2024-02-08 687 瀏覽
📍 彌敦左岸 Nathan Left呢間人氣酒吧位於尖沙咀,餐廳一共有兩層~定期會有live band 既表演,環境氣氛一流,絕對係Happy Friday之選🥳🥳🥩美國特級穀飼平鐵牛扒 (8安士)$298牛排肉汁鮮嫩,而且牛肉味濃,每啖都好juicy,肉質非常柔軟🥰而且塊肉眼扒幾厚身,叫左七成熟,一切開就見到粉嫩既顏色,令人垂涎三尺🤤碟上亦有簡單既配菜:有蘆筍、車厘茄、蒜頭,中和一下解膩感~🍕大漠風味羊肉薄餅 $218羊肉份量超多!🤩羊肉係切成粒狀再鋪滿薄餅上,羊臊味重~配料亦有唔少既蔬菜:三色椒、青瓜、黑橄欖、洋蔥、芝士等等,材料豐富😌另外,芝士選用mozzarella cheese,有做到拉絲既效果✌️餅底食落都好脆身👍🏻🍎蘋果汁 $38味道唔太甜,解渴一流~⭐️好味指數:8/10📍 彌敦左岸 (尖沙咀)尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓#尖沙咀 #彌敦左岸 #酒吧 #bar #牛扒 #steak #pizza #薄餅 #TST #tsimshatsui #羊肉
📍 彌敦左岸 Nathan Left

🥩美國特級穀飼平鐵牛扒 (8安士)$298

大漠風味羊肉薄餅

🍕大漠風味羊肉薄餅 $218

🍎蘋果汁

🍎蘋果汁 $38
味道唔太甜,解渴一流~

⭐️好味指數:8/10

📍 彌敦左岸 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓

大漠風味羊肉薄餅
🍎蘋果汁
  • 美國特級穀飼平鐵牛扒 (8安士)
今年過年同情人節好近🤣就嚟情人節諗唔到去邊食好?史努比最近搵到間高質又浪漫嘅西餐廳試咗幾樣嘢 全部都好出色😚佢哋每日都有做唔同菜式嘅半價優惠史努比去嗰日系星期三 佢哋嘅signature烤三黃雞半價 真心正咁啱今年情人節系星期三🥰有興趣嘅話就look落去睇食評啦🤪👍🏿法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198Menu上面寫住有6件 但嚟到有7件🤣第一次見呢種fusion菜 比佢驚艷到🤭用雪糕cone裝住滿滿嘅牛肉他他入口啖啖肉 軟嫩冇筋他他用咗一款甜甜地嘅sauce去調味食落冇任何生牛肉嘅腥 食到肉嘅清香而完全唔油膩🥰配搭魚子醬帶出少少鹹香味 On top有好少量嘅sauce點綴成個他他令佢味道更濃郁😳不得不讚嘅系脆筒非常香脆即使隔咗一段時間再食都仲系超級脆😍原因系佢用紙包到個cone實一實 等佢接觸唔到空氣 就唔會咁快淋👍🏿呢點做得好細心 勁加分😚食到最後會食到脆筒有明顯嘅芝麻香🥰成個dish層次感非常豐富 必嗌!味道: 9.5/10性價比: 8/10👍🏿香煎左岸蟹餅 $188睇價錢可能覺得好貴 但食完就知絕對值😎蟹餅炸到好香脆 食落一啲都唔覺淋油👍🏿中間個餡堅正充分嘅調味 而冇蓋過蟹肉嘅
今年過年同情人節好近🤣
就嚟情人節諗唔到去邊食好?
史努比最近搵到間高質又浪漫嘅西餐廳

原因系佢用紙包到個cone實一實
等佢接觸唔到空氣 就唔會咁快淋👍🏿
呢點做得好細心 勁加分😚
食到最後會食到脆筒有明顯嘅芝麻香🥰
成個dish層次感非常豐富 必嗌!
味道: 9.5/10

Overall佢有呢個質素其實價錢唔算貴
有埋半價優惠真系物超所值
加上呢度服務又系一流嘅😚
店員一開頭好詳細咁講解個menu
又會推介我哋食咩好~
有禮貌又talkative

衛生: 8.5/10
抵食: 8/10
回頭率: 7/10
2024-01-22 454 瀏覽
尖沙咀有食物質素的酒吧餐廳✨🦥🍸🍹🍷🥂🍺餐廳環境chill,設有夾band的表演區域,晚上有live show,氣氛超好呀!酒吧餐廳當然有特色的酒精類飲品,若你不喝酒精類,也有非酒精類的飲品,飲品的賣相非常精緻,很吸引!餐廳的食物有水準,無論賣相、味道也非常吸引!而且每日也有特價優惠的餐單,非常有誠意!《港式叉燒拼燒腩仔薄餅》$188叉燒、燒腩仔、薑蔥蓉、雞蛋和馬蘇里拉芝士,非常有創意的手工Pizza,融入了港式燒味的食材來製成pizza,味道相當有新鮮感,且好美味,極具創意!《香烤招牌黃油雞》$288/半隻餐廳招牌菜,用了三天的時間釀成的黃油雞,將肉汁和雞油鎖住,雞皮薄而非常脆卜卜,店員會在客人面前點火,火焰的效果非常吸引!切開雞肉時,雞油會慢慢滲漏出來,香味非常撲鼻!雞肉的肉質非常鮮嫩!超好吃!《法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒》$198前菜小食當中,這個高質食材的小吃,運用了法國魚子醬和牛肉他他製成的小食,啖啖肉,店員建議一口放進口內,大滿足!飲品方面,選了非酒精的飲品,調酒師也把飲品弄得非常漂亮!
尖沙咀有食物質素的酒吧餐廳✨🦥🍸🍹🍷🥂🍺

《港式叉燒拼燒腩仔薄餅》$188

《香烤招牌黃油雞》$288/半隻

《法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒》$198

飲品方面,選了非酒精的飲品,調酒師也把飲品弄得非常漂亮!

• 香烤招牌黃油雞
  • 港式叉燒拼燒腩仔薄餅
  • 法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒
2023-12-22 655 瀏覽
尖沙咀有好多「有氣氛」既餐廳🍴朋友介紹下層:酒吧🍷上層:Live Band 餐廳🎶裝修偏復古🎷昏暗的燈光 有feel~Staff好nice☺️幫手打燈打卡 📸哈哈哈哈Live Band 8點開始 一邊食一邊聽歌😍好 Chill記得book 定枱食飯啦~📍法國魚子醬牛肉他他迷你甜筒 ($198)6件賣相好掂 勁吸引好特別😎牛肉他他放咗喺雪糕筒🐄再加魚子醬食材新鮮 成件事都幾奢華~配合甜筒嘅甜味 令味道昇華 好好食😋📍招牌烤黃油雞 半隻($144)逢星期3半價‼️識mark時間啦~職員話黃油雞要用3日時間準備🔐鎖實肉汁上碟隻雞🐓已經立立令✨再用火槍燒+切🔥半隻都好多🤣燒到脆皮+有黃油流出黎😍肉質嫩滑juicy🫶🏻可以配黑椒汁or沙薑汁果然係招牌菜👑📍原鍋燒黃油雞飯($78)黃油雞飯好正🤤雞油流入飯中煮得夠乾身又飽滿🍚配埋細細件雞食 很不錯有落小小蔥花 焗到有小小焦香😈有D似煲仔飯~📍珍寶帶子XO汁意粉 ($228)XO汁有少少辣🌶️但係略嫌唔夠香帶子煎得好靚 有壓紋又大隻配料竟然係翠玉瓜??有d唔係好夾整體一般 而且性價比低!呢個意粉可以pass🙂📍肉桂蘋果金寶配開心果雪糕 ($98)熱辣辣嘅蘋
尖沙咀有好多「有氣氛」既餐廳🍴
朋友介紹下層:酒吧🍷上層:Live Band 餐廳🎶
裝修偏復古🎷昏暗的燈光 有feel~
Staff好nice☺️幫手打燈打卡 📸哈哈哈哈
記得book 定枱食飯啦~

📍法國魚子醬牛肉他他迷你甜筒 ($198)
6件賣相好掂 勁吸引好特別😎
牛肉他他放咗喺雪糕筒🐄再加魚子醬
食材新鮮 成件事都幾奢華~
配合甜筒嘅甜味 令味道昇華 好好食😋

📍招牌烤黃油雞 半隻($144)
逢星期3半價‼️識mark時間啦~
職員話黃油雞要用3日時間準備🔐鎖實肉汁
上碟隻雞🐓已經立立令✨再用火槍燒+切🔥
半隻都好多🤣燒到脆皮+有黃油流出黎😍
肉質嫩滑juicy🫶🏻可以配黑椒汁or沙薑汁
果然係招牌菜👑

📍原鍋燒黃油雞飯($78)
黃油雞飯好正🤤雞油流入飯中
煮得夠乾身又飽滿🍚配埋細細件雞食 很不錯
有落小小蔥花 焗到有小小焦香😈
有D似煲仔飯~

📍珍寶帶子XO汁意粉 ($228)
XO汁有少少辣🌶️但係略嫌唔夠香
帶子煎得好靚 有壓紋又大隻
配料竟然係翠玉瓜??有d唔係好夾
整體一般 而且性價比低!
呢個意粉可以pass🙂

📍肉桂蘋果金寶配開心果雪糕 ($98)
熱辣辣嘅蘋果金寶 配 凍冰冰雪糕🍦

味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂 : 8/10
生日
🎸這裏擁有獨特的氛圍,提供大型電視融合飲酒觀賞球賽的樂趣,偶爾還有現場𝐥𝐢𝐯𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐝表演⚽️🍻與一群朋友下班後來這裡享用美食、觀賞表演,放鬆一下,是一個不錯的選擇喲~這次我們來的正好撞上了現場樂隊演出,氣氛十足,而且他們的食物也不錯🩶🍖 魚子醬牛肉他他迷你脆筒 ($𝟏𝟗𝟖/𝟕𝐩𝐜𝐬)𝘾𝙖𝙫𝙞𝙖𝙧 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙈𝙞𝙣𝙞 𝘾𝙤𝙣𝙚𝙨 雪糕筒盛載著滿滿的牛肉他他,每一口都充滿了鮮嫩多汁的牛肉他他🙂‍↕️😍搭配魚子醬更增添了一絲鹹香的風味,令牛肉他他帶出清新而不油膩的感覺再跟香脆的香蔥脆筒一起吃,口感層次很豐富,滿滿的飽肚感( ˆ͈̑꒳ˆ͈̑ )੭♡🦀 香煎手作蟹餅| 芒果莎莎|他他醬($𝟏𝟖𝟖/𝟑𝐩𝐜𝐬)𝙋𝙖𝙣-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙃𝙤𝙢𝙚-𝙢𝙖𝙙𝙚 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙎𝙖𝙡𝙨𝙖 | 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚這道自家製作份量滿滿的蟹餅搭配芒果莎莎/他他醬和黑醋沙律🥗呈現出精緻的視覺享受⁽⁽◝꒰ ˙ ꒳ ˙ ꒱◜⁾⁾  切開後,一絲絲鮮美的蟹肉便展現出來口感豐富、蟹味濃郁鮮味十足外層香脆可口,口感絕佳 ♡(๑•̀ڡ•́๑)🍝 香辣伏特加醬水管意粉伴流心布袋芝士 ($𝟐𝟎𝟖)𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣

🍖 魚子醬牛肉他他迷你脆筒 ($𝟏𝟗𝟖/𝟕𝐩𝐜𝐬)

🦀 香煎手作蟹餅| 芒果莎莎|他他醬($𝟏𝟖𝟖/𝟑𝐩𝐜𝐬)
𝙋𝙖𝙣-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙃𝙤𝙢𝙚-𝙢𝙖𝙙𝙚 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚
𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙎𝙖𝙡𝙨𝙖 | 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚

這道自家製作份量滿滿的蟹餅
搭配芒果莎莎/他他醬和黑醋沙律🥗
呈現出精緻的視覺享受⁽⁽◝꒰ ˙ ꒳ ˙ ꒱◜⁾⁾
切開後,一絲絲鮮美的蟹肉便展現出來
口感豐富、蟹味濃郁鮮味十足
外層香脆可口,口感絕佳 ♡(๑•̀ڡ•́๑)

🍝 香辣伏特加醬水管意粉伴流心布袋芝士 ($𝟐𝟎𝟖)
𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙚 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙑𝙤𝙙𝙠𝙖 𝙈𝙚𝙯𝙯𝙞 𝙋𝙖𝙘𝙘𝙝𝙚𝙧𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚

賣相誘人的火紅香辣伏特加醬包裹著片片寬寬的水管意粉中🍝
🧀中央點綴著一顆白嫩流心的布袋芝士,散發著誘人的光澤和香氣(。♥‿♥。)
意粉煮得恰到好處,口感柔軟卻不失嚼勁
與濃郁的香辣伏特加醬汁完美融合🌶️
每一口都充滿了刺激的辣味和濃郁的酒香
流心布袋芝士輕輕一戳,與意粉和醬汁混合在一起!
增添了一絲奶香和鹹味,中和了辣味~
令整體層次更加豐富香滑細膩,令人回味無窮😚

📍 彌敦左岸 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟐/𝟓
-細個蒲吧都會經常出沒喺尖沙咀赫德道呢頭🤣而家人大個咗就變咗嚟呢度食飯吹水⋯上網見到呢間入面有😍live Band現場表演🎹🎤可以食飯又有得聽歌chill下👍🏻同朋友兩個人叫咗三款特色菜同兩杯cocktail🍴魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198/7條網上好多人都post佢地呢款特色小食😮🍦迷你雪糕筒裝住牛肉他他 上面仲加上魚子醬做點綴賣相勁吸引🤭牛他他口感軟綿 配上微微咸香既魚子醬兩個人一人都食到3,4條 都幾抵食🤗🍴泰爽烤 (芭堤雅夜市烤肉串燒拼盤) $438泰式烤肉風味入面都幾多款唔同料🤩(椰糖豬頸肉、香茅雞翼、香料豬腩肉、辣汁原隻魷魚、鹽烤大虎蝦、香烤菠蘿、烤甜粟米、炸蝦片)自家調製嘅泰式酸辣蘸汁同沙嗲醬可以點來食🍢💁🏻‍♀️真係好有風味 大虎蝦肉質超爽口 豬頸肉都幾多片魷魚好鮮味完全唔腥🦑 菠蘿都超甜 整體都好滿意👍🏻🍴西班牙黑毛豬火腿比薩 $238諗住串燒未必食得飽就叫多份Pizza🍕點知原來都幾大盤🤣Pizza上面既parma ham 好多喎😮勁足料 唔會碎濕濕得幾片加上拉絲芝士同火箭菜 一啖落落去 口感超豐富又邪惡👻去酒吧當然唔少得要叫兩杯Cocktail飲吓啦😎其實揀佢哋嘅

細個蒲吧都會經常出沒喺尖沙咀赫德道呢頭🤣

賣相勁吸引🤭牛他他口感軟綿 配上微微咸香既魚子醬
兩個人一人都食到3,4條 都幾抵食🤗

🍴泰爽烤 (芭堤雅夜市烤肉串燒拼盤) $438
泰式烤肉風味入面都幾多款唔同料🤩
(椰糖豬頸肉、香茅雞翼、香料豬腩肉、辣汁原隻魷魚、
鹽烤大虎蝦、香烤菠蘿、烤甜粟米、炸蝦片)
自家調製嘅泰式酸辣蘸汁同沙嗲醬可以點來食🍢

🍸花海 $148
🤗呢杯酒精濃度比起上一杯好似再強啲
雖然都係甜甜的 呢杯明顯飲到濃烈gin味
2024-04-15 0 瀏覽
🐮法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198/7好得意!第一次甜筒加鹹食用甜筒裝牛肉他他估唔到又幾好食生牛肉食落似吞拿魚蓉(๑¯∇¯๑)魚子醬脆卜卜好似蟹籽咁仲有個醬吊味,幾開胃甜筒唔甜好脆👍🏻,表面有黑芝麻🦆鵝油封鵪鶉腿 $188/6由於係鵪鶉,所以真係好細隻髀🐣採用左慢煮方法(睇佢ig講🤣)用粗鹽焗帶有少少咸有用鵝油,,>᎑<,,脆脆哋嘅外皮幾重迷迭香同八角味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🐣招牌烤三黃雞 $308 有得睇表演(´ー∀ー`)會用火槍燒雞,玩到好大火下(-´∀`-)塊皮好似食緊炸子雞咁脆由於係三黃雞,雞髀幾滑燒完雞個底都幾多油(。>ω<。)個炸蒜好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)份量好多建議3人或以上叫加配黃油雞飯 +$88開頭覺得食到飯焦好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)但食食下覺得有啲硬牙骹有啲攰(⊃ω⊂ )🦀蟹肉龍蝦湯 $128朋友話有湯到肚舒服啲( ̄∇ ̄)好多蟹肉係有酒嘅龍蝦湯所以比平時較稀,唔係creamy 個種朋友話第一啖飲到酒味餐廳有live band,幾有feel~見到酒名好得意,有經過一些秋與冬有三層心太軟好吸引!原來餐廳開到深夜(●°u°●)​ 」晚市時段日至
🐮法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198/7
好得意!第一次甜筒加鹹食
用甜筒裝牛肉他他
估唔到又幾好食
生牛肉食落似吞拿魚蓉(๑¯∇¯๑)
魚子醬脆卜卜好似蟹籽咁
仲有個醬吊味,幾開胃
甜筒唔甜好脆👍🏻,表面有黑芝麻

🦆鵝油封鵪鶉腿 $188/6
由於係鵪鶉,所以真係好細隻髀🐣
採用左慢煮方法(睇佢ig講🤣)
用粗鹽焗帶有少少咸
有用鵝油,,>᎑<,,
脆脆哋嘅外皮
幾重迷迭香同八角味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

🐣招牌烤三黃雞 $308
有得睇表演(´ー∀ー`)
會用火槍燒雞,玩到好大火下(-´∀`-)
塊皮好似食緊炸子雞咁脆
由於係三黃雞,雞髀幾滑
燒完雞個底都幾多油(。>ω<。)
個炸蒜好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
份量好多
建議3人或以上叫

加配黃油雞飯 +$88
開頭覺得食到飯焦好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
但食食下覺得有啲硬牙骹有啲攰(⊃ω⊂ )

🦀蟹肉龍蝦湯 $128
朋友話有湯到肚舒服啲( ̄∇ ̄)
好多蟹肉
係有酒嘅龍蝦湯
所以比平時較稀,唔係creamy 個種
朋友話第一啖飲到酒味

餐廳有live band,幾有feel~
見到酒名好得意,有經過一些秋與冬
有三層心太軟好吸引!

原來餐廳開到深夜(●°u°●)​ 」
晚市時段
日至四開到12:00am
五及六開到凌晨2:00am

另收加一服務費
2024-04-10 28 瀏覽
店名: 彌敦左岸 地址: 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓尖東站N3出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5尖沙咀赫德道一帶酒吧林立,今日收工就選了一家有Live Band的Bar Restaurant「彌敦左岸」一試🥳吸引我和友人前來的,除了是Live Band Music,還有就是他們令人垂涎的菜單!☺️巴塞隆拿脆薯粒配流心蛋及辣肉腸粒伴36 個月橡果飼黑毛豬火腿❤️❤️❤️❤️❤️$138脆薯粒炸得金黃香脆,搭配著流心蛋的濃郁和辣肉腸粒的香辣口感,再加上36個月橡果飼黑毛豬火腿的豐富風味,每一口都是美味的享受!🤩法國Rougie鵝油封鵪鶉腿香蒜迷迭香❤️❤️❤️❤️$188鵪鶉腿的肉質嫩滑多汁,迷迭香的香氣和鵝油的濃郁完美融合,令人回味無窮🤤北海道珍寶帶子扁意粉 辣肉腸X.O汁❤️❤️❤️❤️❤️$238珍寶帶子非常鮮嫩,與辣肉腸X.O汁的微辣風味形成和諧的組合意粉本身的口感也非常出色,煮得剛好彈牙,令人欲罷不能‼️What Spring/ Ms. Hannah$78/ $78兩款飲品不僅外觀精美,搭配果汁和茶底的combination 也相當出色😍除了美食和飲品,酒吧餐廳的現場音樂表演也
店名: 彌敦左岸

法國Rougie鵝油封鵪鶉腿香蒜迷迭香❤️❤️❤️❤️

北海道珍寶帶子扁意粉 辣肉腸X.O汁❤️❤️❤️❤️❤️

What Spring/ Ms. Hannah
$78/ $78

除了美食和飲品,酒吧餐廳的現場音樂表演也是晚餐的靈魂,現場樂隊演奏的西洋Pop Music,營造出一個愉悅和輕鬆的氛圍,加上酒吧環境闊落舒適,不經不覺就跟朋友消磨一個晚上😙

臨走時經理還特意告知我們,餐廳的晚餐供應時間至凌晨12:00,而星期五、六更供應至凌晨2:00!以後同朋友Late dinner或者宵夜又多一個選擇了~
2024-04-05 16 瀏覽
第二次黎了,依家仲係有live Band,回憶的感覺好唔錯👍🍦法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒佢有魚子醬嘅鮮味,帶返一種咸香嘅滋味😉加埋牛肉嘅鮮嫩同濃郁,令味道更加豐富🤪仲有迷你脆筒嘅口感😎脆脆嘅質地同牛肉嘅結合🤩帶出一種獨特嘅食物口感🥳🌶️鑊仔爆炒麻辣西班牙黑毛豬粒西班牙黑毛豬粒嘅肉質鮮嫩多汁🥰帶返一種濃郁嘅豬肉香氣🥹再加上麻辣調味,味道更加刺激🥰辣味迅速攻佔你嘅味蕾😚鑊仔爆炒嘅火候熱😛令豬肉粒保持著鮮嫩同多汁嘅口感☺️同時帶返一啲微焦嘅香氣😌🫕巴塞隆韋脆薯粒配流心蛋及辣肉腸粒 伴36 個月橡果飼黑毛豬火腿流心蛋嘅蛋黃嘅濃郁😍同埋辣肉腸粒嘅香辣味,令整個味道更加豐富😚而36個月橡果飼黑毛豬火腿,嚟自巴塞隆韋🥰帶返一種獨特嘅鹹香味道,肉質嫩滑,令人垂涎欲滴😋整體嚟講,呢道菜係脆口中帶返流心蛋嘅濃郁,再加上辣肉腸粒同黑毛豬火腿嘅香嫩,真係令人難以抗拒😝🍖法國 Rougie 鵝油封鵪鶉腿|香蒜迷迭香鵪鶉腿經過鵝油嘅封裝,保持住鵪鶉肉嘅鮮嫩🥰鵝油嘅香濃味道滲透入肉裡面😛帶返一種濃厚嘅鵝油香氣😚令味道更加豐富。再加上香蒜同迷迭香嘅調味,帶返一種濃郁嘅香料味道,令整體味道更加香濃😉咬落去,鵪鶉腿嘅肉質鮮嫩

🍦法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒

🌶️鑊仔爆炒麻辣西班牙黑毛豬粒

🫕巴塞隆韋脆薯粒配流心蛋及辣肉腸粒 伴
36 個月橡果飼黑毛豬火腿

🍖法國 Rougie 鵝油封鵪鶉腿|香蒜迷迭香
鵪鶉腿經過鵝油嘅封裝,保持住鵪鶉肉嘅鮮嫩🥰鵝油嘅香濃味道滲透入肉裡面😛帶返一種濃厚嘅鵝油香氣😚令味道更加豐富。再加上香蒜同迷迭香嘅調味,帶返一種濃郁嘅香料味道,令整體味道更加香濃😉咬落去,鵪鶉腿嘅肉質鮮嫩多汁🤤帶返鵪鶉獨特嘅味道,同時配合香蒜迷迭香嘅香氣,令人愛不釋手🤩
香港人生活壓力大,放工都想好好放鬆一下,朋友放工係尖沙咀搵到間晚上有Live Band 表演嘅餐廳酒吧,可以一邊用餐一邊聽歌,好好放鬆下心情餐廳樓高兩層,地下有大電視,好適合飲酒睇波,上層是餐廳,更設有舞台,可以邊食飯邊欣賞Liveband 表演,更可以邊飲酒邊睇波✨凱撒沙律煙三文魚 $138坐低先點份凱撒沙律,估唔到都幾大碟,沙律菜好新鮮勁爽口,煙三文魚肉質嫩滑帶有淡淡的煙燻味道,加埋微酸的醋汁、芝士碎和脆口麵包丁特別開胃✨芭提雅夜市烤肉串燒拼盤 $438由於同行朋友都有選擇困難,店員更主動介一款串燒拼盤,入面有齊豬頸肉、香茅雞翼、豬腩肉、辣汁原隻魷魚、大虎蝦、烤菠蘿、甜粟米、蝦片,樣樣都好好味,加上自家製泰式酸辣汁調配酸辣度啱啱好,好惹味,果然冇介紹錯👍餐廳轉了全新Menu,店員都有主動介紹了幾款新菜式和signature菜式,服務誠懇,係度聽歌都幾Relax,都有興趣再來試試

✨凱撒沙律煙三文魚 $138

✨芭提雅夜市烤肉串燒拼盤 $438

2024-03-26
2024-03-22 30 瀏覽
之前朋友仔生日已經嚟過一次彌敦左岸食野,佢哋有live band好正架😳🌟晚餐食物提供星期日至星期四到凌晨12:00,星期五及六提供到凌晨2:00,咁就可以傾偈傾到好夜😀佢哋而家做緊優惠,星期一至星期五都有一樣食物做緊半價,我去嗰日星期二豬肋骨半價😍超抵食!星期五就係半打生蠔加氣泡酒$299,同朋友聚會可以諗諗呢間!美式煙燻醬烤西班牙豬肋骨全份$218見到咁抵一定要order,本身都好鍾意食豬肋骨,豬肋骨好大件肉厚,真心呢個抵食份量好多🤓煮嘅時間足夠,都算淋身易切開,入口啖啖肉配上煙燻醬非常唔錯,佢哋嘅薯條都非常出色,熱辣辣啱啱炸好。香蒜辣椒炒深海大虎蝦意大利粉$228佢地啲蝦係Jumbo size 大大啖好多肉,蝦係半熟所以保持到爽口。香蒜辣椒好夠味,蒜味重!

美式煙燻醬烤西班牙豬肋骨全份$218

香蒜辣椒炒深海大虎蝦意大利粉$228
2024-03-22 11 瀏覽
氣氛一流的酒吧餐廳🍾佔地兩層,面積多達八千呎,有樂隊表演舞台🎻定時有Live Band表演🎷集高質素的美酒🍷佳餚和音樂娛樂於一身😃堅持採用新鮮又健康的食材🥘自製高湯和醬料作菜,無添加味精😊魚子醬和牛肉生切他他🐮不但帶出牛肉的鮮味,魚子醬的鹹鮮也令牛肉更惹味😋令口感極其鮮嫩可口,味道層次變得更豐富🤤火焰黃油雞,色澤金黃🔥上枱香噴噴,皮脆多汁,雞肉鮮嫩😙飯粒還吸收黃油雞汁的精華😍封門柳為牛橫隔膜肌肉🥩每隻牛只有一條🐂其肉質鬆軟,不易變韌,經烤焗後牛肉味極為濃郁🤩環境舒適,再加上美妙樂曲伴美食🎼🍝是三五知己把酒言歡🥂或周末一家大細共聚天倫的最佳選擇😙
氣氛一流的酒吧餐廳🍾
佔地兩層,面積多達八千呎,
有樂隊表演舞台🎻定時有Live Band表演🎷
集高質素的美酒🍷佳餚和音樂娛樂於一身😃

堅持採用新鮮又健康的食材🥘
自製高湯和醬料作菜,無添加味精😊

魚子醬和牛肉生切他他🐮
不但帶出牛肉的鮮味,
魚子醬的鹹鮮也令牛肉更惹味😋
令口感極其鮮嫩可口,
味道層次變得更豐富🤤

火焰黃油雞,色澤金黃🔥
上枱香噴噴,皮脆多汁,雞肉鮮嫩😙
飯粒還吸收黃油雞汁的精華😍

封門柳為牛橫隔膜肌肉🥩
每隻牛只有一條🐂
其肉質鬆軟,不易變韌,
經烤焗後牛肉味極為濃郁🤩

環境舒適,再加上美妙樂曲伴美食🎼🍝
是三五知己把酒言歡🥂
或周末一家大細共聚天倫的最佳選擇😙
  • 法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒
  • 香烤招牌黃油雞
  • 烤招牌美國頂級封門牛柳
朋友之前話喺尖沙咀有間好有氣氛嘅餐廳🎶唔只有大電視可以飲酒睇波 有時仲有live Band表演 🎸同一大班朋友放工嚟飲番杯食飯睇表演簡直一流🥰今次我哋去到咁啱撞正有live Band show 7點半去到陸續開始有人 場面好熱鬧氣氛好正🤩唔單止有情調 所有食物都好有質素好好食 大推薦👍🏻🐮法國魚子醬牛肉他他 $198迷你雪糕筒裏面裝住滿滿嘅牛肉他他🍦牛肉他他軟糯唔起筋 配上脆脆嘅雪糕筒好有口感層次😋他他本身就調味得好好 加上法式魚子醬嘅鮮味🖤令人想一個接一個咁食 好開胃嘅前菜👍🏻🦀香煎左岸蟹餅 $188職員介紹話呢個係係佢哋自家製切開蟹餅真係見到一絲絲蟹肉 好真材實料🤩蟹肉有口感而且有蟹味 而且炸得非常香口😋🍗香烤黃油雞+黃油雞飯 $288+78絕對推介呢個黃油烤雞 配雞飯 真係超有驚喜🥹職員會先用火槍炙燒烤雞表面 香草味好濃雞嘅表皮烤得好脆口 有啲似片皮鴨嘅口感🔥肉質非常Juic 甚至連雞胸都唔會鞋 真心超驚喜Wan油雞飯充滿雞油味 鍋邊仲會有飯焦 太香口了🥰🧁玉桂蘋果金寶配開心果雪糕 $98Apple Crumb 絕對係西餐廳必食嘅經典🍎酸酸哋嘅蘋果配上脆脆甜甜嘅金寶 一拍即合👏🏻
朋友之前話喺尖沙咀有間好有氣氛嘅餐廳🎶
同一大班朋友放工嚟飲番杯食飯睇表演簡直一流🥰
今次我哋去到咁啱撞正有live Band show
7點半去到陸續開始有人 場面好熱鬧氣氛好正🤩

🧁玉桂蘋果金寶配開心果雪糕 $98
Apple Crumb 絕對係西餐廳必食嘅經典🍎
酸酸哋嘅蘋果配上脆脆甜甜嘅金寶 一拍即合👏🏻
開心果雪糕奶味偏重 如果多啲果仁味就更好🙈

🏡彌敦左岸 (尖沙咀)
📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
2024-03-06 14 瀏覽
呢排返工返到好攰,又要約返啲朋友出去輕鬆一下,去尖沙咀當然要去赫德道感受一下香港夜繽紛,今次呢間餐廳主要以英式小酒館裝飾為主現場更設有樂隊駐場!法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒$198芝麻薄脆做成雪糕筒形盛住牛肉他他,最頂層放滿法國魚子醬,牛肉軟綿,底層薄脆香口,打卡一流香煎左岸蟹餅|芒果金不換莎莎及他他醬 $188蟹肉鮮嫩多汁,一切開可以見到滿滿嘅蟹肉,口感比較結實,配上芒果金不換提升唔同口感另一道令人驚艷係彌敦左岸其中一款side dishes 就係忌廉菠菜!忌廉奶油味香濃,菠菜嫩滑,且帶有陣陣煙肉香味Mocktail Cucumber |Green Apple|Basil |Apple juice |Egg white嚟得當然要試吓佢哋嘅特色飲品,呢杯青森因為用青瓜羅勒,入口清甜餐廳食物供應度星期日至星期四到凌晨12:00,星期五及六提供到凌晨2:00

現場更設有樂隊駐場!

法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒$198

香煎左岸蟹餅|芒果金不換莎莎及他他醬 $188

Mocktail

叫我諗一間喺尖沙咀坐得舒服有得聽Live Music 🎶食飯水準穩定性價比高彌郭左岸都係我會揀嘅其中一間晚餐有食過 晏啲嚟飲酒都食過🤤都係咁好氣氛☺️咁啱今日又有Live Music🥰呢度最好就係地方方夠大就算想傾計坐開啲都唔會好嘈必食法式龍蝦湯😋好多人推介嘅龍蝦湯真材實料,一放上枱已經聞到好香嘅龍蝦味煙三文魚凱撒沙律🥗正常水準發揮🥰 多啲三文魚就好啦🤭最後仲有呢個重點豬肋骨😋個醬有少少似燒烤醬令成道菜式嘅味道都有所提升🥰
叫我諗一間喺尖沙咀坐得舒服

呢度最好就係地方方夠大
就算想傾計坐開啲都唔會好嘈

必食法式龍蝦湯😋
好多人推介嘅龍蝦湯
真材實料,一放上枱已經聞到好香嘅龍蝦味
法式龍蝦湯

煙三文魚凱撒沙律🥗