2022-05-31 536 瀏覽
香港燒味舖真係週街都係,但好食嘅叉燒真唔多,呢個黑豚叉燒已經贏在起跑線🤣而且夠肥夠燶邊😋piggy亦係第一次食竹腸幾得意🤭其他燒鵝炆土雞同其他炒嘢都好好食,連送嘅糖水都好足料,係黑醋骨甜左啲🤏
1,冷氣唔夠大,出邊三十幾度唔捨得開冷氣。2,服務態度之差,招手10分鐘冇人應,上菜要白飯等佐4個字,滴餸凍曬。3,買單果陣同收銀話今晚服務唔係幾好,睬都唔睬你,黑口黑面,咁既服務態度真係唔該教一教啦。4,出品就越來越差,薑蔥炒肉蟹冇敲過裏邊滴肉冇味,涼瓜炒安格斯牛肉滴就完全唔係好安格斯又多筋又柴。5,我得叫先十分鐘既,就隔離檯上菜先。幫襯都唔少,今晚真係好失望,以後應該都唔會再幫襯啦。😮‍💨😮‍💨😮‍💨
5,我得叫先十分鐘既,就隔離檯上菜先。
2022-04-18 395 瀏覽
一家连锁酒楼,就在家里附近,想吃早茶,又不敢去店里吃,于是打包了七个回家吃,味道没有特别出众,比较失望的是红米肠,感觉里面不够酥脆,不过意外的惊喜是有榴莲酥,而且味道非常好吃!现在外卖好像有88折扣!
2022-02-09 496 瀏覽
中菜餐御名園 籠仔荷香活蟹香蒸飯 大大隻🦀️蟹放上飯面層蒸 滲進充滿荷葉香形成美味飽肚暖胃籠仔荷葉飯清蒸海沙巴斑大大條沙巴斑中午都可以享受到只要你有時間等 游水海魚即叫即蒸 仲要多蔥👍🏻👍🏻中湯靈芝孢子燉老雞湯老雞煲出清甜鮮味 味道純天然1盅一位用份量size剛剛好即炸椒鹽魷魚鬚🦑酥脆香 炸粉不厚 份量多黑金流沙奶黃包 流沙餡湧出來口中爆發 人人都會喜愛的甜點鮮蝦炸雲吞 雖然炸雲吞好邪惡可是酸酸甜甜開胃又香口呢種誘惑會令人一啖接一啖咁食
中菜餐御名園

鮮蝦炸雲吞
2021-07-20
午餐
2022-02-08 346 瀏覽
食到最生生猛猛嘅海鮮,就當然非酒樓莫屬啦!龍蝦麵包蟹都都係超新鮮,咁就試吓呢一間!我同朋友去海鮮酒家,睇住佢磅一隻新鮮龍蝦,整咗個龍蝦伊麵!龍蝦非常爽彈,果然新鮮嘅口感真係唔同啲,超好食!伊麵卦汁口感濃郁,值得一試!另外仲有新鮮嘅麵包蟹,超大隻有蟹膏亦都好新鮮,但係蒸蛋白略嫌有啲油仲叫咗花膠嚟食,好厚身好彈牙,醬汁啱啱好最後嘅甜品,當然好滿足啦!真係好耐冇食海鮮大餐,好似海鮮酒家都好少去,今次真係超晒標!

我同朋友去海鮮酒家,睇住佢磅一隻新鮮龍蝦,整咗個龍蝦伊麵!

另外仲有新鮮嘅麵包蟹,超大隻

有蟹膏亦都好新鮮,但係蒸蛋白略嫌有啲油

仲叫咗花膠嚟食,
好厚身好彈牙,醬汁啱啱好

最後嘅甜品,當然好滿足啦!

大角嘴御名園 百姓價錢巧手菜高CP滋味無窮餐前飲一碗「靈芝孢子燉老雞湯」 清燉既湯清甜滋補有助排清毒素及廢物 美容瘦身👏🏻好處多多$28.8/位1盅籠仔荷香活蟹香蒸飯 荷葉荷香滲入飯粒中 好吃的蟹香籠仔荷葉飯 份量多到三個人都食唔晒 有驚喜清蒸海沙巴斑拾味椒鹽魷魚鬚🦑黑金流沙奶黃包 黑黑配搭夠哂吸睛👏🏻👏🏻仲要爆多流沙餡 香濃軟綿好好味😋鮮蝦炸雲吞 一直都覺得炸雲吞 好邪惡又好好味😜呢款即叫即炸新鮮熱辣脆卜卜 不膩口 超正 👍🏻甜品時間桃膠西施杏仁茶大量桃膠豐富口感細滑 滋補養生又養顏👏🏻
大角嘴御名園 百姓價錢巧手菜高CP滋味無窮
桃膠西施杏仁茶
大量桃膠豐富口感細滑 滋補養生又養顏👏🏻
2021-07-20
2021-11-20 844 瀏覽
試過好幾間點心放題,呢間係……👍👍價錢: 屬點心放題中的中價位 ,每位$138,經網上平台預購再減$10,另外再加一及茶位約$25。選擇: 共有44款點心選擇,再加每位一客花膠灌湯餃及手工點心三式特盛。午市放題,以這個價錢來說,雖不算超值,但可謂合理。裝修: 街坊酒樓格局,但座位寬敞,枱與枱之間亦有足夠距離,坐得舒服。服務: 不俗,人手充足,一舉手,即有樓面會過來;食物亦出得快,沒有漏單情況。味道: 有驚喜! 特別推介燒鵝瀨、花膠灌湯餃,這兩款的湯尤其出色;仲有鮮沙薑香茜豬手,味道夠香,豬手夠彈牙。不過,亦有欠佳的,首先係花膠滑雞粥,太淡味,似無落鹽,亦沒有雞味;腸粉,皮太厚;黑松露豚肉煎鍋貼,同樣皮太厚,而且很油膩。其他點心中規中矩。
試過好幾間點心放題,呢間係……👍👍

中餐
2021-11-19
中餐
  • 燒鵝瀨
女朋友之前同朋友食過「御名園」,覺得好味道,於是呢晚唔煮飯,嚟呢度食晚餐,結果冇令人失望🥰。.🥢椰皇燉湯 $48燉湯材料有老雞、肉片、香爽嘅椰皇肉,令湯更鮮甜香濃,天氣轉凍之下作暖胃暖身之選👍🏻。.🥢乳鴿 $48炸得香脆可口,皮薄香滑,水準之作。.🥢蠔皇扣四頭鮑魚伴花菇 $98部長用心推薦,蠔皇汁扣鮑魚扣得相當入味🥰,花菇大大隻,一碟兩件,相當出色👍🏻。.🥢蜂蜜柚子脆蝦球 $108金黃色嘅蝦球表面一啲都唔油膩,鮮蝦肉彈牙嫩口,加上蜂蜜柚子嘅點綴,相信不論大人細路都會好鍾意食。😋.💁🏻‍♂️食物有水準,環境闊落,面向魚缸,坐落好舒服,店員態度親切,服務到位👍🏻。

🥢椰皇燉湯 $48

🥢乳鴿 $48
炸得香脆可口,皮薄香滑,水準之作。

🥢蠔皇扣四頭鮑魚伴花菇 $98

🥢蜂蜜柚子脆蝦球 $108
2021-10-21
  • 蜂蜜柚子脆蝦球
  • 蠔皇扣四頭鮑魚伴花菇
  • 乳鴿
2021-10-23 390 瀏覽
💁🏻‍♀️陪屋企人食中菜,揀咗呢間連鎖酒樓嘅大角咀店。優惠菜式任嗌好抵食🤑。🥢上湯龍蝦伊麵 $468西澳龍蝦彈牙又鮮甜,斤半龍蝦夠2-4人食。佢哋仲有南澳龍蝦同波士頓龍蝦揀。伊麵吸收咗上湯都唔會太腍。🥢蒜蓉粉絲蒸蟶子 $38x2蟶子肉長過手掌好誇張。大隻厚肉又鮮味。🥢黑木耳鮮百合炒勝瓜 $78勝瓜口感爽脆又冇青味。芡汁好重蒜頭同蔥頭嘅香味。🥢咕嚕肉 $82豬肉粒炸得香脆,肉質唔會柴。醬汁酸甜開胃。🥢乾清棗皇糕 $28口感軟滑,味道清香唔甜膩。

🥢上湯龍蝦伊麵 $468

🥢蒜蓉粉絲蒸蟶子 $38x2
蟶子肉長過手掌好誇張。大隻厚肉又鮮味。

🥢黑木耳鮮百合炒勝瓜 $78
勝瓜口感爽脆又冇青味。芡汁好重蒜頭同蔥頭嘅香味。

🥢咕嚕肉 $82
豬肉粒炸得香脆,肉質唔會柴。醬汁酸甜開胃。

🥢乾清棗皇糕 $28
口感軟滑,味道清香唔甜膩。
2021-09-30 410 瀏覽
朋友生日佢話要食好啲喎,就帶佢嚟食鮑參翅肚啦~ Manager一嚟落單就介紹我哋食花膠,話超特價, 好似10幾蚊一碟。 我以為咁平一定係俾啲好渣好薄嘅花膠,但係原來冇將貨就價,又厚身有Lim口。 正! 朋友指定要食嘅雞湯翅,d 翅真係一梳一梳好似食緊麵咁。 雞湯非常之濃味。上湯龍蝦我哋揀咗炒麵底,啲面炸到外脆內軟,撈埋啲上湯汁食真係好好食,龍蝦係澳龍,肉身又爽又甜。 呢個鮑魚鴨掌都好抵食鮑魚煙銀蛋牙,有我半隻手掌咁大,一份兩個女仔食都已經好夠。
朋友生日佢話要食好啲喎,就帶佢嚟食鮑參翅肚啦~

Manager

一嚟落單就介紹我哋食花膠,話超特價, 好似10幾蚊一碟。

呢間野質素非常之差。首先,門口都有好幾位老人家等位,但一張椅都冇。呢間野係用B類營運模式,即是一定不會坐滿,一定有空位,但連幾張椅俾d等位o既老人家坐下都冇。由入門一刻已可見員工對客態度是如何。入到去,就更為大開眼界。見到有d一個人坐一張大圓檯。另外有幾張圓檯亦是吉的。但侍應居然要我們兩位坐落單機旁,角落頭,得半張圓檯的位置。更甚是,椅下有上一手食淨掉落地的骨頭,唔出到聲叫姐姐掃都唔理。桌旁有部空氣清新機,但沒有開。全程亦感覺非常焗促,非常懷疑這是否符合衛生署堂食餐飲處所換氣量及空氣淨化設備指引。然後因旁邊就是落單機,有個表示自己「趕住食飯」的侍應在入機時不繼在我耳邊大聲抱怨「唉!夠鐘啦!趕住食飯呀!」仲將其他客d單擺o係我地食緊野,已經得半張o既圓檯上。由於都已經非常難忍咁差劣的環境和服務,我地食完都馬上去埋單走人。呢度埋單仲要自己去counter埋的。咁但係我地拎住張單一起身,就有個侍應喝住我地「喂,攞單去埋單呀!」佢係咪以為我地食霸王餐?下?咁我地咪揚張單俾佢睇話依家咪去緊埋單囉。另外,侍應亦從來冇check我有冇量體溫同登記資料就俾我入去。我係入去坐低左一陣,先醒起自己未登記就
呢間野質素非常之差。
首先,門口都有好幾位老人家等位,但一張椅都冇。
由入門一刻已可見員工對客態度是如何。
入到去,就更為大開眼界。
見到有d一個人坐一張大圓檯。
另外有幾張圓檯亦是吉的。
仲將其他客d單擺o係我地食緊野,已經得半張o既圓檯上。
佢係咪以為我地食霸王餐?下?
咁我地咪揚張單俾佢睇話依家咪去緊埋單囉。
我係入去坐低左一陣,先醒起自己未登記就自己番出去門口登記。
亦見到一個侍應遞茶之後即刻收拾另一檯的食物,明顯沒有分開執枱專員或確保每次執枱後清潔雙手或更換手套。
嚴重懷疑這食肆已經違反多項防疫規例。
建議大家謹慎考慮是否應光顧。
2021-08-28
30 分鐘 (堂食)
1K
好耐無食中菜,始終限聚令,有時兩三個人會去左食西餐日本菜多。 今次久違地食中菜,有驚喜,而且佢晚市特價堅抵食要開心share每枱先上左碟什錦堅果 $28海苔味assorted, 有杏仁、花生、腰果等晚市黎到必點,基本上我聽隔離枱都會有叫必定係佢個晚市組合A, $198 好多選擇。最正緊係佢個蟶子或者元貝加雞呢個組合唔好以為平嘅無好野,元貝當晚sold out. 蟶子4隻好大條,加左蒜蓉粉絲好有鑊氣好香口,而個蟶子係大條厚肉,而且鮮甜!好食wor另外叫左組合嘅即燒文昌雞半隻,份量唔少。皮幾香脆,中間雞肉都唔會鞋。脾位就最滑同樣晚市雅座優惠個版都仲有好多減完價幾平小菜,我地叫左個脆香糯米釀雞翼 $38雞翼外脆,最爽係已經去骨中間用糯米replace 骨頭,啖啖肉食得更爽晚飯優惠仲有由$62/72/82唔少小菜。朋友叫左個薑蔥枝竹炆班腩煲,味道都唔錯海皇西施泡飯 $168最後叫左個泡飯,份量好大煲,都有起碼4/5碗。湯底呈乳白色,有d 蝦仁瓜嘅料,但又幾足味,另外上左碗脆卜卜米通。食既時候倒少少就增添左成碗泡飯嘅口感,幾好食甜品送左個杏仁茶,略甜左d 但又幾香杏仁味,好飲。環境大又好坐,送菜

每枱先上左碟什錦堅果 $28
海苔味assorted, 有杏仁、花生、腰果等

海皇西施泡飯 $168

甜品送左個杏仁茶,略甜左d 但又幾香杏仁味,好飲。環境大又好坐,送菜快又唔貴。encore 得過

• 即燒文昌雞
  • 脆香糯米釀雞翼
  • 空運蟶子
2021-08-10 475 瀏覽
Rating: 4/5 ⭐ @royalminggarden金獎蝦醬海珊骨 Deep Fried Pork Chop with Preserved Shrimp Paste($108)好驚喜嘅菜色,肉多骨少,炸得非常香口,重點喺佢咬落有極為濃郁嘅蝦醬香味,真喺唔常見嘅風味。推薦脆香糯米釀雞翼 Stuffed Wings with Sticky Rice ($38)辣辣地。雞翼外皮香脆,入面包住甜甜嘅糯米,帶着軟糯嘅口感,推薦陳皮脆香燒鵝皇 Roasted Crispy Goose ($148)外皮烤得金黃香脆,入面肉質肥美嫩滑,都幾正但陳皮味就冇話好出花膠燉響螺湯 Fish Maw and Sea Conch Soup ($38)味道方面煲得好入味,不過就唔太覺有花膠黏黏嘅口感。蒜蓉炒菜心 Vegetables fries with Garlic ($)上面鋪滿蒜粒,菜心新鮮又惹味,較適合重口味嘅朋友。Deep Fried Pork Chop with Preserved Shrimp Paste and stuffed wing with sticky rice are the mu
[大角咀Tai Kok Tsui]

味道方面煲得好入味,不過就唔太覺有花膠黏黏嘅口感。

上面鋪滿蒜粒,菜心新鮮又惹味,較適合重口味嘅朋友。

Deep Fried Pork Chop with Preserved Shrimp Paste and stuffed wing with sticky rice are the must haves because of their uniqueness. The fried pork chop is very crispy. It gives a surprisingly strong shrimp paste. Moreover, the stuff wing also gets a crispy skin. Wrapped inside the wings are the soft and sweet sticky rice, levelling its texture one level up. Roasted crispy goose is pretty awesome with its fatty and juicy meat. The fish maw and sea conch soup and the veggies are still nice yet not as stunning as the first two dishes.
2021-08-10 414 瀏覽
午市飲茶點心 小點$22.8 精點$38.8 單價稍貴,但食物有水準值回票價另收茶費再加一服務費,要留意收費出爐招牌黑豚叉燒皇 例牌$78鮑魚燒賣皇,元貝粒滑腸粉,花膠咸雞粥,沙爹金錢肚,蝦餃皇,牛肉球,棉花雞兩個人點既份量多左少少,不過真心好食,掃清光先評叉燒,用黑豚肉做叉燒,肉質細緻,淡淡甜味,燒得焦香可口,肉味甘甜即拉元貝腸粉,入面仲有粟米粒,食落有口感豐富好多,元貝味淡,腸粉皮夠薄夠嫩,靠個醬油提味花雞咸雞粥,粥底綿滑香氣十足,放左蔥花粟米粒,咸雞本身有調味,食落仍嫩滑,肉偏瘦少脂肪沙爹牛肚,爽口微辣開胃鮑魚燒賣,餃皮薄,餡鮮有彈性,鮑魚提鮮加分賣相一流牛肉球口感唔錯,加汁食味道剛好,肉質有彈性,有3球份量夠分棉花雞,有蟹柳好搞笑,不過味道唔錯,雞肉都幾入味地址-大角咀道38號新九龍廣場1樓168-187號舖環境/設施-港式酒樓特色-港式點心出色有水準人均價格-$200評分-8/10
午市飲茶點心 小點$22.8 精點$38.8
單價稍貴,但食物有水準值回票價
另收茶費再加一服務費,要留意收費
出爐招牌黑豚叉燒皇 例牌$78
兩個人點既份量多左少少,不過真心好食,掃清光

沙爹牛肚,爽口微辣開胃
鮑魚燒賣,餃皮薄,餡鮮有彈性,鮑魚提鮮加分賣相一流
牛肉球口感唔錯,加汁食味道剛好,肉質有彈性,有3球份量夠分
棉花雞,有蟹柳好搞笑,不過味道唔錯,雞肉都幾入味

地址-大角咀道38號新九龍廣場1樓168-187號舖
環境/設施-港式酒樓
特色-港式點心出色有水準
人均價格-$200
評分-8/10
5 分鐘 (堂食)
2021-07-30 328 瀏覽
今次同朋友黎咗呢間御名園食飯,見多款海鮮小菜都做緊優惠,非常抵食。我地叫咗盅花膠燉響螺湯、脆香糯米釀雞翼、陳皮脆香燒鵝皇(例)、蜂蜜柚子脆蝦球、清蒸老虎斑同金銀蛋肉崧浸海帶苗。呢到嘅餐前小食都幾特別,係坊間少見嘅海苔味果仁,除左花生,仲有蓮子、核桃、杏仁等,脆口得黎海苔味香濃。柚子蝦球大大粒,蜂蜜柚子醬加埋青檸,酸酸甜甜十分酸胃。先上嘅燉湯非常足料,除咗有花膠同響螺,仲有瘦肉同雞等,非常清甜。糯米雞翼外皮炸得香脆,入面釀嘅糯米餡帶辣口感軟糯。燒鵝皮脆肉嫩,肥瘦適中,每啖肉都充滿鵝香。至於老虎斑睇住師傅係魚缸撈出黎即叫即蒸,肉質實淨鮮嫩,食得出非常新鮮。浸海帶苗唔係酒樓常見嘅菜式,海帶苗口感爽脆,同金銀蛋亦都非常夾。食飽飽仲有送嘅是日糖水,今日就有蛋白杏仁茶同羅漢果木瓜雪耳,兩款都非常清潤。。。御名園大角咀大角咀道38號新九龍廣場1樓168-187號舖。。

柚子蝦球大大粒,蜂蜜柚子醬加埋青檸,酸酸甜甜十分酸胃。

糯米雞翼外皮炸得香脆,入面釀嘅糯米餡帶辣口感軟糯。

燒鵝皮脆肉嫩,肥瘦適中,每啖肉都充滿鵝香。

御名園
大角咀大角咀道38號新九龍廣場1樓168-187號舖