2023-09-13 91 瀏覽
我果日係度食野 見到好似大老闆落左來 係咁指指點點 串啲員工 我覺得作為一個領導者 唔應該指手畫腳 以高壓人 況且讓客人睇到會覺得呢個餐廳管理者有問題 氣氛唔好 再次 食物除左辣味就冇其他味 而且涼皮只不過係豆皮 呢間野正宗程度只有10/100實在太失望
實在太失望

2023-07-29 104 瀏覽
近排無咩胃口 ~又想食川味野😂Lunch 過左黎食麻辣干鍋三樣餸揀左: 金錢肚~牛肉片~蓮藕本身想食支竹,不過呢度無。 想其中一款係菜,就揀左蓮藕,事實證明無揀錯等左一陣就上菜. 金錢肚好入味,蓮藕爽脆,牛肉片有牛味,幾款餸夾埋一齊各有發揮叫左小辣,麻嘅感覺多啲,只有好輕微嘅辣~麻麻辣🤤好正~一解辣癮餐廳位置係商場嘅一角,有啲難搵。入面都坐得舒服,侍應都好有禮貌. 午餐干鍋價錢只係$59,可以再encore下次可以試埋酸辣粉~
近排無咩胃口 ~又想食川味野😂
Lunch 過左黎食麻辣干鍋

三樣餸揀左: 金錢肚~牛肉片~蓮藕

下次可以試埋酸辣粉~
2023-05-30 176 瀏覽
之前一直都想試,見最近好鬼熱,一於食辣嘢,出身汗,熱上加熱。六點幾入去,得一兩檯客,位置任揀,位置舒闊落,冷氣足夠,環境唔錯。坐低就用qr code叫咗個三餸乾鍋(萵筍、牛肉、肥腸),大辣。唔洗一陣就上菜,乾鍋好足料,好多辣椒,仲送咗蓮藕,萵筍無渣;牛肉片有牛味;肥腸最正,有少少肥膏,甘香、有咬口;加埋蓮藕嘅爽,每種食材配搭都恰到好處,又辣又麻,真係一邊食一邊抹汗,爽爆、過癮。白飯轉咗涼皮,經理建議撈埋落乾鍋食,涼皮加上乾鍋嘅汁醬,涼皮索晒辣汁,辣上加辣。之後再加配咗風沙豬扒,新鮮炸起,熱辣辣,一咬落去仲好juicy,一塊五、六舊,18蚊算好抵,炸蒜亦畀好多,惹味爆脆。最後到飲品,叫咗凍酸梅湯,無冰,所以飲品份量變相多咗,不過就唔夠凍。酸梅湯十分好味,夠酸夠味,解辣一流。值得一提,呢度員工服務好好,一坐低就會畀杯水,教點落單,而且會講解食法,好周到。呢到平日無咩人食,價錢唔貴,我覺得值得擁有更多客人。

呢到平日無咩人食,價錢唔貴,我覺得值得擁有更多客人。
2022-11-11 570 瀏覽
第一次嚟食,門面光亮整潔, 門外有餐牌擺放睇落都幾吸引, 一入去職員上前招待服務態度良好, 一行三人安排坐卡位, 點餐係用QR code落單, 我哋分別點了:1) 三餸酸辣麵餐(韭菜、豬腩肉、牛舌)2) 自選干鍋 (雞肶菇、土豆 、大豆芽)+肥腸3) 水煮牛4) 涼伴皮旦 + 3杯烏梅汁食物評價:三餸麵微辣湯底幾好, 豬腩肉好薄, 牛舌大小不一但煮得好冧, 韭菜一般份量, 薯粉好煙韌👍, 整體份量一般。自選干鍋(配白飯)比較野味份量都幾好, 追加的肥腸就比較冧欠咬口, 水煮牛肉(配白飯):肉質幾嫩但份量比較少 , 湯底微辣但不是平時見的紅油滿滿的, 而係比較清湯少油。涼伴皮旦味道可以, 但份量超少(估大概一隻), 要$18元唔係好抵。凍烏梅汁味道幾好👍職員服務態度幾好, 餐具柜桶都整齊乾淨, 但食飯期間有烏蠅滋擾飛來飛去, 相信係商場外來。

1) 三餸酸辣麵餐(韭菜、豬腩肉、牛舌)
2) 自選干鍋 (雞肶菇、土豆 、大豆芽)+肥腸

三餸酸辣麵
2022-11-11
三餸酸辣麵
2022-11-08 334 瀏覽
冇錯又係川味🤣近排食咗好多間但仲未厭呢間係喺慈雲山中心,雖然喺商場入面,但位置都幾隱蔽🙊差啲搵唔到1. 自選酸辣粉($49,包2肉1菜)小編揀咗肥腸、牛筋同萵筍,辣度揀咗中辣,都幾辣下🐒酸酸辣辣好惹味肥腸洗得好乾淨,牛筋大舊軟淋,滷得好入味👍🏻萵筍就偏硬少少,口感比較爽口評分🌕🌕🌕🌕🌖2. 麻辣皮蛋(套餐加配$15)涼拌汁唔算太辣,但幾清爽開胃皮蛋好彈牙~評分🌕🌕🌕🌕🌗3. 是日甜品:冰粉Strollet新會員免費換購~黃色果啲應該係芒果汁,冰粉本身透明無味,撈少少芒果汁就啱啱好不過見其他餐廳通常係加紅糖汁,感覺會比較夾🙈評分🌕🌕🌕🌕🌑

冇錯又係川味🤣近排食咗好多間但仲未厭

1. 自選酸辣粉($49,包2肉1菜)
肥腸洗得好乾淨,牛筋大舊軟淋,滷得好入味👍🏻
萵筍就偏硬少少,口感比較爽口
評分🌕🌕🌕🌕🌖

2. 麻辣皮蛋(套餐加配$15)
涼拌汁唔算太辣,但幾清爽開胃
皮蛋好彈牙~
評分🌕🌕🌕🌕🌗

3. 是日甜品:冰粉
Strollet新會員免費換購~

不過見其他餐廳通常係加紅糖汁,感覺會比較夾🙈
評分🌕🌕🌕🌕🌑
2022-07-26 416 瀏覽
📍 @chillichillyhk in Wong Tai Sin #川辣堂 #chillichilly Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛 💛Price Range:💰 $50-$100Favourite:💖 Shredded Chicken Cold Noodles------------------------------✅ Located in Tsz Wan Shan Shopping Centre, not in a commercial place. You need to walk around 15 minutes from Wong Tai Sin MTR station. Suggested to take a minibus or taxi.✅Good food at affordable prices, a wide range of spicy food choice ✅Value for money✅Nice place for a quick meal, especially fo
#川辣堂 #chillichilly

Food: 💛💛💛💛 🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛 💛
Price Range:💰 $50-$100
✅Value for money
✅Nice place for a quick meal, especially for spicy food
✅Food is always fantastic
✅There is a new launch promotion now, some of the snacks are 50% off for add-on and buy 1 get 1 free for blue ice beer.
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite

2022-07-26
2022-07-09 351 瀏覽
新開張有部分食品做半價優惠,都幾吸引,同埋見佢有午市套餐所以吸引咗我去食Order咗涼拌萵筍,水煮魚配涼皮,辣子肥腸,同一lunch set嘅四餸干鍋(但有啲唔記得影相)涼拌萵筍好食水煮魚份量好多,但就唔算好滑,揀咗小辣但係都覺得都幾辣下辣子肥腸份量正常,味道都OK,但如果可以煮乾身啲我會更鍾意食🙈干鍋都唔錯,蓮藕好好味,但田雞就冇乜肉,雞軟骨同雞腎都正常跟餐有杯烏梅汁都幾好飲😋男店員(應該係經理)好有禮貌好好服務我手殘落錯咗杯熱飲,佢都二話不說即刻幫我換過杯雖然佢唔係我食過最好味嘅川菜,不過以屋村店來講我覺得都唔錯,應該會返去再食
涼拌萵筍好食

水煮魚份量好多,但就唔算好滑,揀咗小辣但係都覺得都幾辣下
干鍋都唔錯,蓮藕好好味,但田雞就冇乜肉,雞軟骨同雞腎都正常

跟餐有杯烏梅汁都幾好飲😋
男店員(應該係經理)好有禮貌好好服務
我手殘落錯咗杯熱飲,佢都二話不說即刻幫我換過杯
水煮魚
辣子肥腸
2022-07-09
2022-07-01 277 瀏覽
本人都算係由開業食咗好多次啱啱開業嘅時候,干鍋啲配料真係好多而且辣到好好食,所以都同身邊啲人極力推介但係最近再買,配料越來越少雖然睇落去一樣多,但係我嗌牛肉片豬頸肉,得嗰幾塊,其他全部用蓮藕蒜頭辣椒堆到好滿咁😡牛肉片豬頸肉比起第一次食少咗勁多😑本人都鍾意食炸芋頭,一開始幾次嗌炸芋頭都係粉粉地好好食,最近啲芋頭質素唔知係唔係下降左,咬落去有啲濕,唔好食希望會有改變啦,我比一樣嘅價錢你真正嘅配料越來越少😓
本人都算係由開業食咗好多次
啱啱開業嘅時候,干鍋啲配料真係好多
而且辣到好好食,所以都同身邊啲人極力推介
但係最近再買,配料越來越少
牛肉片豬頸肉比起第一次食少咗勁多😑
希望會有改變啦,我比一樣嘅價錢你真正嘅配料越來越少😓
外賣自取
2022-06-23 268 瀏覽
從來未寫過食評,估唔到第一次寫唔係因為好食,本人十分鍾意食辣,見到新開忍唔住試一試,叫佐個午餐水煮牛肉飯另加一個辣子田雞飲品加大凍檸茶,水煮牛肉先上川菜基本嘢,中規中矩量都OK,就係可能有少少趕牛肉面有少少生,冇傷大雅,但係而個辣子田雞我真係估佢唔到,竟然係酸味,唔係田雞唔新鮮而係落佐醋 ,應該係大量醋,比我杯凍檸茶D檸檬仲要酸,食佐幾舊已經食唔落,聲明本人從來唔浪費嘢食,但係真係入唔到口!!!!!
辣子田雞
2022-06-23
2022-06-14 335 瀏覽
體驗感:本人慈雲山學生中午放學同同學去食第一次食體驗其實唔係幾好我frd order係孜然干鍋,但係出左蔥爆嘢飲call凍啡走甜 凍檸少甜但係又出錯凍啡少甜 凍檸走甜心諗係新開嘅舖 就唔想麻煩 都理解第二次食就冇上次出錯餐服務態度都幾好但係要杯冰嘅時候 俾某位女員工翻左白眼其實有啲嬲 但係其他店員同店長態度都好好食物評價:水煮牛肉:肉質很嫩 底下還有寬粉干鍋:干鍋點微辣還可以 雞肉量挺多 土豆很入味, 但是加了秋葵 秋葵不太入味煮太久了很軟 ,frd加左蓮藕都好多,田雞量也很多環境:很乾淨 而且光線明亮但紙巾供應添加好似冇特別勤價錢如圖
體驗感:
本人慈雲山學生
中午放學同同學去食
第一次食體驗其實唔係幾好
我frd order係孜然干鍋,但係出左蔥爆
嘢飲call凍啡走甜 凍檸少甜

食物評價:
水煮牛肉:肉質很嫩
底下還有寬粉

干鍋:干鍋點微辣還可以
雞肉量挺多 土豆很入味, 但是加了秋葵

環境:
很乾淨 而且光線明亮