2021-10-26 438 瀏覽
公路旁的一問cafe, 自然光透入cafe 內,有一種柔和又温暖嘅感覺🌞🌞一點黎到,要等一等位。有位了,點左個牛油果天貝壽司配腐皮千層,個腐皮炸得好香脆👍🏻👍🏻👍🏻壽司嘅牛油果味唔太突出,但正好適合唔太好牛油果嘅我,份量方面都幾適中,不過男士可能就會唔夠食🤣🤣,而且所有餐都係即叫即做,雖然要等,但都感受到製作認真👍🏻👍🏻👍🏻跟餐會有湯或茶,亦可以加錢轉咖啡,呢杯咖啡正好為blue monday 打打氣,下次想試埋佢嘅甜品、仲有曲奇🍪
一點黎到,要等一等位。
2021-10-25
2021-09-12 606 瀏覽
2019年..我至親的媽咪離開了我..那種哀傷..不能言喻..好友告訴我..在七七四十九日內茹素的話..有助媽咪去更好的地方..於是..我找到了Loving Nature🍀.. 之後..Loving Nature 就成了我經常光顧的地方..用心製作的食物..確實令人有治癒感❤️我像發現了新大陸..想不到素食也可以這般新派美味😋..我尤其喜愛這裡的玫塊latte🌹..以中淺度烘培來保留了咖啡豆的養份..亦減低了由咖啡因所導致的心跳情況..玫瑰的香味與咖啡配合得剛剛好..喝一口..心~好像沒有那麼難過了☕️..特別喜愛洒在咖啡面上的字樣..每一次都有點期待..這次我能得到什麼字呢..可惜..我還未儲夠十二個😆一定要吃這裡的麵包..無人工香精/色素/防腐劑/添加劑..發酵最少18小時..咬下去就是實在..不會如風一般🌬..亦不會有胃脹不適感..讚👍🏼其他食物也很出色..我最愛的千層腐皮~豆香滿皮薄脆💯..牛油果天貝壽司~天貝增加了其他配菜的香味..加上牛油果的滑和飯粒的咬感..很讚👍🏼..還有還有..但再寫下去是會太長了..我建議大家每樣都試下..反正..到現時為止我沒有吃過不好吃的😂謝謝這裡美
謝謝這裡美味的出品..讓我在艱難的過程中得到一刻的喘息❤️
  • 千層腐皮
  • 玫瑰latte
2021-07-14 627 瀏覽
今日要介紹呢間coffee shop 位於葵涌🥰首先個環境真係好舒服,有啲似去左台灣既coffee shop 咁,食晏時間一般都唔會太多人,可能係個位置比較偏僻。呢樣亦都係我中意既其中一個賣點,因為少人啲可以靜啲同坐得舒服啲。野食方面我覺得同一般coffee shop 質素差唔多,唔會話好出色,但一定唔會難食。整體黎講真係食個環境,如果想放空既話值得推薦
今日要介紹呢間coffee shop 位於葵涌🥰

整體黎講真係食個環境,如果想放空既話值得推薦
2021-05-25 673 瀏覽
地點雖然隔涉少少,但係間店無論裝潢到食物都非常chill ,係假日同朋友吹水的好去處。店內光線充足,玻璃落地大窗,室內木傢俬為主,仲有d別緻裝飾,成個感覺超級舒服。檯與檯之間空間都算大,坐喺度曬下太陽、飲下野、傾下偈幾開心。店員又nice咖啡個花勁靚。花茶都唔錯,一坐就成個下晝。野飲選擇都算幾多多,價錢都係幾十蚊一杯,非常合理,仲坐成個下午。其實仲有午餐食,不過我哋只係一心去飲嘢,就只是叫咗飲品而已。

店員又nice

咖啡個花勁靚。

花茶都唔錯,一坐就成個下晝。

2021-05-23 559 瀏覽
中午去試新餐廳,其實都唔新,因為每次都係食外賣,但今日第一次去食堂食,環境好舒服,地方好光猛,星期六中午唔算好多人。【牛油果天貝壽司配香煎腐皮千層】HKD63擺盤好簡單,壽司味道都好清新,不過比較普通,不過係一個好食嘅素菜。腐皮千層有驚喜,外面脆,入面軟綿綿,仲感覺好似食到蛋味(不過應該冇😂),跟餐有杯花茶,可以揀凍或者熱,凍冇加冰唔駛加錢,今日天氣好熱,食件壽司飲啖茶即時降到溫。不過地點有啲偏遠,都需要搵一搵,值得一試。【香草煱薯角】HKD28薯仔夠淋,但外皮唔夠脆,好香香草味,整體黎講幾好食。值得一試,如果想食素菜,我會推薦。

【牛油果天貝壽司配香煎腐皮千層】HKD63

【香草煱薯角】HKD28

薯仔夠淋,但外皮唔夠脆,好香香草味,整體黎講幾好食。

值得一試,如果想食素菜,我會推薦。
  • 牛油果天貝壽司配香煎腐皮千層
2021-04-26 506 瀏覽
講左好幾次今日終於記得去試!絕對係高質素食地方!其實葵涌唔多素食店舖,難得有間cafe係做素食!依到環境闊落光猛又舒服~店員姐姐服務又好!!CP值好高!大大份又好味!一個餐包餐湯或花茶,其他就要另加錢!菇菇素燥飯好香濃嘅菇味,配上紅米飯超健康,又飽肚!另外芝士豆腐漢堡有驚喜!食材好新鮮!烤薯仔又出奇地好味!咖啡仲有令人開心嘅詞語係上面。望到都唔捨得飲!午餐時間雖短,但係到坐下真係好舒服輕鬆!而且都真係幾多人幫襯,如果想食真係早少少嚟會好啲!
講左好幾次今日終於記得去試!
依到環境闊落光猛又舒服~店員姐姐服務又好!!
CP值好高!大大份又好味!
另外芝士豆腐漢堡有驚喜!食材好新鮮!烤薯仔又出奇地好味!
咖啡仲有令人開心嘅詞語係上面。望到都唔捨得飲!
午餐時間雖短,但係到坐下真係好舒服輕鬆!
而且都真係幾多人幫襯,
如果想食真係早少少嚟會好啲!
2K
2021-03-20 1711 瀏覽
真心喜歡這家素食餐廳 , 除了所有食物不含動物性食材及五辛 , 餐廳的空間感大 , 裝修和氣氛都十分平和恬靜 , 非常適合慢活嘆啡的我們 ~食物多樣化 , 中/西/fusion 都有 , 咖啡亦很有水準 , 價格也很平民 , 讚 ~南瓜粟米紅蘿白湯 : 味道濃郁純厚 , 是無味精的家常老火湯 , 讚 ~Fried Hedgehog Mushroom Patty w. Rice in Black Pepper Sauce 黑椒汁猴頭菇扒飯 : 猴頭菇扒的質感厚實 , 菇味濃郁 , 調味得宜 , 伴菜有西蘭花、甘筍絲、海帶 , 黑椒汁的味道竟是甜甜辣辣的 , 很是惹味 , 是非常有水準的素食 ~Iced Americano : 入口圓潤 , 有馥郁芳香 , 沁人心脾之感 , 其後漸進地帶有沉鬱的 nutty 回甘 , 是富有獨特韻味 , 合我口味的一杯啡 ~Oat Mocha : 用燕麥奶沖調的 Mocha, 味道濃郁 , 同時有種溫和純樸的口感 , 甜度適中 , 實在不俗 ~本篇完 ~

本篇完 ~
嚟到呢間係一樓平台嘅素食咖啡店,入面環境簡潔和清靜,店中有個好大嘅時鐘,寫上的不是1之12,是一些正面詞語,幸福、快樂、歡喜、滿足、等等,好特別呀!餐牌上有8款午餐選擇,每款包餐飲 — 是日餐湯或精選花茶,或加錢配到其他飲品。牛油果大啡菇芝士漢堡配薯角 (HK$80).牛油果都幾好,是剛熟,不會太硬或太腍身.紅色一絲絲的係紅蘿蔔絲,好清甜爽脆,好有驚喜!.大啡菇係新鮮焗的,熱辣辣,一切就好多汁.芝士放在熱辣辣嘅大啡菇上,半溶狀態,好正呀🤤.新鮮番茄和生菜係底.個包係自家製天然幸福餐包,烘焗到熱辣辣又好脆口,正👌🏻.伴新鮮蔬菜沙律🥗.薯角,是分開上的,因為店員話係即叫即煮,所以要等等,味道方面有香草調味,美味呀~Oat Milk Latte (跟餐 +HK$20,單點 HK$40).拉花好似鬱金香🌷,面頭用咗啲朱古力粉鋪出「開心」,店員話希望生活要活得好開開心心.呢度啲咖啡係用燕麥奶調,有燕麥奶的香濃味道配espresso,真係第一次飲,味道不錯喔.只係口感沒有全脂奶的那麼creamy

牛油果大啡菇芝士漢堡配薯角 (HK$80)
.牛油果都幾好,是剛熟,不會太硬或太腍身
.紅色一絲絲的係紅蘿蔔絲,好清甜爽脆,好有驚喜!
.大啡菇係新鮮焗的,熱辣辣,一切就好多汁
.芝士放在熱辣辣嘅大啡菇上,半溶狀態,好正呀🤤
.新鮮番茄和生菜係底
.個包係自家製天然幸福餐包,烘焗到熱辣辣又好脆口,正👌🏻
.伴新鮮蔬菜沙律🥗

牛油果大啡菇芝士漢堡配薯角  &  燕麥奶咖啡

.只係口感沒有全脂奶的那麼creamy

燕麥奶咖啡

2021-01-23
牛油果大啡菇芝士漢堡配薯角  &  燕麥奶咖啡
燕麥奶咖啡
2020-12-22 637 瀏覽
Loving Nature係我最愛既餐廳之一,可惜佢個位置唔算方便,同埋營業時間都較短,所以要等到放假先有機會過黎。以前餐廳係位於工業大廈,地方寬敞,但就少左種開揚既感覺。餐廳既新位置係商廈外既鋪位,有一個大平台種植開草,餐廳更用左落地大玻璃,採光一流。天氣好既日子黎既話,可以感受到暖暖既陽光。Loving Nature係一個宣揚愛既地方,喺度真係好有被愛既感覺。記得第一次試「天貝」依樣神奇食物,就係喺度食牛油果天貝壽司。壽司既餡料有醃製左既天貝、牛油果、青瓜同蕃茄,幾款材料配合得幾好,不過如果份量可以多啲就更好,一個人食未必夠飯。香煎餃子入面包住左好多蔬菜,而且仲加左大啡菇,香氣爆燈。豆腐芝士漢堡既漢堡包係自家製,上菜時仲會烘返熱,成個包外脆內軟。豆腐扒份量十足,煎香左既表面封住左內面既水份,食落好濕潤,vegan cheese亦都有好香既芝士味。餐廳每日都會有唔同款式既vegan cake同麵包,而今次就比我遇到vegan croissant!牛角酥層次分明,但又唔會好油膩,絕對可以encore。焦糖豆奶都好香濃,比焦糖咖啡好味。坐喺餐廳入面,突然有種台灣文青cafe既感覺。喺冇得

記得第一次試「天貝」依樣神奇食物,就係喺度食牛油果天貝壽司壽司既餡料有醃製左既天貝、牛油果、青瓜同蕃茄,幾款材料配合得幾好,不過如果份量可以多啲就更好,一個人食未必夠飯。香煎餃子入面包住左好多蔬菜,而且仲加左大啡菇,香氣爆燈。

坐喺餐廳入面,突然有種台灣文青cafe既感覺。喺冇得去旅行既日子,黎到有特式既餐廳,都係生活裡既一點小確幸。陽光很燦爛,好想再去台灣,唔知幾時先有得再去呢。
上月最後一個星期六(26/9)上瑜伽課前到葵涌的Loving Nature Fortunate Coffee取旦黃酥。搬到新地址的Loving Nature,我一次也沒有光顧過。總是找不到時間去光顧。也因為餐廳星期日沒有營業的緣故。其實地點不難找的。遠處已看到「Edge」的白色大字髹在大廈的外牆上。在工業區之中,這商業大廈的內部裝潢顯示出不一樣的格調。從大堂的電動樓梯往上一樓層。上層的商舖差不多全部沒有出租。感覺淒冷。一直往前走,來到載貨升降機的位置,再往前走是戶外的地方。我有一點懷疑是否走錯了。但只有一個方向可以走。應該是不會錯的。走到戶外地方,便是「熟悉」的天台平台。(在官網看到相關的相片。)餐廳就在此處了。天台平台應該也是用餐區。現在可能因為疫情關係而沒有開放。又或許是剛到營業時間,客人沒有很多,所以暫時不用開放。其實餐廳外便是青山公路葵涌段。離開時,我需要到石英徑巴士站乘搭巴士到旺角。如果沿那條公路走,大約7分鐘便到達巴士站。可惜,我沿之前的路走。結果愈走愈遠……餐廳內部的裝潢跟從前沒有太大分別。只是欠缺了大房間作為用餐區。但感覺依然很恬靜。有令人慢慢用膳、細心品嚐的氣氛。如果

總是找不到時間去光顧。
也因為餐廳星期日沒有營業的緣故。

其實地點不難找的。
遠處已看到「Edge」的白色大字髹在大廈的外牆上。

在工業區之中,這商業大廈的內部裝潢顯示出不一樣的格調。

從大堂的電動樓梯往上一樓層。

上層的商舖差不多全部沒有出租。
感覺淒冷。

一直往前走,來到載貨升降機的位置,再往前走是戶外的地方。
我有一點懷疑是否走錯了。
但只有一個方向可以走。
應該是不會錯的。

走到戶外地方,便是「熟悉」的天台平台。
(在官網看到相關的相片。)
餐廳就在此處了。

天台平台應該也是用餐區。
現在可能因為疫情關係而沒有開放。
又或許是剛到營業時間,客人沒有很多,所以暫時不用開放。

其實餐廳外便是青山公路葵涌段。
離開時,我需要到石英徑巴士站乘搭巴士到旺角。
如果沿那條公路走,大約7分鐘便到達巴士站。

可惜,我沿之前的路走。
結果愈走愈遠……

餐廳內部的裝潢跟從前沒有太大分別。
只是欠缺了大房間作為用餐區。
但感覺依然很恬靜。
有令人慢慢用膳、細心品嚐的氣氛。

如果時間許可的話,可以閒坐片刻,讓自己享受一下寧靜的環境。
暫時驅走煩惱,讓內心感受那份平靜,心情也會好起來的。

貨架中依然有幸福手錶發售。

而餐廳放置了不少綠色的植物。
營造大自然的感覺。
加上木餐桌和椅子。
兩邊是落地窗,有利採光。

旁邊是開放式廚房。
也是下單的地方。
先點餐和付款,再找空座位。
食物會由店員送到客人面前。

3年前曾在此訂購旦黃酥。
後來的中秋節月份,爸媽到台灣旅遊。
他們會替我到一禾堂購買旦黃酥。
於是,我便沒有購買這裡的旦黃酥了。

今年他們不能到台灣旅遊,一禾堂又沒有海外訂購服務,所以,我便想起Loving Nature的旦黃酥了。

旦黃酥

旦黃酥早鳥優惠的4件裝是$126。
當天再加購1盒4件裝的旦黃酥送給瑜伽老師。
沒有9折優惠便是$140。

跟從前的口感和味道差不多。
值得一提的是,這次比3年前的甜一點。
我覺得味道更好。

早上跟爸媽喝過早茶,還沒有肚餓的感覺。
所以便只點了蛋糕和咖啡。

黑芝麻蛋糕

黑芝麻蛋糕,$40。

每天的款式不同。
要碰到自己喜歡的味道便要靠緣份了。

黑芝麻蛋糕

有時候吃到的純素蛋糕品質會比較參差。
有些蛋糕會比較濕和糊口。
有些會很紮實。
但有些又會很鬆散。

黑芝麻蛋糕

而這蛋糕的口感很不錯。
口感軟綿。
並不濕黏,因此不會糊口。
表面的忌廉口感亦軟滑。

芝麻味道十分濃郁。
甜度適中。

焦糖咖啡

焦糖咖啡,$43。

咖啡有適量的苦味。
以燕麥奶沖調咖啡,口感幼滑。

下單時要求少甜。
所以焦糖的甜味不會太濃重。
還是比其他口味的咖啡甜一點點。
但星期六早上嚐一點甜味也不錯,感覺幸福。

焦糖咖啡

就如這間餐廳的宗旨和咖啡上的「幸福」2字。
一直喝都是洋溢著幸福。
最後喝到底,要一口喝下「幸福」啊!

日子就是要這樣自我滿足地過才會感受到幸福的感覺。

而吃到一頓滿意的午餐,幸福的感覺也會提升的。

抹茶紅豆吐司(2件)

我另外買了2款口味的吐司。
每款口味最少要買2片。
一片吐司的厚度也不少。

這是抹茶紅豆吐司,2件是$20。
是大眾化的價錢。

抹茶紅豆吐司(2件)

我留待第2天才進食。
沒有放進冰箱。
也沒有烘熱才吃。

口感保持軟軟的。
不難咀嚼。

有抹茶的淡淡苦味。
紅豆不會太甜這一點很好。
而且還煮得十分軟腍。

巧克力吐司(2件)

巧克力吐司,同樣是2件$20。

巧克力吐司(2件)

巧克力的味道一樣超級濃郁。
我很喜歡這吐司呢!
還夾雜了軟滑的巧克力碎在麵包之中。

表面的杏仁片已不重要了。
2020-09-26
旦黃酥
  • 抹茶紅豆吐司
  • 巧克力吐司
2020-07-17 962 瀏覽
幸福、快樂、歡喜、瀟灑、開心、心寧、希望、如意、光明、信心、自在和滿足,這十二個祝福或鼓勵可在這個大鐘裏找到,但在你們的心中可找到嗎? 看着這個大鐘,真的很想擁有每個詞語。自從搬了來葵青區,第一時間就是寫嗰「想到訪」食肆list,這間是其中一間,它是一間素食咖啡室。咖啡室位於一座辦公室平台上,望看藍藍的天空,雖帶着口罩,未能深深吸入一啖清新的空氣,但晒晒太陽,感覺也不同。落地的玻璃門窗,外形好似一間溫室。一拉開門,就被那個大鐘吸引着。內以純白色和木為主調,座位不多,設有幾張長枱和四人枱,設計簡約樸實,感覺舒適悠閒。*****************************第一次(1/7/2020) 來到是下午茶時段,故沒有點套餐。除套餐外,也有小吃、自家製麵包、甜品和飲品供應。今日就等了半小時,等什麼? 就是等伯爵茶鬆餅出爐,再加杯熱抹茶豆奶。一上枱,店員便跟我說「祝你快樂」,原來杯熱抹茶豆奶 Matcha Soymilk ($36)上灑了「快樂」兩字,也正正是我的需要。溫度剛好,入口暖暖的,既有豆香,亦有抹茶的甘,味道不會太濃,也不錯!伯爵茶鬆餅 Early Grey Muffin
*****************************
即製
熱抹茶豆奶
伯爵茶鬆餅
伯爵茶鬆餅 Early Grey Muffin ($20)暖笠笠,表面微脆,糕身鬆軟,茶葉碎屑遍佈整件鬆餅,啖啖伯爵茶的幽香,配上幾粒香脆可口的杏仁,更好吃!
*****************************
生日飯
第二次(11/7/2020) 是約埋好友來預祝我的生日,也是疫情爆發的開始,但咖啡室還沒有隔板,真的很想強力建議他們快快做此措施。今次early lunch來到,故仍有不少自家製甜品和麵包,太好彩了。今日點了一份套餐、一件蛋糕、一客甜品和兩杯飲品,兩人共享。
牛油果大啡菇芝士漢堡
套餐選了牛油果大啡菇芝士漢堡 Avocado Portobello Mushroom with Cheese Burger($80),大大份,好滿足! 自家製麵包果然不同,焗得外脆內軟熟,夾着又爽又有菇汁的大啡菇、香滑的牛油果、爽甜的甘荀絲、半溶的芝士和清爽的生菜,大啖咬一口,好清新美味! 還有旁邊的焗薯粒,焗至半粉綿,仍有咬口,簡簡單單灑上鹽和黑椒,吃出薯香。
自家製柚子青檸雪榚配抹茶紅豆吐司
見今日有自家製抹茶紅豆吐司,當然不能錯過。點了一客吐司雪糕,改吐司口味Homemade ice-cream with toast ($58+$10),賣相不算非常吸引,但味道一流。抹茶紅豆吐司焗至暖笠笠,皮微香脆,包身軟熟,抹茶的甘苦慢慢滲出,而紅豆的分量又唔會過多,帶些香甜,但又唔會搶了抹茶香,喜歡! 還有那球自家製的柚子青檸雪糕,好幼滑,酸酸甜甜,好fresh,跟吐司同吃,冷暖交融,好味呀!
抹茶蛋糕
輪到抹茶蛋糕 Matcha Cake ($40),以杏仁和玖瑰花瓣碎作裝飾,賣相不錯。糕身略為有點濕潤,抹茶味較為薄弱,但忌廉輕盈,吃起來不覺膩,整體亦不會太甜。
玖瑰咖啡
飲品方面,友人點了杯玖瑰咖啡 Rose Latte($23/跟餐半價),而今次店員就向友人送上一句「祝你幸福」,原來杯飲品上灑了「幸福」兩個字。友人話咖啡味和玖瑰味平均,味道吸引。
靜崗焙茶豆奶
而我就另點了一杯靜崗焙茶豆奶 Hojicha Soymilk($38),店員送上「希望」給我,是! 人生要充滿希望。入口暖笠笠,既有豆香,亦充滿焙茶香,味道剛剛好,很好喝,喜歡!
在疫情下,大家難免會焦慮、擔心和不安,而我也不例外…..在這間滿滿的祝福和鼓勵的咖啡室裏,真的可給我多一點力量,也希望將「幸福、快樂、歡喜、瀟灑、開心、心寧、希望、如意、光明、信心、自在、滿足」這十二個詞語送給大家,齊心抗疫,加油!
2020-07-01
生日
伯爵茶鬆餅
牛油果大啡菇芝士漢堡
自家製柚子青檸雪榚配抹茶紅豆吐司
玖瑰咖啡
靜崗焙茶豆奶
2020-06-26 1250 瀏覽
🔺Loving Nature Fortunate Coffee無意中發現的小確幸💕呢間Cafe位於葵涌工廠區附近位置都幾隱蔽 入到去感覺環境好舒適☺️仔細睇Menu發現原來呢間係素食餐廳😯.牛油果天貝壽司配有機麻醬豆腐🍣壽司入邊有牛油果、天貝、青瓜同埋紅蘿蔔😋小編第一次食天貝 上網睇原來天貝係黃豆發酵之後再壓制而成嘅健康食品😙加咗鰻魚汁之後無論樣貌同味道都同鰻魚幾似😂麻醬豆腐上面仲鋪咗D炸香菇味道清新開胃😃.牛油果大啡菇芝士漢堡配薯角🍔漢堡包好多料好厚大啡菇唔會好大草青味 入口多汁💦配搭蕃茄、沙律菜好fresh🌱不過牛油果略嫌唔夠熟😯.飲品方面揀咗餐湯同埋以半價加配咖啡餐湯係冬瓜蘿蔔粟米湯🌽飲落係食材本身嘅鮮甜味無加味精👍🏻咖啡上到嚟好surprise😀上面用朱古力粉撒上幸福呢兩個字😍
無意中發現的小確幸💕
呢間Cafe位於葵涌工廠區附近
位置都幾隱蔽 入到去感覺環境好舒適☺️
仔細睇Menu發現原來呢間係素食餐廳😯
牛油果天貝壽司配有機麻醬豆腐🍣
壽司入邊有牛油果、天貝、青瓜同埋紅蘿蔔😋
小編第一次食天貝
上網睇原來天貝係黃豆發酵之後再壓制而成嘅健康食品😙
加咗鰻魚汁之後無論樣貌同味道都同鰻魚幾似😂
麻醬豆腐上面仲鋪咗D炸香菇
味道清新開胃😃
牛油果大啡菇芝士漢堡配薯角🍔
漢堡包好多料好厚
大啡菇唔會好大草青味 入口多汁💦
配搭蕃茄、沙律菜好fresh🌱
不過牛油果略嫌唔夠熟😯
飲品方面揀咗餐湯同埋以半價加配咖啡
餐湯係冬瓜蘿蔔粟米湯🌽
飲落係食材本身嘅鮮甜味無加味精👍🏻
咖啡上到嚟好surprise😀
上面用朱古力粉撒上幸福呢兩個字😍
2020-05-06 1206 瀏覽
今日同素食朋友食午餐,就自然選擇間特別的素食,今日去決定去葵興食,沒想到其實都唔難去,而且都幾舒服,我地一人一毎餐再加小食,白汁鮮蔬牛油果意粉比較多汁,味道都夠,因為多汁比較水不太掛到意粉普通不太差。少有見到藜麥扒 就試咗個 #藜麥漢堡 ,沒想到幾好食,因入面有好多不同種類,口感都幾特別又唔會太淡,麵包面脆入面軟熟幾好味。燕麥咖啡待應會同你講希望你開心過一日,真的有點感動,味道咖啡味都濃唔會得奶味,朱古力咖啡朋友叫就字是滿足,朱古力味同咖啡味都平衡,2個餐最後每人一百元唔貴會再去。
2020-04-18 768 瀏覽
想搵個地方靜靜地坐下睇下書,朋友推薦呢一間cafe 話裝修好特別, 所以嚟試一試。我大約十二點九嚟到,唔需要等位就可以入座, 坐低之後要自己出收銀落單,呢間餐廳主要係素食嘅menu,選擇都算好多,日式同西式嘅款都有,而且 定時會轉menu,我今次試咗個牛油果天貝壽司配麻醬豆腐,落完單好快就有店員將食物送到枱上, 牛油果壽司幾好食,牛油果唔會太生 ,麻醬豆腐亦都好正常,個套餐仲有一碗海帶豆腐湯,亦都係素食嚟嘅。整體嚟講份量都算足夠,不過如果比較大食嘅男仔可能就會覺得唔夠飽。 最後仲叫咗一杯咖啡黎飲 ,佢唔同一般cafe嘅拉花,今日係中文字開心,都幾得意。想食素食嘅朋友可以嚟試下,而且佢有個好大嘅時鐘都幾特別

想食素食嘅朋友可以嚟試下,而且佢有個好大嘅時鐘都幾特別

2019-09-06 1488 瀏覽
今次係我第二次嚟Loving Nature ☺️對上一次嚟完就好想再嚟,因為環境好舒服,無論自己嚟定同朋友一齊都好適合,不過位置就離我屋企有啲遠,所以都係要星期六放假先嚟~💛💛🔸芝竹「蛋」漢堡🔸▪️價錢:$59▪️今次試嘅芝竹蛋漢堡,第一眼真係似為啲蛋係真嘅😂因爲個邊煎得好似真蛋,但唔好忘記呢度係純素餐廳嚟咖😂啲蛋應該係用腐皮做(無估錯嘅話),食落又幾香幾好味,我諗個蛋應該有調過味,而芝士當然都係純素,入面仲有菜啊、蕃茄等等。而同我上一次嚟一樣,都係覺得個薯仔仲好味😂🔸抹茶豆奶🔸之後我就跟餐叫咗杯抹茶豆奶,大豆味好香亦都較重,抹茶味就帶少少苦,甜味就唔多不過我諗可以自己再落糖嘅(我無落)🍵🍵

芝竹「蛋」漢堡

🔸芝竹「蛋」漢堡🔸
▪️價錢:$59▪️

而同我上一次嚟一樣,都係覺得個薯仔仲好味😂

抹茶豆奶

🔸抹茶豆奶🔸