2019-04-12 165 瀏覽
灣仔區抵食高級日本餐廳去到灣仔一間位於The Hennessy商業大廈嘅高級餐廳—UO N餐廳有bar抬,想一路食一路欣賞師傅整壽司就可以坐嗰度我哋叫咗壽司,味道果然無令人失望,海膽壽司好新鮮,帆立貝肥美光滑,令人垂涎欲滴,左右魚油脂豐富,卷物足料當中嘅燒物,醬汁燒鰻魚同鹽燒牛舌,同樣美味😋
灣仔區抵食高級日本餐廳
餐廳有bar抬,想一路食一路欣賞師傅整壽司就可以坐嗰度
當中嘅燒物,醬汁燒鰻魚同鹽燒牛舌,同樣美味😋
2019-04-11 103 瀏覽
一間樓底高,座位寬敞舒適,氣氛輕鬆的日本料理店見到嗰餐牌寫住貴族套餐二人分量,連加一都系六百幾蚊有煙鴨胸野菜沙律牡丹🦐什錦刺身碎葱吞拿魚腩手卷燒銀鱈魚,安格斯牛扒黑松露燉蛋,什菌烏冬芝麻雪糕🍦真係飽到暈呀~
一間樓底高,座位寬敞舒適,氣氛輕鬆的日本料理店
見到嗰餐牌寫住貴族套餐二人分量,連加一都系六百幾蚊
有煙鴨胸野菜沙律
牡丹🦐什錦刺身
碎葱吞拿魚腩手卷
燒銀鱈魚,安格斯牛扒
黑松露燉蛋,什菌烏冬
芝麻雪糕🍦
真係飽到暈呀~
2019-04-10 96 瀏覽
今日一班朋友唔打誤撞搵到一間非常好食的日本料理餐廳, 我哋一行六人叫咗好多嘢食, 例如銀雪魚西京燒定食 ,特上魚生飯,黑豚肉生薑燒定食, 牛肉火鍋定食, 碎吞拿魚腩手捲拼雜錦刺身定食 , 法國鵝肝拼安格斯肉眼定食, 這些食品都非常好食, 我最喜歡食黑松露燉蛋, 一班朋友都食得好飽, 好滿足,值得推介。
  • 黑松露燉蛋
2019-04-10 75 瀏覽
地方寬落,裝修有格調,坐得舒服,環境一流,格外寧靜,燈光有氣氛,好有日本傳統壽司舖一樣。餐牌內有各式各樣日本美食,款式繁多,俁有唔同嘅套餐,價錢又唔係好貴,物有所價🤤刺身新鮮,完全無腥味,用料十足,有入口即溶嘅感覺。仲有唔同嘅熟食,燒得香,炸得脆,同係日本食有得揮😆👍
2019-04-10
2019-04-10 64 瀏覽
老闆請我哋去左UO N食🇯🇵菜,大家都期待已久~先上左刺身拼盤,多種新鮮肥美的刺身集而為一,著眼點放係刺身之首嘅拖羅,非常粉嫩,油脂極多,一食難忘之後上的壽司拼盤,飯的size剛剛好,同魚生配上一起吃亦都會令人愛上~壽司亦用左正宗的方法去整,魚生下面放入wasabi然之後炸物都非常出色,炸得很香酥,咬落去感覺到層層薄透分明的炸漿,內裏亦保持水分
老闆請我哋去左UO N食🇯🇵菜,大家都期待已久~
2019-04-10 55 瀏覽
灣仔呢間日本餐廳嘅Lunch Set好多選擇,我和同事各點了銀鱈魚西京燒定食,及刺身定食。首先嚟嗰蘆薈沙律,好新鮮,而銀鱈魚好入味,吾使點mayonnaise都👌。另外刺身定食有赤身,時令魚,帆立貝,白身魚同甜蝦,所有刺身超肥美,爽彈鮮甜,最後,仲有甜品。免收加一服務費,真糸扺食!
2019-04-10
2019-04-10 61 瀏覽
今晚同屋企人黎咗呢間朋友介紹日本餐廳食飯,佢喺正地鐵站附近,好易搵。我哋book咗間房,坐得好舒服。d刺身好新鮮,好好味 鵝肝牛柳勁正!呢個質素價錢算抵食,值得推介
鵝肝牛柳勁正!呢個質素價錢算抵食,值得推介

鵝肝牛柳
鹽燒深海池魚
北海道螺貝
鵝肝牛柳
鹽燒深海池魚
北海道螺貝
2019-04-10 48 瀏覽
愛吃日本菜理由很簡單,食物講究,認真嚴謹,俾我糸OpenRice 搵到呢間系灣仔超水準日本餐廳UO N,食物質素頂呱呱,餐廳環境好大好舒服,以致服務態度一流,系呢度感受到廚師用心選材,由前菜,主菜,甜品都絕對是正,超掂嘅Okamase,價錢合理,值得去品嚐

嘅Okamase,價錢合理,值得去品嚐
2019-03-24 367 瀏覽
星期五食Lunch ,灣仔真係好難搵到位,好彩同事醒目有訂位。呢間日本餐廳,係正我哋office 隔離,啱晒我哋嚟吹水食飯,啲位好好坐。而午餐都好多選擇。我哋一行4人,食咗壽司定食,牛肉火鍋定食,西京燒定食,同千色魚生飯。一叫完,就有個沙律食喇,沙律好新鮮,仲有蘆薈喔。差不多等咗5 分鐘,啲主菜都嚟喇,我哋開心share 食,啲waiter 都好醒,主動問我哋係咪share,俾啲share 碟我哋,又主動加茶。最後,仲有甜品雪糕。畫上完美嘅一餐。我哋會再嚟㗎!😀佢個晚餐都好似好抵食,下次試吓先掛住食,都唔記得影食物喔。剩係影咗個Menu!
最後,仲有甜品雪糕。畫上完美嘅一餐。我哋會再嚟㗎!😀
佢個晚餐都好似好抵食,下次試吓先
掛住食,都唔記得影食物喔。剩係影咗個Menu!
2019-03-22