2019-05-12 448 瀏覽
經過所以入去食下,其實呢條街非常多種類嘅餐廳可以選擇,不過諗住快食所以入咗嚟,評價如下:食物❤️❤️❤️味道唔錯,不過種類比較少,我覺得如果個麵再咸少少會好味啲,感覺上好似差少少野咁。份量❤️❤️❤️都足夠,可惜嚟嚟去去都係嗰兩款麵。服務❤️❤️❤️❤️老闆服務態度都幾好幾有禮貌。環境❤️❤️唔算好好坐,食完就會走,其實都有啲迫迫地。價格❤️❤️唔算特別抵,經過食下都唔錯,但應該唔會特登為咗食呢度而過嚟。

食物❤️❤️❤️

份量❤️❤️❤️
都足夠,可惜嚟嚟去去都係嗰兩款麵。

服務❤️❤️❤️❤️
老闆服務態度都幾好幾有禮貌。

環境❤️❤️
唔算好好坐,食完就會走,其實都有啲迫迫地。

價格❤️❤️
豬扒芝士蛋撈丁
菜心
豬扒芝士蛋撈丁
菜心
2019-05-12 156 瀏覽
雞扒芝士撈麵 💲45炸海鮮春卷 (四條) 💲30✅ 芝士麵既芝士真心足料🈵 濃密到夾起上黎連縫隙都無🤔🤔🤔✅ 店內既姨姨態度好親切🙆🏻‍♀🙋🏻‍♀❔ 雞扒同春卷味道都係中規中矩😐👅Taste:3.25/5💰CP值:3/5🙋🏻‍♀Service:3.5/5👁‍🗨Stylishness:3/5
雞扒芝士撈麵 💲45
炸海鮮春卷 (四條) 💲30

雞扒芝士撈麵
雞扒芝士撈麵

✅ 芝士麵既芝士真心足料🈵 濃密到夾起上黎連縫隙都無🤔🤔🤔

✅ 店內既姨姨態度好親切🙆🏻‍♀🙋🏻‍♀
炸海鮮春卷 (四條)
❔ 雞扒同春卷味道都係中規中矩😐

👅Taste:3.25/5
💰CP值:3/5
🙋🏻‍♀Service:3.5/5
👁‍🗨Stylishness:3/5
2019-04-27
10 分鐘 (堂食)
$37.5 (下午茶)
2019-04-20 216 瀏覽
其實想食呢間舖頭已經有幾個月今次終於有機會去試啦❤️❤️名為尚鋒味麵館—————————————呢間舖頭最出名就係芝士撈丁所以作為芝士控嘅我點可以唔食?😂😂我地嗌左(A2:豬頸肉芝士撈麵$45,A3:雞扒芝士撈麵加雙蛋$55,C3:椒鹽雞軟骨$32,C13:瑞士汁雞翼$28)先講下芝士撈丁😋😋我覺得豬頸肉真心整得幾唔錯,而且食得出豬頸肉係有炸過,食落幾香口,另外雞扒亦煎得唔錯,肉質好鮮嫩,亦都不會有一種好乾嘅感覺,最後當然係芝士汁啦,芝士汁好香濃,因為係用車打芝士、忌廉芝士同牛油製成,而且唔算太漏,食落口會有一種好creamy嘅感覺另外我覺得呢個椒鹽雞軟骨真心幾值得食,勁大碟已經不在話下,而且炸得啱啱好,唔會食落去好乾咁,亦都好容易咀嚼最後就係瑞士汁雞翼,呢個其實都好好食💕💕,不過相對地唔算有太大驚喜,同坊間嘅瑞士汁雞翼都幾乎無太大分別。
其實想食呢間舖頭已經有幾個月
所以作為芝士控嘅我點可以唔食?😂😂

先講下芝士撈丁😋😋

• 豬頸肉芝士撈丁
  • 椒鹽雞軟骨
尋日路經太子,都行咗間逐間鋪頭睇下有咩岩食,點知比我發現咗哩間有芝士麵食,就而且價錢亦都算合理,所以就入去試一下,點知試咗真係無失望,而且仲好有驚喜添!第一次去食哩間d芝士麵勁好食吖!d芝士又唔會太喊味道又岩岩好,好正吖!d雞翼又好入味,太陽蛋又煎得好靚好滑,看似以為好簡單的一碗麵,但試食咗之後!感覺同睇得出師博都很用心機去整,本人亦都係芝士控,而且試過咁多間,哩間真係最好味嘅一間。下次如果再經過一定會再入嚟食!😋😋😋
我跟同事來這麵店午餐,舖頭比較細,十幾個位啦。由於網上廣告講到好好食,所以最初很期待,希望吃到一碗好味的芝士麵。點知,看餐牌才知原來可選擇性的餸很普通,除了豬排雞排雞翼太陽蛋外,都係燒烤或打邊爐食的丸。我仲以為會有些特別D的。我選了紅腸和蟹子包,只有三塊紅腸和兩個蟹子包,味道兄是平常紅腸和蟹子包的味。芝士的確很多,但味道偏甜,有些奇怪。麵的份量算多,軟硬適中,食完都好飽,仲有一杯凍豆漿跟餐。由於味道不算好吸引,所以未必會再來吃。

由於味道不算好吸引,所以未必會再來吃。
2019-03-07
前陣子看有人推薦尚鋒味麵館的芝士麵 芝士控的我就想來試試看 剛到的時候只剩2個位子, 剛剛好不用等位子 菜單有3張 主食、車仔麵、小食各一張 當然是要點芝士啦! 我點了推薦的雞扒芝士撈麵 先生點了孖芝蛋芝士撈麵(芝心丸、芝心腸、太陽蛋) 很快就有得食 一大碗的芝士醬!雞排也算多 雞排金黃香脆,很香! 芝士醬夠香濃,是廚師每日用忌廉芝士同車打芝士做雙重芝士汁! 搭配公仔麵,感覺很幸福呀! 分量還算夠,吃完有飽足感 孖芝蛋芝士撈麵 芝心丸、芝心腸、太陽蛋 就差不多是平常吃到的那些 但我先生喜歡吃這些 所以都吃得很開心呀! 主要是芝士汁好好味呀! 價格又便宜! 下次經過太子都會再來吃! 另外職員都好友善!常有笑容!
前陣子看有人推薦尚鋒味麵館的芝士麵
芝士控的我就想來試試看
剛到的時候只剩2個位子,
剛剛好不用等位子

菜單有3張

主食、車仔麵、小食各一張

當然是要點芝士啦!
我點了推薦的雞扒芝士撈麵
先生點了孖芝蛋芝士撈麵(芝心丸、芝心腸、太陽蛋)

很快就有得食
一大碗的芝士醬!雞排也算多
雞排金黃香脆,很香!
芝士醬夠香濃,是廚師每日用忌廉芝士同車打芝士做雙重芝士汁!

搭配公仔麵,感覺很幸福呀!
分量還算夠,吃完有飽足感

孖芝蛋芝士撈麵
芝心丸、芝心腸、太陽蛋
就差不多是平常吃到的那些
但我先生喜歡吃這些
所以都吃得很開心呀!

主要是芝士汁好好味呀!
價格又便宜!
下次經過太子都會再來吃!

另外職員都好友善!常有笑容!
  • 雞扒芝士撈麵
2018-11-25 588 瀏覽
經過太子,有好多小店,諗咗好耐唔知食乜好,見到呢間寫住芝士撈麵,好吸引喎,即係入去試吓。主角出場喇,一大碗芝士醬,下面係公仔麵,雞排有好多件,。撈暈咗啲芝士醬,試吓味先。正喎,我幾鍾意呢隻芝士醬,唔會好濟,夠香濃,係偏creamy嘅味。雞排外皮金黃香脆,肉唔鞋,幾好味喎。食咗一半就飽飽地,但都想繼續食。😋😋😋小店職員都好友善,店入面仲有一部大電視,等食可以睇住電視先,唔錯唔錯。整體感良好,下次想食其他小食。

主角出場喇,一大碗芝士醬,下面係公仔麵,雞排有好多件,。

撈暈咗啲芝士醬,試吓味先。
雞排外皮金黃香脆,肉唔鞋,幾好味喎。

整體感良好,下次想食其他小食。
2018-11-23 317 瀏覽
没有什么两点的,不难吃也不好吃,哪天从附近路过就去吃了,店里当时没什么人,后来点了咖喱汤底,我觉得有点太淡了,不太好吃,食物,点了个什么腩肉,有点太肥腻了,不喜欢
2018-11-15 282 瀏覽
記得餐廳前身是擇上海菜的,但搖身一變成了芝士撈麵餐廳OT完已經唔知有咩想食,就想刺激一下味蕾!!! 就毅然走左嚟Order了椒鹽豆腐粒,和煎蛋芝士撈麵! 雞蛋的蛋汁配合芝士和公仔麵.........配合令人心動! 更重要的是,雖然係芝士撈麵,但一d太溜的感覺都沒有呀我見鄰座的order 了嗽沙...聞到啖啖的椰香味...又見面份量滿滿的海鮮!!! 餐廳的地點都算方便,地鐵站過去只須大概3分鐘的步行,晚上要等位的時間也不會太久!!
記得餐廳前身是擇上海菜的,但搖身一變成了芝士撈麵餐廳

2018-10-28 378 瀏覽
平時我唔係好食芝士野, 見個老公上次食得咁開心, 今次我都試下, 點知都ok喎, 起碼平時唔食開芝士嘅我係一啲都唔抗拒, 可能唔係好膩又唔會好杰, 感覺係剛剛好, 而且啲豬扒都幾淋...個麵都只係42蚊, 平時返工食個頹飯😤都40幾啦......呢個麵....有下次 有下次👍👍👍聽隔離枱話個檸茶好香茶味又大杯, 出面嗰啲冰多過茶, 呢間好似唔係, 下次試下先☺🍹🍹🍹 至於環境, 都幾乾淨, 唔會周圍油立立, 地方係就係細左啲, 不過一向都支持小店💪💪
5 分鐘 (堂食)
2018-10-24 394 瀏覽
之前食過尖沙咀果間芝撈麵覺得好漿,一pat嘢咁勁漏,所以食過一次就唔敢再食呢類麵, 今次朋友話想試呢間新嘢,見佢有其他麵食就試下啦。。。朋友叫咗個豬扒雙蛋芝士撈麵目測個芝士醬無尖沙咀果間咁杰撻撻,咁就試咗啖,芝士味夠濃,但又唔會好漏,麵質剛好唔太淋唔太硬👍我就叫咗個喇沙麵個湯夠香濃,麵底一半米粉一半油麵,蝦夠新鮮,老闆仲好貼心剝埋殼👍美中不足欠芽菜老公就叫咗個香辣麵係配上海幼麵,麵質夠彈牙,湯底夠麻夠香,辣度剛好,可自選加餸,我地就揀咗豬紅豬腸(豬紅無渣唔韌,豬腸略嫌有咬口,我喜歡淋身啲)小食就叫咗炸豆腐同香茅雞亦,兩者炸粉都不會太厚,炸到剛剛好,外脆內滑,但炸豆腐就偏淡唔夠椒鹽,雞奕夠香茅味再配泰式辣醬好好味勁鍾意佢個雞奕😍老闆仲唔怕蝕底碗碗都超多麵,但價錢唔貴,值得一試再食
朋友叫咗個豬扒雙蛋芝士撈麵
勁鍾意佢個雞奕😍
老闆仲唔怕蝕底碗碗都超多麵,但價錢唔貴,值得一試再食
2018-10-20
  • 香茅雞奕
2018-10-20 224 瀏覽
同朋友諗住到深水埗食飯,行過太子即刻諗起呢間尚峰既芝士撈麵,二話不說就過去食麵😌呢間既芝士撈麵係我食過咁多間最好食既,已經係一個月內第二次幫襯。叫左個豬頸肉芝士撈丁,朋友就叫左豬扒芝士雙蛋撈丁,另外加左一個皮蛋!豬頸肉係有炸過,食落非常香口。面皮蛋既麻辣汁加埋芝士撈麵意外地非常配搭😋😋😋。最後加埋佢地沖既凍檸茶,真係非常滿足。佢地既凍檸茶真係值得一試,好香濃的茶味,黎到一定要order試一試!

最後加埋佢地沖既凍檸茶,真係非常滿足。
2018-10-14
  • 豬頸肉芝士撈麵
2018-09-23 1076 瀏覽
週末同老婆食晏,因為老婆要做瑜珈所以出左太子搵野食。行過見到一間新開小店推介芝士撈麵,膽粗粗入去試下。鋪面唔算大,放到10張枱左右,1點去到唔算多人。兩個店員係度take緊order,態度唔錯。佢地主推豬扒雙蛋芝士撈麵,又有試食價,所以叫左兩碗試下。等左幾分鐘就黎到,賣相唔錯。最正既係半生熟既太陽蛋,加埋濃郁既芝士汁,令成個麵生色不少。最黎2個人埋單$100有找,非常抵食。可以再食PS. 佢哋既凍檸茶,茶底好香都好好飲

佢地主推豬扒雙蛋芝士撈麵,又有試食價,所以叫左兩碗試下。

最黎2個人埋單$100有找,非常抵食。可以再食

PS. 佢哋既凍檸茶,茶底好香都好好飲
豬扒蛋芝士撈丁
2018-09-23
豬扒蛋芝士撈丁
  • 豬扒雙蛋芝士撈麵
2018-08-02 925 瀏覽
豬扒入口香脆鬆化,加埋芝士汁ㄧ齊食更覺香口,ㄧ般芝士汁食完有「漏」的感覺,估唔到食完又唔覺喎。其實講大家係感受唔到嘅,有机會真係要去試吓,店舖仲有其它推介美食下次必定再試
2018-07-26 811 瀏覽
星期六出太子金都辦貨虛耗體力後💦梗係覓食啦。又唔知食咩好?途經一間新開張既麵舖,當然要試試啦雖然舖裡並不太大,但坐位都算鬆動,環境光猛舒服,最重要係乾淨企理!點野食喇,老闆遞左張點餐紙比我地 又推介佢地主打既芝士撈麵 & 雞翼... 芝士🧀my 飛佛😍😍 之前試過TsT 出名個間都冇試過其他,好啦 冇乜所謂既我就咩多試下啦正!一試有驚喜主打既芝士撈麵堅係打動到我呢個芝士控老闆仲好有心 親自選購食材 真心支持香港小店🙌🏼 P.s. 原來佢地仲有車仔麵 下次試試

!一試有驚喜
主打既芝士撈麵堅係打動到我呢個芝士控