一定要加XO醬同埋多醬!!燒賣口感好煙韌同埋都有魚味加埋個XO醬勁香,帶有瑤柱同蝦米既鮮香,辣度適中增加風味另外廚師腸加左醬之後都幾好食唔怕水腫夜晚經過一定要試下
一定要加XO醬同埋多醬!!
另外廚師腸加左醬之後都幾好食
唔怕水腫夜晚經過一定要試下
燒賣
燒賣
2022-05-20 353 瀏覽
本來想飲銀菊露,於是特登喺旺角地鐵站行過來。以為每間“康和堂”都有銀菊露。我實在太天真。問咗夥計之後,我先知道,原來呢度係冇銀菊露嘅,不過咧,佢話五花茶有加菊花,都可以試下嘅。請留意,如果係凍飲,要買大杯先至有得堂食。如果唔需要飲管,可以提前走飲管。不過,今次我唔記得咗。唔好意思,下次再來,我會記得走飲管。(支持環保,人人有責)呢間涼茶鋪都開咗好多年了。見到墻身貼咗好多合照,都有一定歷史了。值得一提,夥計嘅服務態度好好!下次再幫襯!
本來想飲銀菊露,於是特登喺旺角地鐵站行過來。

以為每間“康和堂”都有銀菊露。我實在太天真。

請留意,如果係凍飲,要買大杯先至有得堂食。

如果唔需要飲管,可以提前走飲管。
不過,今次我唔記得咗。

唔好意思,下次再來,我會記得走飲管。
(支持環保,人人有責)

呢間涼茶鋪都開咗好多年了。
見到墻身貼咗好多合照,都有一定歷史了。

值得一提,夥計嘅服務態度好好!

下次再幫襯!

2022-05-20
  • 五花茶
2021-09-08 223 瀏覽
突然覺得身體不舒服。知到是著涼了。但已是淩晨兩點去什麼地方可以喝到感冒茶哩。突然經過旺角豉油街看見一家涼茶店還沒有關門。叫了一碗感冒茶喝了舒服多了。這裏還有很多種涼茶,止咳茶及龜苓膏等,這家應該是全港收得最夜的涼茶店
  • 感冒茶
2017-11-05 491 瀏覽
哩間涼茶店既涼茶同傳統既涼茶味道吾太一樣佢既五花茶偏酸!飲落去似酸梅湯多過涼茶🤧隨左涼茶仲有好多中式甜品選擇綠豆沙同平時味道味道都吾太一樣!☠️但見到好多人黎食😆可能係我地吾識吾識欣賞啦
哩間涼茶店既涼茶同傳統既涼茶味道吾太一樣
佢既五花茶偏酸!飲落去似酸梅湯多過涼茶🤧
隨左涼茶仲有好多中式甜品選擇
綠豆沙同平時味道味道都吾太一樣!☠️
但見到好多人黎食😆可能係我地吾識吾識欣賞啦
2017-11-05
$25 (宵夜)
2017-02-22 246 瀏覽
去咗康和堂飲感冒茶,天氣又突然間變凍,一個唔小心有冷親,個人忽冷忽熱,但又唔想睇中醫,本來都唔係好大期望,但係飲落都好足料煲了。第二日飲完都好返咗,睇嚟呢間都唔錯,下次可以有需要再裡買。
2012-02-10 200 瀏覽
和朋友在旺角吃晚飯後,沒什麼甜品店可去,石磨坊要排長龍而且已經光顧過,好友心血來潮,就拉了我們三個人一起到涼茶舖清熱潤肺!我選了大杯裝的熱五花茶,店員端上來時居然是高腳杯,像是紅酒杯一樣,有趣!五花茶味道很清,淡淡的甜味但不會很濃很死甜,簡單不俗!朋友們都選了蔗汁,好像都不錯,價錢也是十元八塊而已,簡單而滿足!
$9 一大杯五花茶
五花茶味道很清,淡淡的甜味但不會很濃很死甜,簡單不俗!

2012-02-09
$10 (宵夜)
$9 一大杯五花茶
2010-04-24 115 瀏覽
之前亚皆老街上有间凉茶铺,不经意间却换成了贡茶的分店崭新的铺面旺盛的客流,却让人有点说不出的感慨走到豉油街附近,却见到街对面一家小小的凉茶铺,喧嚣里孤独而无措怀着很复杂的感觉走过去照例,一杯火麻仁,但不知为何没有盖子和吸管但也OK,就当是为环保聊尽绵薄之力好了店面很乱,也不太干净,兼买鱼蛋烧卖水果汁,无关凉茶的poster比招牌还新来自不同年代的纸张印刷字体语气混在一起仿佛来自古老年代的女子被迫在精致却老旧的旗袍外套上了劣质潮T,只能无奈地低首静默于是我也静默,还好手里的火麻仁清凉新鲜
之前亚皆老街上有间凉茶铺,不经意间却换成了贡茶的分店
崭新的铺面旺盛的客流,却让人有点说不出的感慨

怀着很复杂的感觉走过去
照例,一杯火麻仁,但不知为何没有盖子和吸管

但也OK,就当是为环保聊尽绵薄之力好了

来自不同年代的纸张印刷字体语气混在一起

于是我也静默,还好手里的火麻仁清凉新鲜