餐廳: 帝樂 - 德國餐廳
資訊:

2018-10-27 2828 瀏覽
星期日同父母經常都會周圍走黎走去搵好野食!就走左黎赤柱食lunch,人又唔多起碼周圍唔駛同人迫,真係可以enjoy下weekend!!哩間徳國餐廳真係十分有格調,裝飾好靚,響度食野心情都好暢快!Buffet黎講可以選擇既食物真係好多款式,仲要樣樣都有特色,唔會話只會有一兩樣野係好食可以見到冷盤區salad bar哩啲真係乜都有咁濟,有海鮮如青口,螺丫都好新鮮!熟食更加有咸豬手食,個咸豬手真係好嫩滑,真係食到停唔到!

熟食更加有咸豬手食,個咸豬手真係好嫩滑,真係食到停唔到!
  • 德國咸豬手
2018-08-29 2637 瀏覽
今日係放大最後一天 原來男朋友一早安排好到赤柱鬆一鬆看海、欣賞美景 心情舒暢 男友早就安排好一間近海的餐廳還早已訂枱 先嚟杯德國🇩🇪啤酒鬆一鬆先😌頭盤👆🏻唔錯唔錯享受美景當然唔少得美酒🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷依個頭盤好豐富呀 送紅酒一流再嚟個小食先 德國腸我至愛 下面仲有啲酸菜 好開胃 還配上一份醃薯仔 絕配 主菜到了 肥而不溜 外脆內軟 讚另一主菜 飲紅酒一定食返件牛扒 牛扒麻麻地 有點失望🙍心情好搭救 場內有live 生日嘅客人還可以點唱生日歌 氣氛很好 依間餐廳開業很久了 不用多說 今天的安排十分滿意 你地都嚟試下喇 聽日要返工了 好好享受今天
今日係放大最後一天 原來男朋友一早安排好到赤柱鬆一鬆
看海、欣賞美景 心情舒暢
男友早就安排好一間近海的餐廳還早已訂枱

依間餐廳開業很久了 不用多說

德國啤酒
德國啤酒
2018-08-26 2108 瀏覽
黃昏的赤柱找一間氣氛好的餐廳經過美利樓 打開Open Rice 剛好看到這家好像很不錯的餐廳餐廳外的大圖示菜單每個看起來都好美味啊決定進去試試接著來看一下餐廳環境分為室內和室外座位兩區很室內及室外都相當有德式餐廳的風味室內座位也是德式風味十足晚上還有現場演唱的表演食物有很多選擇德式餐廳當然少不了🇩🇪德國🍺啤酒和各式好喝的飲品接著熱呼呼的農夫麵包上桌配上附上的醬料相當好吃😋將將將將好大啊~~~豬手上菜比想像中大一些咬下去皮超脆的讓小小馬一口接著一口吃個不停整體而言算是非常推薦的店,氣氛不錯環境舒適,食物也非常美味
黃昏的赤柱

好大啊~~~
豬手上菜
比想像中大一些
咬下去皮超脆的讓小小馬一口接著一口吃個不停

整體而言算是非常推薦的店,氣氛不錯環境舒適,食物也非常美味
2018-08-05 1913 瀏覽
生日飯接近尾聲了,今日朋友開車,去到赤柱,因為想睇日落。之後就去食飯。這間餐廳個 view 真的一流。煙三文魚配牛油果,洋麥米最喜歡煙三文魚跟牛油果,一起吃十分清新 來到德國餐廳,一定要飲啤酒 🍻紐倫堡馬祖林粗粒豬肉腸配酸椰菜同樣地,食德國菜一定要叫腸 由於我不吃牛肉,所以就 order 了豬肉腸,好新鮮完全沒有肉酥味。脆皮燒豬肘配酸椰菜及燒薯由於這個分量太大,真是吃不完,肉不夠嫩滑。份量太大,對於兩個人來說,真是太多了!但十分滿足!

煙三文魚配牛油果,洋麥米

最喜歡煙三文魚跟牛油果,一起吃十分清新

Hofbräuhaus  Traunstein

來到德國餐廳,一定要飲啤酒 🍻

紐倫堡馬祖林粗粒豬肉腸配酸椰菜
同樣地,食德國菜一定要叫腸

脆皮燒豬肘配酸椰菜及燒薯

脆皮燒豬肘配酸椰菜及燒薯
由於這個分量太大,真是吃不完,肉不夠嫩滑。

份量太大,對於兩個人來說,真是太多了!但十分滿足!
Hofbräuhaus  Traunstein
2018-06-20 1685 瀏覽
for the anniversary wif my hubby, i booked this restaurant in Stanley for celebration.we have been here for a few times already because we got some coupon from our friends before.The atmosphere is good and romantic for coupleI especially like the live band performance. In hong kong, there is not much restaurant provide live band and a wonderful sea view like this  and they played my favourite song- nth gonna change my love for u!!!!!~For the food, they are large in size and tasty~yet they are ma

yet they are mainly meat and sausage, which maybe quite oily for some people. but for me, it is fine~

Really recommend this place for couple to celebrate their anniversary!
I love Stanley and this place is a must to go for Stanley!!!
2018-05-23
紀念日
  • 鹹豬手
2018-06-07 1459 瀏覽
呢間餐廳 招牌鹹豬手 有德國那邊的鹹豬手 那樣 好食 豬手皮 脆卜卜 送德國啤酒一流 , 德國腸 亦都唔差 有三款什場一碟 白色嘅特別好食其餘 兩款都 ok 好食 ,豬肋骨 好入味 ,最緊要 風景優美 有海景 漁港 碼頭 配襯陽光海灣 日落景色優美, 餐廳坐椅梳化坐得好舒服 餐廳 環境清潔衛生, 同埋員工質素 好好 服務有禮, 總括而言 呢間餐廳食 ,會食到 用心做餐廳 的人嘅心機, 晚上還有live band 好有氣氛 德國啤酒又好好飲 , 價錢又好合理 地方亦好大 所以值得和親朋戚友嚟聚會嘅好地方。
  • 德國咸豬手
2018-05-30 1557 瀏覽
朋友話好想去赤柱靜靜地食吓飯傾計,就點咗我黎呢間餐廳初初佢話德國豬手好食,佢咁講我就好期待有幾好味啦...睇完個餐牌,怕兩個女仔食唔得多野,只係叫咗兩樣加個湯同一杯野飲杯野飲有酒精,所以無試呢個所謂嘅南瓜湯+蟹肉,我只係覺得自己飲緊奶,丁點南瓜味都無!蟹肉...?咩黎架?有嘅咩?完全唔存在喺呢個湯入面,飲奶要比$85好貴囉!腸,毫無特色。 最失望係酸椰菜難食到爆!德國菜最出名嘅配菜都可以整到咁難食主角...又係超失望咸到不得了,肉質怪怪,我食咗一舊仔就無再食了。好彩有指定銀行信用卡,否則呢餐要比多$200
朋友話好想去赤柱靜靜地食吓飯傾計,就點咗我黎呢間餐廳
初初佢話德國豬手好食,佢咁講我就好期待有幾好味啦...

杯野飲有酒精,所以無試

主角...又係超失望
咸到不得了,肉質怪怪,我食咗一舊仔就無再食了。

好彩有指定銀行信用卡,否則呢餐要比多$200
2018-05-29
今日中午我們同好朋友飲完茶之後,見時間仲係好早,所以我們就入咗去赤柱行吓,行到喺黃昏嘅時候,我們就去咗美利樓嘅「帝樂-德國餐廳」食晚飯!一入到去見到店內嘅環境裝修同佈置相當特色,有好多唔同款式嘅德國啤酒杯、酒桶同公仔擺設,感覺好似置身喺德國咁!我們叫咗特式牛尾、甜椒濃湯「家庭裝3-4位用」嘅湯底相當濃郁,牛尾同其他材料都煲到好腍,但酸嘅味道比較突出,所以我們祇係飲到酸味,而唔係好飲到其他味道!香燒德國排骨配蒜片辣椒嘅肉質好鬆軟,而且肉汁都幾多,但就略嫌香草嘅味道太過濃郁!脆皮燒豬肘配酸椰菜及薯仔一上碟嗰陣,「就咁睇」個賣相好似好正好吸引,諗著切開嚟食,點知一切落去就覺得好失望,因外皮係好硬身,唔係好香脆,肉質亦因燒到過咗火,所以變得又乾又硬,我們同店員反映有呢個問題,店員嘅態度都幾有禮咁話幫我們取消去,所以我們就另外揀過第二樣,而我們就揀咗燒德國鷄「半隻」配香草薯仔嘅鷄肉燒到恰到好處,肉質非常嫩滑,就連鷄胸嘅肉質都唔會有「嚡」嘅感覺!Mango Delight將切開一半出嚟嘅芒果用嚟做裝飾,令到賣相相當色彩繽紛吸引!Pink Colada原本嘅賣相應該都係好吸引,但可能整好咗等攞上碟有
香燒德國排骨配蒜片辣椒嘅肉質好鬆軟,
而且肉汁都幾多,但就略嫌香草嘅味道太過濃郁!
因外皮係好硬身,唔係好香脆,
肉質亦因燒到過咗火,所以變得又乾又硬,
肉質非常嫩滑,
就連鷄胸嘅肉質都唔會有「嚡」嘅感覺!
Pink Colada原本嘅賣相應該都係好吸引,但可能整好咗等攞上碟有一段時間,所以啲士多啤梨果肉沉咗入舖面嘅忌廉入面!
King Ludwig Punch係一杯加咗鮮果嘅汽水特飲,味道都幾清甜同清新!
特式牛尾、甜椒濃湯「家庭裝3-4位用」
特式牛尾、甜椒濃湯「家庭裝3-4位用」
香燒德國排骨配蒜片辣椒
香燒德國排骨配蒜片辣椒
燒德國鷄「半隻」配香草薯仔
Pink Colada
King Ludwig Punch
Poor dine in experience. Ordered roast pork with no taste and tough skin (instead of crispy). Picture advertised with 2 long slices n came with one (where is truth in advertising). The captain came n made some lame excuses about weight of the pork n apologised. And said the skin looked very tough but we should have told him earlier (after we took our first piece) and that he could have replaced it !!!! The singer tonight was also bad. Sounded like she was in mourning and one couldn’t hear 80%

The singer tonight was also bad. Sounded like she was in mourning and one couldn’t hear 80% of her lyrics.

Bad experience vs previous visits. Quality has clearly dropped a lot from food, to captain to server to singer. Will never patronise this shop again.
2018-05-16
信用卡優惠
2018-04-24 2165 瀏覽
KING LUDWIG BEERHALL 相信仲意食德國豬手, 仲意飲德國啤酒既朋友一定去過, 在市區銅鑼灣尖沙咀開開心心同朋友晚餐都唔錯架~ 但今次係介紹赤柱美利樓個間KING LUDWIG BEERHALL假日BUFFET, 今日星期日同幾個朋友係鰂魚涌行山去赤柱, 一早9點鐘出發, 大概行3個鐘就到赤柱,時間啱啱好係KING LUDWIG BEERHALL LUNCH BUFFET開始, 行完山非常十分肚餓不時夜晚係KING LUDWIG BEERHALL食豬手4個人都係叫一客, 食得唔夠痛快,今次可以盡情咁食豬手啦~ 水準跟市區都一樣咁正~ 豬皮燒得又脆又鬆化, 肉好多肉汁,加100蚊可以任飲德國啤酒, 麥啤, 黑啤, 生啤 試哂三種都回本了~
在市區銅鑼灣尖沙咀開開心心同朋友晚餐都唔錯架~
2018-04-23
2018-04-17 1366 瀏覽
今日去赤柱美利樓又食德國菜真係好鍾意這間餐廳嘅裝修同佈置實在好有特色好多相關嘅擺設公仔好似置身係德國同埋望住無敵大海景真係勁relax喺赤柱必到嘅地方當然唔少得飲啤酒酒menu 係有一啲少酒精嘅啤酒好啱一啲唔想飲到醉醉地嘅人叫咗德國農夫包配芝士及牛肝醬麵包熱辣辣不過覺得冇咩味道配埋芝士醬就好啲至於牛肝醬就真係麻麻地值得一讚係依款串燒分別有雞同豬, 分量亦都好足夠上碟嘅時候熱辣辣配埋沙嗲醬又真係好好味係意料之外
今日去赤柱美利樓又食德國菜

不過覺得冇咩味道
配埋芝士醬就好啲
至於牛肝醬就真係麻麻地

值得一讚係依款串燒
分別有雞同豬, 分量亦都好足夠
上碟嘅時候熱辣辣
配埋沙嗲醬又真係好好味
係意料之外

2018-04-15
  • 農夫包
2018-04-15 1270 瀏覽
第一次幫襯 King Ludwig Beerhall 係兩年前,印象深印!今次再幫襯,當年記憶猶新.....浪漫氣氛仍舊無變,變嘅相信係我自己了.....希望食品無變!首先,不得不點名菜德國咸豬手,另外再點海鮮菠菜忌廉湯,忌廉薯仔湯,農夫包配鵝肝醬,頭盤挪威海鮮拼盤,洋蔥煙肉菠菜焗蠔,甜品火焰雪山。未上枱都知食唔哂!農夫包以為 size 好大,其實約拳頭呎吋咁上下,size 啱啱好,怕太大食唔哂。兩個忌廉湯都好濃,味道重咗少少,可能係德國風味吧!反而頭盤個沙律有驚喜!味道唔會太濃,而且造型精緻,窩心!德國咸豬手首先俾我嘅感覺係肉,肉,同埋肉!好多肉!但肉質一般,食唔出肉味,豬手皮脆但厚身咗,可能又係德國風味吧!焗蠔出色,有洋蔥同煙肉一齊食,味道唔會太咸,食到哩到已經飽到頂肚,重有個甜品未到.....火焰雪山上枱時會點著個火,好靚!味道雖然甜咗少少,但食上去質感好正!外表幼滑,內裡有d沙糖嘅質感,正!啱我胃口!𠵱呀!唔記得影環境相添!最後,生日快樂!
今次再幫襯,當年記憶猶新.....
浪漫氣氛仍舊無變,變嘅相信係我自己了.....
希望食品無變!
未上枱都知食唔哂!
兩個忌廉湯都好濃,味道重咗少少,可能係德國風味吧!
反而頭盤個沙律有驚喜!味道唔會太濃,而且造型精緻,窩心!
𠵱呀!唔記得影環境相添!
最後,生日快樂!
2018-01-21 3125 瀏覽
因為呢間餐廳其實都係連鎖店,而且呢類價位既西餐既味道都好standard,好少出事加上我今餐既經驗都無乜特別,所以就直接講甜品算啦~呢度既甜品選擇都唔少,不過因為正餐都已經食得好飽,所以就選擇左creme brulee,感覺好似流質食落唔覺飽嘛~同埋最主要都因為呢度既creme brulee 唔係平時食開既原味,而係朱古力同檸檬左邊係檸檬味,右邊就係朱古力味檸檬味係幾fresh,但係味道同燉蛋好似唔太配合,好似變左panna cotta咁⋯⋯至少朱古力我就覺得味道會比較配合creme brulee,不過又咁講,我覺得朱古力係百搭既呢個甜品既size 都真係唔細,無論係食左正餐定係留左肚都好,我都唔建議一個人ko 呢個甜品一來大碗啦,二來食甜品會好快覺得滯同埋漏。如果食開平時原味既creme brulee,下次黎king ludwig 都可以試下
加上我今餐既經驗都無乜特別,所以就直接講甜品算啦~

朱古力+檸檬creme brulee

左邊係檸檬味,右邊就係朱古力味

一來大碗啦,二來食甜品會好快覺得滯同埋漏。

2018-01-12
朱古力+檸檬creme brulee
2017-12-21 3125 瀏覽
天氣非常好,日間氣溫十七丶八度,藍藍的天,天上一絲白雲都冇,於是同屋企人去赤柱行吓,行吓行吓肚餓就揀左呢間食德國菜嘅餐廳食lunch, 今天不是假日,進食的人不多,所以成個餐廳嘅氣氛同外面的舒適悠閒氣氛非常配合,咁正嘅環境慢慢享受德國菜,都算係一種享受,佢嘅德國豬手唔單止非常大(幸好佢地會即場幫我地切開隻巨豬手),仲要真係皮薄之餘又脆又熱,裡面啲肉軟滑之餘又熱辣辣,好好味,唔單止咁,其他菜式鴨肶配薯餅丶意粉等等都好好味呀,值得可嚟捧場。
2017-12-20 2174 瀏覽
一連兩個星期六日既赤柱•聖誕市集 係尋日就係17/12完結了!今年以芬蘭🇫🇮為主題 !作為一個吃貨,搵食既重任當然唔少得啦!五點係香港仔坐免費🚢到赤柱,係凍到癲,人又多到癲既情況下,係市集⬅️穿➡️插,搜羅美食開始!🙋🏻‍♀️①脆皮燒豬肘伴酸椰菜 ᴴᴷ$60脆卜卜好正,酸菜偏酸但我好鍾意,可以更開胃,呢個份量同價錢比起係直接係餐廳(ᴋɪɴɢ ʟᴜᴅᴡɪɢ)食抵d 🉐️🉐️②香草醃三文魚pancakeᴴᴷ$60 味道不俗,很清新,三文魚肉香滑。③ 烤香腸拼盤 ᴴᴷ$60熱烘烘,一咬外層脆脆,啖啖肉,肉味香濃,食肉獸最like。⑥ 芬蘭肉丸香煎薯餅ᴴᴷ$60好味,不過好似食緊ikea肉丸但就貴好多😅 薯餅係瑞士整法,薯絲增加左口感,煎得香脆可口!

①脆皮燒豬肘伴酸椰菜 ᴴᴷ$60

②香草醃三文魚pancakeᴴᴷ$60
味道不俗,很清新,三文魚肉香滑。

③ 烤香腸拼盤 ᴴᴷ$60
熱烘烘,一咬外層脆脆,啖啖肉,肉味香濃,食肉獸最like。

⑥ 芬蘭肉丸香煎薯餅ᴴᴷ$60

2017-12-17