2022-08-14 809 瀏覽
屯門牛小店舖頭係置樂,個名好早已經聽過但未幫襯過,因為少去置樂一帶,還記得年頭有個醫護抗疫優惠為醫護人員打打氣,好好激勵士氣!!仲要不限次數任點,送去指定醫院連運費都免埋,太有愛了!💛💛💛由於一開門我就衝入去,一D都唔感覺迫包場餐牌點左經典漢堡set 加香辣魷魚 先講香辣魷魚,辣幾夠,內軟外趣經典漢堡漢堡包皮鬆軟,漢堡好多肉汁

由於一開門我就衝入去,一D都唔感覺迫
包場
餐牌
點左經典漢堡set 加香辣魷魚

先講香辣魷魚,辣幾夠,內軟外趣

經典漢堡漢堡包皮鬆軟,漢堡好多肉汁
2022-07-10
2022-07-22 480 瀏覽
呢間漢堡包真係超抵食🍔必食招牌屯門牛漢堡✨漢堡包烘到好香脆 內餡夾住兩層爆肉汁嘅牛漢堡同芝士🥩🧀超級厚身🤩再加埋個黑松露醬 真係完美 口感同味道層次感十足😍好惹味呀!
2022-07-05 430 瀏覽
本身都係支持“小店”既一份子,間中都會食佢。開張既時候係幾好食,但今次叫外賣,完全令我唔想再叫第二次。。。。今次叫左一個屯門牛漢堡同小龍女漢堡,屯門牛一打開見到松露醬好似幾吸引,聞落都有香味,但一食就知唔對路。因為太多醬所以個包底濕晒變左餵金魚d濕水麵包,爛晒;食多兩啖,發現兩塊牛有一塊得6成熟,中間勁多筋,而且兩塊肉都好似爛肉咁,一pat pat咁,完全冇咬口,又冇牛味。食食下仲食到塊膠,真係「膠墊膠到暈」。。。極度失望!未熟既牛買包送膠小龍女既牛有同樣既情況,塊牛入面有少少涼,好明顯係煎唔夠耐。總結黎講,每況愈下,已經去到唔會有下次既bottom line。

未熟既牛

買包送膠

2022-07-05
25 分鐘 (外賣自取)
近日去左屯門 發掘到呢間漢堡小店😍佢位於置樂個邊 漢堡店系小店經營 所以座位只得十個左右 都以外賣為主🥡食物即叫即做 新鮮熱辣辣 除左漢堡之外 呢到既小食、飲品都好吸引 行過可以去支持下👍🏻🍔屯門牛漢堡+18轉套餐(牛肉漢堡、紐西蘭車打芝士、生菜、蕃茄、黑松露忌廉醬)過泥呢到 緊系要試吓佢地既招牌菜啦😍 牛肉既肉汁爆晒出泥 勁juicy 都幾厚身 生菜同蕃茄都好新鮮 最緊要系拎出泥個陣 有陣陣好香既黑松露味👍🏻最驚喜系佢地既面包系有烘過 食落都唔錯🤫🍔飛驒和牛漢堡+18轉套餐(飛驒和牛,紐西蘭車打芝士,生菜,蕃茄,蜜糖芥末醬)好足本咁用左飛驒和牛 價錢唔貴 肉味濃郁 軟淋厚身 食落有種入口即溶既口感 爆汁架😍再配埋蜜糖芥末醬 加埋生菜同蕃茄 口感清新唔會膩🤣套餐可以跟小食同飲品🧃 我哋叫咗洋蔥圈同薯條 🍟 好脆卜卜 覺得佢地最貼心系可以選擇果汁 對於我呢啲唔鍾意飲汽水泥講 真系好好🙈🐥炸芝士蘑菇雞翼呢款有驚喜 雞翼裏面釀滿左芝士同蘑菇 食落口啖啖肉 雞皮滑溜香口 煎得好香 食落唔油膩 雞肉都好嫩 整體既口感都好出色👍🏻我食左4隻😏🐥水牛城風味雞翼外皮脆脆地 辣度方面唔算太辣 唔錯既小

🍔屯門牛漢堡+18轉套餐
(牛肉漢堡、紐西蘭車打芝士、生菜、蕃茄、黑松露忌廉醬)

🍔飛驒和牛漢堡+18轉套餐
(飛驒和牛,紐西蘭車打芝士,生菜,蕃茄,蜜糖芥末醬)

🐥炸芝士蘑菇雞翼

🐥水牛城風味雞翼
外皮脆脆地 辣度方面唔算太辣 唔錯既小食😍

2022-07-01
  • 屯門牛漢堡
  • 飛驒和牛漢堡
2022-05-19 299 瀏覽
今日晏晝渣車經過屯門,就順便去試下屯門牛。跟住睇完餐牌就是下佢地出名嘅屯門牛漢堡,大約等左10分鐘,跟住個漢堡包好厚身,漢堡包個面同低都焗過。跟住食落塊漢堡牛肉啲肉汁漏出來蕃茄同生菜都新鮮佢特別之處係少許番茄醬加黑松露汁,所以食落去有啲特別,個漢堡飽真係無得輸,不過個薯條可以炸耐小小,因為個薯條中間可能有少少未熟透,不過依間屯門牛,有機會再去屯門可會試佢另外果個八安土美國prime漢堡包另外同埋飛驒和牛漢堡包,應該都唔會令我失望。
屯門牛漢堡
10 分鐘 (外賣自取)
屯門牛漢堡
2022-04-19 172 瀏覽
因為疫情關係,係屋企叫外賣,無意中叫到呢間漢堡包食店,估唔到屯門有一間咁出色既漢堡飽食店,外賣質素已經好高,所以一有機會就同老婆落左去堂食。首先環境方面,始終係一間小店,餐檯比較細再加埋d防疫膠板,空間會些許壓迫感,不過又未去到唔舒服。而食物方面就好出色,當日就叫左炸墨魚漢堡+羊腿肉漢堡,兩個份量都好大份,墨魚堡塊墨魚就有好濃郁既墨魚味,而生菜同番茄就好新鮮咬落好爽口。而羊腿肉堡就騷味唔算重,食落就有好濃郁既肉汁,配埋d半溶既芝士真係無得頂。至於薯條就啱啱炸起,夠熱曬,仲加左黑椒粒係上面,食落鹹鹹地加些許辣,味道真係好夾。未中不足既就係薯條份量比較少,多返些許就完美

炸墨魚漢堡+羊腿肉
2022-04-15
炸墨魚漢堡+羊腿肉
  • 經典漢堡
  • 屯門牛漢堡
1K
2022-04-07 107 瀏覽
今日中午在置樂洗牙,亦順便去買外賣回家吃飯。位置:在一間台灣飲品店旁邊,不難找到。環境:以黑色招牌配淺色木系,不太起眼,而室內一邊塞滿貨物,座位不多,環境一般,不會想留在室內用餐。服務:有問必答,而且在生意慘淡的時候仍為醫護打護,之前是免費下單,😍現在是半價優惠,實在很貼心,難得有優惠,我當然要試啦!😂午市:雙層墨魚🐙堡🍔 $115(set)從來沒想過墨魚都可以做漢堡,墨魚排較小,分開兩塊,但餡料的確是充滿墨魚,而不是粉漿,中間夾雜了一片薄的蕃茄,亦塗了千島醬,整體是不錯,值得一試。😋香辣魷魚🦑(+5)不錯,味道有驚喜,的確是挺辣的,口感是外脆內軟,帶點韌,只是炸得有點過火,吃多會感膩。😝Coke Zero 🥤是雪凍了的可樂。
今日中午在置樂洗牙,亦順便去買外賣回家吃飯。

位置:在一間台灣飲品店旁邊,不難找到。

午市:雙層墨魚🐙堡🍔 $115(set)

從來沒想過墨魚都可以做漢堡,墨魚排較小,分開兩塊,
但餡料的確是充滿墨魚,而不是粉漿,

香辣魷魚🦑(+5)
不錯,味道有驚喜,的確是挺辣的,
口感是外脆內軟,帶點韌,只是炸得有點過火,吃多會感膩。😝

Coke Zero 🥤
是雪凍了的可樂。

2022-04-04
5 分鐘 (外賣自取)
2022-03-03 141 瀏覽
同事早前有介紹過呢間雖然店頭細細,但能製作到出息的漢堡,而且仲有好多款選擇。今日返工前同老公過黎試下。叫左一個屯門牛加雞條,同一個薯仔沙律。賣相都好唔錯,即叫即製。漢堡肉真係好juciy.薯仔沙律就唔算特別。

賣相都好唔錯,即叫即製。漢堡肉真係好juciy.

薯仔沙律就唔算特別。
2022-02-07
「屯門牛」是其中一間小妹大推的漢堡店。很記得小妹第一次光顧時跟老闆傾了幾句,他說要在這個崩壞的時候做點改變,又希望為街坊帶來有質素的漢堡。這1年小妹都有不定期去「屯門牛」吃晚餐,除了是她們的漢堡真的超級無敵美味外,更重要的是她們超級無敵關心這個家!最近她們更免費招待醫護界人士,希望為這個家盡一分力。雖則小妹不吃牛,但我仍可享受她的烤雞漢堡、烤墨魚堡、素食漢堡和今次想簡單介紹的煙燻鴨胸漢堡。小妹必須要說吃這個煙燻鴨胸漢堡是會令你的儀態盡失!小妹實在不能把漢堡包、超厚鴨胸、生菜和蕃茄一口氣放進口裡,最後小妹決定分層進食,哈!麵包沾上酸酸辣辣的青檸蒜醬、鴨胸的油香充足,不禁令人一口接一口,很快就KO了整個漢堡,非常滿足。講到這裡,你們是不是要跟身邊的朋友大肆宣傳呢?

講到這裡,你們是不是要跟身邊的朋友大肆宣傳呢?
  • 七安士煙熏鴨胸漢堡
2022-02-18 68 瀏覽
tried the 8oz prime beef burger in take awaystill warm on arrivalperfectly grilled pattyjuicy and not too oilyfresh cripsy veggie and nicely warmed breadfries and bubbling juice are great alsoit may seems a little bit pricy in tuen mun area but it definitely worth the price

still warm on arrival
perfectly grilled patty
juicy and not too oily

外賣送餐
  • prime 8oz漢堡
2022-01-31 103 瀏覽
最近都係避免堂食,所以買外賣多,平時見人推介屯門呢間漢堡店都想試,今日經開就買左外賣番屋企食😋一來高汁,二來佢夠💛,當支持下小店💛八安士美國prime牛肉漢堡 $118塊牛肉有5毫子咁厚🤩入面淡粉紅色唔會煎到過左火,厚肉多汁,入面肉質嫩滑。芝士亦都本整到半溶狀態,超正,抵食🧡小龍女漢堡 $68見個名咁得意就試下,入面有黑松露醬炒菇菇🤣煙肉、洋蔥牛肉等等,啱我口味!個人勁鍾意黑松露,估唔到菇菇夾漢堡都幾正,牛肉就正正常常加左洋蔥相對另外兩個漢堡冇咁漏💛香草羊過漢堡 🍔$88叫得菇菇冇理由唔叫埋羊過🤣漢堡扒用羊腿肉整成,唔算太羶,加埋青檸蒜蓉醬勁惹味,成個組合都好邪惡,偏向重口味啲啲Combo (薯條🍟及飲品🥤)+ $18 本身combo 就加$18有薯條同汽水,但因為驚外賣番去薯條會淋晒所以就加錢揀左其他小食,如果飲果汁🧃或者咖啡☕️就另外加錢。飲品見幾特別有土耳其汽水就揀左。三隻味都唔錯,偏甜🧡脆炸雞條🍗 +$5外面炸到脆卜卜,大約有6-8條,見佢啲醬要加錢,如果有醬送埋就好啲,偏乾左少少💛芝士波 🧀+ $10芝士波有4粒,都幾大粒,見相啲人可以拉絲,可能我外賣凍左拉唔到,建議食呢個要堂

💛八安士美國prime牛肉漢堡 $118

香草羊過漢堡

Combo (薯條🍟及飲品🥤)+ $18

🧡脆炸雞條🍗 +$5

💛芝士波 🧀+ $10
芝士波有4粒,都幾大粒,見相啲人可以拉絲,可能我外賣凍左拉唔到,建議食呢個要堂食

💛水牛城雞翼🐔+ $10
呢個雞翼加得過,有3隻,辣味剛剛好

🧡炸芝士蘑菇雞翼🐔 (3pc) $48
見人地食話好正所以就叫左☺️冇骨係入面,啖啖肉,包左芝士蘑菇,半溶嘅芝士超級正😋,推介👍🏻👍🏻

八安士美國prime牛肉漢堡
小龍女漢堡
香草羊過漢堡
2022-01-29 97 瀏覽
我叫咗2個漢堡,一個屯門牛同墨魚堡,屯門牛以呢個價錢,味道同質素就差唔多,夠份量嘅牛都有好多肉汁都好juice,但係個墨魚堡我就真心有啲失望,2塊墨魚餅非常細嘅墨魚餅,我會建議如果只可以做到咁嘅size咁不如2塊變成一塊會好好多,口感會好啲,食客又方便啲,味道正常但墨魚味唔太出,墨魚餅有啲炸過龍,另+ $18轉套餐,但係薯條份量比想像中少,外賣唔知有冇關係。另外就好黑仔,罐可樂穿咗,行行下非常呢hea
屯門牛
墨魚堡
薯條
屯門牛
2022-01-25 58 瀏覽
呢日咁岩係屯門收工,來試下呢間burger小店,叫得屯門牛,緊係要試下呢到beef burger!.🍔八安士美國prime 牛肉漢堡 $118真係八安士!好厚身嘅牛肉漢堡,五成熟左右咬落好juicy多汁又重牛味又有咬口,配上紐西蘭車打芝士、蕃茄、生菜,招牌特製醬汁好夾牛味,jo食第一啖已經覺得好滿足,推介👍🏻😋.🍔飛驒和牛漢堡 $138飛驒和牛雖然無美國個款咁重牛味,但入口即溶感覺!呢款用了蜜糖芥末醬甜甜地同樣好食!.🍖小食拼盤 $98小食拼盤無左薯格,就轉左香辣魷魚和脆炸雞條^_^ 大愛香辣魷魚辣辣地又煙韌彈牙,芝士磨菇雞翼好有驚喜,好香濃芝士味道又無骨,芝士波好得意煙煙韌韌甜甜地.呢間小店好有驚喜水準好高!jo坐bar枱望住窗外風景聽住台灣歌好寫意舒服,難怪好多叫外賣👍🏻

🍔八安士美國prime 牛肉漢堡 $118

🍔飛驒和牛漢堡 $138

🍖小食拼盤 $98

• 八安士美國prime 牛肉漢堡
屯門牛個名之前一早聽過,不過就未有機會去試。趁依家晚市無得堂食都希望幫襯同介紹一下屯門既黃店俾大家認識。佢地唔止係burger店,都留左吧枱位免費俾因為取消花市而大失預算既同路人擺去寄賣,相當有心💛。🔅飛驒和牛漢堡 ($140)舊漢堡食落幾有肉汁,菜都新鮮,配honey mustard都幾夾。🔅美國Premium牛肉漢堡 ($120)塊漢堡厚得黎又juicy,加埋芝士同招牌特製醬幾夾。醬少少酸唔會食落成個好膩。🔅烤雞漢堡 ($50)炸雞burger雖然對比平啲,但都相當唔錯。塊雞烤得好香好滑,超大塊!醬同Premium burger一樣都係酸酸地既醬好開胃。🔅小食拼盤 ($100)有芝士波、洋蔥圈、芝士蘑菇雞翼同薯格,不過應該無薯格轉左魷魚。雞翼爆晒餡,去左骨好方便食。魷魚個外形有啲似麥樂雞😂,食落又幾特別。🔅Combo($18) – 薯條🔅Combo($18) – 香辣魷魚 (+$5)🔅Combo($18) – 水牛城風味雞翼 (+$10)💬外賣好似每樣加$2,之前朋友自己去買既話staff問過佢有冇自備盒😌,歡迎大家支持環保♻️。希望大家喺呢啲時間都支持下附近既良心小店💛!

飛驒和牛漢堡
🔅飛驒和牛漢堡 ($140)
美國Premium牛肉漢堡
🔅美國Premium牛肉漢堡 ($120)
烤雞漢堡
🔅烤雞漢堡 ($50)

🔅小食拼盤 ($100)

🔅Combo($18) – 薯條

🔅Combo($18) – 香辣魷魚 (+$5)

🔅Combo($18) – 水牛城風味雞翼 (+$10)

2022-01-17 61 瀏覽
又黎屯門搵好野食啦唔知點解屯門總離唔開牛牛所以一於去屯門牛食下先😆小店仲係良心鋪💛💛我簡左bar枱位坐岩哂打卡今次我同朋友叫左burger 套餐分別係飛驒和牛漢堡配水牛城雞翼同100%土耳其雜果汁同埋雙層炸墨魚堡配洋蔥圈加100%土耳其鮮橙汁係度等緊既時候都見到好多外賣原來外賣自取有九折或者外賣可免費升級套餐仲有精美牛牛環保袋送呀💛唔講咁多緊係講返個漢堡先啦🍔飛驒和牛漢堡個名好勁咁😆食落去比平時既牛漢堡扒軟熟同juicy咬落去唔會帶根位夾埋個包既車打芝士、生菜、蕃茄、蜜糖芥茉醬同埋肉汁混埋一齊熱熱地一啖食落去好正好滿足小食係水牛城雞翼估唔到有3隻份量十足雞翼烤得金黃香脆同埋我比較鍾意食唔太多醬嘅水牛城雞翼所以好得我歡心🥰雙層炸墨魚堡其實睇完個名已經知道會好有份量結果黎到果然係兩大塊嘅炸墨魚餅我都有啲驚自己個口唔夠大食佢😆墨魚餅入邊真係有原舊墨魚塊好有咬口炸到脆口好惹味個包配埋蕃茄、生菜仲有特製千島醬食落好match 唔會乾爭爭洋蔥圈新鮮炸起食落有洋蔥既甜味而且份量都幾多話說我食完意猶未盡仲買埋外賣帶俾屋企人食添我買左炸芝士波同炸芝士磨菇雞翼炸芝士波係小店嘅推介新鮮炸起咬落去係長長拉絲嘅
又黎屯門搵好野食啦

唔講咁多緊係講返個漢堡先啦🍔
飛驒和牛漢堡個名好勁咁😆
食落去比平時既牛漢堡扒軟熟同juicy
咬落去唔會帶根位
夾埋個包既車打芝士、生菜、蕃茄、蜜糖芥茉醬同埋肉汁混埋一齊
熱熱地一啖食落去好正好滿足

結果黎到果然係兩大塊嘅炸墨魚餅
我都有啲驚自己個口唔夠大食佢😆
墨魚餅入邊真係有原舊墨魚塊好有咬口
炸到脆口好惹味
個包配埋蕃茄、生菜仲有特製千島醬
食落好match 唔會乾爭爭
洋蔥圈新鮮炸起食落有洋蔥既甜味