2021-10-07 1197 瀏覽
今日中午一行四人約咗去K11串燒居酒屋午餐,環境佈置得幾靚,到處掛咗好多許願嘅牌,好有日本神社嘅感覺,中午有十款午市套餐,套餐包括湯前菜、白飯、溫泉蛋同主菜,點了鰻魚鵝肝飯、鵝肝同鰻魚燒得味道唔錯,左牛小排套餐、牛扒燒得剛剛好唔會太乾、配上Wasabi味道清新,六合盛串燒,當中包括雞翼、豚肉串、秋葵鮮冬菇等,配上醬汁非常美味,六盛合福岡豚肉椰菜卷、當中包括豚肉包住福岡提子,最為好味😋燒菠蘿亦都非常甜、芫荽同大蒜包豚肉燒出奇地驚喜好味,很創新嘅串燒👍四個午餐都幾好食我哋一同分享,價錢雖然偏貴但係大家都覺得值得一試😋👍
2021-09-12 973 瀏覽
Restaurant Review📋Food🍽Signature Water Chestnut Squid🦑& Minced Pork🐷Skewer- Tasty & Savoury, the balance of the 3 ingredients was perfect with the raw egg🥚with soy sauce🇯🇵Fukuoka Pork🐷& Vegetable Roll with Coriander- Juciy & Soft Corinader with special aroma- Thin sliced pork🐷has strong yet pleasant taste- Good combination Chicken🐔Liver Skewer- Tasty but lack of grilled aromaGrilled Dry Aged Kinki Fish🐟- not dry enough & bit fishyStewed Pork🐖intestine in Miso Sauce- Soft & Juicy Daikon, Tasty ye
Restaurant Review📋

Food🍽

- Good combination

Chicken🐔Liver Skewer

Grilled Dry Aged Kinki Fish🐟
- not dry enough & bit fishy

- Soft & Juicy Daikon, Tasty yet not smelly intestine. Soothing Dish

Grilled Tofu
- Crispy outside & Tender inside
- Dried Bonito🐟Flakes add umami flavours

Grilled Whole Corn🌽with Garlic🧄Sauce
- Juicy, Fresh & Sweet Corn🌽with a hint of Garlic taste which successfully trigger appetite

Grilled Garlic🧄
- quite spicy, not soft & sweet enough

Ambience💗
- Service was not up to standard
- the resto put a stand outside and stating sharply their closing time was 23:00. The staff came up at 21:10 and stated that was time for last order. When I asked to reconfirm their closing time. The staff said it's 23:00 and the last order time was 22:00 if guests were using the Gov APP to check in. At 21:40, the staff showed up again and stated that it's time for last order. After I've ordered, the resto turned off some air-conditioning. To conclude, if the resto doesn't want to serve till 23:00, please state clearly rather than playing stupid tricks🤥
外賣自取
2021-09-12 617 瀏覽
        原來K11都開咗不少新鋪頭,今次特登揀咗幸福鳥這家日式燒鳥鋪頭試試。中午有10多款lunch set,我同FD都鐘意食肉,所以揀咗炭燒和牛小排和幸福串燒六盛合一起share。定食都包埋前菜,溫泉蛋,麵豉湯,渍物同日本米飯。最期待的當然是他家的日式燒鳥了,不用等好耐,侍應就送上了幸福串燒六盛合。串燒盛合裡面有6款不同的串燒,雞翼,雞肉,大蔥雞肉,雞肉棒,秋葵同香菇。第一次在日本燒鳥店食燒秋葵,又真的幾特別。秋葵輕微燒過,點落搭配的醬汁,真是好好味。雞翼又真是燒得剛剛好,皮脆肉嫩,不需要過多的調料,已經能食出食材最好的味道。     炭燒牛小排都唔錯,食得出牛小排是高質貨,燒得剛剛好,不會過老,就是份量不大,剛剛就喉。午餐150HKD的質素來說,這家完全OK,可以再encore!

2021-08-24
之前去過一次喺海港城 @shiawasehk ,食過佢哋嘅特色串燒,今次再去埋𝗞𝟭𝟭分店@shiawaseyakitori ,試吓佢哋嘅𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘀𝗲𝘁先~𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗺𝗲𝗻𝘂價錢由$𝟭𝟭𝟴-$𝟮𝟱𝟴不等,選擇種類都幾多,有燒物、鍋物定食,仲有和牛主題定食同埋串燒定食等等⋯包有一款啱你食!ღ 極上鴨肝鰻魚丼 $𝟮𝟱𝟴一見到𝗺𝗲𝗻𝘂就睇中左呢個鴨肝鰻魚丼😍好高級嘅享受~鴨肝好香,又唔油膩!鰻魚無骨,肉嫩皮滑,配埋甜甜地嘅鰻魚汁,好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 幸福串燒六盛合 $𝟭𝟱𝟴有六款唔同嘅招牌串燒:免治軟骨雞肉串、雞髀肉燒、秋葵、雞肉長蔥燒、雞手羽先同埋大蘑菇即叫即燒,坐𝗯𝗮𝗿枱仲可以睇住師傅燒😍串燒整體調味出色,全部都燒得剛剛好~最鍾意雞翼!外皮香脆,肉質嫩滑👍🏻免治軟骨雞肉串點蛋汁一流!另外仲有麵豉湯同白飯,唔使驚唔夠飽🤪╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬幸福燒 @shiawasehk✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟲/𝟭𝟬╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST✵ 𝒄𝒖

ღ 極上鴨肝鰻魚丼 $𝟮𝟱𝟴

ღ 幸福串燒六盛合 $𝟭𝟱𝟴
即叫即燒,坐𝗯𝗮𝗿枱仲可以睇住師傅燒😍

幸福燒 @shiawasehk
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟲/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟮𝟯𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂
2021-09-03 376 瀏覽
今日難得放半日假🥰,過咗去搵個係尖沙咀返工嘅姊妹食lunch。十二點前嘅尖沙咀基本上無咩餐廳有開,所以我哋就決定兜多幾圈等夠鐘順便探索下新餐廳🥳。結果行到去K11 (唔係新嗰個吖😜) 地下就見到呢間裝修得好靚嘅日本餐廳🇯🇵。由於我哋都太掛住以前一齊飛東京瘋狂食嘢shopping嘅日子喇🥺,所以就決定入去搵番呢種熟悉嘅感覺!我哋一過十二點就入去,基本上係第一台客,但都已經得番吧台位置,睇嚟好多人一早book定,大家就要留意吓啦🤔。話雖如此,吧台其實都坐得幾舒服,仲可以望住廚師整串燒,成件事好有日本居酒屋嘅feel🥰。幸福串燒六盛合 ($158)一望個lunch menu就已經覺得呢個六款串燒組合好吸引,價錢合理之餘又啱我口味,睇相仲覺得好靚😛。除咗我朋友都叫咗呢個,之後發現原來呢個set係最受歡迎㗎!成間餐廳可以見到至少有一半人都叫咗,廚師仲燒到唔停手,睇嚟今次真係無叫錯喇🤤。個餐一送到嚟我第一個反應就係:嘩!賣相真係好靚!除咗嗰六款串燒之外,仲有個迷你沙律,一隻溫泉蛋,麵豉湯同飯。份量真係多到驚食唔哂吖😝。先講串燒,雖然賣相真係好吸引,但始終燒得有啲太乾身。淋上去嘅汁亦有啲過多,搞到啲

幸福串燒六盛合 ($158)
幸福串燒六盛合

先講串燒,雖然賣相真係好吸引,但始終燒得有啲太乾身。淋上去嘅汁亦有啲過多,搞到啲串燒有少少鹹。不過除咗呢啲之外,整體而言都算係合格以上嘅🤤。其中最好味嘅就係雞肉長蔥串!有別於其他串燒,長蔥唔係好乾,亦非常之大粒,配合埋雞髀肉個口感非常之夾,好中和到肉嘅飽膩感。另外我亦好中意個免治軟骨雞肉棒,軟骨嘅脆口感加上雞肉嘅鬆化形成層次感,令我好想encore 吖!😳 其他串燒包括雞翼,雞髀肉,大蘑菇同秋葵。雖然係有啲乾,不過食材質素都唔差㗎🥳。

另外值得一提嘅係,溫泉蛋🥚絕對令個套餐生色不少。佢攞嚟撈飯好夾,攞嚟中和串燒嘅乾亦得,可以話係畫龍點睛嘅一個配菜😋。

整體嚟講呢間嘢食物好精緻,亦份量好足,雖然未去到最高水準嘅層次,但依然非常值得一試。我哋就食到好飽喇,所以對男仔嚟講應該就剛剛好👍🏻。如果想攞番去日本食嘢嘅感覺,不妨一試喇!
2021-08-30
2021-09-02 289 瀏覽
🉑:外賣自取 ⭐評分: 8/10———————————————好掛住日本啊!呢間居酒屋裝修好有日本感覺,當自己去咗轉旅行啦!🥲——————————————————
▪️極上鴨肝鰻魚丼 ($258)K11商場嘅餐廳,呢個價位都幾合理~Lunch Set 包埋前菜同味噌湯。前菜有温泉蛋,都幾驚喜!生熟程度剛好,蛋黃超級流心,蛋味好濃!ʕ •ᴥ•ʔ鴨肝同鰻魚梅花間竹咁鋪喺面,份量好多!✌🏻 每一啖都可以食到鰻魚同鴨肝,好滿足!鰻魚好肥美厚肉,無乜骨。最欣賞嘅係佢嘅燒汁落得啱啱好,唔會蓋過本身嘅魚味!鴨肝本身唔算好肥美,無乜入口即融嘅感覺,但都有好香嘅肝油味🥰 如果切得厚少少會更加好,同埋兩邊可以煎得再香脆啲~✨ 幸福鳥✨📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G18-19號舖⏰1200-1500 1800-2300

🉑:外賣自取
⭐評分: 8/10
———————————————
——————————————————
▪️極上鴨肝鰻魚丼 ($258)

✨ 幸福鳥✨
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G18-19號舖
⏰1200-1500 1800-2300

📍尖沙咀創意串燒‼️· 草莓x豚肉係咩味?🍓-- 幸福鳥🐦🍢•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_日本菜=======================見過唔少人推介幸福鳥嘅串燒,上星期去開尖沙咀就同媽咪嚟試下!😆Lunchtime有多款定食,包咗前菜、溫泉蛋、味噌湯,都幾抵食㗎😍------------------------------⭐️炭燒和牛小排定食 $168 (7.7/10)和牛小排帶炭燒香味,顏色粉嫩🤩食落肉質軟腍juicy!!!😍肉味好濃🤪點埋少少海鹽同芥末一齊食好正🤩另外大家可以將溫泉蛋拌勻後撈落白飯,會令飯粒濕潤啲,小編好快就扒完一碗啦😍------------------------------⭐️福岡豚肉野菜卷六盛合 $228 (8/10)(草莓、提子、沖繩菠蘿、青蔥、蕃茄、芫荽)期待咗食呢個set好耐,果然無失望!🤤豚肉切成薄片再包住各種野菜同水果一齊燒,好有新意🤩六款入面,小編特別中意菠蘿🍍、草莓🍓、青蔥🤤‼️菠蘿好大片,帶微微焦香,咬落去好多汁好甜🤩草莓就最為驚喜‼️唔

#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_日本菜
=======================

⭐️炭燒和牛小排定食 $168 (7.7/10)

⭐️福岡豚肉野菜卷六盛合 $228 (8/10)

(草莓、提子、沖繩菠蘿、青蔥、蕃茄、芫荽)

六款入面,小編特別中意菠蘿🍍、草莓🍓、青蔥🤤‼️

菠蘿好大片,帶微微焦香,咬落去好多汁好甜🤩

草莓就最為驚喜‼️唔單止香甜多汁,加埋豚肉原來好夾!😍點埋煉奶鹹甜交錯,好特別,係必食item!!🤤

青蔥好爽脆,豚肉油脂香滿滿,兩者夾埋一齊食清新唔膩🤪
⭐️青蘋果乳酸 $48

甜度適中,飲落好清爽,配串燒一齊食啱曬!😆
整體嚟講兩個set都有水準,個人最中意豚肉野菜卷‼️有創意之餘味道都出乎意料地夾,頗有驚喜💓不妨一試🤩
賣相:7.5/10
味道:7.8/10
性價比:6.9/10
回頭度:6.8/10
店舖資料
名稱:幸福鳥
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G18-19號舖
前往方法:尖沙咀站D3出口
2021-08-26
小編咁啱喺尖沙咀出完job同同事搵緊晏晝食咩好慶祝吓😋點知就見到K11原來有間日式居酒屋入面仲有lunch set😙 裝修又唔錯見到好吸引即刻試吓😎📍福岡豚肉野菜卷六盛合 ($228)呢個係一個串燒lunch set😍入面已經包咗前菜、溫泉蛋、麵豉湯、主食同白飯串燒總共有六款 全部都好特別☺️包括有菠蘿🍍草莓🍓提子🍇青蔥、芫荽同埋車厘茄每款材料外面都會包一層薄薄嘅肉嚟燒🔥啲肉屬於半肥瘦 識落有少少油膩咁但連埋啲配料一齊食就可以解膩 Balance到✨菠蘿🍍 食落口爆多汁草莓🍓 好甜唔酸 食落口爆Juicy提子🍇 提子唔算大粒 但食落口清甜多汁車厘茄🍅 酸酸甜甜咁 同d肉一齊燒都幾爽芫荽🥬 一束芫荽咁燒 好出芫荽味 超惹味🤣 青蔥🥬 葱味好濃 配埋肉食堅正📍炭燒和牛小排 ($168)牛小排的確幾正🥰經碳烤過既牛小排大約有10舊 顏色仲係粉嫩色💕有微微炭香~~食落重牛味 肉質又唔會好韌又冇根!隻碟有鹽同埋芥末可以點~白飯亦都可以配埋隻溫泉蛋一齊食🤪真係好快就扒完一碗飯🍚📍白桃乳酸🍑 ($25)Lunch set跟乳酸飲品加$25小編今次就揀咗白桃🍑味~飲落好清甜 不錯👍🏻食完串燒飲乳酸gur
小編咁啱喺尖沙咀出完job
同同事搵緊晏晝食咩好慶祝吓😋
點知就見到K11原來有間日式居酒屋
入面仲有lunch set😙 裝修又唔錯
見到好吸引即刻試吓😎

📍福岡豚肉野菜卷六盛合 ($228)
呢個係一個串燒lunch set😍
入面已經包咗前菜、溫泉蛋、麵豉湯、主食同白飯
串燒總共有六款 全部都好特別☺️
包括有菠蘿🍍草莓🍓提子🍇青蔥、芫荽同埋車厘茄
每款材料外面都會包一層薄薄嘅肉嚟燒🔥
提子🍇 提子唔算大粒 但食落口清甜多汁
車厘茄🍅 酸酸甜甜咁 同d肉一齊燒都幾爽
芫荽🥬 一束芫荽咁燒 好出芫荽味 超惹味🤣
青蔥🥬 葱味好濃 配埋肉食堅正

📍炭燒和牛小排 ($168)
牛小排的確幾正🥰
經碳烤過既牛小排大約有10舊
顏色仲係粉嫩色💕有微微炭香~~
食落重牛味 肉質又唔會好韌又冇根!
隻碟有鹽同埋芥末可以點~
白飯亦都可以配埋隻溫泉蛋一齊食🤪
真係好快就扒完一碗飯🍚

📍白桃乳酸🍑 ($25)
Lunch set跟乳酸飲品加$25
小編今次就揀咗白桃🍑味~
飲落好清甜 不錯👍🏻
食完串燒飲乳酸gur一gur佢好正🤪

📍大嶺 三粒米 100mL ($118)
大嶺3粒米係一款清酒🥂
有獨特的米味、入口時味道甘口
比2粒米會有更濃郁的米旨味
口感層次豐富、清爽順喉、有少少提子香味
最適合同旨味較濃郁的食物一齊飲✨

—————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:8/10
一個人的午餐,有時候靜靜的在日本餐廳吃一份豐富的定食也不錯,每次經過K11都是吃甜品,原來這裡有一間雅緻的日本餐廳😆炭燒和牛小排 $168午餐定食選擇非常多,最特別是有串燒系列的定食,但因為我不吃秋葵和芫茜,所以選擇做牛魔王!因為是即叫即燒,所以製作需時,坐在吧檯的話可以看師傅如何烤一支支串燒~ 牛小排定食有和牛牛小排、溫泉蛋、芝麻醬豆腐、特濃味增湯等,配上大大碗白飯其實分量頗多~溫泉蛋晶瑩又滑溜,適合倒到白飯上攪拌食用,至於前菜豆腐的芝麻醬香濃但不會太過火,和沙律菜一起吃依然有清新的感覺~牛小排燒到5成熟左右,切開會見到牛肉紋理分明,有少量油脂令口感更豐富,加上灑了黑椒去燒,讓牛肉的味道更加突出,我沒有點任何醬料吃,但喜歡刺激的話不妨點拌碟的黃芥末,只需一點點已經很強烈😂濃郁味增湯入口不會太強烈,這個程度剛剛好,不會「太重手 」,裡面的豆腐清香又很滑,喝完很暖胃💕巨峰乳酸特飲純粹是巨峰梳打的話可能會太甜,加了乳酸後味道更加均勻,甜味也剛剛好,喜歡它用上碎冰,解渴解膩。

炭燒和牛小排 $168

巨峰乳酸特飲
巨峰乳酸特飲

炭燒和牛小排
依間位於尖沙咀既日本菜主打串燒,落單後店員會係bar枱前即叫即燒,入面掛滿木製既許願板,好有去左日本居酒屋既感覺🇯🇵幸福串燒六盛合($158)Lunch set都有串燒既組合,而且仲包前菜,溫泉蛋同味噌湯,前菜有胡麻豆腐,而串燒有免治軟骨雞肉串,雞髀肉,雞肉長蔥燒,雞翼,秋葵同大蘑菇,串燒既醬汁調味岩岩好,整得好入味,肉質軟淋,雞翼都燒到外脆內軟,而且吾會好乾身,仲食到佢地既肉汁,我自己最鍾意免治軟骨雞肉,咬落去爽脆有咬口,再加溫泉蛋撈飯食好正🥰牛肉壽喜燒($148)壽喜燒既湯底濃郁香甜,牛肉同蔬菜既份量都好多,仲有菇類,可以加$28轉烏冬,配壽喜燒湯同牛肉食好入味好夾!巨峰/青蘋果乳酸特飲(+25)平時叫依類既特飲好怕會好似藥水既味同死甜,但佢吾會太甜反而好解渴,配串燒食仲可以解膩😛日向夏芝士蛋糕($30)食落去帶啖啖既䄂子香,甜酸味適中,口感清新開胃

幸福串燒六盛合($158)

牛肉壽喜燒($148)

巨峰/青蘋果乳酸特飲(+25)

日向夏芝士蛋糕($30)
食落去帶啖啖既䄂子香,甜酸味適中,口感清新開胃
2021-08-26
𓈒𓏸𓐍 原本以為午市時段吃串燒會很飽滯意外地 福岡豚肉野菜卷六盛合 以豚肉包裹蔬菜和水果肉汁配上水果汁 每一口都濕潤又帶點焦香!也是我第一次吃到豚肉+士多啤梨/提子的配搭一開始不太能幻想口味 但原來這麼好吃!!和牛窩仔飯裡除了燒得剛好的大塊和牛外還有帶焦香的大蔥和燈籠椒白桃和巨峰乳酸特飲酸甜適合配搭串燒另外大嶺酒造 3粒 清酒帶水果香 也有香白酒般的微酸配著水果串燒吃也是非常諧協‘Shiawasei’ means happiness and blessing in Japanese. Head to Shiawasei Yakitori for nicely grilled skewers and a nice deal from their lunch menu! The Fukuoka Pork Roll Set served pork pieces wrapping around fruits and veggies, my favourite were the Okinawa pineapple and strawberry! Surprisingly they went so

𓈒𓏸𓐍

原本以為午市時段吃串燒會很飽滯
意外地 福岡豚肉野菜卷六盛合 以豚肉包裹蔬菜和水果
肉汁配上水果汁 每一口都濕潤又帶點焦香!
也是我第一次吃到豚肉+士多啤梨/提子的配搭
一開始不太能幻想口味 但原來這麼好吃!!
和牛窩仔飯裡除了燒得剛好的大塊和牛外
還有帶焦香的大蔥和燈籠椒
白桃和巨峰乳酸特飲酸甜適合配搭串燒
另外大嶺酒造 3粒 清酒帶水果香 也有香白酒般的微酸
配著水果串燒吃也是非常諧協

‘Shiawasei’ means happiness and blessing in Japanese. Head to Shiawasei Yakitori for nicely grilled skewers and a nice deal from their lunch menu! The Fukuoka Pork Roll Set served pork pieces wrapping around fruits and veggies, my favourite were the Okinawa pineapple and strawberry! Surprisingly they went so well with the grilled pork and had a nice balance of sweetness, savoury and acidity.
Wagyu were grilled just right with teriyaki sauce, in the hot pot. Tender, juicy, and flavourful. Together with grilled bell peppers and leeks (my fav!) then help easing a bit of the greasiness from the wagyu beef.
Pairing your meal with calpis drinks / sake is a wise choice. The freshness from fruits/ the acidity from Ohmine Sake is refreshing for taking the skewers’ heaviness away.
福岡豚肉野菜卷六盛
日式照燒和牛窩仔飯
福岡豚肉野菜卷六盛
日式照燒和牛窩仔飯
2021-08-24 342 瀏覽
k11成日行,但係原來有個角落好少行入去,所以一直忽略咗呢間高質餐廳🤣平日lunch time去嘅,一點未到已經要攞飛等位啦,等咗陣,好快就安排咗坐bar枱,好處係,可以望住師傅燒🤩🤩原本唔知揀乜好,見師傅不停燒串燒同埋大大塊牛小排,真係流晒口水😋咁多人叫,一定唔差,所以我哋都決定咁叫。炭燒和牛小排,$169佢嘅定食都幾豐富,有湯、豆腐沙律、飯同埋溫泉蛋😍我將蛋倒入飯度一齊食,好味。而主角牛小排就燒得啱啱好,肉嫩多汁,怕生嘅人可以叫佢燒耐少少,我就覺得半生熟咁先最好味😋佢切好一塊塊上,一啖一塊,易入口,份量都比想像中多,正👍🏻福岡豚肉野菜卷六盛合,$228佢有兩款串燒餐,我哋揀咗貴啲嘅,因為見啲介紹好特別,想像唔到嘅嘢擺埋一齊燒,其他地方未必食到,所以再貴都試吓。佢將䐁肉包住水果黎燒,真係好得意,咸咸地嘅肉加甜甜地嘅生果,真係幾得意,話係源自日本福岡,搞到好想去旅行添🥺當中包菠蘿最甜,包提子最爽口,包士多啤梨最冧,包蕃茄相信大部分人都試過。仲有兩串係包芫荽同大葱,呢兩串都好好味呀,菜同肉一齊食,可以平衡吓肉嘅油膩。仲有幾個定食想試,下次想試另一款六合盛串燒,仲有牛肉壽喜燒🤩🤩諗吓都覺得

炭燒和牛小排,$169

福岡豚肉野菜卷六盛合,$228

仲有幾個定食想試,下次想試另一款六合盛串燒,仲有牛肉壽喜燒🤩🤩諗吓都覺得期待,肥人就係咁,一餐未完一餐又起🤪🤪
2021-08-05 915 瀏覽
見到午市套餐四位同行一位免費即刻入咗去午餐餐牌有10款價錢方面唔算平 套餐($118-$258)牛肉壽喜燒湯底濃郁 有好多菜牛肉都唔少 但太老牛小排正常 沒有很驚喜幸福串燒六盛合有肉又有菜 好香口套餐嘅蛋 好正 撈埋啲飯食一流!總括而言 味道不錯 但呢個價錢來講 食物很普通
見到午市套餐四位同行一位免費
即刻入咗去

午餐餐牌有10款
價錢方面唔算平 套餐($118-$258)

牛肉壽喜燒
湯底濃郁 有好多菜
牛肉都唔少 但太老

牛小排
正常 沒有很驚喜

有肉又有菜 好香口

套餐嘅蛋 好正 撈埋啲飯食一流!

總括而言
味道不錯
但呢個價錢來講 食物很普通
2021-07-20 1063 瀏覽
今次黎到k11呢間居酒屋風格既餐廳, 遠遠已經比店內既裝修(同文宣)吸引左!多人都要黎排隊啦!入到去,啲裝飾真係可以慢慢睇!叫幸福鳥係冇錯嫁 極上鴨肝鰻魚丼$258好有趣既擺盤!鴨肝同鰻魚互相隔住咁擺,都砌得好靚呀份量唔少嫁! 味道方面, 鴨肝燒到逼左啲油脂出黎, 咬落去雖然未到入口即融既地步,但都係入口就化到成口都肝油,超香!鰻魚都好正!係肥美既!同埋少骨我最怕鰻魚好多骨!加埋啲燒汁撈埋飯食一流呀!絕對值得再黎!

入到去,啲裝飾真係可以慢慢睇!叫幸福鳥係冇錯嫁

極上鴨肝鰻魚丼$258
好有趣既擺盤!鴨肝同鰻魚互相隔住咁擺,都砌得好靚呀
鰻魚都好正!係肥美既!同埋少骨
我最怕鰻魚好多骨!
加埋啲燒汁撈埋飯食一流呀!
絕對值得再黎!
2021-07-03 1243 瀏覽
之前行過見到佢裝修好似唔錯就book mark左好一段時間 今日終於可以試下《幸福鳥》🍡🍢見佢叫幸福鳥諗住雞串燒應該出色 就叫左兩個雞串燒拼盤😂🍢華味鳥雞髀肉燒 ($158)呢款有4種味(鹽燒 汁燒 紫蘇梅醬 山葵) 因為全部都係雞髀肉串燒 啖啖肉係唔錯 都幾juicy 但又唔係好驚喜🤔🍢華味鳥雞盛合 ($208)而呢個盛合有6串 有免治軟骨雞肉棒 雞翼 雞肉長蔥燒 雞肝 雞心 雞腎~ 個長蔥燒唔錯 好香仲叫左其他燒物……🍢炭燒牛小排 ($168) - 個牛小排比較乾 有d失望🍢關東煮 ($88) - 份量都ok 擺盤都幾有心 清清地都唔錯👍🏻🍢燒茄子🍆 ($58) - 全晚最鐘意係🍆😂佢會幫你切到好細同分左4小份 加木魚絲帶出茄子既清甜😊食左唔係好多野 加3小杯啤酒🍻都已經成千 性價比不高🤔整體⭐️⭐️⭐️✨

見佢叫幸福鳥諗住雞串燒應該出色 就叫左兩個雞串燒拼盤😂
🍢華味鳥雞髀肉燒 ($158)

🍢華味鳥雞盛合 ($208)

仲叫左其他燒物……
🍢炭燒牛小排 ($168) - 個牛小排比較乾 有d失望