2014-07-16 514 瀏覽
朋友介紹去試下 8點半去到, 環境不錯 枱同卡位都好闊落,感覺幾好呢到 雞煲好似好出名 ,叫左個小辣半隻雞, 應該係生炒過d雞, 唔係烚完放落汁到就算味道不錯, 雞既份量都幾多又大件 仲幾嫩滑  汁惹味食完d 雞就會加湯打邊爐, 我地叫左小辣...辣算OK, 食到尾仲有d刺激 加上有少許辣辣麻麻,愈滾愈好味火鍋配料我地叫左響鈴  加左落湯2秒即食 好脆 又唔油利手切牛好嫩,好有牛味炸魚皮普通左d薯粉,好煙un 吸了雞汁超正油墨菜, 致在清下口腔 不過盤菜大碟d就好了其他食物都幾新鮮,  個雞汁實在太惹味,所有野食都變得好好食值得推介一下.

火鍋配料
我地叫左響鈴  加左落湯2秒即食 好脆 又唔油利
手切牛好嫩,好有牛味
炸魚皮普通左d
薯粉,好煙un 吸了雞汁超正

油墨菜, 致在清下口腔 不過盤菜大碟d就好了

值得推介一下.
2014-07-15
2014-07-06 290 瀏覽
是晚朋友聚會想去食雞煲 先知到川香苑搬左去附近呢條街 用個手機睇地圖 都算易揾啦 個場新開 環境企埋 坐得算舒服,幾寛闊一坐低,即點個雞煲 侍應先問我地要多少辣。我們都算愛辣一族 ,故點了一個中辣。趁等雞煲的時間,我們開始點餸了有各種肉類,丸類,粉麵… 很多選擇最後點了餃子 牛肉 羊肉 菜等..等左陣 雞煲到了 有陣獨特雞煲香味直入鼻內 好香好香呀 急不及待,我們食啦每塊雞都充滿著香濃秘製醬汁,很入味。醬汁濃,帶辣,很特別味道刺激個味覚呀雞很嫩滑 吃完幾塊雞後,配料便隨即送上平時係第二度食雞煲,最初食雞嘅時辣度都OK 但當加左水之後連味道都欠奉 而呢間雞煲可以越食越辣啱哂我呢D無辣不歡嘅人 正配料方面餃子皮薄 餒多 幾大隻肥牛肉 肥瘦分明 有牛味羊肉 唔so 口感都唔錯總括來說 雖然搬左 但仍keep 到以往水凖 員工態度亦唔錯 低讚
是晚朋友聚會想去食雞煲 先知到川香苑搬左去附近呢條街
用個手機睇地圖 都算易揾啦

個場新開 環境企埋 坐得算舒服,幾寛闊
一坐低,即點個雞煲 侍應先問我地要多少辣。
我們都算愛辣一族 ,故點了一個中辣。

趁等雞煲的時間,我們開始點餸了
有各種肉類,丸類,粉麵… 很多選擇
最後點了餃子 牛肉 羊肉 菜等..

等左陣 雞煲到了 有陣獨特雞煲香味直入鼻內
好香好香呀
急不及待,我們食啦

每塊雞都充滿著香濃秘製醬汁,很入味。
醬汁濃,帶辣,很特別味道刺激個味覚呀

雞很嫩滑 吃完幾塊雞後,配料便隨即送上

平時係第二度食雞煲,最初食雞嘅時辣度都OK
但當加左水之後連味道都欠奉 而呢間雞煲可以越食越辣
啱哂我呢D無辣不歡嘅人 正

配料方面
餃子皮薄 餒多 幾大隻
肥牛肉 肥瘦分明 有牛味
羊肉 唔so 口感都唔錯

2014-07-05
2014-06-21 317 瀏覽
朋友話好食就去試下,點知搬左就去下新址呢間。Order雞煲,呢度既雞煲係水煮,叫左小麻小辣,點知係唔辣,雞無味。叫左肥牛,可能係$65,肥牛勁肥,一片得三份一係肉,其他是肥。響玲唔夠翠, 餃子得一種$19得四小粒。野飲好貴,$10一支水,$12汽水,$20支花茶。星期五晚得三台人,個冷氣都唔夠,勁熱。差唔多食完,勁多烏蠅。每人$220。唔會再去!!
朋友話好食就去試下,點知搬左就去下新址呢間。

星期五晚得三台人,個冷氣都唔夠,勁熱。
差唔多食完,勁多烏蠅。

每人$220。唔會再去!!
2014-06-20