2025-07-06
【沙田區】【尚麵】有時都中意聽到啲讀者同我講,居然我會去到佢哋屋企樓下嘅餐廳食嘢,覺得我係嗰啲真係會周圍搵食嗰啲 foodie 而非坊間沽名釣譽之輩。我覺得都算謬讚,因為我好多時都係食地鐵站附近啲食肆就算,冇乜揀擇。然而佢哋咁同我講,我都會繼續盡力做好。嚟到火炭深處嘅駿景廣場,都有幾間餐廳喎,見呢間食啲類似上海嘢,就入去啦。叫咗個 $70 嘅「尊尚一人套餐」,冷盤揀咗「燻魚」,味道都可以喎。主菜就食「雲吞雞」,估唔到份量都唔細,湯底好濃,仲有金華火腿,成件事都做得幾足,有驚喜嘅。不過加 $3 跟嘅「菜飯」就差啲,白飯塞啲菜粒入去就算數咁,唔夾嘅。嘢飲加 $3 要「凍豆漿」,正正常常咁囉。我仲另外以 $38 叫咗隻「招牌脆皮乳鴿」,係 BB 鴿嚟,呢個價都好難係大大隻乳鴿喇,味道正常就算。埋單 $114,食到呢啲嘢又唔貴喎。。。(地址:火炭駿景路1號駿景廣場地下G80B-81B號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foo
(地址:火炭駿景路1號駿景廣場地下G80B-81B號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #火炭 #馬場 #尚麵 #尊尚一人套餐 #燻魚 #雲吞雞 #菜飯 #凍豆漿 #招牌脆皮乳鴿 #1am1774 #1ambackup