一到假期,又係食好嘢時候😆今次來到旺角的尚八,揀了 「A5和牛放題」💗呢度套餐有不少選擇,A5和牛放題,燒肉放題,午市各種半放題,最吸引的是午市定食,價錢係由$48起,豐儉由人✨餐廳座位寬敞舒適,環境很不錯👍🏻有兩個雪櫃係放飲品,另外有自助區,有不同種類蔬菜和配菜醬汁✨來到日本A5和牛系列主角登場💗首先要介紹係和牛西冷 & 刷刷燒,大大塊,雪花油脂分布非常靚,肉質柔軟,入口即化,令人回味無窮,可惜不是任點🤣來到任點項目:日本A5和牛肋肉-燒汁,肉質細膩鮮嫩,經過炭燒後留下微微焦香,搭配燒汁更是層次感十足🤤秘製燒汁A5和牛片,肉質柔滑入口即溶,醬汁的鹹甜完美融合,好味😋還有彈牙Q嫩的日本A5和牛三角,肥瘦適中,油花分佈均勻,油脂回甘爆棚🤩日本A5和牛外腿和前肩,皆是經典部位,肉質嫩滑多汁,每一口都能感受到和牛的絕妙口感✨除咗和牛,仲叫了鹽蔥薄切雪花牛舌芯,牛舌肉質細膩柔滑,佐以爽脆的蔥花和鹹香的鹽,完美凸顯了牛舌的鮮美💗燒汁薄切美國牛肋骨肉更是肉質嫩滑多汁,透著一絲甜味的調味汁恰到好處👍🏻食和牛放題點少得和風紫菜飯,紫菜飯粒粒分明,飽滿Q彈,配和牛一流😋海鮮類只是點了香草牛油帆立貝,貝肉

海鮮類只是點了香草牛油帆立貝,貝肉鮮甜多汁,鮮味十足✨

除了和牛,叫左其他菜式包括串燒日本免治雞肉串、串燒雞腎原味、唐揚紫心香芋丸、吉列鵪鶉蛋串,辛口豆腐,軟骨餃子等。每一道菜色無論是口感還是搭配,都很不錯👍🏻值得推介💗

最後食埋雪糕🍧滿足😌
  • 刷刷燒
  • 和牛西冷
  • A5和牛
3天前 0 瀏覽
尚八燒肉其實已經食過好多次,阿婆由剛開業已經開始光顧🌟今日收到公司加人工既消息,實在太興奮🤣所以臨時決定要獨食好西獎勵嚇自己🥰這間的會員制度現在不用付費啦🌟可以免費加入會員,還有送多張優惠券🤩和西冷和刷刷燒都是按人數給予每位一客🌟和牛的油花十分漂亮,燒至三五成熟即可食用~口感入口即化,和牛油脂味道濃郁♥️滿口牛香🔥餐廳設有放題自助吧,飲品、面豉湯、沙律、菇菌蔬菜類及醬料配菜等等,都可以在自助吧中自行挑選🌟和牛涮涮燒建議加入柚子胡椒鹽一起燒🌟半熟後捲起並蘸上生蛋液一齊吃,味道更豐富又惹味🔥可任食的日本A5和牛種類不少,其中阿婆大愛的有和牛外腿肉、和牛三角、和牛肋肉🌟牛三角油花最多🔥肉質最軟♥️牛外腿肉反之油脂少點,肉味濃郁和口感較厚實🔥和牛肋肉則是油花和肉的分布相對就是比較平均的一款🌟也是阿婆心中排頭位的選頂🌟入口仍然有化開的口感,也能吃到肉肉的軟嫩♥️好愛🥰除了和牛外,還有日本豚也同樣好吃🌟有三款選項,分別是肉眼豚、梅花豚、腹脇豚🌟個人推薦肉眼豚,肉質軟腍,豚肉味香濃♥️和泡菜一起吃更好味🔥海鮮的種類也繁多選擇了自己喜愛的三樣~虎蝦、牛油廣島蠔和清酒煮蜆🌟虎蝦有兩款口味分別是鹽燒和香草牛油,虎
海鮮的種類也繁多選擇了自己喜愛的三樣~虎蝦、牛油廣島蠔和清酒煮蜆🌟虎蝦有兩款口味分別是鹽燒和香草牛油,虎蝦肉質新鮮爽口,個人覺得香草牛油的虎蝦味道更香更好吃♥️
辣味串燒日本免治雞肉串蘸了生蛋液一起吃~微辣又香濃🔥炸物都是新鮮炸起熱辣上枱和沙律醬一起吃,就不會覺得太熱氣及不會太重罪惡感🤭
結尾再來一碗鰹魚湯烏冬就再合適不過了🌟清爽的鰹魚湯底及彈牙的烏冬解膩又清爽,可以消除口腔中的油膩感🔥

2024-06-09
  • A4和牛
4天前 0 瀏覽
香港有唔少日式燒肉專門店,呢間主打兩小時任飲任食燒肉放題,有多款前菜、炸物、豬牛雞、海鮮、串燒同飲品,值得一讚係呢度嘅服務態度,店員會細心教導客人點燒,而且環境夠闊,坐落舒適,通風系統都好好,整體感覺唔錯。前菜款色眾多,逐份叫唔怕浪費,主要用QR code落單,自助區都有幾款可以自由搭配。炸物同串燒新鮮熱辣辣,金黃酥脆,食落完全唔油膩,私心推介軟骨餃子、吉列鵪鶉蛋串、海苔多春魚、唐揚紫心香芋丸同免治雞肉串。肉類同樣有好多選擇,估唔到仲可以揀口味(鹽燒、燒汁、果味、柚子胡椒、辣味)同厚度(薄切、厚切),十分貼心。貪得意加咗個和牛試吓,果然有料到,入口即化,牛味香濃,可以一試。雖然呢度主打牛肉,但係海鮮都唔輸蝕,特別推薦佢哋嘅海蝦,大大隻,爽口彈牙,鮮甜美味。仲有魷魚筒、鯖魚、廣島蠔、帆立貝同清酒煮蜆,記得要落埋香草牛油落去燒,雖然好邪惡,但真係會令到整體味道昇華咗去另一個層次!如果唔夠飽嘅都可以叫埋佢哋嘅飯同烏冬,總共有成八款選擇。最後當然唔少得以甜品作結,有自家製牛乳凍、Bulla雪條或Victoria雪糕。飲品方面相對比較少,都係汽水同茶為主,亦可以加錢要酒精類,出邊嘅麵豉湯都唔錯,

如果唔夠飽嘅都可以叫埋佢哋嘅飯同烏冬,總共有成八款選擇。最後當然唔少得以甜品作結,有自家製牛乳凍、Bulla雪條或Victoria雪糕。飲品方面相對比較少,都係汽水同茶為主,亦可以加錢要酒精類,出邊嘅麵豉湯都唔錯,可以當水飲。

• 刺身
  • A4和牛
  • 刺身拼盤
  • 午市燒肉放題
4天前 0 瀏覽
今日我去咗旺角嘅尚八燒肉店試佢哋嘅午市放題,真係食得好開心!我哋揀咗午市和牛半放題套餐,入面有日本A5和牛三角、日本A5和牛肋肉、鹽燒厚切雪花牛舌芯同埋鹽燒虎蝦。我地可以見到和牛三角嘅雪花分布得好平均,牛味都好濃郁,一入口即溶,真係好正!而且牛舌心都切得好厚,燒好之後表面香脆,入面多汁多味,好好食呀!虎蝦都好新鮮,口感彈牙。最令我驚喜嘅係佢地有好多無限追加嘅選擇,我最推薦嘅係佢哋嘅軟骨餃子!軟骨餃子入面嘅軟骨增添咗好多口感,炸得香脆,真係好好味!仲有其他炸物,我都試咗唐揚紫心香芋丸,好好食!佢哋仲有好多面類同飯類嘅選擇,真係好多元化。海鮮方面,汁燒魷魚筒好入味,清酒煮蜆都好鮮甜。出面嘅沙律吧仲有好多燒嘅蔬菜,例如菠蘿、茄子、秋葵同各種菇類,真係好豐富!食完燒肉之餘,仲有麵豉湯同埋雪櫃入面嘅冷盤可以試。飲品方面,佢哋有兩個雪櫃都擺滿咗各式各樣嘅飲品,真係好多選擇。餐廳全日放題分正價時段及優惠時段,優惠時段即7:00pm前離座或9:00後入座(全日放題時間係120分鐘)。除咗放題之外,佢哋仲有午市定式套餐可以選,價錢低至$48起!真係好抵食呀!

5天前 0 瀏覽
放題一嚟到會先上一個拼盤,入面有和牛牛前肩和牛三角同埋和牛外腿等,呢個幾貼心嘅行為,等啲大家可以試咗唔同嘅牛部位先!重中之重係和牛西冷,牛味勁香,油脂分布均勻,食落好軟滑,朋友俾好高分😻喺自助區會有唔同嘅沙律同埋蔬菜類🥗仲可以自己揀唔同嘅醬汁同飲品!我哋燒咗好多菠蘿😜清新又爽甜!香草帆立貝大大隻!好鮮,配上香草牛油好夾鹽燒薄切雪花牛舌芯同埋香蔥牛舌芯都係我encore咗兩次嘅食物虎蝦幾大隻好新鮮,肉質結實,仲有梗係唔少得嘅溫泉玉子紫菜飯,燒肉嘅香味配上紫菜飯一流!最後仲有甜品我哋試咗奶凍同埋雪糕大推海鹽味雪糕好香又好滑!餐廳全日放題分有分到正價時段同優惠時段,優惠時段係指7:00pm前離座或9:00後入座,全日放題時間會有120分鐘!有充足嘅時間慢慢食!

重中之重係和牛西冷,
牛味勁香,油脂分布均勻,
食落好軟滑,朋友俾好高分😻

喺自助區會有唔同嘅沙律同埋蔬菜類🥗
仲可以自己揀唔同嘅醬汁同飲品!
我哋燒咗好多菠蘿😜清新又爽甜!

香草帆立貝大大隻!
好鮮,配上香草牛油好夾
虎蝦幾大隻好新鮮,肉質結實,
仲有梗係唔少得嘅溫泉玉子紫菜飯,燒肉嘅香味配上紫菜飯一流!

最後仲有甜品我哋試咗奶凍同埋雪糕
大推海鹽味雪糕好香又好滑!

2024-04-28 597 瀏覽
今日同朋友們到旺角山東街「尚八日式燒肉店」聚舊,餐廳現時於晚市時段惠顧【尚八燒肉放題】,每兩位以上送日本豚肉一涮涮鍋 Shabu Shabu,一次過可以燒肉加打邊爐,性價比高👍🏻餐廳裝修環境舒適乾淨,除了堂座,自助區、飲品區之外,仲有VIP房,私隱度極高!⭐️尚八燒肉放題$318呢個套餐有108點品任點任叫,肉類牛豬雞肉都有好多款式同部位,仲有得揀不同醬料醃製;海鮮同炸物小食款式都唔少,出面自助區有少量熟食、蔬菜、同飲品可以自己攞。個人比較推薦以下菜式:肉類~厚切美國牛肋肉美國封門柳美國牛版腱鹽燒厚切雪花牛舌芯海鮮~香草牛油廣島蠔虎蝦(鹽焼| 香草牛油)香草牛油帆立貝清酒煮蜆前菜/炸物~軟骨餃子海苔多春魚胡麻豆腐尙八醬油飯(加溫泉玉子)餐廳職員態度友善,客人以QR code點菜,上菜速度亦快,沒有漏單的情況,亦主動收碟、加湯、換燒烤網等,呢樣最抵讚!

⭐️尚八燒肉放題$318
美國牛版腱
鹽燒厚切雪花牛舌芯
海鮮~
香草牛油廣島蠔
虎蝦(鹽焼| 香草牛油)
香草牛油帆立貝
清酒煮蜆
前菜/炸物~
軟骨餃子
海苔多春魚
胡麻豆腐
尙八醬油飯(加溫泉玉子)

2024-04-25 277 瀏覽
今天做完嘢路過旺角,肚又餓,看見有間平時走開中,高檔的日式燒肉店竟然有午市定食,價錢仲係$48 -$68咁合理,於是就上去試下,餐廳環境可以,卡位多適合三,五知己聚舊傾偈。我叫咗個醬燒封門柳紫菜醬油飯,定食會有綠茶,前菜沙律及面豉湯跟埋,封門柳有六件,燒得恰可,不會太熟,有肉質口感,個紫菜醬油飯醬油夠香飯夠熱,$68性價比高原來佢地中午都有個半放題,都係$98起,下次可以試試服務又好都不失為一個食晏的好地方。
原來佢地中午都有個半放題,都係$98起,下次可以試試
服務又好
都不失為一個食晏的好地方。
2024-04-25
  • 午市燒肉放題
2023-11-26 2766 瀏覽
突然想食日式燒肉, 網上搵到依間就來試試!最新係有兩款放題 : 尚八和牛放題- 午市優惠時段 - 成人HK$598, 小童HK$298- 晚市正價時段 - 成人HK$668, 小童HK$338尚八燒肉放題- 午市優惠時段 - 成人HK$288, 小童HK$138- 晚市正價時段 - 成人HK$318, 小童HK$158職員話小童再有半價我地試左A5和牛放題, 先來個拼盤A5和牛三角- 牛味好香濃, 油脂好重, 食完成口油A5和牛外腿同一口和牛 - 比較肥. A5和牛前肩- 牛味好濃, 油脂唔重, 冇咁油膩依啲可以再叫任食.A5和牛西冷及和牛涮涮燒只嚟一份, 冇得添食薄左啲口感差小小麻辣牛舌爽口, 味增香加麻辣惹味依個慢煮牛味到有啲怪, 唔太鍾意慢煮牛舌好夠淋, 味道咸甜好平衡好入味辛口一口牛舌好淋, 辣得好惹味, 雞腎爽但太硬菠蘿好多汁, 但唔夠甜偏酸雞肉好滑好淋, 小小柚子味海老春卷好脆好食,吉列蝦炸粉太厚,吉列蠔唔太大隻, 炸粉都厚, 蠔肉唔多但好鮮味虎蝦幾大隻好新鮮, 肉質結實, 魷魚幾爽叫左小小日本豚肉, 肉眼好大件, 肉味都幾香 雪花牛舌芯橫紋好淋,直紋有啲韌, 一口牛舌味好
突然想食日式燒肉, 網上搵到依間就來試試!

最新係有兩款放題 :
職員話小童再有半價
我地試左A5和牛放題, 先來個拼盤
日本A5和牛
A5和牛三角- 牛味好香濃, 油脂好重, 食完成口油
A5和牛外腿同一口和牛 - 比較肥.
A5和牛前肩- 牛味好濃, 油脂唔重, 冇咁油膩
依啲可以再叫任食.
日本A5和牛
A5和牛西冷及和牛涮涮燒只嚟一份, 冇得添食
薄左啲口感差小小
麻辣牛舌爽口, 味增香加麻辣惹味
依個慢煮牛味到有啲怪, 唔太鍾意
慢煮牛舌好夠淋, 味道咸甜好平衡好入味
辛口一口牛舌好淋, 辣得好惹味, 雞腎爽但太硬
菠蘿好多汁, 但唔夠甜偏酸
雞肉好滑好淋, 小小柚子味
虎蝦幾大隻好新鮮, 肉質結實, 魷魚幾爽
叫左小小日本豚肉, 肉眼好大件, 肉味都幾香
雪花牛舌芯橫紋好淋,直紋有啲韌, 一口牛舌味好又係好淋
薄切雪花牛舌芯比較軔
豆腐好滑豆味香, 正常胡麻豆腐味道
餐廳職員話因為消費每滿$500會送一客和牛牛柳, 我地有兩份, 牛柳好厚身, 外皮猛火煎封左, 入面仍然係生, 想要幾成熟自己燒,肉質好淋, 牛肉好香牛脂味, 可惜太遲送嚟,已經太膩食唔晒, 浪費左啲肉

仲有沙律、蔬菜、湯同飯類都冇食到, 可能下次再試
, 另外每位有一客甜品, 我地唔記得叫蝕左

整體上和牛對板, 牛脂好重好香, 肉質好淋, 除左和牛, 牛舌係幾驚喜, 大部份都好香好軟滑.
題外話/補充資料: 職員好好禮貌, 上菜會講講係乜食物, 會簡單介紹, 有位姐姐好好, 帶珍尼去洗手間仲拖拖個地怕太濕滑倒! 讚
2023-11-24
  • 牛舌
  • 和牛三角
2023-11-19 1369 瀏覽
Beef is tender, meat is definitely high class. it does look like marble, so the meat & fat are evenly distributed and the meat just melts in your mouth.they also offer a variety of side dish, like fried food! One of my favourite is their dumplings, or deep fried oyster! they also have the beef tartare served with egg, which is very flavourful to eat! I personally would recommend to keep ordering the meat, as its very high quality and will definitely keep your tummy full! make sure to come not on

I personally would recommend to keep ordering the meat, as its very high quality and will definitely keep your tummy full! make sure to come not on peak hour as they usually have long queue during these hours!

You can also come before or post peak hours with discounted prices on different set of menu you are choosing!

its quite expensive 498+10% service charge, but definitely worth a try😜

2023-10-13 1540 瀏覽
作為牛魔王,離不開會鐘意食燒肉😋😋😋任食放題就岩哂我地牛:油脂分布好平均,入口即溶食左好多唔同既部位牛柳粒❤️大愛其他肉類/海鮮都好味😋價錢中等坐位都坐得算舒服,不過空間略細,同隔離檯相距都近
作為牛魔王,離不開會鐘意食燒肉😋😋😋
任食放題就岩哂我地
牛:油脂分布好平均,入口即溶
食左好多唔同既部位
牛柳粒❤️大愛
其他肉類/海鮮都好味😋

價錢中等

坐位都坐得算舒服,不過空間略細,同隔離檯相距都近
2023-09-30 1404 瀏覽
幫襯開和牛燒肉放題,食開質素都有番甘上下。近期荃灣無左之後去過旺角鋪,最尾個次趕到尾巴食二人同行優惠,鋪面啲姐姐仲話遲啲轉menu會多左野食,推介我地記得再黎食🤤🤤之但係最近試轉左menu加入串燒元素但係真心有失望。質素同價錢黎講唔合要求個人覺得。雖然保流左普通放題,但係串燒套餐唔太抵食,飲品只限一樽,唔夠喉。。。。。。對於食開既熟客黎講,真心有失望…………………下一次未必會再選擇出黎食…..
幫襯開和牛燒肉放題,食開質素都有番甘上下。

之但係最近試轉左menu加入串燒元素但係真心
有失望。質素同價錢黎講唔合要求個人覺得。
對於食開既熟客黎講,真心有失望…………………
下一次未必會再選擇出黎食…..
2023-09-27
2023-09-29 1005 瀏覽
月初見到這燒肉店做優惠,4人同行1人免費,並且贈送剌身拼盤四品。平均每位的價錢是$329.75,這價格在燒肉店中算是中上價位。今次我們選了套餐:尚八嚴選放題,套餐可以選擇不同部位的牛肉,日本黑豚和海鮮等等,而且他們還有壽司供應。今次我地反而專攻蜆,4個人食了差不多一百隻,將蜆放入錫紙盤於火中烤,錫紙盤本身有牛油,燒熟後勁惹味。在環境方面,我覺得這裡坐得很舒服,而且整個地方也十分乾淨。

在環境方面,我覺得這裡坐得很舒服,而且整個地方也十分乾淨。
2023-09-07
$329.75 (晚餐)
2023-09-28 583 瀏覽
去開旺角見尼間尚八好似都ok抵食~冇記錯係5xx一個人任食,有和牛既👍🏻👍🏻不過講真尼個價錢就唔好要求和牛質素要有幾高🫣平時食開單點,都覺得有少少差距但價錢咁抵就冇野好挑剔,正常水準啦🙈-個人覺得和牛胸腹同埋前肩都不錯,燒起有油香,入口都嫩🥰成個拼盤可以任食好滿足-除左燒肉之外,仲要其他品項,例如燒蠔燒扇貝等等,中規中矩,但多樣化d係好事😆唔洗淨係食肉~-另外有刺身,都唔錯👍🏻食燒野食到膩既時候食返刺身就一流
去開旺角見尼間尚八好似都ok抵食~
冇記錯係5xx一個人任食,有和牛既👍🏻👍🏻
不過講真尼個價錢就唔好要求和牛質素要有幾高🫣
平時食開單點,都覺得有少少差距
但價錢咁抵就冇野好挑剔,正常水準啦🙈
另外有刺身,都唔錯👍🏻食燒野食到膩既時候
食返刺身就一流
2023-08-06
2023-08-22 1267 瀏覽
一行10幾人一齊去食去到發現做緊優惠,二人同行一人半價我地揀左和牛set和牛質素唔錯,每邊燒幾10秒再食真係有番和牛應有嘅味道同質感除咗和牛選擇佢仲有啲其他嚴選牛,但食落就同和牛兩個level所以建議都係主要嗌和牛拼盤食就已經好足夠不得不讚 服務態度同上菜速度好快!我地星期日peak hr時段但都無乜人可能係無乜人嘅原因我地mobile order完之後我稔隔5分鐘內都已經會送到我地見到咁快送到都呆左😂食完衣次 係我近年喺香港食同價位嘅燒肉放題令我滿意嘅一間👍🏼
一行10幾人一齊去食
去到發現做緊優惠,二人同行一人半價
我地揀左和牛set

所以建議都係主要嗌和牛拼盤食就已經好足夠

不得不讚 服務態度同上菜速度好快!
我地星期日peak hr時段但都無乜人
可能係無乜人嘅原因
我地見到咁快送到都呆左😂

2023-06-26 2252 瀏覽
之前食過一次荃灣店,今次再食就揀咗去旺角店。上次去荃灣店食,非常滿意,所以再試,今次再嚟到都係非常滿意,強烈推薦朋友一齊食👍🏼👍🏼👍🏼因為本身唔食牛肉,所以平時搵燒肉食都覺得好難搵到抵食又多食物選擇嘅店。但呢間$198(會員有第2位半價)嘅午市特選燒肉放題已經有70品,勁多選擇,再加上有一盤日本豚/美國牛肉送,所以可以揀日本豚肉,完全唔洗要牛。日本豬燒落味道非常好~食得出好食過平時嘅食開嘅豬肉,同埋好難得地豬肉都有列明唔同部分可以試齊曬。有幾款醬汁可以點,都幾夾。推薦燒菠蘿,咬下去菠蘿汁非常甜;吉列炸蝦、炸蠔,新鮮整起,非常鬆脆;蔬菜、肉類質素都很好;燒海鮮上次食過覺得不算特別好食,今次就無落單了。整體環境乾淨,油煙不大,旺角店燈光比較暗,感覺比較有私隱。店員幾有禮貌,收碟好快,服務非常滿意,價錢仲好抵,下次會再去