廷廊

Palm Court
餐廳: 廷廊
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-07-26 3904 瀏覽
👉🏻The Summer Picnic Afternoon Tea💲688 for 2👥-SAVOURIES• vegetable farm🥕• salmon tartare🍅• foie gras terrine• scotch quail egg🥚• bikini sandwich🥪• mini quiche-SWEETS• fruit sando🥝🥭• exotic milkshake🍌🍍• picnic pie🍓• palm court macaron lollipop🍭-Comes with warm selection of plain and beetroot & cranberry scones served with Devonshire clotted cream, strawberry jam🍓 and artisanal rose preserve🌹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️前排去西九picnic曬死 估唔到picnic都可以indoor🤩想要個港女藤籃打卡好耐🤣每樣嘢食都好啱picnic feel! 打卡就好靚但食物一般 鹹點好食過甜點 scotch quail eg

SAVOURIES
• fruit sando🥝🥭
• exotic milkshake🍌🍍
• picnic pie🍓

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
前排去西九picnic曬死 估唔到picnic都可以indoor🤩想要個港女藤籃打卡好耐🤣每樣嘢食都好啱picnic feel! 打卡就好靚但食物一般 鹹點好食過甜點 scotch quail egg同黑松露三文治幾好食 甜品我覺得banana pineapple mousse幾好食但朋友話似嘔吐物味🤡講完都覺得幾似 fruit sandwich啲生果好酸 最後個scone不錯 beetroot係得顏色冇味架!個rose jam好食!唔會太甜又好有rose味 不過太流質
但overall嚟講 啱打卡🤣因為食物太簡單 不過picnic food又好難好highclass嘅🤣打過卡就好
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
廷廊 (尖沙咀)
📍尖沙咀北京道8號香港朗廷酒店大堂
🔗#7eating尖沙咀#7eatinghotel#7eatinghightea
2021-01-10 0 瀏覽
和小孩一起的下午茶小朋友當然開心🥳服務員態度非常好,很細心介紹每一款我們四人,因限聚令分兩枱,被安排到餐廳一角,很好,唔驚小朋友嘈到其他人。我們分別叫了咖啡和English breakfast tea,都很出色
2021-01-03 168 瀏覽
又嚟到我最鍾意嘅月份12月啦haha 除咗因為係我生日仲係聖誕節🥰所以就嚟食咗呢個生日x聖誕afternoon tea💓環境: 8.5/10完全係驚豔咗我大堂位置都超美😍,英式裝修設計感覺好華麗典雅,聖誕佈置亦感受到濃厚嘅節日氣氛🎄🎊食物: 7/101️⃣聖誕糖果世界下午茶 $698 for 2很多聖誕主題的點心🎅🏻整體甜點比較出色,最喜歡是一個像金莎朱古力的朱古力波,🍪薑餅人曲奇很可愛,鹹點比較普通一點都係三文治🥪,酥皮豬肉卷幾好食😜另外,有包飲2杯飲品🍹,傾吓計就一個下晝☺️開心滿足❤️💰性價比 :7/10 ($350/人),環境優美舒適,員工很有禮貌體貼,食物質素不錯😛整體都很滿意❤️

環境: 8.5/10

食物: 7/10
1️⃣聖誕糖果世界下午茶 $698 for 2

2020-12-06
朋友生日想食afternoon tea,咁啱依間仲有位就訂左黎依間位於尖沙咀朗廷酒店大堂內既廷廊黎食佢既聖誕糖果世界下午茶啦🎄🎄首先講講位置方面,佢非常就腳,尖東站L5出口一上地面過條馬路就係啦,位於海港城附近,食完野仲可以去行陣睇燈飾🤭一入到去環境非常舒服,佢會比份menu你揀飲品🙂 飲品到後就會上佢既聖誕下午茶,侍應非常好逐樣介紹埋比我地我同朋友都係第一次食坐地式既下午茶,依個幾特別😼😼 佢既聖誕tea set 總共有11款糕點,款款都好可愛好有聖誕氣氛🎄最底個層4款係鹹點,而上面頭兩層另外5款就係甜點🧁另外檯面上亦有2款既鬆餅總括嚟講呢個英式下午茶偏向重口味,不論甜點定鹹點, 不過對於食開重口味嘅我表示好鍾意😋鹹點當中最鍾意:英格蘭三文魚蟹肉蕃茄,三文魚裡頭包住滿滿既蟹肉,口感冇得彈呀滿滿既辛福感😻 另外鹹點有個聖誕樹魚子醬三文治造型可愛之餘食落都幾驚喜,都幾夾喎陣味🎄不過鹹點當中嘅無花果醬西班牙火腿露筍三文治🍖 當中嘅西班牙火腿真係對我同朋友嚟講都鹹得制🤣 至於甜點方面, 最鍾意最鍾意嘅係奇遇聖誕老人🎅🏻Santa is here!🎅🏻 首先造型吸引可愛下面係聖誕老人既腰帶造型

🍫Palm Court Valrhona Chocolate

🎄聖誕糖果世界下午茶 Christmas Candyland Afternoon Tea

聖誕tea set - 4款鹹點

聖誕tea set - 3款甜點

至於甜點方面, 最鍾意最鍾意嘅係奇遇聖誕老人🎅🏻Santa is here!🎅🏻 首先造型吸引可愛下面係聖誕老人既腰帶造型, 上面係紅桑莓mousse配杏仁餡, 而條腰帶就係紅桑莓撻,mousse超綿滑又唔會流, 又少少酸甜食嘅時候慢慢品嚐真係超級超級幸福呀😻
Sweets - Santa is here!

另外佢既綠樹林蛋糕我同朋友都非常喜歡, 入面有朱古力慕士配雲呢拿忌廉及車厘子,唔會太甜亦唔會太流,冇得彈呀
Christmas tea set

不過當中既聖誕雪花球❄️因為外殼成層都係朱古力配埋入面係榛子慕士成件事就甜得滯流得滯兼有啲涸喉😟不過學朋友話齋呢個可能迎合到外國人重口味嘅習慣
Scones

另外佢嗰兩款鬆餅都好出色口感實在 😻 分別有原味同提子味,配以忌廉、士多啤梨醬同玫瑰花醬🌹

喺價錢方面,$698/2位,連埋加一服務費就$767.80/2位,包一杯野飲☕ 個人認為聖誕tea set黎講依個價錢都算合理既🙂 況且環境舒適,檯與檯之間有適當既距離傾計亦唔怕隔離檯聽到🗣️

幫襯時段:下午茶
人均消費:$383.90 (兩人共$767.80,已連加一服務費)
再幫襯指數:😻😻😻😻

IG: enjoymentinlife_
afternoon tea set
2020-12-29
$383.9 (下午茶)
聖誕tea set - 4款鹹點
聖誕tea set - 3款甜點
Sweets - Santa is here!
Christmas tea set
Scones
afternoon tea set
2020-12-28 164 瀏覽
今日同港女老婆慶祝生日,我發現呢度嘅下午茶set好pink 。仲要係low tea low table ,夠晒classy ! 仲要呢個價錢都算幾抵,因為有好多點心食。職員都好好 幫我哋影相之餘,仲幫我哋點蠟燭。成個環境好有氣氛。我鍾意食呢度嘅鹹點,尤其鵝肝醬麵包,非常鹹香好吸引。食完之後個口仲會回甘香。呢度嘅甜點好多都係以粉紅色為主啦,可惜嘅係佢啲甜點真係實在太甜,打卡一流但係食落去就真係麻麻。甜到連我老婆都頂唔順🤦🏻‍♂️

2020-11-30 552 瀏覽
同朋友一齊卜咗星期六去試afternoon tea 個期做緊「粉紅之約」主題本身我哋2個都好鐘意粉紅色所以幾期待不過最後失望多過驚喜首先佢個食物架 唔係好似其他餐廳咁擺上檯係座地個隻如果你係想打卡 就唔好諗了因為冇一個角度影出嚟係靚😂加上現場燈光都幾暗無論影人定食物都fail咗🤣講番食物質素成個set有11款食物其中4款係咸點 其他係甜咁咸點so far係好食放喺最底層嘅煙三文魚三文治同埋蟹肉沙律包係最好食😋至於甜點 味道真係好甜 食完係覺得漏😶好彩叫左荔枝紅茶飲 幾消濟!👍🏻價錢方面 用左優惠卷 每人都要300幾個人覺得唔值嘅不過如果鐘意食甜點 又鐘意粉紅色 都可以試下嘅
同朋友一齊卜咗星期六去試afternoon tea

不過如果鐘意食甜點 又鐘意粉紅色
都可以試下嘅
荔枝紅茶
紅茶頭他他
士多啤梨蛋捲、杯子蛋糕
荔枝慕絲、馬卡龍、酒桶小蛋糕
蟹肉沙律包、煙三文魚三文治、小紅莓鵝肝醬
紅茶頭他他
蟹肉沙律包、煙三文魚三文治、小紅莓鵝肝醬
粉紅之約
2020-11-29 307 瀏覽
ɪɴ ᴛʜᴇ ᴘɪɴᴋ ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ☕️sᴀᴠᴏᴜʀɪᴇs🎐 ·ᴘᴏᴍᴇɢʀᴀɴᴀᴛᴇ ʙᴀʟɪᴋ sᴀʟᴍᴏɴ sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ ·ғᴏɪᴇ ɢʀᴀs ᴅᴀᴍᴇ ·ᴄᴀʀʙ ᴇɢɢ sᴀʟᴀᴅ ʙᴜɴ ·ʙᴇᴇᴛʀᴏᴏᴛ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇsᴡᴇᴇᴛs🍭 ·ᴘɪɴᴋʏ sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ʀᴏʟʟ ᴄᴀᴋᴇ ·ʀᴏsᴇ ᴇʟɪxɪʀ ·ᴘɪɴᴋ ʀɪʙʙᴏɴ ᴄᴜᴘ ᴄᴀᴋᴇ ʟʏᴄʜᴇᴇ ·ғʀᴀɢʀᴀɴᴄᴇ ᴍᴏᴜsᴇ ᴅᴏᴍᴇ ·ᴘᴀʟᴍ ᴄᴏᴜʀᴛ ᴍᴀᴄᴀʀᴏɴ ʟᴏʟʟɪᴘᴏᴘᴛʜᴇ ʙᴇsᴛ ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ ɪɴ ᴛᴏᴡɴ.
ɪɴ ᴛʜᴇ ᴘɪɴᴋ ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ☕️

·ᴘɪɴᴋʏ sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ʀᴏʟʟ ᴄᴀᴋᴇ
·ʀᴏsᴇ ᴇʟɪxɪʀ
·ᴘᴀʟᴍ ᴄᴏᴜʀᴛ ᴍᴀᴄᴀʀᴏɴ ʟᴏʟʟɪᴘᴏᴘ

2020-11-18 356 瀏覽
Staycation package 包埋下午茶有限聚令同朋友5個人分3枱食淨係影相先坐埋一齊影幾張❤︎成個環境有種皇室貴族既復古宮廷感覺❤︎茶具都係英式下午茶花茶杯🍵❤︎今次下午茶主題係野餐❤︎野餐必備小花籃+紅色格仔枱布❤︎呢個下午茶鹹點比甜點多,岩哂我口味鹹點有6款:最好食係三文魚他他、蘇格蘭鵪鶉蛋、比堅尼三文治,恨不得佢另外3款轉埋呢3樣而甜點有4款:奶凍,水果撻,馬卡龍都好正常,但水果三文治只有2款水果,同出面食既比水果種類少左啲❤︎我地仲夾左復古dress code黎影相📸️
Staycation package 包埋下午茶
有限聚令同朋友5個人分3枱食
淨係影相先坐埋一齊影幾張

❤︎成個環境有種皇室貴族既復古宮廷感覺

❤︎茶具都係英式下午茶花茶杯🍵

❤︎今次下午茶主題係野餐

❤︎野餐必備小花籃+紅色格仔枱布

❤︎呢個下午茶鹹點比甜點多,岩哂我口味

❤︎我地仲夾左復古dress code黎影相📸️
2020-08-23
2020-11-15 265 瀏覽
鵝肝好好食 同埋如果鹹點多少少會好啲 環境亦都非常好 但係放嘢食嗰個架 距離張枱有啲遠 當日好多客人 大部份都係叫咗afternoon tea 亦都好感謝職員幫手影合照 總括係好食嘅
2020-10-30 446 瀏覽
首先,我唔明點解填份「Guest Declaration Form」 係以簡體字同英文兩種語言。係香港繁體字究竟幾時被廢用??當然呢份表可能一心唔係比香港人用~但正正疫情期間現在只有香港人。今次係野餐主題~紅白色格仔枱布,但同酒店高級格調有點格格不入,有少少似去左香港舊式扒房~但上鏡都幾靚~食物味道都唔錯,環境都乾淨,舒適,職員好有禮貌。吹吹下水食得太慢就唔係好,要快啲食完魚生後再吹水呢個鬆餅有啲失望~唔夠香~同埋建議早啲食唔係就林左啲

吹吹下水食得太慢就唔係好,
要快啲食完魚生後再吹水

呢個鬆餅有啲失望~唔夠香~
同埋建議早啲食唔係就林左啲

2020-07-26 2394 瀏覽
好耐冇high tea啦,可以喺咁優雅寧靜嘅環嘆吓茶傾下計真係好治癒,呢個set主要係鹹點多,份量唔算多但質素唔錯,尤其鵝肝醬多士同埋龍蝦三文治,scone就比較乾身有d失望,如果有多啲甜品咁就更滿足啦!
2020-07-21 1660 瀏覽
要講到下午茶嘅龍頭,一定係半島,但係朗廷酒店嘅下午茶喺香港都有一定地位。位於尖沙咀朗廷酒店嘅下午茶,係傳統英式下午茶嘅代表。可能令大家最新奇嘅係佢座地式嘅三層架,但小妹最欣賞嘅係佢竟然有只提供鹹點嘅Tea Set!香港大部分酒店嘅Tea Set都係以甜點為主,又或者半鹹半甜,小妹惟一食過全鹹點Tea Set嘅地方,就係喺英國,所以佢真係傳統英式下午茶嘅代表!

2020-07-04
2020-07-17 1042 瀏覽
Afternoon tea in lounge area served in a basket and tea tower. Good presentation. Service is very slow .. 315 sat down, 330 attended by a waitress , 345 drinks came and it was after 400pm when the food arrived. So be prepared for the wait. Food wise .. a good mix of savoury and sweet selection but nothing to rave about or stand out. Overall an average experience.
  • Water  was  nice  and  warm
2020-07-12 1128 瀏覽
里數活動,指定價錢享受指定餐飲,趁機試試特式菜式。之前見到這裡的High Tea Set頗出名,想著放假走來試試。新一個月轉了High Tea食材,進入了田園氣息。比預定時間早到,等候入座時店員好像看不到我,隔了一段小時間才被理會,難道真的要“準時到”…?坐下後,High Tea Set製作中。看到餐牌中的食物內容,感覺有平實的、有怪怪的、想像不到如何呈現的。以多數情況下 - High Tea Set 以甜食居多的理由,揀選了中國綠茶,方便消膩消滯。食物飲品上桌(落地?)。店員逐款食物介紹。然後由鹹到甜的吃下去。鹹的偏鹹,甜的不算太甜,可以互相中和。鵝肝mousse偏鹹,可能是不夠脆麵包條送食,單吃鵝肝真的頗鹹。另一個偏鹹的是蕃茄醬果凍,幸好配蛋餅一起吃,感覺沒有鵝肝般不良。野菜小沙律、鵪鶉蛋、火腿芝士薄餅算是好好入口,口感味道也不錯。個人覺得最奇怪的食物: 三文治白麵包夾忌廉生菓粒。本人吃慣了鹹治,衝破不了甜治的關口,故只挑出生菓粒吃掉了便算。(忌廉也少吃)甜食來說,士干與馬奇龍都好吃,特別是莓醬及士多啤梨醬。雜莓餅及熱情菓mousse都好吃,預計之內的味道。相比之下,甜食較鹹食穩

里數活動,指定價錢享受指定餐飲,趁機試試特式菜式。
High Tea Set - 野餐籃

High Tea Set - 座地式三層架

High Tea Set - 士干醬

甜食來說,士干與馬奇龍都好吃,特別是莓醬及士多啤梨醬。雜莓餅及熱情菓mousse都好吃,預計之內的味道。相比之下,甜食較鹹食穩陣。
吃至尾聲,店員向每枱食客進行食物調查,因為是新推出,希望可以有改善空間。本人亦以上感覺敍述之。
2020-07-02
High Tea Set - 士干醬
2020-07-04 533 瀏覽
The best afternoon tea in town.真係由差唔多十年前開始食Palm Court既tea 一路都保持住水準 仲愈來愈好食🥰Summer Picnic Afternoon Tea 好驚喜既tea set😍無諗到佢會用藤籃上,真係名副其實既室內下午茶!份量又足,睇得又食得~當然唔少得signature既英式鬆餅同自家製既玫瑰花醬,好好食,甜而不膩 👌🏻仲要係紅菜頭小紅莓味,風味絕佳呀全個set美中不足既地方係個野餐批(下圖左一)既味道未必個個都中意,好似christmas pudding既味道食tea再食埋個環境🥰一流~真係有野餐feel

Summer Picnic Afternoon Tea

紅菜頭小紅莓鬆餅

食tea再食埋個環境🥰一流~真係有野餐feel

Summer  picnic  afternoon  tea

蘇格蘭鵪鶉蛋
紅菜頭小紅莓鬆餅