2021-11-15 565 瀏覽
巴依餐廳係座落於西環水街最高位置既餐廳,已經開業十年以上了,而佢亦係米芝蓮一星既餐廳。而令佢可以獲星既原因就只因佢專注一種食物———🐑羊因為依間餐廳係長期都坐無虛席,所以黎食餐晚飯都一定要book定位先得,由其係啱啱入秋凍凍地既季節🍂🍁烤羊腿🐑基本每枱都一定要點既菜式,而且記得要訂位時預訂😬上枱果一下已經好吸引人😍烤得金黃香脆既外皮🤤鮮嫩無比既羊肉並沒有夾雜住半點羊羶味😍好味到連骨頭都啜到不留半點肉。🤣😅🤪手抓羊🐑未上枱前以為似係手撕雞個類菜式,但原來係一大塊連骨羊肉🤩比較似羊架但係放大版本🤩做法亦似係香料燉羊,令它成為全晚最清,亦最體驗到羊肉真味既一道菜式👍👍烤羊串🐑雖然周圍都有得食亦食過很多間,但質素一定不及今晚食到的😃新疆手抓飯今晚唯一可以填肚既飯,本來諗住多叫一個或者叫個大的,但店員話已經係最後一客🥲所以食乜都好,最好叫餐廳預留😅大盤雞🐓菜式既外貌又比想像既又有啲出入喎😆以為係乾身既,點知黎係有汁係度,好似湯咖哩既一道菜,味道都係有啲似,雞肉煮到可以輕易脫骨😃清炖羊湯🐑個湯好清甜,好舒服☺️酸奶同出街買既差唔多,無乜特別,但成餐菜加埋佢就真係夠哂風味😁

烤羊腿🐑

手抓羊🐑

烤羊串🐑

雖然周圍都有得食亦食過很多間,但質素一定不及今晚食到的😃

新疆手抓飯

大盤雞🐓

清炖羊湯🐑

個湯好清甜,好舒服☺️

酸奶

同出街買既差唔多,無乜特別,但成餐菜加埋佢就真係夠哂風味😁
2021-10-27 6613 瀏覽
大前(24-10-2021 Sun)日老公生日,就約埋都就快生日嘅男友人JT同佢太太嚟食呢間,由於知道呢間好full,所以都早就book定位同預訂$368.00嘅烤羊腿喺呢晚食.最後,因為JT太太感冒而臨時爽約,我哋3個就照去啦,我哋早咗半個鐘去,都開始多人嚟,夠鐘入得.我哋要咗:4. $30.00嘅原味酸奶我哋3個人分一杯,呢個唔太酸,有少少似乳酪.味道:4分5. $30.00嘅杏仁羊奶凍兩個因為JT唔食杏仁,所以叫兩個,我哋落單時,都有話遲上,但另外嘅亞姐就拎咗嚟=.=”.咁我哋食咗先啦,呢個杏仁味唔太濃,羊奶凍夠滑,唔錯. 味道:5分2. $48.00嘅新彊老虎菜睇中文唔知係咩菜,上openrice睇其他人嘅相,至知原來係蔬菜沙律, 咁佢哋menu上嘅英文都寫明vegetable salad.呢個有青瓜,洋蔥絲,番茄片,甜椒,所有嘢都係生嘅,味道酸酸地,幾開胃清新.不過我冷不防被仍辣親,原來都有辣椒喺喥,好彩我仍有酸奶,即刻解辣. 味道:5分1. 烤羊腿呢餐飯另一主角出場喇,大大隻,皮脆肉鬆軟又唔嚡,味道清淡唔羶,佢哋唔將孜然粉完全灑喺羊腿上,將約一湯匙嘅孜然粉放埋一邊,加咗孜然

都開始多人嚟,夠鐘入得.

我哋要咗:
4. $30.00嘅原味酸奶
我哋3個人分一杯,呢個唔太酸,有少少似乳酪.
味道:4分

5. $30.00嘅杏仁羊奶凍兩個
杏仁羊奶凍
咁我哋食咗先啦,呢個杏仁味唔太濃,羊奶凍夠滑,唔錯.

味道:5分
左: 原味酸奶, 右: 杏仁羊奶凍兩個

2. $48.00嘅新彊老虎菜
呢個有青瓜,洋蔥絲,番茄片,甜椒,
新彊老虎菜

1. 烤羊腿
呢餐飯另一主角出場喇,
烤羊腿
大大隻,皮脆肉鬆軟又唔嚡,味道清淡唔羶,
烤羊腿
佢哋唔將孜然粉完全灑喺羊腿上,將約一湯匙嘅孜然粉放埋一邊,加咗孜然粉食味道就濃啲.

3. 晚市價$180.00嘅新彊拌麵
新彊拌麵
呢個等咗好耐,以為漏單,問問話做o緊.呢個端上嚟時,已經飽嘅我嗅到好香,味道似公仔麵嗰啲.麵條好彈,但冇剪短,好長好長,莫非係長壽麵?
而羊肉片味道比烤羊腿濃啲,唔錯.

其他:
除咗新彊老虎菜睇唔明係乜外,重有個熗苞菜,原來係椰菜fired cabbage.

而呢晚可以叫嘅嘢唔多,例如一早遮住話有嘅新彊炒麵,羊肉丸子飯同洋肉丸子粉湯.而新彊手抓飯同其他飯都好似冇晒,侍應解釋,因為佢哋星期一休息,所以呢日預嘅材料唔可以多.啊,即係下次想食呢啲,最後唔好喺星期日嚟.

價錢:
埋單$771.00,除加一外,每位茶錢係$5.00.
2.7分
2021-10-24
生日
杏仁羊奶凍
新彊老虎菜
新彊拌麵
2021-10-25 1518 瀏覽
自從三年前去過北彊旅行就一直對新疆烤羊念念不忘。巴依係一間我嚮往嘅餐廳,難得週末有時間,於是就一家四個羊痴齊齊去食羊肉一嚐心願。Dinner 訂咗七點半,去到時餐廳外已經有好多人等位,而且講普通話嘅人居多,相信係因為香港人對羊嘅接受程度不及國內同胞高。畢竟係米芝蓮推介嘅餐廳,如果冇訂位都唔使旨意等得到位。餐牌上嘅選擇唔多,價錢亦都非常親民。我哋訂位時已經預留烤羊腿。因為鍾意食羊,侍應亦都介紹手抓羊同羊湯,四個人食其實已經非常足夠,但係難得嚟到呢間餐廳,梗係會試其他菜式,於是乎就要咗涼拌豆腐,酸辣土豆絲等。我老公話冇米飯唔得,所以仲嗌埋新疆拌麵,飲品方面我哋就要咗三杯酸奶。第一道上嘅係涼拌豆腐。嘩,好好味呀!呢個豆腐刀工好,加埋皮蛋同榨菜絲,味道一流。跟住上嘅係我哋期待已久嘅烤羊腿。真係唔知點樣形容嗰個好食法-啲羊腿非常脆皮,羊肉極之好味,沾上孜然粉,完全係新疆嘅味道。下一道上嘅係手抓羊,其實就係原汁原味嘅羊肉。大大件羊肉對於我哋啲羊痴嚟講,睇到就開心,當然亦都充份滿足咗我哋的口慾。只係因為有個對比,所以覺得都係烤羊腿好食啲,下次再來就唔會兩樣餸一齊嗌,今次係我哋太貪心了,所以有少少失策

2050 瀏覽

烤羊腿

下一道上嘅係手抓羊,其實就係原汁原味嘅羊肉。大大件羊肉對於我哋啲羊痴嚟講,睇到就開心,當然亦都充份滿足咗我哋的口慾。只係因為有個對比,所以覺得都係烤羊腿好食啲,下次再來就唔會兩樣餸一齊嗌,今次係我哋太貪心了,所以有少少失策。

手抓羊

嗰羊湯係侍應介紹的,一大碗湯大概可以分到七、八個細碗。羊湯非常之清甜,冇乜羶味,係煮完羊肉精華所在。

清燉羊肉湯

酸辣土豆絲上嘅時候其實我哋已經差唔多飽哂。呢間餐廳上菜是大批量的,即係話廚師係同一時間炒一大堆同一個餸,所以柯打土豆絲嘅都係同一時候上菜。我估廚房人源唔多,咁樣做可以慳時間,亦都可以保持廚房嘅水準。

酸辣土豆絲

食到呢度,我哋三個人已經投降,不過老公仲話有少少唔夠飽,所以就等埋個新疆拌麵。麵到時佢一個人食咗兩小碗,其他嘅直接打包攞番屋企。

新疆拌麵

咁好食嘅新疆餐廳香港唔多,我哋應該好快就回再次幫襯嘅喇!
2021-10-24
手抓羊
清燉羊肉湯
新疆拌麵
2021-10-03 1498 瀏覽
有港漂朋友介紹來食呢間米芝蓮推介餐廳新彊菜,星期六 6pm 就來個早 dinner,叫左:-(1) 手抓羊肉 ($238)第一味上既係蒸嘅羊架,好淋,食到羊肉本身嘅鮮味,熱食時無羊膻味,肉亦很嫩口。配孜然香料來吃,微辣那樣是另一番風味。(2)烤羊腿 ($368)烤羊腿要訂檯時預先訂咗先有,羊皮烤到少少脆,食落同手爪羊肉差不多,熱食時無羊膻味,配孜然粉都一樣好食。(3)大盤雞 ($280)因有朋友未食過,所以叫左一碟雞做PLAN b,呢個大盤雞好大盤,少少似雞煲,仲有配碟薯粉,不過比起其他,呢碟雞唔多掂,雞又老又鞋,最後食淨一半,下次可以唔洗再叫。(4)幹煸四季豆 ($58),熗苞菜 ($48)另外叫左兩個菜,好有鑊氣,炒到好乾身,調味好好,好味。仲有叫個新彊手抓飯($180) 同酸奶($30@),普普通通,可以不試。'呢間都係食返佢有關羊同菜既食物好了,會再來食羊。訂位要早一星期訂,呢日星期六時間由6:00pm - 7:30pm,有d趕,食完門口好多人等下round入。可能人多,姐姐服務唔太掂,問多兩句就唔多客氣,另外七點左右開始提左我地幾次 7:30pm 要交枱。人均: $250 -

(1) 手抓羊肉 ($238)

(2)烤羊腿 ($368)

(3)大盤雞 ($280)

(4)幹煸四季豆 ($58),熗苞菜 ($48)

另外叫左兩個菜,好有鑊氣,炒到好乾身,調味好好,好味。

呢間都係食返佢有關羊同菜既食物好了,會再來食羊。

人均: $250 - $300
抵食: 💰💰💰💰
味道: 😋😋😋😋😋 (羊)
服務: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
環境: 😉😉😉😉😉
2021-09-18
2021-09-19 1302 瀏覽
FD推薦左好多次哩間巴依餐廳,話喺全香港最好味啲新疆菜,仲話分量好大好抵食,2個人只要叫一份大盤雞就夠食啦。不過只喺叫一份嘢食,又真喺幾肉酸,都叫左大盤雞,土豆絲同酸奶。酸奶好大一杯,酸酸甜甜,飲落好清爽,最重要是解辣一流。土豆絲食完才記得冇影相,冇所謂啦,大盤雞有影就得。大盤雞超大一份,仲送左一份皮帶面。唔喺好明皮帶面是咩面,食落感覺似寬面多啲,可能唔同地方叫法唔同。啲雞肉好惹味,睇落都冇咩辣椒,食落都幾辣。啲薯仔都好好味,我覺得比雞要更加好食。最後落左面撈埋一齊,啲面嗦塞啲醬汁,超好味,不過超辣,好彩叫左杯酸奶。新疆就冇去過,哩間巴依餐廳正唔正就唔知,但是真的好味!

2021-09-14
第二次去巴依餐廳,印象最深刻的要屬服務態度了。明白用餐只有一個半小時,因為7:30的台已經滿了,所以不得不訂六點的位子。因為週五,兩個朋友因為交通問題姍姍來遲,到了7:15分開始過來催交台,要給我們打包。我們點的大盤雞都沒有開始吃,我們說知道了。7:25的時候整個餐廳大聲呵斥著用餐的人:買單買單!不要再吃了!真的無法相信這的確是發生了!說外面第二輪的人已經大排長龍,我們當然也沒有躲過這樣的對待,趕緊打包走了。第二輪的人也是開始進來,結果,我們出去的時候門口根本已經沒有人排隊,可能是人家遲到小小。這樣的話,不可以通融一下給我們十分鐘的時間吃一點東西嗎?這樣的服務真是太可怕了,是絕對不會再去了!
有段時間沒來巴依, 在裝橫的氣氛上也沒有太大的變化, 人流依然絡繹不絕, 在第二輪晚市未開始時, 差不多所有第二輪的食客已在門外等候. 不知從何時開始它成了西環的名店, 但我知道的是它的烤羊腿依然十年如一日, 無論在價錢, 份量還是味道上. 羊腿肉夠羶夠嫩, 肉汁豐盈, 羊皮外脆內裡帶點煙韌, 鋪在上面的香料依然密密麻麻, 其甘香和微辛中和了羊肉的肥膩, 四個人分享份量剛剛好.大盤雞配上粗麵就可以等於兩道菜, 只是它的水準不及烤羊腿, 外表看起來辛辣但吃起來並不刺激, 辣度一般, 麻香和辣的層次不夠, 反而其他帶點蔬果甜味就顯得有點弱不禁風, 雞肉味道和肉質沒什麼問題, 但就是吃得不夠爽, 有點可惜.我還在等待大家約我吃烤全羊, 不知有多少位勇士才能合力完成它呢?

2021-09-15 583 瀏覽
Authentic Xinjiang Restaurant recommended by The Michelin Guide✨  Best-known for their lambs. If you are a fan of lamb meat, you will surely be fascinated by their wide selection of lamb dishes on the menu.Favourites are:烤羊腿 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗟𝗲𝗴 𝗼𝗳 𝗟𝗮𝗺𝗯 ($𝟯𝟲𝟴, 𝗽𝗿𝗲-𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿) - So perfectly cooked! The boneless meat is so tender and juicy with a slightly crispy crunch. Coated with cumin and chili flakes, packed with mouth-watering seasonal flavours.新疆手抓飯 𝗫𝗶𝗻 𝗝𝗶𝗮𝗻𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲 ($𝟭𝟴𝟬) - A traditional dish in Xin

Favourites are:
烤羊腿 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗟𝗲𝗴 𝗼𝗳 𝗟𝗮𝗺𝗯

新疆手抓飯 𝗫𝗶𝗻 𝗝𝗶𝗮𝗻𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲

新疆手抓飯 𝗫𝗶𝗻 𝗝𝗶𝗮𝗻𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲 ($𝟭𝟴𝟬) - A traditional dish in Xinjiang. The rice is braised with lamb fat which absorbs all the distinct flavour. Might sound fatty but actually doesn’t feel greasy when eating. The lamb meat is also succulent.

Other dishes:
大盤雞 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝘁𝗲𝘄

大盤雞 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝘁𝗲𝘄 ($𝟮𝟴𝟬)

烤羊串 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗟𝗮𝗺𝗯 𝗞𝗲𝗯𝗮𝗯

烤羊串 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗟𝗮𝗺𝗯 𝗞𝗲𝗯𝗮𝗯 ($𝟵𝟵)

幹煸四季豆 𝗗𝗿𝘆-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗦𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗕𝗲𝗮𝗻𝘀 ($𝟱𝟴)
2021-08-27
烤羊腿 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗟𝗲𝗴 𝗼𝗳 𝗟𝗮𝗺𝗯
新疆手抓飯 𝗫𝗶𝗻 𝗝𝗶𝗮𝗻𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲
大盤雞 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝘁𝗲𝘄
2021-09-12 622 瀏覽
呢間係米芝蓮推介餐廳,主打新彊菜。間餐廳位置比較隔涉,位處兩地鐵站中間。由西營盤地鐵站行過去要約十分鐘。用餐當日係星期五,人好多,我哋有訂檯及預先訂咗烤羊腿,羊腿係最後先上的,所以大家都食到好飽時才賞到,感覺上冇咁好味,但羊肉係好嫩,而且唔So,。羊腿冇乜落調味料醃制,用鋪面的調味粉點嚟食幾好味。大盤雞好好味,尤其啲汁好野味,底部啲寬薯粉吸咗啲汁極正。羊肉串同手抓肉其實同烤羊腿味道差唔多,如果人少,叫其中一款就可以了。菜方面,叫了熗苞菜和老虎菜,老虎菜冇影相,呢個係涼菜,幾fresh,酸酸甜甜,好醒胃。熗苞菜油份較多,唔太辣。呢間特色菜值得一試。
  • 大盤雞
路边摊服务很差是蛮正常的事,但顾客从没说不去了,商家自作聪明取消客户的预约,还是第一回见。时间线1.周四下午打电话预约了周五晚,也预约了羊腿。2.周五下午打我电话,我所在地方信号不好没接到。我从没有说出“取消预约”这几个字,怎么会自作聪明说我没预约。3.我到点去了餐厅,才和我说没预约,然后让我们滚或者太阳下的路边吃灰,这店一个垃圾玩意。开门做生意,自以为是到这个程度。店员素质态度极差,当时录音都有,祝它早日倒闭吧。之前也去过,碗筷餐具脏不脏随缘,东西质素不稳定,不少时候吃起来不新鲜。以前觉得这种程度的差在路边摊很常见,但今天长见识了

时间线
1.周四下午打电话预约了周五晚,也预约了羊腿。

开门做生意,自以为是到这个程度。

2021-09-10
紀念日
2021-08-28 1848 瀏覽
每次朋友說想食烤羊腿的話,基本上都是要來這間!位於西環的巴依餐廳 ~記得要打電話訂位和留羊腿。晚市是在6點開始,第二個時段則是在7點半 就Menu的選擇並不算很多,所以多數每次點都一樣。✦ 烤羊腿 ($298) - 原價其實是$368~但吃的當日見到做優惠。立刻覺得抵吃了 (笑) 可惜沒辦法加點,因為供應有限。吃落沒有什麼羊膻味,配的孜然香料很惹味皮頗脆口,肉則很香嫩~滋味十足!✦ 手爪肉 ($238) - 對比起前者,這個的羊膻味會重一些,肉亦很嫩口。不過這也是配孜然香料來吃,微辣那樣是另一番風味。洋蔥的話大概是生的?超辣的耶 ... ✦ 涼伴豆腐 ($48) - 豉油有點太鹹 ... 豆腐很滑,還配了皮蛋等。✦ 酸辣土豆絲 ($58) - 十分爽口且很入味的土豆絲!個人覺得是偏酸多過辣 順帶一說,這間餐廳在米芝蓮(香港)指南會找到的。
每次朋友說想食烤羊腿的話,基本上都是要來這間!
位於西環的巴依餐廳 ~記得要打電話訂位和留羊腿。
晚市是在6點開始,第二個時段則是在7點半
就Menu的選擇並不算很多,所以多數每次點都一樣。

烤羊腿 ($298)
原價其實是$368~但吃的當日見到做優惠。
立刻覺得抵吃了 (笑) 可惜沒辦法加點,因為供應有限。
吃落沒有什麼羊膻味,配的孜然香料很惹味
皮頗脆口,肉則很香嫩~滋味十足!
烤羊腿

手爪肉 ($238)
對比起前者,這個的羊膻味會重一些,肉亦很嫩口。
不過這也是配孜然香料來吃,微辣那樣是另一番風味。
洋蔥的話大概是生的?超辣的耶 ...
手爪肉

涼伴豆腐 ($48)
豉油有點太鹹 ... 豆腐很滑,還配了皮蛋等。
涼伴豆腐

酸辣土豆絲 ($58)
十分爽口且很入味的土豆絲!個人覺得是偏酸多過辣
酸辣土豆絲

順帶一說,這間餐廳在米芝蓮(香港)指南會找到的。
2021-08-25
2021-08-19 1051 瀏覽
平時的羊肉餐廳在香港來計大多都是涮羊肉,用料多數都是急凍羊肉泡成肉片就打邊爐,但如果想食這樣就不是這餐廳的風格,這餐廳的特色是在街尾的,街尾都唔梗要是要向太平山行上的街尾,炎熱的仲夏吃一個保暖保身的羊肉,你哋可能會應為這一定是沒有生意,就想錯了!book 位是必須的動作,在我book位過程當中我打了三次電話到這店的服務員他們的態度是很好的用d唔咸唔咸的廣東話接聽同很有耐性地解決我們的一一的問題,這值得比個讚,在訂位當中他們提意訂一隻燒羊髀,我們也訂下來,除了羊髀外我們也點了羊湯,串燒羊肉及羊肉餃子,重點去這餐廳前我們一定要訂位及準備定心情食個米芝蓮,我相信沒有第二所餐廳有這特色,如果未來過快d訂位包保有驚喜及難忘的飲食經驗

2021-08-17
  • 烤羊腿
  • 羊肉串
  • 羊肉餃子
酸奶不新鲜,味道发苦还有黑灰色不明物质;烤肉虽然不是很正宗但毕竟是在香港,勉强合格;大盘鸡不太行,还不如港大校内食堂的鸡煲。没有服务费加成是一个加分点,但是餐厅服务员粗鲁无礼,服务态度极差,也许是老板还算有自知之明知道他们的服务态度配不上附加服务费所以没有收费。防疫工作严重不到位,店内餐桌没有足够的挡板分隔;堂食强制预定,没到预定时间不得入内的无理规定导致店门口大量人群密集聚集,极为短暂的营业时间加剧了这一点,等待人群中常有人以马上就餐为借口不戴口罩,有较大安全隐患。
2021-08-11 1473 瀏覽
朋友帶我食好西系列由香港大學站B1出口又上斜又落斜,行到懷疑人生😅未到舖頭就離遠見到人群啦⋯⋯就見到今日既目的地啦我本身對新疆菜興趣不大,不過朋友話呢間好食所以就試試啦一入去就見到原來呢間連續攞咗十年米之蓮裝修好特別,令我好似去咗旅行咁待應都係講普通話,客人多數都係普通話/日語/英語烤羊腿外脆內嫩(要訂的)手抓肉一定要試,我地四個人食咗兩碟大盤雞新疆菜招牌之一,配搭埋佢地既手工麵,正涼拌豆腐,開胃小菜老虎菜,原來係沙律嚟經過今日食完之後,終於明白真係抵佢攞咁多年米芝蓮
朋友帶我食好西系列

我本身對新疆菜興趣不大,不過朋友話呢間好食所以就試試啦
一入去就見到原來呢間連續攞咗十年米之蓮

裝修好特別,令我好似去咗旅行咁
待應都係講普通話,客人多數都係普通話/日語/英語
外脆內嫩
(要訂的)
手抓肉
一定要試,我地四個人食咗兩碟

大盤雞
新疆菜招牌之一,配搭埋佢地既手工麵,正

涼拌豆腐,開胃小菜

老虎菜,原來係沙律嚟

經過今日食完之後,終於明白真係抵佢攞咁多年米芝蓮

大盤雞
老虎菜
老虎菜
  • 大盤雞
  • 手抓羊肉
2021-07-15 1166 瀏覽
First time trying Xinjiang food. Came to this hidden gem located in Sai Ying Pun for dinner😊The restaurant was surprisingly popular, we reserved the table on the same day during weekday and it’s full-house. It’s a paradise for lamb lovers 😂 Personally not a big fan of lamb, it simply made me avoid lamb after this meal. If you don’t enjoy lamb much, skip this place.Recommend the lamb skewer👍👍and yogurt, so yummy! 大盤雞 Spicy chicken Stew: My favourite part was the noodles came with the dish sooooo

大盤雞 Spicy chicken Stew: My favourite part was the noodles came with the dish sooooo good and chewy

羊肉串 Roasted lamb Skewer: 😍😍

烤羊腿 Roasted Leg of lamb: taste like lamb version beef brisket

酸奶 original yogurt: thick and milky, too good that I had 2

杏仁羊奶凍 Lamb milk pudding with almond

• 羊肉串
  • 原味酸奶