2019-09-21 4271 瀏覽
日本人氣幸福pancake💕喺尖沙咀開咗分店啦~今次k11 Musea分店係以外賣形式為主打~可以提供同銅鑼灣同樣質素嘅pancake不過size係Mini 版~ 方便外賣拎走除咗有得外賣唔使排咁耐隊之外價格亦比Lee Garden店便宜😍買完可以出去BIG STEPS位置慢慢食😋採用粟米餐具~ 為環保出一分力牆上的插畫亦都好少女風師傅是日本過來的尖沙咀分店推出限定抹茶pancake仲有銅鑼灣總店冇嘅珍珠奶茶我自己就試咗焙煎茶拿鐵珍珠 $68因為出面用焙茶做珍珠奶茶比較少有好好飲!! 焙茶味香濃~又唔會過甜..奶茶仲好滑Pancake同樣是即叫即製等候時間大約20分鐘一口氣試咗四款Mini pancake💕原味幸福班戟 $80經典口味我最愛~可以吃到最原始的蛋香班戟非常鬆軟..入口充滿空氣感Mini版更可愛..份量更適合我奶茶班戟配自家製穀麥 $98奶茶味嘅cream非常軟滑味道香甜可口~ 奶茶醬以茶葉配料熬煮而成還有自家製穀麥增加口感宇治抹茶濃厚慕絲班戟 $108期間限定的產品~班戟上有濃厚宇治抹茶慕絲入口幼滑帶有茶香厚切煙肉炒蛋班戟 $98班戟入口充滿小麥香~煙肉帶有鹹香..真的是
日本人氣幸福pancake💕
喺尖沙咀開咗分店啦~

今次k11 Musea分店係以外賣形式為主打~
可以提供同銅鑼灣同樣質素嘅pancake

尖沙咀分店推出限定抹茶pancake
仲有銅鑼灣總店冇嘅珍珠奶茶
我自己就試咗焙煎茶拿鐵珍珠 $68
因為出面用焙茶做珍珠奶茶比較少有
好好飲!! 焙茶味香濃~
又唔會過甜..奶茶仲好滑

Pancake同樣是即叫即製
等候時間大約20分鐘
一口氣試咗四款Mini pancake💕

原味幸福班戟 $80
經典口味我最愛~
可以吃到最原始的蛋香
班戟非常鬆軟..入口充滿空氣感
Mini版更可愛..份量更適合我

奶茶班戟配自家製穀麥 $98
奶茶味嘅cream非常軟滑
味道香甜可口~ 奶茶醬以茶葉配料熬煮而成
還有自家製穀麥增加口感

宇治抹茶濃厚慕絲班戟 $108
期間限定的產品~
班戟上有濃厚宇治抹茶慕絲
入口幼滑帶有茶香

厚切煙肉炒蛋班戟 $98
班戟入口充滿小麥香~
煙肉帶有鹹香..真的是厚切啖啖肉
炒蛋配上番茄醬很惹味

以後唔使排好耐就可以食到充滿蛋香而又有空氣感嘅pancake了

2019-09-18
  • 宇治抹茶濃厚慕絲班戟
2019-09-18 2684 瀏覽
大熱的幸福班戟自登陸香港後,一直人氣高企,人龍不絕。最近粉絲們有一個好消息。幸福班戟已將幸福帶到九龍尖沙咀。新店位於剛開幕的 K11 Musea,商場有大量人氣品牌進駐。餐廳牆上一幅幅畫都充滿少女味,完全感受到尖沙咀店營造的幸福少女味。除裝修以外,尖沙咀分店一樣保留銅鑼灣總店的味道,有來自日本的師傅駐場,同時其他師傅都有去日本總店受訓,質素絕對有保證。而新店的最大賣點一定是外賣”幸福”,每次來到幸福班戟,看到長長的人龍少不免會洩氣。外賣服務就能方便食客,減少等候時間,在商場 Big Steps 樓梯邊坐邊吃。另一吸引的地方是將幸福 mini 化,價錢更親民,但幸福的味道依舊,一個人吃也不會膩。銅鑼灣店受歡迎的班戟一樣保留,原味,奶茶味,甚至鹹班戟都有。宇治抹茶濃厚慕絲班戟 $108尖沙咀店限定味道。自己本身是搽茶食物愛好者,在幸福的空氣感中加入喜歡的抹茶無疑是錦上添花。抹茶雪糕沒死甜,與口感細滑的慕絲絕對夾得來,而核桃則豐富了班戟的口感。焙煎茶拿鐵(珍珠) $68這裡的珍珠奶茶系列都是尖沙咀獨有的。香濃而少澀的抹茶味與拿鐵相撞,甜度恰到好處,加上彈牙珍珠,配班戟是個不錯選擇。要找幸福的
大熱的幸福班戟自登陸香港後,一直人氣高企,人龍不絕。

最近粉絲們有一個好消息。

幸福班戟已將幸福帶到九龍尖沙咀。

宇治抹茶濃厚慕絲班戟
宇治抹茶濃厚慕絲班戟 $108
焙煎茶拿鐵(珍珠)
焙煎茶拿鐵(珍珠) $68
這裡的珍珠奶茶系列都是尖沙咀獨有的。
要找幸福的感覺,從此又多一個選。
2019-09-17
宇治抹茶濃厚慕絲班戟
焙煎茶拿鐵(珍珠)
窩夫與閨蜜2017年去東京時吃過幸福班戟,兩年後的今日幸福班戟已經在香港開了三間分店,分別位於銅鑼灣、尖沙咀及沙田。2019年的最後一個星期日,窩夫與蝦子餅終於去了K11 Musea,幸福班戟是其中一個目標。下午一時半左右到達,等了約30分鐘便可入座,一邊等一邊研究餐牌,甜班戟有八款可選,鹹班戟則有三款,窩夫與蝦子餅決定選兩款甜的。點了一客原味的幸福班戟($80),採用日本雞蛋,蛋香特別濃,蘸糖漿來吃也不會覺得太甜。奶茶班戟配自家製穀麥($98)的奶茶醬很有驚喜,推介給喜歡伯爵茶的朋友,茶香令班戟的味道更有層次,而脆卜卜的自家製穀麥配上軟綿綿的班戟,口感更加豐富。飲品方面,看過網上的好評便點了一杯木薯(珍珠)焙煎茶拿鐵(原價$68,加配$38),窩夫一向愛喝焙茶,沒想到幸福班戟的木薯焙煎茶拿鐵水準如此高,茶味香濃,茶和奶的比例剛剛好,甜度適中,珍珠的軟硬亦控制得宜,喝後幸福感滿滿的。

奶茶班戟配自家製穀麥

木薯(珍珠)焙煎茶拿鐵

2019-12-29
奶茶班戟配自家製穀麥
木薯(珍珠)焙煎茶拿鐵
2019-12-31 0 瀏覽
自從日本pancake熱潮傳到香港,我亦成為了pancake愛好者。試過幾家pancake但感覺一般,這次終於與朋友來品嚐一下幸福的滋味!我選了時令水果pancake,沒想到會用紙盒盛載pancake,真的不太美觀呢。幸好口感味道皆令人滿意,入口即融,但仍保持蛋香。個人十分喜愛添加了蜜糖的忌廉,跟pancake的味道完美融合在一起,大滿足!

2019-12-31 0 瀏覽
日本大受歡迎😮大排長龍嘅幸福Pancake店內所有班戟即叫即製Open kitchen望到製作過程👀可以睇到未漲大同漲大咗個樣😁我覺得好治癒💗🤣。麵糰使用日本小麥粉+雞蛋製成品牌標榜無添加泡打粉以獨家天然方法令班戟變得香軟鬆化💕。聽講製作過程仲好講究例如班戟一定要有4cm高先叫標準🤭😋大家可以拎把間尺去度😁😂。宇治抹茶濃厚慕絲班戟$108抹茶味真係幾香濃不過我嫌唔夠甘香,仲甜咗少少。熱朱古力班戟配自家製殼麥$88朱古力夠滑都唔錯。朱古力香蕉班戟$89同上面一樣只係多咗香蕉😅🤣。芝士慕絲雜莓醬班戟$98好似食緊藍莓芝士餅咁🤭忌廉芝士好濃好軟綿👍🏻♥️。整體味道都係好嘅😋不過要排隊(一定要啦😂)期待已久入到去咁靚嘅環境但用一次性紙盤裝住呢個價錢嘅甜品坦白講真係好無feel😅(仲要感覺擺得好求其…)。我諗再來嘅機會係30%…
日本大受歡迎😮

例如班戟一定要有4cm高先叫標準🤭😋
大家可以拎把間尺去度😁😂

宇治抹茶濃厚慕絲班戟$108
抹茶味真係幾香濃
不過我嫌唔夠甘香,仲甜咗少少

熱朱古力班戟配自家製殼麥$88
朱古力夠滑都唔錯

朱古力香蕉班戟$89
同上面一樣只係多咗香蕉😅🤣

芝士慕絲雜莓醬班戟$98
好似食緊藍莓芝士餅咁🤭
忌廉芝士好濃好軟綿👍🏻♥️

整體味道都係好嘅😋
不過要排隊(一定要啦😂)
期待已久入到去咁靚嘅環境
但用一次性紙盤裝住呢個價錢嘅甜品
坦白講真係好無feel😅
(仲要感覺擺得好求其…)

我諗再來嘅機會係30%…
2019-12-22
2019-12-29 0 瀏覽
1.食物味道:我和友人一起去吃幸福Pancake,叫了雜果pancake ,奇異果、西柚粒很酸,不是當造的水果,請餐廳要懂得選配當造水果,寧可配芒果。另外,那杯百香果梳打超級酸!Pancake很重雞蛋香味,配菜和飲料是敗筆!2.餐具:今時今日,環保主義大盛,請餐廳善用可洗的餐具代替千萬個紙盒,室內進食而無紙盒,香港甚為罕見。請盡社會責任,為環保出一分力。3.環境及服務:可作改善,如更多笑容、更主動。
1.食物味道:

2.餐具:

3.環境及服務:
可作改善,如更多笑容、更主動。

2019-12-28
2019-12-21 144 瀏覽
依次係我第二次食幸福班戟,來到K11 Musea既分店! 差唔多收鋪先來到,趕到尾班車食個甜品。今次最大分別係我終於食左佢地既甜班戟,我真係好後悔第一次去幸福班戟既時候揀左鹹班戟🤦🏻‍♀️甜班戟既口感味道都正常好多,班戟係滑滑的,感覺唔錯,配上果醬味道唔錯!我個人認為似食緊暖既雪糕,因為佢係入口即溶。不過真係覺得呢一間分店好唔環保,因為堂食同外賣都係用紙兜,而且變相睇落去好低級😅 感覺就好似可以同出面只有外賣既空氣班戟店睇齊,但價錢就當然依到貴多了😓 所以值唔值得試就真係見仁見智啦! 我呢就唔太好呢一種日式空氣班戟既,所以我唔會專登再去食囉⚠️

2019-09-27
2019-12-13 125 瀏覽
We went there at around 4pm, and there was a queue outside. We thought it wouldn't take long but they kept letting one or two people in that were behind us. After 15 minutes we decided to just order takeaway instead. We ordered 3 pancakes, the original with caramel sauce, the chocolate fudge and the green tea pancake. It took us 15 minutes to walk back to the office. By the time we got back ,the pancakes were cooled. They tasted ok, definitely made right. It was fluffy and light. However, they were quite pricey...
2019-12-06
2019-12-12 164 瀏覽
太令人失望的一間pancake 首先.又唔講話要去counter 落單.應該一入到黎就要講另外.pancake 的味道就麻麻地.完全達不到水平.另外一間k11 pancake 較好食 叫了一杯chocolate milk latte ,完全飲唔出有chocolate 味,叫職員再整過一杯.再整都冇chocolate 味另外他們用紙盒黎裝pancake ,完全唔環保.又紙既刀叉,連生菜都夾唔到希望他們可以改善一下態度.同食物的質素
太令人失望的一間pancake
首先.又唔講話要去counter 落單.應該一入到黎就要講
希望他們可以改善一下態度.同食物的質素
2019-12-11 198 瀏覽
久仰這日本梳乎厘店大名已久 最近在尖沙咀開設分店 再沒藉口不去朝聖 當天晚上7點到來 想在大眾吃晚飯時間 來吃甜品避開人潮 想不到依舊滿座 要在樓梯另一邊排隊 但都比想像中快 等第5張枱 只需10分鐘有甜有鹹的班戟 主打的甜班戟都已有8款 每款都十分吸引 與友人各選一件要到收銀處下單並獲得號碼牌 便可回座位等待 回去前可先到自助區拿水/檸檬水/餐具/盒/糖等《幸福班戟》插在班戟上的小筒是焦糖漿 有一半圓像奶油的 其實是蜂蜜牛油 原味的 永遠是最好味的 鬆軟的質感 最原始的蛋香 正《奶茶班戟配自家製殼麥》感覺比較像伯爵茶味 這漿挺多的 味道重 所以比較膩 表面的殼麥為空氣感帶來口感 是比較少見的配搭 可一試 但要喝多幾杯水😂過江龍梳乎厘班戟的價值多數都接近百元 這店也不例外 確實是滿滿的蛋香又夠鬆軟 所以值得👍🏻

奶茶班戟

2019-11-07
奶茶班戟
2019-12-10 129 瀏覽
傳說令人覺得幸福感滿滿的pancake🥰K11 Musea分店新開張不久,吸引了許多人到來朝聖,我排了半小時,終於能進去了~點了招牌幸福班戟和三文魚牛油果芝士慕斯班戟,一鹹一甜各有特色~我較喜歡鹹味的全麥班戟,充滿豐富蛋香和麥香,而且比平常的soufflé pancake口感粗糙一點,層次豐富😋配以芝士慕斯、三文魚和牛油果,好像在吃all day breakfast一樣☀️招牌幸福班戟入口鬆軟,有soufflé的口感,但表皮煎得較厚,令整體口感不夠軟滑🙊反而注入蜂蜜的牛油球令我感到非常驚喜,像雪花般入口即溶,而且蜂蜜的香氣十足,如果能有一大球單賣就好🤣小莎的soufflé pancake排行榜🥞1️⃣PAN de PAIN (鬆軟而有飽足感,楓糖漿&鮮忌廉加分,焦糖布甸口味薄pancake也很值得推薦)2️⃣J.S. Foodie (蛋香味重,一碟有三塊份量十足,還有跟男友一起吃的美好回憶🥰)3️⃣幸福班戟 (全麥pancake麥香味濃,蜂蜜牛油有驚喜,但份量偏少)4️⃣Espuma (最「動L」,中間流心,但不夠蛋香)❌gram (麵粉味,口感像蛋糕)❌am.pm (過熟,味道死甜)

小莎的soufflé pancake排行榜🥞
4️⃣Espuma (最「動L」,中間流心,但不夠蛋香)
❌gram (麵粉味,口感像蛋糕)
❌am.pm (過熟,味道死甜)
三文魚牛油果芝士慕斯班戟
三文魚牛油果芝士慕斯班戟
K11 musea好出名既pancake好多人排隊 等左成個鐘入到去係要比錢買左野食先 再等佢送過黎明明係堂食但係我唔明點解要比個紙碟明明可以再環保啲個賣相冇人地啲相咁靚 諗住唔睇得都食得但味道都係中中間間 冇咩特別朱古力味唔算好出甜 驚甜既朋友可以試下想講既係 佢杯greentea latte 仲好飲啲味仲出啲,濃味啲!如果要我為左個pancake排左個鐘有啲唔抵咁但話明港女野 都要去打卡試下結論係:試一次就夠啦~
K11 musea好出名既pancake

個賣相冇人地啲相咁靚 諗住唔睇得都食得
但味道都係中中間間 冇咩特別
朱古力味唔算好出甜 驚甜既朋友可以試下
想講既係 佢杯greentea latte 仲好飲
啲味仲出啲,濃味啲!
Greentea  latte

如果要我為左個pancake排左個鐘有啲唔抵咁
但話明港女野 都要去打卡試下
結論係:試一次就夠啦~
2019-11-17
Greentea  latte
2019-12-05 131 瀏覽
不會 再來光顧 K11 幸福斑戟一家老幼都受氣店內員工好多、但服務態度冷漠與日本 幸福斑戟 差天同地坐低要點餐 叫了幾次、才有1位店員告知要自行購買好似快餐店、先付款購買時無指示 需要每人購買一份正價斑㦸或正價飲品、到我下完單才很不耐煩、告知佢地規矩堂食 Pancake 用外賣紙碟用 膠 义 同 匙羹 感覺 十分 HEA 、要食還是到日本店那邊服務殷勤 及 友善好多才是真的幸福斑㦸
不會 再來光顧 K11 幸福斑戟
一家老幼都受氣

店內員工好多、但服務態度冷漠
與日本 幸福斑戟 差天同地

坐低要點餐 叫了幾次、
才有1位店員告知要自行購買
好似快餐店、先付款

很不耐煩、告知佢地規矩

堂食 Pancake 用外賣紙碟
用 膠 义 同 匙羹
感覺 十分 HEA 、
要食還是到日本店
那邊服務殷勤 及 友善好多

才是真的幸福斑㦸

2019-12-03 184 瀏覽
食完晚飯,好想食甜品😍 可能時間尚早,難得幸福pancake無人排隊,我地就衝左入去。係香港未食過幸福pancake,但係係日本就食過好多次,對pancake口感念念不忘。本身諗住兩個人share一個pancake,因為頭先食得太飽,但是店員說每人要有最低消費,所以我們叫了一個pancake和一杯珍珠奶茶。木薯黃家奶茶其實即係珍珠奶茶,珍珠口感比較淋,沒有很QQ的口感。奶茶味道偏甜,比較多奶。叫了原味的Pancake,很香濃的雞蛋味。但是沒有東京那麼般好吃,pancake高度沒有像日本幸福pancake的高,還是日本的比較好吃!

2019-11-27 178 瀏覽
很早來到K11 Musea就是因為不想排隊10時開門我大概10:20分已經到達內裡的坐位已全滿幸好外邊還有3張枱香港的幸福班戟和日本的很不同日本有的殷勤服務香港完全沒有變了的是香港點餐自助拿餐具清水自助Pancake放在外賣纸碟上沒有了玻璃器皿感覺在吃外賣每枱用餐90分鐘Pancake製作時間已經是20分鐘而且只限點餐一次想Encore都不可以三片班戟份量足夠但選擇不多肉桂及咖啡味我不喜歡所以甜味就只有三款可選下次還是到日本吃算吧
很早來到K11 Musea就是因為不想排隊
10時開門