食物真的不錯👍!!會回頭的那種🥰期間限定 - 炸大蝦x 蕃茄 醬油拉麵 $13811吋炸大蝦🍤 不能不吃吧 我啥眼!!!大蝦🍤長度比臉還長而且是真材實料~~直接吃可以😌 吸了蕃茄湯的也可以😌!!還是第一次吃蕃茄醬油呢~~ 神奇香香的番茄湯味 一般醬油湯拉麵湯的香與口感 配上拉麵 味道超足一口拉麵 一口木耳絲~大大口的滿足💗!!胡麻王豚骨拉麺 $80噢😯 這真的好特別!!黑芝麻真的好濃好香 還能吃到芝麻被炒過的香味他們到底是怎麼煮的?是煮湯時一起煲嗎?還是只用上面一坨黑芝麻就足已?還有他們的雞肉真的超軟!不用力都能把他撕開~~~而叉燒都像是由他們自製的也太強了吧~~只是一家小店 但可以重頭到尾都自己做一般(還在居酒居的部分呢🫢小店兩項專長 怎能和他比 哈哈😆雞皮餃子 $38真正的雞皮餃子🥟!!平時吃到的都可能只有小部分是用真雞皮製作而他們這家真的用了雞皮把餡包起來 外而韌脆 微脂肪的油脂香再配上小juice 的餡 兩者都不會互搶風頭 而是默默的柔合 喜歡💕炸紫薯餅他們的紫薯泥真的好軟!!!外面薄薄一層 咬下去像是吉列豬扒一樣的外皮裡面是舒服😌 淡香的紫薯~~~他們的居酒屋小吃還真的不賴~
食物真的不錯👍!!會回頭的那種🥰
期間限定炸大蝦x 番茄🍅醬油拉麵
期間限定 - 炸大蝦x 蕃茄 醬油拉麵 $138
11吋炸大蝦🍤 不能不吃吧 我啥眼!!!大蝦🍤長度比臉還長
而且是真材實料~~直接吃可以😌 吸了蕃茄湯的也可以😌!!
還是第一次吃蕃茄醬油呢~~ 神奇
一口拉麵 一口木耳絲~大大口的滿足💗!!
胡麻王豚骨拉麺
胡麻王豚骨拉麺 $80
也太強了吧~~只是一家小店 但可以重頭到尾都自己做一般
(還在居酒居的部分呢🫢小店兩項專長 怎能和他比 哈哈😆
雞皮餃子 $38
而他們這家真的用了雞皮把餡包起來 外而韌脆 微脂肪的油脂香
炸紫薯餅
裡面是舒服😌 淡香的紫薯~~~他們的居酒屋小吃還真的不賴~~

接下來一定要和朋友來喝一杯 🍺 和他們一起享受一下日式料理
居酒居的美食~(怎想到灣仔也有這樣隱世日式小店呢~

PS ⚠️年三十至初五 (2月9-14號) 全日休息
2024-02-03
期間限定炸大蝦x 番茄🍅醬油拉麵
胡麻王豚骨拉麺
2024-02-09 29 瀏覽
今日見到想食拉麵又去番一間,多年前去過的拉麵店多年冇去都一樣咁受歡迎 已經坐到滿滿畢竟佢樓底高,又真係坐得幾舒服嘅今次試佢嘅至沾麵 以及黑豚丼魚介豚骨沾麵沾麵湯底,好濃郁麵本身亦會有木耳糖心蛋筍等等的配料天氣凍 熱辣辣的沾麵 湯亦沾滿每一條的麵日本黑豚丼未食過佢嘅飯黑豚好香口 邊邊仲係脆既糖心蛋用嚟拌飯也不錯 飯亦有甜甜地既燒汁甘栗餅小食係 平時喊嘅薯餅,牛肉餅食得多但甜薯 再加啲嘅薯餅,就比較少見仲有原粒栗子喺裏面雞皮餃子雞皮餃子嘅外面你雞皮 所以就更加香 本身已帶用雞肉味道
今日見到想食拉麵
又去番一間,多年前去過的拉麵店
多年冇去都一樣咁受歡迎 已經坐到滿滿
畢竟佢樓底高,又真係坐得幾舒服嘅
今次試佢嘅至沾麵 以及黑豚丼

沾麵湯底,好濃郁
麵本身亦會有木耳糖心蛋筍等等的配料
天氣凍 熱辣辣的沾麵 湯亦沾滿每一條的麵

未食過佢嘅飯
黑豚好香口 邊邊仲係脆既
糖心蛋用嚟拌飯也不錯 飯亦有甜甜地既燒汁

甘栗餅
小食係 平時喊嘅薯餅,牛肉餅食得多
但甜薯 再加啲嘅薯餅,就比較少見
仲有原粒栗子喺裏面

雞皮餃子嘅外面你雞皮 所以就更加香 本身已帶用雞肉味道
2024-02-09 13 瀏覽
黎到灣仔想食拉麵,搵到小巷既呢間幸屋😋拉麵店裝修好日式,座位都算多🫢平日兩點左右黎到都唔洗等位😄拉麵既款式亦都好多,另外仲有飯同唔同既小食😇岩晒中意食日本野既朋友😍🍤炸大蝦x蕃茄醬油拉麵($138)一上枱真係嘩一聲😲炸大蝦好有份量,有11吋長👏🏻岩晒打卡🫢拉麵湯底唔會太濃太稠,亦唔會好重味精,食完都唔會好口渴😆湯底好香蕃茄味,好清新🍅麵底軟硬度適中,唔錯👍🏻🐟唐楊盧魚鮫($42)魚鮫新鮮炸起,上到枱仲係熱辣辣😙盧魚多肉鮮嫩,外脆內軟😎點埋沙律醬令成個味道提升😏/📌幸屋 (灣仔)灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖/😋食物質素:7/10🍽️用餐環境:7/10💰性價比:7/10👣回頭率:7/10🍳🥞🍔🍟🍕🌮🌯🥘🍱🍣🍤🍙🍧🧁🍩🥂🍷🍾
黎到灣仔想食拉麵,搵到小巷既呢間幸屋😋
拉麵店裝修好日式,座位都算多🫢
平日兩點左右黎到都唔洗等位😄
拉麵既款式亦都好多,另外仲有飯同唔同既小食😇
岩晒中意食日本野既朋友😍

🍤炸大蝦x蕃茄醬油拉麵($138)
一上枱真係嘩一聲😲
炸大蝦好有份量,有11吋長👏🏻
岩晒打卡🫢
拉麵湯底唔會太濃太稠,亦唔會好重味精,食完都唔會好口渴😆
湯底好香蕃茄味,好清新🍅
麵底軟硬度適中,唔錯👍🏻
炸大蝦x蕃茄醬油拉麵

🐟唐楊盧魚鮫($42)
魚鮫新鮮炸起,上到枱仲係熱辣辣😙
盧魚多肉鮮嫩,外脆內軟😎
點埋沙律醬令成個味道提升😏
唐楊盧魚鮫

📌幸屋 (灣仔)
灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖

🍳🥞🍔🍟🍕🌮🌯🥘🍱🍣🍤🍙🍧🧁🍩🥂🍷🍾

2024-02-06
唐楊盧魚鮫
2024-02-08 10 瀏覽
哇,好大隻吉列炸蝦, 仲要係11吋長😍今日落場又要諗食乜嘢🥹行過呢間拉麵店,就入去試吓,睇完Menu後,見到呢個吉列炸蝦拉麵好吸引,就叫左試吓一開始店員攞咗杯熱水旁邊有茶包,我覺得都幾好,如果有啲人唔飲茶嘅就可以飲熱水,喜歡飲茶嘅就可以放茶包🤙🏻當店員攞個拉麵上枱嘅時候,我忍唔住碌大對眼👀哇咗一聲,隻蝦真係好大!吉列蝦面頭有少少七味粉配上沙律汁,真係啖啖肉!湯底係蕃茄加醬油,都幾開胃,仲有啲木耳絲,筍,溏心蛋做配料,配拉麵味道好夾😋小食雞皮餃子:問店員原來係佢哋自家製,用雞皮去包住啲豬肉,䓤同埋菇,然後點上餃子汁,呢個真係好好食

2024-02-05
每日嘅腦容量都幾乎用到盡一盡,夜晚真係好攰好攰,就拜託咗個灣仔地膽去諗食咩🤣 幸屋係佢由細到大都會間唔中食嘅日式餐廳,所以佢就帶咗我去喇~➿ 芝士年糕 ($38)係軟軟糯糯嘅芝士年糕🧀 新鮮即炸~➿ 和風餃子 ($38)係自家製嘅餃子🥟 菜肉比例平均,加埋醬料同少量蔥花,味道好似食緊大阪燒咁😆 最緊要係煎得好靚,有一層薄脆嘅麵粉皮~➿ 蝦汁帆立貝沾麵 ($128)沾麵可以馬冷或熱,我哋揀咗熱,湯汁係用熱鍋上架!湯汁嘅濃稠度唔熱住就起左層膠質,幾香蝦味🦐➿ 蒲燒鰻魚丼 ($98)鰻魚輕輕燒過,斬件上,方便進食~ 白飯量填滿碗内,一定夠哂飽啊!🐳
➿ 芝士年糕 ($38)
係軟軟糯糯嘅芝士年糕🧀 新鮮即炸~

➿ 和風餃子 ($38)

➿ 蝦汁帆立貝沾麵 ($128)

➿ 蒲燒鰻魚丼 ($98)

🐳
2024-02-08 17 瀏覽
一個灣仔區已經有差唔多20間拉麵店,今日特登揀左幸屋試一試。幸屋位於機利臣街一堆舊樓之間,距離灣仔地鐵站大約5分鐘路程。呢間餐廳於小店類型,主要做街坊生意。店內裝修以日式風格為主,坐位唔算好多,但人流源源不絕。餐牌有2款期間限定拉麵、5款拉麵、4款沾麵、4款丼飯、數款小食/沙律/飲品選擇。櫻花蝦味噌拉麵($88)+豚角煮($18)食拉麵,第一啖當然係試佢湯底,湯底味噌味好濃。拉麵亦都軟硬適中,唔會煮到淋晒。另外,叉燒好淋又唔怕肥。最後加錢要埋豚角煮,豚角煮肥瘦均勻,入口即溶,好出色。炸大蝦x蕃茄醬油拉麵 ($138)炸大蝦足足有11吋長,長過個碗邊!炸蝦啖啖肉,而且好彈牙。另外湯底係蕃茄醬油湯底,酸酸甜甜,同炸蝦好夾。芝麻雞翼 ($38)雞翼皮炸到好香,雞肉好嫩滑,芝麻味勁重,呢個小食真係超驚喜。雞皮餃子($38)餃子有四隻,餃子皮好脆,餡料豐富,幾好味。如果再黎灣仔,一定會再黎幫襯。
櫻花蝦味噌拉麵($88)+豚角煮($18)
炸大蝦x蕃茄醬油拉麵 ($138)

芝麻雞翼 ($38)

雞皮餃子($38)
餃子有四隻,餃子皮好脆,餡料豐富,幾好味。

如果再黎灣仔,一定會再黎幫襯。
2024-02-07
  • 芝麻手羽
今次黎開灣仔,朋友話想食拉麵🍜所以就試左呢間~ 裝修行簡約路線,牆上面貼左唔同野食既海報,門口掛左一排標誌性既燈籠🏮~ 雖然鋪頭比較細,但拉麵🍜既搭配上面依然好有彈性,麵條🍜類別、軟硬度、香油濃度、叉燒🔥🐷選擇、青蔥、椰菜🥬全部都可以自己決定😌 (5 😍 係滿分,🤩係半分)北海道蟹肉湯拉麵 🦀🥣🍜 - $138 (好味指數:😍😍😍🤩)呢個係期間限定黎ga,所以就叫黎試下,食到有少少鮮甜既蟹肉🦀、卜卜脆既蟹籽🟠同肥美既蟹膏🦀,個湯底幾清甜,如果個蟹味🦀再出啲同濃啲就更加好~ 啲叉燒🔥🐷肥瘦適中,燒過之後油香更加出同肉香,質感軟腍,脂肪位置爽口~ 另外仲有爽脆既冬筍、香口既紫菜、爽口既木耳絲、香甜既溏心蛋🍳、香辣既紫洋蔥🟣🧅同埋清新既蔥花,個麵🍜既硬度適中,都掛到湯🥣櫻花蝦味噌拉麵 🌸🦐🍜 - $88 (好味指數:😍😍😍🤩)小編比較鍾意食濃味既拉麵🍜,所以今次試左櫻花蝦🌸🦐味噌味既~ 揀左幼麵🍜、正常硬度、特濃湯底🥣、叉燒🔥🐷、少蔥同正常椰菜🥬~ 旁邊堆左滿滿既櫻花蝦🌸🦐,湯底幾鮮甜,如果個蝦味🦐再出啲就更加好~ 啲叉燒🔥🐷肥瘦適中,燒過之後油香更加出同肉香,質感軟腍,脂肪位置爽口~ 另外

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

櫻花蝦味噌拉麵 🌸🦐🍜 - $88 (好味指數:😍😍😍🤩)
小編比較鍾意食濃味既拉麵🍜,所以今次試左櫻花蝦🌸🦐味噌味既~ 揀左幼麵🍜、正常硬度、特濃湯底🥣、叉燒🔥🐷、少蔥同正常椰菜🥬~ 旁邊堆左滿滿既櫻花蝦🌸🦐,湯底幾鮮甜,如果個蝦味🦐再出啲就更加好~ 啲叉燒🔥🐷肥瘦適中,燒過之後油香更加出同肉香,質感軟腍,脂肪位置爽口~ 另外仲有香口既紫菜、爽口既木耳絲、香甜既溏心蛋🍳同埋清新既蔥花,個麵🍜都掛到湯🥣,感覺都唔錯~

和風餃子🥟 - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
之前黎食過佢地既餃子🥟覺得好好食😋 所以今次黎就再叫~ 一樣有一大塊圓形、薄既金黃脆皮覆蓋喺餃子🥟上面,上面擠左大阪燒會用既燒汁同沙律醬🥗,酸酸甜甜咁,配埋香口鮮味既木魚絲就更加惹味,而下面既餃子🥟皮薄餡靚,肉🐷同菜🥬既比例恰到好處,鮮香四溢又多汁~

芝士年糕 🧀 (好味指數:😍😍😍😍)
出面既炸皮唔會好厚,炸得幾酥脆又唔會好油膩~ 裡面既芝士🧀會拉絲同有少少流心既效果🤩 香味幾濃郁又有鹹香

好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍🤩
2024-02-05 19 瀏覽
每次一有拉麵癮,一定會諗起黎灣仔呢間幸屋拉麵食返個夠本🙂平日午市嚟要等,所以今日特登午市人潮啱啱過就黎食,果然好快入得去🫶🏻咁耐冇食決定試吓佢嘅新品- 炸大蝦x 蕃茄醬油,見佢話炸大蝦有11吋無敵長,我冇度過係唔係真係有11吋長,但起碼佢係長過個會同隻筷子,真係無敵長😂講返湯底先,佢係真係鮮味十足,蕃茄味同醬油味出奇地夾,又濃郁,而佢配料一貫地咁多,有筍,木耳絲,糖心蛋,仲有大大粒蕃茄仔,而吉列蝦炸到非常脆卜卜,食到停唔到口♥️另外追加佢個自家煎餃子,亦都係一貫地做得好好👍🏻外邊煎到脆卜卜,封住入邊啲肉汁,oishi❤️
每次一有拉麵癮,一定會諗起黎灣仔呢間幸屋拉麵食返個夠本🙂

• 炸大蝦x 蕃茄醬油
2024-02-01 24 瀏覽
又貴又唔好食!真心拉麵黎講,好食佢一啲都講唔上! 佢個拉麵麵質同湯底同杯麵一啲分別麵冇!仲要價錢一啲都唔平,加左其他小食!普普通通啦,但係都幾後悔去食左次!佢要檢討下呀
又貴又唔好食!
真心拉麵黎講,好食佢一啲都講唔上!
佢個拉麵麵質同湯底同杯麵一啲分別麵冇!
佢要檢討下呀
一開始見到有700幾個like諗住應該ok啦點知咁難食 忍唔住寫食評希望大家唔好中伏叫左個櫻花蝦味噌拉麵同廣島蠔沾麵個拉麵完全係屋企自己煮個啲即食拉麵嘅質素,湯底味精連個麵都係超市個隻拉麵麵餅叉燒好乾…個沾麵仲難食,未食過咁難食嘅沾麵個湯好傑,好似攞生粉溝出黎,只食到味精咸味完全唔知自己食緊咩另外仲叫左個和風餃子同雞翼,味道正常,建議入黎只可以食小食點解啲人咁無良心….咁難食既野都話好食…希望大家唔好中伏
一開始見到有700幾個like諗住應該ok啦
點知咁難食 忍唔住寫食評希望大家唔好中伏
叫左個櫻花蝦味噌拉麵同廣島蠔沾麵
叉燒好乾…
個沾麵仲難食,未食過咁難食嘅沾麵
另外仲叫左個和風餃子同雞翼,味道正常,建議入黎只可以食小食
點解啲人咁無良心….咁難食既野都話好食…
希望大家唔好中伏
今次呢間拉麵店位於灣仔嘅一條巷仔,門口比較隱蔽,但開門入去就會發現樓底都幾高,而且內部裝修充滿日式風格,好似真係入左日本嘅拉麵店咁。———————————————🌟廣島蠔沾麵 $188金黃色嘅廣島蠔面層再加有香口芝麻,蠔本身好肥美咬落去味道濃郁。沾麵本身仲有唔同嘅配料好似香蔥、洋蔥、荀、流心蛋同菜,撈埋點汁食個口感麵好豐富。佢個湯係滾住上,帶有咸香味,加上沾麵口感出色,非常值得推薦👍🏻🌟蒲燒鰻魚井 $98鰻魚都算多,而且厚身肥美,連埋一隻流心蛋其實性價比都唔錯。不過飯本身會比較依賴面果層醬汁,底部就會dry少少。🌟吉列廣島蠔 $42熱辣辣上嘅脆炸蠔,一共有四件咬落外層又薄又脆,加埋醬汁非常好食。🌟冷豆腐 $32豆腐好嫩滑,上面有香蔥同木魚,加埋醬油成個放入口正👍🏻

———————————————
🌟廣島蠔沾麵 $188

🌟蒲燒鰻魚井 $98

🌟吉列廣島蠔 $42

🌟冷豆腐 $32
豆腐好嫩滑,上面有香蔥同木魚,加埋醬油成個放入口正👍🏻

• 特濃味增廣島蠔沾麵
🔹帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵 ($108)拉麵嚟到,第一時間就係試湯底~湯底夠晒濃👍🏻好重鏗魚味👍🏻食拉麵最忌就係淋,拉麵軟硬適中,吸入口夠爽🫶🏻同埋佢配料足夠,有兩塊雞胸🐔兩舊帶子🦪啱晒gym仔食💪🏻🔹日本黑豚丼 ($83)個飯有五塊豚肉🖐🏻每一塊都係薄切,就算有埋肥豬肉都係啱啱好😚唔會覺得油膩🤩再加上佢嘅醬汁同炙燒香味,四眼妹可以自己食一碗😍🔹吉列廣島蠔 ($42)炸蠔有驚喜🤩炸嘢最怕係乾,但佢係炸到外脆不突止,咬落去隻蠔係水汪汪,有汁泌出嚟,重點係唔腥😍喜歡食蠔嘅朋友要試🦪🔹蟹籽沙律 ($48)用青瓜絲做底,上面再加上大量蟹籽、蟹柳同沙律醬,做前菜食幾唔錯
🔹帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵 ($108)
帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵

🔹日本黑豚丼 ($83)
日本黑豚丼

🔹吉列廣島蠔 ($42)
吉列廣島蠔

🔹蟹籽沙律 ($48)
蟹籽沙律
帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵
吉列廣島蠔
蟹籽沙律
餐廳:幸屋地點:灣仔機利臣街菜式:日式拉麵餐牌:拉麵,沾麵,丼飯,小食,沙律,飲品等。可以揀拉麵既粗幼同硬度,湯既濃度,香油分量,辣度,連叉燒,葱同椰菜分量都有得揀。蝦汁帆立貝沾麵 $128帆立貝兩隻,都唔細隻,算好嫩口,伴有檸檬一件。仲有邪惡半肥瘦叉燒一件,入口即溶,又甜又淋糖心蛋一開二,同好多櫻花蝦仔。蔬菜有紫菜一片,椰菜,扁筍,黑木耳,紫洋蔥同蔥花,好豐富。面頭灑上白芝麻粒。麵條似烏冬,唔硬唔軟,好掛汁,份量足,夠飽肚。我每次都會揀熱麵底,個汁先唔會越食越凍。你都可以選擇凍麵底。個沾麵湯果然蝦味好濃,好厚身,完全唔油,唔覺有味精。胡麻王豚骨拉麵 $80胡麻王豚骨拉麵係招牌拉麵之一。湯底色水呈米色,豚骨味濃,伴有一大pat黑色胡麻粉,撈好之後個湯芝麻味濃,好有芝麻糊既風味,味道特別。拉麵我揀左幼麵。配料有半肥瘦淋叉燒兩大塊,一塊係厚身一塊圓形薄切,同埋原隻流汁糖心蛋。蔬菜有黑木耳,紫菜一片同蔥。另外叫左兩份小食分享。和風餃子 $38和風餃子一客六隻,係六隻塊皮煙煙韌韌嘅餃子面頭仲有一塊又薄又脆既脆皮,上面加上大量沙律醬,醬油,蔥花同木魚花。餃子入面有肉又有菜,食落又脆又煙韌,醬汁豐
餐廳:幸屋
地點:灣仔機利臣街
菜式:日式拉麵

蝦汁帆立貝沾麵 $128
蝦汁帆立貝沾麵

帆立貝兩隻,都唔細隻,算好嫩口,伴有檸檬一件。

胡麻王豚骨拉麵 $80

胡麻王豚骨拉麵

另外叫左兩份小食分享。

和風餃子 $38
和風餃子

和風餃子一客六隻,係六隻塊皮煙煙韌韌嘅餃子面頭仲有一塊又薄又脆既脆皮,上面加上大量沙律醬,醬油,蔥花同木魚花。餃子入面有肉又有菜,食落又脆又煙韌,醬汁豐富,好邪惡。呢個價錢都幾抵。
芝士年糕

芝士年糕
芝士年糕好似係新野。一客兩件,熱辣辣上枱。外皮香脆,而入面口感煙韌有流心芝士。
辣芽菜

辣芽菜
好鍾意食呢度既辣芽菜 ,有一大瓶放係枱上任你加。辣芽菜脆口,酸酸辣辣又唔會太辣,幾好味!
拉麵同小食都保持一貫水準,入面裝修好有日本拉麵店感覺,上菜速度快捷。
2024-01-21
和風餃子
走訪過唔同拉麵店當中特別喜歡灣仔呢間嘅麵質同湯底 除咗拉麵之外.仲有沾麵.丼飯同小食拉麵款式好多選擇今次試下新野🍜雞白湯 大蜆湯 拉麵雞肉口感幼嫩.蜆肉新鮮飽滿仲有餃子.溫泉蛋.筍足料又鮮味麵底可以選擇軟硬度湯底融合雞同蜆肉嘅精華清甜亦不油膩🥟和風餃子呢度嘅餃子好有特式一碟6隻.包著軟腍多汁嘅餡料面層舖上薄脆.木魚.香蔥同餃子一齊放入口,外脆內軟加上沙律醬令味道同口感更豐盈平日12:45pm / 2:00pm後入座仲有九折優惠港島區 性價比高嘅拉麵店
走訪過唔同拉麵店

🥟和風餃子
呢度嘅餃子好有特式
一碟6隻.包著軟腍多汁嘅餡料
面層舖上薄脆.木魚.香蔥
同餃子一齊放入口,外脆內軟
加上沙律醬令味道同口感更豐盈

平日12:45pm / 2:00pm後入座仲有九折優惠

港島區 性價比高嘅拉麵店
2024-01-17
  • 雞白湯  大蜆湯  拉麵
最近唔少拉麵店都推出咗牡犡湯底,呢間拉麵店都唔例外😋同平時嘅拉麵店唔同,除咗凍水之外呢間拉麵店可以選擇飲熱茶,冬天暖笠笠🥰.✨熟成味噌廣島蠔赤雞雞湯拉麵有4隻好入味嘅廣島蠔,一啲都唔腥,湯底非常濃郁,連拉麵都好入味!糖心蛋嘅流心蛋黃效果唔錯,慢煮雞肉肉質軟稔✨日本黑豚丼我一直都對拉麵店嘅飯類有啲保留,始終唔係主打食物,但係呢間拉麵店嘅丼飯令我刮目相看😆 黑豚燒得好香,肥瘦適中,加埋醬汁好好食,而且同樣配有糖心蛋,好滿足!✨冷豆腐✨芝士年糕.📍 幸屋 (灣仔)灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖

✨熟成味噌廣島蠔赤雞雞湯拉麵

✨日本黑豚丼

✨冷豆腐

✨芝士年糕

📍 幸屋 (灣仔)
灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖