2025-04-30
鹵水併盤 - 鵝肉 白烚大墨魚 $200 食潮州野就一定要食 滷水! 滷水可以自由配搭好開心 就算2個人都可以試幾樣野! 我地叫左最signature 既鵝肉同大墨魚 , 大墨魚爽口入味 鵝肉嫩滑 拆左骨啖啖肉 拼盤底下重所有最愛既滷水豆腐 超滑 完全無over cook 好味潮州蠔烙 $128 蠔餅❤️ 完全冇吝嗇咁放好多蠔仔! 佢蠔餅唔係平時炸個隻 而係落好多蛋似煎蛋餅個隻 幾特別 同埋份量好多 有成5,6塊 超抵食潮州梅榚骨 $128個名好特別叫黎試下 味道酸酸甜甜好過癮 真係食到話梅味 骨用咗啖啖肉嘅肉排 推介❤️潮州蠔仔粥 ($65 碗) 潮州嘢必食潮州粥 粒粒分明 好足料 有好多蠔仔 重有肉碎 如果再多啲芫荽就更加好了 加少少胡椒粉調味 一級棒❤️最後姐姐重問我哋試唔試綠豆爽 我哋飽得滯所以要咗一細碗 第一次食幾特別 綠豆口感同綠豆沙完全唔同 原理就好似潮州粥咁樣粒粒分明
潮州蠔烙 $128
潮州梅榚骨 $128
潮州蠔仔粥 ($65 碗)