日式刺身、壽司、軍艦、火炙壽司及小食等等,午市及晚市亦設有套餐,買滿$300仲可以免費送貨三文魚壽司厚切肥美三文魚刺身配上日本壽司醋米,簡直係絕配!三文魚好新鮮,充滿魚鮮味粟米沙律軍艦飽滿大粒嘅粟米配和風沙律醬,口感爽脆又美味辣味三文魚沙律角切三文魚粒配辣蛋黃醬,味道更豐富,好好食花之卷一客有三件,份量十足嘅花之卷,兩大片三文魚卷住日本珍珠米,啖啖都係三文魚芥末八爪魚八爪魚粒口感爽脆,芥末微辣嗆鼻芝士炸蝦卷吉列炸蝦金黃香脆,爽口彈牙,芝士及蝦肉味濃郁,味道同口感都好豐富呀火炙芝士三文魚經過火炙燒香後的三文魚,肥美油潤,滿口魚油香;伴隨火炙芝士,芝味香濃三文魚忌廉芝士卷充滿光澤的三文魚加上新鮮蟹籽,再夾着忌廉芝士,層次豐富,多咗份芝士香

顧名思義,餐廳主打日式刺身壽司、軍艦、火炙壽司及小食等等,午市及晚市亦設有套餐,買滿$300仲可以免費送貨

三文魚壽司

粟米沙律軍艦

飽滿大粒嘅粟米配和風沙律醬,口感爽脆又美味

辣味三文魚沙律

角切三文魚粒配辣蛋黃醬,味道更豐富,好好食

花之卷

芥末八爪魚

八爪魚粒口感爽脆,芥末微辣嗆鼻

芝士炸蝦卷

火炙芝士三文魚

三文魚忌廉芝士卷

6天前 0 瀏覽
下班去同事家玩你們會準備什麼?3個人煮飯?太熱了把。 最後我們去了最喜歡的千之味買壽司外賣。這邊的便當壽司拼盤價錢適宜不會太貴,我們3人點了 3個餐再加壽司, 也是$320內, 我們覺得很好,最重要是每個餐也跟飲品一罐, 我的兩位同事一看教主就說要 OOH 了。我點了壽司冷麵餐有5件壽司分別是北寄貝、白魚、蟹籽、三文魚、芥辣八爪魚。 同事我雙色三文魚丼,三文魚好肥美呢! 另外的角切魚生飯,每樣魚生也有一點, 還有青瓜玉子感覺很豐富。最後壽司拼盤A 裡面有鰻魚4件,玉子2件,蟹棒2件,腐皮2件,吉列炸蝦卷4件, 全是熟食,炸蝦卷很出色裡面脆脆的。

2022-05-23 43 瀏覽
今次係第一次自己一個食千之味😂 我深深明白到平有平食,貴有貴食嘅道理😂 我自己一個都食咗成$300,但估唔到佢俾到呢嗰質素我❤️ 好近長沙灣地鐵站A2出口,好多學校係附近,好容易揾❤️ 但如果近深水埗行過去,就唔好行元州街嗰邊,要行返福榮街‼️ 又或者去深水埗嗰間分店食🌝火炙系列❤️ 係我嘅最愛,亦係我絕對推薦嘅😋火炙芝士三文魚壽司 $25 火炙芝士帶子壽司 $45 - 帶子好厚,配合芝士100分🌝火炙海膽壽司 $53 - 海膽我估唔到佢俾到咁大舊我🙌花之卷🌺系列 佢係無沙律醬架🌝親子花之卷 $58 - 呢個都係我每次都食嘅🌝海膽花之卷 $58 - 蟹子同海膽就一時時,個魚子就堅好食😋油甘魚壽司 $35 - 相比嚟講,今次差咗少少🤏🏻辣味螺肉小食 $28 - 好充料

火炙系列❤️ 係我嘅最愛,亦係我絕對推薦嘅😋
火炙芝士三文魚壽司 $25
火炙芝士帶子壽司 $45 - 帶子好厚,配合芝士100分🌝
火炙海膽壽司 $53 - 海膽我估唔到佢俾到咁大舊我🙌

花之卷🌺系列 佢係無沙律醬架🌝
親子花之卷 $58 - 呢個都係我每次都食嘅🌝

油甘魚壽司 $35 - 相比嚟講,今次差咗少少🤏🏻

辣味螺肉小食 $28 - 好充料
2022-04-28 65 瀏覽
長沙灣呢間外賣壽司店,雖然店舖少少,估唔到咁有質數,價格方便都相當抵食。「冷麵壽司餐」炎炎夏日...加入麻醬嘅冷麵,配埋5款唔同款嘅壽司,仲跟埋汽水,確係正「雙色三文魚丼」呢個飯$55大大盒,片片三文魚都又厚又肥美,仲有蟹籽,勁抵食。「吉列炸蝦」即叫即製...熱辣辣,就算外賣拎到返去都keep到香脆「軟殼蟹反卷 + 黃瓜小卷 」軟殼蟹反卷幾香口,加上沙律醬好夾,黃瓜小卷又甜又爽口。「燒汁牛肉飯定食」燒汁拼牛肉真係最佳配搭,燒汁味道濃郁得嚟唔會太鹹,沙律同螺肉都好好味。滿$300有外送,下次可以再Encore
長沙灣呢間外賣壽司店,雖然店舖少少,
估唔到咁有質數,價格方便都相當抵食。

「冷麵壽司餐」

「雙色三文魚丼」

「吉列炸蝦」
即叫即製...熱辣辣,就算外賣拎到返去都keep到香脆

「軟殼蟹反卷 + 黃瓜小卷 」
軟殼蟹反卷幾香口,加上沙律醬好夾,黃瓜小卷又甜又爽口。

「燒汁牛肉飯定食」

滿$300有外送,下次可以再Encore
2022-04-25 49 瀏覽
解除禁晚市堂食前一晚, 謙謙話要我買千之味壽司返去慶祝,終於可以出街同公公婆婆一齊飲茶唔洗分枱了。千之味的單點壽司和套餐都幾多選擇,加上叫滿 300蚊就會送貨我覺得幾正。快d來睇下我地今次叫左咩!🔽🔽🔽⚛ 角切魚生飯 配 OOHA 荔枝乳酪 ~ 好多唔同的角切刺身甜蝦夠大隻仲要激多八爪魚粒😍好爽口彈牙。⚛ 壽司冷麵餐(胡麻醬)配OOHA白桃烏龍茶 ~ 熱辣辣食冰涼的冷麵真係好涼快, 倒入胡麻醬係冷麵到輕輕與青瓜絲蟹柳拌勻, 一口咬下又爽又清新。伴隨的壽司亦見滋味。⚛ 人氣壽司拼盤 A ~ 有齊謙謙喜愛的 、鰻魚、玉子、蟹棒、炸蝦卷和腐皮, 即叫即包。⚛ 花之卷 ~ 肥美的三文魚沾上沙律醬和蟹籽,一啖過豐富得來蟹籽又脆卜卜。🥤 OOHA 0糖0卡0脂 , 係有氣而唔甜的飲品岩我。

快d來睇下我地今次叫左咩!🔽🔽🔽

🥤 OOHA 0糖0卡0脂 , 係有氣而唔甜的飲品岩我。
作為外賣連鎖店佢地既質素向來有保證💛放工經過買左個丼飯同刺身拼盤🍱丼飯係即叫即整🔪所以都等左5-10分鐘左右♡ 2人刺身盛盒F($228)刺身拼盤有海膽|魚子|劍魚腩 |三文魚腩|三文魚呢個價錢有海膽同魚子食真係好抵👍🏻海膽無異味 入口仲好鮮甜魚生切得好厚身🍣刺身最鍾意劍魚腩肉質柔軟 · 油脂感滿分✨♡ 火炙丼(晚餐$85/午餐$75)餐配津路茶包/汽水🥤火炙三文魚|火炙左口魚|赤蝦|玉子兩隻超大隻既赤蝦 🍤肉質軟腍帶少少彈口感超級正!!!♥️火炙過既左口魚裙邊油脂迫哂出黎 · 入口即化🌬份量絕對夠2個人share食༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:以外賣刺身連鎖店黎講呢間既食材質素keep到水準✨就算唔同分店都唔會好參差

作為外賣連鎖店
佢地既質素向來有保證💛

放工經過
買左個丼飯同刺身拼盤🍱
丼飯係即叫即整🔪
所以都等左5-10分鐘左右
♡ 2人刺身盛盒F($228)
刺身拼盤有海膽|魚子|劍魚腩 |三文魚腩|三文魚

呢個價錢有海膽同魚子食真係好抵👍🏻
海膽無異味 入口仲好鮮甜

魚生切得好厚身🍣
刺身最鍾意劍魚腩
肉質柔軟 · 油脂感滿分✨

♡ 火炙丼(晚餐$85/午餐$75)
餐配津路茶包/汽水🥤

以外賣刺身連鎖店黎講
呢間既食材質素keep到水準✨
就算唔同分店都唔會好參差
外賣自取
疫情持續,好多餐廳已經唔開,見到呢間日本餐廳依然堅持繼續營業...午餐/晚餐 價錢好抵食,仲跟埋飲品「壽司冷麵餐」冷麵加入麻醬好香口,仲配5款唔同嘅壽司 「火炙壽司餐」小朋友唔食生野,火炙壽司就最合適,加埋軍艦足料,有齊十款,大滿足「燒鯖魚定食」燒到金黃嘅鯖魚,外皮香脆,吱幾滴鮮檸檬汁 同 醬汁,更好味。定食仲有沙律同螺肉「加州反卷」加上沙律醬嘅加州反卷,大大件...就算唔點豉油wasabi, 一樣好味「玉子壽司」甜甜嘅玉子壽司好味,原來係自家製滿$300仲有得送外賣,用料新鮮,下次可以試下其他款式壽司

午餐/晚餐 價錢好抵食,仲跟埋飲品

壽司冷麵餐」

冷麵加入麻醬好香口,仲配5款唔同嘅壽司

「火炙壽司餐」

小朋友唔食生野,火炙壽司就最合適,
加埋軍艦足料,有齊十款,大滿足

「燒鯖魚定食」

定食仲有沙律同螺肉

「加州反卷」

「玉子壽司

甜甜嘅玉子壽司好味,原來係自家製

滿$300仲有得送外賣,用料新鮮,下次可以試下其他款式壽司
2022-03-01
2022-02-22 62 瀏覽
無論好天落雨幾凍幾熱我對日本餐熱誠都系無變過 再Encore 知道而加千之味order夠$300起就可以送貨 之前開party都系叫開佢地 而加二個人喺屋企都要叫一次🤝😋😋佢地三文魚腩刺身真系厚切 仲叫左胡麻蟹子沙律 滿滿蟹子每一啖都卜卜聲🥗軟殼蟹反卷 送到嚟軟殼蟹仲系好脆口咖火炙芝士鰻魚壽司🍣火炙芝士熟蝦壽司🍣帶子/鰻魚/北寄貝/甜蝦壽司最方便系Whatsapp落單 預返時間就可以有得食🥰有埋乾冰包裝維持返刺身溫度 價錢性價比都系好合理好親民
無論好天落雨幾凍幾熱
我對日本餐熱誠都系無變過 再Encore
佢地三文魚腩刺身真系厚切
仲叫左胡麻蟹子沙律

2022-02-18 38 瀏覽
又食又食又食😆 千の味呢間壽司好食,價錢合理💕 連朋友都想一食再食😋 以下係我個人推介!🎈三文魚腩壽司 $20🎈左口魚邊壽司 $20🎈特大赤蝦嘉司 $32🎈火炙壽司拼盤 $118✨佢哋嘅火炙壽司最吸引🤤 有火炙三文魚、火炙黑椒三文魚、火炙芝士三文魚、火炙三文魚腩、火炙芝士熟蝦、火炙芝士鰻魚、火炙左口魚邊、火炙芝士帶子脂香馥郁,款式豐富🥰 正呀!大推🙌🏻

以下係我個人推介!

🎈三文魚腩壽司 $20
🎈左口魚邊壽司 $20
🎈特大赤蝦嘉司 $32
🎈火炙壽司拼盤 $118

✨佢哋嘅火炙壽司最吸引🤤

脂香馥郁,款式豐富🥰 正呀!大推🙌🏻
外賣自取
Supper Moment💫 Sushi Time🍣🥢..夜猛猛口痕想食壽司🍣❓外帶回家當作宵夜既選擇,呢家壽司店已經開到第8間分店😳,而且外賣滿 $300 仲可以免費外送到全港地區,好方便啊啊啊!以後食壽司又有新選擇❤️。l壽司拼盤]l $258三文魚、油甘魚、白身魚、甜蝦、赤蝦、吞拿魚、帶子、墨魚、左口魚、海膽、魚子、吞拿魚蓉、龍蝦沙律、辣味三文魚l壽司]l & l壽司]l $20..壽司配搭種類多:刺身、壽司、軍艦、火炙、卷物、小食、冷麵、盛盒都應有盡有😍。自由配搭,味道可以喔! 下次再試下其他選擇。

Supper Moment💫 Sushi Time🍣🥢

l[御品.壽司拼盤]l $258

l[三文魚腩壽司]l & l[赤貝壽司]l $20

壽司配搭種類多:刺身壽司、軍艦、火炙、卷物、小食、冷麵、盛盒都應有盡有😍。自由配搭,味道可以喔! 下次再試下其他選擇。
2022-01-28 60 瀏覽
千之味係多地方都有分店, 今日咁岩係長沙灣附近收工, 見到好多人係到等壽司🍣好似好受歡迎咁ෆ̈ 我又襯熱鬧試下佢先(・ω・ ) ----* ⭐️⭐️⭐️甜蝦刺身----* ⭐️⭐️⭐️火灸左口魚邊壽司----* ⭐️⭐️⭐️帶子壽司----* ⭐️⭐️⭐️親子花卷----* ⭐️⭐️ 三文魚腩壽司----* ⭐️⭐️北寄貝壽司----* ⭐️⭐️劍魚腩壽司----* ⭐️⭐️油甘魚壽司🎏甜蝦刺身蝦肉粉嫩💓 肉質細綿粘口, 味道甘甜滋味 大推⭐️⭐️⭐️🎏左口魚邊肉質細嫩,經火炙後把油份逼出, 入口充滿甘香油脂(●︎´▽︎`●︎)油脂滲到米飯中,又香又好吃 ~~🎏帶子望落肉色有光澤, 帶子肉紋理清晰, 食落鮮甜有彈性同爽口 ~~ 🎏親子花卷即係三文魚子花之戀🥰 三文魚子咸香鮮味, 一口吃掉混合沙律醬, 三文魚和醋飯🍣 為呢一餐作一個完美的句號🍵以外賣壽司店黎講: 呢間既刺身🐟壽司🍣都好新鮮肥美🥰價錢合理, 而且買滿$300 仲有送貨服務✿︎又多一個晚餐選擇 ¨̮♡︎:::::::::::::✿︎ #日本菜 #長沙灣 御品千の味刺身壽司專門店 (美居中心) (長沙灣)長沙灣福榮街218號美居中心地下64號舖#hkfoodblog #長沙灣日本菜 #長

----* ⭐️⭐️⭐️甜蝦刺身
----* ⭐️⭐️劍魚腩壽司
----* ⭐️⭐️油甘魚壽司

:::::::::::::

✿︎ #日本菜 #長沙灣
御品千の味刺身壽司專門店 (美居中心) (長沙灣)
長沙灣福榮街218號美居中心地下64號舖

#hkfoodblog #長沙灣日本菜 #長沙灣壽司 #壽司 #外賣壽司 #sushi #長沙灣美食
2022-01-16 81 瀏覽
無堂食的日子就係食外賣好在屋企附近有間壽司店每次放工經過都見到唔少人排隊💛火炙盛盒火炙芝士三文魚壽司 火炙三文魚腩壽司 火炙芝士熟蝦壽司火炙芝士鰻魚壽司 火炙左口魚壽司 每樣各5件,火炙算明顯的,以及美食要等待,真係同你逐件甘燒,三文魚最肥美甘香,芝士系列食落微甜,又夾到三文魚。左口魚入口甚有魚香,油香豐富,鰻魚又唔算好腥,炙燒過仲好甘香。熟蝦夠大隻,加埋芝士無甘單調。蟹柳玉子燒嫩滑的蛋卷,即叫即製,卷蛋外邊微微焦香,厚身,微甜有蛋香,面層鋪上蟹柳絲,粒粒的蟹子一點也不吝嗇,甚有口感。外賣自取都算快,包裝都好穩固,非常滿意
無堂食的日子就係食外賣

火炙芝士熟蝦壽司
火炙芝士鰻魚壽司
火炙左口魚壽司

蟹柳玉子燒

外賣自取都算快,包裝都好穩固,非常滿意

2021-12-21 120 瀏覽
有時放工晏左,攰攰地唸唔到食咩嘅話,買外賣壽司都係唔錯嘅選擇~呢間多分店,最好係我公司附近都有😆方便夠近!🥢食物🥢🍣壽司三文魚腩$20: 識食一定要三文魚腩夠新鮮肥美。帶子$35: 好大粒,咬落去口感豐腴😋吉列炸蝦卷$38: 雖然凍咗,但係炸蝦都係脆,炸醬唔厚!特大赤蝦壽司$32: 好大隻,好新鮮,肉質爽彈三文魚子軍艦$48: 多到滿瀉唔嗇淡淡海鮮咸香。火灸海膽$53: 鮮甜唔腥👍🏻除左壽司,仲有魚生丼飯/鰻魚飯/牛肉飯等….都幾多選擇,下次再試吓其他款式先😌

🥢食物🥢
🍣壽司
三文魚腩$20: 識食一定要三文魚腩夠新鮮肥美。

帶子$35: 好大粒,咬落去口感豐腴😋

吉列炸蝦卷$38: 雖然凍咗,但係炸蝦都係脆,炸醬唔厚!

特大赤蝦壽司$32: 好大隻,好新鮮,肉質爽彈

三文魚子軍艦$48: 多到滿瀉唔嗇淡淡海鮮咸香。

火灸海膽$53: 鮮甜唔腥👍🏻