2024-04-08 34 瀏覽
在KKday買二送二,買時寫明「【快閃優惠|買二送二】自助午餐 (3月星期六日有新鮮生蠔供 應,4月星期六日有精選焗蠔供應)」,但完全冇蠔出現過。剛巧呢日餐廳停電,要摸黑進食,現煮麵/夾餅呢啲因為冇電都冇得食,失望😞 山長水遠去到,浪費時間⋯⋯
2024-04-06
2024-04-06 80 瀏覽
啱啱去完食中午buffet lunch突然下晝1:30成間餐廳停電,用餐時間由12點食到2:30,中途停電而酒店亦都未能夠即時維修到服務。心諗你收我$360但係中途停電係咪應該要俾discount或者比優惠?點知埋單嘅時候,佢竟然比半價我哋,仲要經理好有禮貌唔好意思咗好多次,仲俾返張卡片我話下次俾優惠我哋。我哋已經唔係第一次嚟喇,佢哋嘅食物質素都幾好同埋價錢合理啦,咁我哋已經第四次嚟啦都係值得一去嘅地方,因為服務態度都幾好啲,工作人員又識做。今時今日香港真係要比心機去改变自己,努力改善服務同質数,因为真係有人睇到同值得友持!希望多一点人友持肯努力去改善既服务的人。.一

• 自助餐
2024-02-20 1713 瀏覽
好朋友在閒談中,提到東涌喜來登酒店「嶼坊」。餐廳提供大眾化的中午和晚上自助餐,用餐時除了可以欣賞到昂坪纜車和海景,同時地方寬敞,尚沒什麼特別之處。唯一吸引的地方是,折扣優惠價下,價錢相對便宜。我在網上用優惠價,購買兩位在年三十的中午自助餐。透過落地玻璃可見到昂坪䌫車,可惜同時亦看到仍在運作的地盤。餐廳供應冷盤海鮮包括大蝦、翡翠螺、大蜆、青口及加拿大蟹腳。中式點心、印度咖哩、燒牛肉、豬胺肉、日式壽司等一般食物也有提供。甜品種類有Tiramisu、木糠布甸、巴利莓芝士餅、粟子蛋糕、芝士蛋糕、法式焦糖燉蛋、迷你葡撻、即製雞蛋仔、Movenpick雪糕等。我們沒有抱著很大的期望,只想著偷得浮生半日閒,用輕鬆的心情到「嶼坊」消磨兩個半小時。

雞蛋仔

部分甜品

雪糕
日式燒肉

2024-02-09
用餐優惠
優惠券
2024-01-17 2274 瀏覽
在人人北上的大氣候,香港一般的餐飲巳難匹敵。那服務,環境,完善的空間用膳就是至勝之道。香港的酒店仍有很多佳作,能以不拒人千里的價格,三百元上下的平日價自助午餐,較很多外资的西餐吃個手造pizza或牛扒,也較北上花上個多小時化算。若懂營養選擇和自制力强的,不想致肥三高,我喜歡酒店的自助餐,沙律菜是必備,今天的食物供應,優質。
2023-12-10 2607 瀏覽
星期六中午抵食,餐廳量豐富,有即開生蠔、新鮮長腳蟹、入口即融三文魚腩,甜品木糠布甸好食,不會太甜!週六中午不會太多人,又不太擠迫,座位算舒服,餐廳地方算寬敞,值得再來。
2023-10-01 3697 瀏覽
9 月30 提早為家人預祝生日,提早到達酒店,等了15分鐘,職員安排入座,位置靠近窗,補捉到日落一刻.家人開始取食物及飲品之際,才發現飲料,不論-般嘅咖啡,奶茶,檸檬茶也要額外加費,莫說放在食品長桌枱上嘅3⃣️款菓汁,更要額外收費38 港幣.說實話,飲品費加埋落餐價,我甘心付,現在去到才知,確實有點怪,從來未試過這樣,又一體驗😟整體而言,員工工作態度可以,食物就及格,款式也多,若飲品安排方面,則有待改善😔
2023-09-15 3180 瀏覽
嘢食種類感覺比較少 一開始食物品質質素感覺都很可以 龍蝦肉質都比較結實 一野可以成個鴿起 都比較多膏中斷開始唔知係咪開始客人比較多 都係咁食龍蝦返本龍蝦嘅質素開始好差 啲肉係梅嘅 散收收 唔可以一下夾起身生蠔甜品雪糕都還可以
嘢食種類感覺比較少
一開始食物品質質素感覺都很可以
龍蝦肉質都比較結實 一野可以成個鴿起 都比較多膏
中斷開始唔知係咪開始客人比較多 都係咁食龍蝦返本
龍蝦嘅質素開始好差 啲肉係梅嘅 散收收 唔可以一下夾起身
生蠔甜品雪糕都還可以
2023-08-21 3318 瀏覽
來東涌貝澳帶小朋友一家大細去游水,順便見到呢一間有熟龍蝦食嘅自助餐,第一次試吓,當日我哋都好夜先八點幾入到去,地方寬敞,服務員親切有禮'然後我跟經理說不見龍蝦,佢即刻叫整一盤新嘅,仲要轉頭送去我枱,一家大細食到飽,然後我再見到有個椰子湯本來已經只有一碗,問佢佢即刻加滿晒,一定會再嚟呢種服務態度一流👍👍其他熟食款式都算多,甜品款式都唔少,但係餐飲要自費$38果汁,想要水果茶$48,奶茶咖啡我冇再問幾錢
2023-08-15
2023-07-30 4046 瀏覽
補回一份食評~疫情肆虐 旅行社出招東涌一日遊 包Sheraton lunch buffet即報名~haha市區酒店多的是 平時不會專程入來食入正題!酒店雖接待大量食客 不過座位安排 待客態度都大致暢順 有禮地方寬敞 每張餐枱間距不會太近 注重衛生的不用怕~ 職員期間見陽光直射亦主動去落窗簾食物方面 大路海鮮齊全 長腳蟹 蝦 青口etc 熟食中規中矩 甜品都present得很漂亮Refill速度快 讚 性價比很okWeekday悠閒地食頓lunch buffet是一種生活態度
補回一份食評~
食物方面 大路海鮮齊全 長腳蟹 蝦 青口etc
熟食中規中矩 甜品都present得很漂亮

Refill速度快 讚 性價比很ok
2023-07-25 2764 瀏覽
兩個字形容:唔掂唔會再食,因為冇野飲 要飲野要加$38😂😂😅 餐飲都冇係咩料?龍蝦蟹腳生蠔 唔好食熟食唔吸引 炸薯條 薯角 都可以當係自助餐熟食 唉重點係$600一位 咁講真我加多$350去食hotel icon冇咁嬲諗住貪佢近 環境幾好 試下 但好失望
兩個字形容:唔掂
龍蝦蟹腳生蠔 唔好食
熟食唔吸引
炸薯條 薯角 都可以當係自助餐熟食 唉
諗住貪佢近 環境幾好 試下 但好失望
2023-07-25
生日
2023-07-20 2027 瀏覽
嶼坊(東涌)是一家位於東涌的西餐廳。這家餐廳提供多種西式美食,並以其獨特的菜品和舒適的用餐環境而聞名。首先,讓我們來談談嶼坊的菜品。他們的菜單包含了各種西式美食,例如牛排、海鮮、義大利麵等。他們的牛排非常出色,肉質嫩滑多汁,以及烹調程度的掌握非常到位。海鮮也非常新鮮,無論是烤龍蝦還是炸魚薯條,都能讓您品味到海鮮的鮮美和獨特風味。此外,他們的義大利麵和披薩也很受歡迎,麵條彈牙,披薩餅皮酥脆,配料新鮮豐富,絕對能滿足您對西式美食的味蕾需求。

2023-06-15
2023-07-17 1767 瀏覽
尋晚同朋友第一次食環境好好 座位都舒服沙律前菜 選擇多 仲有得自由配搭麵包餅乾都好到位貝類反而有幾款可以揀生蠔 蟹腳 螺 蜆 蝦生蠔海水味都幾重甜品區種類超級多 大部分味道都好好食仲有haagen dazs雪糕重點: 尋晚辛苦 廚師梓揚 一位師傅兼顧幾個檔口又斬燒鴨 有整點心 仲要煮麵仲好貼心幫我哋方便夾食物刺身選擇只有三樣 三文魚吞拿魚同埋八爪魚腳壽司種類反而多啲但係都唔算好新鮮熱食味道都正常但就好似擺咗好耐咁睇落應該好好飲椰子湯好吸引但係一早已經畀人飲晒冇refill 到 有啲可惜整體覺得星期日嚟食好貴不過起碼服務都到位
尋晚同朋友第一次食

冇refill 到 有啲可惜

整體覺得星期日嚟食好貴
不過起碼服務都到位
2023-07-13 1701 瀏覽
品種太少,蟹腳又瘦又鹹,擺了幾隻係到好似剩飯剩菜一樣,沒什麼好吃的,最好笑的是飲野要俾錢。場面冷清,加埋都冇10張臺,好失敗的自助餐,浪費了地方和環境,不值得去。
2023-05-25 2836 瀏覽
排場夠晒勁, 放左勁多海鮮出黎, 有龍蝦, 鮑魚, 海蝦, 善貝, 魚之類, 但竟然仲有唔少其他無人會食既野都放埋出黎, 丸呀, 菜呀, 魚蛋, 魚片之類… 家陣打邊爐咩…不過, 原來放出黎既海鮮只係"裝飾"黎, 你地食既, 都由廚房拿出黎… 都係既, 個場可以坐幾百人, 得枱面嗰啲, 點會夠分呢又…

2023-05-25
生日
  • 自助餐
2023-05-13 3471 瀏覽
嗰日同朋友去咗食午餐buffet,入到去行咗一個圈,其實都冇乜嘢揀,不過價錢就幾抵,每人三百幾,同埋嘢飲都冇得任飲,如果想飲其他嘢嘅話就要加錢加$38。首先凍盤嘅話有東風螺有蜆、蝦同蟹腳。本身對蟹敏感,所以冇食,試咗蝦都幾彈牙。其他質素就普普通通。沙律菜好新鮮,配料雖然唔多煙三文魚同埋火腿都好食,仲有芝士同埋一啲餅。去到熱食,有點心、燒味粉面印度咖喱有啲其他熱嘅菜式。熱嘅西式菜式,我覺得唔係太好食,而且攞完之後要等一陣先會再refill,可能又因為嗰日唔太多人。點心俾人攞晒冇食到。自己反而會推介佢幫你切嘅牛小排、中式嘅咕嚕肉好香脆熱辣辣、焗田螺、仲有係中式嘅蒸魚。最後係甜品都有唔同嘅選擇,我自己就鍾意食涼粉、朱古力蛋糕🍰總括係咁遠特登就應該唔會去,但係如果去開東涌買嘢嘅話就可以去食下。